經典滋味重新起旺角登埸!!即刻拉埋男朋友去食🥰🥰👍🏻滋味炸蝦炸蝦🍤一共五隻,份量唔算好多,不過炸粉比例剛好,炸得金黃香脆,微辣嘅千島醬汁加上蔥花,再點上餐廳自家辣醬,夠晒邪惡香口,底部更配上沙律菜,清一清喉嚨再食下一道!👍🏻德州炸雞漢堡 平時食Burger都係食牛肉多,今次試試炸雞先!有別於一般漢堡包嘅包皮,呢款烘得香脆有坑紋,口感較硬,但未有被肉類嘅油份所致淋,厚厚嘅漢堡一啖真係咬唔晒,中間加上瑞士芝士同煙肉,夠晒鹹香,雞扒超級巨型,香脆之間帶點微辣,拌碟嘅薯條新鮮炸起,食唔停口(´▽`)👍🏻巴馬芝士明蝦長通粉 餐廳意粉種類好多,最後被餐牌圖片所吸引住,嚟到圖文相符,每一條長通粉被芝士重重包圍住,而且仲有芝士碎鋪面,稍為攪拌一下,食落奶香好重,蝦仁爽口彈牙,極具飽腹感!👍🏻濃情朱古力以甜品份量而言簡直係誇張!杯底藏有滿滿嘅暖心朱古力蛋糕,加上奶香頗重嘅雲呢拿雪糕、新鮮忌廉、焦糖朱古力醬,入口冰火夾雜,食落滿是邪惡和滋味。記住叫呢個甜品之前一定要留肚喲(*¯︶¯*)👍🏻👍🏻重開晚市嘅旺角分店,座位闊落,而且滿佈打卡牆,個日去到一出𨋢口咁岩仲有巨型漢堡包迎接我添(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)#優惠情報即
經典滋味重新起旺角登埸!!即刻拉埋男朋友去食🥰🥰

👍🏻滋味炸蝦

👍🏻德州炸雞漢堡

👍🏻巴馬芝士明蝦長通粉

👍🏻濃情朱古力

#優惠情報
即日至5月31日,旺角店有free flow 時段 5-9PM $88/h ;$158/2h,有六款酒精飲品可供選擇!

• 滋味炸蝦
Ruby Tuesday喺旺角嘅分店開返喇! 沿商場扶手電梯上去,沿路會有好多藝術打卡牆,色彩繽紛,夠晒搶鏡!Ruby Tuesday嘅會所有Items,會員都會有半價優惠,真係冇可能唔Join佢個membership!即日至5月31日旺角店有free flow 呀,下午5點至9點 $88/1-hr 同埋 $158/2-hr!有6款酒精飲品,包括:Asahi and 1664 draught, Bacardi & Coke, Whisky Sour, house red and white滋味雞翼拼盤 $99原味燒雞翼 拼 酸辣惹味水牛城雞翼,啲雞翼勁大隻!燒雞翼配藍芝士醬,有意想不到嘅警喜!經典燒排骨 $169Ruby Tuesday嘅Signature dish,經典嘅燒烤汁帶有少少煙燻嘅風味,排骨燒到啱啱好,肉質軟嫩,啲肉仲可以好易咁切出嚟!迷你露比三重奏 $154三款迷你Burger - BBQ手撕豬肉、蟹餅、牛肉芝士漢堡配薯條,迷你Burger一啲都唔馬虎,包仔細細有齊生菜、芝士、番茄、酸瓜、底面醬汁等,勁Details!濃情朱古力 $99King Size嘅甜品,由朱古力

滋味雞翼拼盤 $99

經典燒排骨 $169

迷你露比三重奏 $154

濃情朱古力 $99

King Size嘅甜品,由朱古力蛋糕、雪糕、Cream、朱古力醬同埋焦糖醬組成,杯嘢重到可以用嚟練舉重!
望穿秋水,晚市堂食終於可以重見天日。疫情寒冬期,好多主力做晚市既好餐廳被逼停一停,經常光顧既美國連鎖餐廳Ruby Tuesday 係其中一間。知道佢地旺角分店開番,即刻約埋朋友去開餐嘆下美式餐飲。.美國風裝修既Ruby Tuesday坐位闊落舒適,裝潢型格,極具空間感。旺角新分店風格同其他分店有少少唔同,沿路有美風塗鴉牆身同極為吸睛打卡牆。仲有少女打卡最愛既霓虹光管Angel Wing,應該會吸引到唔少年青人既目光。.🍤滋味炸蝦 Typhoon Shrimp 會💲84|正💲168⭐️4.2/5露比招牌小食,每次來都必點。炸蝦肉質爽脆大大隻,沾滿左微辣秘製醬汁,酸酸甜甜辣辣非常醒胃。.🍔迷你露比三重奏 Silders Trio 會💲154 |正💲308⭐️3.7/5想食美式漢堡但心大心細,叫呢客Tasting版本既迷你露比三重奏絕對適合:一次過試哂迷你版芝士漢堡、手撕豬同珍寶蟹肉餅漢堡。個人最愛係味道最濃既手撕豬漢堡,醬汁惹味充足。芝士漢堡則略覺乾身。.🌮手撕豬墨西哥烤薄餅 Pulled Pork Quesadilla會💲154 |正💲308⭐️4/5墨西哥餡餅外貌雖然唔算靚仔,但味道上有驚喜
🍤滋味炸蝦 Typhoon Shrimp
會💲84|正💲168
⭐️4.2/5
🍔迷你露比三重奏 Silders Trio
會💲154 |正💲308
⭐️3.7/5
會💲154 |正💲308
⭐️4/5
墨西哥餡餅外貌雖然唔算靚仔,但味道上有驚喜。墨西哥薄餅夾住BBQ醬汁手撕豬,再配上半溶車打芝士同酸甜蕃茄粒。呢客Quesadilla提供俾好似我呢類鍾意食Ribs既食客另一個不錯既選擇。
🍨🍫濃情朱古力 Chocolate Tallcake
會💲99|正💲198
⭐️3.7/5
露比既Chocolate Tallcake係佢地招牌之一,絕對係餐牌內邪惡甜品既核心成員。超大一客忌廉雪糕朱古力蛋糕,適合一大班朋友分享,今次兩個人食極為內疚😂。
另外,旺角分店為慶祝重開,由宜家起去到5月尾酒精飲品有Free Flow Package,5-9PM 💲88/1小時;💲158/2小時。包括有6款唔同酒精飲品選擇:Stella, 1664 Draught, Bacardi & Coke, Whisky Sour, House Red Wine, House White Wine,酒精絕對同邪惡既美式助酒小食係絕配。
不專業食評nei.foodie
手撕豬墨西哥烤薄餅
手撕豬墨西哥烤薄餅
濃情朱古力
濃情朱古力
  • 滋味炸蝦
  • 手撕豬墨西哥烤薄餅
終於可以四個人坐埋一張枱,就梗係約埋啲朋友出去食飯啦!𝗥𝘂𝗯𝘆 𝗧𝘂𝗲𝘀𝗱𝗮𝘆 旺角店重開,環境又企理舒服😌走廊有幾幅心心打卡牆,走之前係到影埋合照先❤️🧡💛💚💙仲有霓虹燈𝗔𝗻𝗴𝗲𝗹 𝗪𝗶𝗻𝗴 👼設計真係落足心思‼️🔸滋味雞翼拼盤𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨 𝙏𝙬𝙤-𝙬𝙖𝙮食美國野點少得水牛城雞翼😍呢到好正宗配埋西芹同蘿蔔條,可以點藍芝士醬汁食🤣拼盤仲有原味雞翼,雞翼夠大隻,share食就啱啱好!🔸迷你露比三重奏 𝙎𝙡𝙞𝙙𝙚𝙧𝙨 𝙏𝙧𝙞𝙤🍔我哋3個人叫露比三重奏就好Fit,一人一個迷你Burger,餡料都唔同架,分別係蟹餅、車打芝士洋蔥圈牛堡、BBQ豬肉絲,個蟹餅超正,一絲絲蟹肉🤤牛堡都好重牛味😗個漢堡都有輕輕烘過,有啲牛油香味。🔸經典燒排骨𝙃𝙖𝙡𝙛-𝙧𝙞𝙗𝙨 🐷💯燒排骨係𝗥𝘂𝗯𝘆 𝗧𝘂𝗲𝘀𝗱𝗮𝘆 Signature 🐷🐷BBQ醬汁好入味,肉質鬆軟唔會乾柴,用把刀輕輕力就可以輕鬆切開,果然係招牌!旁邊的燒雜菜都好好食😋仲有薯蓉,叫咗半份都好夠食😌🔸朱古力暖心蛋糕𝘿𝙤𝙪𝙗𝙡𝙚 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝘾𝙖𝙠𝙚 🍫🍫之前食過個招牌Tallcake,今次就試吓其他甜品🍫朱古力蛋糕中間有熱熔朱古力漿,

🔸滋味雞翼拼盤𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨 𝙏𝙬𝙤-𝙬𝙖𝙮
滋味雞翼拼盤

🔸迷你露比三重奏 𝙎𝙡𝙞𝙙𝙚𝙧𝙨 𝙏𝙧𝙞𝙤🍔

🔸經典燒排骨𝙃𝙖𝙡𝙛-𝙧𝙞𝙗𝙨 🐷💯
經典燒排骨

之前食過個招牌Tallcake,今次就試吓其他甜品🍫朱古力蛋糕中間有熱熔朱古力漿,出面嗰層朱古力蛋糕係黑朱古力,所以唔算好甜。雲呢拿雪糕🍦加埋士多啤梨醬汁,有少少果肉,欣賞個汁冇化學甜味,酸酸地好解膩,連同雙重朱古力蛋糕食就一流🤣
朱古力暖心蛋糕
朱古力暖心蛋糕

🍻即日起至5月31日旺角店有Free flow酒精任飲😈😈
$88/Hr $158/2Hr,可以揀Stella、1664 draught、Bacardi & Coke、Whisky Sour、house red / white wine🍻🍷我地都忍唔住喇🤣出到黎梗要啤啤佢既🍻🍻
迷你露比三重奏

📍#RubyTuesday (#旺角美食)
旺角西洋菜南街51號友誠商業中心3樓

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
  • 經典燒排骨
  • 滋味雞翼拼盤
  • 朱古力暖心蛋糕
呢間旺角嘅ruby tuesday地理位置都幾方便🤩旺角地鐵站一出行幾分鐘就到啦😙佢嘅裝修都幾有格調🤩仲有啲打卡牆都幾特別😙都可以影下相㗎☺️而家仲可以用手機app落單先,差唔多時間再去外賣自取😛慳返咗唔少等野食嘅時間☺️拎外賣個陣仲見到佢地話而家開返堂食會有free-flow promotion🤩好似都幾抵咁呀🥢露比芝士薯條呢份芝士薯條真係夠哂大份呀😻😻炸嘅時間啱啱好,令到薯條好香脆🥰薯條上面仲佈滿咗好多煙肉粒,令到味道更加香濃,真係色香味俱全😋😝🥢阿爾卑斯山漢堡面包經過烘烤,咬落去口感都幾香脆😛因為個包實在太大啦😂大到餐廳要分開2個盒黎擺😝果然係阿爾卑斯山咁大座😌😝而佢嘅牛肉仲好結實彈牙,仲有大大層芝士熔咗係牛上面😍口感一流😋🥢手撕豬墨西哥烤薄餅薄餅食落口好有層次😻當中都幾多餡料係入面,每啖都咬到手撕豬嘅肉😋佢仲有bbq醬汁可以點住嚟食☺️幾有墨西哥味道😜🥢紐約芝士蛋糕芝士蛋糕質感好光滑柔軟,密度都幾高,入口即溶🥰即使係外賣,餐廳仲好貼心準備埋忌廉同埋果醬比我地加上去☺️真係增加咗唔少口感😙

🥢露比芝士薯條

🥢阿爾卑斯山漢堡

🥢手撕豬墨西哥烤薄餅

🥢紐約芝士蛋糕
小編🐰放假經過旺角,發現 Ruby Tuesday 旺角分店重開,即時令人想起它的經典燒排骨,立即用手機apps落單,外賣自取買返屋企,今晚又可以懶一次不用😌煮飯。🦋經典燒排骨 Half-ribs露比經典皇牌菜式,每次堂食都必點的主菜,外賣同樣不失水準,令人心花怒放🤩。🦋滋味炸蝦 Typhoon Shrimp香脆的炸蝦配上露比自家製辣醬,份外開胃惹味。🦋迷你露比三重奏 Sliders Trio一次過嘆三款不同餡料的迷你漢堡,包括車打芝士漢堡、珍寶蟹肉餅漢堡及BBQ烤豬肉漢堡,加埋香脆薯條,大大滿足感。🦋紐約芝士蛋糕 New York Cheesecake芝士蛋糕加上藍莓醬,完美配搭。

🦋經典燒排骨 Half-ribs

🦋滋味炸蝦 Typhoon Shrimp
香脆的炸蝦配上露比自家製辣醬,份外開胃惹味。

🦋迷你露比三重奏 Sliders Trio

🦋紐約芝士蛋糕 New York Cheesecake
芝士蛋糕加上藍莓醬,完美配搭。

外賣自取
2022-04-21 104 瀏覽
🌸旺角美食🌸Ruby Tuesday🍽想安在家中品嚐滋味美食?今天特意到一間位於旺角重新開張的人氣西餐廳-「Ruby Tuesday 」購買一頓滋味晚餐外帶回家慢慢品嚐❗餐廳裝修精美,環境寬敞,呈歐美華麗風格,有精緻彩繪打卡牆及精美霓虹燈打卡牆,適合喜愛打卡的年輕朋友仔📸座位寬敞舒適❗餐廳堂食更會有free flow! 店員殷勤有禮,外賣自取先可透過手機App下單,相當方便快捷❗我們一行2人惠顧了以下菜式:1️⃣🌟滋味炸蝦 Typhoon Shrimp滋味炸蝦炸得黃金香脆,炸蝦外層香脆,內裏蝦肉鮮嫩,十分鮮味❗️2️⃣🌟阿爾卑斯山漢堡 Alpine Swiss Burger份量十足的阿爾卑斯山漢堡,配有厚厚而且肉質鮮嫩多汁的漢堡扒、濃郁的瑞士芝士、滋味多汁大蘑菇及清新香脆蔬菜蕃茄,份量十足,口感豐盛,配有炸得黃金香脆厚切薯條,十分惹味❗️3️⃣🌟經典燒排骨 Half-ribs經典燒排骨份量十足,排骨容易切割,骨與豬肉容易切割分離,而且豬肉軟淋鮮嫩入味,配有香濃滋味的燒烤醬,還有清甜南瓜、爽口蘿蔔及香幼薯蓉作配菜❗4️⃣🌟紐約芝士蛋糕 New York Cheesecake紐約芝士蛋糕以香濃的芝士製成,質
🌸旺角美食🌸Ruby Tuesday🍽

我們一行2人惠顧了以下菜式:

1️⃣🌟滋味炸蝦 Typhoon Shrimp

阿爾卑斯山漢堡

3️⃣🌟經典燒排骨 Half-ribs
經典燒排骨(半份)

紐約芝士蛋糕以香濃的芝士製成,質感厚重,帶香濃幼滑的芝士,配有鮮甜雜莓醬,甜而不漏,喜歡芝士蛋糕的朋友一定不能錯過❗
紐約芝士蛋糕

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

總括而言,此餐廳的食物質素高,食物是即叫即製,提供多款滋味西式菜色,還提供多款滋味甜品❗餐廳鄰近旺角站,交通方便,絕對是旺角一帶的必食西餐菜之選❗

🔖總體評分:
美味指數:⭕⭕⭕⭕⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕
5⭕️為滿分

📍Ruby Tuesday (友誠商業中心) (旺角):旺角西洋菜南街51號友誠商業中心3樓
2022-04-15
15 分鐘 (外賣自取)
阿爾卑斯山漢堡
經典燒排骨(半份)
紐約芝士蛋糕
  • 經典燒排骨
平日時段行過旺角見到竟然開咗Ruby Tuesday,一路行扶手電梯行上去都覺得佢嘅裝修好modern,兩邊牆都有graffiti,同其他分店好唔同,令人好期待佢提供既嘢食係咪都會同其他分店唔同。上到去見到個午餐Menu,果然有唔同,有得叫迷你sliders,平時叫sliders係四個迷你burger with fries,呢度就可以叫半份sliders with fries,好啱比較細食嘅女仔,午餐仲包飲品,好抵食!Burger 入面既肉煎到啱啱好,外面焦脆但入面夠半熟,配上烘香既包同新鮮蔬菜,一流!薯條好香脆,落少少佢哋嘅秘製調味粉更好味。凍檸茶都好大杯,另外叫咗一杯摩卡咖啡,就真係冇咩特別,冇特別香亦都冇特別回甘,去Ruby Tuesday 都係飲酒最開心!

剛剛旺角友誠商業中心新開的Ruby Tuesday裝修華麗,很舒服,位置坐得闊落。服務很好,食物水準也不錯。 食物嘅份量多,如果join埋會員價錢仲抵!炸蝦 (typhoon shrimp)同炸蠔熱辣辣,好味。個炸蝦啲汁真係令到成個口唔停。叫咗個龍蝦意粉同埋鵝肝飯。龍蝦意粉真材實料,比足一隻。鵝肝飯都係比足四片鵝肝,仲有埋帶子。頭盤我地叫咗個拼盤,希望一次可以試多幾款菜式。個薯仔皮我特別鍾意,令我回想起童年時候嘅Ruby Tuesday。但係佢最出名嘅係炸雞chicken tenders,大家記得要試一下。最後我特別鍾情係個甜品,唔太甜,分量大,好好食!
Ruby 香港人應該不陌生,但這是一家新分店,可能就仲有人未知。一直欣賞佢地食物既質素。所以有做會員,會員點main menu 可以平一半,包括飲料。 而今日介紹既係weekday lunch menu, 其實價錢大概100-300。有包飲品同湯/沙律。有classic burger, carbonara,ribs。依家仲有價錢高啲既steak set。 可以話選擇幾多。我比較喜歡食佢地既意粉同burger。今次試左main menu 既mini burger, 同朋友仔share比較易。之前試過其他分店既burger好好食,好juicy 既漢堡。而食lunch set 我都會叫湯,因為佢嘅芝士鬆餅真係好食。 雖然我飲湯已經飽左一半,我也一定會叫。Ruby Tuesday 的甜品:Top cake 也很好吃哦!朋友多叫一個試試看。三至四人吃也夠了!Cost for lunch :150-3xx。join 會員的話,cp 值更高,視乎光顧次數環境:舒服雅致質素: 保持水準

我比較喜歡食佢地既意粉同burger。
環境:舒服雅致
質素: 保持水準

Carbonara
Mini  burger(beef)
Ribs
Chicken  wings  two  wat
Spring  rool
Soup  with  cheese  biscuit
2022-01-13
150 分鐘 (堂食)
Carbonara
Mini  burger(beef)
Chicken  wings  two  wat
Soup  with  cheese  biscuit