2024-01-15 248 瀏覽
➲ 尖沙咀 Shake Shack➳ 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 ⁽⁹/¹⁰⁾同普遍唔同,Shake Shack 今次用薯仔麵包夾安格斯牛肉漢堡扒配脆炸洋蔥,肉汁爆滿香脆,配埋限定嘅白松露醬,松露味好出,松露控必試。➳ 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 ⁽⁹/¹⁰⁾脆炸波浪薯條灑上巴馬臣芝士,金黃酥脆,放耐咗都依然好脆。配埋一大兜白松露醬,用嚟點薯條或漢堡包,都絕對用唔曬。⤵ @shakeshackhongkong尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG53號舖#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #香港美食 #香港食評 #尖沙咀美食 #shakeshack #白松露 #薯條 #漢堡 #whitetruffle #truffle

➲ 尖沙咀 Shake Shack

➳ 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 ⁽⁹/¹⁰⁾

➳ 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 ⁽⁹/¹⁰⁾

@shakeshackhongkong
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG53號舖

Shake Shack作為美國家喻戶曉嘅漢堡品牌,一直喺全球各地享有極高人氣。佢哋嘅漢堡無人能敵,而奶昔正正係另一大亮點。特別係新推出嘅楊珠甘露奶昔,以香港經典甜品作為靈感,絕對令人驚豔。𝗕𝗨𝗕𝗨推介💫👍 Mango Bubble Shake呢款楊珠甘露奶昔將東西方嘅美食文化完美融合。使用經典嘅雲尼拿雪糕做基底,混合芒果果蓉同椰漿,飲一啖就可以感受到濃厚嘅熱帶風味。更特別嘅係,佢仲加入咗新鮮嘅柚子果肉同爆珠,提高咗口感同層次感。最後加上鮮忌廉同蛋捲脆片,甜而不膩,回味無窮。🍨👍 ‘ShroomBurger呢款漢堡專為食得健康嘅你設計。炸大啡菇嘅酥脆口感同濃郁嘅拉絲芝士完美結合,加上新鮮嘅生菜同酸甜嘅番茄,令每一啖都充滿豐富嘅口感。無論係素食者定係肉食者,都難以抵擋佢嘅魅力。🍔📍Shake Shack 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG53號舖

𝗕𝗨𝗕𝗨推介💫
👍 Mango Bubble Shake

👍 ‘ShroomBurger

📍Shake Shack
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG53號舖
  • Shroom  Burger
2023-11-28 508 瀏覽
我幾鍾意食Shake Shack burger. 最常去嘅就係尖沙咀海港城呢間Shake Shack. 我多數都係食double Shake burger. 我鍾意佢嘅肉質好Juice. 加上香濃嘅芝士,真係好好味!😋👍漢堡包店入面行入去,有望住維港景色嘅坐位。可以望住維港食住burger, 真係好正😆👍快餐店入面有洗手機,同埋飲水機。方便客人可以洗手。Shake shack冇套餐叫的,要單點。Single shack burger $58Double shack burger $81Fries薯條$29
漢堡包店入面行入去,有望住維港景色嘅坐位。
可以望住維港食住burger, 真係好正😆👍
快餐店入面有洗手機,同埋飲水機。方便客人可以洗手。
Shake shack冇套餐叫的,要單點。

Single shack burger $58
Double shack burger $81
Fries薯條$29
Shack  burger  (double)
Fries
2023-11-19
Shack  burger  (double)
Fries
2023-11-22 382 瀏覽
香港限定楊珠甘露奶昔😍點都要嚟試下嘅望住海景,食漢堡包,真係特別寫意來自紐約街頭人氣漢堡店sʜᴀᴋᴇ sʜᴀᴄᴋ,主打❶⓿⓿%全天然安格斯牛肉漢堡、全天然走地雞肉漢堡、香脆波浪薯條等等!不定期推出新產品😍今個秋天,就推出咗香港限定全新飲品楊珠甘露奶昔!✮ ᴍᴀɴɢᴏ ʙᴜʙʙʟᴇ sʜᴀᴋᴇ以港式甜品楊枝甘露為靈感,加入創新元素,製作出一杯味道層次豐富又好飲嘅楊珠甘露奶昔🥤經典雲呢拿雪糕混合芒果蓉及椰漿,配上新鮮柚子肉、芒果及百香果口味爆珠,加上鮮忌廉及蛋卷脆脆,香味濃郁、口感層次豐富,甚為驚喜呢!✮sᴍᴏᴋᴇ sʜᴀᴄᴋ 啖啖肉之選😍芝士牛肉漢堡配上蘋果木熏煙肉、櫻桃辣椒粒及自家秘製Shack Sauce,口感香脆又juicy,辣辣地好惹味😋✮ sʜᴀᴄᴋ sᴛᴀᴄᴋ芝士牛肉漢堡配上香脆原隻大啡菇、生菜、番茄及自家秘製Shack Sauce,結合Shack Burger & Shroom Burger,真係雙重的享受😍味道口感都好豐富,真滋味!香脆波浪薯條,每次必點,大大份,食到停唔到口🤤
香港限定楊珠甘露奶昔😍點都要嚟試下嘅

望住海景,食漢堡包,真係特別寫意

✮ ᴍᴀɴɢᴏ ʙᴜʙʙʟᴇ sʜᴀᴋᴇ

✮sᴍᴏᴋᴇ sʜᴀᴄᴋ
✮ sʜᴀᴄᴋ sᴛᴀᴄᴋ

香脆波浪薯條,每次必點,大大份,食到停唔到口🤤
Shake Shack 推出香港限定新款奶昔將港人最愛甜品「楊枝甘露」變奶昔而肥妹去襯糖水舖都會點楊枝甘露食於是拉埋朋友仔黎試試奶昔版係點先🤭✾ 楊珠甘露 $56每啖都充滿果香,真係同楊枝甘露差唔多經典雲呢拿雪糕配搭芒果果蓉和椰漿入口幼滑濃厚,底層仲有新鮮柚子芒果百香果口味爆珠取替西米,一咬即刻「卟」開酸酸甜甜果醬隨即爆出,口感豐富而頂層更有鮮忌廉同蛋捲脆脆,拌勻更濃郁✾ Chicken Shack $56雞胸肉炸得香脆,肉質嫩滑多汁配搭酸爽醃青瓜同牛油奶酪香草蛋黃醬口感清爽又豐富✾ Shake Shack $58安格斯牛肉漢堡肉味濃郁,油脂香滿滿半溶芝士加埋新鮮番茄同生菜啖啖滿足;啖啖芝味✾ Fries $28波浪薯條炸至金黃酥脆入口綿密薯仔內餡
Shake Shack 推出香港限定新款奶昔
將港人最愛甜品「楊枝甘露」變奶昔
而肥妹去襯糖水舖都會點楊枝甘露食
於是拉埋朋友仔黎試試奶昔版係點先🤭

✾ 楊珠甘露 $56
每啖都充滿果香,真係同楊枝甘露差唔多
經典雲呢拿雪糕配搭芒果果蓉和椰漿
入口幼滑濃厚,底層仲有新鮮柚子
芒果百香果口味爆珠取替西米,一咬即刻「卟」開
酸酸甜甜果醬隨即爆出,口感豐富
而頂層更有鮮忌廉同蛋捲脆脆,拌勻更濃郁

✾ Chicken Shack $56
雞胸肉炸得香脆,肉質嫩滑多汁
配搭酸爽醃青瓜同牛油奶酪香草蛋黃醬

✾ Fries $28
波浪薯條炸至金黃酥脆
入口綿密薯仔內餡
2023-11-08 700 瀏覽
🍔漢堡 🚹1-8人 🐻#炸物控 🐻#甜食控 🐻#芝士控——————估唔到有一日,入嚟快餐店食漢堡包,賣點之一居然係…海景?🤣美國漢堡包過江龍,Shake Shack唔係第一間,但作為行「高價」漢堡包路線嘅店舖,確實有值得欣賞嘅地方。🐻🐻‍❄️:首先個景真係幾靚🤣🐻🐻‍❄️兩個都唔係太肚餓,就叫左「一個餐」嘅食物種類嚟share食🍔Shack burger (Single) $58🍟Bacon Cheese Fries $43🥤楊枝甘露奶昔Mango Bubble Shake $56之(一)漢堡包大細符合返(部份🤣)香港人嘅食量🐻‍❄️:4年前喺美國食過,每樣嘅份量都更大之餘價錢唔係差好遠,但作為小鳥胃,雖然呢個餐份量細啲(特別係漢堡一定細個美國🇺🇸Shake Shack),我鍾意呢個份量! 😆之(二)食材味濃但唔係靠味精🤣🐻:包嘅口感有啲似排包,牛肉味香濃🤤好正🐻:薯條夠脆👍🏽煙肉主要增加口感🐻‍❄️:芝士味好濃🤤🐻:可惜依家呢個配搭,漢堡嘅肉味蓋過左薯條芝士醬嘅味~除非要先食薯條,再食漢堡楊枝甘露奶昔係香港獨有,雖然奶昔都係甜(美式都係螞蟻級💯甜),但飽同膩嘅感覺比飲同類奶昔少,可能因為楊枝
🍔漢堡 🚹1-8人 🐻#炸物控 🐻#甜食控 🐻#芝士控
——————

估唔到有一日,入嚟快餐店食漢堡包,賣點之一居然係…海景?🤣

🐻🐻‍❄️:首先個景真係幾靚🤣

🍔Shack burger (Single) $58
🍟Bacon Cheese Fries $43
🥤楊枝甘露奶昔Mango Bubble Shake $56

之(一)
漢堡包大細符合返(部份🤣)香港人嘅食量

之(二)
食材味濃但唔係靠味精🤣
Shack burger (Single)

🐻:包嘅口感有啲似排包,牛肉味香濃🤤好正
Bacon Cheese Fries

🐻:薯條夠脆👍🏽煙肉主要增加口感
🐻‍❄️:芝士味好濃🤤

楊枝甘露奶昔係香港獨有,雖然奶昔都係甜(美式都係螞蟻級💯甜),但飽同膩嘅感覺比飲同類奶昔少,可能因為楊枝甘露嘅柚子肉同芒果爆朱都帶微酸,成個飲品比較清新,酸酸甜甜嘅味道亦有助消膩👍🏽

店員仲有問落單嘅🐻嘅名,但係…除左張單上有寫唔係好明點解要問🤔又唔太覺其他時候有叫🤔?

結論:因為漢堡肉味濃,配普通薯條🍟已經夠👍🏽

整體卡路里爆曬,一次半次享受下啦~😎咁先有動力減肥嘅~
2023-11-04
Shack burger (Single)
Bacon Cheese Fries
2023-10-11 355 瀏覽
依間漢堡包喺我心目中係最好食嘅。暫時嚟講。每塊包都有超多牛油,超級邪惡,非常之香,而且芝士都好香。薯條炸到脆卜卜,個炸雞塊都好好食,每次嚟都一定要嗌,奶昔又好飲,價錢唔算平,但係海港城嚟過可以睇埋海景,仲有啲咩要求?
2023-09-07 445 瀏覽
今天午餐我外賣叫了Shake Shack的牛肉漢堡包BBQ SHACK MEISTER(單層)好好味!首先,它的牛肉非常新鮮和多汁,每一口咬下去都能感受到肉質的細膩口感。牛肉經過烤製後,外層煎得香脆,內部依然保持著多汁的口感,食一個都夠曬飽,所以我次次外賣只叫一個就夠。BBQ SHACK MEISTER特色在於它獨特的燒烤醬汁,不過可以選唔要牛肉汁,我自己個人鐘意食有汁。這種醬汁與牛肉的鮮美完美結合。每一口都能感受到醬汁的豐富味道,令漢堡提升另一層次,唔似麥記咁乾。

2023-09-07
15 分鐘 (外賣送餐)
2023-08-29 294 瀏覽
Chicken Shack絕對係我係Shake Shack中嘅首選。雞肉炸得金黃酥脆,內裡保持著嫩滑多汁。搭配著新鮮的生菜、酸瓜同特製醬汁,味道非常美味。ShackBurger係經典漢堡非常出色。麵包鬆軟,肉餅煎得啱啱好,口感豐富。搭配上新鮮的蔬菜、起司和特製醬汁,每一啖都充滿了美味同滿足感。Cheese Fries薯條炸得酥脆,上面淋左濃郁嘅芝士,口感豐富。每一啖都能品味到薯條的香脆和芝士嘅濃郁,絕對是一個令人上癮的美食。

2023-08-06 432 瀏覽
好久未食Shake Shack啦🧀🍔🍟🧀🍔🍟🧀🍔🍟🧀🍔🍟今次我一個人選了Shroom Burger炸芝士大啡菇漢堡、Cheese Fries炸芝士薯條還有FiftyFifty檸檬紅茶。炸芝士大啡菇漢堡絕對是這家店的招牌之一。一口咬下去,裡面濃郁的芝士從大啡菇裏面流出來,沒錯,流心芝士是釀在大啡菇🧀🧀,非常特別,要小心別燙到口啊😚熱辣辣的漢堡裡面的生菜和番茄也非常新鮮,搭配沙拉醬,原來素漢堡也可以很好吃😍😍另外,我叫了一份芝士薯條。秘製的車打和美國芝士醬淋在波浪薯條上,也是必吃之一。FiftyFifty檸檬紅茶是一杯清新帶微酸的飲品,吃炸的時候來一杯剛好。#尖沙咀美食#海港城 #海港城美食 #香港探店 #旺角#美式汉堡 #薯条 #芝士控 #foodie#hkfoodie#香港 #一人食吃什么 #探店 #香港美食探店 #甜品#香港甜品#旺角必食#香港美食#香港美食#shakeshack #香港美食攻略 #moodzfoodie#moodzfoodz
好久未食Shake Shack啦🧀🍔🍟🧀🍔🍟🧀🍔🍟🧀🍔🍟

Shroom Burger

Cheese Fries

2023-07-27
10 分鐘 (堂食)
Shroom Burger
Cheese Fries
  • Shroom  Burger
2023-07-03 779 瀏覽
近年開心果甜品當道 周圍都見到佢蹤影開心果控朋友突然話要去shake shack食burgur原來佢係衝住個Pistachio shake😂😂-🔸Pistachio shake $63佢d shake一直都好受歡迎今次仲出左開心果味 見好多人都因為呢杯而來🫢佢既自家製雲呢拿雪糕打出黎 香濃幼滑配搭意大利開心果加埋鹽味蜜糖表面仲灑上開心果碎同埋薄脆片 口感好豐富-🔸Chicken 🍔 $59 / $56平時食開牛今次試下雞有辣同唔辣 炸雞係外脆內滑😍再配埋醃青瓜同椰菜絲 整體吃下去唔算好辣-🔸Fries $29招牌波浪薯條超香脆的😋係實身架 唔係食空氣每次都一定要點來吃-📍Shake Shack📌尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG53號舖@maximshongkong @shakeshackhongkong #savouringourtime #shakeshackhongkong
近年開心果甜品當道 周圍都見到佢蹤影
每次都一定要點來吃
📍Shake Shack
📌尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG53號舖
2023-07-01 415 瀏覽
Shake shack又有新嘢呀,今次出咗開心果味嘅奶昔,唔知大家試咗未,真係好好飲呀😍香滑嘅自家製雲尼拿雪糕配搭意大利開心果,仲有一層厚厚嘅鮮忌廉、再加入果碎同脆片,真係好正👍🏻去shake shack冇理由唔食佢最出名嘅burger㗎,今次試咗smoke shack,原來入面加入辣椒粒,但係又唔辣喎,酸酸哋,配搭鹹香嘅煙肉,好夾🤤最後梗係唔少得每次去都必食嘅fries,佢嘅薯條真係整得相當好味,一定要食呀❤️

2023-06-30 275 瀏覽
食咩使人開心?!就係開心果啦🤭Shake Shack 最新力作「開心果奶昔」呢款夏日限定,開心果控要快啲試試肥妹即刻拉埋朋友仔到尖沙咀Shake Shack一邊欣賞海景,一邊飲Milkshake💚✾ Pistachio Shake $63滿滿一大杯,頂層厚厚鮮忌廉自家製雲呢拿雪糕配搭意大利開心果製作入口幼滑濃厚,每啖都散發香濃開心果味而開心果碎碎及薄脆片,令口感更豐富真係超邪惡😈令人肥妹開心😆✾ Shake Burger $54薯仔麵包鬆軟香口安格斯牛肉漢堡肉味濃郁,油脂香滿滿半溶芝士加埋新鮮番茄同生菜啖啖滿足;啖啖芝味✾ Fries $28波浪薯條金黃酥脆入口純純綿密薯仔內餡肥妹會落啲黑椒同蕃茄醬食❤️
食咩使人開心?!就係開心果啦🤭
Shake Shack 最新力作「開心果奶昔」
呢款夏日限定,開心果控要快啲試試
肥妹即刻拉埋朋友仔到尖沙咀Shake Shack
一邊欣賞海景,一邊飲Milkshake💚

✾ Pistachio Shake $63
滿滿一大杯,頂層厚厚鮮忌廉
自家製雲呢拿雪糕配搭意大利開心果製作
入口幼滑濃厚,每啖都散發香濃開心果味
而開心果碎碎及薄脆片,令口感更豐富
真係超邪惡😈令人肥妹開心😆

波浪薯條金黃酥脆
入口純純綿密薯仔內餡
肥妹會落啲黑椒同蕃茄醬食❤️
2023-06-17 325 瀏覽
又係開心果控出動既時候🤭⭐️開心果奶昔 $63上層係邪惡既Cream加上開心果碎同薄脆片,首先唔攪勻直接飲,開心果味濃,口感綿滑,薄脆片同開心果碎提升層次感。攪勻之後既開心果味會淡左。係好飲但一個人真係會飲唔晒😈
又係開心果控出動既時候🤭

⭐️開心果奶昔 $63
這間美式漢堡店又出了新菜單了,上次的辣蜜糖脆雞就已經非常特別了,而這次更推出了富有美國特色的水牛城口味的,真的人著迷!水牛城辣雞堡(63元)雞堡用上了雞腿肉經過炸香炸脆,接著完整地包裹上這裡特製的水牛城醬汁,再配上酸青瓜,生菜和麵包,吃起來又鬆軟,又脆,又嫩,又多汁的口感,水牛城醬汁酸辣味比較重,再配上酸爽的青瓜,更突出肉香,而且酸青瓜特別多,愛的人一定要試試!水牛城辣雞粒(43元)這個雞粒用上了雞胸肉,雖然經過油炸,但仍能保持到雞胸的嫩,而且有肉汁的!再配上兩款醬汁,分別是水牛城辣汁和秘製牧場醬,後者吃起來蘑菇香味濃郁!水牛城辣芝士薯條(43元)大量濃香的芝士醬和辣水牛城辣椒粉撒左新鮮炸起的薯條上面,吃起來外脆內軟的薯條沾上了香濃綿滑的芝士醬和辣辣的調味粉,吃起來更惹味!Mango Passion Lemonade (27元)這個也是新推出的飲品,兩款水果都是非常有夏天氣息的,分別是芒果和熱情果,再配上這裡特別檸檬汁,喝起來味道更香更甜更解渴,愛吃這兩款水果的人都可以試試!

水牛城辣雞堡(63元)

水牛城辣雞粒(43元)

水牛城辣芝士薯條(43元)

Mango Passion Lemonade (27元)