2021-08-17 16 瀏覽
喺旺角經過見到依間西餐廳 覺得幾吸引就入咗去 叫咗個脆煙肉煎蛋牛肉麥漢堡配香料薯條😋 個包超大個,而且薯條份量都好足夠💚 煙肉真係好脆同埋好香口,一咬落去嘅時候牛汁咇曬出嚟,但又唔會特別肥膩🤤 所有嘢配搭得好好👍🏻👍🏻會再encore呢❣️
喺旺角經過見到依間西餐廳 覺得幾吸引就入咗去
會再encore呢❣️
2021-08-17 53 瀏覽
一攞到消費券,瞬間全香港都好似變咗暴發戶咁狂買嘢大胃都係選擇實實在在益吓腸胃,食住刺激經濟呢間嘅二人餐好抵食,由六舊幾水減到三舊幾,內容大份又豐富首先一人一碗超香蕃茄味嘅湯,啖啖都茄紅素爆燈咁麵包雖然係法包,但就烘得好軟熟,蒜蓉好香濃惹味沙律係得一碟,但超級大碟,多菜亦多餡,三文魚冇走趲,仲有大量香甜柚子肉,好食過泰式柚子沙律好似冇聽過有人係卡邦尼控,但大胃就係呢間嘅卡邦尼冇好膩口嘅調味,係實實在在嘅卡邦尼呢份牛扒加鵝肝超抵玩,兩大舊牛柳,五成啱啱好鵝肝亦係超大舊,但香得嚟唔膩。薯菜全部都好似被放大咁,唔使送飯一樣覺得飽Workday食dinner最啱飲返杯Monday Blue,大量雜莓渣,護眼又健身,咁就可以捱到下個星期一
一攞到消費券,瞬間全香港都好似變咗暴發戶咁狂買嘢

大胃都係選擇實實在在益吓腸胃,食住刺激經濟

呢間嘅二人餐好抵食,由六舊幾水減到三舊幾,內容大份又豐富

首先一人一碗超香蕃茄味嘅湯,啖啖都茄紅素爆燈咁

麵包雖然係法包,但就烘得好軟熟,蒜蓉好香濃惹味

好似冇聽過有人係卡邦尼控,但大胃就係

呢間嘅卡邦尼冇好膩口嘅調味,係實實在在嘅卡邦尼

二人套餐

呢份牛扒加鵝肝超抵玩,兩大舊牛柳,五成啱啱好

Monday  Blue

2021-08-03
二人套餐
Monday  Blue
  • 蒜蓉包
  • 煙燻三文魚鮮柚子沙律
  • 香烤特選牛柳伴法國鵝肝
  • 餐湯
以前有食過呢間既DINNER,今日同朋友食LUNCH就約左黎呢到食。我地叫左:澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜ROMANNE LEISURE BREAKFAST(脆皮炸鱈魚、炒蛋、烤番茄、烤大啡菇、牛油鬆餅、柚子田園沙律)🤩肉眼非常軟嫩,而且充滿肉味而好淋,佢D燒薯仔都整得好出色,外脆內軟!🤩個ALL DAY BREAKFAST勁有驚喜,別想講個炒蛋咬得非常滑又嫩!大啡菇菇味都好濃郁,個銀鱈魚外皮炸得好香脆,裏面魚肉爽滑多油。🤔薰衣草牛奶有D甜,但奶味係重。‼️呢家餐廳做緊週年店慶,客人只要到任何一間分店消費,影低你鍾意既相同單,再讚好佢地FB PAGE指定帖子同埋係留言位上載番你地影既相同單,就有機會贏取ROSEWOOD二人海景房一晚啊~除左Rosewood,仲有其他豐富獎品等住你架!🌟整體評分:4.012/5

我地叫左:
澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜
🤔薰衣草牛奶有D甜,但奶味係重。

🌟整體評分:4.012/5
Romanne Leisure Food Concept (砵蘭街) (旺角)📍旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓位於朗豪坊旁邊嘅朗晴坊有好多食肆聽朋友推介左嚟呢間位於7樓嘅西餐星期日至四都有晚市套餐好抵食包括餐湯 蒜蓉法包 沙律 飲品是日餐湯 南瓜湯🍲幾足料 飲得出南瓜嘅甜味 而且好滑身蒜蓉法包都好有誠意🥪搽上蒜蓉 蕃茄 焗到十分香脆沙律🥗材料豐富 有粟米粒 香橙 青瓜加入胡麻醬 作為頭盤好開胃🐣慢烤脆炸法國春雞配紅酒醋蜜糖$158估唔到呢個價錢可以食到原隻法國春雞用咗慢烤方法 令到雞皮好脆啲肉好Juicy好入味伴碟嘅薯菜一樣有水準 有驚喜好多款式 有茄子 蕃茄 杏鮑菇 南瓜 薯仔款款都咁好食😍🐷混醬烤美國豬仔骨配鮮柚子沙律$168不得不讚嘅豬仔骨 應該係近年食過最唔錯嘅豬仔骨啲肉好厚 醃料亦都好入味焗嘅時間啱啱好 唔會焗得太鞋口 保持到Juicy而且原來仲跟埋薯條🍟薯條都好有誠意 加咗調味粉仲要新鮮炸起脆卜卜伴碟嘅沙律 用上新鮮柚子好香而且可以減低油膩感🤙🏻餐廳而家搞緊一周年店慶🥳只要客人起晚市光顧時影張靚相放上餐廳社交平台 就可以參加抽獎 獎品超級豐富😍

📍旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓

仲要新鮮炸起脆卜卜
伴碟嘅沙律 用上新鮮柚子好香
而且可以減低油膩感🤙🏻

餐廳而家搞緊一周年店慶🥳
是日邀得家父共晉午膳,佢聲稱佢係我嘅榮譽手毛。咁啱去開旺角,就去朗豪坊隔離嘅朗晴坊搵食。一向對旺角啲樓上cafe極有保留,印象中幫襯過嘅食物質素都普通,仲要嘈過街市,傾計要出動鄭家穎呀呀呀呀呀。今次試呢間位於7樓嘅西餐廳播住輕快嘅韓文playlist,充滿田園風、主調為綠色嘅裝潢,配合植物擺設,予人悠閒舒適嘅感覺。餐廳大部分座位都係用籐編織成嘅凳,仲有高枱添,坐窗邊如果天氣好仲有陽光照入嚟 。一點去到無咩人,一點半開始好爆滿,好彩座位尚算寛敞,枱同枱之間有一定距離,唔會好嘈。午市套餐選擇豐富,包湯/沙律同埋飲品,價錢合理,去開附近搵食絕對可一試。澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜 $108唔記得咗揀幾成熟,驚太熟太韌。結果塊扒大過隻碟咁濟,雖然筋比較多,但整體肉質唔錯,肉味濃又juicy,配埋紅酒汁調味恰到好處,呢個價錢絕對收貨有餘,連家父都話抵食,非常推薦!伴碟嘅薯菜竟然烤蔬菜而唔係薯條,啱曬怕熱氣嘅我。蔬菜種類多,全部都係一口size,色彩繽紛,賞心悅目,令成道菜嘅賣相更靚仔。特別點名呀南瓜超甜,好好食,如果啲菜再熱啲就好嚕。烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條 $99麥包偏甜,口感鬆軟,

澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜 $108
澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜

唔記得咗揀幾成熟,驚太熟太韌。結果塊扒大過隻碟咁濟,

烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條 $99
烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條

麥包偏甜,口感鬆軟,係個面燶咗少少。漢堡扒幾厚,肉味可以再濃啲,口感偏鬆散。大啡菇多汁,仲有半融嘅芝士,配埋爽口嘅蔬菜:洋蔥、蕃茄、沙律菜,正好彌補返漢堡扒較乾身嘅問題,一啖食落去都係juicy嘅。醬汁調配得宜,酸酸甜甜,家父話同個漢堡嘅味道好夾。薯條係海量咁多,香脆熱辣辣,有調味粉作點綴,我都偷咗嚟食,食唔停口。呢個餐份量極大,家父表示好飽飽。
烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條

跟餐甘荀湯嘅甘荀味濃郁,杰度適中,水準不俗。凍熱咖啡正常發揮,熱咖啡個杯係木質,同張枱一模一樣色,完美融為一體,有趣。

心思思想去staycation逃離下人類荒謬?機會嚟啦飛雲!係免費ROSEWOOD嘅海景雙人房一晚住宿呀!餐廳搞緊個一週年店慶活動,聽晚就截止啦!只要晚市時段去任何一間分店消費,打個靚卡同影埋張單,上載到社交平台 指定帖子嘅留言位置,就有機會贏得豐富獎品,合共有十個獎咁多,咁輕鬆又easy,萬物錯過!
2021-07-29
午餐
烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條
「美食也可以是人和人之間溝通的方式,從放進口腔的瞬間,便可以感受到當中所花的心思。」⁡我承認本身係對樓上𝙲𝚊𝚏𝚎有少少偏見 ,尤其是喺旺角區(中過太多次伏🤣),不過難得地朋友覺得呢間質素唔錯,賣盤、調味、食材嘅口感都有花過心思🙆🏻‍♀️,仲要撞正𝚕𝚘𝚠 𝚌𝚊𝚛𝚋 𝚍𝚊𝚢,𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚖𝚎𝚗𝚞有嘢啱食,𝙶𝚘𝚐𝚘𝚐𝚘!⁡𓅰•••••••••••••••☽⁡🌸𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 & 𝚂𝚘𝚞𝚙🌸⁡沙律正正常常,係用少少芝麻醬同埋沙律醋,相信你哋有食過啦,不需花筆墨解釋🤣。甘筍忌廉湯呈半流動滑口狀態,筍甜頗濃。⁡❀⁡🐄𝙼𝚊𝚒𝚗🐄⁡▪寶雲酥白鱈魚柳菠菜忌廉汁烤椰菜花飯▪️($𝟿𝟹)生酮或者需要低碳嘅寶寶嗌呢個就𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝😚,所有食材都非常友好。⁡鱈魚切開滑溜兼絲絲分明,底層沾上菠菜忌廉汁,汁𝚋𝚕𝚎𝚗𝚍得濃厚而且沒有過分調味或搶味,𝚋𝚊𝚕𝚊𝚗𝚌𝚎得幾好。🥰而佢個椰菜花飯非常得意,入面仲有菇菇、洋葱、同埋甜椒粉(應該係𝚇𝙳) 增加風味,整體椒蒜味比較出。⁡▪澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜▪️($𝟷𝟶𝟾)通常係扒房以外的地方叫肉眼我都會叫稍生一點,例如想食七成就會叫五成🤣。⁡肉眼點咗𝙼𝚎𝚍𝚒𝚞𝚖 𝚛𝚊𝚛𝚎,目測都有𝟸𝟻

🌸𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 & 𝚂𝚘𝚞𝚙🌸

🐄𝙼𝚊𝚒𝚗🐄

▪寶雲酥白鱈魚柳菠菜忌廉汁烤椰菜花飯▪️($𝟿𝟹)

▪澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜▪️($𝟷𝟶𝟾)

肉眼點咗𝙼𝚎𝚍𝚒𝚞𝚖 𝚛𝚊𝚛𝚎,目測都有𝟸𝟻𝟶𝚐,補蛋白質一流!肉質軟腍,咬開不會有粗糙纖維,脂肪都好重牛香,唔𝚔𝚒𝚌𝚔牙,係有少少筋係近骨位𝚇𝙳 𝙱𝚞𝚝呢個價已經覺得好𝙾𝙺🥺。伴碟嘅薯菜都不馬虎,烤到表皮微焦而不會過乾,不過私心希望南瓜可以軟身啲啦😛。

🥤𝙳𝚛𝚒𝚗𝚔𝚜🥤

▪榛子咖啡▪️(+$𝟷𝟹)
比我想像中咖啡味更濃,不過榛子醬頗甜,我哋唔記得咗叫少甜𝙾𝙼𝙶

▪紫薯牛奶▪️(+$𝟷𝟹)
真心很值得叫!冇𝚎𝚡𝚙𝚎𝚌𝚝過紫薯會打至綿滑加入,直到最後一口都啖啖紫薯🥺,不過留意番都會有少少甜。

食完個樣:😛 #可以再食系列
𝙲𝙿值 : 🌝🌕🌕🌖🌑
𓅰•••••••••••••••☽

臨走見到店慶有得抽𝚁𝚘𝚜𝚎𝚠𝚘𝚘𝚍酒店🤯好癲!
2021-08-12 14 瀏覽
同朋友去返旺角搵到呢一間樓上Cafe,位置好就腳就喺朗豪坊隔離的朗晴坊😝趁Lunch time就上左出去食嘢,平日人流唔太多,一入去就即刻有位啦!入邊環境舒適,木凳、水泥地板、加埋大大棵盆栽🎍有啲工業風嘅感覺!跟住介紹吓嘢食,我地兩個人叫咗兩個lunch set,份量都好充足!如果平日去免加一,包埋餐湯/沙律 同埋嘢飲,都算好抵食!☘️澳洲有骨肉眼紅酒汁配白飯 $108☘️冇預計呢個價錢都有唔錯嘅肉眼扒呢!首先肉眼扒份量都唔細,都算幾厚,大約五成熟,肉質唔會太過韌,😎好容易切,軟熟的質感,口感很好!都算係好Juicy,牛肉質素不錯,牛味濃郁,配上淡淡紅酒味剛好!🌹☘️鮮蝦堅果意瓜柚子醬冷意大利麵$88☘️天氣好熱最啱叫返個冷麵!呢一個柚子味冷麵好特別,冷麵質感好彈牙,有很多隻蝦,好新鮮!配上瓜瓜菜菜,酸酸甜甜,更加開胃!😮👍而廚師都好注意細節,面頭灑上堅果碎,增加成個麵嘅口感!讚!☘️跟餐附送甘荀湯☘️呢個甘筍湯份量唔算多,但口感好creamy!同埋甘荀味好濃,顏色好靚,食慾大增😋依家呢間餐廳做緊一周年店慶,由7月1日開始,只要大家幫襯晚市,影低你鍾意嘅相同埋收據,上載社交平台指定帖子,就有機會得

同朋友去返旺角搵到呢一間樓上Cafe,
位置好就腳就喺朗豪坊隔離的朗晴坊😝
趁Lunch time就上左出去食嘢,
平日人流唔太多,一入去就即刻有位啦!
入邊環境舒適,木凳、水泥地板、
加埋大大棵盆栽🎍有啲工業風嘅感覺!

☘️澳洲有骨肉眼紅酒汁配白飯 $108☘️
冇預計呢個價錢都有唔錯嘅肉眼扒呢!
首先肉眼扒份量都唔細,都算幾厚,
大約五成熟,肉質唔會太過韌,😎
好容易切,軟熟的質感,口感很好!
都算係好Juicy,牛肉質素不錯,
牛味濃郁,配上淡淡紅酒味剛好!🌹

☘️鮮蝦堅果意瓜柚子醬冷意大利麵$88☘️
天氣好熱最啱叫返個冷麵!
呢一個柚子味冷麵好特別,冷麵質感好彈牙,
有很多隻蝦,好新鮮!
配上瓜瓜菜菜,酸酸甜甜,更加開胃!😮👍
廚師都好注意細節,面頭灑上堅果碎,
增加成個麵嘅口感!讚!

☘️跟餐附送甘荀湯☘️
呢個甘筍湯份量唔算多,但口感好creamy!
同埋甘荀味好濃,顏色好靚,食慾大增😋

依家呢間餐廳做緊一周年店慶,由7月1日開始,只要大家幫襯晚市,影低你鍾意嘅相同埋收據,上載社交平台指定帖子,就有機會得獎,頭獎有機會得到rosewood瑰麗酒店海景雙人大床房1晚 ,係咪好正呢😁
2021-08-12 9 瀏覽
依間餐廳喺朗晴坊,地點都相當方便。餐廳都算幾大,坐得舒服,平日有午市套餐。午市套餐選擇多,有漢堡包🍔、意粉🍝、意大利飯、喇沙、牛扒等等。午餐包餐湯或沙律🥗及飲品。我哋揀咗兩個餐:▶️沙律菜夠新鮮,份量都幾多!▶️菜湯酸酸地幾好飲!▶️黑松露珍珠帶子野菌意大利麵🇮🇹🍝$88黑松露味好香,汁夠creamy! 有好多珍珠帶子,加埋野菌好足料!我鍾意意粉嘅texture ,煙煙韌韌,好好食!▶️澳洲有骨肉眼紅酒汁配飯$108呢塊肉眼超大塊,叫咗7成熟!牛味幾香,肉質唔錯,紅酒汁🍷唔會太濃幾好!另外仲帶啲茄子🍆、瓜等配菜。呢個價錢好抵食!餐廳環境幾好,食物又唔錯,會再回頭!而家一周年慶店活動,即日至31/7 。晚市到各分店消費,影低鍾意嘅照片及收據🧾上載社交平台指定帖子(越多越容易得獎)。頭獎有Rosewood海景雙人大床房一晚,仲有多份其他獎300多名。好吸引 !

我哋揀咗兩個餐:
▶️沙律菜夠新鮮,份量都幾多!

▶️菜湯酸酸地幾好飲!

▶️黑松露珍珠帶子野菌意大利麵🇮🇹🍝$88

▶️澳洲有骨肉眼紅酒汁配飯$108

餐廳環境幾好,食物又唔錯,會再回頭!

2021-08-10 19 瀏覽
早收工特意嚟到mk食飯,揀左好多人推介嘅romance lesiure🥳 Set dinner價錢都係百零蚊,我哋叫左2個set,餐廳先上沙律,另外仲有蒜蓉包同蘑菇湯🤩 蒜蓉包脆卜卜又香🧄 同蘑菇湯好match🥰 揀左個超吸引的韓式辣醬芝士吉列漢堡🍔好鬼大個呀!漢堡扒熟度剛好,又好厚身!最緊要係肉汁豐富,配上辣醬好特別😎配嘅薯條係粗身款,外脆內軟的🥰🥰另一個叫左豚肉辣肉腸risotto 💪🏻材料豐富,有辣肉腸、提子、豚肉同卜卜脆嘅nacho🤩🤩口感十足,食落一d都唔膩💕仲叫左芝士條添!非常拉絲正呀😎雞翼都好香脆!餐廳仲有做promotion, 做完有雪糕食架🍦🍦

蒜蓉包脆卜卜又香🧄 同蘑菇湯好match🥰

揀左個超吸引的韓式辣醬芝士吉列漢堡🍔

另一個叫左豚肉辣肉腸risotto 💪🏻

仲叫左芝士條添!非常拉絲正呀😎雞翼都好香脆!

餐廳仲有做promotion, 做完有雪糕食架🍦🍦
行完朗豪坊,唔想過條馬路去返女人街個邊,就會揀係朗晴坊食嘢😛 -今日午飯時間1點左右嚟到,好好彩仲有個窗邊位😆 有陽光個人都精神d😇--💛鮮蝦堅果意瓜柚子醬冷意大利麵🍝 💰88(好味道:💛💛💛💛💛)糾結咗好耐叫呢個冷麵定係黑松露意粉🤭 最後男朋友幫我揀咗呢個冷麵。食落去真係超驚喜‼️ 第一次食凍嘅意大利麵🤫 個汁係柚子味為主,然後帶有少少酸辣🤏🏻 超級開胃👍🏻 再加上佢係凍嘅,好啱依家夏天食🥺🥺 食落去有種透心涼嘅感覺~ 真係第一次食到呢個味道同菜式❗️超推介大家去食~ 不會後悔😉 同埋用料亦新鮮同非常健康,第一次接觸到意大利黃瓜呢個食材😯😯 初初見到佢係黃色,仲以為係果類🤭 呢個菜式真係不得之了👍🏻-💛烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條🍔 💰99(好味道:💛💛💛💛)男朋友係burger控,仲要見到有大啡菇即刻要試!上枱個下有d嚇親😳 因為個啡菇大到好似burger頂層咁😂 而真正既burger頂就放左係隔離🤣 就算唔夾頂層嘅包,我一口都咬唔哂🤯😂 食咗兩啖擘到個口都有d酸😂 大啡菇超Juicy,漢堡扒有成2cm咁厚❗️超有口感~而上下層嘅麥包係經過烘烤🥯 外脆內軟之餘,仲有甜甜哋麥香味

鮮蝦堅果意瓜柚子醬冷意大利麵

💛鮮蝦堅果意瓜柚子醬冷意大利麵🍝 💰88
(好味道:💛💛💛💛💛)

💛烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條🍔 💰99
(好味道:💛💛💛💛)
大啡菇超Juicy,漢堡扒有成2cm咁厚❗️超有口感~而上下層嘅麥包係經過烘烤🥯 外脆內軟之餘,仲有甜甜哋麥香味😋

💛沙律 🥗
跟餐嘅沙律材料新鮮,而且配上我最鍾意嘅芝麻醬,好食👌🏻

💛凍榛子咖啡 (加配💰13)
係我鍾意嘅味道,榛子味唔會話好甜,帶有淡淡的奶香同咖啡味😌 可以好快咁飲完一杯~

💛菠蘿梳打 (加配💰14)
見到用粗飲管都有啲疑惑,原來底層有菠蘿🍍可以用飲管吸上嚟飲😏 梳打亦都非常有氣同刺激感👍🏻 飲到一半之後將上面塊都可以浸落去,然後有少少Cocktail嘅味道出嚟🤞🏻

人均消費:💰107 (免加一)
環境:💛💛💛💛
服務:💛💛💛💛
推薦:💛💛💛💛
2021-07-28
鮮蝦堅果意瓜柚子醬冷意大利麵
2021-08-06 19 瀏覽
呢間地點方便,食物質素超班,服務態度好,環境清新企理,性價比超高👍🏻👍🏻真係冇咩可以挑剔,所以我介紹左 friend食,自己都第三次食喇😎每個餐都會配大大份一d都唔hea嘅田園沙律🥗香脆蒜蓉包、餐湯🥘同野飲(凍飲唔使加錢)好有誠意!有時就係呢d細節位對餐廳印象加分🥰《北海道帶子牛油忌廉汁意大利粉》$132帶子好厚身好大粒🤩有成半個牛油果🥑熟度岩岩好唔會澀,配落忌廉汁意粉好 match😚成個菜式食完好滿足❤️《黑松露溫泉蛋烤大啡菇焗粗管通粉》$118再強調一次呢間餐廳用料真係好大方😳😳大啡菇有成個飯碗咁大,溫泉蛋原來喺個菇中間!切開果下好治癒,蛋漿流滿成個鋪滿芝士嘅粗通粉🤤食落好豐富好香口👍🏻《黑松露薯條》$32呢個薯條配黑松露醬爆好味😋最正嘅位係可以問侍應 refill醬🤫🤫隱藏食法

《北海道帶子牛油忌廉汁意大利粉》$132

《黑松露溫泉蛋烤大啡菇焗粗管通粉》$118

《黑松露薯條》$32

• 紫菜風炸薯條配黑松露沙律醬
  • 蒜蓉包
  • 黑松露炸薯條
2021-08-06 19 瀏覽
今日同朋友嚟咗 Rommane leisure food concept  食lunch😋, 估唔呢間樓上餐廳lunch time非常多人嚟食!  佢哋嘅lunch set價錢都好平民化, 而且有好多款式😍  lunch set 有沙律或餐湯及一款飲品! 甘筍湯 🍲甘筍味好濃沃, 而且熱辣辣,非常creamy,  味道適中不會太過濃味👍🏻 Rommane leisure breakfast $92脆炸白鱈魚🐟,炒蛋🍳,烤蕃茄🍅,烤大啡菇🍄,牛油鬆餅,柚子田園沙律🥗炸魚香脆可口,魚肉好嫩滑👍🏻👍🏻👍🏻蕃茄同大啡菇都好大件juicy! 鬆餅同炸蛋一齊食非常出色! 田園沙律好清新,柚子酸酸甜甜好開胃😊🥰😋 芝士自製自家製牛肉麥漢堡🍔配香料薯條 $99漢堡好大份😋! 用咗麥麵包🍞,幾健康! 牛肉漢堡嘅肉質地較瘦, 所以唔會有好重嘅油膩感! 👍🏻 芝士香濃可口 ,又有大啡菇🍄😊 薯條值得一讚,好香脆, 香料都好入味,想再食😋😋😋 凍檸檬茶有得走甜少冰👍🏻 而家慶祝Rommane leisure food concept  一週年, 店舖有個影靚相齊分享選舉店慶! 😍  只要係度食晚餐給上載靚相去

甘筍湯 🍲

Rommane leisure breakfast $92

芝士自製自家製牛肉麥漢堡🍔配香料薯條 $99

凍檸檬茶有得走甜少冰👍🏻

而家慶祝Rommane leisure food concept  一週年, 店舖有個影靚相齊分享選舉店慶! 😍  只要係度食晚餐給上載靚相去社交平台, 就有機會有獎! 頭獎仲有得入住rosewood酒店一晚, 好吸引呀! 😍😍😍

2021-08-06 25 瀏覽
可能剛過午餐時間,只有我們單單一枱客人,環境周圍有綠油油植物,挺舒服。*馬來西亞叻沙美國馬拉蜆 $118湯底很香濃,蜆肉份量很多,鮮甜無沙,裹面還有豆卜、牙菜,吸收湯汁。 *63度溫泉蛋明太子海苔意大利麵 $98溫泉蛋真的很吸引人心,用叉刺穿,蛋黃液已經慢慢流出來,再快手撈進意粉,每啖都有蛋香味同時又不會蓋過明太子味。*黑松露野菌意大利飯配63度溫泉蛋 $98黑松露比較濃,再配上蛋香味,口感很creamy,如果意大利飯更有咬口就完美。*英式啤酒炸白鱈魚配香料薯條 $198上枱大家出奇地哇一聲,份量比想像中多。兩條鱈魚差不多有手掌的長度,肉質厚肉結實,沒有雪藏和腥臭味,薯條炸得好香脆,每條都沾滿紫菜碎,還有茄汁、沙拉醬自由配搭。 *韓式瘋蜜翼 $78熱辣辣出爐,雞翼外皮很香脆,肉汁豐富,即使不配韓式辣汁,都已經好味。*芝士煙肉焗釀大啡菇 $83啡菇是一大一細,還放上煙肉芝士,燒得不乾,每啖仍有茹汁流出來,很juicy。*川辣胡麻火灸魷魚鬚 $78比較似韓式辣味多一點,食小辣的朋友絕對無問題。另外,6點後Like FB/ IG  + 上傳一張餐廳相還額外送一球曲奇味雪糕。留意返,結帳10%

*馬來西亞叻沙美國馬拉蜆 $118

*63度溫泉蛋明太子海苔意大利麵 $98
63度溫泉蛋明太子海苔意大利麵

*黑松露野菌意大利飯配63度溫泉蛋 $98
黑松露野菌意大利飯配63度溫泉蛋

*英式啤酒炸白鱈魚配香料薯條 $198
上枱大家出奇地哇一聲,份量比想像中多。
英式啤酒炸白鱈魚配香料薯條

*韓式瘋蜜翼 $78
韓式瘋蜜炸雞翼

*芝士煙肉焗釀大啡菇 $83
芝士煙肉焗釀大啡菇

*川辣胡麻火灸魷魚鬚 $78
比較似韓式辣味多一點,食小辣的朋友絕對無問題。

留意返,結帳10%服務費,如果用信用卡付款則需要額外付手續費。
2021-06-19
63度溫泉蛋明太子海苔意大利麵
黑松露野菌意大利飯配63度溫泉蛋
英式啤酒炸白鱈魚配香料薯條
韓式瘋蜜炸雞翼
芝士煙肉焗釀大啡菇
2021-08-05 27 瀏覽
喺網上見到呢間餐廳環境同食物質素都唔錯決定同朋友來試試佢餐廳位於朗晴坊樓上,環境幾闊落食物選擇都幾多,而且價錢都幾抵午市套餐包埋沙律/湯同埋嘢飲湯有蘑菇湯,味道不過不失沙律好清新,都幾大碟個醬酸酸甜甜,食落好開胃試咗佢兩款嘅廚師推介菜式大啡菇牛肉漢堡包份量真係超大,用木板上仲有好多薯條雖然係有啲邪惡,不過真係幾好食啲肉夠Juicy,餡夾住蕃茄、紅洋蔥、芝士同埋酸青瓜,蘑菇同埋牛肉好夾食落完全唔會覺得好肥自己覺得佢嘅包好正,用咗麥包,食到有麥香味,唔會好似普通包咁普通薯條唔會炸到好燶,點茄汁好食真係值得一試另外試咗椰菜花飯,感覺好健康佢味道好特別,有少少蒜味同飯嘅仿真度真係好似,識落唔覺得係椰菜花,係一個唔錯嘅減肥選擇鱈魚上面有少少麵包糠,脆脆地口感唔錯,另外仲有啲蔬菜有茄子、南瓜同埋菇,夠晒營養兩款煮食自己覺得都幾好食不過個人覺得椰菜花飯特別啲同埋佢賣相真係好靚,真心推介P.S餐廳最近仲推出左個一周年店慶只要晚餐時段食嘢影相post 上社交平台 就有機會可以養到豐富獎品當中頭奬仲包括 Rosewood 海景雙人大床房staycation一晚活動由即日起去到7月31號快啲嚟食嘢影相參加活
喺網上見到呢間餐廳環境同食物質素都唔錯
決定同朋友來試試佢
餐廳位於朗晴坊樓上,環境幾闊落
食物選擇都幾多,而且價錢都幾抵
午市套餐包埋沙律/湯同埋嘢飲
湯有蘑菇湯,味道不過不失
沙律好清新,都幾大碟
個醬酸酸甜甜,食落好開胃
試咗佢兩款嘅廚師推介菜式
大啡菇牛肉漢堡包份量真係超大,用木板上
仲有好多薯條
雖然係有啲邪惡,不過真係幾好食
食落完全唔會覺得好肥
薯條唔會炸到好燶,點茄汁好食
真係值得一試
另外試咗椰菜花飯,感覺好健康
佢味道好特別,有少少蒜味
鱈魚上面有少少麵包糠,脆脆地
口感唔錯,另外仲有啲蔬菜
有茄子、南瓜同埋菇,夠晒營養
兩款煮食自己覺得都幾好食
不過個人覺得椰菜花飯特別啲
同埋佢賣相真係好靚,真心推介
P.S餐廳最近仲推出左個一周年店慶
只要晚餐時段食嘢影相post 上社交平台
就有機會可以養到豐富獎品
活動由即日起去到7月31號
快啲嚟食嘢影相參加活動贏大獎啦
2021-08-05 54 瀏覽
[ #caloriefoodie旺角 ]• 𝚁𝚘𝚖𝚊𝚗𝚗𝚎 𝙻𝚎𝚒𝚜𝚞𝚛𝚎 𝙵𝚘𝚘𝚍 𝙲𝚘𝚗𝚌𝚎𝚙𝚝 •🐿朗豪坊附近既朗晴坊有唔少樓上Cafe(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)係地下睇餐牌既時候覺得啲野都幾啱食 主打西餐而且最近搞緊個攝影比賽📸大獎係Rosewood酒店一晚超吸引 反正我平時食咩都影 不如順便玩下😻-🥘晚市𝚂𝙴𝚃包沙律、焗蒜蓉包、是日餐湯同飲品當日餐湯係紅蘿蔔蓉湯 最鐘意蒜蓉包點湯食!-🍗慢烤脆炸法國春雞 配紅酒醋蜜糖 💰$158原隻燒春雞上碟 可以慢慢切慢慢食 外皮烤得脆脆地 而雞肉質地依然嫩滑 近脾個啲位置更加好食紅酒醋蜜糖酸酸甜甜 酸味夠濃 點雞肉食味道幾特別另外配菜都好豐富 有薯仔、雞脾菇、蕃茄仔、紅蘿蔔、青瓜全部都有燒過 所以好惹味 幾好食-🍖黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯 💰$108鐘意飲黑啤既人可以去試下!!因為黑啤既味道超濃除咗菜名有寫明既食材之外 仲落咗提子乾令成個飯既口感更豐富 同埋更有咬口-🍫熱榛子朱古力 𝚂𝙴𝚃 (+💰$9)餐廳仲有mocktail/cocktail可以加配 而我就揀左杯朱古力味道比一般朱古力甜多少少 飲落順滑 帶少少榛子香味-📍旺角砵蘭街215
[ #caloriefoodie旺角 ]

🐿
朗豪坊附近既朗晴坊有唔少樓上Cafe(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
係地下睇餐牌既時候覺得啲野都幾啱食 主打西餐
而且最近搞緊個攝影比賽📸大獎係Rosewood酒店一晚
超吸引 反正我平時食咩都影 不如順便玩下😻

🥘晚市𝚂𝙴𝚃包沙律、焗蒜蓉包、是日餐湯同飲品
當日餐湯係紅蘿蔔蓉湯 最鐘意蒜蓉包點湯食!
前菜

慢烤脆炸法國春雞 配紅酒醋蜜糖

🍗慢烤脆炸法國春雞 配紅酒醋蜜糖 💰$158
原隻燒春雞上碟 可以慢慢切慢慢食
外皮烤得脆脆地 而雞肉質地依然嫩滑 近脾個啲位置更加好食
紅酒醋蜜糖酸酸甜甜 酸味夠濃 點雞肉食味道幾特別
另外配菜都好豐富 有薯仔、雞脾菇、蕃茄仔、紅蘿蔔、青瓜
全部都有燒過 所以好惹味 幾好食
黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯

🍖黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯 💰$108
鐘意飲黑啤既人可以去試下!!因為黑啤既味道超濃
除咗菜名有寫明既食材之外 仲落咗提子乾
令成個飯既口感更豐富 同埋更有咬口
熱榛子朱古力

🍫熱榛子朱古力 𝚂𝙴𝚃 (+💰$9)
味道比一般朱古力甜多少少 飲落順滑 帶少少榛子香味
📍旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓