2023-05-31 1756 瀏覽
超好服務會問我地食物質素我地話意粉太咸,竟然義不容辭幫我地換過佢超好人食飽仲問我地洗唔洗添飲,跟住請我地每人飲多左一杯果汁 正😋爐焗pizza 邊夠脆、冇煮焦三文魚蒜汁意粉 三文魚夠軟 上面有一堆巴馬臣芝士 唔會好乾 有汁意粉夠硬 少辣 蒜味出
超好服務
會問我地食物質素
我地話意粉太咸,竟然義不容辭幫我地換過佢
超好人
食飽仲問我地洗唔洗添飲,跟住請我地每人飲多左一杯果汁 正😋
爐焗pizza 邊夠脆、冇煮焦
意粉夠硬 少辣 蒜味出

I ordered Kale Caesar salad (88), 4-cheese pizza( 158) and a Happy Hour glass of Shiraz (63). The salad is terrible. The croutons were soggy. It was just some kale with squeezes of pre-prepared Caesar source. Not fresh at all. The pizza taste like using Kraft Cheese power. Look at the picture. The wine is terrible. You are better going over the road to Divino.千万不要来这里吃饭。我很少写壞评但这店不可以来!

千万不要来这里吃饭。我很少写壞评但这店不可以来!
2023-01-16
2022-10-12 2815 瀏覽
時日同親故因為搶吾到任何機票就打算留港,上環/M+/ 灣仔一日遊-秋日嘅上環藝術氣息嘅M+好多好野食嘅灣仔是一趟SUPER CHILL 之旅-本身其實係想行去銅鑼灣,但係最終都係忍吾住肚餓入左間一睇就覺得裝修好靚嘅餐廳醫肚,質素真心好好囉-(見到咁靚吾可以吾打卡啦)(石爐PIZZA,正到一個點,吾可以吾試啦)-正正因為個石爐就叫左個海鮮pizza,勁香,而且勁足料,就咁睇已經有三文魚,蝦,吞拿魚etc etc,仲有叫左thin crust & extra cheese,邪惡吾重要,重要係邪惡得泥值得!!-石爐燒嘅pizza 真心吾同啲,香好多、又有煙燻味,真心同果啲吾知P咩Hut吾同層次嘅野-之後仲叫左個牛Burger,因為實在行左10萬公里路-(親故話正到要出鏡留念之手。。。)-好juicy 囉塊牛肉真心,仲有BLUE CHEESE,食完要減一個星期吧,但係,但係,正如好似親故講,好食到一個點--為左好似有食過菜而叫嘅Kale Caesar salad,勁新鮮,生食kale 一直都好苦,吾知點解理到無,dressing 大滿足,一定夠,每條菜都分到--輕食之小食拼盤,勁多款式,個人極
秋日嘅上環
藝術氣息嘅M+
好多好野食嘅灣仔
是一趟SUPER CHILL 之旅

(見到咁靚吾可以吾打卡啦)

(石爐PIZZA,正到一個點,吾可以吾試啦)

石爐燒嘅pizza 真心吾同啲,香好多、又有
煙燻味,真心同果啲吾知P咩Hut吾同層次嘅野
之後仲叫左個牛Burger,因為實在行左10萬公里路

(親故話正到要出鏡留念之手。。。)

輕食之小食拼盤,勁多款式,個人極愛smoked salmon,食多兩塊價錢都係返到,仲有ham,水牛cheese,CP技能滿分deeee !

黑松露蘑菇湯,勁creamy ,好夠味,幸福的感覺!! 真心吾飲都要迫個frd試下聞下(對的,是講緊吾食菇的親故)

最後泥兩杯cocktail ,有MOJITO,WHITE SANGRIA,推MOJITO,真係勁好飲,待應姐姐話I specially made that for you ,姐姐也太好人。
食完飽到一個點,一天遊就是這樣結束~
  • 意式開胃拼盤
  • 羽衣甘藍凱撒沙律
  • 海鮮PIZZA
2022-10-08 1675 瀏覽
𝘗𝘐𝘡𝘡𝘈 𝘛𝘐𝘔𝘌 🍕 Craving for some pizza recently and found this hidden gem in Wan Chai 🥳 It specializes in oven baked pizza and also their pasta features different homemade sauce as well!Their pizzas all come in one size (6 slices) and are good for sharing, I had their 𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙏𝙧𝙤𝙥𝙞𝙘𝙖𝙡 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 - AMAZING!! Loved their pineapple compote and mango chutney that goes with it giving it the extra taste! They also have different flavours including meat lovers or the classic margherita 🧀 For pastas 🍝, wh
𝘗𝘐𝘡𝘡𝘈 𝘛𝘐𝘔𝘌 🍕

Smoked  Salmon  Tropical  Pizza

For pastas 🍝, what’s special is that you can personalize your pasta choice - sauce and type of pasta. They have a variety of homemade sauces ranging from beef ragu to carbonara to impossible meat series. And they have 4 pasta types (spaghetti, fettuccine, linguine and pappardelle. I had their 𝙎𝙘𝙖𝙡𝙡𝙤𝙥, 𝙎𝙝𝙧𝙞𝙢𝙥 𝙖𝙣𝙙 𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝙁𝙚𝙩𝙩𝙪𝙘𝙘𝙞𝙣𝙚 which was really creamy and definitely a must for carbonara lovers.
Scallop,  Shrimp  and  Bacon  Fettuccine

Desserts are also highly recommended and I went for their 𝘼𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙏𝙖𝙧𝙩 𝙏𝙖𝙩𝙞𝙣 🥧 which was served with vanilla icecream and custard sauce 🍨 Warm and freshly served on the plate, a very scrumptious ending to my dinner 👍
Pina  Colada
Apple Tart Tatin
Pina  Colada
Apple Tart Tatin
/Primo🍕意大利菜酒吧小店🇮🇹開放式廚房傳統意大利石窯烤爐睇住Pizza出爐🔥🔥🔥.呢間已經係好耐之前食但覺得太正了所以想介紹番😍😍餐廳環境係昏昏暗暗 酒吧嘅格調🍹🥂好有浪漫氣氛💕兩層高嘅餐廳🍴但一入夜都好多人食飯 記得預先book枱!btw‼️tipssss again 用Eatigo book枱 有20-50% discount off🔥🔥本身已經唔貴 折左好抵食 抵到癲!食物方面有好多選擇😍樣樣都大份好食😋.🍕 墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅Mexican Chicken & Chorizo Pizza 💰HKD150Pizza用傳統意大利石窯烤爐焗出嚟 批邊好脆 餅底好有咬口 煙煙韌韌 香烤味濃🔥材料有雞肉.西班牙辣肉腸、墨西哥辣椒、黑橄欖、甜椒、洋蔥、水牛芝士和香辣蕃茄醬汁 好夠 好充足呀😋🍝 香蒜羽衣甘藍青醬扁麵條Pesto and Kale Genovese Linguine💰HKD118簡左意粉醬再簡意粉種類 包括扁麵條 寛帶麵 緞帶麵 意大利麵🇮🇹🇮🇹我都唔係好知有咩分別🥹🥹不過有得簡就可以應合唔同人嘅preference😘羽衣甘藍🥬無個浸苦味 個醬係廚師handm
Primo🍕意大利菜酒吧小店🇮🇹
開放式廚房傳統意大利石窯烤爐睇住Pizza出爐🔥🔥🔥
呢間已經係好耐之前食但覺得太正了所以想介紹番😍😍
食物方面有好多選擇😍樣樣都大份好食😋

羽衣甘藍🥬無個浸苦味 個醬係廚師handmade 完全無膩嘅感覺 好清新啊🥗🥗

🫕 黑松露大啡菇湯 配酥脆蒜片Rustic Portobello & Trufle Soup with Crispy Garlic Chips 💰HKD58
所有湯配有迷你麵包🥯好好好正 個包其實就係個pizza餅底
個湯 好好飲…癲左 好重黑松露味 好香好香 個菇打碎哂 食到一粒粒好有口感🥺🥺🤤
好想為左個湯再食多次😭

🧀意式開胃拼盤Antipasti Platter 💰HKD148
拼盤有煙三文魚、巴馬火腿、莎樂美香腸、香草菲達芝士、醃黄瓜、車厘茄、迷你麵包🥯所以材料都好新鮮 好啱送下白酒香檳🍾️🥂

🍨 反烤蘋果撻Apple Tart Tatin 💰HKD62
配香草雪糕及吉士醬🍦咩係反烤❓❓Google話係來至法國🇫🇷一個酒店🏨美麗嘅錯誤:「當時由於人手不足忙中有錯,製作蘋果派時不小心讓蘋果在奶油糖漿裡煮焦了,為了補救將派皮覆蓋在鍋子上並直接送進烤箱,沒想到這個「顛倒」的蘋果派竟大受顧客歡迎,成為餐廳的招牌甜點。」
焦糖味啱啱好😋唔會苦 加埋個雪糕 冰火交融 有層次 唔會太甜膩 個撻皮又夠脆 同埋!佢擺盤好靚😍😍

Location 📍
1️⃣ Primo (灣仔)
灣仔告士打道170號地舖
2️⃣ PRIMO (元朗)
元朗又新街56號置富中心地下4-5號舖
2021-12-10 3132 瀏覽
很久沒見的朋友在灣仔工作 想找一間可逗留比較久又舒服的餐廳最後選了位於灣仔和銅鑼灣站之間的意大利餐廳Primo😄⭐Rustic portobello and truffle soup $58⭐⭐Mexican chicken and chorizo pizza $150⭐⭐Impossible bolognaise $123⭐⭐Scallop, shrimp and bacon carbonara pappardelle $118⭐⭐Fruit punch $62⭐食物味道方面我覺得屬於中上特別推介多料的蘑菇湯 有很濃郁的蘑菇香氣 😋附麵包粒 可以沾湯吃超棒 👍另外意粉可以自選麵條Pizza也可以自行搭配配料 很自由👏👏👏不過需留意餐廳每人最低消費: 點一杯飲品
很久沒見的朋友在灣仔工作

另外意粉可以自選麵條
Pizza也可以自行搭配配料 很自由👏👏👏
不過需留意餐廳每人最低消費: 點一杯飲品
2021-12-07 1719 瀏覽
搵地方happy hour ,上網找到「Primo 」呢一間dogfriendly 嘅餐廳🍴🍴 設有室外酒吧區,室內更有樓上樓下座位餐廳坐落於灣仔靠近銅鑼灣,附近都是辦公樓居多, 人流不太多的地段,  所以晚市時間也只是等了大概5分鐘便可入座裝潢很有風格絕對是一個和三五知己, 邊用餐邊聊天的好地方餐廳的環境不錯, 食物亦沒有令人失望帶狗狗去原來仲有全單八折💰好抵食!!意式開胃拼盤$148煙三文魚帶著點煙燻的風味與鹹味。巴馬火腿肉質軟嫩 😋😋😋沙樂美腸,肉香濃郁口感細膩。菲達芝士有如奶油般的細膩,鹽味很足。夾在麵包內,另有一番滋味👍Smoked Salmon,Grapefruit & Pomegranate Salad 🥗 $88前菜想開胃啲,叫咗個煙三文魚沙律. 用料非常新鮮, 石榴粒粒酸酸甜甜有咬口,醬汁味道爽口, 非常開胃 🥗😘😘Happy hour時段飲品特價,緊係叫返杯啦~特別一提:招呼很週到👍 好細心,值得一讚😉人均大約$230就可以在灣仔區享用到一頓味道, 環境及服務都不錯的晚餐. 性價比真的很高, 絕對值得給予好評!

裝潢很有風格
絕對是一個和三五知己, 邊用餐邊聊天的好地方

餐廳的環境不錯, 食物亦沒有令人失望
帶狗狗去原來仲有全單八折💰好抵食!!

意式開胃拼盤$148
煙三文魚帶著點煙燻的風味與鹹味。巴馬火腿肉質軟嫩 😋😋😋
沙樂美腸,肉香濃郁口感細膩。
意式開胃拼盤

Happy hour時段飲品特價,緊係叫返杯啦~

特別一提:招呼很週到👍 好細心,值得一讚😉

性價比真的很高, 絕對值得給予好評!
2021-12-04
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
意式開胃拼盤
2021-11-16 1161 瀏覽
經朋友介紹知道咗呢一間dogfriendly 嘅餐廳🍴 一坐低就比左水同雞肉mochi 食,唔記得帶糧去都唔使驚餓親狗狗🐶Pizza 種類都算多,four cheese,meat lover,海鮮都有,符合到每個人嘅口味🥰 番薯條🍟食落比薯條更加健康,減低罪惡感🤣,醬汁有沙律醬同埋泰式甜酸醬,好特別🤩帶狗狗去原來仲有全單八折(只限晚市)💰好抵食!!下次再試埋牛市先!Primo📍灣仔告士打道170號地舖

帶狗狗去原來仲有全單八折(只限晚市)💰好抵食!!
下次再試埋牛市先!

Primo
📍灣仔告士打道170號地舖
2021-10-11 1062 瀏覽
Pirma 既意粉好特別係煙韌有咬口既手工意粉推薦蟹肉意粉🍝左3款pizza 普通批底都夠薄身唔會太heavy..最鐘意煙三文魚果個! 呢到仲有impossible meat pizza 岩哂素食者..帶埋寵物去仲有8折🥰Lunch set 其實都幾抵食 starter +main + drinks 都係around $12x左右Pizza 份量都比較大所以都建議大家share嚟食..其實試咗幾款Pizza可能因為佢哋嘅醬料都係差不多..總是感覺每一款味道差別不太大..
Pirma 既意粉好特別
係煙韌有咬口既手工意粉
2021-10-07 591 瀏覽
同事放工搵地方happy hour ,同事話呢度有間Pizza近近地有酒飲,好似幾開心,於是試吓餐廳非常舒服,燈光柔和,座位寬敞,好適合傾偈一坐低見到隔離枱嘅Pizza,大大份又多料,非常吸引,結果變咗食晚飯前菜想開胃啲,叫咗個煙三文魚葡萄柚石榴沙律,點仲口上都幾大份,沙律菜幾新鮮,加埋大大隻嘅葡萄柚,同石榴粒粒,味道幾豐富另外,呢個烤焗香辣未來素肉丸估唔到咁吸引,素肉丸嘅感覺同真肉丸好似,大大粒,香口,加上蕃茄肉丸汁,可自己添加,好滿足Pizza方面,我哋叫咗Meat lover pizza with thin crust,用了十足,果然係啖啖肉,加$10可以將餅底轉做脆脆,仲可以唔使食咁飽,非常開心變咗做晚餐我哋就留返下次先飲酒粒,我叫咗呢杯Latte macchiato,同Iced lemon tea?大大杯,夠醒神希望下次時間啱啲,真係試埋happy hour

希望下次時間啱啲,真係試埋happy hour
2021-10-06
  • 經典肉食愛好者披薩
🍻與朋友放工後到灣仔Happy Hour,朋友就推薦在他公司附近的一個Bar & Restaurant🍽,說那邊除了喝酒以外食物也不錯,這店較出名的是🏳️‍🌈意大利麵和薄餅,我發現這餐廳果然是出乎意料的講究。.🚩餐廳坐落於灣仔靠近銅鑼灣,附近都是辦公樓居多。店裡環境衛士乾淨,🏡⛱有分室內和室外兩區域,適合不同客人的preference。.🍝牛肉拉古醬 $123,有點suprise 居然可以自選不同種類的意大利麵條!這菜式的醬包含了廚師利用番茄汁慢燉🐮牛肉碎、煙肉、和一些蔬菜,吃起來一點都不膩,也有層次感。.🥗煙三文魚,葡萄柚和石榴沙拉 $88,這個價錢來說分量算不少了,處理雜菜底,煙三文魚,葡萄柚和石榴外,還加了薄荷葉增添香氣,車厘茄,青瓜,生洋蔥,松子等配料。沙拉醬是泰式味道,有點辣辣的味道,每人喜歡口味都不一樣,我就覺得挺新奇的這個配搭。.🍖香辣未來素肉丸 $88,這是用最近很流行的Impossible Meat植物肉製成,配香辣番茄醬,加上水牛芝士和巴馬臣芝士,再逐個以小勺子🥄擺盤,的確講究啊。這個素肉我覺得可以一試,與真肉的口感無異,香辣醬也調製的讓人😋舔舌頭。.☕️黑松露大啡菇湯

☕️黑松露大啡菇湯配小麵包球$58,很喜歡這個蘑菇湯,看到廚師是立馬單獨煮的,蘑菇和黑松露的味道相當濃烈,粒粒蘑菇碎增加口感。旁邊的空心小麵包其實有點像印度菜式的Puri🏐,可以在麵包頂撕開一個小洞,把湯倒進去麵包球後慢慢喝,想不到這裡也會製作這種麵包呃!

這個餐廳帶給我不同的驚喜,下一次會繼續約朋友來此餐廳,想試一下他們出名的🍕pizza,相信質素也會不錯。
⭐️性價比:4/5星
💰人均:$200港元
2021-10-05 323 瀏覽
餐廳特設傳統意大利石窯烤爐, 就是能烤出我們最喜歡, 微焦的餅批烤邊, 煙煙靭靭的餅底, 充滿 香烤的味道。墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸pizza(雞肉 、西班牙辣肉腸、 墨西哥辣椒、黑橄欖 、甜椒、 洋蔥 、水牛芝士 、香辣蕃茄醬)果然是真材實料的手工pizza, 大量水牛芝士, 質地creamy又幼滑, 超強勁的拉絲效果, 墨西哥辣椒刺激非常, 雞肉和辣肉腸的份量也不少。 味道多層次, 先是甜甜辣辣, 再來是墨西哥辣椒的威力, pizza的價值比甚高。帶子蝦煙肉卡邦尼醬扁意粉不同口味嘅醬汁,可以選擇不同的意大利面, 今次選擇了扁意粉, 配上香濃卡邦尼醬汁, 芝士味道濃烈, 還有爽口彈牙的 蝦肉和帶子。煙肉帶子串清新的餐前小食, 厚肉彈牙鮮甜多汁的帶子, 配上鹹香度十足的煙肉 作為調味, 加上 香甜的芒果肉和芒果汁, 非常醒胃。反轉蘋果批有點像蘋果金寶, 玉桂蘋果味道剛剛好不會太過濃烈, 配上雪糕就是更完美的配搭。

墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸pizza
(雞肉 、西班牙辣肉腸、 墨西哥辣椒、
黑橄欖 、甜椒、 洋蔥 、水牛芝士 、香辣蕃茄醬)

帶子蝦煙肉卡邦尼醬扁意粉

煙肉帶子串

反轉蘋果批
2021-09-27 300 瀏覽
岩岩同男朋友去完staycation,諗住出去搵d野食醫肚,平時因為我麻麻地食pizza,所以搞到男朋友成日都無得食,今晚決定陪佢食返餐。呢間餐廳既位置雖然唔算起眼,但夜晚店入面都有唔少客人,好彩我地算早到所以咁岩有位。呢度既賣點係佢地既自家手工製pizza,而且點pizza好自由,配料可以畀我地自己揀,岩哂我呢d好多野都唔食既人,可以避開哂d洋蔥同三色椒,我地最後叫左煙三文魚、Parma Ham、Pepperoni同埋蘑菇,再轉左做薄脆批。即叫即整,一送到黎熱辣辣,個邊好脆口,雖然只係HKD168,但d配料既份量真係一d都唔少,食每一啖都會有配料,連我本身唔好pizza都食左3件。另外意粉都可以自己揀個sauce同意粉,我地叫左個寬麵條配帶子、蝦及煙肉卡邦尼醬。個醬唔會太傑身,寬麵條煙靭適中。最後我仲有叫左杯Cocktail,Happy Jungle有Gin, Earl Grey tea, Mint同埋Ginger beer Topp,個酒味唔會太濃,但飲落口好香同埋無syrup,所以唔會好甜,淡淡地幾岩我。

2021-08-22
2021-09-23 287 瀏覽
呢日去接收工,經告士打道,原來都開左唔少西式小店,決定闖入其中一間試下。雖然已經過左happy hour,但係都先黎一杯glenfiddich on rock,久違既冰球🤩先黎一份煙三文魚葡萄柚石榴沙律,滿滿的都係羽衣甘藍🤩配上泰式沙律醬,好惹味又開胃👍🏻再黎一份小食,巴馬火腿蜜瓜捲。以為係新鮮蜜瓜,點知係精製既蜜瓜味爆珠,呢個好創新🤣最後一定要叫吸引咗我入嚟嘅主菜,pizza! 因為我見到一個好似意大利式嘅烤爐,好似好正宗咁🤩墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅,薄批,墨西哥雞肉同西班牙辣肉腸配上墨西哥辣椒,黑橄欖,甜椒,洋蔥,水牛芝士和番茄醬,淨係數都覺得豐富🤣少少既拉絲,係基本野啦🤣

少少既拉絲,係基本野啦🤣
2021-09-21 262 瀏覽
OT完约同事食晚反,落到樓下先知落大雨,唯有揾間近公司湾仔,聽朋友讚有間意大利餐廳好正,好一於試吓幾讚先,Pizza Primo, 個名好有Feel, 哈哈,個肚打晒鼓,八点幾上到去都好多人証明冇去錯。食好嘢等一陣間都要既,有枱即點菜,食意大利嘢点少得pizza, 叫咗個餐廳招牌菜,Meat Lover 哈哈聽個名都知食肉獸愛好者,超級豐富,有意大利辣肉腸,火腿,煙肉,洋葱,甜椒,黑橄欖,水牛芝士,餅底係薄嗰種,超級正宗的意大利pizza, 熱㷫㷫,口感勁正,仲要仲要焗既時間啱啱好,芝士剛剛溶,可以拉到絲。再來煙三文魚沙律,沙律菜好新鮮,有羽衣金蘭,青瓜配意大利黑醋,叫咗兩個湯,雜錦海鮮湯同黑松露啡菇湯,海鮮湯好鮮味,好滑溜,好creamy,真係值得試,黑松露啡菇湯好特别,黑松露味好出但又唔會蓋咗啡菇既味道,入口甘甜,好過㽼。跟住就係大蝦卡邦尼意粉,大蝦新鮮又大隻,爽夾甜,意粉煮得剛剛好爽口,撈埋卡邦尼醬汁真係冇得輸。真心推介