ROYAL INN

餐廳: ROYAL INN
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
呢間餐廳幾有氣氛,亦都可以慢慢坐感覺舒適1. **Chicken Fricassee**:香氣四溢的忌廉白汁濃湯,有大量乾蔥蘑菇同埋薯仔等配料!真係超級濃!有啲驚喜嘅感覺!雞肉就算用呢個方式煮都係肉質鮮嫩多汁,雞肉細嫩入口即化,濃郁的湯汁則完美包裹住每一口雞肉,令人忍不住一口接一口。仲配上四塊剛剛烤好熱辣辣的酸種麵包!用嚟塑汁好正😝2. **Sweet Potato Risotto**:濃郁綿密的蕃薯risotto,甜而不膩,加上芝士和酸酸地的蕃茄,入口即化,令人回味無窮。軟糯黏稠的意大利米飯完美融合,每一粒米飯都被蕃薯的甜香所包裹。3. **Passionfruit Mint Soda**:酸甜爽口的百香果薄荷汽水,清新怡人,解暑消夏。百香果獨特的酸甜滋味,配上清新的薄荷香氣,交織出令人神清氣爽的滋味。微微的氣泡感,讓這Passionfruit Mint Soda成為炎熱夏日的最佳消暑良品。4. **Apple Crumble**:香甜可口的蘋果酥餅,酸甜適中,酥脆可口,令人垂涎欲滴。蘋果的酸甜滋味與酥脆的麵糊餅乾相得益彰,層次豐富。入口時,蘋果的清香和酥餅的焦香交織在一起。這道Ap
呢間餐廳幾有氣氛,
亦都可以慢慢坐感覺舒適

1. **Chicken Fricassee**:

有啲驚喜嘅感覺!

用嚟塑汁好正😝

2. **Sweet Potato Risotto**:

4. **Apple Crumble**:

入口時,蘋果的清香和酥餅的焦香交織在一起。這道Apple Crumble無疑是一道經典的甜點美食,令人忍不住一口接一口。
Royal inn 一直都設有多間分店這間銅鑼灣分店相比其他店舖空間感十足🫧 打卡位置也相對地多多📸營造充滿歐陸色彩的用餐氛圍⛲️相當適合閨蜜約會🥂 或情侶「撐枱腳」❤️🐟Grilled Salmon Tubettini三文魚的生熟程度剛好內裡的肉質仍保持嫩滑🐟Tubettini 內管掛滿醬汁🍝入口相當creamy🫕 煙韌彈牙🐑Lamb Wellington威靈頓羊扒是我的all time favourite ❤️外層烤至金黃香脆✨內裡鮮嫩👅沒有半點騷味值得一試🌟🌟
Royal inn 一直都設有多間分店

沒有半點騷味
值得一試🌟🌟

2024-07-24
  • 招牌威靈頓羊架
二訪Royal INN🏆 打卡一流既餐廳🍴環境好靚🌹 食物品質高😋 每一道菜都用心製作 👀擺盤高雅👍·🌟香草牛油焗田螺 $118好香既焗田螺, 牛油味非常出!! 薯蓉非常綿密, 越食越香😋 田螺也沒有奇怪的草腥味!! 推薦~~·🌟手工牛油香煎蟹餅🦀️ $138手工煎蟹餅! 比想像中大😯 裡面好多蟹肉, 海鮮味足,亦都唔會好油膩✌️🌟鮮海膽意粉伴10年海博瑞鱘魚子醬 $288推推推!! 呢碟意粉勁好食😭🥺 雖然定價比較高, 但用料高級!! 海膽超級超級超級鮮甜😋 不得了, 連埋意粉一齊食, 勁鮮勁香🤩 魚子醬都比得幾多! 鹹香到位😋·人均:$250+·評分🪄 (滿分5🍑)味道:🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑🍑•📍Royal Inn銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖🚇銅鑼灣站 E 出口, 步行約3分鐘

🌟香草牛油焗田螺 $118

🌟手工牛油香煎蟹餅🦀️ $138

🌟鮮海膽意粉伴10年海博瑞鱘魚子醬 $288

人均:$250+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑

📍Royal Inn
銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
🚇銅鑼灣站 E 出口, 步行約3分鐘
2024-08-12 229 瀏覽
最近才發掘到這間漂亮的法式餐廳,很適合姊妹們嘆下午茶、打卡。一走進餐廳已被它的噴泉所吸引,餐廳裝潢一絲不苟,枱與枱之間也有足夠空間,可以與姊妹放肆談心。是日選了餐廳的主打Royal Tea Set:1) Seafood Canapes💛Lobster Toast💛Crab & Salmon Roe Blinis💛Caviar & Smoked Salmon Tartare💛Seared Hokkaido Scallop 第一層每件海鮮開胃菜都做得非常精緻,尤其煙三文魚他他配上黑魚子,非常惹味。另外大大隻北海道刺身帶子略略煎香,吃得出的新鮮彈牙。2) Savoury Canapes💛Prosciutto & Melon💛Monaco Biscuits💛Duck Liver Mousse & Fig中層是鹹點,新鮮甜蜜瓜配火腿真的是絕配。另外鴨肝慕斯配無花果也是非常美味。3) Exquisite Sweet💛Basque Burnt Cheese Cake💛Mini Fruit Tart💛Citrus Madeleine💛Colourful Macaroons最後是頂層甜點,最讚的是巴斯克

是日選了餐廳的主打Royal Tea Set:

💛Basque Burnt Cheese Cake
💛Mini Fruit Tart
💛Citrus Madeleine
💛Colourful Macaroons
最後是頂層甜點,最讚的是巴斯克芝士蛋糕,蛋糕濕潤厚實,有濃濃的芝士香,回味無窮。

另外亦推薦焦糖香蕉榛子朱古力班戟及Passionfruit Mint Soda,質素不錯。
2024-08-10 377 瀏覽
要自製小火花偶然都要嚟個浪漫嘅晚餐,今次就揀咗呢間以純白色為主調,加藍色嘅花藝裝飾💠 入面仲有古典水晶燈同最埋吸睛嘅噴水池嘅餐廳⛲️,真係滿滿打卡位,歐陸又浪漫嘅氛圍之下食飯都食得開心啲~Goose Terrine with Mousse De Foie Gras 法式鴨肝醬伴鵝肝慕絲擺盤超靚,仲有我哋最愛嘅無花果即刻大加分!😍😍😍 肉凍型嘅鴨肝醬味道濃郁口感比較實凈,而鵝肝慕絲質感綿密滑順,兩款一齊用嚟搽包係令口味加乘~而且有無花果,杏鋪同埋火箭菜伴碟就唔怕滯啦~Chicken Fraicasse 法式大蒜蘑菇忌廉烤雞作為經典嘅傳統法式家常菜,烤雞雖好但個重點一定係個吸收咗雞油,忌廉同蘑菇香嘅醬汁!🍄‍🟫如果係鍾意白汁嗰種濃厚風味嘅,呢款係昇華版本~入面裹滿醬汁嘅薯仔同蘑菇千祈都唔好浪費呀~Scallop Risotto 香煎北海道帶子番紅花意大利飯帶子煎得表皮微脆,入口柔軟鮮甜。意大利飯加入咗番紅花同埋 sun dried tomato香而不膩,而且飯粒濕潤而唔過硬🥘配上嚟自法國嘅Sauvignon Blanc(中文名叫長相思,將浪漫進行到底🤭),飲落嘅檸檬香氣同帶點點嘅礦物味同帶子
香煎北海道帶子番紅花意大利飯

Chicken Fraicasse 法式大蒜蘑菇忌廉烤雞
1956 瀏覽
帶子煎得表皮微脆,入口柔軟鮮甜。意大利飯加入咗番紅花同埋 sun dried tomato香而不膩,而且飯粒濕潤而唔過硬🥘配上嚟自法國嘅Sauvignon Blanc(中文名叫長相思,將浪漫進行到底🤭),飲落嘅檸檬香氣同帶點點嘅礦物味同帶子勁夾~(而且 surprisingly 呢度酒嘅價錢都唔貴唷~)
大滿足的晚上~❤️
2024-08-05
香煎北海道帶子番紅花意大利飯
2024-08-09 241 瀏覽
有次逛街經過皇室堡3樓,發現原來有家很別緻的西餐廳!今天特意來這裡吃一頓慶祝的晚飯~整個氛圍和服務都很好,是很不錯的慶祝場地。Set Dinner Menu $788 for 2❤ 24個月西班牙黑毛豬火腿配蜜瓜鹹香十足的西班牙火腿,圓波波的蜜瓜和哈蜜瓜,沙律擺盆好看,味道清新。👍🏼 地中海風味藍青口 以蕃茄和各種香葉做調味,醒神開胃,配以口感煙韌的麵包,再喝口白酒,前菜就要這種感覺~👍🏼 招牌龍蝦濃湯鮮香濃厚,加了忌廉更香滑。❤ 法式麵包蟹肉蟹膏意大利飯味道比想像中濃郁,鮮味出眾,意大利飯軟中帶硬,不會過生梗胃。👍🏼 芥末籽蜜汁西班牙豬肋骨吃完想吃燒烤了!甜潤的蜜汁加上微微辛辣的芥未籽,味道豐富,豬助骨肉質也軟嫩,不錯吃~ 👍🏼 雜莓法式班戟各種新鮮的野莓,酸甜清爽,果仁碎也增添了不少口感,配上柔軟的班戟恰到好處。擺盆專為慶祝而設,有很多空間可以寫下祝福語句!👍🏼 Cookies & Cream $88細膩綿密的奶油和朱古力餅碎絕配,而整杯雞尾酒的酒精的度數剛好,不會過於強烈,也不失酒勁。
有次逛街經過皇室堡3樓,
發現原來有家很別緻的西餐廳!
今天特意來這裡吃一頓慶祝的晚飯~

整個氛圍和服務都很好,
是很不錯的慶祝場地。

Set Dinner Menu $788 for 2

❤ 24個月西班牙黑毛豬火腿配蜜瓜
鹹香十足的西班牙火腿,
圓波波的蜜瓜和哈蜜瓜,
沙律擺盆好看,味道清新。

👍🏼 地中海風味藍青口
以蕃茄和各種香葉做調味,
醒神開胃,配以口感煙韌的麵包,
再喝口白酒,前菜就要這種感覺~

👍🏼 招牌龍蝦濃湯
鮮香濃厚,加了忌廉更香滑。

❤ 法式麵包蟹肉蟹膏意大利飯
味道比想像中濃郁,鮮味出眾,
意大利飯軟中帶硬,不會過生梗胃。

👍🏼 芥末籽蜜汁西班牙豬肋骨
吃完想吃燒烤了!
甜潤的蜜汁加上微微辛辣的芥未籽,
味道豐富,豬助骨肉質也軟嫩,不錯吃~

👍🏼 雜莓法式班戟
各種新鮮的野莓,酸甜清爽,
果仁碎也增添了不少口感,
配上柔軟的班戟恰到好處。
擺盆專為慶祝而設,
有很多空間可以寫下祝福語句!

👍🏼 Cookies & Cream $88
細膩綿密的奶油和朱古力餅碎絕配,
而整杯雞尾酒的酒精的度數剛好,
不會過於強烈,也不失酒勁。

2024-07-29
2024-08-07 323 瀏覽
華麗歐陸式宮廷風,地方舒適,座位寬敞,打卡一流!📸📷🌳法式大蒜蘑菇忌廉烤雞 配 酸種麵包🧄🍄‍🟫🐔雞是法國全雞細雞,肉質嫩滑;面頭的炸大蒜絲,爽口香翠。配料有薯仔🥔磨菇,茴香籽。雖然醬汁裏有cream ,但跟的不是牛油麵包,而是酸種麵包,無咁溜,入口清新,好fresh!🌳炒菠菜燒烤菇🥬🍄‍🟫菠菜幼嫩無苦澀味,大啡菇爽口,配埋辛香的蒜和可去除腥味的百里香,令料理的味道更勝一籌!👍🌳香草牛油焗田螺田螺配上香草好入味,肉質彈牙,最令我驚喜就是底下的薯蓉,薯蓉非常之幼滑,啖啖都有香草🌿牛油🧈的味道,另外廚師也配上4塊薄脆多士,我覺得多士加上薯蓉一齊食,又會有另一種口感和食法😆🌳焗蘋果金寶配雲尼拿醬這甜品即叫即做,面層金寶帶點糖霜,除了賣相吸睛👀👀外,亦有香脆口感,餡料有蘋果粒🍎,也有杏仁脆片和少許玉桂粉味道,使層次更加豐富!落單時,店員推薦加雲呢拿雪糕球,我們就另叫一個雲呢拿雪糕球,一凍一熱,互相輝映,味道更加特別!😛😛#Royal Inn (銅鑼灣)#銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖#Royal INN@royal inn (銅鑼灣)

華麗歐陸式宮廷風,地方舒適,座位寬敞,打卡一流!📸📷

🌳法式大蒜蘑菇忌廉烤雞 配 酸種麵包🧄🍄‍🟫🐔

🌳炒菠菜燒烤菇🥬🍄‍🟫

🌳香草牛油焗田螺

🌳焗蘋果金寶配雲尼拿醬

#Royal Inn (銅鑼灣)
#銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
#Royal INN
@royal inn (銅鑼灣)
  • 香草牛油焗田螺
Royal INN 宮廷裝潢好吸睛,餐廳門口有個小型噴水池,佈置行高貴奢華風,大大盞古典水晶吊燈,配上黑白瓷磚,感覺優雅。餐廳分咗做2邊,噴水池嗰邊比較靜,座位少啲,行入少少嗰邊有落地大玻璃,採光度十足,而且可以瞭望成個維園,坐喺度嘆個下午茶又真係幾寫意。餐廳嘅二人下午茶($388)性價比很高,而且擺盤精緻,Tea Set有三層高,有經典甜點、鹹點和海鮮點心,茶點全部細細件,份量啱啱好,唔會太飽,仲包咗兩杯特色餐飲。建議由最底層開始品嚐,由鹹至甜咁食。🧁🧁🧁巴斯克芝士蛋糕迷你鮮果撻柑橘瑪德蓮貝殼蛋糕七彩馬卡龍🧀🧀🧀巴馬火腿蜜瓜摩洛哥芝士餅乾鴨肝慕絲配無花果🦞🦞🦞龍蝦多士蟹肉三文魚子鬆餅墨魚子煙三文魚西米薄脆香煎北海道刺身帶子海鮮點心有驚喜,呢個價錢食到海鮮點心真係物超所值,特別推介龍蝦多士同蟹肉三文魚子鬆餅,龍蝦非常厚肉,蟹肉份量非常多,堆滿整個鬆餅。另外墨魚子煙三文魚撻都推介,三文魚大大片又新鮮。甜點總共有四款,特別一讚朱古力布朗尼,唔會太甜但朱古力味濃郁,令人回味無窮。🍹 Chocolate Banana Smoothie 賣相吸引,有厚厚嘅忌廉,味道濃郁!🍹 Passionfru

🧁🧁🧁

蟹肉三文魚子鬆餅
墨魚子煙三文魚西米薄脆
香煎北海道刺身帶子

🍹 Chocolate Banana Smoothie
賣相吸引,有厚厚嘅忌廉,味道濃郁!

🍹 Passionfruit Mint Soda
Passionfruit好甜,配上淡淡的梳打,中和返。

ROYAL INN (銅鑼灣)
📍銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
2024-08-05 368 瀏覽
皇室堡商場竟然有咁chill嘅餐廳💕一入門口已經有個小噴泉⛲️仲有窗邊位環境夠曬優雅!set lunch意粉,飯,扒都有!當日餐湯係南瓜湯,好濃郁好香而且飲完唔會好漏!仲有麵包可以點湯食👍🏻配飲品Long black咖啡味好香檸檬茶微甜啱啱好😆燒慢煮雞胸南瓜意大利飯$158飯嘅硬度十分適當仲有少少沙律菜添🥗雞胸肉唔鹹而且燒過帶有少少焦香味好好食南瓜超甜而且食落唔會淋曬/好易散甜到好似食梗蕃薯咁😆辛辣醬烤雞 $188烤雞份量有半隻,配薯條,蘑菇同荀切開中間有雞嘅油脂同肉汁滴出黎即使係雞胸部份都好嫩滑🤤味道恰到好處!唔會好辣,怕辣人士都啱食👍🏻👍🏻最近餐廳仲有唔同日子唔同優惠例如龍蝦同生蠔都好平!海鮮拼盤都十分吸引🤩覺得黎呢到食海鮮都會係一個唔錯嘅選擇!🥹
皇室堡商場竟然有咁chill嘅餐廳💕
一入門口已經有個小噴泉⛲️仲有窗邊位
環境夠曬優雅!

set lunch意粉,飯,扒都有!

當日餐湯係南瓜湯,好濃郁好香

而且飲完唔會好漏!仲有麵包可以點湯食👍🏻

雞胸肉唔鹹而且燒過帶有少少焦香味好好食
南瓜超甜而且食落唔會淋曬/好易散
甜到好似食梗蕃薯咁😆

辛辣醬烤雞 $188

烤雞份量有半隻,配薯條,蘑菇同荀
切開中間有雞嘅油脂同肉汁滴出黎
即使係雞胸部份都好嫩滑🤤
味道恰到好處!唔會好辣,怕辣人士都啱食👍🏻👍🏻

最近餐廳仲有唔同日子唔同優惠
例如龍蝦同生蠔都好平!
海鮮拼盤都十分吸引🤩
2034 瀏覽
覺得黎呢到食海鮮都會係一個唔錯嘅選擇!🥹
走進位於銅鑼灣的皇室堡Royal Inn,宮廷般的裝潢設計立即吸引了我們的目光。高聳的水晶吊燈🕯️和寬敞舒適的座位都為用餐增添了不少貴氣。店員親切安排我們坐在窗邊欣賞窗外的迷人景致,整體環境優雅寧靜,非常適合三五知己一起悠閒共聚。至於菜式方面,我們點選了三款套餐。前菜包括凱撒沙律🥗、法式龍蝦湯(加$38)🦞,以及海鮮拼盤(加$68)🍤。整體來說味道正常,沒有太大驚喜。龍蝦湯味道不夠濃郁,印象不算太深刻。海鮮拼盤包括青口🐚、蝦肉🦐和生蠔🦪,食材尚算新鮮。 主菜則選擇了香草牛油帶子蕃茄意粉($168)🍝、香煎三文魚伴濃郁三文魚籽忌廉汁($178)🍣,以及經典黛安娜牛扒($218)🥩,整體味道尚算不俗,三文魚連皮部份煎得香脆,亦沒有任何腥味;牛扒五成熟都做到,牛扒不乾身有肉汁。我們由12:30入座,吃畢加上聊天已兩時,因此決定再點上甜品繼續聊天。餐後的甜品令人驚喜。Tiramisu濕潤柔滑😋。而法式班戟配上開心果和蘋果醬,酸甜適中,不會過於甜膩🍰,透過網上訂座更可享有九折優惠,算得上物有所值。最後在餐廳逗留至差不多四時才離開,店員途中還替我們添了很多次水呢! 👍整體而言,皇室堡Royal In

法式龍蝦湯

海鮮拼盤

海鮮拼盤包括青口🐚、蝦肉🦐和生蠔🦪,食材尚算新鮮。
香草牛油帶子蕃茄意粉

香蕉三文魚配三文魚子忌廉汁

Tiramisu

法式班戟開心果及蘋果醬

整體而言,皇室堡Royal Inn雖然在菜式質素未算非常驚喜,但其舒適雅緻的用餐環境🍷️,仍然令這次聚會留下了美好的回憶。有興趣的朋友不妨親身一試。

環境:🏅🏅🏅🏅🏅

味道:🏅🏅🏅

性價比:🏅🏅🏅🏅(因為傾偈方面真係坐咗好耐)

📢銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖

#銅鑼灣美食 #舒適環境 #餐廳體驗 #海鮮拼盤#美味佳餚 #甜品#線上預訂優惠
#RoyalInnCausewaybay #LuxuriousAmbience #FineDiningExperience #SeafoodSetMenu #DeliciousMainCourses #DessertIndulgence #OnlineBookingDiscount
麵包
凱撒沙律
海鮮拼盤
香蕉三文魚配三文魚子忌廉汁
Tiramisu
法式班戟開心果及蘋果醬
麵包
之前行過門口見到嗰個噴水池就俾佢吸引咗,終於係最近有機會搵到朋友一齊試。咁啱坐近門口位,發覺真係個個都爭住同個噴水池影相。座位好闊落,傾計嘅時候都覺得好舒服,聚會又好慶生都好都好適合。‣ Set dinner $788· 24 Month Iberico Ham & Melon啲黑毛豬火腿確實真係好香,搭配蜜瓜真係好夾。而主要都係柚子汁做調味,整體嚟講都幾舒服,唔鍾意食火箭菜嘅人都願意食火箭菜。 · Mediterranean Blue Mussels青口嘅份量都幾多,而醬汁比較重蕃茄味,有脆多士做搭配,食嘅時候口感都幾豐富。· Lobster Bisque 朋友幾鍾意個龍蝦湯,覺得好濃郁,好重龍蝦味,我自己都覺得係幾香濃,但唔會太過死鹹。· French Brown Crab RisottoRisotto調味唔會好重手,比較輕盈啲,而佢都真係好多蟹肉,食落去嘅時候都真係啖啖肉,幾過癮。如果本身想嗌牛扒或者豬肋骨,咁樣嘅搭配都幾唔錯,叫做平衡下唔會太重口味。· Honey Mustard Spanish Port Ribs我自己個人最鍾意豬肋骨,燒得相當香口,聞落去已經勁吸引。而佢本身

‣ Set dinner $788

· Mediterranean Blue Mussels

· Lobster Bisque

· French Brown Crab Risotto

我自己個人最鍾意豬肋骨,燒得相當香口,聞落去已經勁吸引。而佢本身嘅醬汁都比較偏甜,係我鍾意嘅口味。除咗有蜜糖芥茉醬之外,佢仲有普通嘅芥末作為點綴,叫做平衡吓唔會令到佢過份甜,我自己個人幾滿意個豬肋骨。

· French Crepe
佢嘅法式班戟主要係搭配蘋果蓉,酸酸甜甜確實解膩係一流,都幾重肉桂味,我覺得作為結尾嘅甜品都幾唔錯,唔會話太膩去到食唔落。
  • 法式龍蝦濃湯
2024-08-02 188 瀏覽
今日同朋友行開銅鑼灣皇室堡,睇完戲就諗住係附近食個靚飯,見到依間裝修好有特色既餐廳,感覺好Grand ,一於試下佢👍😎頭先睇戲吃左個爆谷唔係太肚餓,叫左兩個main 一個前菜。西班牙黑毛豬鞍架,擺盤好靚,打卡一流😍!未吃已經充滿期待!燒得好靚,外面係焦香,內里岩岩好,肉質係嫩既!配埋佢個醬汁黎食真係一流!份量都唔少,起碼有6大塊,而且仲配有唔少既蔬菜,食落好fresh! 松露蒜香炒大蝦意粉,OMG 依個真係好正!😍👍松露份量好多味道好出,基本上每條意粉都有松露味!一啖吃落口先係好香既松露味,再黎係蒜香,好食!蝦肉夠彈牙,吃得出好新鮮,依個意粉誠意100分!推薦👍菠菜酥皮批,叫左依個好有特色既side dishes ,估唔到又幾正喎!😍個酥皮焗到好香脆,而菠菜甜甜地,配埋一齊又出奇地夾! 但依個份量有d 細,唔夠喉😂😂整體而言餐廳裝修非常有風格,打卡一流!野食份量都大而且好出色👍 可以再黎了!!😍

頭先睇戲吃左個爆谷唔係太肚餓,叫左兩個main 一個前菜。

2024-08-01 189 瀏覽
今晚去了皇室堡3/F一個間西餐廳,估唔到咁大間,如果搞party最適合,而且入門口附近有個噴水池,非常啱打卡的我😆。另一邊窗可以望住維園,景觀幾遼闊。先來個前菜:香草牛油焗田螺配有蒜蓉包,有香草🌿又真係幾香又可口,田螺的汁流晒落底部,被薯蓉吸收晒,超正超好味😋。手工牛油煎蟹餅賣相不錯👍🏻蟹餅表面煎到金黃色,咬落去蟹肉一絲絲,加上有椒絲碎粒伴蟹餅,增添不少色彩👍🏻👍🏻。再來有香煎北海道帶子紅花意大利飯🇮🇹,帶子煎香表面,帶有少少脆口,而且非常香口,僅僅熟,所以帶子內裡好柔軟👍🏻非常有口感。最後當然要叫返個甜品:自家製藍莓醬士多啤梨班戟,賣相真係吸引你打卡的😆,mixedberry醬加軟熟的班戟,再有糖霜甜甜地,好好味😋。下次要再約一大班朋友encore先得👍🏻👍🏻👍🏻。
係銅鑼灣做完facial, 黎到呢間裝修好靚既西餐廳晚膳, 一入門口就被英式噴水池和古典水晶吊燈吸引住, 呢到裝潢以歐陸宮廷設計, 白色為主調, 環境比較grand, 絕對係打卡able的餐廳, 我都影左幾張相, 哈哈~ 餐廳座位舒適寬敞, 很適合情侶或三五知己聊天~*生蠔 (西班牙$48和法國$58)西班牙生蠔: 海水味濃, 肉質肥厚法國生蠔: 味道層次豐富,入口不獨有海水鮮味,更能嚐到甜味, 餘韻悠長, 肉質柔滑, 我還是最愛法國生蠔, 很鮮甜*香煎北海道帶子番紅花意大利飯 $208帶子鮮甜大粒, 煎得表面香口, 咬落彈牙, 意大利飯軟硬適中, 配合微酸的番紅花和忌廉芝士醬汁一起吃, 味道有層次,好味~*Mixed Berry Smoothie $68添合左不同的草莓而成的夏日奶昔飲品, 充滿莓果的酸甜滋味, 飲完很涼快, 為熱辣辣的夏天降溫*Tiramisu $68 面頭的朱古力粉和咖啡酒很香濃, 蛋糕軟熟, 口感幼滑, Tiramisu源自意大利,名字有「逗我開心」的意思,我食完感到很開心~
*生蠔 (西班牙$48和法國$58)

西班牙生蠔: 海水味濃, 肉質肥厚

*香煎北海道帶子番紅花意大利飯 $208

*Mixed Berry Smoothie $68

*Tiramisu $68

2024-07-25
  • 香煎北海道帶子番紅花意大利飯
2024-07-29 125 瀏覽
呢間裝修好chill, 好有法國情調。 餐廳門口有一個大噴水池,地下鋪上黑白地磚, 仲有一排落地玻璃望向維園,打卡一流👍❤️燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉:細軟的三文魚肉被香草和忌廉濃醇地包裹著,層次豐富,吃起來入口即化。配上彈牙的手工意粉,再淋上少許醬汁,每一口都能飽含豐富的滋味。❤️西班牙黑毛豬鞍架:採用來自西班牙的上等黑毛豬肉,肉質紮實而富有彈性。經過巧手烹調,,肉汁流溢,肉質軟嫩無比。❤️自家製藍莓醬士多啤梨班戟:鬆軟的班戟配上香甜多汁的士多啤梨,再點綴上自家製的藍莓醬,層次豐富而又不失清新。藍莓的酸甜味帶來層次變化,與士多啤梨的香甜完美融合。

❤️燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉:

❤️西班牙黑毛豬鞍架: