2007-08-27
8月25日同家人行完新城市, 就決定黎新開的Pokka Cafe grill specialist 食. 我由六點開始攞位, 差唔多到七點先有位.(我張票係371號, 到入去個時已經去到47X號, 真誇張! ! !)叫左一個鐵板餐(好似係紐西蘭肉眼扒), 一個set dinner (羊架) 同一個石頭鍋飯(唔記得個名). 另外餐飲叫左杯薑汁蘇打同凍咖啡. 食物一陣就到, 羊架煮得剛剛好; 石頭鍋飯又唔錯, 幾好食; 個鐵板餐最特別, 塊肉眼扒的成熟程度由食客控制. 想無咁生, 直接放在鐵板上; 想無咁熟, 就放在生菜上. 做到好似CIY (cook it yourselves).薑汁蘇打好新鮮, 可能之前未飲過掛, 第一啖好似無咩特別, 但係飲下飲下就飲到有薑味出黎; 凍咖啡的咖啡味好濃好香, 值得一讚.