Poking

宜家既人越黎越講求健康,所以開始流行食Poke Bowl,Poke係夏威夷文,意思係將魚生🍣切粒或者片,再搭配主食、蔬菜同醬料,豪邁咁裝埋喺一大碗入面,就變成宜家既Poke Bowl 夏威夷生魚飯~ 呢到既poke bowl 營養均衡,會列埋卡路里,色彩鮮豔,用料新鮮,係低卡、低脂、高蛋白、健康飽肚既配搭,啱晒要減肥增肌又追求健康既人黎👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)I’m greedy - $158 (好味指數:😍😍😍😍🤩)果然係greedy,有超級多料😍 包括有肥美甘香既三文魚粒🍣、魚味香濃又細緻既吞拿魚粒🍣、爽口既鮮蝦🍤、鮮甜解膩既蟹柳沙律🦀🥗、有鹹香又脆卜卜既蟹籽🟠、香口既雞蛋絲🥚、清爽既青瓜粒🥒、清香有咬口既枝豆🫛、香口既芝麻⚪️,口感好豐富,加埋啲自家製醬油,撈埋落去微酸既壽司飯🍣同清新爽脆既沙律菜🥗幾好食😋 健康得黎又唔會dry同寡Moo-moo Onsen Bowl - $108 (好味指數:😍😍😍😍)另一個選擇都五彩繽紛,有唔同既配料,包括惹味軟腍既牛腱肉🐮、酸甜清爽番茄洋蔥莎莎🍅🧅、酸甜芳香既新鮮芒果🥭、香口creamy既溫泉蛋♨️🥚、清新爽口既紫洋蔥🟣🧅、香口既芝麻⚪️

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
I’m greedy

Moo-moo Onsen Bowl

另一個選擇都五彩繽紛,有唔同既配料,包括惹味軟腍既牛腱肉🐮、酸甜清爽番茄洋蔥莎莎🍅🧅、酸甜芳香既新鮮芒果🥭、香口creamy既溫泉蛋♨️🥚、清新爽口既紫洋蔥🟣🧅、香口既芝麻⚪️,口感一樣咁豐富,撈埋清香既糙米飯🍚同清新爽脆既沙律菜🥗都唔錯,如果自家製醬油可以再多啲就更加好

冷泡菠蘿紅茶 🍍☕️ - $10 (好味指數:😍😍😍🤩)
跟餐加10蚊就有,有幾芳香甘甜既菠蘿香味🍍,亦有淡淡清新既茶味,可以消膩,不過如果酸甜味可以勁啲就更加好

蜂蜜柚子茶 🍯🍊🍵 - $15 (好味指數:😍😍😍😍)
另外個柚子茶🍊🍵跟餐就加15蚊,酸酸甜甜,有芳香馥郁既柚子🍊香味幾清新,有埋蜜糖🍯感覺滋潤~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
I’m greedy
Moo-moo Onsen Bowl
2024-09-06 307 瀏覽
平時我同朋友多數銅鑼灣做gym,平時食開既Poking喺銅鑼灣開咗分店,對我地嚟講實在太開心,係健身一族減脂之選😍對於我嚟講Poke餐廳唔需要任何華麗嘅裝潢,最緊要係環境乾淨同食材新鮮!不過餐廳都有一兩個打卡位,面積比起上環分店更加大。- Nutty Shanghai Chicken Protein代表有手撕雞雞胸肉同香煎雞扒,兩款肉質都好滑嫩,份量好大。蘿蔔絲同青瓜絲帶來清新嘅感覺。不過相比起芝麻醬配蕎麥麵,我覺得蕎麥麵都係同鰹魚汁更加夾!- Tuna the Classic 主要材料有吞拿魚、牛油果、青瓜同芒果,吞拿魚口感嫩滑好大粒,加上芝麻粒更香,芒果非常甜美,另外牛油果加上醬油有少少食緊三文魚嘅口感。餐廳可以俾客人選擇一半沙律菜同壽司飯,唔使淨係食壽司飯咁悶🤣- 蜜糖藍莓椰子脆片希臘乳酪健康又好食既甜品好難得,希臘乳酪屬於高蛋白,配上蜜糖已經好好味,加埋椰子脆片同藍莓嚟口感更豐富😍- 蜂蜜枸杞玫瑰花茶餐廳健康飲品都有好多選擇,我揀左蜂蜜枸杞玫瑰花茶,味道甜甜地,見到入面有好多枸杞,非常足料。雖然Poke價錢有少少貴,但Poking嘅蛋白質的確好優質,食材選擇非常多。另外無論壽司

Nutty Shanghai Chicken

- Nutty Shanghai Chicken

Tuna  the  Classic

- Tuna the Classic
主要材料有吞拿魚、牛油果、青瓜同芒果,

蜜糖藍莓椰子脆片希臘乳酪

- 蜜糖藍莓椰子脆片希臘乳酪

蜂蜜枸杞玫瑰花茶
- 蜂蜜枸杞玫瑰花茶
枸杞,非常足料。

雖然Poke價錢有少少貴,但Poking嘅蛋白質的確好優質,食材選擇非常多。另外無論壽司飯沙律菜同蕎麥麵都好食👍🏻
2024-08-30
Nutty Shanghai Chicken
Tuna  the  Classic
蜜糖藍莓椰子脆片希臘乳酪
蜂蜜枸杞玫瑰花茶
頹完幾日😂😂今日中秋一於要食返餐好既😂🤡去左銅鑼灣依間新開既poking 開餐🤭選擇困難又黎🙈食材好多元化,可以自選..但唔想諗😂我同朋友都係揀返signature bowl~我揀左I am Greedy $158勁大份🥹好多料同埋都好新鮮😋三文魚,吞拿魚,鮮蝦,蟹柳沙律,蟹籽,雞蛋絲,青瓜,枝豆,芝麻配自製醬油我叫左壽司飯配沙律菜(少飯)都食唔哂🙈朋友揀左Cream baby $128三文魚,牛油果,雞蛋絲,豆腐,青瓜,蟹籽,木魚絲,脆炸蒜粒 配芥末乳酪沙律醬另外配左牛油果希臘乳酪特飲$58,紅火龍果希臘乳酪特飲 $48主要係乳酪做個base再加生果落去,唔會好甜😋但又飲到淡淡既牛油果味同紅火龍果味~btw依杯特飲都幾飽肚😂如果想飽肚得黎又健康,依間都幾唔錯之選👍🏻
頹完幾日😂😂今日中秋一於要食返餐好既😂🤡
去左銅鑼灣依間新開既poking 開餐🤭
我揀左I am Greedy $158
勁大份🥹好多料同埋都好新鮮😋
我叫左壽司飯配沙律菜(少飯)都食唔哂🙈
I  am  greedy

朋友揀左Cream baby $128

如果想飽肚得黎又健康,依間都幾唔錯之選👍🏻
I  am  greedy
2024-09-22 0 瀏覽
第一次嘗試 Poke Bowl,我不太確定該選什麼。我告訴工作人員我想要更多的碳水化合物和蛋白質。他們推薦了一碗包含雞胸肉、蝦和鮭魚的組合。碳水化合物方面,我選擇了壽司飯。當菜上桌時,份量比我預期的要大。這種組合讓我感覺就像在吃生魚片飯。他們還加入了芒果,增添了一種清新可口的風味。在炎熱的夏天,有時我食慾不振,我的健身教練建議我多吃一些完整的天然原形食物,既有蛋白質又有碳水化合物。這碗 Poke Bowl 正好達到了平衡。用餐時,我無意中聽到工作人員與另一位顧客交談,得知還有辣醬的選擇。下次我一定想試試。以上為自費真實食評

以上為自費真實食評
2024-08-13
2024-09-21 0 瀏覽
銅鑼灣新開poke夏威夷蓋飯沙律專門店👏🏻健身一族減脂必選的有營健康沙律,高蛋白質的食材,健康又有營養,最適合做完運動過來吃!這間餐廳居然有蛋白飲!!!好驚喜!做gym人士最愛!😍😍😍😍有兩種口味!😌😌《Thai Good Day》泰式風味的沙律,配有雞胸,有蝦,高蛋白質,而且份量又夠大份,又有菠蘿,真是非常健康的沙律,另外加了藜麥,健康再提升!《Salmon The Classic》以三文魚為主題的沙律,三文魚的份量非常多,牛油果是完整的半個,非常足料!另外加配料蕎麥麵,非常健康又有營養,蛋白質非常豐富! 做完運動去食,簡直完美!
銅鑼灣新開poke夏威夷蓋飯沙律專門店👏🏻

《Thai Good Day》

《Salmon The Classic》

做完運動去食,簡直完美!

2024-09-19 0 瀏覽
依幾年流行健康 人人都做gym🏋🏻‍♀️其實仲應該要改變埋飲食習慣😌主打健康碗既餐廳愈開愈多我自己就幾中意依間Poking❗️選擇多花款 份量足 零負擔最緊要唔洗計住計住卡路里 高蛋白高營養係一眾gym友減脂飯堂⭕️ Salmon The Classic $118最classic既健康碗有齊我既最愛🫶🏻三文魚🍣新鮮 牛油果🥑勁靚份量足💪🏻 base揀左糙米飯配沙律菜食哂成碗夠飽肚 而且一啲罪惡感都冇🤭奉行健康原則 醬汁唔會太多但又足夠吊一吊味 唔洗乾爭爭跟餐加配牛油果希臘乳酪特飲 +$48好順滑 用原個avocado打成smoothie 加埋半杯yogurt👍🏻真材實料 ⭕️ Thai Good Day $98依款泰式風情較為開胃🤤除左主食雞扒 蝦仁🍤 旁邊既菠蘿🍍中華沙律好夾好提鮮+$3轉左蕎麥麵 同樣健康輕盈是日餐湯 +$15😍😍係椰子🥥蜆湯好清甜 好好味仲有好多蜆肉添依款餐湯好有誠意👍🏻加配菠蘿紅茶 +$10
依幾年流行健康 人人都做gym🏋🏻‍♀️

仲有好多蜆肉添
依款餐湯好有誠意👍🏻
加配菠蘿紅茶 +$10
2024-09-18 0 瀏覽
《Poking》Poking於銅鑼灣新開了分店有別於上環分店,環境大少少,而且仲有打卡位🐟🫛🦐🥑🥬。I am Greedy ($158) 。Creamy Baby ($128) 。Passion Fruit & Pineapple Soda ($45) 。Avocado Greek Yogurt Drink ($58) ↪️全新推出的 Poke Bowl “I am Greedy”,非常推薦咩都想試嘅朋友,因為個poke bowl入面咩野都有,有三文魚、吞拿魚、鮮蝦、蟹柳沙律及蟹籽等主食,食材非常豐富及新鮮,而且份量超級多。個base亦可以揀壽司米、藜麥糙米、沙律菜或粟米沙律,非常岩想食健康啲或戒carb的朋友仔,健康得來又高蛋白高營養。另外Creamy Baby以三文魚為主食,配有牛油果及豆腐,加上脆炸蒜粒及芥末乳酪沙律醬,惹味得來又不會膩。飲品方面點了Avocado Greek Yogurt Drink,creamy的牛油果加了希臘乳酪打成Smoothie,非常清爽,中間慘透出點點甜味是來自蜜糖。Passion Fruit & Pineapple Soda甜味主要來自生果,整體是健康
《Poking》
Poking於銅鑼灣新開了分店
有別於上環分店,環境大少少,而且仲有打卡位
🐟🫛🦐🥑🥬

。I am Greedy ($158)
。Creamy Baby ($128)
↪️

飲品方面點了Avocado Greek Yogurt Drink,creamy的牛油果加了希臘乳酪打成Smoothie,非常清爽,中間慘透出點點甜味是來自蜜糖。Passion Fruit & Pineapple Soda甜味主要來自生果,整體是健康的味道。

2024-09-17 0 瀏覽
最近開始減肥計劃,出街食飯都係要搵一啲減脂餐,最近發現銅鑼灣新開左呢間健康餐廳,主推高蛋白高營養餐,食物選擇多元化,真係心大心細。Spicy Ahi Tuna材料有吞拿魚,紫洋蔥,枝豆,新鮮芒果,份量大,我就揀左壽司飯,吞拿魚魚味濃郁,口感細緻,指天椒碎味道辣辣地,好惹味,加上芒果香甜令到味道好夾。The Oceanic Vibe材料有鮮蝦,八爪魚,牛油果,藜麥車厘茄,沙律,鮮蝦爽口彈牙,八爪魚口感煙韌,牛油果質地creamy,車厘茄香甜多汁,沙律新鮮爽脆配上和風沙律汁幾開胃。熱情果菠蘿梳打味道酸酸甜甜,成份天然,有果肉,飲落好有氣。蜜糖希臘乳酪好健康嘅甜品,乳酪酸甜開胃,加埋香甜蜜糖so yummy

Spicy Ahi Tuna

The Oceanic Vibe

熱情果菠蘿梳打
味道酸酸甜甜,成份天然,有果肉,飲落好有氣。

蜜糖希臘乳酪
好健康嘅甜品,乳酪酸甜開胃,加埋香甜蜜糖so yummy
最近出完銅鑼灣做gym, 順便想搵下附近有冇咩健康食物,比我發現到喺最近好hit既Poke飯一於決定去試下~銅鑼灣新店地方大少少,有打卡位Poking既選料好健康,以高蛋白高營養的食材為主。今次我同朋友兩個飯,餐牌寫哂材料同卡路里,勁岩我呢啲Keep fit 人士~我揀左Creamy Baby, 材料有三文魚,牛油果,鷄蛋絲,豆腐,青瓜,蟹籽,木魚絲,脆炸蒜粒,配芥末乳酪沙律醬,份量超大!口感好豐富清爽。我做完運動食就岩哂~朋友叫左新推出既 I am Greedy,材料有三文魚,吞拿魚,鲜蝦,蟹柳沙律,蟹籽,雞蛋絲,青瓜,枝豆,芝麻,三文魚同鮮蝦好新鮮,雞蛋粉配埋壽司飯勁入味,成碗清哂!另外仲叫左一杯火龍果希臘乳酪特飲同冷泡菠蘿紅茶,火龍果希臘乳酪特飲好有驚喜!火龍果同yogurt mixh得好好,入口好有質感~值得一讚店員十分有禮貌,feel到十分用心經營~如果去開銅鑼灣又搵緊健康食物,可以一試Poking~ 食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🍽️ 餐廳名稱:Poking📍 地點:銅鑼灣禮頓道125號地舖

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🍽️ 餐廳名稱:Poking
📍 地點:銅鑼灣禮頓道125號地舖

2024-09-17 0 瀏覽
近年流行食得健康😎,今日係銅鑼灣附近做完GYM💪,朋友介紹左間食得輕盈無負擔既餐廳,一於就去試下。我叫左個三文魚魚生飯🍣,我朋友叫左八爪魚🦑佢地既飯全部都好大份(可以選擇少飯),但係相對黎講,佢地既素菜都好多🤩,而且有好多選擇,佢餐牌有SET好既,但係亦可以自由配搭。不過我地懶😝,都係叫返佢SET好既。我既三文魚魚生好有咬口,唔係霉哂,魚生飯食材好就已經合格👍。而我朋友既八爪魚好Q彈,亦都好Juicy😍,唔係煮到擦子膠咁,真係幾唔錯。佢地既素菜有加日式醬汁,連埋飯一齊食,成件事就好Fresh🫑,呢D天氣食就岩哂。我地叫左兩杯飲品🍹,特別想讚下佢地既牛油果乳酪,乳酸味好出,又Creamy,夠酸唔甜,真正零負擔,岩哂運動完飲。呢間餐廳舖頭細細,如果人多既話座位會有少少迫。但係食材黎講係少見既款式🥳,夠健康份量足、食材好,推介畀大家注重健康飲食既大家。地址:銅鑼灣禮頓道125號地舖@poking(CWB)

我叫左個三文魚魚生飯🍣,我朋友叫左八爪魚🦑

地址:銅鑼灣禮頓道125號地舖

@poking(CWB)
2024-09-16 0 瀏覽
“自選夏威夷蓋飯”($111)“Creamy Baby”($128)“牛油果希臘乳酪特飲”(+$48)“熱情果菠蘿梳打”(+$35)Poking喺銅鑼灣開咗新分店新店除咗大啲之外,仲有啲打卡位☺️其實間唔中都會想食吓poke bowl因為食材選擇真係夠哂豐富Poking除咗好幾款signature bowl當然都可以自選食材揀咗吞拿魚,青瓜,西蘭花,枝豆,蕎麥麵再配上辣醬油,指天椒碎🌶另一碗就點咗Creamy Baby有三文魚,牛油果,雞蛋絲,豆腐,青瓜,蟹籽,木魚絲,炸蒜粒,芥末乳酪沙律醬見到啲poke bowl咁色彩繽紛好有食慾😝而且份量夠哂多,用料又新鮮😋啲料多到食到最後一啖都仲有😙加點飲品都有優惠價點咗牛油果希臘乳酪特飲🥑飲落十分順喉,牛油果味清香更有滋潤肌膚,抗氧化,降膽固醇嘅功效熱情果菠蘿梳打就夠哂fresh🍍呢杯有抗氧化,仲可以抗炎症,促進消化食完呢餐飯覺得成個人健康哂😆
“自選夏威夷蓋飯”($111)
“Creamy Baby”($128)
“牛油果希臘乳酪特飲”(+$48)
“熱情果菠蘿梳打”(+$35)

Poking喺銅鑼灣開咗新分店
新店除咗大啲之外,仲有啲打卡位☺️
其實間唔中都會想食吓poke bowl
因為食材選擇真係夠哂豐富
Poking除咗好幾款signature bowl
當然都可以自選食材
揀咗吞拿魚,青瓜,西蘭花,枝豆,蕎麥麵
再配上辣醬油,指天椒碎🌶
另一碗就點咗Creamy Baby
有三文魚,牛油果,雞蛋絲,豆腐,青瓜,
蟹籽,木魚絲,炸蒜粒,芥末乳酪沙律醬
見到啲poke bowl咁色彩繽紛好有食慾😝
而且份量夠哂多,用料又新鮮😋
啲料多到食到最後一啖都仲有😙
加點飲品都有優惠價
點咗牛油果希臘乳酪特飲🥑
飲落十分順喉,牛油果味清香
更有滋潤肌膚,抗氧化,降膽固醇嘅功效
熱情果菠蘿梳打就夠哂fresh🍍
呢杯有抗氧化,仲可以抗炎症,促進消化
食完呢餐飯覺得成個人健康哂😆
2024-09-16 0 瀏覽
最近都開始想keep fit,雖然知道做運動最緊要,但同時都想係食物方面配合下,所以我有一個朋友就推薦左銅鑼灣呢間poke 點比我,話佢好多健身嘅朋友都係係呢間食,尤其鍾意呢到嘅健康餐廳,因為有高蛋白高營養,對想减脂一族好吸引。結果真係嚇我一跳,呢到選擇超多元化,而且d份量好大!另外其實我對環境都好滿意,呢到超多打卡位,難怪朋友推薦我來銅鑼灣新分店,坐得好舒服我要左the oceanic vibe,裡面有蝦,八爪魚,牛油果,檸檬同quinoa再加cherry tomatoes,個和風dressing都好配。呢到嘅牛油果超creamy,好出色,poke都好新鮮。飲品我就要左個紅火龍果greek yoghurt drink,感覺真係超健康,更加可以抗氧化同補充鐵質,啱晒我!

2024-09-16 0 瀏覽
如果你健身開又或者追求健康飲食嘅話就一定要試吓呢間poking因為佢嘅夏威夷波奇飯/夏威夷蓋飯都好高蛋白同營養,係減脂健身嘅好選擇。我就叫左Creamy Baby,有三文魚,配搭牛油果、雞蛋絲、豆腐、青瓜等配料,再撒上然籽,木魚絲,脆炸蒜粒,搭配芥末乳酪沙律醬。食落好香,食材好新鮮,再加上淡淡芥末味,好似食緊刺身。買Salmon The Classic,呢款菜式有三文魚、牛油果、青瓜、蔥花、檸檬同芝麻,配上自製醬油,搭配蕎麥麵。三文魚新鮮多汁,配料清爽,醬汁鮮美,搭配蕎麥麵更加營養美味。

哇!上環Poking竟然開到去銅鑼灣今次同兩個朋友去食💁🏻‍♀️餐牌同上環店差唔多,仍然好多元化,食過都唔緊要宜家仲有刺身及帶子期間限定永遠都鍾意自己customise🤣▶️ 自選丼飯 Protein: 吞拿魚 ($108)Base: 糙米飯+ 沙律菜 Mix in: 枝豆、海帶芽 (+$5)、車厘茄 脆脆: 木魚絲、紫菜碎Sauce: 包裝芥末&豉油吞拿魚新鮮唔韌🐟足份量,顏色紅潤唯獨偶爾幾粒會有啲筋枝豆、海帶芽有咬口;車厘茄鮮甜多汁🍎糙米飯唔會太硬🍚比白米有質感啲豉油係日式壽司店嗰啲,wasabi勁攻鼻▶️ 自選丼飯 Protein: 牛腱肉 ($98)Base:壽司飯+ 沙律菜 Mix in: 雜錦香菇、豆腐、蟹柳沙律、新鮮芒果 (+$15)脆脆: 脆炸蒜粒、紫菜碎Sauce: 芥末乳酪沙律醬試咗朋友嘅牛腱肉,口感似牛展,咬落爽彈比較少Poke bowl有呢個選擇🐂好食朋友話鍾意佢好多料,壽司飯同沙律比例啱啱好不過如果醬汁多啲會更好🤣▶️ 自選丼飯 Protein: 吞拿魚 ($108)Base: 糙米飯+ 沙律菜 Mix in: 枝豆、豆腐、車厘茄 脆脆: 木魚絲、脆炸蒜粒Sauce:
哇!上環Poking竟然開到去銅鑼灣
今次同兩個朋友去食💁🏻‍♀️
餐牌同上環店差唔多,仍然好多元化,食過都唔緊要
宜家仲有刺身及帶子期間限定
永遠都鍾意自己customise🤣

▶️ 自選丼飯
Protein: 吞拿魚 ($108)
Base: 糙米飯+ 沙律菜
Mix in: 枝豆、海帶芽 (+$5)、車厘茄
脆脆: 木魚絲、紫菜碎
Sauce: 包裝芥末&豉油
自選丼飯

吞拿魚新鮮唔韌🐟足份量,顏色紅潤
唯獨偶爾幾粒會有啲筋
枝豆、海帶芽有咬口;車厘茄鮮甜多汁🍎
糙米飯唔會太硬🍚比白米有質感啲
豉油係日式壽司店嗰啲,wasabi勁攻鼻

▶️ 自選丼飯
Protein: 牛腱肉 ($98)
Base:壽司飯+ 沙律菜
脆脆: 脆炸蒜粒、紫菜碎
Sauce: 芥末乳酪沙律醬
試咗朋友嘅牛腱肉,口感似牛展,咬落爽彈
比較少Poke bowl有呢個選擇🐂好食
朋友話鍾意佢好多料,壽司飯同沙律比例啱啱好
不過如果醬汁多啲會更好🤣

▶️ 自選丼飯
Protein: 吞拿魚 ($108)
Base: 糙米飯+ 沙律菜
Mix in: 枝豆、豆腐、車厘茄
脆脆: 木魚絲、脆炸蒜粒
Sauce: 醋香杏仁醬

▶️ 桂花玄米茶 (+$38)
茶味溫和,有種養生味道🍵

▶️ 火龍果希臘乳酪特飲 (+$38)
70%係希臘乳酪,底部係鮮榨火龍果
冇額外加糖加工,所以味道偏淡
適合健康人士🥛
火龍果希臘乳酪特飲

辛苦咗成星期,食到啲咁有營養嘅食物特別開心💗感覺好似獎勵自己咁

銅鑼灣呢間分店佈置靚啲,坐得舒服😌感覺似Cafe

服務都幾好,最後店員仲俾咗張兩$10 coupon我哋下次用
Poke bowl大大碗勁飽肚,價錢合理,間唔時食吓都OK~
自選丼飯
火龍果希臘乳酪特飲
2024-09-16 0 瀏覽
因為香港人越嚟越注重健康💪🏻呢幾年都好興Poke bowl銅鑼灣呢一間新開嘅餐廳專係食poke bowl入到嚟覺得坐得好舒服,裝修都好文青😌最緊要係食物選擇幾多,亦都可以customise好多野👍🏻 連飯底都可以揀,可以揀糙米/壽司米/沙律加壽司米/淨沙律菜所以好適合健身人士或者減肥一族 - I Am Greedy: $158(材料:三文魚,吞拿魚,鮮蝦,蟹柳沙律,蟹籽,雞蛋絲,青瓜,枝豆,芝麻 配自製醬油) 如果好似我咁選擇困難症,又想食三文魚又想食吞拿魚,就可以揀呢一個I am greedy🤭魚生好新鮮,份量亦都好多🤰🏻滿滿嘅蛋白質,做完運動食真係一流👍🏻💪🏻 - Creamy Baby: $128(材料:三文魚,牛油果,雞蛋絲,豆腐,青瓜,蟹籽,木魚絲,脆炸蒜粒 配 芥未乳酪沙律醬) 有成半隻牛油果喺個bowl度🥑鍾意食牛油果嘅朋友真係唔可以錯過🤤三文魚油脂滿滿,配合埋牛油果,完全明白點解呢個飯叫做Creamy Baby - 紅火龍果希臘乳酪特飲:$38(set) 希臘乳酪好健康就係人都知,配合埋紅火龍果,真係腸胃清道夫🤣👍🏻飲得出成杯嘢都冇另外加糖淨係用希臘乳酪同火龍果就整到好
因為香港人越嚟越注重健康💪🏻
呢幾年都好興Poke bowl
銅鑼灣呢一間新開嘅餐廳專係食poke bowl
入到嚟覺得坐得好舒服,裝修都好文青😌
最緊要係食物選擇幾多,亦都可以customise好多野👍🏻
連飯底都可以揀,可以揀糙米/壽司米/沙律加壽司米/淨沙律菜
所以好適合健身人士或者減肥一族

- I Am Greedy: $158

魚生好新鮮,份量亦都好多🤰🏻
滿滿嘅蛋白質,做完運動食真係一流👍🏻💪🏻

- Creamy Baby: $128

有成半隻牛油果喺個bowl度🥑
鍾意食牛油果嘅朋友真係唔可以錯過🤤

- 紅火龍果希臘乳酪特飲:$38(set)

飲得出成杯嘢都冇另外加糖
淨係用希臘乳酪同火龍果就整到好靚嘅漸層,非常適合打卡👍🏻

- 蜂蜜柚子茶:$15(set)

如果想飲熱嘢,呢度亦都有選擇👍🏻
照顧到女性有時需要飲熱野嘅需求🤣

味道:🤤🤤🤤🤤🤤/5