今日同老公放工拍拖係銅鑼灣食飯👫🏻,行左一大圈都唔知食咩好,最後都係上openrice睇下銅鑼灣有咩好食😆😆搵到呢間red lobster評語好似唔錯,食物圖片又好似好吸引咁😋😋7點令鐘入座都唔洗等位,係門口度下體溫就入得座,枱與枱之間都有好大空間感,我地兩個人職員都比左張四人枱卡位我地👍🏼👍🏼👍🏼湯同主菜黎之前就黎左一盤呢個芝士味既鬆餅,味道好好,仲係暖笠笠既,原本上菜時有三粒,但未等到影相就忍唔住試食左一粒先😋😋龍蝦湯都濃味,好足料,好夠熱👍🏼👍🏼👍🏼最後嗌左一個叫Seafood Lover’s Feasta,食材都新鮮,有咸香,但係餐廳冷氣實在太凍啦,上左枱唔夠五分鐘所以食物就已經凍晒😵😵

龍蝦湯都濃味,好足料,好夠熱👍🏼👍🏼👍🏼

2021-03-31 332 瀏覽
1. 南瓜湯濃郁,如果唔喜歡南瓜味無建議點(不過呢個係更餐送)2.沙律沙律入面嘅蟹肉,新鮮,但係沙律麻麻地,如果唔係一定要加素菜,可以冇咩需要點3.招牌龍蝦steak牛扒medium,都幾juicy,最出息係個牛扒餐入面嘅燒龍蝦,味道真係冇得彈,唔知有冇單點
1. 南瓜湯
濃郁,如果唔喜歡南瓜味無建議點(不過呢個係更餐送)
2.沙律
3.招牌龍蝦steak
2020-10-16
生日
2021-03-29 372 瀏覽
呢間餐廳係我問一個住喺港島嘅朋友,中環有咩好推介😂佢就介紹咗我呢度Lobster 🦞 上次去完美國,對美國嘅龍蝦包念念不忘,好想喺香港搵返呢種感覺龍蝦包,雖然冇美國咁好食😋,但係喺香港食到呢個水準,已經喜出望外 仲有叫咗個龍蝦沙律🥗龍蝦肉多到你唔信,佢真係可以令到個沙律昇華左去另一個層次不過個牛扒配龍蝦🦞就真係有啲失望個配菜🥲薯蓉仲好食過牛扒😂 牛扒個汁都好食,但係夠牛嘅質素就好普通。如果你嚟呢間餐廳食,都係叫返有關龍蝦嘅嘢好啲😂

不過個牛扒配龍蝦🦞就真係有啲失望

如果你嚟呢間餐廳食,都係叫返有關龍蝦嘅嘢好啲😂
  • 紅龍蝦招牌沙律
  • 龍蝦包
Highly recommend. Friendly service, great menu choices and really decent food and at affordable prices. We have been many times and it has consistently exceeded our expectations. Definitely will be back. Thank you Sydney and your staff very much!
Highly recommend.

Definitely will be back.

2021-03-23 349 瀏覽
Just like before...it’s yesterday once moreFinally made a point to come here. Can’t say I grew up eating here, but the Cheddar Bay biscuits were part of my memory. In short: come for the biscuits, appetizers and drinks. Red Lobster - 我細細個已經聽過啦!不過一直冇去過香港的店。原因很簡單-地點唔就腳。一坐低奉上著名嘅Cheddar Bay biscuits; 啲芝士鹹香完全係細個回憶。龍蝦湯以價錢來講CP值幾高。Appetizers 叫左seafood stuffed mushroom & golden salty egg shrimp. 黃金蝦不錯,尤其是適合懶剝殼嘅人。蘑菇不過不失。主菜叫咗Duo of lobster & New England bake. Duo of lobster 的lobster tail 雖然唔係來自生猛龍蝦,但

Red Lobster - 我細細個已經聽過啦!
不過一直冇去過香港的店。原因很簡單-地點唔就腳。

Cheddar  bay  biscuits
龍蝦湯以價錢來講CP值幾高。
Lobster  bisque

主菜叫咗Duo of lobster & New England bake. Duo of lobster 的lobster tail 雖然唔係來自生猛龍蝦,但肉質鮮甜彈牙。對New England bake 原本有少少期望,但食落同大部份西餐海鮮菜一樣,海鮮煮得過熟,冇乜鮮味。

再仔細睇返個餐牌。下次都係主打食appetizers 同Cheddar Bay biscuits 算。
Cheddar  bay  biscuits
  • 車打芝士鬆餅
  • 龍蝦湯
❀ Red Lobster #銅鑼灣 ❀❗️人氣過江龍 主打龍蝦美國餐廳❗️——————————————————初初開張嘅時候去過食晚餐,相隔剛剛一年再次嚟到食午餐🤣相信大家對呢間餐廳都唔陌生,源自美國,係全球最大型嘅海鮮餐廳嚟到。美國經典鮮艷嘅紅色裝修,售賣多款龍蝦菜式,有原隻唔同烹調方式嘅龍蝦、龍蝦意粉等,另外仲有鋸扒、沙律、小食。而當中佢哋嘅「餐包」自家製車打芝士鬆餅絕對係另一賣點,免費供應,仲可以無限添加,喺唔少人心目中留下深刻印象🤙🏻。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 車打芝士鬆餅 (free) (4.1/5)之前嚟過已經覺得佢哋個鬆餅好出色,係似美式鬆餅,非常鬆化,牛油味好香嗰種,加埋濃郁嘅鹹香芝士味, 暖粒粒咁送上超好味!仲係可以無限添加㗎😆!.☞ 龍蝦包 $218 (4/5)之前已經食過佢哋嘅原隻龍蝦、龍蝦意粉等等,今次下晝嚟到就食少啲,嘗試下佢哋嘅龍蝦包🦞!比想像中大份,將一嚿嚿嘅龍蝦肉拆好再擺喺麵包內,即使唔係原條食但都幾彈牙~裏面再加上咗啲千島醬,生菜,好難唔好食😂除非你唔鍾意沙律千島醬。而且個包都幾鬆軟,仲搽咗大量牛油,雖然邪惡但真係好味好多!.☞ 雞肉墨西哥卷餅 ~$100 (3
❀ Red Lobster #銅鑼灣 ❀
❗️人氣過江龍 主打龍蝦美國餐廳❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 車打芝士鬆餅 (free) (4.1/5)
仲係可以無限添加㗎😆!
車打芝士鬆餅

☞ 龍蝦包 $218 (4/5)
而且個包都幾鬆軟,仲搽咗大量牛油,雖然邪惡但真係好味好多!
龍蝦包

☞ 雞肉墨西哥卷餅 ~$100 (3.9/5)
有唔少餡料🌮除咗大大嚿嘅炭烤雞肉之外,裏面嘅牛油果醬調得好好,加埋少少墨西哥辣椒,辣辣地好惹味!
不過就自己略嫌個卷餅有啲太乾身,我鍾意煙韌/soft少少嘅卷餅。
另外龍蝦包同埋卷餅都配埋薯條🍟,係幼身香脆嗰種,表面再加咗少少香草,都算幾好。
雞肉墨西哥卷餅

☞ Drinks
♥ Cold Brew Martini $78 (3/5)
♥ I Am Coconuts $78 (3/5)
另外嗌咗兩杯特色cocktail🍸但呢啲真係好睇個人口味。
自己覺得coconut個杯味道有少少奇怪,另外cold brew就稍為甜咗啲。

——————————————————
✨整體味道: 3.9/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3.5/5
✨再訪興趣: 3.5/5
💞整體來講
相信呢間龍蝦餐廳大家都唔陌生,剛剛開業嘅時候真係吸引咗好多人,自己其實都已經第二次嚟,不過今次就試咗一啲其他款式。兩次感受都同樣覺得個芝士鬆餅真係最出色🤣其他食物就不過不失,如果鍾意龍蝦嘅都可以試吓。

雞肉墨西哥卷餅
2021-03-18 295 瀏覽
同男友訂咗枱主要環鏡座位唔需要多講絕對夠privacy 同舒適要坐2樓 環境恬靜一坐低就有餐前鬆餅帶點芝士香 味道尚好加配龍蝦餐湯 入面都帶點龍蝦肉入口濃郁帶龍蝦味 不會太過咸 龍蝦沙律份量足料 非常抵食 材料新鮮 雞翼同炸魷魚稍欠調味 非常普通 不吃也罷主菜牛扒叫4成, overcooked 左,差不多接近7成, 失望反而配菜焗薯好食, 正宗美式配sour cream, 芝士煙肉終於到主角又想試龍蝦 又想試意粉Why not both😂果然不負眾望惹味香辣意粉配新鮮龍蝦份量充足 味道同肉質都好好Bloody Mary 太重手 得返辣味整體會再光顧 但都係招牌龍蝦嘅item係做得好Service 很好 even走嘅時候經過廚房窗口廚師都非常友善地講byebye 值得一讚
同男友訂咗枱

龍蝦沙律份量足料 非常抵食 材料新鮮

雞翼同炸魷魚稍欠調味 非常普通 不吃也罷

主菜牛扒叫4成, overcooked 左,
差不多接近7成, 失望
反而配菜焗薯好食, 正宗美式
配sour cream, 芝士煙肉

終於到主角

廚師都非常友善地講byebye 值得一讚

紀念日
  • 紅龍蝦招牌沙律
2021-03-08 697 瀏覽
近期食得最豪嘅一餐,但食物質素又真係抵呢個價錢嘅🤤一嚟就會放低一兜三嚿嘅芝士鬆餅,食完可以任添,好鬆化好濃芝士味但都唔會食到太多,我就食咗三嚿😂之後上個頭盤青口,擠d檸檬汁落去再加個鮮甜嘅汁,真係幾新鮮好食㗎😆食完頭盤就嚟到重頭戲啦🔥呢個無敵海鮮大餐有齊龍蝦尾、雪蟹腳、蒜蓉蝦同炸蝦,滿足晒你想食海鮮嘅慾望🤤仲有得揀兩個sides,我就揀咗雜菜同黑松露薯條😮龍蝦尾我略厭佢唔係好夠味有d失望,雪蟹腳食就麻煩d(懶人一名🦦)但肉係鮮甜多汁嘅,蒜蓉蝦個汁幾特別有落埋牛油好重口味我鍾意❤️炸蝦隻蝦係大蝦啖啖肉好正😆終於到活龍蝦🦞呢個主打真係冇得輸,好鮮甜嘅龍蝦味,一咬d汁會有微辣味加龍蝦嘅鮮味,好想再試吓其他煮法嘅活龍蝦😛意粉煮得啱啱好唔會太淋,不過都幾辣🔥🔥好想大家留意個西冷牛扒極抵食,加一蚊都唔係比cheap嘢你,啱啱有少少血水煎得啱啱好,重點係⭐️伴碟個芝士薯蓉超級超級好食⭐️我個frd唔食比晒我食😂😂甜品環節,睇餐牌以為個甜品唔會大份就點咗兩個想食嘅,點知兩樣都勁大份飽到頂心口🤭芝士蛋糕係個waiter話自己都好鍾意食😂而真係好好味,有白朱古力嘅甜加芝士嘅濃郁,蛋糕質感偏軟,加埋餅底一流😤奶茶
近期食得最豪嘅一餐,但食物質素又真係抵呢個價錢嘅🤤

白酒蒜茸炒青口

無敵海鮮大餐

意式辣味活龍蝦(配意粉)

西冷牛扒

經典芝士蛋糕

奶茶意式鮮奶凍

奶茶奶凍最驚喜係佢個底係滿滿嘅珍珠,唔會太甜搶咗奶凍嘅味,又配合到成個甜品,幾特別嘅感覺🧐
2020-09-02
無敵海鮮大餐
意式辣味活龍蝦(配意粉)
經典芝士蛋糕
奶茶意式鮮奶凍
2021-03-03 293 瀏覽
🦞源於Florida既餐廳 係香港開咗咁耐終於試到!!! 以為熱潮過咗點知嗰日weekend lunch time去食12:00到都等咗一個鐘先有位😢 不過都有窗口位坐 雖然佢有lunch set但想食自己想食既野所以決定散叫🥳Appetisers 🦐Shrimp Cocktail 雞尾蝦杯($58) <Pic 3> [😋8.5/10]真係好鐘意食蝦 呢個cocktail有6隻蝦仲要好新鮮加埋檸檬汁真係無得頂💋🍤Salted Egg Yolk Shrimp黃金炸大蝦 ($48) <Pic 4> [😋7/10]炸蝦加鹹蛋黃🥚基本上無得輸 兩者互相配合 蝦都好大隻夠新鮮彈牙🦷🦑Golden Calamari 酥炸魷魚 ($58) <Pic 2> [😋5/10]呢個無咩特別驚喜 如果炸粉可以再鬆脆啲就好 不過性價比幾高 🧀Cheddar Cheese Scone 車打芝士鬆餅 <Pic 5> [😋9/10]個scone放上枱已經聞到好香芝士味 夠熱 食落夠鬆軟 好飽肚但好鐘意食scone真係好好食😭Mains🍝Lobster P

Appetisers

呢個無咩特別驚喜 如果炸粉可以再鬆脆啲就好 不過性價比幾高

Mains
🍝Lobster Pasta 龍蝦意粉配龍蝦醬 ($138) <Pic 2> [😋8/10]
意粉有驚喜🤩 每條意粉都掛住充足既龍蝦汁 味道非常濃郁 龍蝦肉份量好夠 基本上食到尾都仲keep住有 唔會淨係得面頭有💓

🦞英式蒸活龍蝦 1LB ($318) <Pic 1> [😋7/10]
餐廳🧑🏼‍🍳會先完整龍蝦攞過黎比你睇一睇再問你需唔需要影相📸️ 之後再係你面前即刻拆肉 龍蝦食落肉質鮮嫩彈牙 龍蝦旁邊有牛油龍蝦膏同埋類似魚露既汁再加上兩塊麵包 食龍蝦既時候點埋個龍蝦膏💯

餐廳有兩層 個人覺得樓下個層比較舒服 二樓有啲逼同埋廁所都係二樓 感覺無咁舒服 一樓開揚啲靜啲 美國餐廳食物份量都比較大份 價錢亦唔貴 有呢個質素既食物絕對難得🥺 個人覺得呢間值得bookmark! 推薦🌈

😋食物評分: 8/10
🥳環境評分: 7/10
🤩回頭度: 9/10
  • 車打芝士鬆餅
  • 美式蒸活龍蝦
  • 龍蝦意粉配龍蝦醬
  • 黃金炸大蝦
  • 雞尾蝦杯
好友生日, 悉心選了哩間主打食龍蝦既西餐廳 "Red Lobster" 為好友慶生, 預早一星期打電話去預約及問定可否在甜品加上生日字句, 接聽生話可以仲叫我留定要落的朋友名字, 免卻當日唔知係咩時機通知, 這個安排非常之好^^一如所料朋友打開餐牌每樣食物都啱佢口味, 樣樣野都想食, 負責接待我地果台既女侍應服務非常之細心, 會推介我地食咩及提醒番我地某些份量較大未必食得哂, 可以食完至再決定是否加單, 最後都係食唔哂個粟米脆片同甜品主動提供了外賣盒給我們帶走. P.S.意外驚喜係因為朋友生日, 餐廳幫我地影了張合相即場晒了張相送給朋友做生日禮物, 好窩心的安排^^最終有以下美食:Sparkling water車打芝士鬆餅雞尾蝦杯龍蝦湯 紅龍蝦招牌沙律蘑菇忌廉焗活龍蝦 焗龍蝦、大蝦、蟹肉醬配粟米脆片 Laiba sour 巨浪朱古力蛋糕

最終有以下美食:
2021-03-02
生日
  • 龍蝦湯
2021-02-23 363 瀏覽
見啱啱放寬晚市堂食,我就同我老婆去銅鑼灣搵下食,咁啱經過依間餐廳,我地就唸住試下walk-in有無位啦,我地6:00pm去到,可能仲未到rush hour,竟然仲有位,門口個waitress問要7:30pm交枱有無問題,我地無所謂咁就入左去。我地兩個人叫左一個Lobster Flatbread加一個Lobster Pasta,食物味道都ok,但D服務就真係差勁啦!本身我地都肚餓,所以連埋等食物時間用左唔夠45分鐘就食晒嗰兩碟野,正當我地唸住坐一陣回味下D食物時,個waitress已經好有效率咁收走我枱面上嘅所有野,我初時都無為意,仲覺得佢地做嘢好快手添,但佢收完嘢之後就已經順手比埋張單我嗰下就令我O左咀,講明7:30pm交枱,當時7:00pm都未到,我同我老婆講算啦,人地咁唔想做我地生意,咁我地就成全佢啦,以後都唔駛旨意我再番黎啦!
2021-02-21
#銅鑼灣 #redlobster 好正,所有野食都好味侍應哥哥們態度又好好,環境又寛敞又舒服,影相燈光又好正又夠光猛#清蒸2磅龍蝦 本身上菜嘅時候會原隻上仲會有專人係你張枱附近拆殼再擺返靚靚再上枱隻龍蝦超級鮮甜,肉質彈牙#即焗蒜蓉包 🥖夠脆又夠蒜蓉,底下仲有啲牛油,中間個sauce係#蒜蓉豉油 比較咸,蒜蓉味好出同有辣味,亦都有味精,最右邊嘅sauce都係牛油,不過味道較淡#芝味蟹肉意粉 非常cheesy同creamy,鹽同黑椒跟自己口味落,吊返哂個蟹肉鮮味出黎,而且係好多蟹肉碎🦀,正另外面頭嘅蟹棒係本身都有調味,夠咸同非常鮮味,好好食#白酒蒜蓉炒青口 個汁較咸,仲有少少辣味,食唔到白酒味,好食野飲唔知點解會好耐先上到,可能水吧嗰日咁啱放假,#芒果沙冰 要攪均先有芒果味,另外沙冰夠棉#水蜜桃冰茶 🍑正,應該係買返黎serve嘅#車打芝士鬆餅 係坐底無耐就送咗過黎,外脆內軟,芝士味好香🧀🧀🧀,超好食味道: 9/10味精: 6/10價錢: 5/10環境: 9/10服務: 9/10
#銅鑼灣 #redlobster 好正,所有野食都好味

隻龍蝦超級鮮甜,肉質彈牙

另外面頭嘅蟹棒係本身都有調味,夠咸同非常鮮味,好好食

#水蜜桃冰茶 🍑正,應該係買返黎serve嘅

味道: 9/10
白酒蒜蓉炒青口
芒果沙冰同水蜜桃冰茶
清蒸2磅龍蝦
2021-02-15 310 瀏覽
Ordered 咗龍蝦手工pizza & 龍蝦飯,唔熱,微暖,pizza 個底一啲都唔脆,好似食樹皮咁,唉🤦🏼‍♀️龍蝦肉食唔出龍蝦味,如果我封住對眼食,一定唔知食緊龍蝦。
龍蝦肉食唔出龍蝦味,如果我封住對眼食,一定唔知食緊龍蝦。

2021-02-06 525 瀏覽
其實之前同同事食過,男人就想去試佢個龍蝦湯,好彩都過到佢關XD龍蝦墨西哥卷餅 $118呢個我食得好開心,因為無洋蔥! 唔會話得幾粒然後成堆菜,而且個餅餅都好好味,唔會脆到餅乾咁,佢整得岩岩好!Cheese scone我本身就唔包包,通常粉粉地既scone都唔係我杯茶,但佢個芝士味啊各樣都好match, 其實我好鍾意食呢個scone XD龍蝦濃湯 $5858蚊好似唔算貴,但其實佢都細碗,總覺得'俾多兩啖我啦~'但其實佢真係濃同有龍蝦肉,呢個價呢個量係正常既大蝦三重滋味拼盤 $188呢個好驚喜,我地都好鍾意蒜蓉焗大蝦好香,好好味,個龍蝦醬大蝦意粉都好好食,呢個set係值既Strawberry Smoothies $68其實好heavy,但男人想試,應該用真果打既

龍蝦墨西哥卷餅 $118

Cheese scone

龍蝦濃湯 $58

大蝦三重滋味拼盤 $188
呢個好驚喜,我地都好鍾意

Strawberry Smoothies $68
其實好heavy,但男人想試,應該用真果打既
2021-01-23
15 分鐘 (堂食)
午餐
美國龍蝦主題餐廳Red Lobster駕到😍大大隻龍蝦由美國直送架😛想食海鮮大餐?緊係黎呢度啦!😎 無敵海鮮大餐🤩 ($318 + $200)。Ultimate Feast。▪️ 原條北美龍蝦尾🦞(+$200 升級做450g原隻活龍蝦)▫️ 蒸煮雪蟹腳🦀▪️ 招牌蒜蓉蝦🦐▫️ 酥脆炸蝦🍤 無敵海鮮大餐貴為Red Lobster招牌菜😍賣相緊係非常豐盛啦!有齊令你流口水嘅龍蝦、蟹腳同蝦一次過滿足你多個願望呀!👏🏻 原隻活龍蝦肉嫩鮮甜☺️口感爽口彈牙具嚼勁最有驚喜係配上熱牛油醬🧈沾一沾迅間令鮮味提升!仲會以蠟燭保溫牛油醬整體配搭極具心思!💕.
美國龍蝦主題餐廳Red Lobster駕到😍
大大隻龍蝦由美國直送架😛
想食海鮮大餐?緊係黎呢度啦!😎

無敵海鮮大餐🤩 ($318 + $200)
。Ultimate Feast。
▪️ 原條北美龍蝦尾🦞
(+$200 升級做450g原隻活龍蝦)
▫️ 蒸煮雪蟹腳🦀
▪️ 招牌蒜蓉蝦🦐
▫️ 酥脆炸蝦🍤

無敵海鮮大餐貴為Red Lobster招牌菜😍
賣相緊係非常豐盛啦!
有齊令你流口水嘅龍蝦、蟹腳同蝦
一次過滿足你多個願望呀!👏🏻

原隻活龍蝦肉嫩鮮甜☺️
口感爽口彈牙具嚼勁
最有驚喜係配上熱牛油醬🧈
沾一沾迅間令鮮味提升!
仲會以蠟燭保溫牛油醬
整體配搭極具心思!💕