其實一早已經諗住試呢間上次book完位撞正打風🌪之後就拖拖拖 拖到而家 哈哈3間分店 我哋揀人氣旺 地點方便嘅朗晴坊佢喺朗豪坊隔離 好易搵田園沙律 (套餐) 💁🏿‍♀️佢係配沙律醋 幾大碟 正常發揮餐前食返少少沙律可以平衡返陣間嘅邪惡嘢食😆甘筍忌廉湯 (套餐) 🙆🏿‍♀️是日餐湯係甘筍 雖然佢唔係打到有蓉但好鮮甜 甘筍味又夠濃加埋忌廉 好滑溜 易入口 幾鍾意❤️蒜蓉包 (套餐) 🙆🏿‍♀️落咗好多蒜蓉 表面亦焗到好脆👍🏿帶子明太子乾拌櫻花蝦烏冬 $138 🙆🏿‍♀️一嚟就索一索先 聞落好有櫻花蝦味 好香😌雖然話係乾拌 但有明太子同埋櫻花蝦襯托住一啲都唔dry 又唔寡因為當晚冇晒龍蝦 就轉左帶子佢足足俾咗三大粒我煎香咗 再加上上邊撒咗調味料 好味😋紅酒汁美國牛柳配煎鵝肝 $208 🙆🏿‍♀️牛柳超厚 肉味香濃 肉汁豐腴 再加上好有口感Order七成熟 切開都仲係有少少粉嫩 好難得咁準👍🏿呢個本來都係配龍蝦 但就轉左鵝肝🤤好大舊💓 表面煎到焦香 一咬落去 又香又軟淋淋再加上佢嘅油脂 食落好香口佢嘅配菜都好多款😆有薯仔、茄子、菇、車厘茄、紅蘿蔔每一款都煮到好淋好入味 最後我哋都係清晒碟😋檸檬茶少甜少冰
其實一早已經諗住試呢間

呢個本來都係配龍蝦 但就轉左鵝肝🤤
好大舊💓 表面煎到焦香 一咬落去 又香又軟淋淋
再加上佢嘅油脂 食落好香口
佢嘅配菜都好多款😆
有薯仔、茄子、菇、車厘茄、紅蘿蔔
每一款都煮到好淋好入味 最後我哋都係清晒碟😋

檸檬茶少甜少冰 (套餐) 💁🏿‍♀️
正常發揮 有少少甜🤏🏻

✅ 加一服務費
2021-11-30
$190.5 (晚餐)
帶子明太子乾拌櫻花蝦烏冬
2021-12-04 371 瀏覽
旺角逛街後,相約朋友吃午飯,大家都想食西餐,去到鄰近朗豪坊位於「朗晴坊」的樓上Cafe #Romanne Leisure Food Concept #砵蘭街。餐廳裝潢帶點工業風,座位寬敞舒適我們坐近窗邊的座位,座位旁有一棵植物🌴,又有陽光照射室內,感覺好溫暖又輕鬆。午市套餐有好多款式選擇,有漢堡包、丼飯、意大利麵、意大利飯等等,食物賣相很好,服務員態度也很好,令你更輕鬆享受一頓午餐。澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜🥩($112)肉眼扒大塊較厚身,7成熟肉質軟腍,配以紅酒烹調味,好惹味。配菜有茄子同車厘茄,味道好fresh。紫薯牛奶🥛 (跟餐加$8)牛奶香滑,紫薯蓉浸泡於牛奶內,慢慢飲起來有紫薯的香氣。溫泉蛋黑蒜醬油燒雞肉丼🥘 ($68)溫泉蛋軟滑有蛋香,雞肉軟腍嫩滑,配以黑蒜醬醬汁香濃入味,送飯一流。熱檸水🍵 檬檸新鮮,水杯用了蘋果綠顏色,跟我穿著的衞衣顏色相近☺️。蕃茄餐湯🥣濃郁蕃茄味道,好味道。雜菜沙律新鮮雜菜有西生菜、車厘茄、青瓜及栗米粒,口感爽脆,加入沙律醬汁,好醒胃。**午市套餐可選餐湯🥣或沙律🥗,及餐飲一杯🍹🏠Romanne Leisure Food Concept「砵蘭街」📍香港九

餐廳裝潢帶點工業風,座位寬敞舒適

澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜🥩($112)

紫薯牛奶🥛 (跟餐加$8)

牛奶香滑,紫薯蓉浸泡於牛奶內,慢慢飲起來有紫薯的香氣。

溫泉蛋黑蒜醬油燒雞肉丼🥘 ($68)

熱檸水🍵

檬檸新鮮,水杯用了蘋果綠顏色,跟我穿著的衞衣顏色相近☺️。

蕃茄餐湯🥣

濃郁蕃茄味道,好味道。

雜菜沙律

**午市套餐可選餐湯🥣或沙律🥗,及餐飲一杯🍹

📍香港九龍旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓全層

• 澳洲有骨肉眼紅酒汁配薯菜
首要提及,就係呢個超美味香濃細滑嘅忌廉蘑菇湯➕外脆內軟陣陣蒜蓉香味嘅法式蒜蓉小麵包😋(離唔切影相就食左沙律啦💃)慢烤法式春雞配紅醋蜂蜜醬 $158法式烤春雞,不得了!肉同汁煮得啱啱好!好食到連醬汁都擦光光──甜酸甜酸嘅汁,越食越開胃😎😏Waiter 麻煩再添d🙋烤美國小排骨配柚子沙拉 $168美式炭烤排骨既保留左豬排熏烤後嘅肉香,又略有滑嫩可口之口感👍甘香綿長✨✨大口大口甘食,幾分鐘秒速清盤(我指嘅係塊肉,我朋友仲話肥肉唔多,可放心食用🤭)

忌廉蘑菇湯

慢烤法式春雞配紅醋蜂蜜醬

慢烤法式春雞配紅醋蜂蜜醬 $158
法式烤春雞,不得了!肉同汁煮得啱啱好!
烤美國小排骨配柚子沙拉

烤美國小排骨配柚子沙拉 $168
2021-11-25
忌廉蘑菇湯
慢烤法式春雞配紅醋蜂蜜醬
烤美國小排骨配柚子沙拉
  • 混醬烤美國豬仔骨配鮮柚子沙律
2021-11-26 125 瀏覽
餐廳係朗豪坊隔離的舊式大廈,位置非常方便,裝修已田園木系為主餐廳放置了好多綠色植物,牆身用上大大塊的龜背葉做背景,有種小清新既感覺,非常適合打卡拍照另一邊的窗口位還可以望到旺角的夜晚,座位闊落,環境舒適主要提供性價比高的晚市套餐,另外仲有其他小食、各式主餐、甜品供應,總有一款適合大家悠閒地享用食物方面:Set Dinner 包括沙律、餐湯、麵包,主菜及飲品雜菜沙律: 新鮮沙律菜加上酸酸甜甜的黑醋醬汁及芝麻醬,口感豐富,食慾大增南瓜湯 & 蒜蓉包: 味道Creamy 濃郁,清甜有南瓜蓉,蒜茸牛油包外脆內軟,伴湯一起吃,非常合拍北海道帶子乾伴櫻花蝦烏冬: 帶子表面煎香肉質軟腍鮮味,烏冬軟硬度適中,配上櫻花蝦乾及香氣十足的明太子醬汁,非常惹味又新穎的Fusion菜式韓式辣醬芝士自家製吉列牛漢堡 : 漢堡包用上麥包,吉列牛漢堡足足成吋厚,外層煎得香脆,配上韓式辣醬,洋蔥,蕃茄和沙律菜份量十足,再加上伴碟新鮮蔬菜及香脆可口的薯條,豐富的漢堡包晚餐

另一邊的窗口位還可以望到旺角的夜晚,座位闊落,環境舒適

食物方面:

Set Dinner 包括沙律、餐湯、麵包,主菜及飲品

2021-11-21
2021-11-26 40 瀏覽
.呢度既全日早餐賣相非常吸引仲有好似豬柳蛋漢堡包嘅包食😜炒蛋又好滑 魚柳炸到卜卜趣 仲有大啡菇 同埋蕃茄添啊真係好健康😇好鍾意呢😀.另外加左一個炸雞小食😆 好大件 啲雞都好滑我超級鍾意食😙.朋友叫左個豬扒配薯菜 都好好👍🏻豬都林 配埋香草🌿 非常入味.最後叫左個朱古力心太軟😆朋友仔生日快樂啊😆.🥢Romanne Leisure Food Concept (砵蘭街) (旺角)📍旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓
呢度既全日早餐賣相非常吸引
📍旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓
2021-11-03
下午茶
2021-11-26 24 瀏覽
岩先午餐去左呢一間食鰻魚炒滑蛋飯,佢個鰻魚好爽滑新鮮,入口即溶,非常高質!滑蛋亦恰到好處,唔會太水汪汪,唔會太熟,絲滑既口感體驗非常好,佢個飯仲有少量沙律伴菜,都算係幾健康。環境方面,餐廳空間偌大,裝修擺設都好精緻,座位唔會太迫,物理環境體驗都幾好!埋單都只不過係$60,係旺角番工既朋友,真係可以黎呢度試下呢一間高質餐廳!

午餐
2021-11-24 36 瀏覽
⚽️ Romanne Leisure Food Concep ⚽️-天氣凍🥲朋友就唔小心病倒了😣去睇醫生嘅途中經過呢一幢大廈🤭估唔到佢都有好多餐廳😂嗱嗱臨睇完揾間野試下🥰-慢烤脆炸法國春雞(💰158):原雞上!慢烤隻雞一啲都唔乾😍入面肉汁豐富😍保留得好好🥰出邊仲有脆皮🤩宜但係dinner set黎嘅🥰重有湯、蒜蓉包、沙律 、餐飲😍我地個日係南瓜湯🎃都不錯-芝士煙肉大燒烤菇 (💰98):芝士味濃郁🧀燒烤菇入邊仲好濕潤💦加埋煙肉鹹鹹地🥳正呀-(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:8/10環境:8/10服務:8/10人均消費:$100———————————————▪店舖名稱: Romanne Leisure Food Concept▪店舖地址:🔸 旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓-----------------------
慢烤脆炸法國春雞(💰158):

芝士煙肉大燒烤菇 (💰98):
芝士味濃郁🧀燒烤菇入邊仲好濕潤💦加埋煙肉鹹鹹地🥳正呀

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
▪店舖地址:
🔸 旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓
-----------------------
2021-11-23 73 瀏覽
今晚同妹妹搵食,誤打誤撞搵到這一間無預約下walkin到兩位~餐廳環境不算很大,每個座位分隔算不錯,偏向木系的設計,令人感覺很舒適食物方面,餐牌有一日晚餐,或是二人套餐,價錢相當合理~看了一下我們還是選了二人套餐先來的三文魚鮮柚子沙律,酸酸甜甜,三文魚份量很足柚子不會帶有苦澀的味道,很開胃😍再來是南瓜湯和蒜蓉包!兩樣都非常出色!蒜蓉包又脆又香😍如果唔係減肥真係想再食多件南瓜湯香濃可口!甜度剛好!有心的製作!要意粉來了~意粉不是很結的那種~硬度適中!妹妹喜歡清淡一點覺得剛剛好,我偏向喜歡濃味一點,得可以稍為再濃味一點點或多加少許黑胡椒調一調味~吃完意粉其實已經很飽,想不到主菜牛柳拼鵝肝, 牛柳竟然還有兩大件😮😮不過我們要求五成熟,出來偏向七成以上~幸好還不算很硬可以入口!但牛味是不錯的那一塊鵝肝,入口即溶,大愛!原本還有餐飲,可是我們太飽了都沒要整體感覺值得再回味下次想再來試試他的燒春雞
今晚同妹妹搵食,誤打誤撞搵到這一間
無預約下walkin到兩位~

先來的三文魚鮮柚子沙律,酸酸甜甜,三文魚份量很足
柚子不會帶有苦澀的味道,很開胃😍

南瓜湯香濃可口!甜度剛好!有心的製作!

那一塊鵝肝,入口即溶,大愛!

原本還有餐飲,可是我們太飽了都沒要
整體感覺值得再回味

下次想再來試試他的燒春雞

• 蒜蓉包
  • 餐湯
  • 煙燻三文魚鮮柚子沙律
2021-11-22 52 瀏覽
約朋友食飯, 佢提議係#Romanne,說之前食過覺得食物水準唔錯,而且坐得舒服, 故約我黎食晚餐。 進入餐廳感覺都開揚,坐位舒適,除了基本坐位外,還有梳化位同高枱位。 點了2份晚餐,都已包餐湯、餐包、沙律 、主食以及飲品。 餐湯係甘旬南瓜湯,湯好濃郁而且cream,與烤得脆脆的蒜蓉包很配合。沙律🥗菜都幾新鮮,仲有粟米粒、青瓜&車厘茄,醋汁酸酸的很開胃。 烤龍蝦明太子乾拌櫻花蝦烏冬,但因當晚沒有龍蝦,轉了帶子,帶子大大隻,低面都輕輕煎香,入口柔軟順滑,明太子醬很香濃,烏冬煮到剛剛好好唔會太乾身,咬落煙韌彈牙,啱哂我口味。 朋友叫了北海道帶子牛油果忌廉汁意大利粉 ,帶子都有2大粒,牛油果份量都唔少,老友話醬汁creamy條條都有索到醬汁。🙂 叫了2杯至愛熱檸茶解下膩感😚

進入餐廳感覺都開揚,坐位舒適,
除了基本坐位外,還有梳化位同高枱位。

點了2份晚餐,都已包餐湯、餐包、沙律 、主食以及飲品。

叫了2杯至愛熱檸茶解下膩感😚
2021-11-22
Set lunch都有好多選擇🥰 每個set都跟湯/沙律 同埋一杯飲品 特飲就額外加錢仲可以加錢升級小食~餐湯係南瓜湯 好清甜好幼滑飲品嗌咗凍檸茶同凍榛子朱古力(+$13)~小食都加咗兩款 和風紫菜唐揚雞 $22炸雞好juicy 皮脆肉嫩狂野炸薯條 $19炸薯條配上自家辣粉 有啲似熱浪嘅味道焗芝士菠菜鮮蝦粗管通粉 $88芝士濃厚 粗管通粉口感煙韌 鮮蝦鮮甜可口鮮蝦嘅份量都好多寶雲蘇日本豬扒紅酒燒汁配薯菜 $99大大塊豬扒~ 豬扒爽口肉味香濃 側邊嘅薯菜都好有心思

仲可以加錢升級小食~

餐湯係南瓜湯 好清甜好幼滑

飲品嗌咗凍檸茶同凍榛子朱古力(+$13)
~

鮮蝦嘅份量都好多

寶雲蘇日本豬扒紅酒燒汁配薯菜 $99
大大塊豬扒~ 豬扒爽口肉味香濃 側邊嘅薯菜都好有心思
2021-11-22 31 瀏覽
地址-Romanne Leisure Food Concept (砵蘭街)旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓前排同朋友出旺角睇戲,睇完後朋友介紹呢間野唔錯,唔好講太多,即上去睇睇,首先見到個裝潢都幾有特色,有個開放式廚房可以睇睇廚師點樣製作食物,呢個安排幾好,我地每人都點左個一人餐黎食,佢包左沙律,湯,多士同飲品,好抵咁,佢個沙律D醋係有D柚子味,酸酸甜甜咁,幾開胃,個包就睇住佢剛焗起就上碟,脆卜卜咁,好正,湯就係甘荀湯,我地好怕甘荀有陣奇怪味,不過呢碗湯完全冇呢個問題,好好飲。💋黑松露溫泉蛋烤大啡菇粗管通粉,一上碟就比佢個大啡菇同溫泉蛋吸引左,勁大件,一切開又有流心的效果,佢鋪滿左勁多芝士同埋有黑松露醬作點綴,勁香芝士味,又做到拉絲的效果,勁正,佢通粉煮得剛好,唔會過淋,滿滿的芝士味,勁滿足。💋吉列蝦鮮蜆喇沙稻庭烏冬,初初我地以為佢D烏冬唔會太多,但食食下又唔係喎,爭D食唔晒咁多烏冬,佢用左稻庭烏冬關係,食落都彈牙,浸耐左都唔會淋,幾好,佢D吉列蝦睇住佢岩岩炸好就放上去,勁脆身,肉質都算新鮮,唔會話太霉,佢蜆方面用左較貴價的鑽石蜆(自稱專家的朋友表示),肉又厚,又冇沙,勁正,佢湯底好濃郁,
旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓

💋吉列蝦鮮蜆喇沙稻庭烏冬,初初我地以為佢D烏冬唔會太多,但食食下又唔係喎,爭D食唔晒咁多烏冬,佢用左稻庭烏冬關係,食落都彈牙,浸耐左都唔會淋,幾好,佢D吉列蝦睇住佢岩岩炸好就放上去,勁脆身,肉質都算新鮮,唔會話太霉,佢蜆方面用左較貴價的鑽石蜆(自稱專家的朋友表示),肉又厚,又冇沙,勁正,佢湯底好濃郁,又唔會話太辣,幾好。

💋黑松露薯條,我睇住佢炸起就上碟,所以一上枱就出晒煙咁,勁正,薯條炸得脆身又實,蘸埋D黑松露醬,好爽,佢好貼心地跟埋茄汁比我地,方便某D人的喜好。

2021-11-10
  • 黑松露薯條
2021-11-20 20 瀏覽
✨63度溫泉蛋嗰溫泉蛋唔夠流心,似溏心蛋多啲😂,不過撈勻啲意大利飯食別有一番風味☺️。同埋意大利飯整得幾好味,啲飯粒嘅生熟度拿捏得剛剛好,加埋蘑菇粒一齊煮,食落口感層次好豐富🤤🤤。🍽黑松露野菌意大利飯配63度溫泉蛋好味指數👅:🌸🌸🌸🌸嗰溫泉蛋唔夠流心,似溏心蛋多啲😂,不過撈勻啲意粉食別有一番風味☺️。意大利整得唔錯,每條意大利粉都掛曬汁,啲汁都幾濃郁,令我忍唔住係咁食🤤🤤。好味指數👅:🌸🌸🌸🌸
✨63度溫泉蛋
🍽黑松露野菌意大利飯配63度溫泉蛋
好味指數👅:🌸🌸🌸🌸

好味指數👅:🌸🌸🌸🌸
2021-11-18 26 瀏覽
【超級高質西餐】放工同男朋友行開旺角,見呢間餐廳多好評,就上嚟試下,俾個機會佢😝餓餓地所以叫咗個二人餐。嘩 未上菜,淨係隻碟都咁有特色,咁有心思!💜煙三文魚沙律沙律菜好脆好新鮮,柚子醋汁微酸勁開胃,沙律菜有瓊乾水,食落唔會水汪汪咁影響調味。💜蘑菇湯配蒜蓉包蘑菇湯足料超香!食得岀唔係家c牌粉開岀嚟,而係真菇磨岀嚟!入口順滑 香濃 而唔黏稠。在味道和口感上的平衡微妙超讚!💜香辣蜆肉意粉一上枱,我哋都嘩咗聲!啲蜆咁大隻嘅,仲以為得蜆肉仔🤣一食落口,意粉彈牙,個汁香辣蒜甜嘅味道平衡得非常之好,超好味!💜啤酒fish and chips啤酒炸魚柳配香料薯條。啤酒炸醐令炸衣酥脆而富有空氣感,魚肉肉質富彈性而嫩口,油炸火喉掌握得相當出色。保持外脆內嫩之餘,亦沒有回油肥膩的感覺。而且炸衣和魚肉均有調味,2種底味相互配合,添色不少。配搭的醬汁上亦見心思。除了經典的薯條配茄汁外,蛋黃醬亦加入了檸檬汁和洋芹提升酸香味。一般的fish&chip 有配上麥芽醋的食法,以酸味解膩。但店家卻有創意到用大火烤過的檸檬作沾醬,在酸味之外又加上了燒烤的香味。💜Apple Crumble 一道老牌的經典甜品,但正正也是不少
【超級高質西餐】

嘩 未上菜,淨係隻碟都咁有特色,咁有心思!

💜煙三文魚沙律

💜蘑菇湯配蒜蓉包

💜香辣蜆肉意粉

💜啤酒fish and chips
啤酒炸魚柳配香料薯條。

💜Apple Crumble
一道老牌的經典甜品,但正正也是不少餐廳失分的地方。但店家在這道考題上為今餐晚餐作出了出色的總結。

在玉桂的香味,蘋果醬的香濃,酥脆的口感以外,亦有葡萄乾和糖霜提供了口味上的細微變化,增加食趣。溫度的掌握亦是亮點,在燙口的蘋果金寶上,一球冰凍的意式雪糕。兩者在口中混合的感覺相當有趣,而漸融化的雪糕亦為金寶提供了滋潤的口感。食趣隨時間變化,每一口都和上一口有細微差異,不一會碟已清空。

總結,一間超高質西餐,價錢合理,環境舒適,食物有心思,十分推薦!
2021-11-16 25 瀏覽
今日出開去旺角開會👩🏻‍💻就順便喺旺角食埋晏先返公司☺️同事話帶我去食佢之前食過一間好好味嘅餐廳😋我同事係一個對食嘢要求好高嘅人👍所以佢介紹得嘅餐廳都應該一定有番咁上下水準。果然呢間餐廳係冇令我失望❤沙律、餐湯、主菜到飲品😋全部都非常之好味道😋所以係好值得推介👍👍..🍝慢煮濃汁牛尾肉會粗管通粉 $88..❤️第一次食會牛尾係冇骨😋同埋全部都係牛尾肉👍而且用慢煮嘅方法做嘅牛尾肉煮得好林😋啲汁好惹味❤配長通粉啱晒👍👍..🐷混醬芝麻慢燒美國豬仔骨配白飯 $99👨‍🍳..❤呢個係廚師推介嘅菜式👨‍🍳果然係佢嘅signature👍豬仔骨燒得啱啱好😋肉嘅質地亦都好滑❤而且仲係啖啖肉👍唔似出面有啲餐廳豬仔骨骨多個肉😋抵讚👍👍👍..☕️基本上個餐已經包左沙律或者餐湯🥣同埋飲品❤我見佢餐牌上面有好多好唔同嘅特飲都只係加多$9就可以轉,所以我哋兩個都轉左飲榛子咖啡☕️同埋先紫薯牛奶🥛兩杯都好好味😋榛子咖啡唔會好甜👍而紫薯牛奶仲好香添👍..💰$205 (2人午餐).📍旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓Romanne Leisure Food Concept.服務:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
🍝慢煮濃汁牛尾肉會粗管通粉 $88
🐷混醬芝麻慢燒美國豬仔骨配白飯 $99👨‍🍳
💰$205 (2人午餐)
📍旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓
Romanne Leisure Food Concept
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-11-14 16 瀏覽
餐廳環境乾淨企理 枱與枱之間都有一定距離 坐得舒服又放鬆💛店員好nice而且好有禮貌 食物質素不錯 野食亦都夠熱♨️今次叫左2個dinner set☺️每份set都包沙律、餐包、餐湯同飲品 好多野食😻😻😻✨北海道帶子牛油果忌廉汁意大利粉 ($132)帶子有2大粒 食落好軟身彈牙 仲好香牛油味😋牛油果切左粒 數量亦都吾少 同意粉好夾 意粉食落有蒜味 好惹味🤤✨慢烤脆炸法國春雞配紅酒醋蜜糖 ($158)原隻雞上 賣相好吸引😻食落仲好香口 雞既外皮幾脆 好似食緊炸子雞咁 ✨Mix berries Milkshake (跟餐+ $30)飲落好重藍莓味 一啲都吾會滯 略有少少甜 但可以接受😚-✨Mango Day (跟餐+ $30)叫左杯mock tail 芒果味再加上青瓜 又幾fresh

✨北海道帶子牛油果忌廉汁意大利粉 ($132)

✨慢烤脆炸法國春雞配紅酒醋蜜糖 ($158)

飲落好重藍莓味 一啲都吾會滯 略有少少甜 但可以接受😚
✨Mango Day (跟餐+ $30)
叫左杯mock tail 芒果味再加上青瓜 又幾fresh