2021-09-17 26 瀏覽
旺角樓上人氣餐廳特色甜品餐廳環境裝修很有大自然風格,柔和燈光配上大葉牆紙~還有很多盆栽。坐位寬闊舒適,木🪵系家具整體感覺很綠油油,很舒適。晚上生意很好,非常熱鬧,平日晚上得一個侍應,很忙碌,所以上菜速度一般\(◡̈)/記得提早預約。餐廳9:30pm last order,10點關門。提供清水和紙巾,另收加一服務費。#小食拼盤 $138 有三款小食#芝士大啡菇 熱騰騰的厚肉大啡菇,肉嫩多汁充滿油香,好腍濃郁芝士煙肉餡料不會太咸,味道剛好~#甜番薯薯條甜甜的脆卜卜,惹味#炸雞翼 肉質厚實有咬口,旁邊有辣醬沾點更惹味~#暖朱古力布朗尼雪糕 $58配甜甜的涼透心意大利雪糕和脆脆的焦糖爆谷,還有甜甜的厚實朱古力味濃郁布朗尼蛋糕~#提拉米蘇曲奇脆脆班戟 $88大大個三層pancake,充滿蛋香味,中間有很多忌廉~有點像正餐,感覺非常飽肚,不會太甜服務質素:6/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
旺角樓上人氣餐廳特色甜品

餐廳環境裝修很有大自然風格,柔和燈光配上大葉牆紙~

#小食拼盤 $138 有三款小食

#芝士大啡菇

#甜番薯薯條

甜甜的脆卜卜,惹味

#炸雞翼 肉質厚實有咬口,旁邊有辣醬沾點更惹味~

#暖朱古力布朗尼雪糕 $58
配甜甜的涼透心意大利雪糕和脆脆的焦糖爆谷,
還有甜甜的厚實朱古力味濃郁布朗尼蛋糕~

#提拉米蘇曲奇脆脆班戟 $88

大大個三層pancake,充滿蛋香味,中間有很多忌廉~
有點像正餐,感覺非常飽肚,不會太甜

服務質素:6/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2021-09-01
  • Ig:blackcatina_hk
2021-09-16 27 瀏覽
近來發現上樓CAFÉ真心好多都好高質, 環境舒服D之餘又唔會俾人趕客同埋可以成本低左, 通常野食都好味D今日就抱住食盡世上所有黑松露薯條既心, 黎到呢到叫左個SET DINNER 再加D小食甘筍湯+蒜蓉包+ 沙律湯好好飲, 好濃既甜甜甘筍味黑松露溫泉蛋烤大啡菇焗粗管通粉 ($118 SET)❤️❤️❤️❤️❤️個炒真係好粗!!溫泉蛋烤大啡菇係岩岩好, 唔會因為焗完而太熟, 蛋黃可以撈埋個通粉, 好好食~紫菜風炸薯條配黑松露沙律醬 ($68)❤️❤️❤️❤️❤️呢個薯條超脆!!! 係比較粗既薯條, 不過食左好耐都仲好脆黑松露醬方面, 係小數點晒全部既級數芝士雞肉蘑菇墨西哥夾餅 ($88)❤️❤️❤️❤️我本身唔鍾意食任何麵粉類QUESADILLA 係我最愛既西式夾餅/ 卷類, 餅皮好薄, 幾乎唔會食到有麵粉既感覺, 一咬就係芝士口感男朋友第一次食都話好鍾意甜品係跟餐加黠既焗肉桂蘋果脆脆 (+$40)❤️❤️❤️❤️平時好少食呢個, 蘋果唔會超淋勁甜, 大粒, 配埋脆脆口感係唔錯既
同埋可以成本低左, 通常野食都好味D

今日就抱住食盡世上所有黑松露薯條既心, 黎到呢到

叫左個SET DINNER 再加D小食

甘筍湯+蒜蓉包+ 沙律
湯好好飲, 好濃既甜甜甘筍味

個炒真係好粗!!

紫菜風炸薯條配黑松露沙律醬 ($68)❤️❤️❤️❤️❤️
呢個薯條超脆!!! 係比較粗既薯條, 不過食左好耐都仲好脆
黑松露醬方面, 係小數點晒全部既級數

芝士雞肉蘑菇墨西哥夾餅 ($88)❤️❤️❤️❤️
我本身唔鍾意食任何麵粉類
男朋友第一次食都話好鍾意

2021-08-27
返舊office搵朋友食lunch~約咗去朗晴坊嘅呢間cafe~唔去都唔知呢度有間咁高質嘅cafe🥰因為係平日所以有lunch set menu~除咗主食重包咗餐湯/沙律同埋餐飲! Cafe嚟講價錢都算合理💛今日嘅餐湯係甘筍湯~勁香濃! 唔會好稀~✨烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條 $99未計d香料薯條,burger都已經夠曬份量! 男仔食都會飽🤣先講下薯條先~係新鮮炸起所以好脆又乾身! 薯條已經加咗香料粉~就咁食都好好味🤤好鍾意呢度用麥漢堡,感覺上健康d🤣大啡菇同牛肉都勁juicy🤤塊自家製牛肉好厚! 又唔會好油好肥膩~會encore💛✨古巴烤肉芝士三文治配香料薯條 $93擺盤靚靚💛望到三文治果下覺得個包好似越南法包🤣焗到好香脆!除咗芝士之外,入面重搽咗牛油~想特別一提! d烤肉烤得好香~鍾意香料味嘅朋友會好鍾意~食完d烤肉都重好想食🤣如果可以單叫多份烤肉俾的夾落去食就好了🤣

今日嘅餐湯係甘筍湯~勁香濃! 唔會好稀~

✨烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條 $99

✨古巴烤肉芝士三文治配香料薯條 $93

• 烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條
2021-09-14 14 瀏覽
今日放工同好朋友落旺角買嘢,上網見到有間樓上餐廳幾靚,就上咗去. 7點鐘,唔算多人,等咗2分鐘入座,都有7成客滿. 座位幾舒適,店員見到我哋有背囊🎒特登俾咗張凳我哋放嘢. 我哋叫咗2個set dinner, 分別喺豚肉臘肉腸意大利飯、北海道帶子牛油果意大利麵,仲加咗雞翼薯條. 個餐包埋餐湯、沙律、嘢飲. 我哋補咗少少錢叫咗水果茶+焦糖朱古力. 嘢食都上得快,豚肉好淋身、唔痴牙;帶子煎得好香口. 雖然無薯條轉咗炸蝦條,但喺炸蝦條+雞翼都好味+抵食. 水果茶喺慢慢倒出嚟,水果份量好足夠,雖然2杯嘢飲偏甜,但喺易入口. 整體都唔錯,值得推介.
2021-09-13 13 瀏覽
😋味道:4/5💰CP值:4/5🕴🏻服務:5/5🪴餐廳環境:5/5👀回頭率:4/5📍 地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓平日放假相約好友聚餐,餐廳就在旺角朗豪坊旁邊,位置方便,1:30pm午餐時間餐廳入座率8成,由門口的侍應哥哥安排座位。🥩澳洲有骨肉眼扒配紅酒汁配白飯$108肉眼扒好大塊,有咬口,十分juicy, 紅酒味未算突出,但汁的份量頗多,餸飯一流👍🏼🍔烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡拼薯條$99麥漢堡很大個😂一口吃不到,女生們還是分開來吃吧😂我們先吃上層麵包,剛烤好,香香脆脆,也抹上牛油香~再吃大啡菇🍄又香又juicy!重點吃自家製牛肉🍔牛肉餅厚切的😚,我看有1cm厚,味道剛好,不會太鹹太淡,筆者喜歡💕也有旁邊滿滿的沙律菜伴碟,唯獨是薯條味道偏淡,但可接受。隨餐附送餐湯,甘筍湯,不過不失。服務態度有禮,環境舒適,有自然光入餐廳,不錯的用餐環境。廳:Romanne Leisure Food Concept (旺角)😋味道:4/5💰CP值:4/5🕴🏻服務:5/5🪴餐廳環境:5/5👀回頭率:4/5📍 地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓平日放假相約好友聚餐,餐廳就在旺角朗豪坊旁邊,位置方便,
😋味道:4/5
💰CP值:4/5
🕴🏻服務:5/5
🪴餐廳環境:5/5
👀回頭率:4/5
📍 地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓

🥩澳洲有骨肉眼扒配紅酒汁配白飯$108

🍔烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡拼薯條$99

隨餐附送餐湯,甘筍湯,不過不失。

😋味道:4/5
💰CP值:4/5
🕴🏻服務:5/5
🪴餐廳環境:5/5
👀回頭率:4/5
📍 地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓

🥩澳洲有骨肉眼扒配紅酒汁配白飯$108

🍔烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡拼薯條$99

隨餐附送餐湯,甘筍湯,不過不失。

服務態度有禮,環境舒適,有自然光入餐廳,不錯的用餐環境。
2021-09-13 14 瀏覽
🥩🥩旺角優質西餐廳在旺角搵食,有時都幾頭痛😩!一係就通街都係嘅連鎖快餐店🍟、一係就貴夾唔好食嘅伏店😭!打電話比個旺角Friend(即MK…😜),推介咗一間樓上Cafe,就去試試先🤹🏼‍♀️!第一次去朗豪坊旁嘅商廈搵食🏢,樓下都唔少人排隊👧🏻👩🏼‍🦰(好彩係下午12點幾🕐,未到食飯時間)。上到去未洗排隊😙(食到1:15已滿晒😝)就搵咗個高枱坐🪑。店子環境相當舒服,一列窗邊枱椅及植物🪴、加上開放廚房🍳配埋大量酒瓶裝飾🍾,幾型幾Chill♟!午餐選擇都唔少😆,仲可以選擇沙律🥗或餐湯🍵,最後選擇了😙……🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍋檸檬海鹽烤春雞,西班牙腸配薯菜 HKD93———————————————————————唔知有幾多人識分春雞🐥同普通雞🐓,小編就唔識分,不過肯定自己食到嘅就係春雞🐥🐥!春雞Size大過乳鴿🕊,似BB雞咁👶🏻!隻雞熟度剛剛好😙,中間仲有少少嫩粉紅色😍!雞皮無油薄過保鮮紙🤩!基本上所有肉都好嫩!味道剛剛好,必必必必食🥳!西班牙腸🌭都好食,不過隻春雞光芒🌟太勁了😎!還要讚的就是薯菜也絕不馬虎🐯!美國薯仔🥔、南瓜🎃、茄子🍆、青瓜等都大大塊烤熟,又香又甜😋!🥩澳洲有骨肉眼
🥩🥩

旺角優質西餐廳

🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃

🍋檸檬海鹽烤春雞,西班牙腸配薯菜 HKD93
———————————————————————
🥩澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜 HKD108
—————————————————————-
嘩😳!塊扒超大😍!大約有成兩隻手掌✋🏼🤚🏼咁大🤩!五成熟剛剛好🥰!肉質鮮嫩,夠牛味,又無喳無筋😉!調味方面又無多餘嘅醬汁,只係少少紅酒汁及海鹽,突出晒啲肉味,又係必食🥳!
🥗餐湯、沙律、即磨咖啡 (跟餐 HKD$0)
————————————————————-
南瓜🎃湯起沙,南瓜味濃😋;
麻醬沙律及咖啡正常😊。
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂

後記:餐廳食材質素及性價比均高🤩,回頭率爆燈💡!

🔮:Romanne Leisure Food Concept
⚗️:旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓
2021-09-12 14 瀏覽
今日孤身一人嚟到Romanne Leisure Food Concept (砵蘭街分店)食Tea,餐廳人唔多,唔使等位就直接有得入啦~餐廳用左好多植物佈置,座位都算闊落,坐得都幾舒服。叫左個Set Lunch,有一個主食、一客沙律/餐湯&一杯餐飲。餐飲要注意,有部分要加錢的~我揀左沙律、烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條同一杯Strawberry Mixed Soda (+$14)。天氣熱焫焫焫焫焫著,一杯充滿士多啤梨香嘅冰凍飲料真係唔少得!!沙律好新鮮,生菜、蕃茄仔、粟米咬落口都「索索聲」!沙律醬酸MayMay,好醒胃。等左一陣,主菜上場啦!首先,個份量真係好大,$99一個set嚟講真係好抵食!大啡菇同漢堡都好厚身,大啡菇好入味,又嫩口多汁,好掂!漢堡包皮應該係塗左D果醬再拎去烤,所以有股甜香,又唔會有好乾、硬掘掘嘅感覺!而薯條係好香口,脆卜卜!自問胃口唔細,但呢個Set Lunch份量實左好勁,仲有D食唔哂!!埋單$113,值得再嚟!!

2021-09-09
  • 烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條
有日要去旺角附近👯‍♀️ 就求其openrice呢間comment睇落唔錯既上樓餐廳🍴上到餐廳無咩人 環境方面用咗好多植物佈置🌴第一個impression 都幾chill吓 🦦食落就好似過山車咁🎢 .《午市套餐》▪️南瓜忌廉湯 - 餐湯 | ⭐️: 1.0/5 正常南瓜湯既味道 🎃 但係….攤到凍晒 🥶 我未試過飲涼浸浸既西湯完全唔get 點解可以凍晒都serve 卑客 🙂其實熱返個湯唔係好難姐 🤡 飲到一啖凍 一啖暖 真係好難受 🤷🏻‍♀️.▪️黑松露珍珠帶子野菌義大利麵 $88 | ⭐️: 3.8/5 飲完個凍湯 心諗個意粉會唔會都係攤到凍哂㗎結果又冇喎 😮 係好熱嘅 似係即刻煮完就上枱味道幾濃郁 好似落咗啲芝士咁 🍝都算係一個高質嘅意粉 👍🏻但就要嗱嗱聲食 食慢少少就會好杰 .▪️Romane Leisure Breakfast $92 | ⭐️: 4.2/5 有驚喜‼️佢有個沙律·大啡菇·炸魚炸魚個脆皮非常薄身 🥰 魚肉都好嫩口 👍🏻大啡菇超級無敵大 🤟🏻 但就爭咁左少少調味 落返少少鹽會好味啲 🧂 但整體好厚身兼多汁 👏🏻一百蚊內有咁既質素都幾唔錯 🙌🏻.▪️ 凍咖啡 - 跟餐飲品 | ⭐️: 0

上到餐廳無咩人 環境方面用咗好多植物佈置🌴
第一個impression 都幾chill吓 🦦
食落就好似過山車咁🎢
《午市套餐》

▪️南瓜忌廉湯 - 餐湯 | ⭐️: 1.0/5
正常南瓜湯既味道 🎃 但係….
攤到凍晒 🥶 我未試過飲涼浸浸既西湯

炸魚個脆皮非常薄身 🥰 魚肉都好嫩口 👍🏻
一百蚊內有咁既質素都幾唔錯 🙌🏻

▪️ 凍咖啡 - 跟餐飲品 | ⭐️: 0.5/5
難飲 💩 無咖啡味! 完

整體黎講, 狸貓覺得呢個餐廳揀啱主菜好重要!
無論意粉定全日早餐 佢都做得好出色👍🏻
呢個價錢一個(星期六)午市套餐 都抵食
但真心唔好對佢個餐湯同飲品抱好大希望 💩
2021-09-12 18 瀏覽
想喺旺角搵個地方靜靜哋食個lunch…話易唔易話難唔難🤭是日朋友帶咗Be上朗晴坊開餐傾吓計過咗個慢活下午🌿. ✨ 澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜 $108大大塊嘅連骨肉眼扒令人好有食慾!叫咗五成熟!肉質無過熟唔會韌仲係半粉紅色!伴隨嘅薯菜有南瓜, 黃翠玉瓜, 車厘茄, 薯仔, 蕃茄仔, 烤蔬菜好豐富!. ✨+$20 Strawberry & Blueberry Milkshake 用鮮果打成!微微甜!仲見到點點士多啤梨同藍莓嘅果肉碎🍓🍓. ✨ 檸檬海鹽烤春雞西班牙腸配白飯 $93半邊烤春雞隻脾仔引到人流口水!原汁原味係幾健康嘅!但如果略嫌太單調就記得沾埋伴住嘅醬汁一齊食會滋味啲😉而條西班牙腸仔就幾惹味兼有咬口!. ✨+$20 Mango Smoothie 同樣鮮芒果打成!可能🥭季節嘅關係!甜度好足!望到杯嘢已經成個人fresh哂😎.整體嚟講…想約朋友喺旺區坐食吓嘢傾吓計!呢度不失為一個好選擇👌👌

✨ 澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜 $108
用鮮果打成!微微甜!仲見到點點士多啤梨同藍莓嘅果肉碎🍓🍓
✨ 檸檬海鹽烤春雞西班牙腸配白飯 $93
✨+$20 Mango Smoothie
之前同朋友嚟過幾次,試過爆場,亦都試過唔爆場,但呢幾次嘅感覺都係非常舒服,不論環境、地理同食物質素,絕對值得一試。今次叫咗一個炸蝦牛肉餃子喇沙湯麵,喇沙味道不錯,不過喜歡椰香味嘅客人,可能會覺得不夠味重,但其餘配菜口感不錯。炸蝦同牛肉餃子非常有水準,少油份,香脆。另外亦叫咗一份Romanian All Day Breakfast,佢同傳統早餐唔同,有炸魚、柚子沙律、muffin等等。沙律菜OK新鮮,但柚子食得出係雪藏貨,另外炸魚有啲硬,其餘尙可,未必會再有下次。跟餐加幾蚊嗌咗杯鮮奶咖啡,但係只飲到糖漿味,所以下次可能都係嗌返啲簡單嘅凍檸茶算了⋯⋯

2021-09-11
2021-09-08 16 瀏覽
尋日同男友放工去了間旺角隱世小店食~覺得啲野食又好味兼抵食 非常推薦!見到夜晚set餐都係$150左右就有 係旺角既cafe 好難得見到呢啲價位🙈🙈而且選擇都唔係頹餐😚 仲要有mock tail 飲 不過今日要繼續番工 所以都係下次先再試!我跟男友分別叫了2個dinner set 包salad 餐湯 同飲品今日餐湯係蕃茄湯 加埋salad 做前菜 真係好fresh 又開胃呀 同埋個蒜蓉法包都很香口😚主菜方面 我地分別叫了 - 黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯 ($108)首先呢個risotto 既材料十分豐富除了 豚肉 辣肉腸 外 仲有提子乾同埋玉米片 令到味道口感更rich!提子乾呢個配搭更帶來意想不到既感覺加上每粒risotto都好入味 很掛汁 是不錯的選擇喔!- 北海道帶子牛油果忌廉汁意大利麵($132)鐘意牛油果既朋友仔就不可以錯過佢了 牛油果鋪了上去意粉上面 可以自由揀分開食定壓爛佢撈埋意粉食 而北海道帶子很新鮮 煎得恰好 意粉仲加了菇一齊炒 熱騰騰咁食很滿意! 小食方面 我地加了黑松露薯條(套餐加$32)除了黑松露醬外 餐廳仲比埋茄汁我地沾首先一定要讚下個薯條 新鮮炸出嚟又

同埋個蒜蓉法包都很香口😚

主菜方面 我地分別叫了
- 黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯 ($108)

首先呢個risotto 既材料十分豐富
加上每粒risotto都好入味 很掛汁 是不錯的選擇喔!

- 北海道帶子牛油果忌廉汁意大利麵($132)
而北海道帶子很新鮮 煎得恰好
意粉仲加了菇一齊炒 熱騰騰咁食很滿意!

小食方面 我地加了黑松露薯條(套餐加$32)

除了黑松露醬外 餐廳仲比埋茄汁我地沾
首先一定要讚下個薯條 新鮮炸出嚟又熱又脆咁食真係好爽🤪 同埋唔油膩 同朋友一齊share 真係不二之選 🤩
2021-09-07 13 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️今次要同大家介紹呢間係鬧市中嘅平民Cafe🍽人均$100已經可以食到一個晚市套餐🍝主菜、餐湯、餐包、沙律、飲品樣樣齊🥙❶黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯 $108(套餐價)用黑麥啤酒嚟煮意大利飯真係第一次聽🍺冇諗過啤酒同意大利飯有幾夾🤭酒味唔算濃郁 卻帶有黑麥啤酒嘅甘甜👍🏻另外再配上豚肉同埋辣肉腸🐽帶有淡淡鹹香 點綴左整個意大利飯🍚❷黑松露溫泉蛋烤大啡菇焗粗管通粉 $118(套餐價)上枱嘅時候香噴噴、熱辣辣🔥係原隻嘅大啡菇上面擺咗溫泉蛋🥚一切開 蛋汁就慢慢滲入整個粗管通粉當中🍝黑松露嘅味道再加上蛋汁 🍳整體感覺都相當creamy而且唔會覺得好膩🛢❸炸蝦配蜜糖芥末雞翼 $42(套餐加配)呢個小食原本嘅配搭係拉絲芝士條配雞翼🐣不過當日芝士條賣晒 所以就變咗炸蝦🍤炸蝦皮脆肉嫩 仲完全冇雪藏嘅味道🤔熱雞翼都係即炸嘅 面頭再配上蜜糖芥末醬💥呢個組合簡直係Perfect match👍🏻P.S: 旺角、深水埗、大角咀都有分店啊👩🏻‍🍳
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

今次要同大家介紹呢間係鬧市中嘅平民Cafe🍽
人均$100已經可以食到一個晚市套餐🍝
主菜、餐湯、餐包、沙律、飲品樣樣齊🥙

❶黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯 $108(套餐價)
用黑麥啤酒嚟煮意大利飯真係第一次聽🍺
冇諗過啤酒同意大利飯有幾夾🤭
酒味唔算濃郁 卻帶有黑麥啤酒嘅甘甜👍🏻
另外再配上豚肉同埋辣肉腸🐽
帶有淡淡鹹香 點綴左整個意大利飯🍚

❷黑松露溫泉蛋烤大啡菇焗粗管通粉 $118(套餐價)
上枱嘅時候香噴噴、熱辣辣🔥
係原隻嘅大啡菇上面擺咗溫泉蛋🥚
一切開 蛋汁就慢慢滲入整個粗管通粉當中🍝
黑松露嘅味道再加上蛋汁 🍳
整體感覺都相當creamy而且唔會覺得好膩🛢

❸炸蝦配蜜糖芥末雞翼 $42(套餐加配)
呢個小食原本嘅配搭係拉絲芝士條配雞翼🐣
不過當日芝士條賣晒 所以就變咗炸蝦🍤
炸蝦皮脆肉嫩 仲完全冇雪藏嘅味道🤔
熱雞翼都係即炸嘅 面頭再配上蜜糖芥末醬💥
呢個組合簡直係Perfect match👍🏻

P.S: 旺角、深水埗、大角咀都有分店啊👩🏻‍🍳

2021-09-07 15 瀏覽
行完街想搵間鬧中帶靜嘅餐廳食下晚餐休息下,於是去咗呢間樓上餐廳。.Set Dinner (星期日至四)配餐湯、蒜蓉法包、沙律及飲品🦞 烤龍蝦明太子乾伴櫻花蝦烏冬 $138龍蝦肉質新鮮彈牙,鍾意佢燒烤過嘅特有香味。烏冬口感煙韌,沾滿明太子,口感creamy帶微辛,伴上櫻花蝦更增添口感。.🐷 黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯 $108意大利飯軟硬適中粒粒分明,帶有黑麥啤嘅甘甜,再配上辣肉腸及西班牙豚肉,令意大利飯帶點鹹香油潤,香濃入味。.🍟 黑松露薯條 跟餐加配$32粗切薯條新鮮炸起熱辣辣,香脆不油膩有薯味,搭配嘅黑松露醬,酸酸甜甜帶黑松露香氣。.🥣🥖 跟餐餐湯+蒜蓉法包南瓜湯濃稠香甜,法包搽上香草蒜蓉牛油,鬆脆香口。.🥗 跟餐沙律沙律菜新鮮爽脆,加上車厘茄、粟米及青瓜,清新開胃。.🍹 跟餐檸檬茶.總括而言:餐廳以木系及綠洲作主題裝飾,環境幾休閑舒適。Set Dinner 有齊主菜、餐湯法包、沙律及飲品,以價錢來講真係幾抵食,食物質素不錯,款式選擇都唔少,性價比

🦞 烤龍蝦明太子乾伴櫻花蝦烏冬 $138

🐷 黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯 $108

🍟 黑松露薯條 跟餐加配$32

🥣🥖 跟餐餐湯+蒜蓉法包
南瓜湯濃稠香甜,法包搽上香草蒜蓉牛油,鬆脆香口。

🥗 跟餐沙律
沙律菜新鮮爽脆,加上車厘茄、粟米及青瓜,清新開胃。

🍹 跟餐檸檬茶
Romanne Leisure Food Concept (砵蘭街) (旺角)📍旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓星期一搵咗間好餐廳 希望掃走Monday Blue咁啱聽朋友介紹過呢間位於朗晴坊嘅餐廳有晚市套餐好抵食 有餐湯 蒜蓉法包 沙律 飲品是日餐湯 南瓜甘筍湯🍲滑身嘅南瓜湯 熱辣辣 好香甜蒜蓉法包焗到好香脆沙律 沙律菜新鮮加入 粟米粒 青瓜🥗最鍾意個調味 酸酸地幾開胃🦞烤龍蝦明太子伴櫻花蝦烏冬$138呢個真係今晚嘅MVP 估唔到咁好食龍蝦尾啖啖都係肉 而且拆咗出嚟 好容易食烏冬煙韌 加入明太子忌廉汁辣嘅程度拿捏得好好放上櫻花蝦唔單止靚 仲有海產嘅鹹鮮味😍呢個價錢有龍蝦 絕對值得一試👍🏻🐖混醬烤美國豬仔骨配鮮柚子沙律$168豬仔醃得好入味 而且好厚肉薯條新鮮炸起 有辣味粉🍟而且份量又多 可以同朋友share一齊食伴碟用上嘅沙律竟然有新鮮嘅柚子肉酸酸甜甜 可以減低成個餐嘅油膩感☺️晚市套餐包左茶或咖啡🥤另外加$40要咗杯Real Mojito有大量薄荷葉 夏天飲零舍醒神🍸

📍旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓

晚市套餐包左茶或咖啡🥤
另外加$40要咗杯Real Mojito
有大量薄荷葉 夏天飲零舍醒神🍸
2021-09-05 68 瀏覽
我同朋友叫左個2人Set Dinner🥰 (💰388 日至四, 💰428五/六/公眾假期前) , 包是日餐湯🥣+蒜蓉包🥖+ 沙律🥗+主菜+飲品☕✨甘荀湯+蒜蓉包📝甘筍湯口感creamy,顏色靚幾健康,蒜蓉包脆口,送湯一流✨煙三文魚鮮柚子沙律 📝沙律🥗有生菜🥬、車厘茄🍅同青瓜🥒,好足料,加柚子更fresh,煙三文魚唔會腥,健康之選🥳✨香烤特選牛柳伴法國鵝肝📝牛肉質軟林,有細細塊煎得好香口嘅鵝肝,油脂好夠✨北海道帶子南瓜意大利飯 (套餐+💰30)📝南瓜味重好creamy,帶子煎得唔會過熟,risotto煮得啱啱好✨焗肉桂蘋果脆脆配意大利雪糕🇮🇹(套餐+💰40)📝apple crumble嚟到熱辣辣🥰有好多大大粒蘋果果肉🍎上面有cookie and cream雪糕🍦,冰🧊火🔥加融🥳,個R字好靚🥰ℝ𝕠𝕞𝕒𝕟𝕟𝕖 𝕃𝕖𝕚𝕤𝕦𝕣𝕖 𝔽𝕠𝕠𝕕 ℂ𝕠𝕟𝕔𝕖𝕡𝕥 (砵蘭街)📍 旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓(旺角🚇 A2 出口行2分鐘就到)💫評分: 7.4/10💬店員服務好好,晚市set dinner價錢好合理,個set都好夠飽🤰🏻,其實仲有其他1人dinner set揀,選擇都幾多!❣️其他分店❣️📍 深水

✨甘荀湯+蒜蓉包
煙三文魚鮮柚子沙律

✨煙三文魚鮮柚子沙律
香烤特選牛柳伴法國鵝肝

✨香烤特選牛柳伴法國鵝肝
📝牛肉質軟林,有細細塊煎得好香口嘅鵝肝,油脂好夠
北海道帶子南瓜意大利飯

✨北海道帶子南瓜意大利飯 (套餐+💰30)
焗肉桂蘋果脆脆配意大利雪糕

✨焗肉桂蘋果脆脆配意大利雪糕🇮🇹(套餐+💰40)

📍 旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓
(旺角🚇 A2 出口行2分鐘就到)

💫評分: 7.4/10

❣️其他分店❣️
📍 深水埗荔枝角道309號地舖
(深水埗🚇A2出口行7分鐘就到)
📍 大角咀利得街36-38號地舖