2022-07-23 955 瀏覽
首先,shack attack double 好正,個frozen custard比傳統雪糕好食十萬倍,朱古力碎超大粒,有趙口⋯個chick’n shack係我favorite,特登order因為睇中佢係大大塊雞胸肉,炸到超crispy,完全冇雪雞味,個酸瓜係超級亮點,想問佢響邊度有得買⋯個shroom burger就take away未食,因為order多得滯,但買相都係好吸引⋯薯條薯味重,炸得非常鬆脆,唔似其他公司一係又濕又淋,一係硬到刮損喉嚨⋯最後有個店員哥哥走過黎叫我like佢哋IG,之後就送左張 shack attack coupon俾我!

2022-07-23
  • shack  attack
  • chick’n  shack
2022-07-17 708 瀏覽
今晚去銅鑼灣時代廣場食晚飯,好耐都冇食過漢堡包同薯條,早幾個星期先食完五個男人(five guys),今次就試吓shake shack 喇。.🍚ShackBurger (Single)女朋友叫咗個單層經典漢堡包,有生菜,蕃茄,芝士,同牛肉。好classic既一款漢堡包。牛肉夠juicy,加上有蕃茄同埋生菜,非常之清新又fresh嘅味道。.🍚SmokeShack (Double)我就當然會叫雙層漢堡啦,呢個漢堡冇蕃茄同埋生菜,不過就有用蘋果木煙燻過嘅煙肉,仲有cherry peppers,漢堡包味道整體係唔錯嘅,不過我略嫌味道有啲太strong,自己比較鍾意ShackBurger多啲。.🍚Cheese Fries我哋仲叫咗一份芝士薯條一齊食,薯條炸得夠脆,上邊加咗溶咗嘅芝士,配合一齊食就非常滿足又好食。.總括然而,個人口味比較喜歡ShackBurger,芝士薯條都非常好味。
🍚ShackBurger (Single)
🍚SmokeShack (Double)
🍚Cheese Fries
2022-07-01 579 瀏覽
同小朋友去街,佢哋好多時都坐唔定,所以我都會揀佢哋鍾意食嘅餐廳,快快脆脆食完就返屋企。Shake Shack絕對係首選。Shake Shack嘅食物水準好穩定,我鍾意佢哋嘅麵包少少甜,軟綿綿。每次去我都係食Crispy Chicken Burger 🍔 因為雞肉好厚,但係一啲都唔乾,而且炸得酥脆,仲有醃酸青瓜,中和油膩感。Cheese fries 就係小朋友至愛,有薯仔味,炸得香口,唔會油淋淋,加埋芝士醬,更加滋味。今期有一杯新飲品,Blackberry Lychee Lemonade 🍹味道酸酸甜甜,不過無乜茘枝味,只係似變咗紅色嘅Lemonade ,唔使特別試😅

Crispy  Chicken  Sandwich
Crispy  Chicken  Sandwich
  • Cheese  Fries
2022-06-10 543 瀏覽
搭地鐵去到銅鑼灣喺時代廣場出口已經見到佢哋最新出嘅牛油果漢堡包由於本人係牛油果愛好者,亦都非常之鍾意食漢堡包所以當日午餐時段就去咗買外賣啦~時代廣場嘅呢一間分店午飯時間冇乜人~員工都好勤快好快幫我哋落咗單,見到店內其實堂食都有好多位希望佢仲捱得住啦~至於個漢堡包,個人認為牛油果非常新鮮~係啱啱好熟嗰種牛油果好襯舊漢堡我自己就唔太喜歡個麵包啦~唔知點解食親Shake Shack佢都係濕濕地嘅麵包好耐之前有佢喺IFC開幕已經有食,而且一直都係濕濕地嘅麵包希望佢可以改善下
由於本人係牛油果愛好者,亦都非常之鍾意食漢堡包
所以當日午餐時段就去咗買外賣啦~

希望佢仲捱得住啦~

好耐之前有佢喺IFC開幕已經有食,而且一直都係濕濕地嘅麵包
希望佢可以改善下
牛油果漢堡包
2022-06-09 332 瀏覽
My husband and I ordered for take away and its our first time to try shake shack since we are not a big fan of burgers. The service not much as you can see it’s fast food so don’t expect anything fancy service but the staff are friendly. The burgers we like it. I ordered shroom burger, i like it because even its fried it’s not greasy but it would be perfect if the portobello mushroom is grilled instead of fried with breading 🤤 then my husband ordered shack stack, he said he loved it and taste good the beef is not dry
then we ordered additional 6 pieces chick’n bites, I really love this because it chunks of chicken breast
and we tried also the hotdog 🌭 and its good as well and the fries 🍟 it way better than other fries you can buy. The brioche bread seals all the deal to make the burger taste good
my husband saw they have milkshakes so he decided to try it and ordered chocolate milkshake, it good as well because its not sweet and it taste like chocolate ice cream 😝 It will be great if they have set

Overall experience is great and will eat again
15 分鐘 (外賣自取)
  • Shroom  Burger
  • Shack  Stack
  • Chick ‘n  bites
2022-05-31 378 瀏覽
今日經過銅鑼灣,突然間好想食漢堡包!即刻諗起呢度, 就衝左過嚟食啦😚😚叫咗一個牛油果煙肉牛肉漢堡❤️係我嘅至愛😋😋煙肉係好脆身,牛肉配牛油果真係好夾,牛肉煎得好香,好有牛肉味!🥰夾埋個熱辣辣嘅包真係好好食!呢個係必試 $72 都值得既⭐️另外試咗一個素食漢堡shroom burger⭐️呢個係朋友推薦!食落有驚喜😱 炸菇入邊有芝士!出奇地夾❤️ 好juicy!!!!!!!!!😆當然有叫佢哋嘅芝士薯條啦!佢哋嘅炸雞都值得叫😋 好香脆, 配埋蜜糖芥末醬🥰 yummy..!!飲品叫左fifty-fifty, 同埋奶茶milkshake 奶茶milkshake 真係1000分推❤️❤️❤️❤️❤️ 超好飲!! ⭐️⭐️⭐️ 一定要試係我心目中好高分既漢堡店🤩🤩

叫咗一個牛油果煙肉牛肉漢堡❤️係我嘅至愛😋😋

係我心目中好高分既漢堡店🤩🤩
2022-05-26 501 瀏覽
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🪑環境衛生:   👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤵🏻店員服務:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻想食個快餐,又有漢堡包,薯條,但又想得高質素,Shake Shack 就幫到你。想知道又靚又好玩地方?  fai.lok.mode仲會係社交平台分享相片同攝影心得。______________________________依個係餐牌,但我係用餐牌右下個QR Code Online點餐,因為Online點餐有套餐揀,會平少少。ShackBurger Single ( $54 )fai覺得單層已經好夠飽,ShackBurger塊肉真係又軟又多汁,好正!!Fries ( 28 )普通薯條唔特別介紹,不過我比較推介芝士薯條。Milk Tea Shake ( $42 )依杯係奶茶味飲品,再加上我鍾意飲既奶昔,非常好飲。
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🪑環境衛生:   👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

想食個快餐,又有漢堡包,薯條,
但又想得高質素,Shake Shack 就幫到你。
依個係餐牌,
但我係用餐牌右下個QR Code Online點餐,
因為Online點餐有套餐揀,
會平少少。

ShackBurger Single ( $54 )
ShackBurger Single
fai覺得單層已經好夠飽,
ShackBurger塊肉真係又軟又多汁,
好正!!

Fries ( 28 )
Fries
普通薯條唔特別介紹,
不過我比較推介芝士薯條。

Milk Tea Shake ( $42 )
Milk Tea Shake
依杯係奶茶味飲品,
再加上我鍾意飲既奶昔,
非常好飲。
2022-05-24
ShackBurger Single
Fries
Milk Tea Shake
2022-02-25 909 瀏覽
𝗲𝘃𝗲𝗿𝘆𝗱𝗮𝘆 𝗶𝘀 𝗮 𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 𝗱𝗮𝘆! 𝘄𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗼 𝗹𝘂𝗰𝗸𝘆 𝘁𝗼 𝗵𝗮𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲𝘀𝗲 𝘁𝗮𝘀𝘁𝘆 𝗰𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀 𝗳𝗿𝗼𝗺 @shakeshackhongkong 🔥 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗱𝗮𝗿𝗸 𝗺𝗲𝗮𝘁 𝗽𝗲𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘀𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵 𝗳𝗲𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲𝘀 𝗮 𝗰𝗿𝗶𝘀𝗽𝘆 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗱𝗮𝗿𝗸 𝗺𝗲𝗮𝘁 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘁𝗵𝗶𝗴𝗵 𝘁𝗼𝗽𝗽𝗲𝗱 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝘀𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗵𝗼𝗶𝘀𝗶𝗻 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲. 𝗶 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗹𝘆 𝗹𝗶𝗸𝗲 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝘀𝗼𝗳𝘁 𝗯𝗿𝗶𝗼𝗰𝗵𝗲 𝗯𝘂𝗻𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝗿𝗶𝘀𝗽𝘆 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 𝘄𝗮𝘀 𝘀𝘂𝗿𝗽𝗿𝗶𝘀𝗶𝗻𝗴𝗹𝘆 𝗯𝗲𝘁𝘁𝗲𝗿 𝘁𝗵𝗮𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝗼𝗻𝗲𝘀! 𝗮𝗻𝗱 𝗱𝗼 𝘆𝗼𝘂 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗹𝘆 𝗱𝗶𝗽 𝗳𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗳𝗿𝗶𝗲𝘀 𝗶𝗻𝘁𝗼 𝗺𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲? 𝗵𝗲𝗹𝗹 𝘆𝗲𝘀!🙌🏽.一見到 @shakeshackhongkong 出咗北京填鴨burger就即刻去咗試,平時都係食開cheese burger,今次都係第一次試佢哋嘅炸雞,炸粉望落幾深色,係偏向硬身啲嘅炸皮同更加脆口,加咗填鴨醬同青
一見到 @shakeshackhongkong 出咗北京填鴨burger就即刻去咗試,平時都係食開cheese burger,今次都係第一次試佢哋嘅炸雞,炸粉望落幾深色,係偏向硬身啲嘅炸皮同更加脆口,加咗填鴨醬同青瓜再夾埋啲京蔥絲完全就係平時片皮鴨果種味,只係將實肉同濃味啲嘅鴨肉換做酥脆雞髀肉,感覺都無咁膩~ 另外除咗cheese fries每次都會叫caramel milkshake,又可以飲又可以用嚟點薯條,又咸又甜一凍一熱真係無得輸🤤
Cheese Fries
Caramel Shake
Cheese Fries
Caramel Shake
Burger 未必吓吓要食牛嘅🐮🍔我平時去Shake Shack會嗌Chick’n Shack,即係好似chicken sandwich,最主要都係嗰香草醬,用雞胸肉比較有咬口,雞髀就較腍。今次試試新出嘅Peking Chicken Sandwich ,我翻譯做北京雞包😂,用Dark Meat比較嫩。大家可以試試。
Burger 未必吓吓要食牛嘅🐮🍔

@shakeshackhongkong 出咗新口味漢堡🍔,日日留喺屋企Work from Home真係就嚟生蟲😵,晏晝點都要出街食個飯走一走。.📍Deark Meat Peking Chicken Sandwich ($65)呢款都算係新出嘅包,用咗片皮鴨做靈感🦆。以脆炸雞髀🍗、京蔥、青瓜🥒同海鮮醬做配料。味道好惹味😋,雞髀外層炸到好似薯片一樣咁鬆脆😍,咬落嫰滑多汁,好有驚喜。個包係烤過嘅薯仔包,鬆軟又香口。好似我哋咁鍾意重口味一定會愛上呢個包❤️。.📍Cheese Fries($36)呢間嘅芝士薯條味道真係唔錯😍,波浪形薯條粗身又大條🍟,上面淋上濃郁嘅芝士醬🧀食落更加惹味,就算腍咗都好好味。.📍 Guava Lemonade ($27/s)新出嘅石榴檸檬水🍋味道酸酸甜甜好清爽,用嚟配炸物一流。

📍Cheese Fries($36)

📍 Guava Lemonade ($27/s)
新出嘅石榴檸檬水🍋味道酸酸甜甜好清爽,用嚟配炸物一流。
2022-01-26 456 瀏覽
趁住要清Coupon既機會黎食個Quick Lunch🌤 Shake Shack雖然係快餐店但係質素比起其他穩定👍🏻 銅鑼灣店卡位比起其他分店較多好坐D而且更加清潔呢🗽⭐️ SmokeShack 🥓漢堡扒亮點不大 味道有點乾🥩全靠辣椒同芝士既點綴🌶️ 煙肉也比較Crispy 主要靠佢點綴了香味🧀⭐️ Chick n Bites 🍗炸得香脆既雞粒有點熱氣🔥 Honey Mustard 醬汁 甜甜地有舒緩熱氣的效果🍯

SmokeShack

⭐️ SmokeShack 🥓
Chick n Bites

⭐️ Chick n Bites 🍗
SmokeShack
Chick n Bites
2021-12-26 640 瀏覽
Shake Shake選用全天然安格斯牛肉,無添加激素同抗生素。今日終於黎試下😋Shake Burger 💰5️⃣4️⃣半熟嘅漢堡扒配芝士、生菜、蕃茄同醃青瓜Chick'n Burger 💰5️⃣4️⃣炸雞配上potato roll炸雞唔會好乾Coffee Shake 💰4️⃣2️⃣Milk Shake好滑,配上咖啡味好正Fifty / Fifty 💰2️⃣5️⃣檸檬汁溝冰紅茶,感覺好freshCheese Crinkle-Cut Fries 💰3️⃣6️⃣特製車打及美國芝士醬配上脆薯條,芝士迷必點🎈Shake Shack (時代廣場)🎈銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號舖
今日終於黎試下😋
Shake Burger 💰5️⃣4️⃣
半熟嘅漢堡扒配芝士、生菜、蕃茄同醃青瓜

Chick'n Burger 💰5️⃣4️⃣
炸雞配上potato roll
炸雞唔會好乾

Coffee Shake 💰4️⃣2️⃣
Milk Shake好滑,配上咖啡味好正

Fifty / Fifty 💰2️⃣5️⃣
檸檬汁溝冰紅茶,感覺好fresh

特製車打及美國芝士醬配上脆薯條,芝士迷必點

🎈Shake Shack (時代廣場)🎈
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號舖
2021-12-17 445 瀏覽
開心肥仔餐🍟🍔久唔久一次無話唔得既·🍔Shack Stack ($89) 勁勁勁芝🧀炸菇內芝士一湧而出!!炸得香脆唔厚粉👍🏻但食左2啖就好膩😂🍔Smoke Shack ($87)朋友點既~簡左邪惡double😈一樣咁吸引🥤Chocolate Shake($42)fav fav❣️次次都係簡🍫🍟Cheese Fries ($36) 好食但勁飽濟· 📍 Shake Shack銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號鋪
開心肥仔餐🍟🍔久唔久一次無話唔得既

🍟Cheese Fries ($36) 好食但勁飽濟

📍 Shake Shack
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號鋪
2021-11-30 431 瀏覽
來過幾次貴店,都沒有失望,shake shack double shackburger都係依然好食,女仔食double剛剛好啊!係貴左小小,會下次再來啊…因為好食過其他店太多了
2021-11-30
5 分鐘 (堂食)
$77 (宵夜)
  • Shack  Burger  (double)
2021-11-14 421 瀏覽
今次終於試到Shake Shack啦可能期望好高 所以有D失望嗌左個 hamburger🍔偏細 女仔都應該唔係好夠飽😂包體太軟 無咩也咬口而且包底好快就濕哂😥Beef putty 就唔錯嘅❤️雖然唔厚 但幾Juicy 而且食到幾香嘅牛肉味🐮
今次終於試到Shake Shack啦
可能期望好高 所以有D失望