2021-07-07 446 瀏覽
我地揀咗2人party set, 跟蘑菇湯同蒜蓉包辣肉腸pizzaPizza餡底舖咗層蕃茄底,跟住放咗好多芝士同辣肉腸。D芝士溶晒出黎~味道非常夾呀。個薄餅底係麵包底,外脆內軟~最緊要係夠熱。卡邦尼意粉有好多煙肉碎同芝士, 芝士味好濃,麵質爽口,唔會太淋又唔會太咸。蒜片牛柳粒肉質好淋仲好juicy, 牛味味濃,配埋蒜片,好香阿~蒜味入晒落牛柳粒到。夾埋一齊味道好濃旭! 正🌟Oreo 碎朱古力呢杯野好飲呀。下層有少少似沙冰既感覺,上層就係整碎咗既Oreo餅。又可以食下d餅又可以飲下~ 鐘意Oreo既你必定要試。
我地揀咗2人party set, 跟蘑菇湯同蒜蓉包

蘑菇湯同蒜蓉包
Oreo 碎朱古力
2021-02-23
2021-07-01 454 瀏覽
🧸超超超大份旺角樓上cafe今次食左📝:🥢party set 2人餐 $338 需加一🥔炸薯角👉🏻薯角啱啱炸起,擺入口係會係咁哈氣既程度。熱度同埋脆度為薯角增色不少,不過講真薯角本身都好好味,而間間鋪啲薯角都係差唔多味。冇乜特別😼🍲特式雜菌燴飯👉🏻燴飯入面有芝士同埋超多菇。入口唔會過鹹,不過可能因為芝士融唔切,搞到大大塊半軟半影咁攤係啲飯上面。跟住我以為係白色的菇,就成舊擺入口(;´༎ຶД༎ຶ`)🍕辣肉腸薄餅之前都黎過呢間cafe食一次飯,感覺上舖頭嘢食發揮正常,唔會搵到難食既位,但都冇咩特別。但有個好好既位就係會比你無限時任坐~(唔知多人嗰陣會唔會趕你走)咁就可以同frd瘋狂傾計啦😚❤️2人餐2人食會剩返個一人份量出黎🥲🥲🥺份量好夠!!
🧸超超超大份旺角樓上cafe

今次食左📝:
🥢party set 2人餐 $338 需加一

🥔炸薯角

🍲特式雜菌燴飯

🍕辣肉腸薄餅

2人餐2人食會剩返個一人份量出黎🥲🥲🥺份量好夠!!
  • 特式雜菌燴飯
2021-06-05 1084 瀏覽
第一次光顧20樓的樓上舖,點了兩個外賣自取餐,在外等待時,觀看了餐廳內四周,環境舒適,很適合與朋友飯聚聊天,食物質數不錯,味道不會太淡或太濃,會光顧的機會很大。
2021-06-04 919 瀏覽
當日book3點半,同友人book2位,上到去見到都唔少人,所以有啲surprise。叫咗一個set加一杯飲品,每人低消39蚊飲品。大家唔算太肚餓就一個tea set兩份share。野食正常發揮,飲品叫咗一杯芒果乳酸,飲落個味道都幾雀巢芒果味,但都係不過不失。boardgame種類唔喺好多,不過勝在保存得都幾好,而且同一款boardgame會有幾盒,唔怕比其他人玩緊自己冇得玩。當日同友人兩個人,都擔心會唔會冇乜game啱2個人玩,好彩都搵到2 3款刺激又唔錯,幾用腦嘅games。最欣賞店員態度,落單送餐收錢個陣,女店員都好有禮貌,亦溫和地提醒我地6點要交枱。整個下午係個到傾計食嘢玩games都好開心。

整個下午係個到傾計食嘢玩games都好開心。
Book左位12點,未夠12點就到左餐廳門口不過就未開門😂 可以唔使太早到。一開門就入去坐,窗口卡位,光線充足,又有叉電位,闊落舒服,環境唔算好嘈,傾計好適合。叫左兩個意粉:卡邦尼意粉同三文魚白汁意粉,分量適中,味道唔錯,夠熱,嗌完唔使等太耐已經有得食。飲品嗌左一杯 hazelnut mocha 同一杯 hazelnut chocolate,覺得hazelnut mocha偏甜不過係好味既,如果係想飲咖啡又中意甜既人,會推薦🤤兩個人埋單around 20X,一人一百蚊,坐左5粒鐘~覺得整體黎講覺得好抵,會推介~
  • 卡邦尼意粉
2021-05-21 767 瀏覽
第二次幫襯,貪佢夠多位,前一晚先係openrice book 位都有位,夠晒方便! 而且食物味道同價錢又ok, 地點方便,約朋友一流見到門口位好多board game,但係我得兩個人所以無玩~點咗個二人餐,每個類別都有好多選擇。本身想叫芝士拼盤但係冇晒,好可惜 唯有下次再嚟! 最後嗌咗蜜糖雞翼、辣肉腸pizza、同埋三文魚意粉。每人百幾蚊包餐湯同嘢飲價錢絕對ok! 蜜糖雞翼脆脆地,又唔會太甜,好鍾意不過要提下大家,佢只係收cash... 記得帶夠錢!

價錢絕對ok!

蜜糖雞翼脆脆地,又唔會太甜,好鍾意
不過要提下大家,佢只係收cash... 記得帶夠錢!
2021-05-18 729 瀏覽
與友相聚,梗係要搵啲舒舒服服,又唔限時既地方比我地傾餐飽啦😂搵💛Rimi Cafe💛就啱哂啦,一次過滿足哂我啲要求,最重要係啲野好食麻😋雞翼雞鎚薯條拼盤,好好食,超級大份,幾條友都唔太食得哂😅芝士西蘭花,今次比上次好,啲西蘭花唔會太大舊,個汁又多,正👍🏻蒜蓉牛油焗雜菌,份量唔會話太少,好食😋個天使麵好好食喎,不過我已經唔記得咗叫咩名🤣🤣🤣椒鹽燒賣都唔錯啲飲品點解杯杯都咁大杯既😱😱正,飲到埋單都仲未飲完🤪佢地仲有好多game可以比大家同朋友仔玩有良心又好食既cafe,要多多支持💪🏻
雞翼雞鎚薯條拼盤,好好食,超級大份,幾條友都唔太食得哂😅
蒜蓉牛油焗雜菌,份量唔會話太少,好食😋
個天使麵好好食喎,不過我已經唔記得咗叫咩名🤣🤣🤣
椒鹽燒賣都唔錯
啲飲品點解杯杯都咁大杯既😱😱
正,飲到埋單都仲未飲完🤪

佢地仲有好多game可以比大家同朋友仔玩
有良心又好食既cafe,要多多支持💪🏻
2021-04-29 1045 瀏覽
話說第一次食呢間cafe 嘅事候係無晚市的~嗰時見到openrice有七折非常抵就買咗返屋企食三百幾蚊四個人🤣🤣 完全有驚喜! 之後點都要試下佢堂食自此次次re-u 我都提出呢間😂每次必點蜜糖芥末雞翼同埋燒肋骨🤤 肋骨係完全切得唔辛苦好易食不過記得趁熱食啦 唔好掛住玩board game😛無唸過樓上cafe都有呢個質數👍佢啲意粉都唔錯呀!除咗特色凍飲之外仲有好多選擇, 例如洛神花茶,蜂蜜四季春等等不過都係甜咗啲,我哋加水稀少少飲就啱啱好😛👍Overall叫四人餐都好滿足🤣又多選擇!座位分卡位或者坐地下咕臣兩者我都試過,我就鍾意卡位多啲,雖然地方好似細啲,不過好坐啲,個人選擇book位時講埋okay🤤
話說第一次食呢間cafe 嘅事候係無晚市的~
嗰時見到openrice有七折非常抵
就買咗返屋企食三百幾蚊四個人🤣🤣
完全有驚喜! 之後點都要試下佢堂食
自此次次re-u 我都提出呢間😂
每次必點蜜糖芥末雞翼同埋燒肋骨🤤
肋骨係完全切得唔辛苦好易食
不過記得趁熱食啦 唔好掛住玩board game😛
無唸過樓上cafe都有呢個質數👍
佢啲意粉都唔錯呀!
不過都係甜咗啲,我哋加水稀少少飲就啱啱好😛👍
Overall叫四人餐都好滿足🤣又多選擇!
座位分卡位或者坐地下咕臣
  • Bbq汁燒豬肋骨配薯菜
  • 蜜糖芥末雞翼
2021-04-11 966 瀏覽
差唔多次次都朋友慶祝都會黎食呢間cafe🤣除左佢有良心💛之外普遍既食物質素都唔錯👍🏻👍🏻因為掛住傾計所以未必樣樣野都有影到相😂今次餐湯係南瓜湯覺得同以前比有d失準 感覺有d稀沙律一如既往既超大份🥗食得出係新鮮既👍🏻除左意大利飯仲叫左個天使麵兩款都係正常水準👍🏻今次仲試左豬肋骨肉汁係好淋 但個醬同平時食開既有d唔同所以有d失望🙈超巨型既小食拼盤好熱氣但味道唔錯❤️不過如果可以自己揀小食既種類就好因為又有雞翼又有雞鎚即使5個人share都好似太多🙈如果可以換炸燒賣/雞軟骨就好🤣🤣因為呢兩樣都係每次黎都會反兜既小食推介大家試❤️同埋5個人為例食3-4人餐+散叫一人套餐+2份小食分量就剛剛好 唔會太多野食唔曬比大家做個參考
差唔多次次都朋友慶祝

比大家做個參考

• 椒鹽雞軟骨
  • 椒鹽燒賣
2021-04-02 820 瀏覽
夜晚同朋友嚟咗呢度食晚餐 餐廳唔算好多人 我哋兩個人安排咗坐卡位 都幾鬆動 叫咗個二人套餐 包一個小食、一個飯/意粉 、一個pizza/豬肋骨嗰啲 仲有兩個湯兩塊蒜蓉包同埋兩杯嘢飲小食叫咗薯角 粉量都幾多 味道正常煙三文魚忌廉天使麵 呢個我個人好鍾意食天使麵好creamy燒豬肋骨 好大條 兩個女仔唔係好食得晒 燒得幾淋幾入味坐咗成晚人流唔算多 可以慢慢食慢慢傾計 最後埋單95折咗$355 (順便一提餐廳只收現金 差啲帶唔夠錢)以佢嘅份量真心幾抵 唔想食晚飯食得咁趕嘅可以考慮吓

小食叫咗薯角 粉量都幾多 味道正常

煙三文魚忌廉天使麵 呢個我個人好鍾意食
天使麵好creamy

燒豬肋骨 好大條 兩個女仔唔係好食得晒 燒得幾淋幾入味

2021-03-30
已經來第三次啦!💛原本一舊水一個人頭食個麵好似有D貴,但係坐到兩三個鐘,性價比就變得唔錯了🤩 一大班朋友來可以board game任玩,兩個人來可以慢慢談心(不過環境會有D嘈)! 幾次來都係坐榻榻米位,唔介意要盤腿坐就OK;不過都有卡位可以坐,唔想坐榻榻米可以早D話比staff知。 staff嘅服務合格,本身上錯左杯hazelnut coffee,都有幫我地換返啱✅——————🤍卡邦尼意粉 $95(+$8 Caffe Latte)份量唔錯!食完成個set好飽,午餐set包左南瓜湯+蒜蓉包,加分😍 跟埋杯Latte,真係飲唔哂😵😵 作為Cabonara嘅Big Fans,對我來講唔係最正宗,但個忌廉汁都幾濃同creamy,會有少少漏,不過唔會水汪汪✨ 煙肉碎都無吝嗇,上碟嗰陣仲有芝士片係面,有誠意❤️ 🤍煙三文魚配忌廉雜菌天使麵 $106(+$7 Hazelnut chocolate) 有一大塊三文魚,一個字「正!」😋 本身唔想食太漏,呢個意粉就剛剛好😙 榛子朱古力一定滿足到鍾意飲甜嘢嘅你,味道好香🍫 *午餐包餐湯+蒜蓉包 及 四季春茶/烏龍茶系列飲品($39或以下,其他補差價)

已經來第三次啦!💛
——————

🤍卡邦尼意粉 $95
(+$8 Caffe Latte)

🤍煙三文魚配忌廉雜菌天使麵 $106
(+$7 Hazelnut chocolate)

2021-03-01 963 瀏覽
💛Rimi Cafe💛2019前已經幫襯過幾次,皆因佢地食物水準唔差,樓上cafe又唔限時,又有好多game提供,約埋三五知己盡情玩樂就最啱。👭👭慶幸自己無選擇錯😬2019後經歷咗咁多,就更加要好好幫襯,錢係唔可以亂洗,要洗都要洗落有良心既店舖度💪🏻Rimi 啲野真係好食,份量唔少,價錢亦唔算貴👍🏻再加上老早表態、過往有參與活動、以家都仲有貼哂野,淨係呢幾點,已經值得大家去支持💛大家去旺角搵食,可以考慮去Rimi Cafe,野好食,位好坐,價錢又ok😂就係家樂坊對面橦大廈,好易搵
💛Rimi Cafe💛
慶幸自己無選擇錯😬

Rimi 啲野真係好食,份量唔少,價錢亦唔算貴👍🏻

就係家樂坊對面橦大廈,好易搵
2021-02-28 618 瀏覽
旺角真係好多黃店值得支持~😍今次就呢到登打士廣場既樓上cafe, 環境都好闊落, 坐得好舒服, 仲有日式既榻榻米坐, 好適合一班朋友上呢玩board game, 傾下計hea一日💬~ cafe都好適合要做功課但又唔想坐自修室既人~ 餐廳都提供wifi俾客人☺️☺️特式雜菌燴飯 $79Creamy既燴飯😍卡邦尼意粉 $79有好多煙肉碎同重芝士味~🤤蜜糖雞翼(6隻) $65好夠既蜜糖味!!仲煎得脆脆地😍金桔檸檬烏龍茶野飲好大杯~但偏甜😗

特式雜菌燴飯 $79
Creamy既燴飯😍
特式雜菌燴飯

卡邦尼意粉 $79
有好多煙肉碎同重芝士味~🤤

蜜糖雞翼(6隻) $65
好夠既蜜糖味!!仲煎得脆脆地😍
蜜糖雞翼(6隻)

金桔檸檬烏龍茶
野飲好大杯~但偏甜😗
金桔檸檬烏龍茶
2021-02-25 340 瀏覽
好耐都冇去Cafe玩吓broad game食下野今次揀咗呢間位於旺角登打士街廣場嘅 Rimi Cafe仲記得N年前同朋友來過慶祝生日 坐榻榻米果邊今次揀咗靠近窗口嘅位置 以為可以影下夜景 打下卡點知出面太黑 乜都睇唔到🤪🤣 只見到自己嘅倒影 笑左今次同朋友叫咗個二人party set 款式選擇都幾多蜜糖芥末雞翼 意式鮮茄辣肉腸意大利粉 BBQ汁燒豬肋骨配薯菜另外仲會配上兩份餐湯 餐包 同埋飲品如果想揀特別啲嘅嘢飲可以補差價蜜糖芥末雞翼一啖咬落去⋯⋯喂!凍嘅?當然唔係話雪櫃攞出嚟嗰種冰凍⋯但一定係室溫嘅嗰種凍😥😥suppose應該熱辣辣㗎嘛?就算拎出來之前番炸一下又好 氣炸又好或者微波爐叮一叮都好呀🤭大扣分意式鮮茄辣肉腸意大利粉味道都唔錯 意粉嘅軟硬度適中醬汁夠濃郁👍🏼亦都唔會太酸 分量都可以接受 兩個人到夠食👌🏻BBQ汁燒豬肋骨配薯菜影相好似影到好大塊 但係其實每一條骨都只係好似手指尾咁長🤚🏼切開大約可以有8-10條 肉質都做得幾淋 但係偏鹹食第二第三條就覺得越嚟越咸😰一定要配嘢飲先得🥤
好耐都冇去Cafe玩吓broad game食下野

今次同朋友叫咗個二人party set 款式選擇都幾多
另外仲會配上兩份餐湯 餐包 同埋飲品
如果想揀特別啲嘅嘢飲可以補差價

蜜糖芥末雞翼
一啖咬落去⋯⋯喂!凍嘅?
當然唔係話雪櫃攞出嚟嗰種冰凍⋯但一定係室溫嘅嗰種凍😥😥
suppose應該熱辣辣㗎嘛?
就算拎出來之前番炸一下又好 氣炸又好

BBQ汁燒豬肋骨配薯菜
切開大約可以有8-10條 肉質都做得幾淋 但係偏鹹
食第二第三條就覺得越嚟越咸😰一定要配嘢飲先得🥤

2021-02-25 604 瀏覽
晚上約了朋友在旺角吃飯,早了來到旺角隨便找了一家咖啡廳休息一下。挑選這家是因為有落地玻璃可以看到外面 而且榻榻米座的蠻舒服。而且坐落在登打士廣場二十樓景觀比較開揚。但是這店服務真的很一般,服務員都是黑口黑面沒精打采。點了一杯荔枝烏龍茶甜到不得了。對於我這種不喜歡太甜的人來說實在接受不到。而且這個價格份量也是太少。43元才來這一小杯像茶餐廳 沒有一點擺设的烏龍茶,真心覺得這個價錢實在不值。絕對不會再來。

2021-02-25