2024-08-27
之前試過將軍澳分店嘅榴槤系列之後非常掛念今次經過樂富又見到豆乳狂人,所以又試多次🤤🧡榴槤奶蓋豆花 $74上次食完之後,念念不忘🤤豆花柔滑,配上濃郁奶蓋十分惹味,仲有梅花間竹嘅榴槤蓉夾雜,口感豐富多樣!既有豆香,又有奶香!🤎 8.6豆乳焙茶 $36超厚超濃郁的豆乳口感,配上烘焙茶葉的香醇,作為一款茶飲,既可解渴!又有一定飽足感!作為焙茶控,感到非常滿意❤️💛多芒楊枝甘露 $48芒果的清甜,還有楊枝的清脆口感!增添層次,係我encore嘅其中一道甜品!✨💜煙韌之選 $45以煙韌為主打,有芋圓,珍珠,小丸子,彈牙軟糯,配料豐富,一次過滿足煙靭控!🩷黑糖豆花(凍) $22黑糖豆花,豆味超濃郁,口感綿密,加上冰涼質地,配上微甜黑糖,十分解暑消暑!🤤真是很喜歡這一間店舖,感覺上非常之健康,又能夠滿足想吃甜品嘅慾望✨
🧡榴槤奶蓋豆花 $74
🤎 8.6豆乳焙茶 $36