2007-12-17 13 瀏覽
朋友推介呢度個紅酒焗鴨胸,同女朋友去試,見到每?都叫我地都叫左一客78蚊包湯,主菜,甜品鴨胸黎到都幾震撼,因為未見過成件上,個皮勁脆,內面十分juicy,仲有配菜薯角好新鮮我地忍唔住叫多左客薯角呢個招牌菜真係好得
2007-12-07 13 瀏覽
同事介紹係灣仔有間得意餐廳去試估唔到係除左中環呢區會有間咁誠意?小店好多自家風味食物蒜蓉包上的蒜泥我食左個佢地自己做的香草汁雞肉意粉真的很特別值得一提佢地做的蛋糕味道創新我食左蜜糖薰衣草朋友食南瓜芝士餅回味
2007-12-02 1 瀏覽
第二次來這間餐廳~上次來驚喜萬分,今次MENU多左野食,一樣有驚喜兼繼續抵食足料夾大件~蜜糖西梅雞腿肉,厚厚的雞肉絕不欺場,仲竟然咁大件都好軟滑,加埋個清甜既醬汁,直頭好食到唔停得~主菜煮得好都未夠,跟餐既甜品同餐飲先係驚喜,你可以係冷凍櫃任選一款homemake cake,大大件咁上碟,絕對唔係兩啖就食晒個d套餐dessert~我揀左西梅朱古力cake,甜味啱啱好,食晒成件都唔覺膩....餐飲要了熱檸樂,很難得唔晒加錢有檸樂飲仲要熱添喎,加埋薑就更正喇~~~drink menu仲有好多特色咖啡花茶果茶之類,加多幾蚊就有交易,淨係揀甜品同drink都花多眼亂呀,hoho~最開心係捐窿捐罅搵到好野食,即使偏僻D,總好過食來食去都係個幾間連鎖式食店丫,係咪?﹗
第二次來這間餐廳~

2007-11-18 5 瀏覽
首次品嘗是接近凌晨, 外賣買了一件blurberry chessecake 做宵夜。意外地香軟, 口感佳, 包裝亦見心思。決定要再去試晚餐。今晚接近八時再到, 試了廚師推介的紅酒鴨胸。估不到不是普通餐廳的一片片鴨胸肉, 而是一碟整件鴨胸上檯。焗得剛好, 紅酒汁酸甜十分得宜, 鴨胸咬下去很彈牙, 不是在嚼樹皮, 很驚喜, 也是我吃過最好味的一道鴨胸。餐飲點了一壺薰衣草茶, 很清香, 有茶味。女友點了牛奶薑汁蜂蜜茶, 嘩, 真的想不到可以一種飲品嘗足四種味道, 夾得很好, 沒有怪的感覺, 很好味很好味。甜品, 當然吃cake了。薰衣草蜂蜜cake很清甜, 南瓜肉桂cake 很香南瓜味。整晚消費$160, cake 單賣都每件$25, 花茶單賣都每位$15-$20, 晚餐那麼好味, 計起上來都是$30-$50。服務又有誠意, 又易搵位, 又靜, 呢個價錢, 仲可以要求乜野? 唔駛諗, 一定要再黎。

2007-10-13 1 瀏覽
佢既位置係188既對面,地方唔係好大位好family既service. 佢地既food and cake全都係homemade既.食過lavander cake好surprise 好好味~個chocolate cake 好rich 唔係太甜仲布cheese cake rose flavour 唔係hotel既咁死實實真係好難得咁好心機做咁多餅佢地係即磨咖啡,一定係正啦仲有好多唔同既drink menu 同pasta下之一定要試下先~
個chocolate cake 好rich 唔係太甜
佢地係即磨咖啡,一定係正啦