2021-09-24 630 瀏覽
Join左佢個會員所以成日都會過嚟食,今次就同朋友過嚟食~我哋兩個人以下呢啲嘢食滋味雞翼拼盤$99兩隻味分別係照燒同水牛城, 個人覺得照燒好味好多~烤羊架$219 烤羊架配上蘑菇醬味道唔錯, 仲有薯蓉配料,分量超大!特色加州墨西哥烤餅$149依個烤餅幾好食,入面有烤雞肉同牛油果,配搭得幾好,感覺好健康~另外仲嗌咗兩杯飲品分別係青檸梳打$34同煥然一新$34 最後我哋兩嗰啲食唔曬~下次可以唔使叫咁多都得如果冇會員,就貴左啲建議經常食嘅話join就著數好多
Join左佢個會員所以成日都會過嚟食,今次就同朋友過嚟食~

我哋兩個人以下呢啲嘢食

滋味雞翼拼盤$99
兩隻味分別係照燒同水牛城, 個人覺得照燒好味好多~

烤羊架$219
烤羊架配上蘑菇醬味道唔錯, 仲有薯蓉配料,分量超大!

特色加州墨西哥烤餅$149

另外仲嗌咗兩杯飲品分別係青檸梳打$34同煥然一新$34

最後我哋兩嗰啲食唔曬~
下次可以唔使叫咁多都得

如果冇會員,就貴左啲
建議經常食嘅話join就著數好多
2021-09-17 553 瀏覽
同小朋友去lunch, 訂位時已 remark 有 kids request highchair, 但入坐後d顔色筆,兒童食具,甚至清水都要叫先逐樣送黎Order 左個兒童餐雞翼併燒排骨,幫小朋友剪開隻雞翼,血淋淋小朋友食左就大件事了……隻雞翼最後就係咁樣俾樓面員工收碟收左去(視若無睹……)小朋友冇雞翼食,只好叫番個 chocolate tall cake補數呢間分店都開左幾個月,初開你話員工未磨合可以理解,但到依家d員工d服務仍然係踢一腳郁一下(叫埋單都未有兩杯水),實在好令人費解

兒童餐雞翼拼燒排骨

隻雞翼最後就係咁樣俾樓面員工收碟收左去(視若無睹……)

Chocolate Tall Cake

2021-09-11
Chocolate Tall Cake
2021-09-12 563 瀏覽
自從冇做會員之後就好少再幫襯ruby tuesday呢間餐廳,由於我朋友係會員所以早幾日約咗朋友一齊去屯門食,約咗六點半鐘,侍應都好好招呼我哋,叫咗幾款小食,牛扒,西蘭花雞肉長通粉.甜品我哋選擇咗招牌Talkcake.黑松露芝士薯條好好食,份量不算太多🍟我朋友說上次點餐的份量多好多我哋諗,可能係星期五廚房比較忙所以份量細咗,其中有一款小食係好似係黃金蝦,食咗一隻點知(極度咸)即時同餐廳反映咗,好快女侍應走嚟同我哋講黃金蝦嘅調味係用鹹蛋黃所以係會咸少少,已經同廚房師傅反映過ok完全明白哂😅之後我哋即點餐飲可樂及一杯凍檸茶.但係餐飲等咗好耐都未出,我哋已經同待應反映,她好快地幫忙追上,如果唔係我一定咸死🤣特別讚揚女侍應服務態度態度超好👍🏻壓軸出場Talkcake 發覺咁多年嚟都冇變過依然都係咁好食🥰不過老實講如果正價的話一定唔會嚟食,食物質素都唔差,唯獨是個黃金蝦失咗手🤣希望下次嚟食唔會再有咁嘅事情發生啦🥲溫馨提示大家做咗會員一定要check單😏省卻一些不必要嘅麻煩😏
希望下次嚟食唔會再有咁嘅事情發生啦🥲
2021-08-18 726 瀏覽
Ruby Tuesday ( Tuen Mun ) 屯門最近多左好多餐廳,連壽司郎都開埋,多左好多連鎖店最近Ruby Tuesday都係屯門時代廣場開了第七間分店之前可以用特價買會藉,再送電子現金券,另有主餐牌優惠等電子券計落都幾抵,朋友JOIN了,最近就約我食飯我地叫左份沙律,一份意大利飯,IMPOSSIBLE素肉烤餅,仲有一份牛肉牛肉可選熟度,伴碟係薯菜,一份薯條和烤蔬菜,醬汁係磨菇汁薯條夠脆,係粗身薯條,食落香口,牛肉熟度合格,唔會煎過熟,切開有肉汁牛肉厚切,切開係粉嫩既紅色,肉汁封住係牛肉內,肉味濃郁而且柔軟肉質沙律有芝士,番茄仔,新鮮沙律菜,食起黎清爽,無醬汁,健康之選烤餅中間放左素肉,口感豐富似真肉,味道偏淡,可以加少少醬汁食就調味意大利飯上面係鵝肝和煎帶子,煎得香口,鵝肝切開全是油脂入口即溶,味道濃,油脂甘香,將鵝肝拌飯食,味道更豐富突出屯門時代廣場北翼地下39-40號舖平均消費 $300評分7/10特色或優點 以相對合理既價錢提供西餐晚餐,鵝肝,牛扒,仲有素食選擇,食物亦有水準,唔係HEA做
Ruby Tuesday ( Tuen Mun )
屯門最近多左好多餐廳,連壽司郎都開埋,多左好多連鎖店
最近Ruby Tuesday都係屯門時代廣場開了第七間分店
計落都幾抵,朋友JOIN了,最近就約我食飯
牛肉可選熟度,伴碟係薯菜,一份薯條和烤蔬菜,醬汁係磨菇汁
意大利飯上面係鵝肝和煎帶子,煎得香口,鵝肝切開全是油脂
入口即溶,味道濃,油脂甘香,將鵝肝拌飯食,味道更豐富突出

屯門時代廣場北翼地下39-40號舖
平均消費 $300
評分7/10
2021-08-14 415 瀏覽
新開張,就前來☺️但都多人到要早二星期訂位,幸好有提供網頁。員工有禮貌,order 了3樣(見相),味道好好,個包出奇地好味喎,希望還出多啲款式,pizza多些。今次做埋會員,抵很多。叫大杯juice, 夠3個人飲吖,小朋友非常開心。其實甜品都要多些口味,不是人人愛朱古力。

員工有禮貌,order 了3樣(見相),味道好好,

2021-08-14
2021-08-11 337 瀏覽
今日再次黎食晚飯,對比上次lunch 情況好好多,起碼唔會再客走咗仲多張枱冇執。同事方面一樣禮貌招待,只係一幕好笑嘅係d 餐剛放低一陣都未食,有位同事就埋黎問對今晚食品滿唔滿意。因朋友係素食者,之前睇openrice 嘅餐牌係有植物雞,點知原來已改,所以食唔到。我自己就叫咗客肉眼,將薯條改為雜菜,肉質對我黎講算唔錯。因會員嘅價錢同正價都相距成半,計落自己都應該幾接受呢到,所以決定買個最基本會席。原價$1200用恆生卡只需$1000,仲可即時使用。黎緊都會多d 黎食,起碼要食多幾餐先開始真正賺到着數。
黎緊都會多d 黎食,起碼要食多幾餐先開始真正賺到着數。
2021-08-10
2021-08-09 261 瀏覽
晏晝2點幾黎食下嘢,都已經過左繁忙時間,侍應都提用餐時間個半鐘就要交枱我同朋友就叫左個lunch set,朋友叫左個雞卷,我就叫左個墨西哥薄餅(impossible 黎嘅)。然後同朋友再加30蚊叫左雞翼。雞翼CP值好低...30蚊得3隻,仲要細細隻,真係唔加無咁嬲。我就好欣賞個墨西哥薄餅,因為impossible 嘅肉比真肉好食,食落又唔乾。雞卷就大舊得黎乾,但我覺得岩做gym嘅人食嘅。最後侍應都無迫個半鐘交枱嘅...

。雞卷就大舊得黎乾,但我覺得岩做gym嘅人食嘅。

最後侍應都無迫個半鐘交枱嘅...
2021-08-05 261 瀏覽
今日終於係自己區試到ruby Tuesday ,午飯時段唔駛等位。但唔知係咪員工人手唔夠,就算客人已走,都見唔少枱係冇執,包括我自己個張,雖然唔係話咩高級餐廳,但咁樣望落好差。坐低要問先會比水,叫餐後直至食完,杯凍咖啡都未黎,要追先到,仲要比錯熱嘅,不過我都冇要換。食物質素係唔錯,叫咗忌廉波菜鯛魚,魚唔腥,幾好食。餐係話一係沙律,一係湯,其實點解唔會2樣都有呢?員工係有禮貌,只係好似少少亂,總括黎講可接受,因食物真係唔錯,會再去食,但希望以上問題,下次會見到有改善。
2021-08-01 365 瀏覽
好耐無食牛扒啦!一於去Ruby Tuesday滿足下我呢個食肉獸嘅味蕾!-18oz USDA Bone in 肉眼扒我地點咗七成熟,熟度啱啱好,煎得香口帶點炭香味,非常有技巧,咬落好鎖汁又Juicy!!肉質軟腍,牛味好濃郁!我地揀咗蘑菇汁,係有鮮蘑菇肉咖,加埋牛扒口感更豐富。而且18oz都幾大塊又厚身,啱哂同成班fd子share!依家7️⃣七月仲有限定優惠‼️有得無限添飲可口可樂,牛扒加冰凍可樂真係Perfect match!!-拼盤對對碰我地另外點咗個拼盤(大)開心share!幾個人食絕對夠飽!分別揀咗以四款小食:👉🏻薯皮揀咗蘑菇焗薯皮,焗得好香口,加入芝士黎焗,有微微拉絲感,值得一試。👉🏻雞翼照燒雞翼都有水準,外脆內嫩,燒得幾鎖汁。👉🏻炸雞柳唔會太乾,雞柳肉質都幾滑,炸皮好香!而且點兩款醬都幾match!!👉🏻炸蝦炸粉幾薄,蝦肉幾爽口,而且份量都幾多!-甜品篇Apple CrumbleRuby Tuesday嘅甜品都好出名,當然要試試!Apple Crumble 焗得好脆身,牛油味好香,上面仲有一球雲呢嗱雪糕,雪糕好滑又有雪呢嗱香!雪糕同Apple crumble 一冷一熱嘅交融口感不錯
好耐無食牛扒啦!
一於去Ruby Tuesday滿足下我呢個食肉獸嘅味蕾!

18oz USDA Bone in 肉眼扒
我地揀咗蘑菇汁,係有鮮蘑菇肉咖,加埋牛扒口感更豐富。
而且18oz都幾大塊又厚身,啱哂同成班fd子share!

拼盤對對碰
我地另外點咗個拼盤(大)開心share!
幾個人食絕對夠飽!
分別揀咗以四款小食:
👉🏻薯皮
👉🏻雞翼
照燒雞翼都有水準,外脆內嫩,燒得幾鎖汁。
👉🏻炸雞
唔會太乾,雞柳肉質都幾滑,炸皮好香!
而且點兩款醬都幾match!!
👉🏻炸蝦
炸粉幾薄,蝦肉幾爽口,而且份量都幾多!

甜品
Apple Crumble
Ruby Tuesday嘅甜品都好出名,當然要試試!
Apple Crumble 焗得好脆身,牛油味好香,上面仲有一球雲呢嗱雪糕,雪糕好滑又有雪呢嗱香!雪糕同Apple crumble 一冷一熱嘅交融口感不錯!
底層仲有酸酸甜甜嘅蘋果片,少少爽口又同脆脆粒同雪糕好夾,層次豐富。

飲品篇
Ruby’s Passion
呢杯smoothies 好消暑,而且加入咗芒果同新鮮百香果蓉,兩種口味好match!

Berry Fusion
呢杯都充滿咗果肉,雜苺酸酸甜甜好開胃,仲加入咗菠蘿汁,整體好refreshing!
2021-07-27 349 瀏覽
朋友送嚟六折的ruby優惠券,諗住 有優惠 去食一食好西. 去到餐廳兩位, 攞咗 張飛之後先安排坐咗一個 屈質嘅位置 位置,喺玻璃尸門则面十分之 屈質 ,初初我好不想食,就是因為真係坐得好舒服,隔離就是另一個家庭,相隔好近他們傾咩我都聽得好清楚 。 之後 點了一個 西冷牛扒墨西哥薄餅加甜品。 食物質量唔會有太大驚喜, 市中心德國菜和outback可能好食D。全程無咩服務,水都無一杯,調味料叫先提供。折扣後加一三樣野680,兩人都覺得唔值,1,坐得不舒服,2,没有服務 3,食物也不太特別所以不會有下一次

所以不會有下一次
雖然食物質素有待改善,但因為服務好滿意,女侍應不厭其煩笑容滿面地再三為我們落單(加分)。1) Ruby's Cream Blast $68 (4/5分)即Oreo/香蕉/朱古力smoothie三個味各自出味得來但好夾又不太甜,好!Frozen Cappuccino $68~(3.5/5分)好滑好香微甜2) Jumbo Lump crab cake $238~(4/5分)香煎蟹餅,一上枱好香好香好多蟹肉,唔會好多麵粉溝落去,好食下次會再叫。😋3) Cheese Quesadilla $298~ (3.5/5分)香草芝士墨西哥烤薄餅, 素食小吃份量都算多, 芝士味香,彷肉都好味,但略嫌餡料分佈不均,每塊有三份一是沒有饀只有净餅。4) Premium Aged Prime Sirloin ~(3/5分) 西冷扒8安士(會員優惠券$108), 餐牌正價是12安士$458~ 今晚揀左蒜蓉汁,但唔係好食得出,冇討厭嘅梳打粉,叫左七成熟但係最後是全熟,所以有點鞋扣左分。5) Tender Ribs (Half) $318~ (3/5分)半份燒烤豬肋骨, 啲肉太林,味太甜,有煙熏味香口,老公竟然話似
好滑好香微甜

半份燒烤豬肋骨, 啲肉太林,味太甜,有煙熏味香口,老公竟然話似我係759買返屋企氣炸嘅ribs差唔多口感同味道,灰左!😅

p.s.會員折扣有半價

2021-06-27 745 瀏覽
好耐冇食Ruby Tuesday,屯門開左便去試吓,食物質素幾好,冇特定下午茶餐,午餐餐牌至五時,見其他人食的意粉都幾大碟,但去試當然試吓佢出名的扒及肋骨,燒排骨真的不錯,肉貭juicy,但西班牙栗飼豬扒就冇味及鞋鞋地,而且比較細塊;新豬肉(素)墨西哥餅有D驚喜,夠多芝士及素肉質感不錯;另加炸雞條配芥末醬好好味,但$30得三舊雞條略貴,凍飲好大杯,檸檬茶茶味幾香,環境新淨及侍應都有禮,但星期六日冇餐,如散叫食物而又非會員都幾貴。
餐湯
炸雞條
燒排骨
餐飲
2021-06-27 584 瀏覽
時代廣場開了Ruby Tuesday, 事前一訂左枱,唔使等直入, 見有人walk-in 職員同佢講話等約十五分 鐘, sun 一人brunch 慢慢食,點左個牛排。做左會員正價餐牌五折,所以埋單時三百內,都ok。環境: 比其他分店細少少, 在時代廣場地下,裝修和氣氛還好。枱和枱之間隔得都開,沒有壓迫感。職員:態度還可, 經理態度服務誠懇。食物: 份量夠,等十零分鐘上菜牛排都幾大塊,叫5成熟,切開係5成,有汁,味道還可以,表面感覺未夠焦糖化,薯條脆。其他:週末沒有lunch menu ,有限時90分鐘。

職員:態度還可, 經理態度服務誠懇。

其他:
週末沒有lunch menu ,有限時90分鐘。

牛排
2021-06-27
1 分鐘 (堂食)
牛排