2018-03-14 103 瀏覽
其實行開尖沙咀K11果頭,周不時都會見到呢間賣薯條既鋪頭,因為佢既其貌不揚,所以一直都只係經過就算。直到上星期有個朋友想試,就事但啦食就食。點左個chilli bbq同wasabi味既雙拼,嘩食左第一啖已經後悔點解之前無食過隻chilli bbq辣得黎唔會話有厚粉既感覺,唔似x記果d shakeshake,直情就覺得同薯條融為一體。至於wasabi味就都ok la not much surprise。但值得一讚係薯條既口感好正,crispy!!
2018-03-10
8 分鐘 (堂食)
Shake  shake  粉小絲粉又要黎試下先🤔都算唔算等得耐大約10分鐘就有👍🏻叫左兩種🤤1.奶油芝士 加芝士味 2.wasabii味兩者都超多shakeshake 粉😊係食條都有!唔會擔心中間or 個底會炸薯條only!!!!🤤🤤🤤🤤Wasabi 味好夠味!個種攻鼻感!i like it🤤芝士同奶油芝士都okay!濃味既!鍾意巨咸味既朋友!芝士岩曬你!奶油芝士就無咁咸有甜味中和番!大推wasabi 味🤗🤗🤗🤗
Shake  shake  粉小絲粉又要黎試下先🤔

都算唔算等得耐大約10分鐘就有👍🏻
叫左兩種🤤

1.奶油芝士 加芝士味

2.wasabii味

兩者都超多shakeshake 粉😊
係食條都有!唔會擔心中間or 個底會炸薯條only!!!!
🤤🤤🤤🤤

Wasabi 味好夠味!個種攻鼻感!i like it🤤

大推wasabi 味🤗🤗🤗🤗
2018-03-04 75 瀏覽
今日同男朋友經過尖沙咀,突然醒起可以去試吓好多人提過嘅菲律賓薯條,就去咗一賞佢嘅滋味啦。可能熱潮過去左,我哋見到店舖都冇咩人排隊,入面更加只係得一個員工喺度炸薯條。我哋叫咗兩款味道,分別係芝士同埋奶油洋蔥。佢嘅份量都唔少,裝到個桶滿曬,幾均真不過個味道就唔算話超級驚喜,奶油洋蔥個味其實同品客薯片嘅洋蔥味差唔多,不過就比佢再酸少少,芝士味更加exactly 同芝士波嘅味係一樣嘅。不過我哋兩個都好鍾意食薯條,所以呢兩樣味道放落薯條度夾,識落幾過癮。啲薯條因為係即炸嘅關係所以好爽脆,如果可以再熱啲咁就好啦不過準確來講,作為小食黎講係唔錯既,我下次都會想試吓其他嘅味道,希望更加會有驚喜啦。

2018-02-19 97 瀏覽
Oh shake it! 呢度賣既係炸薯條,可以配唔同口味既味粉。薯條即叫即shake,拿上手的時候還是熱辣辣既。每條薯粉都好均勻咁coated滿海量既味粉,梗係十分好食啦。今次我地叫左mega size,可以揀兩種口味。我地揀左wasabi mayo同sour cheese,老實講,兩隻都好好食。wasabi有少少辣,好惹味;不過都係sour cheese好食d,咸咸酸酸,好易一條又一條食曬成盒!btw仲可以加錢要埋芝士條,不過呢個就一般啦,芝士係拉絲既,不過無咩芝士味。不過真係好熱氣,食完過隔離飲返杯冬瓜茶啦。

Mega  Size Fries

不過真係好熱氣,食完過隔離飲返杯冬瓜茶啦。

Mega  Size Fries
2018-02-18 92 瀏覽
行過見到諗住試下,記得之前好多人都話好味,買左mage size,試左洋蔥奶油同bbq,味道ok,但薯條係凍既。而且薯條size好細條好碎,份量小,唔知係我唔好彩定點,眼見前面個個都係mage size,人地個杯多咁多☹️我再問佢個份量係咁多,佢話磅左,但我全程都見唔到佢有磅過。
2018-02-17
2018-02-13 74 瀏覽
香港一向都有著國際化嘅街頭小食文化😆有中式嘅蒸點心、包點、糕點;有港式嘅雞旦仔、魚旦、燒賣、腸粉、煮釀三寶;日式如風靡一時嘅芝士撻、人形燒、抹茶焙茶雪糕;台式有炸大大雞排、各色各樣嘅台式飲料;韓式嘅紫菜包飯、辣炒年糕...... 依家連西式都有啦👏🏽👏🏽👏🏽 - 「Potato Corner」嘅shake shake 薯條🍟!可以揀兩種口味,我就揀咗cheese 同埋sour cream and onion 味!😋> Cheese 味 - 似罐裝芝士波味,好濃。> Sour cream and onion - 相比較出色,好味!
香港一向都有著國際化嘅街頭小食文化😆

> Cheese 味 - 似罐裝芝士波味,好濃。
2018-02-10 114 瀏覽
自從年頭係曼谷試過Potato Corner,簡直一試難忘!之係佢係香港尖沙咀開左,就成日心思思想去食!今天再黎到尖沙咀既potato corner食薯條!之前大部既味都食過,cheese味,BBQ味,最喜愛的sour cream味,上次仲試埋限量版奶油芝士味,今次一於試試另一限量版芥辣蛋黃醬味!雖然個樣係綠左啲,但勁多味粉又夠wasabi味,好好味!👍🏻如果喜歡wasabi的一定要試試這個限量版!

如果喜歡wasabi的一定要試試這個限量版!
芥辣蛋黃醬味
芥辣蛋黃醬味
2018-02-08 59 瀏覽
今日食完晚飯唔太飽 去左試Potato Corner 叫了個有兩種口味嘅Mega size薯條 揀左奶油芝士味同奶油洋蔥味奶油芝士芝士味濃郁 奶油洋蔥就比較咸 奶油跟芝士和洋蔥的搭配挺不錯 吃完也不會油膩 薯條嘅賣點係味粉充足 較適合喜歡濃味食物的人

2018-02-05 77 瀏覽
3/2和老婆在尖沙咀食完晚飯後行街街,經過K11商場附近望見對面街有好多人排隊,吸引之下我地就見到係菲律賓幫襯過嘅芝士味薯條,所以就過對面買薯條食。薯條要好食,最緊要係夠熱,新鮮即炸。薯條好脆,有好香芝士粉味道,價錢合理,值得一試。
芝士味薯條
芝士味薯條
2018-01-24 67 瀏覽
放工口癢,掃街搵宵夜是常識吧?慶幸10點幾尖沙咀街頭仲有小食店未落閘未last order仲要正常營業無以為報,決定馬上課金!印象中Potato corner喺太子聯合都有分店,不過該區就算零晨12點都仲大有選擇,所以當時不屑一顧今日仲終有機會,就點個Mega Fries(酸忌廉洋蔥味+香辣燒烤味)雖然都30幾銀,但佢做到滿瀉咁感覺的確幾吸引幾甘心先食白雪雪嘅酸忌廉洋蔥,味唔太濃但調味份量充裕,入口幾香,勉強拍得住品客叔叔嘅。個香辣燒烤味就真係有d辣,越食越香口但都越辣,所以換返酸忌廉口味中和下就唔錯了
無以為報,決定馬上課金!

Mega  fries

雖然都30幾銀,但佢做到滿瀉咁感覺的確幾吸引幾甘心

2018-01-07 55 瀏覽
呢一間係菲律賓薯條專門店,在尖沙咀新開,所以次次經過都勁多人排隊!他們的薯條係即叫即炸,仲即時Shake shake!平時想食shake shake薯條就只有m記,仲要等佢出反先有!而家唔洗再等啦,想食就去食,仲要係公司附近,係正既!薯條有四種口味,芝士,奶油洋蔥,BBQ燒烤,香辣味!仲有4個size俾你選擇!
呢一間係菲律賓薯條專門店,
在尖沙咀新開,所以次次經過都勁多人排隊!
他們的薯條係即叫即炸,仲即時Shake shake!
平時想食shake shake薯條就只有m記,
仲要等佢出反先有!而家唔洗再等啦,
想食就去食,仲要係公司附近,係正既!
2018-01-05 68 瀏覽
真係好好味呀🍟食過番尋味既新鮮即炸薯條其實我戒左薯條好耐面對依間薯條真係好難抵受佢有六個味揀Sour cheeseWasabi 係限定版!Sour cream & onionChill BBQBBQCheese 個人最愛sour cream and onion (好香洋蔥味)chill bbq (辣辣地,好味過熱浪)今次叫左chill bbq & sour cheese再加左兩條mozzarella sticks (+$10)今日閒日無乜人無長龍係要等一陣既,因為佢即炸嘛睇住個職員即炸>加粉>搖搖好治癒,流晒口水佢地好有心機會將啲薯條分晒味咁入唔同筒搖同倒係唔同格仔!多到滿瀉既薯條,食頭幾條都要好小心唔係就好似我咁跌晒啦的粉均勻報滿每條薯條,脆口入面薯軟,正正正果兩條芝士條都有粉架,好似係BBQ味!入面個拉芝士呢,好似pizza個芝心批咁,拉到長架!個食果陣有啲”呢hea”所以無影相!愛上依個薯條,成日諗住佢,太子開左分店,希望快啲開多幾間!此已列入我常到既一間食店
真係好好味呀🍟

Chill BBQ
BBQ
Cheese

個人最愛
sour cream and onion (好香洋蔥味)
chill bbq (辣辣地,好味過熱浪)

今次叫左chill bbq & sour cheese
再加左兩條mozzarella sticks (+$10)

今日閒日無乜人無長龍
係要等一陣既,因為佢即炸嘛
睇住個職員即炸>加粉>搖搖
好治癒,流晒口水

佢地好有心機會將啲薯條分晒味咁入唔同筒搖同倒係唔同格仔!
Mega  -  sour  cheese  &  chill  BBQ

多到滿瀉既薯條,食頭幾條都要好小心
唔係就好似我咁跌晒啦

的粉均勻報滿每條薯條,
脆口入面薯軟,正正正
果兩條芝士條都有粉架,好似係BBQ味!
入面個拉芝士呢,好似pizza個芝心批咁,拉到長架!
個食果陣有啲”呢hea”所以無影相!

愛上依個薯條,成日諗住佢,
太子開左分店,希望快啲開多幾間!
此已列入我常到既一間食店

2018-01-03
15 分鐘 (外賣自取)
  • sour cream  &  onion
  • Chill  bbq
2018-01-05 79 瀏覽
口味: 芝士味、奶油洋蔥味、燒烤味、特辣燒烤味.Sizes :Jumbo 一款口味 HK $28Mega 兩款口味 HK $34Giga 三款口味 HK $58Tera 四款口味 HK $62.薯條即叫即炸,炸後將薯條加上調味粉放入盒,再 shake 。每條薯條都舖滿調味粉。我就揀左芝士同奶油洋蔥味。兩款口味都好濃味,不過食到一半左右會開始覺得好咸。
口味: 芝士味、奶油洋蔥味、燒烤味、特辣燒烤味
Sizes :
Jumbo 一款口味 HK $28
Mega 兩款口味 HK $34
Giga 三款口味 HK $58
Tera 四款口味 HK $62
芝士味、奶油洋蔥味 Mega
2018-01-04 42 瀏覽
依間鋪頭開既時候,已經好多人介紹,仲成日排晒長龍熱潮過左,今日咁啱又行過,終於都試到佢店面普普通通,行過要留心啲望下先見到佢😂主要賣薯條同佢啲shake shake粉我地四個人就揀左Tera size ($62) 可以揀4種味啱啱好每人揀一種味,最後就揀左sour cheese, sour cream, BBQ and wasabiwasabi味好濃,少少攻鼻既感鼻,味道其實一般其餘嗰三種味既味道都唔係好出,要好認真試先試得出係邊隻味食到一半,條俐已經分唔出,幾種味係個口到撈埋晒一齊,已經分唔到係食緊咩味😂😂整體嚟講,三種味都只不過令到啲薯條鹹鹹地,有啲味咁。麥當勞既shake shake仲更加好食薯條唔算太熱,只係微溫,亦唔夠脆總括而言,貪新鮮試一試就好,唔會難食,但都無驚喜🤔🤔🤔
依間鋪頭開既時候,已經好多人介紹,仲成日排晒長龍
熱潮過左,今日咁啱又行過,終於都試到佢

wasabi味好濃,少少攻鼻既感鼻,味道其實一般

其餘嗰三種味既味道都唔係好出,要好認真試先試得出係邊隻味

薯條唔算太熱,只係微溫,亦唔夠脆

總括而言,貪新鮮試一試就好,唔會難食,但都無驚喜🤔🤔🤔
2017-12-18
宵夜
2018-01-01 50 瀏覽
自從愛爾蘭瘋薯消失後,Potato corner應該變了獨市專賣薯條吧!其實路過這裡很多次了,只因每次都大排長龍真的沒有太多耐性等待,幸好今次飯後想來個小食又見沒有人在等就一於試試嚕...薯條分4個size及6個味道4個size分別是: 👅Jumbo ($28)、👅Mega ($34)、👅Giga ($58)、👅Tera ($62)。你没看錯,最小的是Jumbo size只可選一隻味,如果想嘗試多一點味道那選擇Mega會較好!因為可以選兩款味道但前提是兩個人Share更好!因為這個量也不少啊!自己一個人的話,建議大家點最細的Jumbo size。而6個味道分別是:🍟芝士味 cheese、🍟奶油洋蔥味 sour cream and onion、🍟燒烤味 bbq、🍟特辣燒烤味 chilli bbq、同限定的😋奶油芝士 sour cheese同😋芥辣蛋黃醬 wasabi mayo。先Order後製作,製作過程約5-10分鐘我就點了奶油芝士及特辣燒烤味。Mega Size 份量真的蠻多的 起初以為會吃淨一點但.......最後一條也不能剩 哈哈!由於是朝聖的心態所以期望也挺高的!誘人的味粉十分
薯條分4個size及6個味道

先Order後製作,製作過程約5-10分鐘

奶油芝士及特辣燒烤味
由於是朝聖的心態所以期望也挺高的!
誘人的味粉十分平均的黏在每條薯條上所以捏過薯條的指尖沾滿味粉,薯條新鮮即炸夠脆夠熱,雖說幼身但口感不賴!奶油芝士味沒有奶油有點失望因為完全被芝士味蓋過了!芝士味就好像以前吃的芝士波波似的 偏咸。特辣燒烤味夠過癮,不過不吃得辣的你不好吃啊 你會吃點點就掉了,因為認真幾辣喔。

小食多滋味遲點再試試wasabi吧希望到時沒有太多人等吧!
2017-12-28
10 分鐘 (堂食)
$28 (宵夜)
奶油芝士及特辣燒烤味
  • 特辣燒烤味