2022-09-13 910 瀏覽
中意食意粉嘅一定要試呢間!!!Gnocchi Gorgozola, Walnut, Rocket And A Scent of Truffle首先叫左最近好多地方都會見到嘅薯仔粉團, 配藍芝士醬加truffle、火箭菜、合桃etc, 開頭點完店員同我地覺隻gorgonzolar cheese會有啲臭, 離到陣味真係好勁🤣不過我本身好cheese所以覺得非常好, mainly淨係食到陣cheese味, truffle係其次Spatzle Cream And Bacon另外試左daily新鮮自家製北意手工粉, 呢款係香港比較少見, 食落比平時個啲有咬口, 每一粒都好分明沾到cream sauce, 但就無上面個款gnocchi咁impressed, but still good👍🏻
中意食意粉嘅一定要試呢間!!!

2022-08-16 899 瀏覽
對上一次來到此店已一年前。今晚突然想吃手工意粉便和友人過來。到達時見到餐廳滿座(我見不到原來有張空枱)。幸好友人有訂位,不然都要等。想不到星期二會這樣爆(大家記住訂位)。今晚想喝酒,所以點濃一點的東西。先嘗了 sfizio's tomino & parma ham ($128)。有點吃 raclette 的感覺。芝士被煎過, 煙煙韌韌,非常惹味。sfizio's salad ($78) 蔬菜非常新鮮,混合陳醋,甜甜的,很好味。主菜來了,就是我們喜歡的濃味 菜式 ...gnocchi gorgonzola, walnut, rocket and a scent of truffle ($138)😈 最喜歡煙韌的 gnocchi ... 跟我們在意大利吃的一樣 ❤️spaghetti alla puttanesca ($99)最後又試了少辣,濃味,有黑橄欖、鯷魚、辣椒的番茄醬的意粉,好刺激。手做的意粉果然是在另一個層次。甜品只剩兩款,都試了。signature handcrafted tiramisu $55pear ricotta cheese cake $?我不形容了,你自己試,不會失望

今晚想喝酒,所以點濃一點的東西。

主菜來了,就是我們喜歡的濃味 菜式 ...

甜品只剩兩款,都試了。

pear ricotta cheese cake $?

我不形容了,你自己試,不會失望。

他們的咖啡也非常好喝,有一點點堅果的味道,不太濃,在 espresso 與 drip coffee 之間。店員建議我不要加奶,可真正品嚐咖啡的味道。果然,連平時一定要加奶的我也淨喝咖啡。真的很有驚喜。

“we use only italian coffee TOSTINI directly imported fr salerno. high quality for than 20 years with the real italian coffee"

另,他們的 house wine $45 一杯,紅白都很好喝。

友人說這種味道只有真正意大利人才可以做到。也許是吧。廚師真的是意大利人。問他這裡的菜式是意大利那個部分的,他說各個地方都有。他自己來自米蘭,在很多地方逗留過,如 naples, genoa, etc...

我很高興這店可以繼續營運,讓我們可以吃到真正意大利風味的菜式。
sfizio's tomino & parma ham
sfizio's salad
spaghetti alla puttanesca
pear ricotta cheese cake & signature handcrafted tiramisu ($55)
2022-08-15
sfizio's tomino & parma ham
sfizio's salad
spaghetti alla puttanesca
  • pasta
  • desserts
  • cheese
  • ham
叫左Gnocchi verde同Spatzle同埋Ravioli,好一般,唔值依個價。Gnocchi Verde粉既比例比薯仔多好多,冇乜薯仔味,好似食緊粉咁。Spatzle好淡既芝士味,非常普通,意粉口感冇特別Raviolid油有陣石油味,粉好多,皮好厚,芝士好少好細舊如果想黎食麵粉既話,可以一試。想食好味既意大利餐既話,去薩利亞都好過佢。

Gnocchi Verde
粉既比例比薯仔多好多,冇乜薯仔味,好似食緊粉咁。

Spatzle
好淡既芝士味,非常普通,意粉口感冇特別

Ravioli
d油有陣石油味,粉好多,皮好厚,芝士好少好細舊

❤️必試意北手工意粉、朱古力gelato❤️🐭 米奇老豬Vol. 240 🐷[Sfizio Italian Restaurant]身為煙韌控 老豬最愛手工意粉平時食開pici 雖然係連鎖 但質素真心唔錯呢間係老豬朋友大力推薦佢地🤭所以就做左下資料搜集聽講個老闆係意大利人來㗎 😯佢地嘅tiramisu好似係必試嘅不過老豬去到果日店員話menu上面所以甜品都無 😭😭😭不過有另外一個secret menu ㊙️仲有驚喜添 🤫.🐖🐖《自家製北意手工意粉》🐖🐖 🛑 8.6/10 🛑 💰$88💰呢款名為spatzle嘅意粉 🌟係一粒粒咁 無固定形狀類似加左蛋嘅刀削麵 🤭係老豬暫時食過最煙韌嘅意粉 🦷雖然巴馬臣芝士忌廉醬(仲有煙肉)會容易膩 (所以建議2個人share)但我估應該加左d黑椒 (?)所以有小小辣味中和返個芝士反而越食越惹味 越開胃😂.🐖🐖《意式肉醬薯仔粉糰》🐖🐖 🛑 8.3/10 🛑 💰138💰自從喺Dawn (Vol 118介紹過)食過gnocchi之後就極度中毒只可惜Dawn已經結野 🥲今次試呢間嘅Gnocchi就覺得有d似德國果d薯仔波knodel多d都算煙韌 但可能薯仔比例較高所以反
❤️必試意北手工意粉、朱古力gelato❤️
🐭 米奇老豬Vol. 240 🐷
呢款名為spatzle嘅意粉 🌟
係一粒粒咁 無固定形狀
類似加左蛋嘅刀削麵 🤭
係老豬暫時食過最煙韌嘅意粉 🦷
但我估應該加左d黑椒 (?)
所以有小小辣味中和返個芝士
反而越食越惹味 越開胃😂
🐖🐖《意式肉醬薯仔粉糰》🐖🐖
🛑 8.3/10 🛑 💰138💰
只可惜Dawn已經結野 🥲
都算煙韌 但可能薯仔比例較高
所以反而無spazle咁煙韌~
意式肉醬就正常水準啦
🐖🐖《雞胸拌意式沙拉酒汁配凱撒沙律》🐖🐖
🛑 8.2/10 🛑 💰$98💰
呢塊雞胸仲大過我地塊面😂
而且肉質完全唔會柴
淋面嘅醬係落左馬莎拉酒、忌廉同蘑菇🍄
酒味都幾濃 覺得突然有d中餐嘅味道
總之就好好味啦 😚
❣️🐭總評分🐷❣️
味道:8.3/10
服務:8/10
環境:8/10 (雖然店鋪面積細,但好有外國d小餐館果種幾cosy嘅感覺)
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅ (spatzle、gelato)
📍 Sfizio Italian Restaurant 📍

#米奇老豬_蛋糕
#米奇老豬_雪糕刨冰
#米奇老豬_cafe
#米奇老豬_西式

佐敦小店多,cafe 手工意粉都好幾間.上網見到呢間係意大利人做主廚嘅所以想試吓鹹魚蒜香意粉,真係好香但係我唔鍾意呢啲鹹魚味蒜香意粉本身已經係好好嘅配搭如果鍾意食鹹魚嘅我相信你點一定滿足到你所有嘅要求.呢一個blue cheese 薯團先係我最愛.每一啖都有blue cheese 嘅香味,薯團口感煙靭每一粒薯團都比芝士同白汁包圍着. 食肉數嘅我完全忘記咗肉嘅感覺享受每一粒,仲有啲合桃喺度好咁再豐富一啲基本上呢一碟我冇食過淨係比到相俾唔到comment ,朋友話好似Carbonara 咁嘅味但係意粉變咗粒上😂坐得唔係咁舒服位置比較少同埋逼夾
佐敦小店多,cafe 手工意粉都好幾間.
上網見到呢間係意大利人做主廚嘅所以想試吓

呢一個blue cheese 薯團先係我最愛.
每一啖都有blue cheese 嘅香味,薯團口感煙靭
每一粒薯團都比芝士同白汁包圍着. 食肉數嘅我
完全忘記咗肉嘅感覺享受每一粒,仲有啲合桃喺度好咁再豐富一啲

但係意粉變咗粒上😂
坐得唔係咁舒服位置比較少同埋逼夾
2022-07-28 286 瀏覽
屬小店,價錢合理,店員服務態度友善,但環境座位較逼夾。點了一份Burrata caprese salad 好味。Pasta方面,先點了一份Spaghetti alio olio 意粉質地OK,但呢個意粉應該係辣嘅,但一啲都唔辣。之後點了Penne al Ragu 好味。最後叫了一個ravioli,略嫌雲吞皮唔夠滑,餡料唔夠濕潤,但今時今日有手做意大利雲吞,已經好難得,所以都係需要一讚。老闆娘介紹左一支唔係餐牌嘅Chianti 味道好,價錢合理。最後叫了一件開心果蛋糕,但由於本人唔係太好甜品,感覺味道一般。

Burrata    Caprese
Spaghetti  aglio
Penne  Al    Ragu
Ravioli
Pistachio  cake
2022-06-30
Burrata    Caprese
Penne  Al    Ragu
之前搵到依間餐廳已經覺得好吸引,今次放假專程過嚟佐敦食中午。依間店距離佐敦地鐵站都好近,係一間家庭式嘅意式餐廳。店內空間唔大,之前睇介紹都幾多人講話要等位,所以今次係等過左中午繁忙時間先嚟,不過營業時間到3點,然後會落場休息,所以嚟嘅話都要留意返。我近2點嚟到即刻有位,但估唔到依段時間都頗多人,果然係幾受歡迎。見餐牌上有各種特色手工意粉,樣樣對我嚟講都好吸引,有啲後悔今次淨係得兩個人嚟食,如果唔係就可以叫多啲野share。 今次試嘅兩款意粉都係餐廳signature,見到都幾多人介紹同埋幾乎每檯都要叫。中午lunch set會包埋餐湯同飲品,是日餐湯係椰菜花湯,覺得幾creamy唔錯,比起一般嘅忌廉同羅宋,我更中意依款湯。Spatzale Cream and Bacon ($88)佢嘅中文譯名係北意手工粉,雖然唔知係咩,但因為太多人推薦所以就叫左,嚟到就發現果然係無介紹錯,賣相不得了,齋睇已經覺得好rich,滿滿嘅cream同芝士令到依碟意粉超級邪惡。意粉細細粒而且食落口感彈牙,以前未食過覺得幾特別,再搭配埋忌廉、煙肉同芝士撈埋一齊,成個配搭好match,覺得味道有少少似食緊Mac a

佢嘅中文譯名係北意手工粉,雖然唔知係咩,但因為太多人推薦所以就叫左,嚟到就發現果然係無介紹錯,賣相不得了,齋睇已經覺得好rich,滿滿嘅cream同芝士令到依碟意粉超級邪惡。意粉細細粒而且食落口感彈牙,以前未食過覺得幾特別,再搭配埋忌廉、煙肉同芝士撈埋一齊,成個配搭好match,覺得味道有少少似食緊Mac and cheese,但質感更為出色。不過成碗意粉真係幾滯下,強烈建議一定要搵人share,食到一半已經覺得好飽。

Gnocchi Rosso ($138)
另外點嘅就係gnocchi 薯仔粉糰,有得揀搭配肉醬或者青醬,今次就試左肉醬。雖然無spatzale嗰種意粉咁驚艷,但味道正常而且醬汁開胃,搭配意粉幾惹味。而粉糰質感比想像中淋,個人偏向中意食較彈牙嘅口感,不過因為食落無另一款咁漏,所以我都係食唔停口。整體而言係好食嘅,如果下次嚟都會再叫依款試埋個青醬。

好少喺香港可以食到咁特別嘅意粉,而且都好好味,手工意粉嚟講性價比幾高!絕對會encore,亦推薦大家試下。

2022-07-12
午餐
2022-07-13 1979 瀏覽
意大利人主理的傳統意粉店😍店名Sfizio係指熱烈渴求 作為意粉迷既我都對小餐館充滿期待😝1️⃣ Burrata Caprese Plate「布袋芝士沙律」較淡味🤔 貪心的我expect舊芝士會濃啲~2️⃣ Four cheese Ravioli 「四重芝士意式雲吞配牛油鼠尾草汁」我最鍾意呢個(只限芝士迷)🫢 將4種唔同風味既芝士製成內餡,一咬落去好滿足🥰 好多餐廳擺盤得幾粒ravioli,呢到就有一大碟😝3️⃣Gnocchi 好得意既薯團 用薯仔+麵粉人手搓製 口感軟糯煙韌 食到淡淡薯仔甜味 好特別 要叫丫❕青醬夠香夠濃郁(^-^)/4️⃣Spatzle Cream & Bacon「自家製北意忌廉巴馬臣芝士手工意粉」不規則細粒既手造意粉仔 al dente之選 唔會煮到好mushy~ 每啖都被creamy cheese sauce包住 好掛汁 但可惜煙肉無炒香 差咁啲煙熏味😣5️⃣Tagliatelle Al Ragu 「肉醬全蛋闊麵」少失望🥺 肉醬唔夠濃郁 意粉亦掛唔到啲肉醬 成碟都好淡😢6️⃣7️⃣8️⃣ 甜品環節「意大利空運朱古力雪糕」😱‼️ 估佢唔到咁好食 厚厚一層可可粉 包住朱古力雪糕 唔會好甜 有啲mou
意大利人主理的傳統意粉店😍

1️⃣ Burrata Caprese Plate

2️⃣ Four cheese Ravioli
「四重芝士意式雲吞配牛油鼠尾草汁」

3️⃣Gnocchi

4️⃣Spatzle Cream & Bacon

5️⃣Tagliatelle Al Ragu

6️⃣7️⃣8️⃣ 甜品環節
「意大利空運朱古力雪糕」😱‼️ 估佢唔到咁好食 厚厚一層可可粉 包住朱古力雪糕 唔會好甜 有啲mousse feel 最入面係類似吉士醬feel 一啖雪糕三種層次 好驚喜 唔怪得店員一定要我地叫 話仲好食過tiramisu🤣
而Tiramisu係好正路既 好重蛋香 反而無哂酒味~
cake of the day 開心果蛋糕🍰 對於香港人黎講太甜 但外國人會好鍾意既死甜feel😛

四個人叫左4個意粉 3個甜品 2杯酒 埋單都係每人250蚊 食到意大利authentic菜式 都幾抵食😗 值得一試(^ー^)ノ
10 分鐘 (堂食)
  • Tiramisu
  • 薯仔粉團配自家製意式肉醬
2022-07-05 302 瀏覽
近排聽人講呢間手工意粉幾抵食 就去咗呢度一試 都幾多人排隊 唔知好唔好食呢😚👅𝑂𝑟𝑒𝑐𝑐ℎ𝑖𝑒𝑡𝑡𝑒 𝑁𝑑𝑢𝑗𝑎 𝑆𝑓𝑖𝑧𝑖𝑜’𝑠 𝑆𝑡𝑦𝑙𝑒 $138呢個係番茄醬芝士貓耳朵 佢嘅醬汁酸酸地 辣辣地 好開胃😋貓耳朵食落幾煙韌 同埋都有啲salami 整體幾好食 正🤤👅𝑆𝑝𝑎𝑡𝑧𝑙𝑒 𝐶𝑟𝑒𝑎𝑚 𝑎𝑛𝑑 𝐵𝑎𝑐𝑜𝑛 $88呢個係自家製北意手工粉 之前未食過呢種意粉 幾特別😛食落似好細粒嘅薯糰 醬汁幾creamy 但係唔會好漏嘅 好味😍👅𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡 𝑜𝑓 𝑡ℎ𝑒 𝐷𝑎𝑦 $70佢嘅甜品每日都唔同 嗰日有得食朱古力三重奏 佢用咗三款唔同嘅朱古力🍫最上面嗰層似白朱古力 跟住有啲榛子脆脆 最底應該係黑朱古力 食落唔會好甜 鍾意食朱古力嘅人一定要一試🤩總括嚟講 呢間嘅手工意粉幾好食😋同埋都好抵食 不過嚟之前預先訂位會好啲 因為都幾多人 大家要嚟呢度一試呀😙😋 好味:8.49/10🤑 價錢:8.34/10🤗 服務:7.99/10😝 環境:7.54/10😚 衞生:7.12/10🤩 整體:8.47/10

👅𝑆𝑝𝑎𝑡𝑧𝑙𝑒 𝐶𝑟𝑒𝑎𝑚 𝑎𝑛𝑑 𝐵𝑎𝑐𝑜𝑛 $88

😝 環境:7.54/10
😚 衞生:7.12/10
🤩 整體:8.47/10
Spatzle Cream  &  Bacon
Orecchiette  Ndjua  Sfizio's  Style
Spatzle Cream  &  Bacon
成日見大家二三訪😳一直都想試下有幾正 $88起幾抵👀畢竟九龍區好少有手工意粉啊😭係間家庭式細店 可能係內街 唔太繁忙 我地12:30到都岩岩好有位嘅 食左陣就開始有人等lu😗btw menu有成十幾款pasta(圖4-5) 研究左勁耐🤣tiramisu賣哂喲😢menu放最後~🍅Tortellini Al Ragu ($128)意式雲吞版嘅肉醬意粉🤣內餡係Parma ham🍖茄味都fresh 同係意大利街邊食過嘅味差唔多 記憶點不高 普普~🌟🧀🥔Gnocchi Gorgonzola, Walnut, Rocket and a scent of truffle ($138)芝士味幾濃下🤤係好食嘅blue cheese醬💙🧀配truffle oil又夾到😳成碟勁香濃creamy 但又唔會難聞的臭 我地兩隻芝士控approve! Gnocchi口感幾特別 似偏軟身嘅芋圓🤣食食下會開始滯 不過我最後都照舊抹碟式食汁🙈
Tortellini Al Ragu

🍅Tortellini Al Ragu ($128)

• Gnocchi Gorgonzola Walnut Rocket and a scent of truffle
繼續試下啲地道既餐廳,今次去食一間意大利人主理既餐廳,餐廳雖然比想像中細間同埋唔顯眼,不過比想像中好味,食物普遍比較淡味,但好有特色!Gnocchi Verde $118第一次食呢類薯仔粉,感覺有少少似食緊年糕咁,不過又冇年糕咁難咬。醬汁就簡左傳統熱那亞羅勒青醬,淡淡地既草青味為薯仔粉增添左唔少風味!Pappardelle AL Ragu $150呢個意粉係手工意粉,第一啖就已經食得出同普通意粉既分別,意粉係非常彈牙既。第一次食肉醬意粉係配全蛋闊麵,蕃茄醬亦唔會太濃郁。Ravioli ai 4 formaggi burro Ed Erbe $140去意大利餐廳食雲吞是常識吧!呢碟雲吞比想像中份量多,同朋友一齊分係絕對夠食!除左雲吞入面既芝士,仲有芝士醬可以點埋黎食,令口感會好creamy!

Gnocchi Verde $118

Pappardelle AL Ragu $150

🇮🇹👨🏽‍🍳意大利人主理 手造意粉🍝ˆ𝕊𝕡𝕒𝕣𝕥𝕫𝕝𝕖 ℂ𝕣𝕖𝕒𝕞 𝕒𝕟𝕕 𝔹𝕒𝕔𝕠𝕟 ($88)不規則嘅意粉粒 細細粒 質感比起一般意粉彈牙意粉蛋味香濃醬汁混合忌廉同parmesan cheese但一啲都唔會覺得太膩個人認為美中不足嘅地方就係bacon 🥓無炒香ˆ𝔾𝕟𝕠𝕔𝕔𝕙𝕚 ℝ𝕠𝕠𝕤𝕠 ($128)薯仔粉團🥔可以選擇紅醬或者綠醬今次揀左自家製意式肉醬Gnocchi比起一般食開嘅軟糯即使有醬汁都能夠食到薯仔香味👍🏻個人覺得如果可以煙韌返啲 個質感會更好ˆ𝕋𝕣𝕚𝕡𝕝𝕖 ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 ℂ𝕒𝕜𝕖 ($60)真係太甜啦!未必人人接受到嗜甜嘅我都頂唔順似係外國人屋企會整開嘅甜品Hazelnut-mouse 朱古力蛋糕 配合少少脆脆食落有種兒時嘅味道🍫Lunch set包咗餐湯同飲品 當日我地soup of the day係椰菜甘筍菜湯🥕餐廳貴精不貴多 雖然份量唔太多但質素的確唔錯除左蛋糕有啲失望之外 好推介佢地嘅意粉哩個價錢能夠食到正宗嘅意式手造意粉 真係好難得👍🏻而且意大利人老闆👨🏽‍🍳 非常之熱情 又親力親為有機會一定會再去 試下佢地嘅意式雲吞Tortellini AL Ragu’
🇮🇹👨🏽‍🍳意大利人主理 手造意粉🍝

不規則嘅意粉粒 細細粒
質感比起一般意粉彈牙
意粉蛋味香濃
醬汁混合忌廉同parmesan cheese
但一啲都唔會覺得太膩
個人認為美中不足嘅地方就係bacon 🥓無炒香
Spatzel  Cream  and  Bacon

ˆ𝔾𝕟𝕠𝕔𝕔𝕙𝕚 ℝ𝕠𝕠𝕤𝕠 ($128)
薯仔粉團🥔
可以選擇紅醬或者綠醬
今次揀左自家製意式肉醬
Gnocchi比起一般食開嘅軟糯
即使有醬汁都能夠食到薯仔香味👍🏻
個人覺得如果可以煙韌返啲 個質感會更好
Gnocchi  Rooso

ˆ𝕋𝕣𝕚𝕡𝕝𝕖 ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 ℂ𝕒𝕜𝕖 ($60)
真係太甜啦!未必人人接受到

餐廳貴精不貴多 雖然份量唔太多但質素的確唔錯
除左蛋糕有啲失望之外 好推介佢地嘅意粉
哩個價錢能夠食到正宗嘅意式手造意粉 真係好難得👍🏻
而且意大利人老闆👨🏽‍🍳 非常之熱情 又親力親為

由於小店嘅座位比較少 如果去食嘅話最好book定位 上次我去到都坐滿人 有好多嚟到嘅人都食唔到💁🏻‍♀️

#小飛象食食食
Spatzel  Cream  and  Bacon
2022-06-23 222 瀏覽
朋友又帶我食好西🥰話有間係佐敦好有名氣既手工意粉~要book平日先book到,睇黎真係好受歡迎下🤩我地4個人叫左3個手工粉同兩個甜品share食🤤🤤首先黎既係薯仔粉團配羅勒青醬,賣相勁吸引!食落去軟軟既薯仔粉團又帶d煙靭,加上濃濃既羅勒青醬,勁好食😍😍😍意式雲吞我就一般,因為我麻麻地食酸野🤣蒜香意粉炒得好香,朋友們都好like!! 甜品一定要食tiramisu!!!e個係食過數一數二咁好食🤤🤤🤤
2022-05-03
  • Tiramisu
2022-06-17 313 瀏覽
呢間餐廳喺佐敦一條細街度,嗰日七點幾去嗰度,已經差唔多坐滿曬人喇😌咁呢間餐廳比較出名都係食佢嘅手打意粉嘅,所以呢都叫咗個意粉啦,要咗個吞拿魚肉碎炒意粉,另外叫咗個芝士意大利雲吞,一個mozzarella芝士沙律,同埋一個tiramisu 😎我覺得佢嘅意大利粉同埋雲吞都好食,佢個粉係比較硬身嘅但係又唔會話咬到好攰。以前我自己又整個意大利粉,其實製成品都有少少偏硬咗😂至於沙律就一般啦,有一大嚿芝士。Tiramisu我覺得有啲偏甜,不過質地係己滑嘅。 呢間價錢都唔算特別平但係我覺得都可以接受嘅,最後好似2個人食左4百幾,但又唔算飽🙈

2022-06-06
📍佐敦手工意粉小店‼️• 必食煙肉spatzle😆 -- Sfizio🍝🤌🏻·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_佐敦#pigfoodiexhk_意大利菜==============================見唔少人介紹呢間位於佐敦嘅隱世意大利菜小店,舖頭裝修簡單,坐位唔多,好有家庭小店feel~menu主打各種款式嘅手工意粉,頗有特色!😋------------------------------⭐️Spatzle Cream & Bacon $88 (4.6/5)好多人推介嘅自家製北意忌廉巴馬臣芝士手工粉❣️😻意粉係細細粒,口感煙韌!醬汁creamy富奶香,令人一啖接一啖😻·⭐️Tortellini Aurora $145 (4.4/5)呢個係戒指雲吞配巴馬臣芝士~煙韌嘅戒指雲吞入面仲包咗巴馬火腿,好有鹹香!·⭐️Orecchiette Nduja Sfizio’s Style $138 (4.3/5)呢個係莎樂美腸番茄醬混多重芝士貓耳粉~醬汁酸酸辣辣,好惹味!貓耳粉彈牙,弧形嘅部分裝滿曬醬汁,啖啖都好正😻------
#pigfoodiexhk_佐敦
#pigfoodiexhk_意大利菜

整體嚟講三款都幾有特色,個人最推介spatzle!!😆而且價錢唔算太貴,portion足夠,最好同多幾個朋友嚟,咁就可以share幾款😆
賣相:3.5/5
味道:4.4/5