2022-10-02 407 瀏覽
平日難得放假,去銅鑼灣探朋友順道食tea。朋友提議食Pizza,揀咗比較偏僻人流較少在Fashion Walk 的「PizzaExpress Lab」坐低慢慢食慢慢傾。餐廳內呈長形,一邊更有獨立間隔Party Room,亦設有戶外座位,感覺休閒。☘️☘️朋友和我都喜歡少肉多菜飲食,今日目標揀咗幾款素食試吓新口味😋粉紅色新餐牌特別注目,原來每惠顧餐牌中嘅一款食品,餐廳會捐出$8比「癌症基金會」的乳癌支援服務,一定要支持下喇只係舉手之勞。招牌焗麵包球配士多啤梨忌廉好喜歡這裏嘅焗麵包球,外脆內軟有層次。士多啤梨忌廉醬唔會太甜,酸酸地好creamy,吃多也不膩😍Giardiniera 蔬菜芝士薄餅🍕🍕以大量健康蔬菜作餡料,有烤茄子、烤南瓜、雜錦蘑菇、橄欖、烤燈籠椒、新鮮羅勒、馬蘇里拉芝士及忌廉番茄醬。特別喜歡烤燈籠椒,清甜又有烤焦嘅味道!而南瓜蓉香甜配合酸酸地嘅忌廉蕃茄醬,素得來味道依然豐富。牛肝菌羽衣甘藍螺絲粉有我最喜歡嘅牛肝菌,除了黑松露,味道是最突出的菇菌,配意粉尤其出色。白色的是水牛芝士,芝士味較清新冇加調味,柔軟有韌度亦令蔬菜添上清新嘅芝士味。這裏嘅意粉絕少加鹽調味,重口味嘅人未必適合。
平日難得放假,去銅鑼灣探朋友順道食tea。
招牌焗麵包球配士多啤梨忌廉
招牌焗麵包球配士多啤梨忌廉
好喜歡這裏嘅焗麵包球,外脆內軟有層次。
士多啤梨忌廉醬唔會太甜,酸酸地好creamy,吃多也不膩😍
Giardiniera 蔬菜芝士薄餅
Giardiniera 蔬菜芝士薄餅🍕🍕
牛肝菌羽衣甘藍螺絲粉
有我最喜歡嘅牛肝菌,除了黑松露,味道是最突出的菇菌,配意粉尤其出色。白色的是水牛芝士,芝士味較清新冇加調味,柔軟有韌度亦令蔬菜添上清新嘅芝士味。這裏嘅意粉絕少加鹽調味,重口味嘅人未必適合。但反而喜歡吃到原材料味道😋❣️
Strawberry Iced Tea 士多啤梨冰茶
Strawberry Iced Tea 士多啤梨冰茶🍓🍓
繼續粉紅系列,好啱打卡嘅賣相😋🌟
紅茶配合士多啤梨蓉味道十分清爽,士多啤梨果肉出奇地甜,不只裝飾咁簡單。😋👍🏻
下午茶
Giardiniera 蔬菜芝士薄餅
Strawberry Iced Tea 士多啤梨冰茶
2022-10-02 50 瀏覽
💥薄餅實驗室📍PIZZA EXPRESS LAB|銅鑼灣📍人均消費 $ 1 X X#CL銅鑼灣 #CL四圍食 #CL西餐 ⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️FASHIONN WALK 呢邊一向多野食😍今次黎食呢間望到外邊陽光嘅PizzaExpress🤩Lunch set 有套餐:前菜+主菜+飲品如果主菜會揀薄餅嘅話錢財未必一定要揀沙律因為係薄餅旁邊都會有沙律配送呢💟瑪嘉麗塔皇后薄餅 $ 7 8配料係馬蘇里芝士、蕃茄醬、羅勒葉☺️新鮮即製發揮正常😌💟北京烤鴨薄餅 $ 9 8用上鴨胸再加平時中式嘅烤鴨醬,估唔到出奇地夾👍🏻星期五過嚟食都冇乜人比較靜適合傾偈☺️🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑(十粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥薄餅實驗室

📍PIZZA EXPRESS LAB|銅鑼灣
📍人均消費 $ 1 X X

#CL銅鑼灣 #CL四圍食 #CL西餐

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️

Lunch set 有套餐:前菜+主菜+飲品

💟瑪嘉麗塔皇后薄餅 $ 7 8
配料係馬蘇里芝士、蕃茄醬、羅勒葉☺️新鮮即製發揮正常😌

💟北京烤鴨薄餅 $ 9 8
用上鴨胸再加平時中式嘅烤鴨醬,估唔到出奇地夾👍🏻

星期五過嚟食都冇乜人比較靜適合傾偈☺️

🤟🏻不負責任點評
好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
(十粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
今日朋友嚟屋企gathering, 所以就叫咗外賣平台 外賣,仲順便做埋善事❤️係「癌症基金會粉紅革命」是一年一度的關注乳癌暨籌款活動。每年 10 月,本會會聯同世界各地的不同組織一起響應國際乳癌關注月,喚起大眾關注及認識女性乳房健康,關心受乳癌影響的人士。於推廣期內(至10月日31日),每堂食及外賣自取售出蔬菜芝士薄餅或焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬, PizzaExpress 將會捐出港幣$8 予「癌症基金會」粉紅革命並支持乳癌支援服務。為咗支持,兩款食物都有叫。另外,仲叫多個沙律,今餐啱晒食素的朋友。蔬菜芝士薄餅 (10”- $148) - 第一次食素pizza,估唔到無辣肉腸/燒雞的薄餅一樣好味,有烤茄子、烤南瓜、雜錦蘑菇、橄欖、 烤燈籠椒、新鮮羅勒、配上馬蘇里拉芝士及忌廉番茄醬,完來到好夾。最鐘意有雜錦蘑菇,好惹味同好香。 焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬($48) - 焗麵包球是pizzaexpress的經典小食之一,麵包球有跟pizza不同的煙韌口感, 配上粉紅革命活動専有的士多啤梨忌廉芝士抹醬,帶有士多啤梨醬的酸甜,感覺清新輕盈,能帶出麵包球的香軟。有營茄子沙律 ($142) -

蔬菜芝士薄餅

焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬

有營茄子沙律 ($142) - 有多款不同顏色同不同口感的蔬果,有烤茄子、藜麥、毛豆、牛油果、紅洋蔥、車厘茄、羽衣甘藍、 菠菜葉同青菜沙律。有營養之餘,仲有不同口感,配以無花果油醋,非常開胃。
有營茄子沙律
2022-09-30
外賣自取
蔬菜芝士薄餅
焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬
有營茄子沙律
2022-09-19 46 瀏覽
天氣咁熱近排真係飲多左好多啤酒揀杯啱心水既啤酒好容易上星期同朋友游完水去食PizzaExpress全新推出 Doppio Cheese 啤酒套餐 「芝」味的雙重芝士脆邊薄餅配上 Peroni Nastro Azzurro 生啤酒 完全滿足芝士控既慾望 好鍾意咸香芝士脆邊雙重芝士脆邊薄餅灑滿車打芝士焗至金黃令薄餅脆邊更加「芝」味香脆加上西班牙肉腸、抱子甘藍、馬蘇里拉芝士 及黃番茄醬 味道超濃郁一啖Pizza 一啖Peroni Nastro Azzurro 生啤依家order啤酒套餐一份就可免費獲贈限量版 PizzaExpress x PeroniNastro Azzurro 聯名環保袋一個^#PizzaExpressHK #doughmoments #DoppioCheese #PeroniNastroAzzurro
天氣咁熱近排真係飲多左好多啤酒
揀杯啱心水既啤酒好容易
完全滿足芝士控既慾望 好鍾意咸香芝士脆邊

雙重芝士脆邊薄餅灑滿車打芝士焗至金黃
令薄餅脆邊更加「芝」味香脆
加上西班牙肉腸、抱子甘藍、馬蘇里拉芝士
及黃番茄醬 味道超濃郁

依家order啤酒套餐一份
Nastro Azzurro 聯名環保袋一個^

星期五放工最好就係去Happy Hour 啤一啤傾下計🍻 見到Pizza Express新出既Doppio Cheese 啤酒套餐好吸引 原來係意大利文Double 咁解 果然無失望🍕 食住Pizza飲住酒渡過一個黃昏真係好Chill🌆 宜家叫呢個套餐仲送環保袋一個🤣 設計簡約岩曬袋啤酒💕 先到先得 送完即止🙈⭐️ 雙重芝士脆邊薄餅 🧀除左Pizza裡面既芝士 脆邊更加上Cheddar Cheese 滿滿既金黃色充滿鹹香💛 裡面既餡料有西班牙肉腸同埋Brussel Sprouts 🥒 仲有Mozzarella Cheese 🤩 咁多芝士啱曬芝士控啦🇮🇹⭐️ 意式牛肝菌蝴蝶粉 🍝牛肝菌好濃味有森林的味道👍🏻 帶上獨特既香氣好有餘韻 🍄 醬汁Creamy得黎唔會太油膩🍼⭐️ Peroni Nastro Azzurro 啤酒 🍺意大利釀製既呢款啤酒入口好Smooth🤪 清新又爽口 配上濃濃既芝士味一流🧡

⭐️ 雙重芝士脆邊薄餅 🧀
意式牛肝菌蝴蝶粉

⭐️ 意式牛肝菌蝴蝶粉 🍝
Peroni Nastro Azzurro 啤酒

⭐️ Peroni Nastro Azzurro 啤酒 🍺

意式牛肝菌蝴蝶粉
Peroni Nastro Azzurro 啤酒
2022-07-25 292 瀏覽
想食pizza ,即刻諗起銅鑼灣有間pizza express ! 自己鍾意去名店坊嗰間,因為少人啲,感覺舒服啲。除左食pizza,特飲係另一個令我黎pizza express 既原因!之前起Instagram 見到出左夏日特飲系列,已經想試!夏日特飲有果茶系列、碟豆花系列和雪糕特飲系列。今日就試左牛油果雪糕特飲$78本身好鐘意食牛油果,鐘意佢既質感!呢杯牛油果雪糕特飲飲落好creamy ,有濃濃既牛油果香和奶香,飲完成杯都幾飽肚,好滿足!朋友飲咗鹽味荔枝特飲,都話好好飲,不會太甜!焗麵包球$52這個是朋友食過覺得好味,所以今次試吓!麵包球焗得十分熱辣辣,外脆內軟,抹上蒜蓉牛油及蕃茄香草醬,即時令牛油溶化!附上的兩款醬料也十分適合,作為頭盤好啱!慢慢食,慢慢傾吓計等主菜!卡拉布蕾斯薄餅$188呢度有招牌方形薄餅,今次選了這個卡拉布雷斯口味,鍾意佢除了有辣肉醬、辣肉腸,還有三款口味的芝士!食落好cheesy ,可以拉絲!上面有火箭菜、燈籠椒,可以中和薄餅的油膩。pizza 餅底烤到啱啱好,少少微焦,而且脆。卡邦尼忌廉意粉$138意粉的選擇都幾多,不過好想食carbonara,所以冇試其他

夏日特飲有果茶系列、碟豆花系列和雪糕特飲系列。
今日就試左牛油果雪糕特飲$78
本身好鐘意食牛油果,鐘意佢既質感!

朋友飲咗鹽味荔枝特飲,都話好好飲,不會太甜!

焗麵包球$52
這個是朋友食過覺得好味,所以今次試吓!

卡拉布蕾斯薄餅$188

卡邦尼忌廉意粉$138

意粉份量足,上面有滿滿的芝士,醬汁好creamy 好濃,輕易就掛在意粉上,令到每一啖意粉都充滿芝士和醬汁!

之前都食過pizza express ,食物都一直保持水準,今次主要想試試特飲,同樣無令我失望
  • 焗麵包球
  • 卡拉布蕾斯薄餅
2022-07-06 130 瀏覽
都市人忙到行唔開~但記住要食好西獎勵自己。一於叫個外賣app輕鬆等食🍕🍝可以喺app搵到PizzaExpressHK,有食過既朋友仔都知道係抵食又滋味,一齊睇下我今次㨂左咩啦~◻️◼️◻️◼️◻️◼️◻️◼️◻◼️◻️◼️◻️◼️外賣限定 – 精選套餐 (2-3 人) 包括一款頭盤、大沙律、及兩款自選 10"薄餅/意粉或飯◻️頭盤:意式焗肉丸招牌菜!香濃微辣的香草蕃茄牛肉醬提升了肉丸的味道層次。焗肉丸選用新鮮肉製成,真材實料。亦配上麵包,麵包點醬係非常之好味。◻️雞肉蘋果沙律 +$25有驚喜的沙律🥗!大份!而乳酪沙律汁酸甜開胃,味道很棒!沙律上更放有兩塊鬆軟麵包。雞胸嫩滑、仲有提子乾、果仁等等⋯令人吃不停。◻️北京烤鴨薄餅 10 吋傳統餅底非常推介!款式好少見呢。烤鴨🦆夠多,青瓜、葱同辣椒🌶️紅紅綠綠十分吸睛!甜甜辣辣既醬汁配上羅馬餅皮,絕對係一道中西合璧既美饌~◻️ 番茄新豬肉薄餅 10 吋傳統餅底喜歡素食的不要錯過。好足料!而且神還原豬肉🐖味道,加上 芝士🧀️ 、番茄🍅配搭一齊好match!整個餐其實3-4人都夠食🤰🏼

◻️◼️◻️◼️◻️◼️◻️◼️◻◼️◻️◼️◻️◼️

◻️頭盤:意式焗肉丸

◻️雞肉蘋果沙律 +$25

◻️北京烤鴨薄餅 10 吋傳統餅底

◻️ 番茄新豬肉薄餅 10 吋傳統餅底
外賣送餐
2022-07-03 82 瀏覽
放工好攰唔想出街但又想食pizza pasta見到foodpanda 滿指定金額免運費即order 叫PizzaExpress外賣!外賣限定 – 精選套餐 (2-3 人) 💲315:頭盤4選1、沙律3選1、主食10選2~我就揀咗法邊豆焗蘑菇做頭盤~+💲25 雞肉蘋果沙律 配兩條麵包 & 沙律醬麵包外脆內煙韌,係厚批邊嘅味道~沙律菜配蘋果絲、雞肉、車厘茄、提子、乾合桃、紅莓乾~豐富好味又健康飽肚~番茄新豬肉薄餅 10“主要有新豬肉、洋蔥粒、紅椒粒~食落有口感~同埋pizza仲暖架👍🏻蒜香新豬肉螺絲粉原來係辣架!而且都幾辣,平時比較少有辣味嘅意粉,鍾意食辣嘅朋友必點~3個人都夠食,而且送得快,啲食物仲保持到溫度,幾好!

放工好攰唔想出街但又想食pizza pasta
見到foodpanda 滿指定金額免運費
即order 叫PizzaExpress外賣!

外賣限定 – 精選套餐 (2-3 人) 💲315:
頭盤4選1、沙律3選1、主食10選2~

我就揀咗法邊豆焗蘑菇做頭盤~

+💲25 雞肉蘋果沙律 配兩條麵包 & 沙律醬
麵包外脆內煙韌,係厚批邊嘅味道~

番茄新豬肉薄餅 10“
主要有新豬肉、洋蔥粒、紅椒粒~
食落有口感~同埋pizza仲暖架👍🏻

蒜香新豬肉螺絲粉

3個人都夠食,而且送得快,啲食物仲保持到溫度,幾好!

2022-06-29
30 分鐘 (堂食)
2022-06-29 71 瀏覽
放假攤係屋企,又唔想煮飯,又懶唔想落街買嘢食,所以係外賣平台叫外賣真係不二之選😙今次喺foodpanda叫咗一個精選套餐,又幾抵食喎😝-因為叫左呢個餐,所以有得免運費~份量大概夠兩至三個人食,total可以揀一個頭盤、一個沙律同埋兩個主食😍-叫完大概半個鐘之後就送到上屋企,所以啲嘢食都仲係熱辣辣可以即食😍而且店員包裝得好好,所以食物嚟到都係完好無缺🤣加上每樣食物上面有用一啲好靚嘅字體寫咗係咩嘢食🤣-1.意式焗肉丸滿滿蕃茄味嘅肉丸🍡配埋隔離三角形嘅薄餅,唔同口感🫣-2.雞肉蘋果沙律沙律嘅份量都幾大,欣賞佢哋嘅醬汁係分開擺,咁就可以隨自己喜歡黎落~-3. 瑪嘉麗塔皇后薄餅 佢嘅Pizza係10吋,Total切開就有6塊,餅底係偏薄,自己都鍾意食比較薄新嘅餅底,所以好啱我胃口😍-4.肉醬千層寬麵嚟到真係超級熱辣辣,面頭有好濃郁嘅芝士味😍千層麵嘅醬汁夠哂多😋

1.意式焗肉丸

滿滿蕃茄味嘅肉丸🍡配埋隔離三角形嘅薄餅,唔同口感🫣
2.雞肉蘋果沙律

3. 瑪嘉麗塔皇后薄餅

4.肉醬千層寬麵

一早喺OpenRice訂左位有大有細黎PizzaExpress Lab gathering,貪呢度周日午餐時分都人少少,夠安靜,而且位置闊落。周日午市時間都有套餐,4人餐包2款頭盤,4款主菜同4杯野飲,$549另加一。4大3細叫左個4人餐再加多個14吋pizza分享。頭盤6選1,其中一款要加錢。蒜蓉包蒜蓉包一客3大塊,包係軟綿綿個款,而唔係平常食開既香脆口味,蒜蓉味都可以。牛油果番茄沾醬牛油果番茄沾醬配以8塊薄薄香草包,個醬有牛油果,番茄,紅洋蔥,檸檬汁,蛋黃醬,芫荽,橄欖油,開心果,好食呀,不過主要食到牛油果味,無番茄味。主菜可選1款沙律,6款意粉,主餐牌內任何10吋pizza或者羅馬pizza或升級pizza。北京烤鴨薄餅 加$15 另加一呢個係14吋薄餅,原來呢度既然薄餅好薄脆,好味道,一定要熱食。配料有鴨胸,海鮮醬,辣椒,青蔥,青瓜,馬蘇里拉芝士。老實講,配料就算少啦,醬汁都偏少,食落少少辣,味道都唔錯,不過配料方面真係有d小家。海鮮薄餅 加$35 另加一海鮮薄餅有蝦肉,蜆肉,八爪魚,水牛芝士,酸豆,橄欖,海鮮番茄醬,銀魚柳醬,紅洋蔥,蒜蓉油,芫荽。都係一客8大件,餅底一樣好食

4大3細叫左個4人餐再加多個14吋pizza分享。

頭盤6選1,其中一款要加錢。
蒜蓉包

蒜蓉包

北京烤鴨薄餅

北京烤鴨薄餅 加$15 另加一
海鮮薄餅

海鮮薄餅 加$35 另加一
海鮮薄餅有蝦肉,蜆肉,八爪魚,水牛芝士,酸豆,橄欖,海鮮番茄醬,銀魚柳醬,紅洋蔥,蒜蓉油,芫荽。都係一客8大件,餅底一樣好食,八爪魚偏韌,其他配料正常,食落唔算特別有海鮮味。
卡邦尼忌廉意粉

卡邦尼忌廉意粉
卡邦尼忌廉意粉個汁都幾唔錯,不過意粉就無乜質感,煙肉片唔脆,份量可以。呢個意粉以汁搭夠。

牛肝菌羽衣甘藍螺絲粉 加$25 另加一
呢個意粉就差囉,螺絲粉太軟,又無乜味,蔬菜份量麻麻,上面加左無乜味既絲翠奇亞芝士,食落好似水牛芝士。唔推介。

夏威夷薄餅 $168 另加一
夏威夷薄餅

另外加左個14吋薄餅,夏威夷薄餅配料有parma ham,菠蘿果粒醬,紅洋蔥,蒜蓉油,basil,parmesan cheese,白汁,馬蘇里拉芝士。味道都可以,不過老實講其實3個薄餅都差唔多,因為配料偏少。

餐飲只包簡單汽水同梳打水。
番石榴汁

番石榴汁 加$18 另加一
番石榴汁夠厚身,好飲呀!

橙汁  加$18 另加一

凍檸茶 加$10 另加一
原來凍檸茶可以免費添!

基本上呢個餐都係要加錢升級多。薄餅餅底可以,不過料少,意粉質素就較差。如果要食薄餅,絕對可以揾到比呢度更好食既,呢度又唔係特別平,點解要黎?
2022-06-05
番石榴汁
2022-04-06 220 瀏覽
一直都好鍾意呢間pizza express係銅記嘅分店,因為環境又靚又舒服,而且店員都非常好service呢間pizza express嘅裝修好靚,同埋都有戶外位,見到好多帶狗狗嘅客坐戶外都好chill! Fashion Walk冇咁近銅鑼灣鬥市位置,而且望出窗外係維多利亞公園,所以係一個weekend想放鬆下嘅好地方今次試左兩款食物,第一款係比較健康嘅海鮮沙律,食落都唔錯,海鮮份量都唔少,而且幾新鮮配上on-side嘅柚子汁同芝士味道更加提升。如果當日唔想食咁重口味嘅話試下佢地嘅沙律都唔錯架,有時候都會有期間限定嘅款式,有興趣可以留意下第二道叫左一直都好鍾意嘅蜜糖雞肉pizza, 香脆嘅pizza底配上香濃蜜糖﹑雞肉同埋芝士,係我成日都會返兜嘅pizza問過店員其實pizza底有兩款可以隨口味去轉總括黎講佢地嘅環境同埋服務都好好,而食物方面選擇都好多,性價比都幾高。不過我地就冇叫set lunch, 因為set lunch可以選擇嘅就變得好少,好多款都要額外加錢先有。所以,如果你同我地一樣都唔係特別鍾意飲汽水或者都冇特別想試佢地嘅頭盤嘅話,建議可以好似我地咁單點都ok了。

問過店員其實pizza底有兩款可以隨口味去轉

Seafood Salad
il Sorriso
2022-04-05
Seafood Salad
il Sorriso
Pizza癮發作,第一時間就會想起PizzaExpress,已Encore無數次,它的手工薄餅一直都是我最喜愛Pizza排行榜的首三位,LamLam脷指數100%。堂食第1次來到銅鑼灣Fashion Walk京士頓街分店,店內氣氛輕鬆Leisure之餘,還有Outdoor Seats,感覺十足到了外國!臨近CNY有新年限定Menu,新菜式有份量有驚喜,如果可以納入常規Menu就好了!新春2人套餐 $588頭盤:意式青口海鮮湯1客 Starter: Cioppino with Mussel (1 Serving)湯底如超濃郁的蕃茄海鮮湯般,酸酸甜甜惹味非常,香芹、羅勒和洋蔥味突出。青口不算大隻,但隻隻脹卜卜,肉質鮮甜細嫩!還配上芝士脆包條,不用說當然要浸滿在湯汁裡,吸盡湯汁,不放過一滴精華!主菜 Mains忌廉XO醬蝦肉粗管通粉 Prawn Rigatoni with XO Cream Sauce蝦肉大大粒,鮮味爽彈啖啖肉。粗管通粉完全符合我的喜好,又有咬口又掛汁。忌廉醬汁加入超微辣的XO醬,這個Combination有創意又好味,提升味覺的刺激和層次。如果醬汁更濃稠Creamy、更緊密

新春2人套餐 $588

主菜 Mains

忌廉XO醬蝦肉粗管通粉

蝦肉大大粒,鮮味爽彈啖啖肉。粗管通粉完全符合我的喜好,又有咬口又掛汁。忌廉醬汁加入超微辣的XO醬,這個Combination有創意又好味,提升味覺的刺激和層次。如果醬汁更濃稠Creamy、更緊密黏在通粉上就更完美。

南瓜花西班牙腸桂花薄餅

南瓜花西班牙腸桂花薄餅 Pumpkin Blossom & Chorizo Pizza with Osmanthus
喂呀!好味程度足以威脅到我在PizzaExpress久居首位頭寵北京烤鴨薄餅的地位!重點落於它的桂花糖醬,好香桂花味,吃起來不是死甜而是可人的果甜味,帶起Pizza味道的層次。Pizza還灑有桂花乾碎粒,賣相美觀,感覺更天然!一條條微脆的釀南瓜花配料也是整個Pizza的精髓。南瓜香甜綿滑,與桂花味很和諧,當然水牛芝士和Rocket菜就少不了啦!手工餅底薄身脆邊又有碳烤香,這個Pizza非常深得我心!

甜品 Dessert

椰子雪葩
椰子雪葩1客 Coconut Sherbet (1 Serving)
賣相精緻,用上椰殼盛載清新的椰子雪葩和粒粒雜莓,雪葩內還有椰絲相伴。作為椰子忠粉,很滿意這個心思誠意之作。
2022-01-18 111 瀏覽
好舒服...行幾步就遠離塵囂望住個海邊 望住d車 都好舒服餐廳都 冇咩人可以慢慢食 慢慢坐!不失為 銅鑼灣的好選擇pizza + 意粉 分量同口味都非常滿意!服務員態度也很好!!!
好舒服...行幾步就遠離塵囂
望住個海邊 望住d車 都好舒服
餐廳都 冇咩人
可以慢慢食 慢慢坐!
不失為 銅鑼灣的好選擇

pizza + 意粉 分量同口味都非常滿意!
服務員態度也很好!!!

2021-12-19 118 瀏覽
聖誕節必備,一定要去食一頓大餐。今次到銅鑼灣食聖誕大餐,pizza express 的套餐好吸引。麵包球聖誕樹絕對係我地去食pizza express 必備的一項頭盤,加上聖誕樹的造型,非常可愛和適合打卡,吃上口軟綿綿的感覺都非常過癮。龍蝦湯濃郁而且香,一勺下去,有啖啖龍蝦肉,份量十足。沙律方面,連擺盤都盡顯心思,拼盤有三文魚、火腿和煙肉,配上沙律菜,再配上芝士醬汁,簡直是豐富到食得大滿足。主菜方面有薄餅和意粉,用料都很配合聖誕氣氛,而且味道都十分豐富,薄餅基本上每塊都有足料牛肉,意粉的蝦肉亦十分新鮮。甜品方面提拉米蘇和芭菲,有冰雪聖誕的感覺,中和整頓飯暖笠笠的感覺。不得不提,銅鑼灣pizza express 嘅位置非常適合聚會,約上三五知己,在鬧市中能夠享受到寧靜。
2021-09-03 394 瀏覽
可能係 weekday 晚上,吾算人多。 在 openrice 訂位,凖時入座。 服務員非常有禮,食物雖然冇特别驚喜,但味道可囗,又夠熱。 只係杯 ice lemon tea, 唔好計 refill, 連第一杯都冇茶味!
2021-08-30