2023-07-21 680 瀏覽
圖文嚴重不符。菜單上的烤牛肉拌飯是幹的拌飯,我點了,端上來的時候我好驚訝跟店員確認三遍。店員對著這個牛肉湯跟我說這是「烤牛肉拌飯」。嚴重懷疑他近視太深🙃 做不出bulgogi就不要自稱bulgogi可以嘛?欺騙消費者。不會再來如果每一家店都可以睜眼說瞎話那我也可以隨便開點然後告訴顧客我做的就是烤牛肉拌飯。
烤牛肉拌飯
2023-06-02 589 瀏覽
好耐冇嚟銅鑼灣 見佢出咗新嘅便當就試吓盛為$92 一個便當差唔多成舊水,再加$15百事一開始佢話可能要等一陣 咁我估都係10零分鐘啫最後,我等咗半個鐘先可以取餐,等待途中我後面嘅Number都取餐,同埋見佢係咁出外賣單,我覺得出餐嘅次序有啲混亂囉之後都算啦,等咗半個鐘勁肚餓,點知入邊三樣嘢食都唔熱,唯一好少少係紫菜包飯入邊係熱嘅,我唔明點解等咁耐啲嘢都係唔熱?辣炒年糕,佢啲年糕整到一劈野,淋之之個炸雞皮厚肉柴,一啲都唔多汁最衰係個炸嘅紫菜包飯,佢個面皮唔知用啲咩溝嘅咬到牙痛,佢啲皮仲硬過我條命如果啲嘢食係熱上 我可能都冇咁嬲等咗半個鐘啲嘢食又係凍嘅估唔到$100係咁嘅質素 我食隔離譚仔好過啦以後都唔會再嚟食

好耐冇嚟銅鑼灣 見佢出咗新嘅便當就試吓
盛為$92
一個便當差唔多成舊水,再加$15百事
一開始佢話可能要等一陣 咁我估都係10零分鐘啫
辣炒年糕,佢啲年糕整到一劈野,淋之之
炸雞皮厚肉柴,一啲都唔多汁

如果啲嘢食係熱上 我可能都冇咁嬲
等咗半個鐘啲嘢食又係凍嘅
估唔到$100係咁嘅質素 我食隔離譚仔好過啦
以後都唔會再嚟食

2023-01-31 947 瀏覽
個戲院小食拼盤 一凍就好難食熱狗既腸係得1半,完全食唔晒成盤野。即切薯片上面有一堆芝士粉,熱食還好,但一凍就好難再食得落去。因為都淋哂。而且芝士粉並沒平均灑在薯片上,所以部分薯片上會有大量芝士粉。芝士球和牛奶球既味道 同想像中都有出入。沒有任何既驚喜。杯芒果乳酪 死甜 一啲乳酪味都冇👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻甜到冇可能再飲落去。唔明咁多正評係咩事,認真唔會再食依間野!比左100+ 得依個水準 真心唔抵食勁滯!

個戲院小食拼盤 一凍就好難食
熱狗既腸係得1半,完全食唔晒成盤野。
芝士球和牛奶球既味道 同想像中都有出入。沒有任何既驚喜。
勁滯!
2023-01-28
22 分鐘 (堂食)
午餐
2022-11-26 890 瀏覽
想食咗好耐呢度嘅玫瑰醬年糕,但係一直都冇機會,今日返完學之後就搭左車過咗嚟試,但係點知佢個玫瑰醬年糕賣晒😰最後求其要咗個芝士辣炒年糕同埋雞蛋看地球2.0等咗差唔多15分鐘先有,啲店員工作效率好慢,切手卷都用咗差唔多成2分鐘😖芝士辣炒年糕好普通,叫咗BB辣都係好辣,啲芝士都比較少,唔算好抵食。雞蛋看地球2.0唔錯,但係冇乜驚喜,蛋皮都唔會好乾,但係賣相唔係好吸引,總括而言唔算太差,但唔一定要試🤓

2022-09-22 992 瀏覽
陪朋友做完身體檢查,坐低食個午餐先,佢話想食韓國嘢,咁就不如食呢間啦!野食質素方面都唔算太差㗎!女孩子👧🏻既朋友。食既野唔係好多,所以我哋叫咗兩份嘢大家一齊分享!首先我哋叫咗個墨先生與蝦小姐。佢係一份壽司離既,唔使點豉油都好夠味!有少少墨香味,紫菜唔係特別脆,但唔脆反而更好食!墨先生裏面嘅墨魚都算旦牙既!至於蝦小姐啲蝦唔係話太脆,但都好食既另外,我地仲叫玫瑰醬年糕炒拉麵,實際上係公仔麵,但係麵嘅質地都唔錯嘅,幾彈牙!同年糕一樣都幾彈牙!嗰醬汁就辣辣地!食落去都幾過癮㗎!雖然價錢有少少貴,但係嘢食質素都唔錯!有機會再嚟試吓啦!

雖然價錢有少少貴,但係嘢食質素都唔錯!有機會再嚟試吓啦!
2022-09-14
午餐
2022-09-09 768 瀏覽
最近推出韓風戲院小食盒全部都係韓國人氣街頭小食喔💕喺香港冇得入戲院睇住戲食但買嚟同朋友一邊傾偈一邊嘆都唔錯呀!下次買返屋企睇netflix食先😎-🥡韓風戲院小盒子($108)可揀炸熱狗x2 + 香腸年糕串/滋味波拼盤x2 +初雪薯片🔸芝士脆薯炸熱狗熱狗全部都係即叫即炸新鮮熱辣,香噴噴呀!🤤呢款熱狗外面有薯仔粒入面有一半芝士同一半香腸咬落層次感豐富💕🔸蒜醬初雪炸熱狗熱狗面頭灑咗芝士粉同落咗蒜醬蒜味唔算好濃烈🧄食完個口都唔好大陣味喔😆🔸香腸年糕年糕經過煎香咬落外脆內煙靭夾埋香腸一齊食,口感好豐富呢!加埋甜辣醬汁,好正😋🔸朱古力波外面金黃香脆內餡朱古力醬充足朱古力味濃郁,唔太甜膩👍🏻🔸初雪薯片薯片厚身香脆面頭灑滿芝士粉超級好味呀💕🍙雞蛋看地球2.0 ($80)比起平日食嘅紫菜包飯多咗層雞蛋外皮,口感嫩滑薄身加埋紫菜、芝士、牛肉等餡料口感好豐富😋🍗火辣初雪x白郡主炸雞($160)炸雞香脆嫩滑仲好juicy呢!前者口味辣勁充足帶微微芝士味🧀後者面頭鋪滿洋蔥圈淋上韓國乳酪醬,酸甜開胃呢!🍹藍檸檬($20)正常檸檬梳打水味但賣相吸引,幾啱打卡📸🍹愛文芒乳酪特飲($30)嗎啖香濃芒果味酸甜解膩呢!
最近推出韓風戲院小食盒
全部都係韓國人氣街頭小食喔💕
喺香港冇得入戲院睇住戲食
但買嚟同朋友一邊傾偈一邊嘆都唔錯呀!
下次買返屋企睇netflix食先😎

🥡韓風戲院小盒子($108)
可揀炸熱狗x2 + 香腸年糕串/滋味波拼盤x2
+初雪薯片
🔸芝士脆薯炸熱狗
熱狗全部都係即叫即炸
新鮮熱辣,香噴噴呀!🤤
呢款熱狗外面有薯仔粒

食完個口都唔好大陣味喔😆

🔸香腸年糕
年糕經過煎香
咬落外脆內煙靭
夾埋香腸一齊食,口感好豐富呢!
加埋甜辣醬汁,好正😋

🔸朱古力波
外面金黃香脆
內餡朱古力醬充足
朱古力味濃郁,唔太甜膩👍🏻

🔸初雪薯片
薯片厚身香脆
面頭灑滿芝士粉
超級好味呀💕

🍙雞蛋看地球2.0 ($80)
比起平日食嘅紫菜包飯
多咗層雞蛋外皮,口感嫩滑薄身
加埋紫菜、芝士、牛肉等餡料
口感好豐富😋

🍗火辣初雪x白郡主炸雞($160)
炸雞香脆嫩滑
仲好juicy呢!
前者口味辣勁充足
帶微微芝士味🧀
後者面頭鋪滿洋蔥圈
淋上韓國乳酪醬,酸甜開胃呢!

🍹藍檸檬($20)
正常檸檬梳打水味
但賣相吸引,幾啱打卡📸

🍹愛文芒乳酪特飲($30)
嗎啖香濃芒果味
酸甜解膩呢!
👍🏻韓風戲院小食盒 $1088月頭新出嘅Item!包括兩款自選熱狗棒、香腸年糕串、滋味波拼盤同初雪薯片😎-🔸芝士脆薯炸熱狗Signature基本款!熱狗棒即叫即整熱辣辣,係外層痴住薯仔粒個種咬開係一半芝士、一半腸仔,芝士係拉絲的😛可以揀配茄汁+芥末或者BBQ醬+芥末揀咗BBQ醬+芥末,酸酸甜甜,汁量正常不過始終有醬,食落冇火辣初雪熱狗咁脆口-🔸火辣初雪炸熱狗熱辣辣好脆口!面頭灑滿辣粉,辣度刺激估佢唔到🤪熱狗棒一樣係外層痴住薯仔粒,內裏一半拉絲芝士、一半腸仔除咗辣粉仲灑咗少少砂糖,甜甜辣辣食完個咀會㷫烚烚咁,鍾意食辣嘅朋友可一試😜-🔸香腸年糕串腸仔同年糕表面都係微微脆,搽上甜辣醬,辣度溫和年糕夠煙韌,整體味道正常發揮-🔸滋味波拼盤一共有四款唔同內餡嘅波波,每粒都幾有驚喜😙包括芝士波、朱古力波、牛奶波同芝士通心粉波表面脆卜卜,咬落煙煙韌韌好似麻糬咁-🔸初雪薯片薯片係直接用薯仔切片拎去炸,薯味重,比較厚身,脆卜卜又唔會好油膩面頭灑上大量芝士粉,鹹鹹地幾好食,灑得均勻啲就仲好-味道:7/10性價比:7/10-👌🏻脆墨蝦博士吐司 (增量蔬菜) $63蝦餅口感雖然比較腍身,但都食到蝦肉下層仲有三粒
👍🏻韓風戲院小食盒 $108

🔸芝士脆薯炸熱狗
咬開係一半芝士、一半腸仔,芝士係拉絲的😛
可以揀配茄汁+芥末或者BBQ醬+芥末
揀咗BBQ醬+芥末,酸酸甜甜,汁量正常
不過始終有醬,食落冇火辣初雪熱狗咁脆口

🔸火辣初雪炸熱狗
熱辣辣好脆口!面頭灑滿辣粉,辣度刺激估佢唔到🤪
熱狗棒一樣係外層痴住薯仔粒,內裏一半拉絲芝士、一半腸仔
除咗辣粉仲灑咗少少砂糖,甜甜辣辣
食完個咀會㷫烚烚咁,鍾意食辣嘅朋友可一試😜

🔸香腸年糕串
腸仔同年糕表面都係微微脆,搽上甜辣醬,辣度溫和
年糕夠煙韌,整體味道正常發揮

🔸滋味波拼盤
一共有四款唔同內餡嘅波波,每粒都幾有驚喜😙
包括芝士波、朱古力波、牛奶波同芝士通心粉波
表面脆卜卜,咬落煙煙韌韌好似麻糬咁

🔸初雪薯片
面頭灑上大量芝士粉,鹹鹹地幾好食,灑得均勻啲就仲好

味道:7/10
性價比:7/10
👌🏻脆墨蝦博士吐司 (增量蔬菜) $63
蝦餅口感雖然比較腍身,但都食到蝦肉
下層仲有三粒炸墨魚粒,墨魚唔算好彈牙但墨魚味幾香😬
醬汁係蜜糖芥末醬,甜甜地咁
可惜兩款炸物都比啲醬汁搞到唔脆🥺
配料仲有粟米煎蛋餅同半溶芝士
加咗$6有生菜、蕃茄同椰菜絲,口感豐富啲
多士好香蜜糖牛油味,但脆口啲會更好
味道:6/10
性價比:6/10

👌🏻香脆炸雞吐司 (增量蔬菜) $63
呢款比較一般,炸雞外皮一樣係腍晒,好扣分
肉質就正常發揮,但炸雞份量亦都唔多
醬汁係芥末醬+甜辣醬
想食嘅話都係推薦另一款多啲😐
味道:5/10
性價比:5/10

👍🏻士多啤梨乳酪特飲(跟餐) +$19
酸酸地甜度合理,味道自然濃郁,仲咬到士多啤梨籽
沙冰夠凍解暑,食完咁油膩嘅炸嘢飲番杯真係幾爽🤩
味道:7/10
性價比:7/10
👌🏻朱古力奶昔(跟餐) +$16
呢個就麻麻哋,無論係朱古力味定係奶味都太淡,飲返佢哋啲沙冰好啲😂
味道:5/10
性價比:6/10

📍#SoulFoodTruck @soulfoodtruck_hk @toast_luck
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場11樓1104號舖
旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓F1號舖
2022-08-26 395 瀏覽
🇰🇷Soul Food Truck🇰🇷📍:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場11樓1104號舖⏰:11:00am-8:30pm最近去咗銅鑼灣希慎廣場行街 行到攰想食野 朋友想食韓國菜 於是去咗上面嘅food court 一行上去就見到呢間好吸引嘅韓國小食店😍佢哋主打韓國炸雞 但係最近出咗一款韓風戲院小食盒 價錢唔貴 又有我最鍾意食嘅炸熱狗 咁吸引梗係要去試吓啦🤣🔸自選韓風戲院小食盒 $108🔸可自選四款小食 第五款係指定初雪薯片🥔薯片好香脆 落咗芝士粉 唔油膩好薄脆!小食方面我揀咗芝士初雪熱狗 蒜味初雪熱狗 原味香腸年糕 滋味波🙌🏻炸熱狗即叫即炸 一條巳經好飽😂中間一半係鹹香味十足嘅芝士 蒜味都好濃郁 另一半係熱狗腸 充滿肉汁啖啖肉 好出色!香腸年糕有兩款口味 一款係原味一款係芝士 原味香腸同年糕好多汁 都幾有咬口好煙韌🙈🔸雞蛋看地球 ($42半份/$80全份)🔸紫菜外層包住一層薄薄既蛋皮 一份既分量都幾多 夠晒兩個人share 裏面夾住泡菜同厚切餐肉粒 辣泡菜微酸唔算好辣 口感好豐富😍🔸士多啤梨乳酪特飲/奇異果乳酪特飲🔸呢兩款味道酸酸甜甜 要攪勻佢先可以飲 個人鍾意奇異果乳酪多啲🤣唔會好
🇰🇷Soul Food Truck🇰🇷
📍:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場11樓1104號舖
⏰:11:00am-8:30pm

🔸自選韓風戲院小食盒 $108🔸
炸熱狗即叫即炸 一條巳經好飽😂

🔸雞蛋看地球 ($42半份/$80全份)🔸

🔸士多啤梨乳酪特飲/奇異果乳酪特飲🔸
呢兩款味道酸酸甜甜 要攪勻佢先可以飲 個人鍾意奇異果乳酪多啲🤣唔會好甜 奇異果味好出!
外賣自取
由細到大係香港戲院睇戲,都係食爆谷同港式熱狗,好似無咩新意咁😤。最近從友人得知旺角有間專賣韓式戲院小食的小食店@soulfoodtruck_hk,人氣非常高,所以我急不及待就去一試究竟🤤。原來韓國既戲院小食款式比香港豐富得多,有輕食類,亦有主食類,我都要諗左5分鐘先決定到叫咩食😆😆🔸韓風戲院小食盒🌭一個自選套餐,可自由選擇。我今次就揀左蒜醬初雪炸熱狗、計時炸熱狗香腸年糕串、滋味波拼盤同初雪薯片。蒜醬初雪炸熱狗夠脆真係好好味。😋😋🔸雞蛋看地球🥚其實係雞蛋芝士Kimchi餐肉卷。蛋皮、芝士、Kimchi、餐肉、飯卷,每一樣材料我都好鍾意🥺,教我如何不愛它😍😍🔸粉紅西柚特飲、奇異果乳酪特飲🥤粉紅西柚特飲偏甜,但夠氣夠過癮。而奇異果乳酪特飲真係要推薦,有奇異果香味+酸酸甜甜,好開胃。😛😛

🔸韓風戲院小食盒🌭

🔸雞蛋看地球🥚

🔸粉紅西柚特飲、奇異果乳酪特飲🥤

• 雞蛋看地球2.0
2022-08-23 199 瀏覽
突然好想食🇰🇷韓國小食,記起希慎廣場food court 有間韓國菜小店,🍽️🍴Lunch time店鋪都幾多人排隊點餐, food court亦人頭湧湧,決定外賣回家慢慢歎😋❤️呢度嘅食物即叫即製, 返到屋企仲係熱辣辣,炸嘢脆卜卜。❤️👍🥚雞蛋看地球2.0即係雞蛋芝士牛肉卷, 外面嘅薄薄嘅蛋皮包住豐富餡料,小朋友幾啱食。✌️雙重滋味炸雞🐔原味招牌炸雞+蒜香醬油炸雞店舖嘅炸雞都好出名,今次試曬兩款味道, 比較鍾意蒜香醬油,更加惹味😋😋🍱韓風戲院小食盒:2款自選炸熱狗:🧀芝味初雪口味,外皮香脆,入面係芝士同香腸。蒜醬初雪口味,充滿蒜香。💖自選2款小食:牛奶波同朱古力波,好香口,裏面有滿滿嘅朱古力醬同牛奶醬。❤️💕另外仲有初雪薯片, 好味到停唔到口👍💯🥤士多啤梨乳酪🍓見到店員用攪拌機即刻做,好新鮮,唔係預製食飲品。士多啤梨天然微酸,唔會太甜,夠健康。🥤愛文芒果芒果乳酪🥭 愛文芒酸酸甜甜,好清香,又解渴。

🥚雞蛋看地球2.0

✌️雙重滋味炸雞🐔

原味招牌炸雞+蒜香醬油炸雞

🍱韓風戲院小食盒:

2款自選炸熱狗:

💖自選2款小食:

另外仲有初雪薯片, 好味到停唔到口👍💯

🥤士多啤梨乳酪

🍓

🥤愛文芒果芒果乳酪

🥭 愛文芒酸酸甜甜,好清香,又解渴。

2022-08-23
外賣自取
2022-08-19 232 瀏覽
🎥呢個韓風戲院小食盒($108)唔淨止睇戲嘅時候可以食🤣去野餐一盒咁樣都好方便♥️可以任揀兩個熱狗🌭️芝士年糕串同滋味波,蒜醬初雪炸熱狗勁香濃又唔會好乾,即叫即整勁脆😀另外仲叫咗雞蛋看地球2.0 係芝士雞蛋牛肉飯卷,半份已經有好多,口感紮實好足料!.Not only can you try their cinema kit at the cinema, but also during picnic or as a snack! I love their potato hotdogs, huge in size with crispy potatoes on top, the garlic cheese sauce was so good♥️
🎥
2022-08-13 207 瀏覽
之前食過呢間韓國過江龍炸雞店,本想再食,但發現有新產品,戲院小食盒,有韓式炸熱狗🌭️、韓式年糕、炸波波同新鮮炸薯片,樣樣都好吸引,過吓口癮先😋可以自選韓風戲院小食盒 $108可自選第一至第四款小食, 第五款係指定初雪薯片😎我就揀咗芝士脆薯炸熱狗、火辣初雪炸熱狗、滋味波拼盤、香腸年糕串炸熱狗一條巳經好飽😂,千祈唔好獨食,滋味波味道答一,有朱古力、牛奶、芝士、芝士通心粉口味,當中我最鍾意就係朱古力味,唔會太甜朱古力味道濃郁👍🏻

可以自選韓風戲院小食盒 $108
可自選第一至第四款小食, 第五款係指定初雪薯片😎

2022-07-10 455 瀏覽
#frostie銅鑼灣之旅 ✅ #soulfoodtruck 📍美食探險👉 @frostiewithfood - 🔥銅鑼灣韓式料理餐廳🔥  🥑 《#深海牛油果多士》 $59  坦白講我一拎到手嗰時真係好驚訝😦因為呢個多士真係超級足料🔥包括有牛油果醬、蟹柳、粟米🌽、椰菜絲、蝦餅🦐等,每一啖都食到豐富嘅配料,超級足料!加上搽咗蜜糖🍯嘅吐司,增加味道嘅層次,食完一個都非常飽肚,性價比好高,大滿足😆👍🏻見到呢間舖頭都仲賣緊好多其他韓式美食,例如炒年糕、炸雞等等,下次到訪希慎廣場都想再去試吓⭐️🥰 - 分數:4/5 - 🏠 Soul Food Truck - #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodphotography #food #snacks #foodiegram #foodblogger #foodpics #foodlover #食評 #香港美食 #香港零食 #牛油果吐司#hongkongfood #hongkongfoodie #avocado #牛油果 #toast  #yummy #soulfoodtruck #hysanplace #causewayb
#frostie銅鑼灣之旅
✅ #soulfoodtruck
📍美食探險👉 @frostiewithfood
- 🔥銅鑼灣韓式料理餐廳🔥
🥑 《#深海牛油果多士》 $59
深海牛油果多士

- 分數:4/5
- 🏠 Soul Food Truck
 - #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodphotography #food #snacks #foodiegram #foodblogger #foodpics #foodlover #食評 #香港美食 #香港零食 #牛油果吐司#hongkongfood #hongkongfoodie #avocado #牛油果 #toast  #yummy #soulfoodtruck #hysanplace #causewaybay #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #韓式 #koreafood
深海牛油果多士
2022-06-16 345 瀏覽
Last weekend, I hangout with my friends, we found this restaurant, at the beginning, both of us think why it’s so weird to have the restaurant inside the mall, but we finally we think this is very interesting!!! The food is ok, but the environment is very good 👍🏻 The food is yummy and juice, the drink is ok but can try. Moreover, the staff will introduce the dish one by one
2022-03-25 719 瀏覽
//去到希慎廣場唔知食咩好,見到呢間舖頭幾特別,原來係上年先開業㗎咋🥺另外仲有炸雞賣今次就試吓食壽司,見到芝士牛肉呢款比較吸引,一於試吓啦📍OPPA芝士牛肉紫菜卷(半份)$35一份嘅價錢係$62蚊,半分數量有七舊但牛肉完全冇肉汁😂味道真係好普通😂📍粉藍檸檬特飲🍋$20飲品都係好普通😂好似檸檬水不過賣相OK打卡嘅😂📍Soul Food Truck (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場11樓1104號舖

📍OPPA芝士牛肉紫菜卷(半份)$35

一份嘅價錢係$62蚊,半分數量有七舊
但牛肉完全冇肉汁😂味道真係好普通😂

📍粉藍檸檬特飲🍋$20
飲品都係好普通😂好似檸檬水
不過賣相OK打卡嘅😂

📍Soul Food Truck (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場11樓1104號舖