2022-12-19 680 瀏覽
原本諗住近近地坐門口個邊突然有海景位😍估唔到原來望住海景食burger咁嘆Smoke Burger評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻入面有櫻桃辣椒 連埋成個包一齊食好正煙肉係smoke過 所以食落好有煙熏味芝士同啲牛肉漢堡扒一定係夾炸薯粉評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個炸薯條真係好脆好好食😋係即炸 夠熱 真係好脆 薯條夠脆好重要仲有另一款之前食過係芝士醬 staff吱好多下醬仲有款係有啲煙肉碎係面 焦糖milk shake 評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我自己本身好鍾意食甜嘢 但呢杯都真係比較偏甜 一個人飲好滯😂😂😂
原本諗住近近地坐門口個邊

我自己本身好鍾意食甜嘢
但呢杯都真係比較偏甜
一個人飲好滯😂😂😂
2022-12-08 448 瀏覽
平價海景餐廳🤭貼住個維港食快餐😆平靚正啊每次出尖沙咀諗唔到食乜就會嚟呢度,因為好食之餘,又有靚景觀賞,真係一舉兩得😛環境好舒服,好寬敞。曬左日光浴食野,胃口都變好😝❤️ShackBurger夠曬熱辣辣👍🏻好軟熟嘅包配上特別嘅sauce,真係好好味😋❤️Cheese Fries一定要趁熱食,凍左會硬左一舊舊🙈如果係芝士控一定好鐘意食,只可惜我唔係😛所以試完一次就夠,對於我嚟講太heavy太膩了🙈
平價海景餐廳🤭
貼住個維港食快餐😆平靚正啊

環境好舒服,好寬敞。曬左日光浴食野,胃口都變好😝

❤️ShackBurger
夠曬熱辣辣👍🏻好軟熟嘅包配上特別嘅sauce,真係好好味😋

❤️Cheese Fries
一定要趁熱食,凍左會硬左一舊舊🙈
話說郡主一直很想和我去試這間,正好逛完街,就決定走入去試試。臨去前一直以為是一間高級餐廳,去到時先發覺原來是一間快餐店。無問題,我出去點餐,郡主入去揾位。幸好女外語點餐員在點餐時提我用$50 coupon,令我省回不少。付完款後手持receipts和取食物機準備入去和郡主集合。點知...... 入面濟滿了人,有人一人mark兩張枱,郡主mark一張,我mark一張,詳情不說了,好不容易地剛有人走,郡主才能找到一張對住維景夜景的靚枱,而我也不再被狂震10分鐘不停的那部取食物機打擾著。環境靚又坐得舒適,又能飽覽著迷人的維港夜景。食物方面,我們點了以下:Shroom Burger - 有芝士有菇有生菜有蕃茄的漢堡包,我試了一口,感覺OK!郡主覺得好好味!Chicken Shack - 其實就是脆雞漢堡,味道幾好,好香脆但咸了點!Cheese Fries - 波浪型薯條,較淋脆不了!50/50 - 飲品 haIf lemonade half organic iced tea ,其實就是一杯較淡的凍檸茶,$32杯其實有點貴,但郡主話今次溝得退步了,比例不對!飯後有自助洗手機,服務貼心!雖然食物不

環境靚又坐得舒適,又能飽覽著迷人的維港夜景。
食物方面,我們點了以下:
Cheese Fries - 波浪型薯條,較淋脆不了!

飯後有自助洗手機,服務貼心!
雖然食物不算很出色,但勝在有coupon,也有好的環境和貼心的服務,都值得推薦的!
2022-11-27
20 分鐘 (堂食)
$69.5 (晚餐)
用餐優惠
優惠券
2022-11-24 447 瀏覽
Burger🍔1. Double shack burger🍔(⭐️⭐️⭐️⭐️/5)($77)— It contains slices of tomato, lettuce, burger, cheese and some sauce. It tastes simple and basic but the sauce adds nice flavour to the burger. 2. Shack stack 🍔(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5)($89)— the deep fried portobello is crispy outside and juicy inside. I like the melted cheese in it. It is very satisfyingFries 🍟 ($28)— it is hot and crispy. The peanut oil odour adds flavour to the chips. I like it with ketchupMilkshake🥤($42)1. Strawberry 🍓(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5)— I like it more t
Burger🍔

Fries 🍟 ($28)

Milkshake🥤($42)
1. Strawberry 🍓(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5)
— I like it more the chocolate one cuz it tastes like Häagen-Dazs strawberry ice cream😍. The texture is really creamy and thick.

2. Chocolate 🍫(⭐️⭐️⭐️⭐️/5)
— it is thick and flavourful, for chocolate_lover.

Ambience
It is a Nice view of the Victoria harbour if you get the window seat. But the table is kinda dirty.

I understand it’s a fast food restaurant but there’s not enough staff to help clean the tables. And we waited 15 mins for the burgers
我個人真係好鍾意食菇類嘅嘢,特別呢一款大啡菇,仲要夾住留心芝士好邪惡!店員仲特別提醒入面嘅芝士真係好熱㗎,所以食嗰陣小心啲,唔好辣親個咀仔( ´ ▽ ` )ノ 作為一個鍾意食邪惡芝士嘅人,朋友仔叫咗波浪薯條配特製車打及美國芝士醬!肥膩🧀超級香嘅嘅芝士醬,食完好幸福 ⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄6件雞係正常發揮嘅水平,不過我個人真係太鍾意食芝士薯條啦,所以食咗粒就比曬朋友仔食啦 ♪(´ε` )有種感覺就係間唔中都要飲下奶昔,而我最鍾意呢就係士多啤梨味奶昔,因為士多啤梨味比較清新啲,可以有種減低食漢堡包嘅油膩感覺 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

2021-09-05
2022-10-29 363 瀏覽
一聽Shake shack 就諗起佢個shroom burger , 去海港城行街,又點可以唔去食番轉呢,海港城分店既shake shack 景觀十分唔錯,坐係玻璃窗前欣賞海旁夜景。Shroom burger 🍔 一如既往order左shroom burger,大大大啡菇夾住濃濃芝士,咬一啖芝士爆哂出嚟,超級滿足,再配生菜蕃茄,口感無咁膩,不過今次師傅唔知係咪落重手左,有少少咸。Avocado 🥑 bacon burger (single)無shroom burger 咁出色,睇落size細細個,食落都幾飽,正常發揮。另外叫左薯條,可惜唔係熱辣辣,仲有奶茶奶昔,好香好滑so yummy ✌🏻

Shroom burger 🍔
一如既往order左shroom burger,

2022-10-15
  • Shroom  Burger
2022-10-24 433 瀏覽
📍Shake Shack🗺海港城海運大廈地下OTG53號舖Shake Shack越開越多分店,想用埋海港城coupon所以去食個人覺得價錢比較貴,性價比唔高因為始終都係快餐店形式,而且漢堡唔跟套餐,小食飲品都要散叫🥺 ⚡️Avocado bacon burger (single) $72本身個包黎到已經唔熱,中間有兩塊bacon,一塊肉同牛油果🥑 雖然望落細細個但都夠飽嘅⚡️Double smoke shack $87呢款double就有兩塊bacon兩塊牛肉,麵包都算鬆軟 ⚡️6 Chicken bites $37炸雞粒點醬食都唔錯😌⚡️Cheese fries $36薯條係波浪造型,食落偏淋唔脆,個人麻麻地而且芝士無幫佢加到分🙈⚡️Mango shake $48- 芒果frozen custard🥭加熱情果果蓉,灑上涼粉,忌廉,糖粉呢杯奶昔有濃濃嘅芒果同熱情果味,幾fresh,上面仲有配料,好豐富!⚡️Milk tea shake $42- 雲尼拿frozen custard 加港式紅茶作為奶茶控好滿意呢杯奶昔!真係有好濃郁嘅港式奶茶味🥤😍😍
📍Shake Shack
🗺海港城海運大廈地下OTG53號舖

⚡️Double smoke shack $87
呢款double就有兩塊bacon兩塊牛肉,麵包都算鬆軟

⚡️6 Chicken bites $37
炸雞粒點醬食都唔錯😌

⚡️Cheese fries $36
薯條係波浪造型,食落偏淋唔脆,個人麻麻地
而且芝士無幫佢加到分🙈

⚡️Mango shake $48

⚡️Milk tea shake $42
- 雲尼拿frozen custard 加港式紅茶
作為奶茶控好滿意呢杯奶昔!真係有好濃郁嘅港式奶茶味🥤😍😍
2022-10-11 426 瀏覽
系尖沙咀想搵吾系茶餐廳或者快餐下午茶,一系吾做下午茶,一系好貴,哩間幾合適,食幾十蚊仲有海景,乜都抵返啦!Smokeshack($65)3分-description 系cheese burger with all natural applewood-smoked bacon- 個包吾大,好似細過big mac,但麵包質感好鬆軟。贏到好多分- cheese 味就食吾到啦,但辣椒味就真系幾重,好難得英文menu系吾寫清楚有辣椒。- Bacon系炸得好脆, 吾太鹹,smoke 味道就無啦- 牛肉涵系幾厚,但咬開就睇到同食到比較乾同”鞋” Hot dog ($33)3分- menu寫系100% beef,比較特別,所以試下- 同樣個包系幾好食- 條腸仔可能100%beef, 所以口感同Burger一樣”鞋“而且辣

Smokeshack($65)3分
- Bacon系炸得好脆, 吾太鹹,smoke 味道就無啦
- 牛肉涵系幾厚,但咬開就睇到同食到比較乾同”鞋”

Hot dog ($33)3分

hot dog
tea
2022-10-11
2022-10-02 472 瀏覽
Shake Shack呢間連鎖店相信大家都非常清楚,介紹就唔多講啦,我就想講吓位於海港城裏面嘅呢一間shake shack,估唔到一間快餐店都可以飽覽維港景色😍😍,座位唔算逼夾,坐得都舒服,佢哋有自助醬料bar同餐具等,仲有個非常方面嘅自助洗手機,估唔到一部咁細嘅機器由落番梘,出水甚至抹手紙都一應俱全,方便食完炸雞或者薯條而想洗手嘅我哋👍🏻👍🏻而佢嘅餐牌都係有齊晒經典嘅款式,不過就另外加咗有素食系列,同狗狗餅乾,另外呢款玻璃樽嘅蘋果汁幾好飲🤤🤤講到佢哋嘅漢堡,麵包皮都係有輕輕烤製,而我哋嗌嘅其中一款smokeshack,我幾鍾意佢嘅紅辣椒粒粒,雖然有啲辣,但加入漢堡裏面同其他配料一齊食味道又幾新穎,另外佢哋嘅煙肉都唔錯,將煙肉整到非常脆,夠晒香口👍🏻👍🏻另外一款係Avocado Bacon Burger,其實佢同最傳統嘅Cheeseburger一樣,只不過加多左牛油果咁解,佢啲牛油果都新鮮,果肉爽口😋薯條就唔使講,個人喜好,波浪形或者普通既幼薯條都鍾意,同埋佢哋嘅份量都算多,食落都係熱辣辣😍😍

海港城rewarding coupon最後一個月啦手上揸住左A50 兩張急不及待用左佢腦袋裡只浮現一間餐廳就係位於LUX嘅Shake Shack啦別無他選~我記得以往100蚊就可以減50啦而家要150蚊先減到50今次4個人入面竟然Chick n Shake 係最受歡迎因為入面塊炸雞扒真係好好好脆呀!超級juicy🤤當然classic Shake Burger都好吸引啦曲薯條係呢到既招牌特別係淋滿左芝士嘅Cheese Fries🍟不過建議唔洗個個都食芝士薯條因為都真係好漏好濟架仲有好想介紹下呢杯𝙁𝙞𝙛𝙩𝙮/𝙛𝙞𝙛𝙩𝙮一半lemonade一半lemon tea亦都係每次必點有coupon咁去食shake shack真心覺得超抵我會建議shake shack多過five xxxx可能因為我覺得性價比更高而且five xxxx係無雞🐔食有啲難選擇至於海港城A100係無得揀呢間用餐幾乎大部分食客都係拎住兩張A50排隊俾錢架!
海港城rewarding coupon最後一個月啦
我記得以往100蚊就可以減50啦
而家要150蚊先減到50
今次4個人入面
竟然Chick n Shake 係最受歡迎
因為入面塊炸雞扒真係好好好脆呀!
超級juicy🤤
可能因為我覺得性價比更高
而且five xxxx係無雞🐔食
有啲難選擇

至於海港城A100係無得揀呢間用餐
幾乎大部分食客都係拎住兩張A50排隊俾錢架!
2022-09-19 388 瀏覽
同朋友仔行街街,點了兩份漢堡同一份薯條。Burger牛肉配合芝士番茄同生菜,完全不油膩。波浪薯條外脆裏軟,配合芝士醬,越食越過癮。不知不覺已到夏末,傍晚天氣不算炎熱,takeaway對著公園,剛好是黃昏時分,二人品嚐著美食,一邊食野一邊閑聊,享受著美好的週末時光。
2022-09-18 302 瀏覽
shake shack 長期都係我既burger list 入面(Single)shack burger $58塊肉係手打,煎既時侯壓扁左,所以偏薄,但都有juicy 有咬口, 邊餅有脆口感。 質數長期都有保證,簡單唔花巧,唔會失望。 想厚d可以叫double ,有兩塊肉,但會比較膩。Mike Tea Shack $42Shake 係指佢既奶昔, burger 加奶昔,係肥仔餐必備。 今次叫左佢個mike tea shake , 呢款係香港獨有, 用vanilla cream 加上black tea, 出後係似英式奶茶味,價錢偏貴,但就係想飲🙃海港城呢間SS 係面向維港,係海港城黎講係價錢相宜既餐廳, 相對比較多人, 搵位要同人爭, 約等左15mins,人均消費約 120蚊,睇你會唔會叫埋薯條,對我黎講就可有可無。

(Single)shack burger $58

Mike Tea Shack $42

Shack
2022-09-18
15 分鐘 (堂食)
午餐
Shack
2022-09-08 409 瀏覽
趕唔切坐低食晚餐,唯有就快速takeaway,諗到burger食得無咁呢HEA,就叫左~ 點知意外surprise,超級好味超級上癮!ShackBurger®芝士漢堡配生菜、番茄、及ShackSauce佢獨特嘅醬甜甜地,幾特別,只係個無添加安格斯牛肉已經滿分,食落口感真係唔同!我想講從來未試過係食個包可以秒速KO!平時都有D抗拒生番茄,但呢個我係連包一齊食左都覺得成件事好good match!唔油膩,一個女仔食份量岩岩好!good!SmokeShack®  芝士漢堡配煙熏煙肉、櫻桃辣椒粒、及ShackSauce鍾意食辣辣地嘅朋友仔可以考慮呢款,個辣椒粒唔係平時食個種,食落口都係可以入到口得黎口感唔錯的,包底餡料都係一樣的好~ 基本上就係辣辣人必選~Fries 香脆波浪薯條係滿滿薯仔感,我反而幾鍾意佢唔係好炸,唔熱氣,無咩罪惡感!Hong Kong Exclusive - Milk Tea Shake 香港限定 - 奶茶奶昔我呢個奶茶控好想分享下,呢杯野係飲足2小時都仲唔會變水!係真正的奶茶味加奶昔口感,有意外驚喜!一定ENCORE!
唔油膩,一個女仔食份量岩岩好!good!
Fries 香脆波浪薯條
係滿滿薯仔感,我反而幾鍾意佢唔係好炸,唔熱氣,無咩罪惡感!
一定ENCORE!
2022-09-07
外賣自取
2022-09-05 301 瀏覽
突然之間好想食buger.行行下見到shake snack又忍唔住試下.行入去先知原來裡面有個海景甘chill架.日頭去如果天氣又唔差既真係好岩打卡架💙叫左兩個包加一個薯條.分別係SmokeShack同埋Avocado Bacon ChickenSmokeShack裡面個煙肉好脆好香~而Avocado Bacon Chicken都好好味💙有我最愛既牛油果同雞肉.夠曬健康.就算減梗肥都可以食佢架~最後個薯條上面有勁多芝士@@好香好濃.再加埋大量茄汁真係完美 💙
2022-09-01 301 瀏覽
好耐無食burger 了,所以今次揀左Shake shack🤤 可以睇到海景,超正🫣🪧 SmokeShack 💰65牛肉好Juicy,唔會好乾柴🫶 食唔到辣嘅朋友就無揀尼個啦,因為入面真系好多櫻桃辣椒🙀個煙肉又真系好surprise ,咬落去好香,唔會鹹得滯😋🪧Cheese Fries 💰36一開始食好香,薯條同芝士真系好夾,芝士嘅量都唔會話好少🤤但係食食下會好滯,因為芝士薯條嘅原因,薯條好容易全部軟淋曬,而且對我來講有少少偏鹹😳🪧 Chocolate milkshake + Cream 💰42+5Milkshake嘅size啱啱好,而且唔會好水🤤 一開始好驚佢會好甜,好彩佢唔會太甜,完全係我接受範圍🫶🫶記得要拎匙羮𢳂Cream食,好正啊,幸福感直升⬆️⬆️⬆️
🪧 SmokeShack 💰65
個煙肉又真系好surprise ,咬落去好香,唔會鹹得滯😋
🪧Cheese Fries 💰36