My wife suggested to me to go Kwai Chung Plaza for lunch today since it has been a long time we been there. We walked past Something Cool and was attracted by the food served. They provided signature ice cream burger and snacks, with their burger able to choose from a wide range of ice cream flavours, bread type and toppings. Mango ice cream burger - To order their ice cream burger, we need to firstly choose the bread type, ice cream flavour and 2 toppings. Burger was fried till the bread was cr

Mango ice cream burger - To order their ice cream burger, we need to firstly choose the bread type, ice cream flavour and 2 toppings. Burger was fried till the bread was crispy and mango ice cream was sweet and having strong mango taste. I added red bean and nutella sauce into it, making it sweet in taste. It was cut into half for easier eating, served in a paper tray, with plastic gloves provided to hold onto it.

Chocolate ice cream pancake - Pancake was made till soft and smooth, served hot. It was wrapped with chocolate ice cream in it, which was sweet in taste. I added oreo bits and strawberry syrup, which was sweet.

Fried octopus legs was deep fried till very crispy, with the octopus chewy and juicy, yet not oily.

French fries was fried till soft and crispy, and was of thick type. Cheese sauce was provided to dip onto it.
2022-01-27 25 瀏覽
葵涌廣場又有新店進駐❗️小店主打雪糕漢堡,由麵包、雪糕、配料都可以因應個人喜好自由配搭,店舖仲有提供即棄手套、餐具同紙巾比客人,咁就唔怕食到成手都係雪糕啦😆雪糕漢堡係即叫即整,首先要揀麵包,除咗漢堡之外,仲有方包同班戟,雪糕有6種口味,包括朱古力、雲呢拿、綠茶、芒果、士多啤梨同香芋,而配料就有11款,例如Nutella醬、煉奶、Oreo碎、可可米等等,雪糕漢堡包2款配料,額外每款+$3🤪雪糕漢堡 $35 雲呢拿雪糕+朱古力醬+花生碎漢堡包邊位壓得好脆,外層加咗少少糖漿,外型都幾似銅鑼燒,雲呢拿雪糕唔會好甜,花生碎令到成個口感更加豐富🤤雪糕三文治 $35綠茶雪糕+紅豆+棉花糖三文治有烘底,表面脆脆地,綠茶雪糕唔會太甜,少少苦苦地,同紅豆餡係完美配搭😆炸魷魚鬚 $25食完甜野就想食啲鹹野,店舖仲有供應幾款炸物小食,炸魷魚鬚好香脆,食落一啲都唔油,外脆內軟😍

雪糕漢堡 $35
雲呢拿雪糕+朱古力醬+花生碎

雪糕三文治 $35
綠茶雪糕+紅豆+棉花糖

炸魷魚鬚 $25
2022-01-26 22 瀏覽
喺葵廣行街經過見到一間黃色為主調既鋪頭仔,見佢寫住雪糕漢堡就停低左八封下😂 店員好好人,態度好友善,仲勁有耐性係咁推介比我地😋 傾落先知原來唔係開左好耐,口痕既我地即管試下🙆🏻‍♀️😋朱古力雪糕漢堡配朱古力醬+oreo碎 / $35店員好細心將佢切開一半,方便打卡又可以同朋友share😄 漢堡係即叫即整,所以有種🧊🔥感覺👅漢堡淋左d楓糖漿令到味道更加提升左,雙重朱古力+oero 碎好濃郁🖤 估唔到食落都幾有飽肚感🤰🏻😋雲呢拿雪糕班戟配焦糖醬+棉花糖 / $35餡料勁豐富🥰 賣相好吸引飽滿🤤🤤 如果棉花糖可以燒下口感應該會再豐富d 呢🍡2款甜品套餐+$15 跟左小食🍟炸薯條 🦑炸魷魚鬚炸薯條有芝士醬可以點,2樣小食都好香脆,特別係魷魚鬚炸粉好薄,好味😋😋

😋朱古力雪糕漢堡配朱古力醬+oreo碎 / $35

😋雲呢拿雪糕班戟配焦糖醬+棉花糖 / $35

2款甜品套餐+$15 跟左小食🍟炸薯條 🦑炸魷魚鬚
2022-01-23 19 瀏覽
晚市繼續禁堂食,周五同老公黎左葵廣掃街!發現三樓嘅另一邊多左好多食店!Something cool 主打雪糕漢堡、方包、班戟口味自由配搭,感覺都幾特別有趣,定價都唔貴!另外仲有$25即炸小食店內仲有迷你套餐幾抵食,老闆話size會細好多,所以都係選擇反正常size!雪糕漢堡 $35選擇左雲呢拿口味,加入朱古力味醬及花生,可以話完美配搭,漢堡夾住雪糕外層脆脆帶熱,入面凍冰冰,係冰火交融升級版嘅雪糕新地雪糕班戟綠茶紅豆口味配上焦糖醬,呈現好日本銅鑼燒嘅感覺! 魷魚鬚 $25炸得好脆,不過就可能過左少少火,份量都幾多!支持小店想法創新,下次要試埋方包版本先!
晚市繼續禁堂食,周五同老公黎左葵廣掃街!
發現三樓嘅另一邊多左好多食店!

Something cool 主打雪糕漢堡、方包、班戟

雪糕漢堡 $35

雪糕班戟
綠茶紅豆口味配上焦糖醬,呈現好日本銅鑼燒嘅感覺!

魷魚鬚 $25
炸得好脆,不過就可能過左少少火,份量都幾多!

支持小店想法創新,下次要試埋方包版本先!
2022-01-21
外賣自取
《Something Cool》去親葵廣都一定會掃一掃街,好開心見到佢開咗唔少小食店,種類越嚟越多,可以一次過試晒唔同既嘢食😍 呢間係葵廣新開既小食店,主打雪糕burger! 🍨🍔 🍭雪糕漢堡($35)話明主打緊係要試下!除咗漢堡,仲有方包同pancake 可以揀!聽聞仲即將推出菠蘿包!可惜我同朋友都好細食為免浪費就淨係叫咗burger! 而雪糕口味就有6款~ 配料共有10款,大家可以因應自己喜好去配搭!味道方面真係出乎意料咁好食!我就揀咗最愛既香芋雪糕,配上Nutella 醬同埋Oreo 碎🤤 佢個包係加咗蜜糖再整到好似銅鑼燒咁!邊邊位好脆口,真正做到外脆內軟!雪糕好大舊,加埋啲配料口感豐富,店員仲好貼心咁叫我地要拎手套食因為啲雪糕會流出嚟!🍭炸魷魚鬚($25)佢仲有幾款炸物小食可以揀!我地就揀咗呢款~ 份量唔算多,但炸得好香口!而且魷魚鬚都好大舊,好有咬口!唔錯~
《Something Cool》

🍭雪糕漢堡($35)

🍭炸魷魚鬚($25)
今次講嘅係位於葵涌廣場嘅新店🤩🤩Something Cool💕💗店舖主打雪糕漢堡 新奇料理🤍🤍🍦完全係冰火交融嘅感覺🌹🌹店舖仲要係即叫即整 夠晒新鮮 ✨✨店主服務態度非常之好 仲要好細心😋😋大家一定要去幫襯下‼️‼️雪糕漢堡 $35💰(8.5/10)首先係要揀麵包🥯 小編揀咗漢堡❣️❣️之後要揀雪糕味道 小編就揀咗最鍾意嘅朱古力雪糕🍦🤎第三步就要揀兩款配料 Oreo碎🤍同埋朱古力醬💕等佐一陣 就有得食啦🤩🤩漢堡外層好脆 而且甜甜地 應該係因為店主搽佐糖漿🤤🤤一啖咬落去 咬到凍冰冰嘅朱古力雪糕🍦 朱古力味好重 再配埋大量Oreo碎同朱古力醬 好Match❤️❤️係冰火交融嘅感覺‼️‼️夠晒新奇又好食😋😋炸魷魚鬚 $25💰 (7.5/10)魷魚鬚係即叫即炸 所以熱辣辣 🔥🔥每一條都好有咬口 啖啖肉 份量十足🤤🤤魷魚味好香💕💕值得一試🌹🌹睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟Something Cool (葵芳)⚜️葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓3069室T28號舖⏱星期一至日 1200-2100

雪糕漢堡 $35💰(8.5/10)

炸魷魚鬚 $25💰 (7.5/10)

睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟

Something Cool (葵芳)
⚜️葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓3069室T28號舖
⏱星期一至日 1200-2100

2022-01-21 10 瀏覽
依間喺葵廣新開嘅小店係主打多款雪糕漢堡💕真係夠晒cool❄️總共有六款雪糕 十款配料🍦可以搭配班戟/漢堡包/方包😌仲有好多炸物添🤩.📌雪糕菠蘿包 呢款係期間限定嘅😎菠蘿包烘熱過 所以個皮好脆😍不過個包就唔夠軟熟🙈雪糕揀左朱古力 係高質嘅雪糕 濃苦可可味 仲有啲朱古力碎碎🍫配料就揀左可可米同棉花糖 好夾🤩包身熱 入面就凍冰冰 正‼️推介大家試吓🙌🏻.📌招牌雪糕漢堡 $35呢款都係飽肚之選 店員話好多男人都揀 保證一定飽😆佢比平時食嘅漢堡包仲要大個 拎個包出嚟嗰下嚇親我哋🍔個樣好似銅鑼燒好得意😎佢都係熱壓過 邊邊好脆🤤不過就壓到偏晒 冇左麵包鬆軟嘅口感🤫呢款就揀左香芋味 似係雀巢👀加左可可米同Oreo碎 都係好夾🥰面頭嘅楓糖漿完美昇華左成件事🍁.📌迷你雪糕班戟套餐 $25如果驚食唔晒 仲可以揀baby set👶🏻綠茶味雪糕都唔差 唔會死甜冇茶味🍵配紅豆同Oreo碎實冇死😝唯一唔好係班戟偏乾身🥺旁邊嘅薯條 即叫即炸 夠晒脆🍟另外有三款醬可以揀: 芝士醬, 肉醬, 茄汁😋.📌炸面包 $25炸面包係一口size🍞可能因為太細粒…好吸油🥺佢係超級脆 但係一咬就爆晒啲油出嚟 仲油過西多士☹️真係油到食唔到

📌雪糕菠蘿包

📌招牌雪糕漢堡 $35

📌迷你雪糕班戟套餐 $25

📌炸面包 $25
炸面包係一口size🍞可能因為太細粒…好吸油🥺佢係超級脆 但係一咬就爆晒啲油出嚟 仲油過西多士☹️真係油到食唔到🙈
炸麵包

📌炸魷魚酥 $25
呢個又炸得好脆 好惹味😍唔配醬就咁食已經好夠味👍🏻每舊魷魚都好大條爽口彈牙 又厚肉🦑
炸魷魚酥

炸魷魚酥
葵廣又有新開打卡甜品小食店啦!店名叫Something Cool 又真係無改錯,主打雪糕甜品就係cool,小店款式未算太多,就只有有4款主要材料,有雪糕漢堡、雪糕班戟同雪糕三文治、雪糕菠蘿包店主比大家可以自由配搭組合成自己獨特的餡餅款式,套餐可以選擇! 而且有咸食供應❤️雪糕漢堡 🍔 $35推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️當日的雪糕口味有6種,選擇左香芋口味加入棉花糖及Oreo碎,店員先將原個送上方便打卡,表面加左糖漿,外層香脆溫暖,真正外脆內軟的代表! 口感豐富,為左影埋比大家參考,小編帶定左刀仔現場切開比大家睇睇~之後店員都講\話如果需要可以幫手切開,呢個食法就要注意雪糕溶瀉,如果係攞上手食, 建議啖仔啖仔咁食都係唔錯的食法。+$15 轉套餐推介:⭐️⭐️⭐️⭐️選了炸面包,酥炸香脆再淋上蜜糖,簡單得來對比之下邪惡又唔熱氣。食食下見佢個炸魷魚鬚相版好鬼吸引即時加單,原來最驚喜係呢款,食到我唔停口,下次再encore會再叫炸魷魚鬚,還有好多款口味未試,會試埋班戟比大家參考。👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 8️⃣💡性價: 8️⃣ 🐽飽肚: 8️⃣💫回頭: 9️⃣ 👍推薦: 9️⃣

葵廣又有新開打卡甜品小食店啦!
小店款式未算太多,就只有有4款主要材料,
有雪糕漢堡、雪糕班戟同雪糕三文治、雪糕菠蘿包
店主比大家可以自由配搭組合成自己獨特的餡餅款式,
套餐可以選擇! 而且有咸食供應❤️

雪糕漢堡 🍔 $35
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
店員先將原個送上方便打卡,表面加左糖漿,外層香脆溫暖,
真正外脆內軟的代表! 口感豐富,為左影埋比大家參考,
小編帶定左刀仔現場切開比大家睇睇~
如果係攞上手食, 建議啖仔啖仔咁食都係唔錯的食法。

+$15 轉套餐
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
食食下見佢個炸魷魚鬚相版好鬼吸引即時加單,
還有好多款口味未試,會試埋班戟比大家參考。

👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 8️⃣
💡性價: 8️⃣ 🐽飽肚: 8️⃣
💫回頭: 9️⃣ 👍推薦: 9️⃣
2022-01-19 19 瀏覽
葵廣新開一間甜品店😍 主打雪糕類食品🍨 有雪糕漢堡、雪糕菠蘿包、雪糕班戟同雪糕三文治🤤 由包、雪糕、配料都可以自己任意配搭,而且迷你套餐可以選擇! 而且有咸食供應❤️.🍔雪糕漢堡: 配上朱古力雪糕及Oreo碎🍨包甜甜地因為有糖漿係出面,外面暖脆,而內則冷 Oreo碎都好多,口感層次豐富👍🏼.🥞雪糕班戟: 配上抹茶雪糕及紅豆 班戟牛油味重 非常香😍

🍔雪糕漢堡

🥞雪糕班戟
: 配上抹茶雪糕及紅豆 班戟牛油味重 非常香😍
葵芳 雪糕漢堡特色小店❤️雪糕口味 不同款式🇭🇰葵芳A出口,步行約2分鐘先講舖頭🔥外觀設計非常有特色😳比較活潑生動🙆‍♂️主打為黃色設計💪🏻非常搶眼😆1. 雪糕漢堡$35 呢一間舖頭最大嘅特色係雪糕漢堡💪🏻首先,可以選擇麵包🥯包括漢堡😎方包🥰班戟🥰任君選擇😛其次,會有不同嘅口味🔥包括雲呢拿☺️朱古力😁士多啤梨😚香芋🤩芒果😛綠茶等等😎 實有一款啱你😇之後,配料亦都可以有兩款🥳有棉花糖😂朱古力醬😆焦糖醬😄紅豆🥰花生碎☺️士多啤梨醬😇 Oreo醉⚠️今次揀咗雲呢拿😂食落去比較鬆軟😄亦都唔會太甜😝口感一流🤣非常正😗可以試吓😘另外亦都加設左小食🇭🇰炸薯角🥰薯條😛魷魚鬚😛炸紅薯🥳同埋炸面包🥰有不同款😝最啱三五知己一齊食😝2. 炸魷魚鬚$25今次揀咗炸魷魚鬚😃份量非常十足,新鮮熱辣嘅炸魷魚鬚🙂食落比較香脆😛仲有唔同嘅醬汁可以選擇😗包括芝士醬😇茄汁🤓酸忌廉🥸或者肉醬😁店主亦都非常親切🙂會好照顧每一位顧客嘅需要☺️朋友仔可以去下😆地點:葵芳葵涌廣場3樓3069室T28 號鋪名稱: somethingcool@somethingcoolhk 好去評分🎖(5個👍🏻為最好)- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
葵芳 雪糕漢堡特色小店❤️
雪糕口味 不同款式🇭🇰

葵芳A出口,步行約2分鐘

1. 雪糕漢堡$35

呢一間舖頭最大嘅特色係雪糕漢堡💪🏻

首先,可以選擇麵包🥯包括漢堡😎方包🥰班戟🥰任君選擇😛

2. 炸魷魚鬚$25

包括芝士醬😇茄汁🤓酸忌廉🥸或者肉醬😁

地點:葵芳葵涌廣場3樓3069室T28 號鋪
名稱: somethingcool
@somethingcoolhk
好去評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

———————————————————————————

———————————————————————————

#香港美食 #hkfoodie #香港餐廳 #香港 #香港好去處 #美食 #美食日記 #hkrestaurant #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodieblogger #餐廳推介 #中餐 #西餐 #自助餐 #香港人 #hkrestaurants #美食推薦 #美食摄影#葵芳美食 #葵芳美食