2022-11-24 45 瀏覽
店子面積不算大,但勝在座位間隔寬敞,更重要是有直播世盃,想必愈夜愈精采,一坐落先有餐湯伴軟熟麥飽,前菜是煙三文魚卷,主菜選了燒羊架,好好味,但畧嫌份量少,可能是預備食客任食各國生蠔吧!先上枱是海鮮併盆置於幻彩乾冰上,視覺效果已先贏一注,除了大大隻日本生蠔,還有翡翠螺及鮮蝦,很有睇頭,而且鮮味十足,店員待你畧為消化一段時間後,又端上另一盆海鮮併盆,今趟是法國生蠔,也很大隻,而且海水味更濃,各人已嘗了各款生蠔各半打,更伴上白酒,意猶未盡,又要繼續努力再Order啦!
2022-11-24
2022-11-23 69 瀏覽
Starry Night價錢💲: $468好味程度😋: 3.5/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.3/5-中意食生蠔的啱晒大家!呢個餐包任食生蠔、螺同蝦,仲每人有一道主菜、包同煙三文魚。自問可以食好多隻既絕對試得過🤓 呢間舖頭就好似酒bar咁,有張大枱玩酒game,啲燈光都比較強勁,店員會自己坐埋落來一齊吹水-✅海鮮拼盤。主打的蠔中等size左右,有啲大有啲細,一上已經會比10隻你,我估係法國/愛爾蘭的(唔係🇯🇵🤔) 海水味偏濃,唔會好creamy,食小小就漏,同埋都好新鮮,唔會太腥😝 呢啲質素的生蠔🦪絕對好過buffet個d,如果肚位更肥美會好開心!另外的凍蝦都好彈牙,冇霉🥸 螺的肉質都爽彈,肉幾大😜 如果食得好多蠔真係好抵!-🆗薯仔忌廉湯+黑糖麵包。忌廉湯真係有薯仔粒,同埋都有啲蒜粒香口啲,不過就偏鹹🫢 黑糖包軟熟得來帶小小嚼勁,如果係烘熱過會更加吸引🙈 -✅煙三文魚。煙三文魚都有2大片,夠鹹香,唔會太腥,唔錯😬-✅紐西蘭羊架。除左有一條肥膏油脂外,都幾大舊肉😆 唔會煎得太熟好韌,淡淡的臊味,仲呈小小粉紅色的肉,肉質都算嫩😚 沾啲芥末食就更
Starry Night
價錢💲: $468
好味程度😋: 3.5/5
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3.3/5

✅煙三文魚。煙三文魚都有2大片,夠鹹香,唔會太腥,唔錯😬
✅紐西蘭羊架。除左有一條肥膏油脂外,都幾大舊肉😆 唔會煎得太熟好韌,淡淡的臊味,仲呈小小粉紅色的肉,肉質都算嫩😚 沾啲芥末食就更加唔膩啦!

🆗美國西冷牛扒。比起羊架,呢個有小小遜色👀 雖然大大塊,但叫5成都有啲太熟,肉質有啲韌,同埋帶小小筋位。燒汁就好似港式扒餐個啲咁🤭 不過伴碟的薯角又幾好食,脆得來表層都有d味粉😉

✅Cocktail。交比bar tender決定的cocktail好啱口味,飲落酸酸地好fresh,酒精味唔濃,喜歡😍

主菜屬正常水準但淨係食蠔同蝦螺已經可以回本。牛扒就當下有熱食墊下肚咁。喜歡飲酒的朋友,呢間都會適合😛

近排見到呢間生蠔放題勁正🦪一於同朋友去拆餐勁🤤$468新鮮生蠔放題🫶🏻一開始會上餐湯、黑糖麵包同煙三文魚☺️想講個薯仔蘑菇忌廉湯真係好好飲🤤🤤好香又食到薯仔粒🥔口感一流黑糖麵包鬆軟🤤淡淡黑糖唔會太甜👍🏻好快就上煙霧離漫嘅海鮮拼盤🤤當晚即開生蠔分別來自法國及愛爾蘭❤️生蠔真係超鮮甜🤤果然秋風起連生蠔都肥美😍肉質爽脆,海水味濃🤤海蝦🦐肉質十分彈牙👍🏻👍🏻新鮮嘅蝦膏又濃又鮮🤤田螺🐚爽口有咬勁👍🏻紐西蘭羊架🐑燒起肉嫩多汁,外層裹上一層薄薄的蜜糖🤤配埋特調黃芥末醬😍😍😍好味道!🤤最後兩個人食咗三盤海鮮拼盤😂真係大滿足!❤️☺️飲品由店員推介Happy Ending🍹由熱情果及橙做成上甜下酸口味☺️而另一杯則是西柚口味,酸酸的好開胃🍷
近排見到呢間生蠔放題勁正🦪一於同朋友去拆餐勁🤤
$468新鮮生蠔放題🫶🏻
一開始會上餐湯、黑糖麵包同煙三文魚☺️

黑糖麵包鬆軟🤤淡淡黑糖唔會太甜👍🏻

海蝦🦐肉質十分彈牙👍🏻👍🏻新鮮嘅蝦膏又濃又鮮🤤
田螺🐚爽口有咬勁👍🏻

紐西蘭羊架🐑燒起肉嫩多汁,外層裹上一層薄薄的蜜糖🤤
配埋特調黃芥末醬😍😍😍好味道!🤤

最後兩個人食咗三盤海鮮拼盤😂真係大滿足!❤️☺️

• 生蠔放題
  • 紐西蘭羊架
  • 海鮮拼盤
2022-11-20 72 瀏覽
聽朋友講呢到有生蠔放題🦪💕即刻擇個好日除黎放縱一下每人$468一位 可以任食120分鐘🫶🏼坐低有餐湯、黑糖餐包同煙三文魚卷好快主角就出場😍生蠔係即叫即開生蠔有來自日本、法國同愛爾蘭海鮮類除左生蠔 仲有翡翠螺同埋鮮蝦所有海鮮都係任食😍生蠔好大隻 而且鮮味肥美另外仲可以每人揀一客主菜有美國西冷牛扒、紐西蘭羊架同卡邦尼意粉選擇我地選擇左西冷牛扒同意粉因為卡邦尼賣哂所以轉左肉醬意粉比我地意粉係爽口唔係林啤啤果種牛扒幾大份 正正常常質素薯角有啲驚喜 食落好脆口
聽朋友講呢到有生蠔放題🦪💕
即刻擇個好日除黎放縱一下
每人$468一位 可以任食120分鐘🫶🏼

坐低有餐湯、黑糖餐包同煙三文魚卷

好快主角就出場😍
生蠔係即叫即開
生蠔有來自日本、法國同愛爾蘭
海鮮類除左生蠔 仲有翡翠螺同埋鮮蝦
所有海鮮都係任食😍
生蠔好大隻 而且鮮味肥美

另外仲可以每人揀一客主菜
有美國西冷牛扒、紐西蘭羊架同卡邦尼意粉選擇
我地選擇左西冷牛扒同意粉
因為卡邦尼賣哂所以轉左肉醬意粉比我地
意粉係爽口唔係林啤啤果種
牛扒幾大份 正正常常質素
薯角有啲驚喜 食落好脆口

2022-11-19 45 瀏覽
好想勁食生蠔,竟然搵到呢間餐廳有生蠔放題,環境食物價錢都好吸引咁,於是同朋友收工黎左食Book 左位 7點左右黎到人唔算多,我地揀左 120 分鐘任食生蠔放題,$468 除左生蠔之外,仲有前菜,餐湯,黑糖包同埋主菜前菜首先係煙三文魚,賣相已經好出色,食得出三文魚好新鮮,肉質鮮嫩肥美餐湯忌廉湯暖胃又開胃,配埋黑糖麵包,有埋忌廉醬配搭一流跟住到主角生蠔拼盆,每台都有個火山造型既架放滿乾冰,一放上生蠔拼盆既煙霧效果超吸睛,生蠔係即時即開,海水味同鮮味都剛剛好,每一啖都啖啖肉,每隻都好肥美,肉質爽口味道鮮甜,絕對會食得回本,同時仲有鮮蝦同螺,份量好夠主菜揀左紐西蘭羊架,值得一讚係羊味唔會太騷,佢配上酸酸甜甜既醬又好 match , 肉質鮮嫩,同時有芥末醬,唔怕會唔岩口味估唔到每一份餐點都咁精緻,色香味俱全,下次會再黎cinderella mocktail, 好香既西柚味,酸酸地開胃得黎又易入口

餐湯忌廉湯暖胃又開胃,配埋黑糖麵包,有埋忌廉醬配搭一流

估唔到每一份餐點都咁精緻,色香味俱全,下次會再黎

周年紀念日在網上訂餐廳除了大型商場 銅鑼灣有不少樓上選擇看到很多人打卡的一間西餐氣氛高級 又有任食蠔就直接訂位 期待大吃一番! 晚餐時間來到餐廳已經坐滿客人 幸好有訂位餐廳的佈置以時尚酒吧設計以藍色燈光 加上很多酒類有飲酒遊戲區 電視播著流行曲有一種卡啦OK的感覺 <<120分鐘時令生蠔放題 $468/每位>>生蠔由店家個別挑選按氣候和供應會換不同產地而放題套餐以2小時為限每一次叫店員落單 送上生蠔最特別是生蠔的上枱方式用乾冰和火山座 噴煙效果絕對是打卡影相的最愛今晚的生蠔大隻鮮甜海水味金屬味唔重 整體不錯 本身有餐湯和麵包跟餐而每人可以選1款主菜 //主菜:美國西冷牛扒//牛扒配以炸薯條肉質幼嫩 熟度剛好油脂比例平衡 唔會太多筋炸薯條金黃色 很香脆調味唔算鹹 有自家燒汁 //主菜:纽西蘭羊架//羊架的份量不比牛扒少羊味重 而不會有羶味而且烤得很香口 不錯配以芥末在旁邊 跟放題套餐 加$98任飲生啤/紅白酒或者單點各款酒精飲品 選擇很多點了2杯獨家雞尾酒聽著流行曲 跟朋友相聚 氣氛很棒
周年紀念日在網上訂餐廳
除了大型商場 銅鑼灣有不少樓上選擇
看到很多人打卡的一間西餐
氣氛高級 又有任食蠔
就直接訂位 期待大吃一番!

晚餐時間來到餐廳

或者單點各款酒精飲品 選擇很多
點了2杯獨家雞尾酒
聽著流行曲 跟朋友相聚 氣氛很棒

2022-11-18 33 瀏覽
銅鑼灣 The zing ! 愈開愈多餐廳 ,上次同朋友頂樓飲完野,今次朋友介紹依間任食生蠔生蠔做任食比較少有,套餐做得唔錯價錢合理 ,$468 up 包任食生蠔 、仲有一款主食 、餐湯、前菜。另加$98 可任飲紅白酒👍🏻兩小時任食 **餐廳環境似酒吧風格 ,另有房間包廂。生蠔原來每日都有唔同,可以訂座時查詢。餐湯忌廉蜆肉湯、味道偏濃、帶有蒜味前菜黑糖面包配cream cheese ❤️好好食 主角生蠔 🦪蠔身No1-2 size即叫即開,保持新鮮,當日係愛爾蘭品種食落帶有海水味 ,蠔身爽口口感 👍🏻愛蠔真係可以一試 ,小編計過食兩打回曬本 🤭另外除左生蠔拼盤仲有螺肉同凍蝦 主菜西冷牛扒、意粉、羊架 可選牛扒配有薯角,意粉以闊條面做卡邦尼意粉非常飽肚🫣完全食唔曬另外店員推介叫左兩杯特飲(記得好飲)唔記得叫咩名🥹你地去可以叫 ,味道帶甜 男女都岩飲🤣

兩小時任食 **

餐廳環境似酒吧風格 ,另有房間包廂。
生蠔原來每日都有唔同,可以訂座時查詢。

餐湯
忌廉蜆肉湯、味道偏濃、帶有蒜味

前菜
黑糖面包配cream cheese ❤️好好食

主角生蠔 🦪
蠔身No1-2 size

主菜西冷牛扒、意粉、羊架 可選
牛扒配有薯角,意粉以闊條面做卡邦尼意粉非常飽肚🫣完全食唔曬

另外店員推介叫左兩杯特飲(記得好飲)
唔記得叫咩名🥹你地去可以叫 ,味道帶甜 男女都岩飲🤣
2022-11-18 1025 瀏覽
銅鑼灣The Zing 又開左家新店 Starry Night 店內主打任食生蠔, 同時提供Cocktails Mocktails,紅白酒 house wine 。.環境很有格調, 氣氛亦非常不錯, 坐下來非常舒適, 三五知己過就適合不過,店內更設有卡拉OK房🎤可以一展歌喉.😂 隔音唔錯,放心大聲唱😂 . 任食生蠔優惠為$468 兩小時, 除生蠔任食之外, 其實好似成個餐咁,有前菜,餐湯, 主食及小食, 真心吃得很滿足😍 . 🔺頭盤有煙三文魚 🔺蘑菇湯 🔺黑糖麵包 🔺生蠔拼盤, 分別有10隻蠔,蝦同埋螺. 之後就可以再選擇自己喜好再無限點生蠔 主要有兩款蠔,愛爾蘭及法國生蠔🦪 看自己喜歡是海水味較重, 還是要蠔🦪味較濃 但兩款都好Creamy,好好食🤤 海鮮盤還有海螺及海蝦,肉積新鮮, 爽口彈牙. . 主菜方面可以揀牛排、當日意粉同羊架。我地揀左牛排同肉醬意粉🍝 🔺牛排肉味好濃,沾上少少燒汁更加好味,拌碟仲有炸薯角,飲住酒食一陣清晒。🔺肉醬意粉🍝 醬汁剛剛好,意大利麵質好彈牙,拌上肉醬非常開胃,而且唔係好油,醬汁掛麵,好食。.我地仲另加$98 飲任指定啤酒、紅白酒,呢個好抵,記得加埋
我地揀左牛排同肉醬意粉🍝
我地仲另加$98 飲任指定啤酒、紅白酒,呢個好抵,記得加埋,兩杯回本,飲三杯賺咗😂😂
咁好啲生蠔🦪放題,120分鐘絕對夠時間,遲啲再嚟幫襯。
2022-11-17
2022-11-17 745 瀏覽
我同朋友都係海鮮控,最近發現呢間係銅鑼灣的樓上酒吧餐廳,有任食🦪生蠔放題,真係好吸引!餐廳裝修環境幾有氣氛,幾岩同三五知己飲杯嘢。世界盃⚽️賽事期間,重有直播,所以可以預早book定位。一場來到梗係食生蠔放題。.🦪時令生蠔放題 $468▫️6pm前入座/8:30pm後入座減$30/位▫️+$98任飲指定生啤、紅酒、白酒▫️星期五、六、日及公眾假期前夕及當日加$30.🐟煙三文魚賣相好靚,卷到成朵玫瑰花甘,三文魚幾肥美,食落帶點煙燻香氣。.🥣餐湯是日為薯仔忌廉湯,飲落好creamy,而且入面有薯仔粒、蒜片,有口感又惹味。.🥖黑糖麵包麵包好鬆軟,帶香濃黑糖味,點埋個cream更美味。.🦪海鮮拼盤這個真係打卡一流,火山🌋加上煙霧效果,上面重有超吸睛的海鮮。生蠔來自幾個國家,按時令提供,分別有:法國、日本、南非、愛爾蘭。我地今日食係法國和愛爾蘭,全部即叫即開,所以好新鮮。法國蠔夠晒肥美又鮮甜,而愛爾蘭蠔就較爽口,味道較濃。另外,重有彈牙的🦐海蝦,和鮮味的🐚田螺,真的好豐富。.主菜(三選一)有牛扒/羊架/意粉.🐑紐西蘭羊架羊架份量剛剛好,肉味香濃,肉質嫩滑又多汁,而且無咩羊羶味。.🍝肉醬意粉意粉好彈牙,每
🦪時令生蠔放題 $468
▫️6pm前入座/8:30pm後入座減$30/位
▫️+$98任飲指定生啤、紅酒、白酒
▫️星期五、六、日及公眾假期前夕及當日加$30
🐟煙三文魚

🥣餐湯
🥖黑糖麵包
麵包好鬆軟,帶香濃黑糖味,點埋個cream更美味。

🦪海鮮拼盤

主菜(三選一)
有牛扒/羊架/意粉
🐑紐西蘭羊架
羊架份量剛剛好,肉味香濃,肉質嫩滑又多汁,而且無咩羊羶味。

🍝肉醬意粉
意粉好彈牙,每條都沾滿蕃茄醬,食落好開胃,入面重有不少肉醬。

🍹飲品
我地諗唔到飲咩,所以叫了2杯Tonight Special的mocktail。
黃色個杯味道似水果茶,酸酸地,感覺好fresh好夏日;而藍黃漸變色個杯,就味道酸甜,賣相靚之外,重好好飲。
2022-11-17 54 瀏覽
近著銅鑼灣站的The Zing!一向是高級餐廳的集中地,其中這間新酒吧餐廳,主打高質的西餐和酒品,更推出極受歡迎的任食生蠔放題。世界盃賽事期間更有直播,提早一天及六人以上訂座可安排私人房間。時令生蠔放題 - $468星期五、六、日及公眾假期前夕及當日加$30六點前入座或八點半後入座每位減$30加$98可任飲指定生啤及紅白酒頭盤煙三文魚兩大片肥美豐滿的煙三文魚卷成玫瑰花般,滑順絲柔的油花帶點煙燻香,餘韻久久不散。餐湯是日為薯仔忌廉湯,幼滑細膩的忌廉帶有綿密的薯仔蓉感,更有濃郁的蒜蓉香。黑糖麵包鬆軟的麵包有濃濃黑糖味,更可蘸上醬汁增添濕潤感。海鮮拼盤別緻的擺盤極具打卡感,冒出濃濃白煙,酷似一座活火山~生蠔共有法國、日本、南非和愛爾蘭四個產地,是晚就提供法國和愛爾蘭的生蠔,全部均即叫即開,非常新鮮~愛爾蘭肉質爽脆,帶點金屬味,蠔味濃郁有餘韻;而法國蠔比起愛爾蘭蠔更加肥美香甜,口感爽脆鮮甜且結實有彈性,海水味好重;還有不少鮮甜彈牙的海蝦和嫩滑豐腴的田螺。主菜(三選一)紐西蘭羊架兩塊肥瘦兼備的羊架好軟嫩多汁,羊肉味好濃郁,沒有羊羶味。肉醬意粉免治肉醬有著濃郁的肉香,質感嫩滑,吸飽了甜中帶酸的蕃茄

時令生蠔放題 - $468

頭盤
煙三文魚

黑糖麵包

黑糖麵包
鬆軟的麵包有濃濃黑糖味,更可蘸上醬汁增添濕潤感。

海鮮拼盤
別緻的擺盤極具打卡感,冒出濃濃白煙,酷似一座活火山~

主菜(三選一)

紐西蘭羊架
兩塊肥瘦兼備的羊架好軟嫩多汁,羊肉味好濃郁,沒有羊羶味。

肉醬意粉
免治肉醬有著濃郁的肉香,質感嫩滑,吸飽了甜中帶酸的蕃茄醬,好濃郁好開胃。

飲品
Tonight Special
兩杯均為Bartender是晚特調的Mocktails不含酒精。
一杯藍黃色分明的,上酸下甜,不論外觀還是味道也充滿著夏日氣息,感覺好清新;另一杯有點像台灣水果茶,味道偏酸但十分清爽。
2022-11-16
2022-11-16 15 瀏覽
我同朋友都係海鮮lover ,對於蠔更係情有獨鍾,知道位於銅鑼灣The Zing!16樓嘅Starry Night !有得任食生蠔,我地梗係要試吓啦!所以放工即刻約喺時代廣場等,一齊行去餐廳都唔使5分鐘嘅路程。餐廳係樓上鋪,坐lift上16樓,lift 門一開就已經係餐廳,見到有卡位,有吧枱,我地就揀咗吧枱坐。坐低之後,我哋就揀咗120分鐘( $468 )嘅任食生蠔餐。$468除咗可以任食生蠔之外,仲可以揀一個主菜(西冷牛扒、紐西蘭羊架、卡邦尼意粉),個主菜仲包埋黑糖麵包、海鮮忌廉湯、煙三文魚,好豐富。我哋揀咗卡邦尼意粉、五成熟西冷牛扒。兩款主菜食落都有驚喜。卡邦尼意粉麵條有香濃蛋味,而且個汁有小小小香辣味道又好creamy ;西冷牛扒肉質鮮嫩多汁,牛味夠濃,牛扒啖啖肉而且冇根。上咗主菜之後,我哋急不及待叫咗一個生蠔拼盤🦪,拼盤裏面包括兩款來自不同地方(法國及日本)嘅生蠔之外,仲有螺同埋凍蝦🦐法國生蠔:蠔味夠濃,肥美多肉,口感結實有彈性👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻日本生蠔:有淡淡海水味,唔會死鹹,鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻已經諗住下次再幫襯,因為餐廳處理生蠔10分衛生,令我哋好放心食用✨😋

日本生蠔:有淡淡海水味,唔會死鹹,鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2022-11-16 18 瀏覽
作為生蠔狂熱 見到呢間新餐廳有生蠔放題就當然要去試下🥳🥳🥳生蠔放題set會有前菜同main餐湯係忌廉湯入面勁多蜆仔同魷魚 好足料Main有3款揀今次我就揀左羊排🤩🤩🤩羊一啲都唔會話太羶 有2大塊肉一啲都唔柴 煮得好淋好好食個人覺得多少少side dish會更加好🤭🤭生蠔🤩🤩🤩一開始佢會俾一大碟生蠔有齊唔同地方既生蠔每款都係好新鮮同鮮甜 大大隻洗得好乾淨 完全一啲沙都唔會有以呢個價錢黎講好高質
作為生蠔狂熱 見到呢間新餐廳有生蠔放題就當然要去試下🥳🥳🥳

有齊唔同地方既生蠔
每款都係好新鮮同鮮甜 大大隻
洗得好乾淨 完全一啲沙都唔會有
以呢個價錢黎講好高質
餐廳既Gimmick係任食生蠔🦪,星期一至五每人$468,可以食兩個鐘,六日或者假期就加多$30。:套餐仲有餐包、餐湯或者煙三文魚小食,同下面三款主食揀一款:。美國西冷牛扒。紐西蘭羊架。卡邦尼意粉:職員表示佢哋嘅生蠔係來自愛爾蘭同法國,size個人目測應該係2號-1號,偏重海水味,上盤會放啲乾冰,等佢霧煙,好fancy。:主食揀咗羊架,一碟兩件,羊燥味好濃,味道幾正,肉質有少少爽。:呢度可以加$98,任飲紅白酒,不過今日狀態唔好,嗌咗杯Chocolate Milkshake,味道似凍朱古力奶。

套餐仲有餐包、餐湯或者煙三文魚小食,同下面三款主食揀一款:
。美國西冷牛扒
。紐西蘭羊架
。卡邦尼意粉

放工之後想同朋友搵個地方chill 下,傾下計,又想食海鮮,搵到位於銅鑼灣The Zing!16樓嘅Starry Night !雖然係樓上鋪,但係位置都好容易搵到,喺時代廣場行過去都唔使5分鐘嘅路程。一開lift 門就已經係餐廳,有卡位,有吧枱,我地就揀咗吧枱。經過侍應嘅介紹之後,我哋就揀咗120分鐘( $468 )嘅任食生蠔餐。$468除咗可以任食生蠔之外,仲可以揀一個主菜(西冷牛扒、紐西蘭羊架、卡邦尼意粉),伴隨主菜仲有黑糖麵包、海鮮忌廉湯、煙三文魚前菜,好豐富!主菜我哋揀咗西冷牛扒,五成熟。牛扒份量多,煎到好香,肉厚粉嫩而且多汁,值得一讚!另外一款主菜,我哋就揀咗卡邦尼意粉,原本對意粉冇咩期望,點知食落有驚喜。麵條有咬口,唔會過淋,而且個汁好creamy ,加上煙肉嘅鹹香,配合得恰到好處!到咗今晚嘅主角「蠔」,生蠔拼盤包括有兩款蠔(愛爾蘭生蠔、法國生蠔)、螺、凍蝦愛爾蘭生蠔、法國生蠔!日本生蠔:蠔味夠濃,有淡淡海水味,帶子位極鮮甜,細膩的口感,入口回甘!法國生蠔:被譽為生蠔界中嘅勞斯萊斯,肉質肥厚,口感爽脆鮮甜而且結實有彈性!餐廳處理生蠔10分乾淨,以前食生蠔好怕會肚痛,但係今次

餐廳處理生蠔10分乾淨,以前食生蠔好怕會肚痛,但係今次encore左兩round都冇事!
2022-11-13 71 瀏覽
朋友知我鍾意食生蠔,佢話呢度最近有生蠔任食套餐再加主菜,都係$468,好似我呢啲食到20隻左右,真係好抵食。 餐廳座位寬敞,大部份位置都可以看到出面銅鑼灣夜景。 頭盤有湯及麵包,仲有煙三文魚,質素都幾好。 每張枱都放了一個火山形狀的底盤,原來係用來放乾冰,上生蠔時加上乾冰的煙霧效果,有氣氛。每盤都有2款生蠔,一款看落大少少,另一款厚身D,2款海水味都濃,我認為大個款比較creamy D。另外同生蠔一齊上還有凍蝦及翡翠螺。 食完生蠔再上主菜,有三款主菜選擇,我點了 牛扒,生熟情度控制得唔錯。 飲品亦包了soft drink,但佢哋都有紅白酒free flow 選擇。

餐廳座位寬敞,大部份位置都可以看到出面銅鑼灣夜景。

頭盤有湯及麵包,仲有煙三文魚,質素都幾好。

2022-11-09