2024-07-21 3417 瀏覽
朗豪坊頂樓出名多餐廳可以chill吓,今次嚟到Smokehouse,冇訂枱都可以安排入座,揀咗個舒服嘅梳化位。落單可能要英文,但有機會都有講廣東話既店員。現場環境燈光比較夢幻科幻cyber feel,同朋友聚會飲下酒食吓小食傾吓偈👌🏻🥰。Rum Punch, Hula Hoop 5/5happy hour有七五折🤣,嗌咗兩杯嘢飲,Rum Punch係cocktail,經典white rum🍹 and malibu仲有菠蘿汁、橙汁、莓汁,同埋香蕉利口酒🍌,酸酸甜甜容易入口,快樂一流🥰。Edamame Hummus with veggies $168 5/5個人好欣賞佢個毛豆鷹嘴豆泥,鹹鹹哋撈埋啲沙律菜食好易入口,薄脆多士預先搽咗蒜蓉牛油焗過嚟嘅,點嗰個豆泥汁都好夾😍😍。Smokehouse Platter $498 3.5/5除咗嗰個牛胸肉比較吸引之外,其他豬肋骨同埋芝士腸都係普通啲,牛胸肉嘅脂肪夾雜着喺胸肉上邊,所以平衡到好好,煮得又唔會過老,加埋佢嘅莎莎醬或者燒汁薄荷汁都好食。但係總括而言少貴得牛肉正啲。Wagyu Ragout Tagliatelle $188 3/5唔係好見到和牛

Rum Punch, Hula Hoop 5/5

Smokehouse Platter $498 3.5/5

唔係好見到和牛😂,應該變咗和牛碎,味道唔差,麵條都比較煙靭,但係性價比一般😂。

Chili Cheese Fries $88 4.5/5

唔夠飽,嗌多個薯條😂,香辣爽脆送酒一流,都幾大份😍。
2024-12-03 381 瀏覽
朗豪坊商場的食肆, 和一般大型商場一樣, 就是連鎖集團和相當大路的菜式風格, 商場頂層集中的食肆都是西餐為主, 但略嫌Differentiation不太突出, 這一家的Smokehouse說是煙燻肉類作為主打, 但其實骨子裏也是一般西餐, 以扒類及漢堡為主, 說是如此午餐的豬扒也有驚喜, 除了是夠厚夠多肉汁外, 敲起來的火候剛剛好, 特別是要全熟的豬扒, 但又不會變得乾韌, 肉香也不錯, 特別是中心部位, 烤紋的深度和焦脆也有, 這樣的處理有驚喜, 也會令我想試試他的煙燻牛扒及其他主食.The dining options at Langham Place Mall are similar to those in other large shopping centers, featuring chain restaurants and mainstream cuisine. The top floor primarily offers Western dining, though the differentiation is somewhat lacking. Smokehouse,

The dining options at Langham Place Mall are similar to those in other large shopping centers, featuring chain restaurants and mainstream cuisine. The top floor primarily offers Western dining, though the differentiation is somewhat lacking. Smokehouse, known for its smoked meats, essentially serves typical Western fare, focusing on steaks and burgers. The pork chop for lunch was surprisingly good, being thick and juicy, cooked perfectly without becoming dry or tough. The meat was flavorful, especially in the center, with nice grill marks and crispiness, making me eager to try their smoked beef steak and other main dishes.
2024-11-30 387 瀏覽
我入座時,已經提我用膳時間兩小時,但當時入座率應該不到三成。中間亦不見再有新客入座. 真係兩個鍾,司應就自動行埋嚟要我埋單,當時仍和朋友傾計中。香港飲食業已經很大挑戰,這樣的服務如何有客人回來呢?
香港飲食業已經很大挑戰,這樣的服務如何有客人回來呢?
極度不推薦,篇文有啲長,請大家耐心看完喺附近做完gym,諗住搵個地方鋸扒,就去左呢間餐廳。一入去,成間餐廳後幾枱客,80%以上空枱,有三個員工,一啲都唔忙。首先佢地安排左我地坐一個勁大風嘅風口位,我地問其中一位服務員,佢要向另一個好似高級少少員工「請示」,先批准我地轉枱,但係其實當時係有超過80%嘅空枱。我哋兩個人,睇完餐單,就叫人嚟order,係嗰位高級少少嘅員工嚟serve 我地,一份5成同一份7成嘅牛扒。叫完之後,我地一直用電話,過左10幾分鐘,有啲口乾,我地就發現我地連水都無,於是就同嗰位高級員工講想要兩杯水。個高級員工好型咁比左個手指公我地,然後過左10分鐘,我哋嘅嘢食、水、前菜乜都無嚟。然後我就同嗰位好似低級少少嘅員工講我地想要水,同埋啲嘢食乜都無嚟,佢反而問我哋order左未。大佬呀,前後都成半個鐘,而家先問我地order左未?隔離枱遲過我哋嚟,又有湯又有前菜食埋我哋乜都冇,真係好過份。以後都唔會幫襯,奉勸大家都唔好去!以免大家唔係食嘢食飽,而係成肚氣飽曬!
極度不推薦,篇文有啲長,請大家耐心看完

喺附近做完gym,諗住搵個地方鋸扒,就去左呢間餐廳。

2024-10-29 908 瀏覽
好耐之前同朋友喺呢間餐廳慶生,印象當時氣氛唔錯,重點係想比男友留下記憶點,所以決定嚟呢度,讓怕醜嘅男友留下一個尷尬嘅生日夜😆BOOK左平日嘅星期二晚上6點,當時已經有唔算少嘅食客。餐廳燈光較暗、臨近節日而佈置嘅萬聖節裝飾、歐美快歌,環境令人放鬆、愉快☺️。我知道食物分量唔細,所以兩個人點左個肉拼盤,再加薯怪最愛嘅炸薯條。Smokehouse platter $498啱哂食肉獸嘅拼盤,除左有人氣推介嘅牛胸肉外,仲有豬肋骨、兩款腸仔、手撕肉,相當豐盛!!首先牛胸肉肉質軟淋,連少許肥膏食會更香,肉嘅外層食得到淡淡嘅煙燻味。當感覺膩嘅時間,建議沾少許綠色酸酸地嘅青醬一齊食。本身麻麻地腸仔類嘅我,今次覺得兩款腸仔都唔錯,白色果款帶有香草味、質地較軟身;啡色果款香辣惹味、仲有芝士餡、腸皮非常脆口😋。豬肋骨比較普通;手撕豬肉最濃味;兩個人食呢盤拼盤,老實講有少少吃力😅Truffle fries $88芝士只有面層薄薄一浸,黑松露分佈唔平勻,所以食落唔太松露🙉,唯一優點係分量多,而且用粗薯條即炸出嚟,外層好脆。亦由於味道唔濃,所以配手撕肉食最好不過。趁男友去廁所,我偷偷柯打左甜品😏。食完主菜等左大概十零

Smokehouse platter $498
Smokehouse platter

豬肋骨比較普通;手撕豬肉最濃味;
兩個人食呢盤拼盤,老實講有少少吃力😅

Truffle fries $88
Truffle fries

趁男友去廁所,我偷偷柯打左甜品😏。食完主菜等左大概十零分鐘,職員邊送上甜品,邊一齊唱生日歌🥁 最後幫我地影埋張即影即有嘅二人照留下紀念。
Chocolate cookie $75
Chocolate cookie

曲奇連鐵板送上,所以餅底好熱亦脆口。由於曲奇比較甜,所以上面果球海鹽焦糖雪糕係一大亮點!! 一嚟發揮緩和甜膩感,二嚟提供冰火交融嘅刺激感,相比前面兩款食物,甜品令我更能留下記憶點!!

整體餐廳氣氛唔錯,職員服務良好,如果想同朋友或者伴侶慶生都可以考慮嚟呢度。
2024-10-22
Smokehouse platter
Chocolate cookie
2024-09-15 1869 瀏覽
環境暗暗,氣氛十足!拍拖!紀念日!慶祝咩都非常合適既環境!大人細路都坐得好舒服!食物款式都叫左九成!價錢合理!飲品一般,無咩特色!!!!食左三千五百幾蚊,埋單時問服務員有冇2部車既泊車優惠,服務員影印多一張同樣既單,當然係唔成功有第二部泊車優惠,大家有需要既就醒目啲記得分單喇!不能指望服務員幫你諗埋!轉頭打電話去問返服務員,佢話:你要求影印多張單!咁服務員就影多一張,原來可以叫佢影十張出黎都得既!!!!
食物款式都叫左九成!價錢合理!飲品一般,無咩特色!!!!
2024-09-15
  • 雪松木板烤三文魚
2024-08-21 2983 瀏覽
🎂生日飯必選,勁有氣氛既餐廳🩵因為book時交代係為朋友慶祝生日,會幫手佈置同有生日氣球,嗌完甜品之後會幫手寫名,而且送上嚟嘅時候配有員工演奏唱出生日歌,十分有氣氛。最後,店舖免費為我哋影咗張即影即有留念,仲幫你打埋燈💡!🤎乾式熟成有骨肉眼扒賣相不錯,份量夠大,肉味十足,就算我哋嗌咗七成熟都唔會話過熟難入口,配上不同的醬汁,令人每一口都好似食緊唔同既餸。烤蒜頭都非常好味,一粒粒方便夾起,而且仲有不同嘅配料,十分豐富。🤎大蝦香料燴飯燴飯表面放有大蝦,大蝦感覺爽口,具有蒜蓉味。大蝦下既燴飯以鮮茄醬為醬汁,滲入每一粒飯當中,🤎BBQ味手撕豬柳絲漢堡兩塊漢堡包夾有大量豬肉,肉味十足,而且配料充足,真係要大大啖先咬得晒!落單時可以叫醬汁另上,方便自己調節醬汁份量,滿足不同人嘅需要。🤎煙燻拖肥香蕉香蕉面層有一層焦糖,十分脆口,再配埋雲呢拿雪糕,一熱一凍,口感獨特。只要book位時交代慶祝生日同寫咩名,送上嚟嘅時候就會包埋蠟燭。員工十分熱情,會主動過嚟了解食物嘅質素👍🏻仲送咗幾杯shot俾比我哋🥃
🎂生日飯必選,勁有氣氛既餐廳

🤎乾式熟成有骨肉眼扒

🤎大蝦香料燴飯

🤎BBQ味手撕豬柳絲漢堡

🤎煙燻拖肥香蕉

員工十分熱情,會主動過嚟了解食物嘅質素👍🏻
仲送咗幾杯shot俾比我哋🥃

大蝦香料燴飯
BBQ味手撕豬柳絲漢堡
煙燻拖肥香蕉
2024-07-25 3267 瀏覽
真係要多謝返AE當年有嘅五折優惠,我發現呢間咁正嘅Mac and cheese食開外國暴力嘢嘅我,返到嚟香港真係好難搵到呢啲啱口味嘅餐廳 Smokehouse 唔講笑真係有個好勁嘅廚師,完全handle到炭燒豬x Mac & Cheese 呢個肥到心臟病嘅組合,雖然佢肥,但食得就唔好諗呢啲啦!呢度每一樣餸俾我嘅感覺都係好舒服,每一樣嘢對得住佢嘅價錢,真係食緊一啲同佢名一樣既餸,唔使驚打卡好睇但味道中伏呢個係絕對唔會中伏!真心推薦mac & cheese 同beef tartare,飲咗兩杯酒落肚,同對面嗰個摸下酒杯底真係咩感覺都返晒嚟呀叔我好滿意

食開外國暴力嘢嘅我,
返到嚟香港真係好難搵到呢啲啱口味嘅餐廳
Smokehouse 唔講笑真係有個好勁嘅廚師

呢個係絕對唔會中伏!

呀叔我好滿意
2024-07-09 2644 瀏覽
今天朋友慶祝生日,沒有訂位,這裏也滿座,於是我們就waiting list,等到七點有人取消,我們就五個人坐咗一張大枱好似半間房咁,環境非常舒適,就是冷氣弱了一點。我們先點了芝士薯條,一支酒買一送一,香檳非常清甜,一份冷盤,有四種腸,算挺新鮮、博多士和新鮮的芝士,非常軟滑。接着是一份生牛肉,非常美味。一大份扒有兩種大腸,酸瓜、牛肉,一份大牛扒有兩大條腸,非常美味,又又着勁。另外不同的配料,非常滿足。由於我們不喜歡吃生日蛋糕,但為了儀式我們也點了一些甜品,告訴老闆我們朋友生日,他就為我們將甜品特別處理,安排一些乾冰冒出神秘的煙霞。令這次生日慶祝添了一份完美的驚喜。

我們先點了芝士薯條,一支酒買一送一,香檳非常清甜,

2024-07-09
30 分鐘 (堂食)
2024-07-07 1887 瀏覽
食物有水準,夠特色,服務好員工親切,令客人感到舒服,環境氣氛一流,同朋友一齊慶祝生日氣氛好好,過咗一個愉快嘅晚上!一有時間都會諗起呢一處好好嘅地方三五知己一同會再去幫襯!
食物有水準,夠特色,
一有時間都會諗起呢一處好好嘅地方三五知己一同會再去幫襯!
2024-07-06 1574 瀏覽
A birthday dinner @smokehousebarandgrillhk Special live band celebration moment ooh~ ooh~🤟🏻Delicious food especially the Steak Tartare牛肉他他👍🏻👍🏻 and we have also try the Chargrilled Whole Seabass炭烤爐魚 and Dry Aged Hanger Steak乾式熟成封門牛柳It is my first time to order the wine 🍷- Old Fashion, really eyes catching and igable but I will drink the beer or soft drink next time🤣🤣#steak #grill #smokehouse #barandgrill #mongkok #langhamplace #dinner #celebration #birthday #surprise #foodie #hkfoodie #instafood

#steak #grill #smokehouse #barandgrill #mongkok #langhamplace #dinner #celebration #birthday #surprise #foodie #hkfoodie #instafood #instafoodie #instareels #reels #eatlifeplay #yummy #delicious #hkgirl
2024-07-03
  • 牛肉他他
2024-06-30 1532 瀏覽
去做gym之前,打算食餐好嘢,就走左上朗豪坊頂樓搵食。睇見weekend lunch set 有striploin 就入去試吓。 可能大家long weekend 去左北上,餐廳都好多空枱,得幾枱。我哋揀左striploin medium,lunch set仲有包前菜 (湯+salad),飲品 同dessert 雪糕。塊扒係偏厚,所以對於女仔(或者我)來講太大塊,食到一半中間位覺得好韌, 牛味都唔係好出。 不過餐廳都係一個幾適合同朋友坐低傾計好地方, 個lunch set 最後埋單hkd295,不過不失。
去做gym之前,打算食餐好嘢,就走左上朗豪坊頂樓搵食。

2024-06-30 1208 瀏覽
都知道限時,但餐廳見冇人等位都冇催我地走,就我就坐左4個鐘,有d唔好意思。個煎三文魚好好味。侍應服務好好,唯一不好既係隔離bar有live時加上餐廳音樂兩者一齊較嘈。
2024-06-25 1417 瀏覽
訂座有優惠,所以同朋友揀左呢間餐廳。位置方便,坐得舒服,整體環境唔錯。和牛闊條麵和牛份量唔算多,味道又唔突出。闊條麵一般,整體唔特別。黑松露薯條見到個薯條以為錯左,同平時嘅黑松露薯條好唔同。表面有絲裝嘅巴馬臣芝士,少少鹹,中間仲有黑松露,少少香,薯條本身非常香脆,好出色,有驚喜。smoke house platter真係“嘩”一聲呀,有腸同唔同肉類放在一齊,啱哂食肉獸。ribs肉質軟稔,一切就開。腸會爆芝士,較油膩 。但欣賞伴碟嘅紫洋蔥同酸瓜,可以適時解膩,讚。
和牛闊條麵
和牛份量唔算多,味道又唔突出。闊條麵一般,整體唔特別。

黑松露薯條

smoke house platter

2024-06-13 1550 瀏覽
今日和家人一齊慶祝父親節,點了毛豆鷹嘴豆泥什錦蔬菜, 炒青口,煙燻豬肋骨和煙燻拖肥香蕉。蔬菜salad很開胃。爽甜的青瓜、甜椒和蘿蔔點上hummus,很少在香港見到。青口配garlic and lemon sauce,但青口肉就比較細。十分推薦豬肋骨,很juicy和香。最後食返個甜品。滿足! 這個甜品很photogenic,下面其實仲有層海綿蛋糕,個人來講甜度剛剛好。位置在朗豪坊最頂樓,十分romantic。最適合特別日子聚會。

2024-06-13
父親節