Poking

營業中
🎀銅鑼灣。隱藏橙系小店 健康有營PokeBowl🍣 仲有酒飲🍸🎀🪄店名* #Poking🔮地址* 銅鑼灣禮頓道125號地舖🔮🗾分店地區🗾 上環,銅鑼灣💰價錢$367 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_銅鑼灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵好耐無食過Poking拉🤣🤣成日食肉同熱氣野 間唔中都要食翻啲健康野中和下!見到呢一間位於銅鑼灣內街既Poking專門店設計好靚~主要系用橙色做主調 招牌有寫住都屬於系bar 幾得意~入到去舖頭已經有好多聖誕裝束 相當有氣氛 最特別就係我地坐果個位好似一個秘密空間 系轉左入去 勁有私隱度 整體舖頭裝修得幾靚👍🍽️食物質素🍽️而呢間餐廳顧名思義都係主要食Poking 佢地每一份食物都係有顯示卡路里同埋材料 就算素食者有好多選擇😆而且仲可以根據個人喜好加配相應材料 每一樣都係七彩顏色 吸引食慾~另外都有提供熱食便當 各式飲品 例如咖啡,希臘乳酪,蛋白飲,花茶等 最特別系呢度竟然有得飲酒~👀評分💖💖💖💖💖🪄I Am Greedy $158 入面甘多款 我當

🪄店名* #Poking
🔮地址* 銅鑼灣禮頓道125號地舖🔮
🗾分店地區🗾 上環,銅鑼灣
💰價錢$367 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖💖
🪄I Am Greedy $158
入面甘多款 我當然揀左個最邪惡果個😂😂但就係系最邪惡 呢款食完都係451kcal 好正👍入面有三文魚,吞拿魚,鮮蝦,蟹籽沙律,蟹籽,雞蛋絲,青瓜及支豆 營養價值均衡豐富 刺身質感滑嫩 味道新鮮 魚味濃郁~食完都唔會好heavy

🪄 蒲燒鰻魚拼雞扒便當 $118
而家天氣凍咗少少 除咗可以食魚生飯之外 呢間餐廳都有提供熱食便當 咁我就揀咗我最愛嘅鰻魚同埋雞扒😍 兩款肉嘅味道都調味正常 唔算話太膩 同埋仲配有多款雜菜 都係一個健康之選

🪄 椰子蜆湯 +$5
加咗五蚊就可以試到呢一款椰子蜆湯 佢哋嘅蜆肉都幾多 而且都好肥美 不過佢個湯入面有好多洋蔥 我自己就比較鍾意飲creamy啲嘅湯多啲

👀評分💖💖💖💖
🪄飲品-Plum Fizz +$48 & 紅火龍果希臘乳酪特飲+$38
第一杯係布冧酒 佢嘅酒精含量唔算話太多 聞落去可能會有酒味 但係飲落去就有啲似氣泡水 如果好似我咁平時唔飲酒都算幾易入口
另外一杯就比較fresh啲 佢哋嘅特飲係無加到任何糖 只係用咗天然嘅 火龍果同埋乳酪調配而成 所以個感覺會比較健康清淡

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌
  • I am greedy
2024-10-22 814 瀏覽
某天在openrice上發現寶藏小店 Poking 在銅鑼灣新開了分店,所以這天就跟朋友立即來試一下!銅鑼灣店的店面比上環的更大, 而且明顯裝修有一些橙色的元素,門口甚至有一些打卡位,難怪這天星期五晚上也差不多有坐滿。食物方面跟之前在上環分店吃的差不多,主打是健康低脂高蛋白的夏威夷蓋飯,亦有蕎麥麵,最新還出了湯品跟小食,我們這天也有看到有一個明顯是健身人士的男人自己一人來吃。我們兩個分別都點了自選蓋飯,半沙律菜半壽司飯底,這次選了少飯就剛剛好,真的已經很大碗!我們很貪心的加了很多配菜,朋友選的是牛展肉,配了芒果、蟹子、蟹柳沙律、中華沙律、西蘭生, 加上芥末乳酪醬, 牛展肉很軟身,完全不怕會硬,而且調味很夠。我的則是三文魚配粟米、泡菜、冬菇、 蟹子和蟹柳沙律,我個人的口味認為中華沙律、蟹柳沙律跟蟹子都很適合撈飯的,而且兩種沙律味道會比較濃,所以加上白飯很對我胃口,即使是吃健康的食物也不是清淡無味,而且非常飽,因為我們還加了一個牛油果豆腐,有點像台式那種皮蛋豆腐,都是配芝麻醬,但上層的皮蛋就換成了牛油果。牛油果是偏軟的那種,所以跟豆腐加起來的口感還是挺配合的。整體跟之前一樣非常滿意﹐是健康

整體跟之前一樣非常滿意﹐是健康、飽肚又美味的一餐飯!新分店開在銅鑼灣地理位置更好,而且因為份量很大,即使各人只點一碗 蓋飯也會食很久!不像是跟朋友吃碗拉麵會很快就吃完了,在這裏是吃蓋飯即是各人各自點自己的,也是可以坐很久聊天的感覺,很不錯!
宜家既人越黎越講求健康,所以開始流行食Poke Bowl,Poke係夏威夷文,意思係將魚生🍣切粒或者片,再搭配主食、蔬菜同醬料,豪邁咁裝埋喺一大碗入面,就變成宜家既Poke Bowl 夏威夷生魚飯~ 呢到既poke bowl 營養均衡,會列埋卡路里,色彩鮮豔,用料新鮮,係低卡、低脂、高蛋白、健康飽肚既配搭,啱晒要減肥增肌又追求健康既人黎👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)I’m greedy - $158 (好味指數:😍😍😍😍🤩)果然係greedy,有超級多料😍 包括有肥美甘香既三文魚粒🍣、魚味香濃又細緻既吞拿魚粒🍣、爽口既鮮蝦🍤、鮮甜解膩既蟹柳沙律🦀🥗、有鹹香又脆卜卜既蟹籽🟠、香口既雞蛋絲🥚、清爽既青瓜粒🥒、清香有咬口既枝豆🫛、香口既芝麻⚪️,口感好豐富,加埋啲自家製醬油,撈埋落去微酸既壽司飯🍣同清新爽脆既沙律菜🥗幾好食😋 健康得黎又唔會dry同寡Moo-moo Onsen Bowl - $108 (好味指數:😍😍😍😍)另一個選擇都五彩繽紛,有唔同既配料,包括惹味軟腍既牛腱肉🐮、酸甜清爽番茄洋蔥莎莎🍅🧅、酸甜芳香既新鮮芒果🥭、香口creamy既溫泉蛋♨️🥚、清新爽口既紫洋蔥🟣🧅、香口既芝麻⚪️

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
I’m greedy

Moo-moo Onsen Bowl

另一個選擇都五彩繽紛,有唔同既配料,包括惹味軟腍既牛腱肉🐮、酸甜清爽番茄洋蔥莎莎🍅🧅、酸甜芳香既新鮮芒果🥭、香口creamy既溫泉蛋♨️🥚、清新爽口既紫洋蔥🟣🧅、香口既芝麻⚪️,口感一樣咁豐富,撈埋清香既糙米飯🍚同清新爽脆既沙律菜🥗都唔錯,如果自家製醬油可以再多啲就更加好

冷泡菠蘿紅茶 🍍☕️ - $10 (好味指數:😍😍😍🤩)
跟餐加10蚊就有,有幾芳香甘甜既菠蘿香味🍍,亦有淡淡清新既茶味,可以消膩,不過如果酸甜味可以勁啲就更加好

蜂蜜柚子茶 🍯🍊🍵 - $15 (好味指數:😍😍😍😍)
另外個柚子茶🍊🍵跟餐就加15蚊,酸酸甜甜,有芳香馥郁既柚子🍊香味幾清新,有埋蜜糖🍯感覺滋潤~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
I’m greedy
Moo-moo Onsen Bowl
2024-09-06 991 瀏覽
平時我同朋友多數銅鑼灣做gym,平時食開既Poking喺銅鑼灣開咗分店,對我地嚟講實在太開心,係健身一族減脂之選😍對於我嚟講Poke餐廳唔需要任何華麗嘅裝潢,最緊要係環境乾淨同食材新鮮!不過餐廳都有一兩個打卡位,面積比起上環分店更加大。- Nutty Shanghai Chicken Protein代表有手撕雞雞胸肉同香煎雞扒,兩款肉質都好滑嫩,份量好大。蘿蔔絲同青瓜絲帶來清新嘅感覺。不過相比起芝麻醬配蕎麥麵,我覺得蕎麥麵都係同鰹魚汁更加夾!- Tuna the Classic 主要材料有吞拿魚、牛油果、青瓜同芒果,吞拿魚口感嫩滑好大粒,加上芝麻粒更香,芒果非常甜美,另外牛油果加上醬油有少少食緊三文魚嘅口感。餐廳可以俾客人選擇一半沙律菜同壽司飯,唔使淨係食壽司飯咁悶🤣- 蜜糖藍莓椰子脆片希臘乳酪健康又好食既甜品好難得,希臘乳酪屬於高蛋白,配上蜜糖已經好好味,加埋椰子脆片同藍莓嚟口感更豐富😍- 蜂蜜枸杞玫瑰花茶餐廳健康飲品都有好多選擇,我揀左蜂蜜枸杞玫瑰花茶,味道甜甜地,見到入面有好多枸杞,非常足料。雖然Poke價錢有少少貴,但Poking嘅蛋白質的確好優質,食材選擇非常多。另外無論壽司

Nutty Shanghai Chicken

- Nutty Shanghai Chicken

Tuna  the  Classic

- Tuna the Classic
主要材料有吞拿魚、牛油果、青瓜同芒果,

蜜糖藍莓椰子脆片希臘乳酪

- 蜜糖藍莓椰子脆片希臘乳酪

蜂蜜枸杞玫瑰花茶
- 蜂蜜枸杞玫瑰花茶
枸杞,非常足料。

雖然Poke價錢有少少貴,但Poking嘅蛋白質的確好優質,食材選擇非常多。另外無論壽司飯沙律菜同蕎麥麵都好食👍🏻
2024-08-30
Nutty Shanghai Chicken
Tuna  the  Classic
蜜糖藍莓椰子脆片希臘乳酪
蜂蜜枸杞玫瑰花茶
3天前 0 瀏覽
上星期放工後同朋友嚟到「Poking」食晚飯🤩🤩餐廳主打夏威夷蓋飯,並提供多款高蛋白食物選擇!店內的menu仲會標明每款菜式所含的卡路里,啱哂注重健康飲食人士🙌🏻🙌🏻🍱I Am Greedy $158✨賣相吸引!包括有三文魚、吞拿魚、鮮蝦、蟹柳沙律、蟹籽、雞蛋絲、青瓜、枝豆等~~三文魚同吞拿魚鮮甜肥美,鮮蝦口感爽彈🍤,加上蟹柳、青瓜、雞蛋絲等配料,味道層次豐富😋😋🍱Salmon The Classic $118✨朋友就叫咗呢款,望落都唔錯!包括有三文魚、牛油果、青瓜、蔥花、檸檬、芝麻碎等~~三文魚刺身肉質肥美,牛油果口感幼滑🥑!飯底揀咗配壽司飯,整體份量都多,健康又好味👍🏻👍🏻🍹凍檸檬茶 (+$15)✨茶味香濃,帶點檸檬的清香🍋!口感清爽解渴❤️❤️
上星期放工後同朋友嚟到「Poking」食晚飯🤩🤩

🍱I Am Greedy $158✨

🍱Salmon The Classic $118✨

🍹凍檸檬茶 (+$15)✨
茶味香濃,帶點檸檬的清香🍋!口感清爽解渴❤️❤️
Pokebowl 一定係外食健康之選🥰⛳️一大碗唔同嘅魚生組合作為主食 可以揀蕎麥麵、壽司飯、或者係沙律菜做底 營養均衡,用料新鮮,低卡、低脂、高蛋白、健康飽肚既配搭^ω^呢間poking 餐牌仲有列明唔同菜式嘅卡路里I Am Greedy $158 451kcal大大碗材料豐富有三文魚🍣吞拿魚,鮮蝦,蟹柳沙律 🥗蟹籽、雞蛋絲🥚青瓜🥒枝豆、芝麻 仲可以加倍extra protein e.g 雞扒、牛扒、炒雜菌菇Creamy Baby $128 550kcal三文魚,牛油果🥑雞蛋絲,豆腐,青瓜🥒蟹籽、木魚絲、脆炸蒜粒 配芥末乳酪🧀️沙律醬 健康又飽肚之選餐牌選擇好多,我都諗咗好耐要食咩😂仲自選Bowl想食咩都可以自己組合除咗魚生飯poke bowl 仲有熱食便當🍱下次一定要試🥰
Pokebowl 一定係外食健康之選🥰⛳️
呢間poking 餐牌仲有列明唔同菜式嘅卡路里

I Am Greedy $158 451kcal

Creamy Baby $128 550kcal
三文魚,牛油果🥑雞蛋絲,豆腐,青瓜🥒
蟹籽、木魚絲、脆炸蒜粒 配芥末乳酪🧀️沙律醬
健康又飽肚之選
餐牌選擇好多,我都諗咗好耐要食咩😂
仲自選Bowl想食咩都可以自己組合
除咗魚生飯poke bowl 仲有熱食便當🍱
下次一定要試🥰
多款高蛋白丼飯選擇!都有列明卡路里🧐減肥、健身人士可以輕鬆選擇🥳飯底有壽司飯、糙米飯🍚可以揀,仲可以免費配沙律🥗糙米飯煮得好好,唔會太硬難消化👍🏻IAm Greedy $158滿滿嘅三文魚+呑拿魚角粒刺身,仲有各種配料,超豐富😍呢款可以咩都試吓🤤The Ultra Omega $128我自己偏好熟食,就揀左呢款煎三文魚+溫泉蛋+牛油果+西蘭花配蕎麥麵三文魚超級好食!煎得好嫩😍蕎麥麵又係出奇地好食🤩口感好好,煮得好彈牙!紅火龍果希臘乳酪特飲 加配價$38希臘乳酪+紅肉火龍果,冇額外加糖!好天然健康嘅味道🥳通便排毒😆

多款高蛋白丼飯選擇!都有列明卡路里🧐
減肥、健身人士可以輕鬆選擇🥳

IAm Greedy $158

The Ultra Omega $128
三文魚超級好食!煎得好嫩😍
蕎麥麵又係出奇地好食🤩口感好好,煮得好彈牙!

紅火龍果希臘乳酪特飲 加配價$38
2024-12-30 0 瀏覽
Located on Leighton Road in Causeway Bay, Poking offers a delightful selection of poke bowls that are both fresh and flavorful."IamGreedy"This bowl is a seafood lover's dream. Featuring salmon, tuna, shrimp, crab stick salad, tobiko, shredded egg, cucumber, and edamame, it's a vibrant medley of textures and flavors. The traditional shoyu dressing adds a savory depth that perfectly complements the freshness of the fish. Every bite feels indulgent, truly living up to its name."Creamy Baby"With sal

"IamGreedy"

"Creamy Baby"

With salmon, avocado, shredded egg, tofu, cucumber, and bonito flakes, this bowl is a luscious treat. The creamy avocado pairs beautifully with the salmon,
while the crispy garlic adds an unexpected texture that elevates the dish. It’s a well-balanced bowl that feels rich yet refreshing, making it a perfect choice for a light lunch or dinner.

Poking delivers a satisfying poke bowl experience that is sure to please both poke enthusiasts and newcomers alike. Highly recommended in Causeway Bay!

Poking
銅鑼灣禮頓道125號地舖
2024-12-29 0 瀏覽
同事最近開始做GYM , 控制飲食同體重,食咩都要健康卡路里,  搵左間食Poke Bowl ,  其實本身我都好鍾意食Poke bowl . 咁就跟埋去試下. 有個Signature menu有埋卡路里係幾多. 如果大家係要控制住飲食卡路里, 係幾方便. 我就比較貪心咩都想試, 叫左   I’m greedy - $158 係有最多配料預設BOWL , 肥美既三文魚粒, 魚味濃郁既吞拿魚粒,  大大隻既鮮蝦, 鮮甜既蟹柳沙律, 卜卜脆既蟹籽,  雞蛋絲, 青瓜粒, 爽口既枝豆,  有多重口感, 用料新鮮大份 揀左配壽司飯同沙律菜 ,  又健康又飽肚.  同事要嚴控份量  Creamy Baby -$128 有三文魚,牛油果,雞蛋絲,豆腐,青瓜同蟹籽.  佢就話要有多D蛋白質. 就額外加左慢煮雞胸(麻辣味) 要惹味D喎. 笑死我. 其實佢就係貪心. 本身個Creamy Baby 份量都好多. 額外加雞胸都有成5大片. 十分抵食. 下次我都會試下自選Bowl, 咩都可以自己組合. 飲品 - 朋友一貫健康選擇. 揀左芒果希臘乳酪特飲 - $38 . 而我唔太需要控制卡路里就叫左 杯有汽清酒

同事要嚴控份量  Creamy Baby -$128
下次我都會試下自選Bowl, 咩都可以自己組合.
而我唔太需要控制卡路里就叫左 杯有汽清酒  - 優惠價$48
有汽清酒出奇地配個Bowl , 清新refresh 感覺. 大家可以試下.
 Poke bowl 係走健康飲食,  但有時少酌放鬆下都唔錯. 佢地都有個alcohol menu , 仲有special alcohol hours! 大家去時可以留意下.

佢地食品, 飲品都有很多選擇 , 喺銅鑼灣有多一間選擇!

Poking (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道125號地舖
2024-12-19
2024-12-28 0 瀏覽
話說依排減緊肥,所以努力搵緊啲好食又健康嘅野食。Poking主打夏威夷蓋飯(Poke Bowl)係一種源自夏威夷的美食,通常由新鮮的生魚片、飯和各種配料組成。依家係Poking仲可以飲下酒,為減肥之路帶一點甜❣️🥗Salmon The Classic $118由三文魚,牛油果,青瓜,葱花,檸檬,糙米飯,芝麻配自製醬油組成。食落好清新,飽肚之餘又唔會好有罪惡感🤭依家加$48仲可以有Plum Fuzz飲 正❣️🍛蒲燒鰻魚拼雞扒糙米飯 $118鰻魚外焦內嫩,醬汁味道濃郁,甜中帶鹹,醬汁完美包裹在鰻魚的肉質上。雞扒鮮嫩多汁,表面略微焦脆,保留了肉質的鮮甜。糙米飯的口感相對於白米更扎實,咀嚼嘅時候能夠感受到飯粒的香氣。令整體層次感更豐富。+$5 椰子蜆湯啖啖肉椰子味好香🍲+$48 紅火龍果希臘乳酪特飲🥤便秘飲一流🤣🤣
話說依排減緊肥,所以努力搵緊啲好食又健康嘅野食。
依家係Poking仲可以飲下酒,為減肥之路帶一點甜❣️
🥗Salmon The Classic $118
依家加$48仲可以有Plum Fuzz飲 正❣️

🍛蒲燒鰻魚拼雞扒糙米飯 $118
雞扒鮮嫩多汁,表面略微焦脆,保留了肉質的鮮甜。

+$5 椰子蜆湯
啖啖肉椰子味好香🍲

+$48 紅火龍果希臘乳酪特飲🥤
便秘飲一流🤣🤣
好耐無食過poke啦 最近天氣涼咗見呢間餐廳有warm bowl揀 另外都有好多新意配搭 選擇多又開得夜 仲有酒飲添 而家15:00-20:00有happy hour 同埋佢地每款嘅poke都有列埋卡路里比你參考 啱哂做gym同減肥人士食 I Am Greedy朋友呢碗叫咗壽司飯底 有哂三文魚 吞拿魚 鮮蝦 蟹柳沙律 蟹籽 雞蛋絲 青瓜 枝豆同芝麻配自製醬油 滿滿一大碗都只係451 cal 刺身食落夠哂新鮮 配料都好豐富 成碗健康得嚟又有營養Creamy Baby飯量比較細嘅我就叫咗糙米飯配沙律菜 有三文魚 牛油果 雞蛋絲 豆腐 青瓜 蟹柳沙律 木魚絲 脆炸蒜粒 配芥末乳酪沙律醬 呢碗就有550 cal 三文魚同樣大大粒 仲有我鍾意食嘅牛油果 個醬帶點刺激但又唔會太攻鼻 飲品方面就叫咗凍檸茶同熱蜂蜜柚子茶~

I Am Greedy

Creamy Baby

飲品方面就叫咗凍檸茶同熱蜂蜜柚子茶~
2024-12-22 61 瀏覽
幾年前第一次食夏威夷蓋飯,覺得好新奇,好多魚生好多配料,較健康低脂一樣好食😋🥢I Am Greedy $158見係最豐富嘅item,飯底可以揀沙律菜或壽司飯,有三文魚、吞拿魚、鮮蝦、蟹柳沙律、蟹籽、雞蛋絲、青瓜、枝豆、芝麻,好多配料好吸引,配埋自製醬油,好唔錯值得一試用優惠價$48仲可加配有汽清酒🍸🥢Seafood Scallion $108另一主菜要咗高清蕎麥麵,有鮮蝦、三文魚、溫泉蛋、蔥花、芝麻、紫菜絲,配上和風沙律汁,味道開胃清新,配料一樣好多,食完冇罪惡感,輕盈嘅感覺🍵蜂蜜柚子茶 $20🚩Poking (銅鑼灣) @pokinghk 📍銅鑼灣禮頓道125號地舖

🥢I Am Greedy $158

用優惠價$48仲可加配有汽清酒🍸

🥢Seafood Scallion $108

🍵蜂蜜柚子茶 $20

🚩Poking (銅鑼灣) @pokinghk
📍銅鑼灣禮頓道125號地舖
2024-12-21 58 瀏覽
呢日經開銅鑼灣禮頓道,發現有間小店,主打近年大熱嘅poke bowl,賣相好吸引,見環境舒適,入去試吓先。餐牌入面有多款poke bowl,除咗特色風味之外,仲可以按自己口味自選材料。飯底可以揀壽司飯、沙律菜、蕎麥麵及糙米飯等選擇。同時亦有多款熱食便當,真係花多眼亂。Big Mac Chicken($98)- 入邊有慢煮雞胸、菠蘿片、藜麥車厘茄沙律及芝麻,配和風沙律醬。值得留意。佢嘅慢煮雞胸有300克,分量十足,入口鮮嫩好味。其他食材亦好新鮮,配搭美味。Tropical moo-moo($88)- 有秘製牛腱肉、菠蘿片、西蘭花、車厘茄沙律,牛腱肉非常入味,配合其他食材,味道好豐富。牛油果軟豆腐($38)- 豆腐好香好滑,配埋牛油果,仲有木魚,既健康又好味。跟餐包飲品,亦可加錢upgrade至特色飲品。我哋點咗牛油果希臘乳酪特飲(+$48)及蜂蜜柚子茶(+$15)各一,牛油果希臘乳酪特飲入口好creamy,好香滑,值得一試。餐廳poke bowl份量超多,食材新鮮好味,啱晒注重健康養生嘅朋友。

2024-12-21 39 瀏覽
小編近期食咗好多生日飯局,所以近排要食清啲,所以就同朋友一齊去咗食poke bowl, 位於銅鑼灣呢一間poke bowl,好方便注意健健康康,或者啱啱做完gym+Yoga 嘅朋友嚟,而且有好多唔同組合同選擇,除咗拼沙律或者係糙米飯,另外都可以配蕎麥麵,而且份量超大真係唔講得少😜,食物嘅質素都有返咁上下,性價比好高😝,而且Menu嗰度都會有寫幾多卡路里,關注卡路里嘅朋友都可以去試吓I Am Greedy (451 cal):當中包括有三文魚,吞拿魚,鮮蝦,蟹柳沙律,蟹籽,雞蛋絲,青瓜,枝豆,芝麻配自製醬油,小編就揀咗配糙米飯,材料相當豐富,而且魚生都好新鮮,份量都好足夠,女仔食完都好飽,而且卡路里亦都唔會好高,夠晒營養The Ultra Omega (612 cal): 當中包括有香煎三文魚,西蘭花,牛油果,溫泉蛋,蕎麥麵,芝麻,紫菜絲配自製醬油,三文魚呢煎得好脆身,而且係冇骨+好滑身,再配上西蘭花同埋牛油果,夠晒足夠嘅蔬菜營養,再配上溫泉蛋同埋蕎麥麵同埋自家製嘅醬油,性價比相當高質,而且每樣食材都好新鮮,而且食落去都好Fresh 芒果希臘乳酪特飲:好重嘅乳酪味,真材實料,再配上芒果,

I Am Greedy (451 cal):

The Ultra Omega (612 cal):

芒果希臘乳酪特飲:
好重嘅乳酪味,真材實料,再配上芒果,可以促進腸胃消化,同埋加強免疫力

另外而家呢做優惠叫 poke bowl 加$48,就可以叫杯香檳🍾,chilli 下,正!
2024-12-19 33 瀏覽
平時好中意食刺身壽司既我,梗係都會食poke ,色彩繽紛之餘又高蛋白質低卡路里😍 set好左材料既poke bowl,仲會列出一碗有幾多卡路里,唔岩食既可以自製一個屬於自己既poke bowl,自己簡飯底,簡要咩材料I am greedy - 最多材料果款,先451kcal😆有三文魚粒、吞拿魚粒、熟蝦、蟹柳蟹籽沙律、青瓜、枝豆、蛋絲,啲蛋絲係有醃過既,有種特別既味道,+$48有杯有氣酒,送poke食又幾chillSalmon and classic - 三文魚粒、半隻牛油果、青瓜🥒三文魚同牛油果好夾,+$15有個椰子蜆湯,呢個天氣飲可以暖下胃