2018-08-23
太古城中心一向都係港島東既購物天堂,商店多,人亦多。到晚飯時間,好多時都要等位,不過其實行過太古城兩三條街,就可以免受等位之苦。今日去咗Pizza Express食pizza,一去到就有位唔使等,非常好。 Pizza Express咁多款pizza,真係食唔晒。今次就叫咗四式芝士薄餅及新口味芝士菠菜麵卷。 四式芝士薄餅 四式芝士薄餅真係好好食,每一啖都好香濃,軟軟綿綿既芝士,溶化既感覺,送到喉嚨既果種暖意真係好幸福呀! 薄薄既餅底,脆口既批邊,食落口每一啖都咁滿足,但唔會令人覺得好濟好膩。 芝士菠菜麵卷 新口味芝士菠菜麵卷,初初諗住係好有咬口同好煙韌既口感,同埋個麵係綠色既,不過上到來就發現唔係咁,但整體都是好味道的。相信做法是將一條條既麵反覆重疊咁疊起,成為一餅野,再上面鋪芝士及菠菜去焗的。上到來滾熱辣,食落去味道都好濃,但認為略微太重味。 甜品拼盤 (免費) 甜品拼盤是送的,因為第二個pizza遲咗好多先來... 呢個拼盤有朱古力心太軟、忌廉蛋白餅同埋檸檬果醬撻。是送的,覺得好窩心,其實都係遲等咗20分鐘左右,咁有交帶仲要咁有誠意,真係非常好呀。雖然已經好飽,但呢個送
四式芝士薄餅
芝士菠菜麵卷
甜品拼盤 (免費)
甜品拼盤是送的,因為第二個pizza遲咗好多先來... 呢個拼盤有朱古力心太軟、忌廉蛋白餅同埋檸檬果醬撻。是送的,覺得好窩心,其實都係遲等咗20分鐘左右,咁有交帶仲要咁有誠意,真係非常好呀。雖然已經好飽,但呢個送既甜品確實為成餐畫上一個非常完美既句號。不計較既餐廳真是少見,非常感謝
@KOLiLiAn @eatingLiLiAn
Pizza Express
G517, Ko On Mansion, 9 Tai Yue Avenue, Taikoo Shing, Hong Kong
www.facebook.com/pizzaexpresstks
www.instagram.com/pizzaexpresshk