2023-05-21 362 瀏覽
水牛城辣雞堡賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧漢堡麵包經烘焗,外脆內軟,中間夾著的雞腿肉極巨極厚,炸得酥脆香味四溢,裹上惹味水牛城辣汁,淋上秘製牧場醬,辛辣中帶有淡淡奶香,加配新鮮生菜和醃青瓜,更添一抺清爽,高質必試推薦。水牛城辣芝士薯條賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧外帶薯條和醬料會分開另上,以防薯條變冧,十分貼心。波浪紋薯條炸得金黃香脆,薯香味美,加點濃郁芝香的芝士醬、奶滑酸香的秘制牧場醬和自家製水牛城辣粉調味,層次豐富滋味十足。水牛城脆辣雞粒賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧雞粒火喉剛好,炸得脆卜卜非常香口,內裡雞肉肉質嫩滑,加配辣香的水牛城辣汁,非常惹味,優良小食佳選。Lemonade賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧清新酸香的檸檬汁配搭糖漿,酸甜開胃,冰涼清爽的口感非常解膩解渴,配辣佳選。🐧❤️結語:水牛城系列辣香惹味,務必一試❣️
水牛城辣雞堡

賣相:🐧🐧🐧🐧

水牛城辣芝士薯條

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

外帶薯條和醬料會分開另上,以防薯條變冧,十分貼心。

水牛城脆辣雞粒

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧

Lemonade

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:水牛城系列辣香惹味,務必一試❣️
2023-05-20
外賣自取
  • 水牛城辣雞堡
  • 水牛城辣芝士薯條
  • 水牛城脆辣雞粒
2023-05-09 371 瀏覽
紐約人氣漢堡品牌Shake Shack 最近推出水牛城系列,食得辣嘅我當然要試下新口味🍔水牛城辣雞堡 💰6️⃣3️⃣夏天食個辣味漢堡開胃極了😆🍔可自選酥脆雞腿或雞胸肉,雞腿上有特製嘅水牛城辣汁,同時淋上秘製牧場醬,搭配🥬生菜同厚切醃青瓜,口感豐富水牛城辣芝士薯條 💰4️⃣3️⃣用香脆波浪紋薯條灑上自家製嘅水牛城辣粉及淋上芝士醬🧀,沾上秘製牧場醬沙律醬就更惹味!Fifty/Fifty 💰2️⃣4️⃣Fifty/Fifty就係一半Lemonade一半有機冰茶,怕🍋檸檬水酸嘅朋友飲兩溝係唔錯嘅選擇🎈Shake Shack (時代廣場)🎈銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號舖

水牛城辣雞堡 💰6️⃣3️⃣
夏天食個辣味漢堡開胃極了😆

水牛城辣芝士薯條 💰4️⃣3️⃣

Fifty/Fifty 💰2️⃣4️⃣

🎈Shake Shack (時代廣場)🎈
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號舖
2023-04-27 305 瀏覽
每次想食burger就會諗起shake shack其實今日本身唔係去呢間約左朋友去另一間食係times附近點知去到原來執左當諗咁去邊食好呢就諗起呢間去到order左個cheese burger見到有milk tea milkshake就叫左 (因為自己中意飲奶茶)而order個下其實心入面係好掛住 five guys ge milkshake lol奶茶milkshake偏甜不過都好飲你當佢係好甜既奶茶啦Burger就一樣唔錯提提大家佢可以將包轉菜咁就冇左澱粉質變成好生酮👍🏻👍🏻
每次想食burger就會諗起shake shack
當諗咁去邊食好呢
就諗起呢間

去到order左個cheese burger
見到有milk tea milkshake
就叫左 (因為自己中意飲奶茶)

奶茶milkshake偏甜

Cheese  burger
2023-04-07
Cheese  burger
2023-04-18 314 瀏覽
同朋友行開街搵左呢間餐廳醫肚 一於試下佢先🌟Cheese Fries $37薯條夠厚同脆身 加埋芝士醬 Yummy😋🌟ShackBurger $58單層經典漢堡包,有生菜,蕃茄,芝士同牛肉,配埋佢獨有既ShackSauce,呢款有驚喜!牛肉非常juicy,加埋其他配料又可解膩👍🏻🌟SmokeShack Double $92雙層漢堡包,配煙熏煙肉、櫻桃辣椒粒及ShackSauce,呢款比較岩重口味人士,我略嫌味道有啲太勁,我就鍾意ShackBurger多啲🤣📍Shake Shack (時代廣場)銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號舖
同朋友行開街搵左呢間餐廳醫肚
一於試下佢先

🌟Cheese Fries $37
薯條夠厚同脆身 加埋芝士醬 Yummy😋

🌟ShackBurger $58

🌟SmokeShack Double $92

📍Shake Shack (時代廣場)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號舖
2023-03-17 606 瀏覽
同朋友係Time Square睇戲之前要食個快飯想要搵間快餐店,剛好朋友未食過Shake Shack就嗱嗱臨坐低開餐。兩個朋友一個揀左最Classic嘅牛肉漢堡 ShackBurger ($58)嚟試吓,另外一個鍾意食辣既朋友就極力推薦Hot Chicken ($59),而我一直都想試大啡菇Shroom Burger ($67),今次就trytry佢先。整體黎講,幾款麵包內層都好香同麵包邊有小小脆口,應該有加牛油烤過。ShackBurger方面牛肉味濃,加上肉邊都有煎香到,的確唔錯。HotChicken可以揀炸雞胸肉或者雞腿肉,我哋揀既雞腿肉肉質好嫩,外脆內軟好Juice,連同醃青瓜同辣粉呢幾種好強烈嘅味道加埋一齊好特別,出奇地有令人一口接一口魔力。Shroom Burger平時都好多人推薦,真係期待咗好耐,佢係一個素食嘅burger,主要嘅材料係爆芝士既炸大啡菇扒。咬第一啖啲芝士已經湧出來,配合埋好多汁嘅大啡菇味道剛好中和返唔會太鹹,口感一流。Bacon Cheese Fries $43波浪紋薯條愛好者嘅我覺得佢哋嘅薯條做得好好,雖然係快餐店,但係都冇粗製濫造,每一條都冇咋燶顏色金黃

Shroom  Burger

Bacon Cheese Fries $43
波浪紋薯條愛好者嘅我覺得佢哋嘅薯條做得好好,雖然係快餐店,但係都冇粗製濫造,每一條都冇咋燶顏色金黃外脆內軟,而且薯仔味都好香,加上煙肉同芝士醬調味,成個配搭都非常香口。
Classic Shakes (Vanilla/Strawberry) $45
兩個奶昔味道正常水準,唔會太死甜,口感都順滑,唔錯但唔算太大驚喜。以$45嚟講性價比唔算高。
💬 總結整體味道嚟講都係中上,唔錯,但以呢個較為貴價嘅快餐價錢黎講,會建議食相對有驚喜嘅HotChicken 同Shroom burger。如果有多幾個朋友一齊share,都推薦叫埋Bacon Cheese Fries,因為本身薯條份量都大,同埋芝士醬會有啲漏,一齊食就剛好。
Shroom  Burger
2023-03-17 365 瀏覽
本身係New York嘅時候,都有食過shake shack,不過香港就第一次食,成日聽人講好食,但係貴。😉😝今次銅鑼灣時代廣場食,比我想像中平, $100鬆啲就有一個套餐。😌今次食咗佢新推出嘅辣雞包,我覺得幾好味,但係細食嘅我,一個包加煙肉薯條都食唔晒。不過佢個嘢飲 root beer就真係唔好試啦,好有藥水味。本來個收銀姨姨話 呢一隻係微酒精飲品、甜甜地,都唔錯嘅,所以聽咗佢講試吓,最後飲咗三份一就放棄咗啦。😩除咗嘢飲嘗試失敗咗、 佢哋新出嘅雞包,同埋薯條都好味嘅😋

除咗嘢飲嘗試失敗咗、 佢哋新出嘅雞包,同埋薯條都好味嘅😋
今天的我唔想食漢堡飽所以我就點左1️⃣Chicken Bites 諗住同朋友share所以就點左10粒,每粒細細粒,脆脆口,肉質滑2️⃣芝士薯條芝士仍然咁好味,唔會凍左就硬,不過份量多少少就好粗薯條一樣好,唔會有雪藏同過濃嘅薯仔味3️⃣shack burger朋友食嘅,睇見佢食就感受到好味,實質係點就唔知 😆4️⃣奶昔-咖啡昧唔會太凍,好滑,咖啡味濃,好香,好大杯,飲左成個下午 🤤味道🤤: 4/5🏝️環境🏝️:4/5💵抵食💵:3/5💁🏼服務💁🏼‍♀️:4/5

今天的我唔想食漢堡飽所以我就點左
1️⃣Chicken Bites

2️⃣芝士薯條
芝士仍然咁好味,唔會凍左就硬,不過份量多少少就好

粗薯條一樣好,唔會有雪藏同過濃嘅薯仔味

3️⃣shack burger
朋友食嘅,睇見佢食就感受到好味,實質係點就唔知 😆

4️⃣奶昔-咖啡昧
唔會太凍,好滑,咖啡味濃,好香,好大杯,飲左成個下午

🤤味道🤤: 4/5
🏝️環境🏝️:4/5
💵抵食💵:3/5
💁🏼服務💁🏼‍♀️:4/5
2023-03-02 309 瀏覽
甜辣雞包 炸雞外層好脆 擺耐左都脆 蜜糖香甜 辣度低但幾持久 好香 有少少酸果香 好正好fresh “ Dark Meat Hot Chick’n (港幣61元) / (葡幣$63) 選用不含抗生素的優質Dark Meat雞腿肉,先以濃厚牛油奶酪醃製,經慢煮後裹上特製麵糊酥炸而成。外脆內軟的雞腿肉灑上秘製辣椒粉,加入由Louisiana辣醬混合而成的椰菜絲,配上醃青瓜,一同夾於鬆軟的potato bun之中,將火辣滋味再升級。” 食到停五到口 快雞我選雞腿不是雞胸 但件雞真係粉粉紅甘好嫩多汁 正啊 個cheese dog 芝士醬好多 條腸爆汁 好勁 一路食一路滴 條腸儂儂地 有煙熏味 但有d d苦 可能系個儂位 肉味可以 比平時既雞肉腸多d肉腥味 兩個個包都好松軟 系軟既甜面包
2023-02-24 282 瀏覽
如果中意食burger 嘅,點都要黎試下佢😋佢個burger 真係同出面個啲好唔同,勁juicy,同埋啲醬汁夠多,食落完全唔會覺得佢乾身😆不過佢lunch time 好多人食,要排一陣,要留意過左2點會少啲人😋😋
2023-02-05 422 瀏覽
Shake Shack最好嘅地方,係每隔一段時間就有新嘅限定漢堡包,吸引我一訪再訪。今次要試嘅係Hot Honey Chicken Sandwich🐔! 炸雞扒大大塊,外脆內嫩,唔會太乾,配上檸檬汁、蜜糖和香辣醬汁,少少辣得黎帶點酸甜,味道好多層次,真係不錯。另外仲點左Single Shack Burger🐮. 一塊patty份量啱啱好,如果叫double一定飽到食唔到薯條。patty好juicy, 包係我鍾意嘅軟包,新鮮蕃茄加上芝士同醬汁,好好味。芝士薯條🍟都係必點之一,扭紋薯條啱哂芝士汁🧀,每一條都掛汁,芝士味好出。仲有chicken bites🐔, 雞塊有少少乾,主要係honey mustard醬汁好好味!最愛嘅飲品係fifty-fifty. 係一半lemonade 加 一半茶,中和左甜味,啱啱好。👍

2023-02-05
2023-01-19 436 瀏覽
睇完戲撞正八號風球打到黎,趕住返屋企,想快手食個early dinner, 樓上既food court又收檔,好彩呢間shake shack仲有開。幾年前食過一次覺得味道普通,但係今次有驚喜!先食個Fries $28,係一節節既間條薯條,非常香脆,口感同味道都似KFC既格格脆薯,大愛呀。份量很大,兩個人share都食左好耐。點左兩個包,一個Shack cheese burger single $54,個包睇落細個,食落一啲都唔少,塊牛肉咬落仲有少少紅色,有啲軟熟,味道有燒焦香,仲有脆既燶邊,好正呀:good: 餡料仲有清新既生菜同蕃茄,仲有一塊芝士。另一個係Dark meat hot chick'n. 話係辣既脆雞包,其實一啲都唔辣,塊雞好厚,調味好香,有少少Juicy同鮮嫰,雖然比唔上麥炸雞,都算唔錯啦。有兩大塊多汁既酸瓜,唔係太酸,好味。飲品share左一杯milk tea shake,都幾有茶味,好好味。我地帶住導盲犬Delta,職員服務非常好,雖然狗仔餅暫停供應,但職員姐姐Offer話請Delta食一球cups & cones雪糕/Milk shake。另外我攞茄汁有啲雞手鴨腳

我地帶住導盲犬Delta,職員服務非常好,雖然狗仔餅暫停供應,但職員姐姐Offer話請Delta食一球cups & cones雪糕/Milk shake。另外我攞茄汁有啲雞手鴨腳,職員哥哥都有主動幫手,非常感謝
2022-08-24
距上次吃shake shack已經蠻久了終於又起心動念來吃了人真的超多!!但真的很好吃很值得🤤菜單部分因為shake shack可以直接openrice下單所以可以直接在點餐處看~店裡面位置還蠻多的所以當時馬上就有位置了~但越晚越多人後來就客滿了@@❤️❤️另一區的座位很寬廣XD醬料區還有洗手機可以洗手!!很貼心耶哈哈醬料區基本上也是一應俱全番茄醬跟芥末醬要用壓的有提供小容器~點餐自取的方式,點完會有呼叫器~我們各點了漢堡&奶昔然後有點一份薯條左:SmokeShack $65右:ShackBurger$54我自己吃Shack burger算是基本款吧已經覺得超級好吃🥹麵包軟嫩、牛肉煎的恰到好處、配上香濃芝士真的是人間美味😍真的可以天天吃都不會膩!!!大推Black Truffle Fries超喜歡波浪薯❤️這一款真的很絕!秘製醬很濃郁,另外還有炸的香脆的紅蔥頭跟香蔥配上波浪薯一起吃直接上天堂吃美食總是幸福😇左:Milk Tea shake右:Chocolate shake似乎是期間限定?後來已經沒有在菜單裡看到了@@奶茶奶昔跟巧克力奶昔真的超好喝!!!如果沒有賣的話真的很可惜……😢差不多就是

距上次吃shake shack已經蠻久了
終於又起心動念來吃了
人真的超多!!
但真的很好吃很值得🤤

所以可以直接在點餐處看~

店裡面位置還蠻多的
所以當時馬上就有位置了~
但越晚越多人後來就客滿了@@

還有洗手機可以洗手!!很貼心耶哈哈

醬料區基本上也是一應俱全
番茄醬跟芥末醬要用壓的
有提供小容器~

點餐自取的方式,點完會有呼叫器~

我們各點了漢堡&奶昔
然後有點一份薯條

左:SmokeShack $65
右:ShackBurger$54
我自己吃Shack burger算是基本款吧
已經覺得超級好吃🥹
麵包軟嫩、牛肉煎的恰到好處、配上香濃芝士真的是人間美味😍
真的可以天天吃都不會膩!!!大推
Truffle Fries

Black Truffle Fries
超喜歡波浪薯❤️
這一款真的很絕!
秘製醬很濃郁,另外還有炸的香脆的紅蔥頭跟香蔥
配上波浪薯一起吃直接上天堂
吃美食總是幸福😇
Milk Tea Shake(left side) &Choc Shake(right side)

左:Milk Tea shake
右:Chocolate shake
似乎是期間限定?
後來已經沒有在菜單裡看到了@@
奶茶奶昔跟巧克力奶昔真的超好喝!!!
如果沒有賣的話真的很可惜……😢

差不多就是這樣
結論就是真的
很好吃
(很重要所以要說三遍XD)
Truffle Fries
2022-10-30 713 瀏覽
這家算是我回頭率最高的連鎖店了炸蘑菇牛肉漢堡水準一直不俗, 有肉汁不鞋辣雞漢堡十分普通, 還是吃牛的好大推咖啡味奶昔, 夠哂香濃芝士薯條淋左少少, 一般般另一家連鎖的比較好食
這家算是我回頭率最高的連鎖店了
炸蘑菇牛肉漢堡水準一直不俗, 有肉汁不鞋
辣雞漢堡十分普通, 還是吃牛的好
大推咖啡味奶昔, 夠哂香濃

芝士薯條淋左少少, 一般般
另一家連鎖的比較好食

.Lava Custard Concrete 🌕Shake Shack好有新意💕💕第一次食流心奶皇月餅🥮雪糕👏🏻雪糕混合左脆脆嘅餅碎、流心奶皇、西柚、柚子醬❤️仲有3年奶皇月餅🥮❤️❤️味道係好夾👏🏻👍🏻💕 西柚係出奇地同奶皇月餅好夾😮可以消除到奶皇月餅嘅膩,食落好fresh🤩食完會好滿足🤤🤤My everyday dessert in September!!🤤💕………..今次係銅鑼灣分店食💕仲有個燈籠仔送🏮🥳…………
Lava Custard Concrete 🌕
Shake Shack好有新意💕💕
第一次食流心奶皇月餅🥮雪糕👏🏻
味道係好夾👏🏻👍🏻💕 西柚係出奇地同奶皇月餅好夾😮
可以消除到奶皇月餅嘅膩,食落好fresh🤩
食完會好滿足🤤🤤
………..
今次係銅鑼灣分店食💕仲有個燈籠仔送🏮🥳
…………
Lava  Custard  Concrete
Lava  Custard  Concrete
2022-07-25 1126 瀏覽
去開銅鑼灣 需要快食一個晚餐見冇乜人 就入去SHAKE SHACK幫襯下啦叫左個 Smoke Shack同埋Fifty/Fifty店員會提供嘟嘟機通知你去Pick Up方便👍🏻👍🏻🍔Smoke Shack -Single牛肉漢堡配上煙肉同辣椒粒 配搭幾啱口味但係漢堡冇乜肉味 亦有少少韌煙肉 冇感覺到有咩特別麵包部分 係濕嘅 完全支撐唔到入面嘅餡料索左啲肉汁之後 完全係冧晒 Failed 😐仲完食完成手油 一般美式漢堡包店嘅Single其實都好大個好夠飽肚,但佢嘅Single其實只係岩岩好有別於紅色格仔裝修個間🫠🥤Fifty / Fifty 聲稱係一半Lemonade一半紅茶兩樣野我都感受唔到🥶而我叫左少冰,都仍然係成杯冰😖🫡總結: 冇乜特別事我都係食返紅色格仔牌子了
去開銅鑼灣 需要快食一個晚餐

有別於紅色格仔裝修個間🫠

🥤Fifty / Fifty
聲稱係一半Lemonade一半紅茶
兩樣野我都感受唔到🥶
而我叫左少冰,都仍然係成杯冰😖

🫡總結:
冇乜特別事我都係食返紅色格仔牌子了