📍 SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1168-1170號舖隱身樂富繁華市中心,提供多款精心製作的豆乳飲品。秉持健康理念,採用天然優質食材,搭配獨特手工工藝,為您呈獻滋味豐富、口感醇厚的創新體驗。👉 超煙韌豆花💰42😋😋😋😋.8/5這是一道非常特別的甜點,將三色芋圓、小丸子、珍珠、奶蓋和嫩滑的豆花巧妙地融合在一起。首先,三色芋圓口感軟糯非常引人入勝。小丸子和珍珠的嚼勁和清甜感則完美地平衡了豆花的清涼爽滑,令人回味無窮。而奶蓋的細緻綿密更是為這道甜點增添了一絲奢華感。整體而言,這道甜點層次豐富,口感變化多端,是值得一品的絕佳選擇👉 多芒小丸子💰48😋😋😋😋.8/5這道甜品融合了西米、芒果汁、椰奶,以及顆粒飽滿的鮮芒果和Q彈的小丸子,口感層次豐富。西米的軟糯與芒果汁的酸甜交織,而椰奶的香滑則增添了這道甜品的濃郁感。鮮芒果碎的酸甜清新,與小丸子的彈牙質地形成絕妙的對比,令人回味無窮。這道甜品酣暢淋漓,清爽不膩,是炎炎夏日的絕佳解暑選擇👉 牛油果鰻魚玉子粢飯💰55😋😋😋😋.9/5香嫩的鰻魚和軟滑的玉子與粢飯的Q彈完美融合,營造出層次豐富的口感。牛油果的香
📍 SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)
樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1168-1170號舖

😋😋😋😋.8/5

👉 牛油果鰻魚玉子粢飯
💰55
😋😋😋😋.9/5
香嫩的鰻魚和軟滑的玉子與粢飯的Q彈完美融合,營造出層次豐富的口感。牛油果的香滑醇厚更為這道料理注入了一絲奢華質感。值得一提的是,每一口都能品嘗到食材之間的和諧交融,令人垂涎不已

👉 牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯
💰52
😋😋😋😋.9/5
外酥內嫩的吉列蝦與滑嫩的牛油果完美呼應,而清脆的青瓜絲則為整道菜肴增添了清新感。粢飯的Q彈質地與各種食材相得益彰,整體口感層次豐富。值得一提的是,這道料理的視覺效果也很出色,色彩鮮豔,極具視覺吸引力

回頭: yesyesyes,呢間分店唔只係外賣店,仲可以堂食坐低慢慢食❤️👍🏻 無論是清新爽口的經典原味,還是別具風味的特色口味,都定能滿足您對健康甜品與小食的挑剔品味。是健康甜品與小食愛好者的不二之選😚😚😚❣️
2024-07-17 148 瀏覽
招牌係濃厚豆乳同豆花,以綿滑芋泥、仙草、芋圓、新鮮水果等材料配搭豆乳同豆花,選擇豐富,大部份係低糖/無糖,食得更健康踏入夏天推出新口味甜品,以榴連配豆乳同豆花🥛有新鮮感又啱晒一眾榴槤控🥰🎈鮮芋泥豆乳個人最愛,有成1/3杯係綿密芋泥夠晒真材實料🫶🏼重點係豆味濃厚,口感順滑,飽肚又好飲🎈多芒楊枝甘露大大粒芒果肉🥭配上西米、芒果汁、椰奶同酸酸甜甜金柚,相當足料👐🏼清甜中帶微酸,消暑一流🎈黑白芝麻豆花香濃黑芝麻配香滑豆花,經典嘅不敗組合,芝麻香加上豆香,味道平衡得好好🎈7.6豆乳焙茶茶味比想像中香濃,幾有驚喜,口感順滑帶有淡淡豆香,滿足得嚟無負擔

🎈鮮芋泥豆乳

🎈多芒楊枝甘露

🎈黑白芝麻豆花

🎈7.6豆乳焙茶
2024-07-16 102 瀏覽
屋企人話要食糖水,見到新開左間糖水舖,選擇好似都幾多,糖水有芋圓、豆花、仙草、芒果類、仲有期間限定既榴連除此之外仲有多個口味既豆漿、估唔到仲有咸食添呀!真係好多元化屋企人熱愛芒果,所以揀左個多芒小丸子同楊枝甘露,再加個榴連豆花!芒果糖水裡面超級多芒果,仲有西米加上椰奶,呢個組合好正,芒果大大粒又夠甜,成個糖水好足料榴連豆花一打開蓋好香既榴連味,有大大舊榴連蓉,又香又甜,估唔到配豆花咁夾,入口食到榴連香味,接而食到椰奶香同豆香佢地既粢飯都非常出色,餡料好豐富,呢個係牛油角吉列蝦,配料都好創新!愛上這家糖水店了

愛上這家糖水店了

2024-07-13
【私心推薦‼️超抵食豆製品甜品鋪!】我敢講 呢間甜品鋪絕對係我喺香港食過最足料既甜品鋪頭!堂食同外賣一樣~有好靚又唔驚漏既包裝✨目前去過既分店都覺得環境清幽 幾乾淨!溫馨提醒🔔:堂食的話要自行處理垃圾 然後再將托盤擺返攞嘢食個位置哦〰️🥰1️⃣【煙韌之選】 $45成日會嘴痕既我 經常會叫一兜煙煙韌韌既甜品黎咬🤣呢個甜品絕對係首選😎配料有豆乳布丁、特調椰奶、 小丸子、珍珠、芋圓同黑糖!真係好多好足料🔥豆乳布丁好香好滑!豆味好濃郁!配上面較甜既配料一齊食就剛剛好😈(搵唔到相🤣但絕對係我最常食既一款)2️⃣【多芒小丸子】 $48配料有西米、芒果汁、新鮮芒果、特製椰奶同小丸子~芒果味好甜!絕對唔係死甜🥭小丸子食落煙煙韌韌 好味!想食得fresh少少但又嘴痕想搵嘢咬既朋友可以食呢個💛3️⃣【多芒楊枝甘露】 $48顧名思義就係平時食既楊枝甘露🤣但係真係好好好好足料!有西米、芒果汁、新鮮芒果、新鮮柚子同特製椰奶~西米同我地平時食既唔同 會比較大粒!芒果味好甜好出!成兜嘢好清新 好fresh💯(偷偷地講 如果小丸子同楊枝甘露比 我會揀楊枝甘露🥰)4️⃣【三色芋圓豆花】 $32最近先發現呢個咁抵食既甜品!因為食完飯驚食唔落
【私心推薦‼️超抵食豆製品甜品鋪!】

1️⃣【煙韌之選】 $45

2️⃣【多芒小丸子】 $48

想食得fresh少少但又嘴痕想搵嘢咬既朋友可以食呢個💛

3️⃣【多芒楊枝甘露】 $48

(偷偷地講 如果小丸子同楊枝甘露比 我會揀楊枝甘露🥰)

4️⃣【三色芋圓豆花】 $32
最近先發現呢個咁抵食既甜品!因為食完飯驚食唔落先叫呢個⋯然後原來係同一個size 好多好多!

芋圓份量好足✨豆花既豆味濃郁!果然係專做豆製品既甜品鋪 大讚!食完好似食完一兜飯咁飽⋯🙈

5️⃣【Oreo 奶蓋珍珠布丁】 $52
雖然甜品名冇寫到朱古力🍫但係事實上我覺得朱古力味凸出過oreo味〰️

因為甜品係朱古力做基底 再加左啲oreo碎碎同oreo 同埋奶蓋、珍珠同埋豆乳布丁✨奶蓋味鹹香十足 朋友讚不絕口🤣🤣

不過個人對於朱古力味既甜品不是太喜歡 所以味道上覺得中規中矩 較喜歡上面推薦的甜品款式🙈鍾意oreo同朱古力的朋友可以試試✨

🌟呢間既豆乳都係低糖&健康之選!全部都好香豆味~如果覺得唔夠甜亦都可以自己添加糖漿 推薦鍾意飲豆漿既朋友可以試試啦!

😋:9/10
性價比:9/10
回頭指數:10/10 (😎)

📍豆乳狂人
樂富聯合道198號⁩⁦樂富廣場⁩⁦A區1樓1168-1170號舖
黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G10A-G10B號舖
沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖
將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G01及G02號舖

#甜品 #甜品控#邪惡之選 #芝士 #奶蓋 #芒果甜品 #楊枝甘露 #芋圓 #小丸子 #朱古力控 #oreo #珍珠#香港美食 #香港必食 #豆製甜品 #遊客推薦 #香港打卡 #香港美食指南 #香港美食日記 #豆乳 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #foodiehk #852food #hongkongfoodie #foodhk #mongkok #hongkong
2024-07-16 165 瀏覽
狂人栥飯🌯肉鬆多到呢!油炸鬼仲係熱辣辣脆卜卜,糯米飯軟硬適中,夾埋d炸菜!栥飯世一❤️抹茶紅豆小丸子🫘🍡🍵豆乳茶系第一次飲,又幾夾喎!紅豆大大粒,豆乳唔駛講非常濃厚!小丸子煙煙韌韌!十分有咬口,飲完成樽飽晒!海苔肉鬆脆皮木棉豆腐豆腐炸到金黃薄脆,豆腐厚實應該係硬豆腐,面頭鋪滿大量肉鬆同海苔😋超級足料!粒粒仙草🥣依碗2個人share 食就岩岩好,仙草、西米露、綠豆、椰奶、芋圓非常足料,仙草滑溜,唔算太甜! 綠豆清熱,夏天食非常合適!

狂人栥飯🌯

抹茶紅豆小丸子🫘🍡🍵

海苔肉鬆脆皮木棉豆腐

粒粒仙草🥣

用餐優惠
優惠券
  • 狂人粢飯
2024-07-15 130 瀏覽
本身唔會寫食評,但飲樂富呢間都一定會出事,我原本飲開荃灣嗰間分店,經過樂富諗住買,下午去到冇人排隊,但紅髮女店員似乎唔太識落單就無視咗我,佢望住廚房2名男員工想佢地幫手,但2名男員工眼神明顯唔想幫手落,你眼望我眼,男員工繼續企喺廚房hea,紅髮女店員冇辦法只好幫我落,講號碼佢唔識落,講飲品名佢都唔識,其實貴店有冇做培訓?最後我指住餐牌俾佢睇好啦,落完單拎完嘢飲翻去飲咗幾啖發現冇落小丸子(外觀係睇唔出有冇,因為係白色細細粒)),裡面得豆奶同一啖仔芋泥,咸味多過甜味,搞到好難飲,仲要杯嘢要42蚊,咁嘅服務、飲品質素,真係等執。

奶蓋芋泥小丸子

2024-07-09
5 分鐘 (外賣自取)
  • 奶蓋芋泥小丸子
2024-07-15 68 瀏覽
豆乳狂人呢一期出大招,絕對係榴槤控嘅福音!!餐廳以木系為主,設半開放式廚房比客人可以睇到生產過程,食得開心又放心☺️榴槤芋圓紫米撈D24榴槤肉,黑糖紫米,三色芋圓,榴槤奶蓋紫米非常有益,叫呢一個甜品俾媽咪食就最啱心另外兩款絕對係奶蓋喜好者必叫,超煙韌榴槤奶蓋加埋D24榴槤肉,小丸子,珍珠,三色芋圓,榴槤奶蓋呢款樽樽甜品包含D24 榴槤肉,珍珠,豆乳布丁,7.6特濃豆乳,榴槤奶蓋!勁鐘意佢地豆乳溝榴槤勁正

豆乳狂人呢一期出大招,絕對係榴槤控嘅福音!!

榴槤芋圓紫米撈
D24榴槤肉,黑糖紫米,三色芋圓,榴槤奶蓋
紫米非常有益,叫呢一個甜品俾媽咪食就最啱心

2024-07-15 152 瀏覽
黃雨🌧️山長水遠落山外賣🥡自取豆乳狂人,原本想買仙芋仙但搵唔到,去到門口先發現網上外賣平台比較平($37.5),order咗10分鐘到就有,陳皮兩妹一齊食,個兜好實淨,係擰既硬膠蓋,搭shuttle都唔漏。打開有芋圓、珍珠、小丸子、豆花、奶蓋,好豐富。
2024-07-14
10 分鐘 (外賣自取)
$38 (宵夜)
超煙韌豆花
多芒西米:內含新鮮的芒果、西米、芒果汁和特調椰奶,味道鮮美而豐富。鮮芒果香甜可口,特調椰奶則奶香味濃郁,令人垂涎!👍👍👍多芒仙草:內含芒果、西米、仙草、芒果汁及特調椰奶。仙草滑溜而香甜,十分爽口,西米口感綿密,芒果汁味道濃郁,啖啖精華!😄😄😄桃膠芋泥小丸子:內含鮮芋泥、桃膠、特調椰奶、小丸子及黑糖。芋泥質地綿密,桃膠冰涼滑溜,小丸子口感彈牙,黑糖十分香甜,味道一流!😍😍😍超煙韌榴槤奶蓋:內含D24榴槤肉、小丸子、珍珠、三色芋圓、榴槤奶蓋。圓一大顆的D24榴槤肉透出陣陣榴槤香,令人陶醉,榴槤奶蓋口感柔滑,加上色彩繽紛的三色芋圓,色香味俱全!😋😋😋

2024-07-11 93 瀏覽
豆乳狂人 (樂富)樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1168-1170號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐ 食物推介:多芒小丸子 $48,多芒楊枝甘露 $48,Oreo奶蓋珍珠布丁 $52,黃金脆脆豆乳茶 $50多芒小丸子:材料有鮮芒果、西米、芒果汁、特調椰奶及小丸子。芒果香甜好味,西米晶瑩剔透,椰奶口感濃郁,小丸子口感彈牙,味道一流!😄😄😄多芒楊枝甘露:材料有鮮芒果、西米、芒果汁、特調椰奶以及金柚。芒果口感鮮美,西米口感綿密,椰奶有濃郁的奶香味,金柚酸甜滋味,值得一試!👍👍👍Oreo奶蓋珍珠布丁:材料有豆乳布丁、可可豆乳、珍珠、芝士奶蓋、Oreo餅干及Oreo粉。豆乳布丁有濃郁的豆香味,可可豆乳香甜滑溜,珍珠彈牙有咬口,芝士奶蓋奶香濃厚,Oreo餅干和Oreo粉感香脆,非常滋味!😍😍😍黃金脆脆豆乳茶:材料有豆乳、烏龍茶、西米、珍珠、豆乳布丁、芝士奶蓋、白玉、黃豆粉和咸蛋黃脆脆,口感豐富多樣,尤其是烏龍茶的茶味十分香濃,咸蛋黃脆脆則增添了鹹香和酥脆口感,非常高質!😋😋😋
豆乳狂人 (樂富)

樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1168-1170號舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐

2024-07-09 68 瀏覽
豆乳狂人而家越來越多分店,實在太好啦,佢哋嘅糖水同埋小食真係好正!佢哋成日都會推出唔同嘅期間限定款式甜品,今期就有Oreo同埋榴槤口味!我就叫咗個榴槤奶蓋豆花、和風白玉同多芒仙草!榴槤奶蓋豆花有滿滿榴連肉,仲有煙韌既小丸子同香滑豆花,呢個組合好夾!和風白玉包括左紅豆、豆乳布丁、白玉、芋圓等等,配料好多,口感豐富,加上椰奶好香呀!多芒仙草真係好多鮮芒果肉,好甜!再加上仙草西米同埋芒果汁,成個甜品感覺好清甜最後叫咗個牛油果吉列蝦粢飯,糯米同餡料比例啱啱好,味道好豐富!

我就叫咗個榴槤奶蓋豆花、和風白玉同多芒仙草!

2024-07-08 92 瀏覽
豆乳愛好者福音最有名的是豆乳跟各款糖水糖水選擇豐富 價錢合理 性價比很高👍🏻✨#8.6特濃豆乳 $24每一次都會必買❗️質地偏厚身濃稠 沒有添加糖 更能品嘗原身豆香唔鐘意無糖不用擔心 餐廳會提供糖水 鐘意幾甜就幾甜☺️.✨#黑白芝麻豆花 $28豆花滑嫩而質感厚實 勁香豆香 搭配黑白芝麻糊綿密細膩口感甜度唔高 幾鐘意💖.✨#多芒楊枝甘露 $48推廣之選❤️勁足料粒粒肥嘟嘟的西米加上新鮮柚子同芒果芒果份量真係唔小 唔怪得叫多芒.✨#和風白玉 $45勁多配料 有豆乳布丁·紅豆·特調椰奶·白玉·三色芋圖白玉軟糯彈牙 芋圓有嚼勁 食得超滿足
豆乳愛好者福音

勁多配料 有豆乳布丁·紅豆·特調椰奶·白玉·三色芋圖
白玉軟糯彈牙 芋圓有嚼勁 食得超滿足
3K
2024-07-07 45 瀏覽
豆類食品營養價值和功效非常高,有助於降低膽固醇和有抗氧化功效。行經樂富商塲見到嚟間豆乳品店,好似多區都有分店。八卦望一下餐牌,原來有好多選擇,有豆腐花,豆漿,粢飯,小吃………….等等。順道買番啲回家跟家人一齊分享。多芒楊枝甘露嘩!材料十足!芒果大大粒,多芒啊!甜度剛好!鮮芋泥豆腐花芋頭香甜綿滑。豆腐花豆味香濃。兩者好夾。芝麻豆乳芝麻嘅香味跟豆乳融為一體,好飲。桃膠豆乳桃膠係平民版燕窩,飲落有嚼口。
順道買番啲回家跟家人一齊分享。

多芒楊枝甘露
嘩!材料十足!
芒果大大粒,多芒啊!甜度剛好!

鮮芋泥豆腐花
芋頭香甜綿滑。豆腐花豆味香濃。
兩者好夾。

芝麻豆乳
芝麻嘅香味跟豆乳融為一體,好飲。

桃膠豆乳
桃膠係平民版燕窩,飲落有嚼口。

2024-07-07
豆乳狂人有多間分店環境佈置可愛😆依家仲有期間限定的榴槤系列榴槤fans唔好錯過~๑榴槤奶蓋豆花🌼D24榴槤肉+豆花+榴槤奶蓋+白玉榴槤肉份量唔少~超濃郁加埋榴槤奶蓋 香味UPUPUP🤩白玉大大粒好煙韌๑超煙韌豆花🌼珍珠+芋圓+小丸子+奶蓋非常足料!絕對係超煙韌組合😛😛飽足滿好高🤣另外有多款飲品(๑•̀‧̫•́๑)๑黃金脆脆豆乳茶🧋👉🏻豆乳奶蓋系列有豆乳、烏龍茶、西米、珍珠、豆乳布丁🍮芝士奶蓋🧀、白米同埋黃豆粉份量滿滿的😼口感超豐富๑桃膠豆乳🍼👉🏻8.6 特濃豆乳飲落口感好濃稠 豆乳味好香濃~加埋份量十足的桃膠😝
豆乳狂人有多間分店
環境佈置可愛😆
依家仲有期間限定的榴槤系列
榴槤fans唔好錯過~

๑榴槤奶蓋豆花🌼

๑超煙韌豆花🌼
珍珠+芋圓+小丸子+奶蓋
非常足料!絕對係超煙韌組合😛😛
飽足滿好高🤣

另外有多款飲品(๑•̀‧̫•́๑)
๑黃金脆脆豆乳茶🧋
👉🏻豆乳奶蓋系列
有豆乳、烏龍茶、西米、珍珠、豆乳布丁🍮
芝士奶蓋🧀、白米同埋黃豆粉
份量滿滿的😼口感超豐富

๑桃膠豆乳🍼
👉🏻8.6 特濃豆乳
飲落口感好濃稠 豆乳味好香濃~
加埋份量十足的桃膠😝

2024-07-03 33 瀏覽
真材實料豆乳甜品🌸多芒西米露🌟🌟🌟🌟🌟份量十足,超多勁甜芒果、彈牙西米,再撈入特調椰汁及香甜芒果汁,到加上凍冰冰,真係透心涼。🌸多芒仙草🌟🌟🌟🌟🌟當然要試埋仙草啦!仙草滑捊捊,配搭有咬口西米、特調椰汁及香甜芒果汁,這樣配搭都不錯。🌸多芒楊枝金露🌟🌟🌟🌟🌟材料非常豐富,每一啖都有滿滿金柚、勁甜芒果粒、西米及椰汁芒果汁,食完一盒超滿足。🌸鮮芋泥西米露🌟🌟🌟🌟🌟新鮮香滑芋泥,每口配搭西米露。香滑帶點咬口感覺真不錯。🌸滋潤之選🌟🌟🌟🌟🌟呢個滋潤之選配料滿滿,有香滑鮮芋泥、煙靭三色芋圓、軟糯桃膠、有咬口西米再配搭埋特調椰汁及黑糖。滋潤十足,滿滿骨膠原既感覺。🌸鮮芋泥豆乳🌟🌟🌟🌟🌟小編建議先將香滑鮮芋泥與豆乳拌勻,同時飲到香濃豆乳及香滑芋泥,但兩者沒有互相遮蓋味道。🌸黑白芝麻豆乳🌟🌟🌟🌟🌟鐘意吃芝麻糊既你,你必定要叫這個豆乳,濃濃炒香黑芝麻味道,入口時帶點粗粒口感,味道充足滿滿黑芝麻味,配搭豆乳,令味蕾感受到醇厚味道。🌸8.6特濃豆乳🌟🌟🌟🌟🌟當然要試試8.6特濃豆乳,豆香味完全充斥整個味蕾,而且是無糖的,飲完都冇罪惡感。
真材實料豆乳甜品

🌸多芒西米露🌟🌟🌟🌟🌟

🌸多芒仙草🌟🌟🌟🌟🌟

🌸多芒楊枝金露🌟🌟🌟🌟🌟

🌸鮮芋泥西米露🌟🌟🌟🌟🌟
新鮮香滑芋泥,每口配搭西米露。香滑帶點咬口感覺真不錯。

🌸滋潤之選🌟🌟🌟🌟🌟

🌸鮮芋泥豆乳🌟🌟🌟🌟🌟

🌸黑白芝麻豆乳🌟🌟🌟🌟🌟

🌸8.6特濃豆乳🌟🌟🌟🌟🌟
2024-06-28
15 分鐘 (外賣自取)
  • 鮮芋泥豆乳
  • 多芒楊枝甘露