2018-08-14
落大雨奄奄悶悶又到食晏時間call齊人落街隊個pizza先 睇睇Lunch menu有咩食先,款式其實都唔算少,我地幾條友梗係叫幾Set黎開心些牙下喇。 頭盤:焗麵包球 & 青菜沙律 (相片係一份份量) 焗麵包球 質地煙煙韌韌好似食麻糬 超正不過要襯熱食,要熱熱辣辣至最好食。青菜沙律 麻麻哋無驚喜 主菜:美國薄餅American ($78/Set) / 嘉碧利奧莎薄餅Carpricciosa($88/Set) / 羅勒蕃茄薄餅Pomodoro Pesto($88/Set)薄餅底是薄批,正合我心意 三款pizza 最正係pomodoro 可能有水牛cheese 好鬼正 主菜:羅勒香草醬意粉spaghetti la Pesto Genovese($98/Set) / 蟹肉白酒汁意粉Spaghetti la Granchio($98/Set)羅勒香草醬好creamy,意粉質地都適中。至於蟹肉意粉,可能蟹肉味淡,所以就用辣味調味,不過都系偏淡。總括黎講,位於尖沙咀遊客區價格唔算好貴,又有海景,環景又可以。食材唔算差
頭盤:焗麵包球 & 青菜沙律 (相片係一份份量)
青菜沙律 麻麻哋無驚喜