2009-11-06 243 瀏覽
唔好睇間舖頭仔細細地,,入面都仲有6-7個位比人坐下,但行入去就好困難餐牌多包揀,有d仲會分別幾多克,真得意。除左有14款漢堡包揀,仲有埋4款熱狗,單價或套餐比兩個價。計落都係套餐抵d,相差10幾蚊就有埋汽水同薯圈。叫左個〝360克漢堡套餐〞香噴噴熱辣辣,即叫即整,又多汁,塊漢堡唔止足哂三兩咁簡單,七、八成熟又唔會整到好乾,咬落仲有d汁,又冇d一粒粒既脂肪粒係到。旁邊有d蔬菜係到,唔會濟食包同肉咁悶同咁鬼肥膩。店舖員工除左個亞姐收銀態度尚可接受外,同兩個哥哥仔做野都整到d人啪啪聲,驚人唔知做緊野咁,同時總會有人係身後行黎行去,一定唔係顧客。食得唔多安落

餐牌多包揀,有d仲會分別幾多克,真得意。

除左有14款漢堡包揀,仲有埋4款熱狗,單價或套餐比兩個價。

大把款比你揀
360克漢堡套餐
厚厚漢堡
七、八成熟
2009-10-18 45 瀏覽
年前一窩蜂有很多漢堡包店開, 當初行過都以為係d跟潮流開既buger店, 十五十六, 不過佢取價公道而望落好似好新鮮, 於是大半年前終於試左第一次. 真係好味喎! 男朋友仔好仲意吃鬼佬burger所以成日都要揾俾佢吃, 而係pro-burger出現前通常都要吃triple o (多分店亦係原因之一). 比起triple o佢件漢堡扒係有味,唔乾唔鞋的! 仲好厚! 包包有芝麻香味,唔會只得芝麻係個包面, 包烘過微脆, 有熔左既牛油, 連配角的蔬菜都冇馬乎, 份量亦唔少架, 吃得膩時會'了'開d菜埋一邊當salad, 咁個包冇咁滯. 食時又唔洗係咁跌到天一半地一半多數都係店內吃晚餐 (個時仲係8折), 會見到店員係雪櫃拎出巨扒係鐵板上煎, 好仲意 雖然都係好大件, 不過唔會有大而無當既感覺, 女仔餓的話一個包都可以吃下的. 一男一女的話叫一個餐再加一樣嘢食就剛好. 如果對面海都有得吃就好了

2009-10-17 64 瀏覽
八月十八日早期還有八折的時候.沒有專程來嚐試那個安格斯堡漢,只是回程地鐵站時發現這間店鋪.因店內可以坐旳位子不多,就食過安格斯漢堡套餐,當然要芝士,不用說配合可樂以及薯條才是食快餐的樣子,當付錢是原來是八折優惠四十元也不用.可樂是罐裝可口可樂,只是雪凍後沒有什麼問題,當是一個炎熱的夏天更是美好的禮物.薯角即叫即炸,不是什麼新鮮薯仔等等,由一包蘿角再炸一次而已其實沒有介意它是什麼肉,因為價錢的關係,不過賣相的確較為美觀.咬一下由麵包,生菜,蕃茄,以及那塊漢堡,麵包來得脆口,肉質雖不是什麼潄快.也不至於鞋口,內部還有那點點肉汁,沒有帶來乾口.,以四十元價錢來說絕對收貨了.坐得不多舒服,聽到店員之間不斷問慰之言語,令到店的形態扣了不少分數,不過三十九元是令我給一個笑臉的原因.
八月十八日

2009-08-18
2009-10-10 42 瀏覽
oct 8, 09, 自己來食個下午優惠餐,所以大約2pm去到。但已經再無8折了,只剩下9折而已,叫咗 : 1) 180g芝士漢堡包套餐 (9折後hk$44.1)-個包仲有小熱-塊漢堡喺厚,有生菜片,番茄片同芝士-芝士1d都唔溶-寫明用安格斯牛肉-漢堡唔滑,喺有肉質,仲有點筋添,都唔乾,最大問題喺無嘜牛味,只有當中小小調味嘅黑椒味,同monsxxx burger比,味道真喺差好遠。呢度1個套餐,正價比monsxxx burger平少少,但如果要味道,咁就不要慳嗰少少喇-不過佢嘅薯角比起monsxxx burger就出色好多,我食晒個包先開始食薯角,仲保持到暖熱,外脆裡軟綿,又唔會死鹹,好味-跟咗罐coke* 下午漢堡優惠.........喺>1.45pm-6.00pm食漢堡餐有9折...........之前喺8折,而且時間至到去10pm...........縮晒,早知早d嚟試啦~~~執輸咗添~~~~

1) 180g芝士漢堡包套餐 (9折後hk$44.1)
-個包仲有小熱
-塊漢堡喺厚,有生菜片,番茄片同芝士
-芝士1d都唔溶
-寫明用安格斯牛肉
-跟咗罐coke

2009-10-08
$44.1 (午餐)
(非會員)
2009-10-05 48 瀏覽
今晚中秋節 同 班fds.. 去左呢間食,,店員 好快就落左單,,幾快手@@.. 又幾細心..跟住 等 餐黎個時,, 都幾快到!!我叫左個煙芝180,,芝士岩岩好熔到.. 都幾濃味件扒,, 都幾好味.. 牛肉味都幾足一1d都唔乾 試左個洋蔥圈味道好得意表面 辣辣地 入面d洋蔥又甜甜地真係幾好味,,最後食完就好滿足就走,,中秋都幾多人,. 呢間店值得繼續再試其他餐,,因為都幾多選擇@@ 下次試下食和風熱狗,,
幾快手@@.. 又幾細心..
跟住 等 餐黎個時,, 都幾快到!!
我叫左個煙芝180,,
芝士岩岩好熔到.. 都幾濃味
件扒,, 都幾好味.. 牛肉味都幾足
一1d都唔乾 試左個洋蔥圈
味道好得意
表面 辣辣地 入面d洋蔥又甜甜地
真係幾好味,,
最後食完就好滿足就走,,
中秋都幾多人,. 呢間店值得繼續再試其他餐,,
因為都幾多選擇@@ 下次試下食和風熱狗,,
2009-10-03
2009-10-02 16 瀏覽
與友人一直想試 Pro-Burger 的「威力」是日終於有時間!!! 我點了2號餐 (180g 牛肉煙肉芝士burger)友人點了10號餐 (什麼 CHICKEN BURGER, 我忘記了~)一個配 Onion Ring, 一個配薯角。付錢時才知道堂食沒折~心想, 不打緊啦, 好吃的貴一點也值~上層有座位但所有檯也是「痴立立」... staff 是視而不見的~沒問題, 可以自抹啦~ 又不是什麼高級食府~Chicken Burger: 肉質蠻嫩~ 但味道普通~麵包是很香的~~牛肉煙肉芝士Burger: 芝士是卡夫的吧!? 牛肉乾到你唔信!! 煙肉是短短的一小片!! Onion Ring: 味道是最出色的!!! 但數量少的驚人...薯角: 普通吧與友人一致認為.....一試無妨嘅~ 但係價錢貴過 burger king, 味道差過 mcdonald 的...真的只此一次~~
與友人一直想試 Pro-Burger 的「威力」
是日終於有時間!!!

我點了2號餐 (180g 牛肉煙肉芝士burger)
一個配 Onion Ring, 一個配薯角。

付錢時才知道堂食沒折~
心想, 不打緊啦, 好吃的貴一點也值~

上層有座位
但所有檯也是「痴立立」... staff 是視而不見的~
沒問題, 可以自抹啦~ 又不是什麼高級食府~

薯角: 普通吧

與友人一致認為.....
真的只此一次~~
180g 牛肉煙肉芝士 Burger
Chicken Burger
2009-09-26
2009-10-02 29 瀏覽
經過這間Pro-Burger幾次都未有機會試試, 早陣子特地過來一嚐. 這店舖在中環行人電梯下方, 舖位只有一行約六,七個坐位, 人多時可能要外賣到外邊電梯底開飯了.餐牌除了漢堡外還有沙拉和熱狗選擇挺多, 主打的安格斯牛肉漢堡分360g和180g, 因為不太肚餓所以今次先試180g(with烟肉芝士)的算了.跟餐有汽水和洋蔥圈/薯角, 下午1:45後更有八折, 價錢在近年的漢堡店算便宜了! 漢堡扒約一吋厚, 肉汁充足軟硬也適中,牛肉味不算太濃但也算可以, 可惜面包沒有先弄熱有點扣分, 緦的來說算價廉物美, 下次會再來試試熱狗吧.

2009-09-11
  • 安格斯牛肉漢堡
2009-09-21 30 瀏覽
味道: 很有水準!即叫即做,份量又多!環境:係你面前煎牛肉漢堡很吸引!服務:開心的小店鋪!店員都很友善!衛生:企理,外賣食具都很乾淨!(抵食): 1:45後開始當下午茶,所有野8折,無人夠佢早了。
味道: 很有水準!即叫即做,份量又多!
環境:係你面前煎牛肉漢堡很吸引!
服務:開心的小店鋪!店員都很友善!
衛生:企理,外賣食具都很乾淨!

2009-09-21
2009-09-21 20 瀏覽
We wanted to try Pro-Burger long time ago due to the positive reviews from Openrice. On a weekday night, I finally had a chance to stop by Pro-Burger and tried the signature Augus Burger and a rarer option - Wasahi Fillet Burger. Turned out it's a big disappointment as the beef patty was dry like a piece of rubber. After trying the Wasabi Fillet Burger, I suddenly realized how tasty the McDonald Fillet O Fish could be. Though it's extremely cheap (60 bucks including a green salad and drink), do
After trying the Wasabi Fillet Burger, I suddenly realized how tasty the McDonald Fillet O Fish could be. Though it's extremely cheap (60 bucks including a green salad and drink), don't think I'd give it for another try.

P.S. We just finished half the dishes and decided to visit the Shake'em Bun nearby in salute to their dedication of burger.
2009-09-16
2009-09-07 20 瀏覽
不是漢堡飽的Fans,每次也會趁有友人在旁才提議出擊!因為吃半個是我的極限,必須與人分享才會有興趣吃上一、兩口.原來12:45前落單有九折,13:45後更有八折!難怪13:00來到還有位可坐堂食(全店只得8個位)點了一個煙肉芝士180g漢堡餐和友人兩份食.即點即做,在向街的吧位坐下大約等十分鐘有得食.漢堡飽厚度十足!蕃茄片也有六、七片之多、加上煙肉、芝士片、生菜及那件差不多成吋厚的漢堡牛肉...漢堡牛肉肉汁豐富肉味濃郁,有香料味道,質感有點鬆鬆的,食落比較像美國的口味.麵包反而吃到尾也沒有比D汁浸溶晒!這個比Freshness Burger好!薯角新鮮炸起外皮脆,中間有很茸的感覺.咬一啖蕃茄出汁漢堡扒又出汁,一路食一路滴,唔怪得外賣咁大個盒!友人有自知之明地說:「好在只叫180啫!如果叫360就甘喇!」咁又係呀!我又唔會食多D嘅.......
薯角新鮮炸起外皮脆,中間有很茸的感覺.
咁又係呀!我又唔會食多D嘅.......
特價時段...無我份!
你望我、我望你
煙肉芝士180g漢堡餐
成吋厚
薯角
成吋厚
薯角
  • 煙肉芝士180g漢堡
2009-09-05 10 瀏覽
我覺得賣相唔錯~, 但味道麻麻.. 叫左個cheese, mushroom + beef burger.. 夾埋好似冇咩味. 尤其件牛.. 唔知點解. 可能我平時食得比較咸掛. 叫左薯角, 食慣上面有d salt . 呢間好似唔係好啱我食咁啦. 讚既係個包好軟, 都唔錯~

讚既係個包好軟, 都唔錯~
2009-09-04
2009-09-01 17 瀏覽
記得上次同朋友去勝香園之後,行過呢度,佢話呢度果d漢堡好正,所以今日黎到附近就揀呢度食午餐,佢有個360克安格斯牛肉漢堡,不過以我咁既食量都係叫個180克好了,跟餐可以有埋飲品同埋薯角或洋蔥圈,我要左薯角薯角就比較普通而且份量都偏少不過對我黎講可能仲好,因為午餐習慣食得少野,個包真係好鬼大個,大到我要首先食左入面既生菜同埋蕃茄如果唔係咬唔倒,塊漢堡即叫即煎熱辣辣,咬落去好多肉汁,如果用差唔多價錢既漢堡比較呢度都算我食過最好食既一間。呢度幫襯既有差唔多一半都係外國人,d員工英文都唔錯,不過佢地無單接但仲有客係度食緊野既時候傾計傾到粗口橫飛,雖然係我個人角度呢d唔算服務差,係接侍上其實仲算幾周到對客人都幾有禮貌,不過我諗總會有人介意,希望佢地自己自覺改下啦,下次再黎試第二樣。好彩只係食180克,如果食360克真係唔知點放入口,仲有肯定食唔晒

2009-09-01
  • 安格斯牛肉漢堡
2009-09-01 15 瀏覽
我在中環返工的謂食王,呢間pro-burger我一星期會光顧2至3嘅食店,當然係好食又低食啦,我多數食180gm煙肉芝士安格斯漢堡套餐,還有鱼扒餐,如果2:00後order仲有八折超低,我當然叫埋其他同事一齊叫外賣啦,它的外賣做得相當好,牛肉係用錫紙包開唔會整到個包濕哂,還有一套用具有濕紙巾,手套....超細心抵讚...都算效率幾快20mins左右,仲熱辣辣,正呀....現在還設有2樓坐位,可以慢慢食,始終堂食係最正.
2009-08-31
  • 180gm煙肉芝士安格斯漢堡套餐
(非會員)
2009-08-31 15 瀏覽
芝士安格斯漢堡, 牛肉好乾,唔夠juice烟肉芝士安格斯漢堡, 牛肉好乾,唔夠juice,烟肉無味,薯條都好乾,monster貴少少,但比呢間值好多,無下次~
芝士安格斯漢堡, 牛肉好乾,唔夠juice

烟肉芝士安格斯漢堡, 牛肉好乾,唔夠juice,烟肉無味,

薯條都好乾,

monster貴少少,但比呢間值好多,

無下次~
2009-08-03
2009-08-29 9 瀏覽
男友放假, 提議到之前想試好耐的漢堡店憑住我優越的方向感, 沒行任何冤枉路的情況下直達此店店鋪不大, 只有一排吧台椅並沒有濃烈的氣味和油益味佈滿各處環境乾淨、光線充足第一時間望到很多款式的漢堡點了「180g 安格斯芝士漢堡」$49結賬才發現有8折優惠, 即係$39.2.....頓時覺得好抵吃!! (相比起M字頭的店直頭超值tim呀^^)即叫即造, 跟餐除汽水外還可選洋蔥圈or薯條男友想食洋蔥圈良久....果然沒選錯!!洋蔥圈炸得香口、洋蔥不會過淋外皮還有點香辣...很惹味!!而主菜漢堡更是不在話下, 如前者所說...除左要戴手套之外, 要將漢堡壓扁先可以放入口可想而知幾厚身 肉質不乾很juicy....一路食汁料不斷流下好哩hea都唔理得咁多, 實在一口接一口停不了如果去開對面海的話一定會再來沒記得下午1點幾-夜晚10點有8折....good!!
男友放假, 提議到之前想試好耐的漢堡店
憑住我優越的方向感, 沒行任何冤枉路的情況下直達此店

店鋪不大, 只有一排吧台椅
並沒有濃烈的氣味和油益味佈滿各處
環境乾淨、光線充足

第一時間望到很多款式的漢堡
點了「180g 安格斯芝士漢堡」$49
結賬才發現有8折優惠, 即係$39.2.....

即叫即造, 跟餐除汽水外還可選洋蔥圈or薯條
男友想食洋蔥圈良久....果然沒選錯!!
洋蔥圈炸得香口、洋蔥不會過淋
外皮還有點香辣...很惹味!!

而主菜漢堡更是不在話下, 如前者所說...
除左要戴手套之外, 要將漢堡壓扁先可以放入口
可想而知幾厚身

肉質不乾很juicy....一路食汁料不斷流下
好哩hea都唔理得咁多, 實在一口接一口停不了

如果去開對面海的話一定會再來
沒記得下午1點幾-夜晚10點有8折....good!!
好多選擇~~花多眼亂
即叫即整~good!
180g 安格斯芝士漢堡
黎多個近鏡@v@
2009-08-26
$39.2 (晚餐)
好多選擇~~花多眼亂
即叫即整~good!
180g 安格斯芝士漢堡
黎多個近鏡@v@