2020-07-10
餐廳位置其實一啲都唔就腳,但每次行過都見到好多人食。今次選擇平日lunch time黎,好彩有訂枱,明明附近都是住宅區,但黎到幾乎座無虛席。呢度環境真係好靚好relax,而且外面就係將軍澳海旁,食完飯就去海邊行下,非常chill。黑松露薯條:薯條比較軟身,略嫌唔夠熱,炸脆一點更佳Creme Brûlée Latte:本來我絕少飲咖啡,但見到個名有creme brûlée,又好想試試,但飲落其實又唔知點解關creme brûlée事,只覺得係一杯好飲嘅latte。龍蝦汁蟹肉龍蝦意粉:龍蝦汁味道非常濃郁,每啖意粉食落都啖啖龍蝦及蟹肉,非常滋味及滿足。價錢略貴,但都值得一試。Rise 豪華全日早餐:有煙三文魚、煎帶子、沙律,黑松露炒蛋,牛油果醬,自選牛角包或法包。份量唔算多,配料唔算特別,帶子煎得非常香口,黑松露炒蛋嫩滑。黎之前非常期待食呢間餐廳主打嘅自家麵包,牛角包賣相好靚,非常高身,咬落去非常鬆化,好香好好味。覺得下次黎可以直接skip咗個all day breakfast,留番d quota直接試多幾款佢地嘅自家麵包,好有質素!
黑松露薯條:薯條比較軟身,略嫌唔夠熱,炸脆一點更佳