2018-02-02
今日同朋友係朗豪坊睇衫行街後,順便揀左間可以坐下既cafe, 呢間cafe好特別,係眼鏡EGG品牌,店鋪一邊係cafe一邊係賣眼鏡。而cafe呢邊有種happy既感覺,好多笑哈哈,連碟都係。我同朋友叫左bb小食拼盤,香煎肉眼扒配薯蓉,香煎虎龍蝦汁扁意大利粉,仲有2杯野飲同2個甜品。首先講左野飲先,我叫左smiley blue 海洋檸檬梳打,杯野飲望落去一層層好飲海洋咁,帶小小檸檬酸,好開胃,而另一杯蜂蜜西柚茶,唔似一般西柚蜜死甜,有d新奇。bb小食拼盤,有蜜糖雞翼,馬介休,芝士條每樣3件,加薯條,同小小沙律菜。份量岩岩好。香煎肉眼扒配薯蓉,肉眼扒煎得岩岩好,調味都唔錯,肉質鮮嫩,薯蓉都好滑。虎龍蝦汁扁意大利粉,蝦食得出好新鮮,醬汁好味,令成碟意粉升華不小。雲呢拿朱古力脆脆雪糕杯,雪糕配上朱古力脆脆係經典組合,大大杯,2個人share都得。法式焦糖布丁,上面層焦糖燒得脆脆,整體唔會太甜,不錯。整體黎講,成間店無論食物定環都好適合打卡,啱晒同姐妹一齊黎。
首先講左野飲先,我叫左smiley blue 海洋檸檬梳打, 杯野飲望落去一層層好飲海洋咁, 帶小小檸檬酸,好開胃,而另一杯蜂蜜西柚茶, 唔似一般西柚蜜死甜, 有d新奇。
bb小食拼盤, 有蜜糖雞翼 ,馬介休, 芝士條每樣3件, 加薯條, 同小小沙律菜。份量岩岩好。
香煎肉眼扒配薯蓉, 肉眼扒煎得岩岩好, 調味都唔錯,肉質鮮嫩,薯蓉都好滑。
虎龍蝦汁扁意大利粉, 蝦食得出好新鮮,醬汁好味, 令成碟意粉升華不小。
雲呢拿朱古力脆脆雪糕杯, 雪糕配上朱古力脆脆係經典組合,大大杯,2個人share都得。
法式焦糖布丁, 上面層焦糖燒得脆脆,整體唔會太甜,不錯。