由細到大係香港戲院睇戲,都係食爆谷同港式熱狗,好似無咩新意咁😤。最近從友人得知旺角有間專賣韓式戲院小食的小食店@soulfoodtruck_hk,人氣非常高,所以我急不及待就去一試究竟🤤。原來韓國既戲院小食款式比香港豐富得多,有輕食類,亦有主食類,我都要諗左5分鐘先決定到叫咩食😆😆🔸韓風戲院小食盒🌭一個自選套餐,可自由選擇。我今次就揀左蒜醬初雪炸熱狗、計時炸熱狗香腸年糕串、滋味波拼盤同初雪薯片。蒜醬初雪炸熱狗夠脆真係好好味。😋😋🔸雞蛋看地球🥚其實係雞蛋芝士Kimchi餐肉卷。蛋皮、芝士、Kimchi、餐肉、飯卷,每一樣材料我都好鍾意🥺,教我如何不愛它😍😍🔸粉紅西柚特飲、奇異果乳酪特飲🥤粉紅西柚特飲偏甜,但夠氣夠過癮。而奇異果乳酪特飲真係要推薦,有奇異果香味+酸酸甜甜,好開胃。😛😛

🔸韓風戲院小食盒🌭

🔸雞蛋看地球🥚

🔸粉紅西柚特飲、奇異果乳酪特飲🥤

• 雞蛋看地球2.0