2021-09-02 69 瀏覽
表姐生日,約佢出嚟去食意大利菜,我知道灣仔有間餐廳酒吧叫Primo,手工薄餅同意粉都唔錯,啱晒表姐胃口。餐廳分室內和室外座位,我哋揀咗室內入座。餐廳燈光柔和,環境唔會好嘈,好適合三五知己聚會。表姐最喜歡食手工薄餅,叫咗個經典肉食愛好者Pizza:材料有意大利辣肉腸、火腿、煙肉、香腸、洋蔥、甜椒、黑橄欖、水牛芝士和番茄醬。手工薄餅以不同的優質麵粉製成,薄底厚薄適中,剛出爐餅邊口感脆卜卜,中間鬆軟煙韌,豐富嘅材料和芝士蕃茄醬味道完美平衡,越食越美味!扇貝、蝦和煙肉卡邦醬意大利粉:用料有扇貝、蝦、煙肉、洋蔥、大蒜、白酒和奶油醬。卡邦尼意粉濃厚香滑,口感creamy,扇貝鮮味,蝦肉爽口,煙肉、洋蔥等惹味!香橙薑汁蜜糖雞翼:雞翼香口,肉質嫩滑,淋上甜蜜嘅醬汁,令人食不停口!

2021-08-15
2021-08-29 1274 瀏覽
尋晚同事落左去銅鑼灣酒吧餐廳飲酒,我有事冇去。今日聽佢哋講嗰度環境吾錯,今晚就等我早啲去食個晚餐,視察下環境先😅 環境真係吾錯👍 見到Menu上嘅starters, 樣樣都想食,最終叫左兩個頭盤😛 三文魚他他$99清新開胃,熱辣辣嘅天氣,食落去特別好味道👍 兩層牛油果夾住煙三文魚同蕃茄粒粒,再加上新鮮嘅火箭菜,醒胃呢😋😋😋 意式開胃拼盤$148煙三文魚,巴馬火腿,沙樂美香腸,香草菲達芝士,車厘番茄,迷你麵包。 煙三文魚滑順的油花口感,帶著點煙燻的風味與鹹味。 巴馬火腿肉質軟嫩,鹽味的芳香中透著細緻的甘甜,齒頰留香😋😋😋 沙樂美腸,肉香濃郁口感細膩。 香草菲達芝士口感有如奶油般的細膩,鹽味很足,咸香滋味。 夾在麵包內,另有一番滋味👍 帶子,蝦,煙肉卡尼寛麵$118帶子和蝦的size都不細呢~寛麵軟硬度適中,掛滿醬汁,yummy 😍Happy hour時段飲品特價,緊係叫返杯啦~ Peach & Raspberry Cinder清新桃香,飲返啖,好清爽👍特別一提:服務員招呼很週到👍我都未急,他已經替我跟進食物進度,好細心,值得一讚😉

環境真係吾錯👍

三文魚他他$99
清新開胃,熱辣辣嘅天氣,食落去特別好味道👍

意式開胃拼盤$148

煙三文魚滑順的油花口感,帶著點煙燻的風味與鹹味。

沙樂美腸,肉香濃郁口感細膩。

香草菲達芝士口感有如奶油般的細膩,鹽味很足,咸香滋味。

夾在麵包內,另有一番滋味👍

帶子,蝦,煙肉卡尼寛麵$118

帶子和蝦的size都不細呢~

寛麵軟硬度適中,掛滿醬汁,yummy 😍
Happy hour時段飲品特價,緊係叫返杯啦~

Peach & Raspberry Cinder
清新桃香,飲返啖,好清爽👍
特別一提:服務員招呼很週到👍
我都未急,他已經替我跟進食物進度,好細心,值得一讚😉
2021-08-24
  • 帶子,蝦,煙肉卡邦尼寛麵
  • 煙三文魚他他
2021-08-28 68 瀏覽
最近頻頻有人自家制Pizza而且發相過來, 吸引非常, 可惜我家焗爐壞了, 唯有外出覓食。找到這家在灣仔主打吃Pizza的餐廳酒吧。他們有專為烘比薩的爐, 而且是即製, 所以特別香。我們在這午膳, 點了一個沙律、一份頭盤拼盤及一個薄批。小食拼盤很豐富, 有三款ham同sausage、煙三文魚、芝士及蕃茄酸瓜, 還貼心的配上烤包拌著吃。因為拼盤已經有幾款肉類, 所以我們Pizza就選了最傳統的Margarita, 芝士及蕃茄醬融合在一起,批抵香脆可口, 因為轉了薄底, 所以多吃也不會覺得膩。最後吃著新鮮的田圓沙律, 這頓美味又健康, 吃了不會有負擔,非常滿足。

我們在這午膳, 點了一個沙律、一份頭盤拼盤及一個薄批。

2021-08-17
午餐
2021-08-24 77 瀏覽
同朋友happy Friday✨係灣仔揀佐間Bar食野,志在飲下酒吹下水🙌🏻野食一般般有改善空間🤏酒ok!煙肉帶子串($99)一心諗住呢個係無死既配搭,點都唔會難食😂點知個芒果粒出佐事🤢有少少藥水味同死甜🧐成件事又鹹又甜怪怪地🧐夏威夷pizza($148)同我想像中既夏威夷pizza🍕有啲出入,雖然係薄皮pizza但有啲乾,咬落唔鬆軟🤔餡主要有Parma ham 水牛芝士 羅勒等等,唔知意大利菜係唔係通常有啲甜野配落去😂呢個🍕就有個菠蘿蜜餞🤔又係太甜個人覺得唔太match😂正常菠蘿🍍應該會好食好多🙈薑汁香橙蜜汁雞翼($82)呢個Matching好少見,所以我明知覺得伏都想試😂反而呢個最有驚喜最好食😂橙同蜜糖異常地夾酸酸甜甜幾開胃😂下次都係黎淨係飲酒算🙈坐得都舒服既為食指數: 2.6/5性價比指數: 2.6/5推介指數:2.6/5

煙肉帶子串($99)

夏威夷pizza($148)

薑汁香橙蜜汁雞翼($82)

下次都係黎淨係飲酒算🙈坐得都舒服既

為食指數: 2.6/5
性價比指數: 2.6/5
推介指數:2.6/5

2021-07-30
2021-08-24 59 瀏覽
放假唔想同人逼,專登揀間人少少又坐得舒服既西餐廳chill下,就搵到嚟位於灣仔近海旁既「Primo」,放假淨係想靜靜哋慢慢咁食個 brunch同加杯咖啡,呢度就岩曬我了,滿足到曬我哋既要求🤩🌟Cappuccino $29🌟連星期日都有HAPPY HOUR😳真係好surprise👏🏻懷住$50一杯再加一既既心情去飲既Cappuccino,點知埋單只需要$29🤩真開心😂味道飲落係有少少甜甜哋既味道,可能係奶泡上面嘅朱古力粉既關係😝🌟Ice Coffee $29🌟朋友就因為無Latte既關係,加上天氣太熱,就order咗個Ice Coffee,味道也不錯的😋🌟Full Monty Breakfast $118🌟(Meat Lover)本身有素食同肉食,都係一致認為係揀肉食既ALL DAY BREAKFAST😂裡面既熱香餅好好食,texture好軟身同煙韌,係我鐘意既口感😋加埋牛油一齊食,又邪惡又滿足的😍茄汁豆大大碗,仲有兩個太陽蛋,可以一人一隻👍🏻而炸薯餅就有少少偏咸,有點扣分🙃🌟Mexican Chicken & Chorizo Pizza $150🌟最後係戲肉既墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄

🌟Cappuccino $29🌟

🌟Ice Coffee $29🌟

🌟Full Monty Breakfast $118🌟
(Meat Lover)

最後係戲肉既墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅,食落係有少少辣辣哋,不過辣度係接受到的,味道對比出面嘅現成既薄餅,其實一食就知,係明顯地新鮮啲,配料食既時候又唔會一咬就散曬,連平時唔係咁好薄餅既我都覺得好味😋
2021-08-24 51 瀏覽
Went there with a friend, we were so hungry, so we ordered 1 pasta, 1 pizza and 1 appetizer.The portions were bigger than we thought, could barely finish all the food!🤣Mexican chicken & chorizo pizza $150墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅Chicken, chorizo, jalapeño, black olives, bell pepper, onion, Mozzarella, spicy tomato sauce I loved every ingredietns on this pizza, espcially the jalapeño that add a hint of spiciness to the pizza.The crust of this pizza was cripsy. So yum!! We finished the whole pizza in less th

墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅

I loved every ingredietns on this pizza, espcially the jalapeño that add a hint of spiciness to the pizza.The crust of this pizza was cripsy. So yum!! We finished the whole pizza in less than 15mins!

Scallop, shrimps and bacon carbonara linguine $118 帶子,蝦及煙肉卡邦尼扁意粉
Scallop, shrimps, bacon, onion, garlic, white wine and cream sauce

Super creamy sauce,linguine was al dente, they also put in quite many shrimps and scallops.

Baked spicy impossible meatballs $88
烤焗香辣未來素肉丸
Plant based meatballs with spicy tomato sauce, topped with Mozzarella and Parmesan cheese

I've had the impossible meat before, it tasted exactly like real meat! it's amazing. I like the food presentation, meatball in a small spoon.
Tomato sauce and meatballs are undoubtedly a good match.
2021-08-23 32 瀏覽
同朋友放工約食飯,見附近有一間餐廳返氣氛唔錯,所以就入咗去試吓啦。我地叫左一個經典瑪格麗特薄餅,素香腸意式蔬菜汁意大利麵,泡沫咖啡幕斯蛋糕,焦糖新地。個薄餅好有驚喜,我哋叫咗普通嘅薄餅底,但係都唔厚,而且煙煙韌韌,上面嘅topping有蕃茄,加埋芝士,羅勒葉同埋檸檬香草,呢個經典嘅組合真係冇得頂。我朋友比較鍾意個意粉,平時喺餐廳食嘅意粉都會比較漏,但係呢個意粉加咗生洋蔥同埋蒜片,所以一齊食嘅時候,生洋蔥嘅辣味會中和左醬汁嘅膩,最特別嘅係素肉,咬落去味道同口感都幾似肉味,不過唯一嘅分別就係去到後勁嘅時候唔會有肉嘅羶味,反而會有好濃醬汁味道。個咖啡蛋糕,用嚟打卡一流,用咗唔同嘅生果來做擺設。蛋糕分三層,最底嗰層係咖啡味嘅脆脆底,中間係咖啡味布甸,上層係奶凍,加埋隔離嘅雪糕球,又有雪糕嘅香甜味,又有咖啡嘅香醇味,真係好吸引。至於焦糖新地,有三球雲呢拿雪糕,十分足料,加上表面淋上滿滿嘅焦糖同埋花生,食落有口感,為今餐畫上左一個完美嘅句號。

2021-08-23 35 瀏覽
約咗朋友喺銅鑼灣食飯,問佢想食乜,佢話想食好味嘅Pizza🍕,咁我即刻腦袋急轉一下,記起呢間餐廳嘅Pizza 味道唔錯,就帶咗朋友由銅鑼灣行咗嚟灣仔呢間小店,其實都只係行咗幾分鐘😆我哋叫咗幾樣食物 share 😋:- $99嘅「大蝦牛油果沙律🥗」:蝦仁🍤肉質結實又新鮮,仲有好多隻😆;沙律🥗 裏邊有牛油果🥑、羽衣甘藍、青瓜🥒、小蕃茄🍅、仲好似有啲菠菜;沙律汁加咗啲芥末醬,非常開胃😋- $158嘅「食肉獸薄餅🍕」:Pizza 嘅邊邊燒到脆卜卜,好香口😋,底部就軟熟又煙韌,好好味😋,後來店員哥哥介紹話 嘅佢哋嘅 Pizza 係由搓粉開始做,全程自家製👍,我唔識得整 Pizza, 但係絕對識得分好唔好味,呢度嘅Pizza好好味😋- $88嘅「烤焗香辣未來素肉丸」:Impossible Foods 嘅產品呢幾年大行其道,呢個 Impossible Meat Balls 真係幾有肉味 😆;餐廳仲配埋 香辣番茄醬,食落更加惹味😋

我哋叫咗幾樣食物 share 😋:
Primo的氣氛真的很棒,傍晚時分進店,店內的燈光讓人很Relax。如果我隻身來的話,一定會選門口位置,真的超有Feel~一行二人坐在沙化位置,牆上裝飾著可愛的霓虹燈。因為想吃巴馬火腿,又想要辣肉腸和煙三文魚,所以我們點了個自選Pizza。Pizza餅皮薄脆,芝士是拉絲的那種,熱騰騰的超!好!吃!!!另外一個主菜選了帶子、蝦及煙肉寬帶麵,寬帶麵是店員推介的,說很多食客指名要點。沒吃過寬帶麵的我們抱著嘗試一下的心態下單,結果超驚喜!到底是因為帶子夠新鮮?還是鮮蝦仁夠大隻?抑或是這個卡邦尼醬調得太好吃?到底這個麵這麼好吃跟寬帶麵有沒有關係,我們真的不知道,但這個麵真的是驚為天人的好吃!邊吃美食的時候,老公說這個氣氛著實適合來點酒精,於是我們加點了alska的Strawberry Lime Cider,本來怕酒味會不會太濃,結果反而是清新的士多啤梨和青檸香氣的甜酒,非常容易入口,很適合女生們來聚會,一口Pizza,一口果酒,享受女生們獨有的Girls Time

Primo的氣氛真的很棒,
傍晚時分進店,
店內的燈光讓人很Relax。

如果我隻身來的話,
一定會選門口位置,
真的超有Feel~

一行二人坐在沙化位置,
牆上裝飾著可愛的霓虹燈。

因為想吃巴馬火腿,又想要辣肉腸和煙三文魚,
所以我們點了個自選Pizza。
Pizza餅皮薄脆,
芝士是拉絲的那種,
熱騰騰的超!好!吃!!!

另外一個主菜選了帶子、蝦及煙肉寬帶麵,
寬帶麵是店員推介的,
說很多食客指名要點。
沒吃過寬帶麵的我們抱著嘗試一下的心態下單,
結果超驚喜!
到底是因為帶子夠新鮮?
還是鮮蝦仁夠大隻?
抑或是這個卡邦尼醬調得太好吃?
到底這個麵這麼好吃跟寬帶麵有沒有關係,
我們真的不知道,
但這個麵真的是驚為天人的好吃!

邊吃美食的時候,
老公說這個氣氛著實適合來點酒精,
本來怕酒味會不會太濃,
結果反而是清新的士多啤梨和青檸香氣的甜酒,
非常容易入口,
很適合女生們來聚會,
一口Pizza,一口果酒,
享受女生們獨有的Girls Time
2021-08-14 56 瀏覽
今晚又嚟 #食好西 啦~今次我同閨蜜去咗灣仔搵好嘢食呀~.呢間餐廳位於辦公室區裡面,開頭我去到jlk以為自己去錯架~一入去佢有一個Bar 枱,可能係位於辦公室區好多人都會放工去 #HH(Happy Hour)!.佢個環境好特別架~一入去會見到有個焗Pizza嘅薄餅爐同埋有好幾盞特別嘅霓虹燈做嘅燈牌.之後職員就帶我上2樓啦~2樓有好幾張4人枱位置適中,坐得好舒服.Primo📌灣仔告士打道170號地舖.♦️真係愛上咗食Burger,所以我哋點咗 #ImpossibleBurger 🍔🍔呢個Burger有好多食材架有 #植物素肉 、 #生菜 、 #車打芝士 🧀、 #蕃茄 🍅、 #洋蔥 🧅、#炒磨菇 🍄、 #甜酸菠蘿醬又有薯條🍟🍟同沙律伴碟添!!個漢堡扒口感好特別,入口即溶,好味到難以形容!.♦️見到個咁特別嘅薄餅爐,又點儲唔叫個Pizza試吓吖我哋就點咗 #墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅 🍕🍕個雞肉好juicy,但個辣肉腸又辣辣地真係好惹味,仲有呀,個薄餅皮煙煙韌韌正!!!.♦️我哋仲點多咗個小食#薑汁香橙蜜汁雞翼個雞翼食落會有D肉桂味但食真D就會食到薑汁同香橙味而且外脆內軟,又Juicy~食到停唔
今晚又嚟 #食好西 啦~
今次我同閨蜜去咗灣仔搵好嘢食呀~
呢間餐廳位於辦公室區裡面,
開頭我去到jlk以為自己去錯架~
一入去佢有一個Bar 枱,可能係位於辦公室區
好多人都會放工去 #HH(Happy Hour)!
佢個環境好特別架~
一入去會見到有個焗Pizza嘅薄餅爐
同埋有好幾盞特別嘅霓虹燈做嘅燈牌
之後職員就帶我上2樓啦~
2樓有好幾張4人枱
位置適中,坐得好舒服
Primo
📌灣仔告士打道170號地舖
呢個Burger有好多食材架
#炒磨菇 🍄、 #甜酸菠蘿醬
又有薯條🍟🍟同沙律伴碟添!!
個漢堡扒口感好特別,入口即溶,
好味到難以形容!
♦️見到個咁特別嘅薄餅爐,又點儲唔叫個Pizza試吓吖
我哋就點咗 #墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅 🍕🍕
個雞肉好juicy,但個辣肉腸又辣辣地
真係好惹味,仲有呀,個薄餅皮煙煙韌韌
正!!!
♦️我哋仲點多咗個小食
#薑汁香橙蜜汁雞翼
個雞翼食落會有D肉桂味
但食真D就會食到薑汁同香橙味
而且外脆內軟,又Juicy~
食到停唔到口呀~
整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣🟣
總括嚟講,攸桐媽好喜歡Primo👍🏻👍🏻👍🏻
又其是佢個Pizza,真係好值得讚
同朋友嚟傾吓偈,食下嘢
係一個非常正嘅選擇
又可以慢慢坐,慢慢傾

@pizzaprimohk

#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #6B29 #Primo #Burger #灣仔美食 #大小帳 #互追 #followforfollow #hk #hkmama #hkmamablogger #hkmami #hkmamiblogger #hkkol #親子kol #親子blogger
2021-08-14 33 瀏覽
餐廳位於灣仔,屬於酒吧餐廳墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅 $150材料夠多,有雞肉,西班牙辣肉腸,墨西哥辣椒,黑橄欖,甜椒,洋蔥,水牛芝士,香辣蕃茄醬汁,手工薄餅即叫即整,餅底夠薄又夠脆口甜薯條$62配芝士醬同甜辣醬,蕃薯條夠甜又夠香唔洗醬都好食反烤蘋果撻$62配雲呢拿雪糕同吉士醬,蘋果撻好香肉桂味,加上撻底暖配凍雪糕一齊食有冰火交融既感覺泡沫咖啡慕絲蛋糕$62慕絲夠滑,咖啡味夠濃,餅底係朱古力金寶,配合一齊食好正,岩哂咖啡控
餐廳位於灣仔,屬於酒吧餐廳

墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅 $150

甜薯條$62
配芝士醬同甜辣醬,蕃薯條夠甜又夠香唔洗醬都好食

反烤蘋果撻$62

泡沫咖啡慕絲蛋糕$62
  • 墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅
2021-08-11 37 瀏覽
突然間好想食pizza,朋友推介呢度,一於黎試下,pizza真係好正,cocktail都推介!好中意餐餐風格,chill得黎又走型格路線,燈光暗暗地,一路飲嘢一路傾吓偈好正。而且店員好親民,會推介我地食物之餘,全程都好細心。<意式開胃拼盤>呢個starter不得了,有煙三文魚、parma ham、莎樂美香腸、芝士、車厘茄、迷你面包份量偏多,送酒一流!<墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅>黎到一定要食pizza,個餅底係超鬆化,啖啖都係芝士、雞肉同肉腸,有好多配料,推介!<Flamingo>夾雜住peach,ginger味,好適合夏天飲♥️💕下次我會再黎,試下佢d pasta♥️💕同burger👌🏻

<意式開胃拼盤>

<墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅>

<Flamingo>
夾雜住peach,ginger味,好適合夏天飲♥️💕

下次我會再黎,試下佢d pasta♥️💕同burger👌🏻
3K
2021-08-10 58 瀏覽
派了消費券,心癢癢要促進經濟,相約友人去灣仔飲吓嘢聊聊天。告士打道一帶啲餐廳酒吧,各有特色,好有feel。Fruit Punch不勝酒精,點了一杯 fruit punch,味道酸酸的,開胃😀。蘆筍忌廉湯正!推介!蘆筍獨有的香味表露無遺,綿滑。四個圓圓圈通芯麵包,的骰可愛,淡淡的味道又幾好食喎😊。大蝦牛油果沙律羽衣甘藍,牛油果都係我至愛。淋上少許芥茉汁,刺激了味蕾,增加食慾感。煙肉帶子串帶子熟度剛剛好,鮮味。淋上芒果汁,味道好夾。

派了消費券,心癢癢要促進經濟,相約友人去灣仔飲吓嘢聊聊天。
告士打道一帶啲餐廳酒吧,各有特色,好有feel。

Fruit Punch

蘆筍忌廉湯
正!推介!蘆筍獨有的香味表露無遺,綿滑。
四個圓圓圈通芯麵包,的骰可愛,淡淡的味道又幾好食喎😊。

大蝦牛油果沙律

煙肉帶子串
帶子熟度剛剛好,鮮味。淋上芒果汁,味道好夾。

2021-08-10
2021-08-09 96 瀏覽
今日同朋友一齊食晚餐,搵咗一間好有氣氛嘅酒吧餐廳,呢度好推介pizza,我地叫左1️⃣食肉獸薄餅 香噴噴嘅意大利辣肉腸、火腿、煙肉、香腸鋪滿成個pizza,當然仲有洋蔥、甜椒、黑橄欖等加添freshness 😆水牛芝士超多,絕對拉到絲,好邪惡啊!餅底唔會太厚,小小脆,質感好好👍🏻 2️⃣薯條連薯皮一齊炸咖,外脆內軟,仲有芝士醬同埋蜜糖芥茉醬,芝士醬好香濃😍3️⃣大蝦牛油果沙律勁新鮮嘅蔬菜,同埋有半個牛油果,大蝦有啲芥末味,好有新意,味道鮮甜得來又帶點刺激4️⃣湯黑松露大啡菇湯超級濃郁,勁重黑松露味,每一啖都勁享受而蘆筍忌廉湯又滑又綿,好creamy 裝配上咗pita bread ,同湯係絕配超級推介呢度嘅湯👍🏻👍🏻👍🏻5️⃣飲品有好多特色嘅Cocktail ,店員好熱心介紹,我朋友飲flamingo ,幾清新,我飲Hawaiian daquari,味道易入口因為係happy hour時段,我哋仲飲咗strawberry cider 同埋白酒,好chill 呢度服務好好啊,嘢食都高質素,環境都唔錯,朋友或者情侶都啱黎
1️⃣食肉獸薄餅

2️⃣薯條

3️⃣大蝦牛油果沙律

4️⃣湯
黑松露大啡菇湯超級濃郁,勁重黑松露味,每一啖都勁享受

而蘆筍忌廉湯又滑又綿,好creamy

裝配上咗pita bread ,同湯係絕配
超級推介呢度嘅湯👍🏻👍🏻👍🏻
5️⃣飲品

2021-08-09
2021-08-04 58 瀏覽
經過高士打道睇到呢一間新開既意大利餐廳酒吧 Primo. 所以來試試佢地既西餐菜式~ Primo佈置相當有氣氛, 除咗有霓虹燈飾可以打卡之外, 開放式廚房中既 ”迷你” Pizza爐都十分吸睛呢!來到意大利餐廳當然就唔少得Pizza同意粉啦! 經老闆娘介紹, 佢地既意粉麵同醬汁係餐廳自製, 可隨意配搭醬汁同唔同意粉西餐當然就唔少得頭盤啦~ 牛油果大蝦沙律絕對值得一試. 沙律菜kale同爽甜,配上新鮮牛油果同酸甜開胃既沙律醋橄欖油. 令人食指大動. 而大蝦除咗新鮮之外都好有心思地擦滿芥末醬,正!意大利餐廳當然唔少得主打既pizza同意粉啦! Pizza方面我地試咗熱帶風情三文魚Pizza. Pizza偏向fusion特色. 除咗傳統Pizza一樣有新鮮既火箭菜, Pizza配料都好特別! 有煙三文魚同新鮮菠蘿同菠蘿醬,味道創新得來又唔會突兀. 而令我覺得最滿意既係Pizza餅底. 薄脆同煙奀之間厚度掌握得啱啱好! 脆中帶少少口感. 覺得唔會好似某連鎖式Pizza店既Pizza一樣咬到口軟.而意粉方面我地選擇咗香草醬和羽衣甘藍配上闊意粉(除咗闊意粉仲有其他唔同粗幼既意粉選擇!). 香草醬相

意大利餐廳當然唔少得主打既pizza同意粉啦!

香草醬相當新鮮, Kale配上Creamy醬汁口感方面十分平衡,唔會過膩. 而自家製既意粉口感都相當平均可見廚師有相當功架!