2021-08-30
偷得浮生🙆♀️半日閒🙆♀️⋯⋯昨日去咗食日本料理飲咗好多清酒🍶⋯⋯今日瞓覺瞓到中午🤣施施然喺屋企休息完!跟住去銅鑼灣行街買嘢😊當然要醫肚先啦😏⋯⋯PizzaExpress Lab餐廳環境非常優美!有微微嘅陽光照射入嚟!感覺好休閒😘餐廳還設有室外添⋯⋯南瓜湯南瓜湯好夠熱⋯⋯鮮甜充滿南瓜甜味!附上軟綿綿嘅麵包條😋⋯⋯Dough ball麵包球每次去到都一定要order!麵包軟綿綿!配以非常香嘅蒜蓉牛油🧈⋯⋯必食American Hot 薄餅帶有少少辣味!有辣肉腸和墨西哥辣椒🌶️加上大量嘅芝士!每一口都好滋味⋯⋯餅底非常香脆😋伴以青菜丶車厘茄沙律🥗又清新又好味😋Spaghetti carbonara意粉非常彈牙爽口!配以香濃嘅蛋汁加上巴馬臣芝士和意大利煙肉!加上香滑嘅忌廉yummy🥰Pollo ad Astra香烤雞肉pizza材料非常豐富!主角當然有鮮嫩雞肉!加上醃製過嘅辣甜椒🫑紅洋蔥🧅馬蘇里拉芝士🧀呢個係新菜式當然要試😏估唔到咁好味😋Mixed berries soda有藍妹、士多啤梨🍓士多啤梨醬加上梳打水和薄荷!非常清新!唔鍾意過甜嘅飲品呢個就啱晒啦⋯⋯Espresso tonic呢個都
PizzaExpress Lab
Pollo ad Astra
Mixed berries soda
Espresso tonic
呢個都係新產品!用雙份特濃咖啡
加冰凍嘅湯力!就好似咖啡有汽嘅飲品!加咗青檸有獨特嘅香氣!