2023-02-13 169 瀏覽
喺社交平台上見到呢間餐廳做緊優惠,主菜加任食生蠔都係$468一位!一向習慣同男朋友喺情人節之前嘅星期日就會先慶祝,不期然諗到呢間餐廳,所以立即訂位🤭前菜、餐湯、黑糖麵包、飲品都齊晒!絕對係一個正式嘅餐~當中餐湯非常濃郁,好味道😋生蠔、蝦、螺~生蠔非常鮮甜、有奶油般既質感,蝦夠哂彈牙,size亦都唔細,而螺就非常有咬口,嚼勁十足👍🏻西冷牛扒(七成熟)~冇Overcooked,依然係粉嫩粉嫩的顏色,牛味濃郁,肉質細嫩👍🏻白酒蜆肉意粉~意粉嘅軟硬程度適中,滲出白油獨特香味,非常出色🫶🏻

2023-02-06 221 瀏覽
今日同同事講起生蠔傾得興起,所以收工即刻去Starry Night 食兩小時生蠔放題。首先嚟嘅係黑糖麵包,個包非常軟熟!因為當日冇煙三文魚,前菜就轉咗轉左做、螺肉、八爪魚同中華沙律,二人份量嚟講都算幾多,不錯!餐湯係蘑菇湯,另外蒜味幾重,啱晒鍾意食蒜嘅我。主角出場!店員講解今日全部蠔都係法國蠔🇫🇷,味道會比較重海水味,第一round就有10隻生蠔,每隻都好飽滿,同充滿海水味食落鮮甜有海水味。另外螺同蝦都不錯👍🏻Main course可以揀美國西冷牛扒、紐西蘭羊架或者卡邦尼意粉。我哋都係食肉獸,所以要咗牛扒同羊架。西冷牛扒口感好好,味濃又有咬口。羊架嫩又多汁,羊味香濃👍🏻飲品就叫咗青檸同菠蘿梳打,食住蠔飲都好夾。我哋前前後後都叫咗五rounds生蠔,頭兩轉有10隻,之後嗰3rounds為咗減少浪費食物,店員都有安排每轉6隻咁上菜,非常細心。鍾意生蠔嘅人一定要嚟試吓。

餐湯係蘑菇湯,另外蒜味幾重,啱晒鍾意食蒜嘅我。

飲品就叫咗青檸同菠蘿梳打,食住蠔飲都好夾。

2023-02-05 126 瀏覽
非常高質既放鬆地方🥰下單後前菜送上八爪魚、螺頭、中華沙律、黑糖麵包和忌廉湯個人特別鐘意螺頭同黑糖麵包螺頭食落甜辣且非常煙靭爽口,特別開胃黑糖麵包鬆軟可口,黑糖味恰合不會甜膩冇耐之後就送上一大盆生蠔同海鮮,拼盆下面有一個座,店員將乾冰放起座上造岀煙霧效果頗為觸動眼球生蠔肥美,味道濃郁,海水味清甜,冇乜沙石,容易入口凍蝦新鮮,爽甜冇霉味螺肉大隻,鮮甜可口主菜分別叫咗七成熟牛排同羊架牛扒配上黑椒汁同薯角,肉質鮮嫩,味道香濃羊架處理得非常細心冇乜羶味,上桌前已經除骨,容易入口
非常高質既放鬆地方🥰

下單後前菜送上八爪魚、螺頭、中華沙律、黑糖麵包和忌廉湯

個人特別鐘意螺頭同黑糖麵包

螺頭食落甜辣且非常煙靭爽口,特別開胃

黑糖麵包鬆軟可口,黑糖味恰合不會甜膩

生蠔肥美,味道濃郁,海水味清甜,冇乜沙石,容易入口

凍蝦新鮮,爽甜冇霉味

螺肉大隻,鮮甜可口

主菜分別叫咗七成熟牛排同羊架

牛扒配上黑椒汁同薯角,肉質鮮嫩,味道香濃

羊架處理得非常細心冇乜羶味,上桌前已經除骨,容易入口

• 生蠔
2023-02-03 95 瀏覽
同朋友一樣好鍾意食生蠔,所以決定收工過嚟銅鑼灣食Starry Night 兩小時嘅生蠔放題。裝修好chill,有大螢幕播歌,如果嚟睇世界盃應該好正。前菜有軟熟嘅黑糖麵包,另外因為去嗰日冇煙三文魚,所以轉左做中華沙律、八爪魚同螺肉,份量都幾多,幾好食。餐湯稠度適中,有好香蒜味,同黑糖包幾夾。店員首先上咗一碟十隻嘅法國生蠔,放喺出煙嘅盤上面,打卡一流。每隻生蠔都好大隻又飽滿,食落鮮甜有海水味。另外螺同蝦都好新鮮,好好食。主菜可以揀美國西冷牛扒、紐西蘭羊架或者卡邦尼意粉。我同朋友要咗牛扒同羊架share,兩款主菜賣相都好靚。牛扒好香肉味,肉質結實,好有咬口。羊肉比較腍同多汁,食落好香羊羶味,真係好正。飲品方面我要咗菠蘿梳打,甜甜哋好好飲。朋友要咗青檸,話好飲解渴。我哋前前後後都要咗三、四round生蠔,質素都好平均,隻隻都咁靚,鍾意生蠔嘅人一定要嚟試吓。

2023-01-31 103 瀏覽
連續上咗幾日堂好攰,要慰勞下自己,所以去咗食生蠔放題,之前喺網上見到有推廣就嚟試吓,生蠔新鮮即開超正,每隻都有成半隻手板,入口質感非常滑嫩,海水鮮味濃郁,我最中意加檸檬汁酸酸地調味,468任食仲要有主菜抵到爛,播啲歌又啱聽有陳蕾呀!主菜我揀咗紐西蘭羊架,第一次食咁大份既原隻羊架,我以為只係平時細細隻得一兩件,一上枱份量勁多,欣賞廚師用汁燒,平時多數食鹽燒,原來汁燒都可以咁惹味,芥末醬都好食,朋友叫嘅西冷牛排七成熟亦十分出色,仲有前菜餐湯,慢慢坐一晚傾下計啱曬呀!

2023-01-27 94 瀏覽
我同朋友超鍾意食生蠔🦪銅鑼灣新開左一間生蠔放題店除咗生蠔放題仲有歌聽🎤有酒🍺飲🤣啱晒同朋友放工去chill一chill😘餐廳裝修十分特別👍一出lift就見到一張大大張嘅桌球🎱枱藍色聚光燈下顯特別有格調我哋就試咗$468嘅生蠔🦪放題套餐包括三款前菜仲有主菜三選一落單不久後店員就為我哋送上三款前菜同餐湯前菜有八爪魚中華沙律同螺頭最鍾意食八爪魚🐙 夠入味爽口食完前菜後店員即刻幫我哋上咗生蠔🦪上生蠔嘅時間店員會將乾冰放喺生蠔座上然後再將生蠔放喺上面營造氣氛🤣🤣呢個過程啱晒打卡👏🏻🤣生蠔擺盤好靚 肥美多汁 可以自己加檸檬或者係茄汁仲有凍蝦🦐螺同埋青口最緊要係生蠔係可以任食㗎食完記住再fill啦🤣🤣🤣主菜我哋揀咗美國西冷牛扒🥩同埋卡邦尼意粉🍝西冷牛扒🥩相當大份我地叫咗7成熟 切開見到超多牛汁😙食落牛味十足 十分不錯👍配菜方面有薯角 熱辣辣香噴噴好食😋卡邦尼意粉🍝其實呢份意粉都幾大份芝士及忌廉將意粉重重包圍入口creamy 夠濃郁 好食😋呢度有得食主食又有得任食生蠔價錢先至係$468 加一 再加$98仲可以任飲生啤或者白酒有得聽歌又有得玩 呢個價錢真係超抵呀🥹🥹🥹👏🏻👏🏻
我同朋友超鍾意食生蠔🦪

再加$98仲可以任飲生啤或者白酒
有得聽歌又有得玩
呢個價錢真係超抵呀🥹🥹🥹👏🏻👏🏻
2023-01-19 2344 瀏覽
很久很久沒有和朋友出嚟食飯,朋友介紹我一間銅鑼灣新開的生蠔放題吧。餐廳在耀華街Zing這幢摩登大廈,灰色的梳化配上石紋檯面,以宇宙作主題,牆壁都是貼滿月球表面的牆紙,lift口附近有一部大電視播放著追流行的廣東歌mv,我就像外星人來到地球第一次接觸這些音樂,原來我們香港有這麼多不同的音樂。 因為ot,所以我們八點半後才入席,剛好八點後每位減30蚊,價錢是468減30再加一。一百二十分鐘任食生蠔,有主菜三揀一,牛扒、羊架或卡邦尼意粉。生豪方面有法國、日本、南非或愛爾蘭生蠔,今日我們的生蠔是日本,法國生蠔。店員為我們送上三款日式前菜, 有我最喜愛的中華沙律八爪魚螺頭,還有我最喜歡的黑糖包包。 西湯一入口充滿有蟹味,有些薯仔粒,蒜蓉,感覺很不錯。 朋友主菜揀了美國西冷牛扒, 我揀了紐西蘭羊架。說時遲那時快店員把乾冰放在火山中間就上了法國生蠔。一碟十隻法國生蠔,肥美可口,海水味重,不用加檸檬或辣茄汁也能入口,加上青口,凍蝦和翡翠螺,擺盤十分精美。 左邊是法國,右邊是日本。第二轉原來的是日本生蠔,店員和我說日本生蠔比較長身的殼。日本生蠔都味道不似法國的重,個人比較喜歡法國生蠔。 我們的主菜來了,

西湯一入口充滿有蟹味,有些薯仔粒,蒜蓉,感覺很不錯。

朋友主菜揀了美國西冷牛扒, 我揀了紐西蘭羊架。

左邊是法國,右邊是日本。

我們的主菜來了, 羊架有兩塊,肉汁鮮嫩,不會很鞋,熟度剛剛好。喜歡他的芥辣汁是帶水的,能夠把羊肉切好放在小兜中,掛在羊架的芥辣均勻剛剛好。

朋友的牛扒,目測起碼200 gram以上,他帶有薯角薯菜。厚切,啖啖肉, 切開是粉紅色的,朋友話好重牛味,回味無窮。

食完主菜再來多兩輪法國生蠔,最終我們食了四盤生蠔,如以二十蚊一隻生蠔來計算,都要800蚊,現在我們埋單都是438+10%,仲要有埋其他主菜,一個字抵!

我想我人生應該沒有機會去宇宙旅行,但是可以在宇宙餐廳品嚐一個生蠔放題也是很不錯的晚上。

滿分為10分(一分最低,10分最高)
食物:9
總分:8.5

• 黑糖麵包
  • 紐西蘭羊架
2023-01-19 83 瀏覽
餐廳係一間酒吧,除可飲酒外,仲有生蠔放題供應,客人除可任點當日時令生蠔外,每位仲附送餐湯、麵包及前菜。🦪120分鐘即叫即開時令生蠔放題($468/ 位).【餐湯】是日餐湯係粟米湯,粟米味及牛油味非常濃,味道不錯!【麵包】黑糖麵包軟硬適中,食到有黑糖味,再配埋cream更加好味。【前菜】當日由煙三文魚改為3款日式前菜,分別係味付八爪魚、味付螺肉、中華沙律,味道屬正常發揮。【海鮮拼盤】拼盤有生蠔、藍青口、蝦及大蜆,當日時令生蠔分別來自日本及法國,而且見到生蠔裙邊仲識郁,果然係即叫即開;藍青口及大蜆都鮮甜,蝦則爽口彈牙。【主菜】主菜可3選1,揀咗美國西冷牛扒,入口肉嫩多汁,另配黑椒汁及即炸薯角,整體幾好!

🦪120分鐘即叫即開時令生蠔放題($468/ 位)
【餐湯】
是日餐湯係粟米湯,粟米味及牛油味非常濃,味道不錯!

【麵包】
黑糖麵包軟硬適中,食到有黑糖味,再配埋cream更加好味。

【前菜】

【海鮮拼盤】

【主菜】
2023-01-19 1341 瀏覽
朋友知道我喜歡生蠔,約我到銅鑼灣,來到才知道是吃生蠔放題,給我一個驚喜呢!這裡裝潢配合店舖名字starry night,用燈光和壁畫令餐廳變成一個星空幻境。$468每位,生蠔任食兩小時,入座計90分鐘截單,加一服務費,價錢合理。主菜三選一,我選了西冷牛扒;前菜有黑糖麵包,日式漬物:墨魚仔、八爪魚仔、中華沙律,還有非常鮮甜的海鮮忌廉湯。這晚的生蠔是法國生蠔和日本生蠔,職員會自動自覺幫你收拾蠔殼、換碟子和加生蠔,服務很好!先送來法國生蠔,大大隻,有海水味但不會太鹹,口感爽脆,帶點鐵鏽味。伴碟的青口,夠肥又鮮甜,好滑。翡翠螺非常大隻,入口又爽又煙韌,全部海鮮都很新鮮呢!朋友的主菜點了羊架,我也分一隻吃,燒得非常好,熟度適中,還有肉汁,吃下有羊騷香,肉與脂肪比例極佳。西冷牛扒七成熟,是厚切啊,我的最愛!牛肉汁超多,口感爽爽的,配上黑椒汁更加惹味,有炸薯角伴碟,夠滿足。再吃另一款日本生蠔,海水味較淡,易入口,也有爽口感覺,但不及法國蠔爽脆,略帶creamy。由於我們都喜歡法國生蠔,所以再來一盤,可以請職員免去海鮮拌碟,要淨生蠔。由於快到90分鐘截單,所以要吃夠本就得吃快一點。見到旁邊一枱男士,吃

由於我們都喜歡法國生蠔,所以再來一盤,可以請職員免去海鮮拌碟,要淨生蠔。由於快到90分鐘截單,所以要吃夠本就得吃快一點。見到旁邊一枱男士,吃生蠔吃得很快,絕對值回票價,厲害!

有大量生蠔,加上頭盤小食、餐湯、麵包,又有高質素主菜,真的很夠飽了。我們一共吃了40隻生蠔,這個價錢加一,也吃賺了。
2023-01-18
2023-01-10 77 瀏覽
今日放工去咗銅鑼灣Starry Night同朋友食生蠔🦪🦪鐘意食生蠔嘅朋友仔一定要試!💕今次嗌咗佢嘅時令生蠔放題,每位HK$468已經可以食生蠔食到飽😋(仲有Main dish,前菜,餐湯😍)啲生蠔即叫即開,超級新鮮😻味道好鮮甜❤️,有少少海水味,唔會太咸我鍾意落少少檸檬汁🍋,食落更鮮更清甜!口感方面爽脆得黎有少少creamy,大大啖好滿足🥰之後就叫咗兩杯Mojito🍹個人鍾意士多啤梨口味💕🍓唔會太重酒精味,好易入口又甜甜地~最啱同朋友一邊吹水一邊飲🥰想試吓生蠔但又想食其他嘢嘅朋友仔都唔使擔心放題set除咗任叫生蠔之外仲包埋前菜同一款主菜一開始就食咗個黑糖麵包同餐湯墊下胃先😋今次同朋友就揀咗卡邦尼意粉同埋美國西冷牛扒做主菜🥩🍝味道唔錯👍,美國西冷牛扒今次叫咗medium,一啲都唔韌!配埋黑椒汁,肉味非常香濃!卡邦尼意粉同樣幾出色💕醬汁Creamy,意粉爽口彈牙!環境方面,格局幾有情調,好適合同三五知己一齊聽吓歌食飯🥰聽店家講即將舉行嘅世界盃,亦都會有現場直播,鍾意睇波嘅朋友仔,仲可以有private VIP Room可以book!📍「Starry Night」銅鑼灣耀華街38號The Z

啲生蠔即叫即開,超級新鮮😻
味道好鮮甜❤️,有少少海水味,唔會太咸
我鍾意落少少檸檬汁🍋,食落更鮮更清甜!
口感方面爽脆得黎有少少creamy,大大啖好滿足🥰

之後就叫咗兩杯Mojito🍹
個人鍾意士多啤梨口味💕🍓
唔會太重酒精味,好易入口又甜甜地~
最啱同朋友一邊吹水一邊飲🥰

想試吓生蠔但又想食其他嘢嘅朋友仔都唔使擔心
放題set除咗任叫生蠔之外仲包埋前菜同一款主菜
一開始就食咗個黑糖麵包同餐湯墊下胃先😋

今次同朋友就揀咗卡邦尼意粉同埋美國西冷牛扒做主菜🥩🍝

卡邦尼意粉同樣幾出色💕醬汁Creamy,意粉爽口彈牙!

環境方面,格局幾有情調,好適合同三五知己一齊聽吓歌食飯🥰

📍「Starry Night」
銅鑼灣耀華街38號The Zing!16樓

#16starrynight #oyster #seafood #foodie #dinner #foodgraphy

2023-01-10 68 瀏覽
話說平時如果食自助餐嘅話我九成都會揀一間有生蠔嘅,有生蠔嘅自助餐我都應該食得7788,所以今次嚟咗呢一間唔係酒店但係都有得任食生蠔嘅餐廳!佢位置係銅鑼灣Times附近,晚市做緊120分鐘即叫即開時令生蠔放題🦪 首先主菜係每人三揀一(美國西冷牛扒/紐西蘭羊架/卡邦尼意粉)另外每位仲會有黑糖麵包🥯煙三文魚兩客同埋餐湯。識食就當然係叫牛扒同羊架啦🤪重頭戲嚟到我嘅生蠔!佢一開頭嚟嘅海鮮盤會有當日嘅時令生蠔,螺同埋蝦🦐首先我平時好少食螺同凍蝦,但係佢真係幾新鮮俾我哋清晒。嚟到生蠔,比我想像中大隻!對比起平時食嘅自助餐同埋$10一隻生蠔嗰啲大隻兩三倍🦪食得出係即刻開同埋都幾有海水味!每一round可以叫每人3隻,所以我哋之後總共都encore左幾次🤣螺同蝦都可以叫,但係因為我哋主攻生蠔所以就不了🦪佢仲有得加$98任飲生啤同埋紅白酒,不過我哋唔想飲咁多,所以叫咗兩杯Cocktail就夠了(Mojito同埋Cosmopolitan)酒精都幾濃🍸同埋我見佢有間房,係可以包場唱埋K🎤餐廳都有幾部電視機有歌聽又可以睇波同beerpong🥹不過一晚做唔到咁多嘢總括嚟講,我嘅重點係生蠔到!如果你同我一樣嘅話,可

總括嚟講,我嘅重點係生蠔到!如果你同我一樣嘅話,可以參考我既攻略😂就係食咗啲生蠔先,然後等佢開緊生蠔嘅期間先食主菜,咁就可以嗌多幾round啦💛
2022-12-30 102 瀏覽
朋友介紹食過呢間生蠔好抵食, 難得今日公司放早, 即刻去試下!原來呢間野位置幾易搵,係時代附近,行幾分鐘就到啦。一上到去,即刻好好有人招呼入座,講解一下個生蠔放題點玩。原來佢係一個Set黎,$468一位,再加一。同埋呢個Set唔係淨係食生蠔, 係包埋餐湯,前菜,一個main course同一杯野飲。如果鍾意飲酒既朋友可以加$98任飲紅白酒,不過自問唔算好飲得,就咁叫個set試試佢就算今次一行兩人,食完前菜同餐湯就會先上十隻生蠔,個海鮮拼盤仲有其他野食,有螺有蝦。個主角係生蠔,當然要講講啦,食落唔似平時酒店buffet個d咁。首先每一隻個size都唔細的,同埋佢係即叫即開,而且師傅都清洗都幾好,食落冇乜沙石。每一隻都大細平均有肉,都食得到有海水既咸香。話口未完就追加多一打Main course我就叫左牛扒,叫左五成熟,不過不失,個配菜薯角超好食,食唔停,可惜薯角唔包括係放題名單上🤣🤣🤣其實食完個扒都幾飽~ 但都係忍唔住叫多幾隻蠔,大滿足!

原來呢間野位置幾易搵,係時代附近,行幾分鐘就到啦。
一上到去,即刻好好有人招呼入座,講解一下個生蠔放題點玩。

2022-12-29 116 瀏覽
一坐低比張menu我地成張menu都係癡粒粒 已經覺得衛生好似麻麻地 之後食生蠔有唔少上面都係有蠔殻碎 食完啲蠔同女朋友一樣第二日又痾又嘔 本身都唔確定係咪蠔問題 睇完醫生佢都話9成都係啲蠔問題 呢間野真係唔會再有下次🤢
45 分鐘 (堂食)
2022-12-25 83 瀏覽
Happy Silent Night🌲耀華街本身條街一直以來都好多酒吧。今次我選擇了食生蠔🦪我至like。今次嚐味,可以話不過不失。生蠔反而係我main course. 可以reorder for unlimited qty。如果你們喜好吃生蠔的也可以試吓。生蠔會響每一段時間都有唔同來自唔同國家嘅款式和size。今次食到嘅係日本同埋法國生蠔,味道都算濃郁。生蠔每次order都有平均嘅水準。我喜歡吃的就是比較creamy body。據說佢哋仲有愛爾蘭生蠔,就睇吓你乜嘢時段你才吃到不同國家的生蠔。而主菜牛扒就。。。。不再我水準內🤣啤酒我本身就麻麻嘅,但係朋友叫到就飲少少啦。因為我喜歡生蠔配白酒🥰。今晚滿足了🥰😋👍🦪

Happy Silent Night🌲
耀華街本身條街一直以來都好多酒吧。今次我選擇了
食生蠔🦪我至like。

而主菜牛扒就。。。。不再我水準內🤣

今晚滿足了🥰😋👍🦪
2022-12-19 88 瀏覽
雖然未到聖誕,但都可以提早食個大餐喇!係銅鑼灣既Starry Night有生蠔放題,決定要同另一半食返個pre-christmas dinner!前菜先有薯仔忌廉湯、黑糖麵包同煙三文魚卷,薯仔湯夠濃又夠creamy,煙三文魚夠新鮮,再配合有少少甜味又軟軟既黑糖麵包,個胃已經為左生蠔蠢蠢欲動,做好熱身喇!生蠔以海鮮拼盤奉上,除左生蠔之外仲有凍蝦同海螺。拼盤有個火山冒煙效果既造型,感覺好得意。凍蝦好新鮮,蝦肉爽甜之餘,蝦頭都有好多膏;螺肉都幾大隻,肉質都算鮮美。生蠔唔算好大隻,但係勝在都幾鮮甜,因為隻隻都係即叫即開,既然係任食,唔大隻都冇咩所謂呀!我地都唔算食得好多,兩盤岩岩好!主菜我地分別揀左美國西冷牛扒同埋紐西蘭羊架。牛扒都幾冧身,有薯角同黑椒汁;而羊架就有兩件,基本上冇咩羶味,但就算怕羶有黃芥末都唔怕。
2022-12-18