2022-07-06 7 瀏覽
香港真正嘅美食天堂🥳其實就係葵廣😍!平!🤓靚!🤩正!🥳無論系中學定大學每次食好西都係去尼到😆而今次試左四種頗唔同嘅野食想推介比大家😋🌮 抹茶雪糕漢堡尼個大家真係要trytry🤪冰火交融嘅感覺☺️滿滿嘅burger口感入面包滿曬雪糕😚真係唸起都流口水🤤而且老闆好好人😍有比學生優惠😝可以免費加topping😋大家一定要加曲奇脆脆😛而唔想太甜嘅朋友仔都可以揀綠茶味架😜💸價錢:$35(學生價)✨好味·到指數:4/5🤍🤍🤍🤍📍地址:Something Cool

🌮 抹茶雪糕漢堡
💸價錢:$35(學生價)
✨好味·到指數:4/5🤍🤍🤍🤍
📍地址:Something Cool

窮大少迎戰考試📕窮煮婦為左呢一日都需要心靈備戰🧘🏻‍♀️特登同公司請假一天📴約埋媽媽友一齊食個靚午餐👭🏻食飽左先有氣力鬧仔 (you know that feel mum)🤡一個💯分既午餐又點少得精緻甜品一份呢🍧夏日炎炎食下雪糕就岩晒喇🍦...葵涌廣場既雪糕小店❄️Something Cool❄️位置處於三樓食街最當眼既👉🏼TOP世界內試左兩樣冰品🍦份量真係夠晒大,兩個人食到濟呀🤰🏻🔸綠茶漢堡 $38綠茶雪糕完全將新鮮烘好既脆皮飛碟皮塞到爆滿💥紅豆餡份量豪邁,多種味道夾埋又十分洽到好處🤌🏼外層脆皮有甜香味,內層原來仲有一浸花生碎同煉奶係驚喜㊙️🔸朱古力綿綿冰 $48口感同外面食到既台式綿綿冰又唔太相似,更加綿密甜膩☁️媽媽友話更近似將綿花糖刨成冰既感覺(?)店家出手真係好豪邁比左好多餅乾,底層仲有粟米片🈵平衡番個甜感,食完真係飽到騰騰震🤰🏻#香港美食 #葵廣美食 #葵涌廣場 #葵涌美食 #冰淇淋 #雪花冰 #綿綿冰 #綠茶紅豆 #雪糕 #豆沙餅 #somethingcool #平民美食 #掃街 #香港小店 #港式料理 #簡易食譜 #甜品 #甜點 #消暑 #hkfoodie #懶人料理
窮大少迎戰考試📕窮煮婦為左呢一日都需要心靈備戰🧘🏻‍♀️
特登同公司請假一天📴約埋媽媽友一齊食個靚午餐👭🏻
一個💯分既午餐又點少得精緻甜品一份呢🍧
夏日炎炎食下雪糕就岩晒喇🍦
...
葵涌廣場既雪糕小店❄️Something Cool❄️
位置處於三樓食街最當眼既👉🏼TOP世界內
試左兩樣冰品🍦份量真係夠晒大,兩個人食到濟呀🤰🏻

🔸綠茶漢堡 $38
綠茶雪糕完全將新鮮烘好既脆皮飛碟皮塞到爆滿💥
紅豆餡份量豪邁,多種味道夾埋又十分洽到好處🤌🏼
外層脆皮有甜香味,內層原來仲有一浸花生碎同煉奶係驚喜㊙️

🔸朱古力綿綿冰 $48
口感同外面食到既台式綿綿冰又唔太相似,更加綿密甜膩☁️
媽媽友話更近似將綿花糖刨成冰既感覺(?)
店家出手真係好豪邁比左好多餅乾,底層仲有粟米片🈵
平衡番個甜感,食完真係飽到騰騰震🤰🏻

2022-07-04
2022-07-04 10 瀏覽
😋味道:8.6/10 🗣服務:9/10🏡環境:6.5/10🤩特色:9/10💵人均:$38-60💰性價比:8/10👍🏻推薦度:8.5/10.🐼葵廣真係好多嘢食 嚟開行街都會忍唔住買下小食同嘢飲🤣今次介紹嘅somethingcool係主打雪糕漢堡同綿綿冰 夏天食就啱晒😆仲有雪糕味道同配料可以揀!🤤特別得嚟又好味又足料😍店員都好有禮貌服務好好 比晒手套紙巾 就唔驚食到成手都係😋.👍🏻🍫朱古力雪糕漢堡 (Oreo+棉花糖) $38 (9/10)估唔到呢到嘅漢堡係脆身嘅😯微熱嘅脆脆漢堡包住大大個雪糕仲有oreo碎同棉花糖夾埋一齊食🤤看似簡單嘅組合但一齊食就好好味😋而且都幾足料 兩個人share食一份都夠晒😙👍🏻🍵抹茶雪糕漢堡 (紅豆+煉奶) $38 (8.5/10)同朱古力一樣好味😋而且抹茶紅豆呢個組合唔會輸🤣味道都好夾👍🏻唔知係咪加左煉奶 稍微甜左啲啲🍟炸魚薯條 $32 (7.4/10)除左something cool 原來都有something hot😂叫左炸魚薯條 都係好足料🤩炸魚好大條😙外脆內軟 魚肉非常軟熟 炸皮都好薄唯一就係好似唔太入味~冇乜味咁薯條係粗身嘅~炸得香脆👍🏻🍨雪糕脆脆
😋味道:8.6/10

同朱古力一樣好味😋
而且抹茶紅豆呢個組合唔會輸🤣
味道都好夾👍🏻
唔知係咪加左煉奶 稍微甜左啲啲

🍟炸魚薯條 $32 (7.4/10)
叫左炸魚薯條 都係好足料🤩
炸魚好大條😙外脆內軟
魚肉非常軟熟 炸皮都好薄
唯一就係好似唔太入味~冇乜味咁
薯條係粗身嘅~炸得香脆

👍🏻🍨雪糕脆脆 $38 (8.5/10)
見呢個咁得意又試下🤣點知有驚喜!😍
落左粟米片 再加煉奶同朱古力醬
點知又係另一種感覺😙
平時食雪糕鍾意冰凉嘅感覺都冇在意個口感
今次就可以試下香脆嘅雪糕🤣
又幾新鮮 唔錯!
2022-07-04 13 瀏覽
🌱薄荷朱古力漢堡38,出邊係鬆軟圓形麵包,😍入面就配上微融的薄荷朱古力雪糕,花生碎,棉花糖同Oreo碎,口感豐富好夾!🔥熱辣辣外皮,外熱内凍,好中意加上煙韌棉花糖嘅口感,香脆花生碎,超滿足。🥜 蒲燒鰻魚芝士蛋飛碟漢堡58,🤓鹹點超級推薦!鰻魚好厚,更有驚喜🥚沙律蛋,流心香滑芝士,同燒汁好match好入味~ 鷄泡魚乾30,🐟配酒或小食值得一試!口感好似魷魚乾般香脆,點上少少沙律醬更加滋味。

2022-06-30 12 瀏覽
依排天氣咁熱 日日都30幾度真係人都溶🤣真係好想食雪糕😋依間小店bookmark 左好耐 終於的起心肝去葵廣搵食🤭佢地主打食雪糕漢堡用漢堡包夾住雪糕拎去炸一冷一熱 外內熱辣辣脆卜卜 裡面凍冰冰 個雪糕開始溶既時候 滲入個包到 令個包更加濕潤 整體配搭好夾😋裡面既雪糕同配料都可以揀嫁我哋要左雲呢拿雪糕+Oreo 同棉花糖😋店主好貼心有準備定手套 可以成個漢堡拎住食🫶🏻另外佢地仲新推出左綿綿冰系列啊 ~睇相都feel到幾澎湃 🤭加滿晒芒果醬同爆珠仲有棉花糖粒粒加牛奶味綿綿冰裡面仲有驚喜嫁 有d粟米片增加口感 ~~
依排天氣咁熱 日日都30幾度

裡面既雪糕同配料都可以揀嫁
我哋要左雲呢拿雪糕+Oreo 同棉花糖😋
店主好貼心有準備定手套 可以成個漢堡拎住食🫶🏻

加滿晒芒果醬同爆珠仲有棉花糖粒粒加牛奶味綿綿冰
裡面仲有驚喜嫁 有d粟米片增加口感 ~~
  • 雪糕漢堡
不知何時開始,葵涌廣場的精彩之處已由買衫扮靚變成掃街瘋吃。身邊朋友竟然羨慕筆者在葵芳工作,可以隨時隨地有葵廣美食。今日lunch time來到3樓的TOP世界,見到這間主打冰點甜品的「Something Cool」。最出名一定是這一個雪糕漢堡,今次試了搭配綠茶味雪糕。麵包會先熱壓處理,營造出外脆內軟的口感。和夾在裡面的雪糕同食,好有冰火交融之感。雪糕份量都多,入面尚有紅豆、花生碎等配料。不過可能麵包的熱力關係,雪糕溶化速度好快。滴到雙手都是雪糕,所幸店家有膠手套提供,但還是有點狼狽。對比起坊間同類產品,「Something Cool」出品的綿綿冰有點粘性,用羹𢳂起會見到綿綿冰連在一起。細問之下,方知過程中還加入了忌廉,難怪奶香味如此濃烈。配上士多啤梨醬,酸酸甜甜,減低膩感。士多啤梨醬更是有原粒果肉!此外,綿綿冰配料還有朱古力彩針、棉花糖、玉米片等,口感都幾豐富。
不知何時開始,葵涌廣場的精彩之處已由買衫扮靚變成掃街瘋吃
。身邊朋友竟然羨慕筆者在葵芳工作,可以隨時隨地有葵廣美食。

綠茶漢堡

最出名一定是這一個雪糕漢堡,今次試了搭配綠茶味雪糕
。雪糕份量都多,入面尚有紅豆、花生碎等配料。

士多啤梨綿綿冰

,難怪奶香味如此濃烈。

2022-06-27
午餐
綠茶漢堡
士多啤梨綿綿冰
2022-06-27 6 瀏覽
[葵廣]Something Cool.抹茶紅豆雪糕漢堡食剩指數:0/100外型似一個銅鑼燒將包面同雪糕熱壓切開睇到厚厚既雪糕外面仲有溫度入面就好冰凍除左抹茶雪糕配料仲有紅豆、煉奶、花生碎幾樣都同抹茶味好夾整體來講幾特別又唔會話好甜好膩另外店員俾埋手套唔怕食到成手都係雪糕🤣.荔枝綿綿冰食剩指數:10/100天氣太熱叫多個新出既綿綿冰荔枝肉好甜好大粒綿綿冰幾綿密又唔算好快溶整體唔會太甜Toppings 有彩虹針、綿花糖、威化餅、百力支賣相色彩繽紛
[葵廣]Something Cool
切開睇到厚厚既雪糕
外面仲有溫度
入面就好冰凍
除左抹茶雪糕
配料仲有紅豆、煉奶、花生碎
幾樣都同抹茶味好夾
荔枝肉好甜好大粒
綿綿冰幾綿密
又唔算好快溶
整體唔會太甜
Toppings 有彩虹針、綿花糖、威化餅、百力支
賣相色彩繽紛
葵廣3樓開咗間好有創意嘅甜品舖,主打雪糕漢堡同埋綿綿冰,價錢雖然唔算平,但真係值呢個價大份又高質,真心好食!🍴綠茶漢堡 $38 (8/10)有綠茶雪糕,紅豆,煉奶同埋花生碎。漢堡好特別,即叫即整,外熱內冷,真係冰火交融!綠茶雪糕好厚身,唔會太甜,有好香濃嘅綠茶味,加埋甜甜地嘅紅豆同埋薄薄嘅麵包,幾好食幾夾!🍴荔枝綿綿冰 $48 (8/10)都幾大份,同甜品舖有得揮!綿綿冰嘅質感真係非常之綿綿,啲冰嘅口感係好棉密,荔枝嘅味道係比較清香,淡味少少,佢真係有三粒新鮮荔枝肉,好香甜,有一個朱古力威化餅同埋兩條士多啤梨百力滋,都唔會好甜OK 㗎~個底仲有啲粟米脆片,好香脆甜甜地,增加左綿綿冰嘅口感!$50唔使就有咁高質嘅綿綿冰👍🏻推薦指數: 8/10 真心值得一試,去到葵芳食甜品真係要試吓呢間呀,佢哋嘅甜品同坊間甜品舖有得揮!特別係綿綿冰真係做到高水準!

🍴綠茶漢堡 $38 (8/10)

🍴荔枝綿綿冰 $48 (8/10)

推薦指數: 8/10
🍧 消暑必試雪糕漢堡綿綿冰相信大家對葵廣的小食店都相當熟悉,是「潮流」人士搵食的好地方。趁著炎夏,這次為大家介紹兩款透心涼的冰品。🍓🍦 士多啤梨漢堡 $38士多啤梨雪糕+士多啤梨醬+棉花糖+Oreo碎士多啤梨漢堡看起來會有點像漢堡,但外觀卻有點像銅鑼燒。店主為方便客人食用和打卡會把飛碟狀的漢堡預先切開一半,放在盒子上,並提供膠手套讓客人用手拿著吃。味道方面,外層香脆,內層鬆軟的餅皮包裹著飽滿的內餡,半融狀態的棉花糖夾著脆脆口感的Oreo 碎和士多啤梨醬,中間還夾著一層厚厚的士多啤梨味雪糕,酸酸甜甜的滋味,口感真的很不錯。最重要的是,這是一款能飽肚的甜品,性價比極高。🍫🍧 朱古力綿綿冰 $48另外一款要介紹的是朱古力綿綿冰,滿滿一杯且層次感分明的綿綿冰,但看外觀亦相當吸引,有點像吃芭菲的感覺,只是這次主角非軟雪糕,而換上綿綿冰。雪白的綿綿冰配上香甜的朱古力醬、色彩繽紛的彩針、三色色棉花糖、迷你Oreo餅、朱古力威化餅和朱古力百力滋。綿綿冰口感鬆軟細膩,入口即溶,甜度會比坊間一般吃到的低一點,吃畢都不會有罪疚感。而綿綿冰的綿密之處源自於店主在打製冰時加入了牛奶和忌廉,再使用獨特的打冰方式,
🍧 消暑必試雪糕漢堡綿綿冰

🍓🍦 士多啤梨漢堡 $38
士多啤梨雪糕+士多啤梨醬+棉花糖+Oreo碎

🍫🍧 朱古力綿綿冰 $48
而綿綿冰的綿密之處源自於店主在打製冰時加入了牛奶和忌廉,再使用獨特的打冰方式,令冰雪充滿一種柔軟細滑之感。吃到綿綿冰的底部更有已想不到的驚喜,原來底部加入香脆的粟米片,令整道甜品的層次感更加豐富,光是視覺感和口感的衝擊真的讓人滿心喜愛,趁著炎夏,趕快一試吧!

🔸小總結:
店內甜品即點即製,每份都是店主的心機之作。漢堡除了冷的香甜口味外,還有鹹味供應,看到配料有芝士已能想像到拉絲效果了。筆者留待下次探店再為大家介紹各款小食,大家先趕快趁著這個夏日去朝聖,試試近期人氣大熱的雪糕冰品吧!

👅 味道:4.8/5
💰CP值:5/5
🕴🏻服務:5/5
🍽 餐廳:Something Cool @somethingcoolhk
🌐地址: 葵芳站-葵涌廣場3樓3069室T28號舖

🐮 #cowing吃在葵芳

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #相機食先 #吃貨 #食好西 #葵芳美食#葵廣美食
#somethingcoolhk #綿綿冰 #雪糕漢堡 #飛碟漢堡
2022-06-25
  • 士多啤梨漢堡
2022-06-25 2 瀏覽
講到夏天消暑 雪糕刨冰一定走唔甩😎今次一次過介紹晒兩樣俾大家!呢間位於葵廣Top世界嘅Something Cool 主打雪糕漢堡/班戟/三文治🍨烘過嘅麵包包裹住厚厚嘅雪糕 真係聽見都流晒口水 好吸引🤤次次經過佢哋舖頭 都勁想試下😆而家除咗雪糕 佢哋仲推出埋綿綿冰🍧可以話雪糕刨冰兩派都照顧到-雪糕口味同配料會不時更新 所以大家要以當日menu為準🙌🏻原本想試吓抹茶味 不過咁啱嗰日冇 所以就試咗最fresh嘅薄荷朱古力味🍫製作時間5-10mins左右 都幾快😌舖頭好貼心 會提供埋手套 方便成件拎起食 粗魯啲都唔怕🤪-🍨薄荷朱古力雪糕漢堡 $38每款雪糕漢堡可以自選兩款配料✌🏻我哋揀咗可可米同埋Oreo碎 大家記得嗱嗱聲打完卡就好食喇🤣因為雪糕好快溶一咬就有種冰火交融嘅感覺🥶麵包表面烘過再搽咗蜜糖🍯食落好似西多士咁 薄荷朱古力雪糕好夠凍 薄荷同朱古力味都好濃 雪糕同麵包嘅軟硬度相似 所以好夾💁🏻‍♀️想試吓如果配其他口味嘅雪糕會唔會仲更加夾🤤配料嘅可可米同oreo碎本身就同薄荷朱古力頗夾 加上脆卜卜嘅口感 令成個雪糕漢堡食落更加有層次~-新出嘅綿綿冰分別有幾種口味:芒果 荔枝 抹茶紅豆 草莓

🍨薄荷朱古力雪糕漢堡 $38

新出嘅綿綿冰分別有幾種口味:芒果 荔枝 抹茶紅豆 草莓 雲呢拿oreo 最後揀咗我最鍾意嘅芒果🥭
🍧芒果綿綿冰 $48
份量都幾大 建議同朋友share😂綿綿冰上佈滿芒果醬 仲有芒果肉🥭芒果味爆珠 威化餅 手指餅 配料太豐富 幾乎睇唔到個冰🙈芒果酸酸甜甜 同個冰幾夾 不過個人覺得芒果醬可以落少啲 因為多到就嚟滿瀉🙈至於綿綿冰食落重奶味 冰嘅質感再綿啲就好😌食到尾啲冰有少少黐埋一舊舊 不過有驚喜位就係🤩冰底竟然仲有粟米片!脆卜卜好有口感

就算雪糕唔啱食 都可以試下香口野架~有各式各樣嘅炸物 特別啲有炸雞泡魚乾🥸想食記得去Top世界搵佢哋啦!
2022-06-17 9 瀏覽
夏天咁熱 最啱就係食雪糕🍦呢間主打雪糕漢堡包嘅小店🍔真係要去試吓!兩塊好厚身嘅漢堡包 熱烘完 再夾住勁大嚿雪糕 外面脆卜卜暖笠笠 再加埋入面凍冰冰嘅雪糕 冰火交融嘅感覺!
2022-06-16 32 瀏覽
雪糕可以做蛋糕 咁有冇聽過雪糕漢堡呢🥴有冇諗過黎葵廣開心掃街可以以平民價試到呢kekee 除咗招牌雪糕漢堡 見有人特登黎試炸魚薯條🍟重點係小店經營所有野即叫即整!所以落完order要稍等/要等陣先落到order🤪店員話蛙姐都黎食過😂鍾意嘅可以黎潮拜下 近排仲有新款綿綿冰🤩。。。🦔📣新推❗❗綿綿冰🍧真係估唔到掃街可以掃到沙冰😆重點係一客份量同甜品舖食嘅差唔多!唔係睇落橫切面咁細份 都幾有深度 小妹表示食冰食到極爽 極fresh極冰🤤配料都有夠豐富 夾心甜、朱古力棒、棉花糖、爆珠…最後淋上滿滿嘅芒果醬完滿哂!小店有啲咁高質嘅甜品賣真係唔怕試下🥰。。。🦔👉雪糕漢堡 $381️⃣🥯: 漢堡/班戟/三文治2️⃣🍦口味: 雲呢拿/朱古力/綠茶/士多啤梨3️⃣🍫配料(any 2): 棉花糖/紅豆/Oreo碎/花生碎…一份入面有兩嚿 share食剛好😚啱啱整起咬落幾脆口 完全係UFO形嘅飛碟waffle機打印出黎🤣包裹住名副其實嘅雪糕餡!即使外層剛toasted 但雪糕比想像中無咁快溶 不過食得慢嘅話真係逃唔過「滴漏」危機🥴最吸引嘅係估唔到睇落平平無奇嘅漢堡口感可以咁好!揀咗Oreo碎+花生碎估唔到咁夾咁jeng
。。。🦔

綿綿冰

📣新推❗❗綿綿冰🍧

。。。🦔
雪糕漢堡

👉雪糕漢堡 $38
1️⃣🥯: 漢堡/班戟/三文治
2️⃣🍦口味: 雲呢拿/朱古力/綠茶/士多啤梨
一份入面有兩嚿 share食剛好😚啱啱整起咬落幾脆口 完全係UFO形嘅飛碟waffle機打印出黎🤣包裹住名副其實嘅雪糕餡!即使外層剛toasted 但雪糕比想像中無咁快溶 不過食得慢嘅話真係逃唔過「滴漏」危機🥴最吸引嘅係估唔到睇落平平無奇嘅漢堡口感可以咁好!揀咗Oreo碎+花生碎估唔到咁夾咁jenggg 用料新鮮 係有層次嘅脆口🤤比到我食金莎嘅幸福感 甜品都有主食burger咁豐富yeahhhh
綿綿冰
雪糕漢堡
其實細細個,講緊小學個時已經成日去葵廣,個時葵廣仲未有咁多小食店,而家愈開愈多,仲百花齊放,乜都有又多人,個種熱鬧嘅氣氛係其他地方冇辦法媲美🤪 今次嚟呢間其實係比較新開,之前睇肥蛙 @53yfp 同細妹嘅葵廣掃街片介紹過,佢哋評價都唔錯☺️今次嗌嘅係雪糕漢堡($38)第一步係揀麵包款,跟住就揀雪糕口味,最後就揀兩款配料,我就揀咗漢堡包,雪糕揀咗雲呢嗱,配料就揀咗榛子醬及Oreo碎 😛 特別欣賞佢哋個漢堡糖面,加埋用牛油烘過,所以做到外脆內軟嘅效果🤤加埋中間包着雲呢拿雪糕,完全係冰火交融嘅感覺,因為太好味嘅關係所以好快就食晒🤭見佢哋仲有鹹食,追加咗份鰻魚芝士碎蛋三文治 ($58) 鰻魚肥美又冇骨,而且真係食到尾都仲有鰻魚,真心足料😛平時食碎蛋好似少頹又冇味,加咗芝士真心將成件事昇華咗,邪惡度爆登🤩雖然係因為甜食而嚟,不過覺得佢哋鹹食都好出色,下次去開葵廣都不妨一試呀😚

2022-06-10 13 瀏覽
葵廣行街一定會到3樓TOP世界行個圈🔍尋找美食店😗今次見到間【Something Cool】🍨夏天最岩就食凍嘢❄️Something Cool主力售賣雪糕漢堡、雪糕班戟及綿綿冰。Logo就是戴住太陽眼鏡嘅Ice Cream Burger😎,所以我叫咗一個雪糕漢堡同一份綿綿冰🍧✪ 雪糕漢堡 / 雪糕方包 / 雪糕班戟 ⌫我揀咗雪糕漢堡~係即叫即製。漢堡好似飛碟咁封咗邊,防止雪糕漏出嚟。漢堡切開一半,見到中間厚厚的雪糕餡料😳好吸引!我叫咗綠茶雪糕加Oreo碎同棉花糖。外熱內冷帶來味蕾衝擊。綠茶雪糕唔會太甜。不過要盡快食,因為雪糕會溶得好快~✪ 綿綿冰 ⌫呢個係新推出😍賣相好靚好少女💓綿綿冰嘅冰碎扁薄而長,入口鬆化即溶,口味較甜。上面灑咗彩色朱古力針同棉花糖,色彩繽紛。荔枝果肉香甜。【 Something Cool 】📌 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓3069室T28號舖

✪ 雪糕漢堡 / 雪糕方包 / 雪糕班戟 ⌫

✪ 綿綿冰 ⌫

【 Something Cool 】
📌 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓3069室T28號舖
2022-06-03 19 瀏覽
放假同朋友去葵廣shopping, 當然唔少得去掃街醫肚啦! 經過見到其中一間外賣店, 售賣雪糕漢堡、雪糕班戟、綿綿冰、小食等等…. 炎炎夏日, 食返d凍野降溫消暑就最好不過。自選配搭, 岩哂唔同人口味:Ice-cream Burger $38揀咗: 漢堡、雲呢拿雪糕、Oreo碎、士多啤梨醬Burger外層暖暖帶微脆, 內裡軟熟, 夾住凍冰冰雪糕, 雪糕好快溶, 但店主貼心供應手套, 所以未至於食得狼狽。有如銅鑼燒軟熟口感, 中層凍冰冰半溶雪糕, 軟綿口感再配上Oreo碎同士多啤梨醬, 美味配搭。棉棉冰 $48牛奶棉棉冰超幼滑, 入口即溶, 非常解暑! On top 加咗七彩朱古力碎同埋芒果醬, 配搭match!
自選配搭, 岩哂唔同人口味:
Ice-cream Burger $38
揀咗: 漢堡、雲呢拿雪糕、Oreo碎、士多啤梨醬
棉棉冰 $48
棉棉冰