2019-09-04 105 瀏覽
係yoho裡面有好多食肆,原來係Ground Floor,有間露天西餐,如果有小朋友,坐外邊都唔錯。好,坐底睇下有咩好食先。Set dinner 好抵食,叫一份先。前菜係香煎牛扒配火箭菜,牛扒做沙律都幾得意,酸酸甜甜既沙律汁加埋巴馬臣芝士,好食。香煎鱈魚伴手指薯,鱈魚煎得香脆唔乾,厚身手指薯好有咬口,底下仲有芒果木瓜莎莎,好鍾意粒粒口感。脆香雞翼燒烤醬,濃厚既燒烤醬舖滿成隻雞翼,醬汁甜甜地既BBQ味,唔會好漏,正!蟹肉芝士意大利飯,超多蟹肉,絲絲佈滿係飯上面,每一啖都食到蟹肉,仲有蕃茄,蘆筍,食落爽爽地,增加層次感。餐飲叫左熱奶茶。晚餐仲有甜品,係意大利雪糕,柔滑既口感,好滿足呢!
好,坐底睇下有咩好食先。

Set dinner 好抵食,叫一份先。

餐飲叫左熱奶茶。

晚餐仲有甜品,係意大利雪糕,柔滑既口感,好滿足呢!
依間餐廳門口位唔係yoho 入面,所以之前就算yoho 入面d 餐廳幾爆,依間都無乜人食點知一排無黎食,星期五夜晚同成班fd 黎依度食就見到全場爆滿,連室外都有幾台客依間d 野食真係幾好食,所以見到佢依家甘多客都開心,起碼唔會執,之前夜晚見到得2,3 台客,真係擔心佢執,食唔番d 野食先叫左個小食拼盤醫下肚先甘多樣得薯條係熱。。其他都係室溫或者暖暖地only,...好彩仲脆雞翼脆身夠味好食~~薯條一般,蝦可以連殼食埋,肉丸亦都夠味廚師沙律加左唔少生果,拼埋個汁都好夾,係有個菇定荀既物體本身隻汁有d 怪怪地。。。。out fo 既豬鞍。。。。豬鞍配蘋果真係無得輸,而且豬鞍既口感同埋肉味都好好,之前食過牛扒/ribs, 比較之下豬鞍好食d蟹肉意大利飯,食到蟹肉,但隻汁略為膩左少少,食左d 都覺得有d 滯後加既雞翼,依款更加濃味,但唔知係咪後加,入面骨位有大量粉紅色。。。可能唔夠熟肉醬貝殼粉,依個又係後加,依個肉醬好好味,貝殼粉唔係好淋太粉,加埋食有少少千層面,但貝殼粉更彈口,所以依個配搭更加好全場爆滿,大約只有4-5 名侍應連經理。。每次order 都係舉手舉勁耐先有人回應。。。依家生意甘

小食拼盤

先叫左個小食拼盤醫下肚先

雞翼脆身夠味好食~~薯條一般,蝦可以連殼食埋,肉丸亦都夠味

廚師沙律

廚師沙律加左唔少生果,拼埋個汁都好夾
,係有個菇定荀既物體本身隻汁有d 怪怪地。。。。

豬鞍

蟹肉意大利飯

雞翼

貝殼粉

全場爆滿,大約只有4-5 名侍應連經理。。每次order 都係舉手舉勁耐先有人回應。。。依家生意甘旺真係要加下人手。。。

六個女仔清哂上面d 野岩岩好,朋友有恆生卡有85 折,所以百幾蚊其實都抵食!!
2019-08-30
雞翼
貝殼粉
  • 肉醬貝殼粉
2019-08-30 89 瀏覽
今日同朋友再次喺元朗搵嘢食,雖然好近yoho,但係竟然咁耐都未食過呢一間餐廳。我哋預先book咗枱,服務員非常之好禮貌,幫我哋推門,又為我哋整理座椅,又細心介紹餐牌上面嘅唔同食物。我哋叫左一個dinner set,同埋一個意大利飯,亦都加咗一個梳乎厘pancake做甜品。首先上嘅係杯cocktail,只需要加40蚊就可以有啦!杯cocktail叫做peach blossom,佢係沙冰嚟嘅,所以溶得非常快,但係賣相真係一流!而且服務員嘅服務真係非常好,佢提醒我哋呢要快啲飲咗佢,如果唔係會好快溶曬。亦都見我哋兩個人飲,畀多咗支飲管我哋,非常細心。呢杯cocktail嘅味道偏甜,而且凍冰冰,飲落相當好。南瓜湯南瓜湯味道偏鹹,配上炸煙肉粒,所以都有肉既鮮甜。南瓜湯本身都幾creamy,食到有少少嘅南瓜蓉,相當推介!前菜Chicken Quesadillas咁佢包括咗一啲嘢雞肉啦菜啦同埋佢有三個唔同嘅醬汁蘿分別係牛油果sour cream 同埋蕃茄蓉粒作調味。感覺係幾清新,而且配上牛油果同sour cream,更加覺得refreshing,個味道相當開胃,酸酸地, 配上小小雞肉嘅鮮味,我覺得係好

呢杯cocktail嘅味道偏甜,而且凍冰冰,飲落相當好。

南瓜湯

前菜Chicken Quesadillas
咁佢包括咗一啲嘢雞肉啦菜啦同埋佢有三個唔同嘅醬汁蘿分別係牛油果sour cream 同埋蕃茄蓉粒作調味。感覺係幾清新,而且配上牛油果同sour cream,更加覺得refreshing,個味道相當開胃,酸酸地, 配上小小雞肉嘅鮮味,我覺得係好balance嘅菜式。

蟹肉意大利飯
其實食落係幾漏㗎,因為都真係好多cream,同時因為個醬汁都比較杰。但係都真係食到有蟹肉嘅鮮味,材料方面真係豐富,一啲都唔慳。而佢個份量都非常十足呀,食到我同朋友非常之飽😂

香煎比目魚配蘆筍焗薯
呢一個main course真係非常完美。
佢個比目魚非常之厚,食落彈牙,所以可以想像到嚿魚係新鮮同好厚肉。
佢個薯餅有麥當勞薯餅嘅感覺,但係加入咗 蘆筍入去,令到個味道更加清新。喺面頭脆脆地硬硬哋,亦都好有口感。個人就覺得個甜椒汁同個配菜都幾夾嘅,而忌廉汁同比目魚呢亦都非常之夾。我會覺得係一個相當高質嘅main course

除咗跟餐送嘅gelato之外,我哋都叫咗一個梳乎厘pancake。賣相相當一流,個紅豆配柑桔甜甜酸酸嘅味道配搭唔錯。梳乎厘pancake我就好鐘意,佢唔係重空氣感,食落係有飽肚嘅感覺,甜味適中, 不過少啲cream就會更健康啦,整體都幾推介呢個甜品

我同朋友兩個人食咗五百幾蚊,我其實好少寫咁長嘅食評😂但係呢個價錢食到咁多高質素嘅食物,我覺得係非常之超值,亦都係一個好滿意嘅用餐體驗,所以都好推介大家去食!
2019-08-28 67 瀏覽
—Yoho越開越多餐廳 而家有埋foodcourt 好多選擇仲未試勻晒Set dinner($188)包括頭盤 主菜 甜品南瓜湯配脆煙肉及多士上枱個陣店員提醒小心熱湯十分濃稠 而煙肉浸咗湯都脆身尼斯沙律伴煎吞拿魚目測有邊豆 薯仔片 青瓜 蕃茄半生熟吞拿魚 烚蛋... 夏天食清爽開胃燒春雞•香草焗薯仔•紅莓砵酒汁分開咗雞脾同雞身 薄皮焦香肉好易撕開澳洲青口•蕃茄香草忌廉扁意粉青口以數量取勝 鋪滿整個器皿香草香料味好重 又有法包可蘸汁最後有球抹茶Gelato作甜品————————————————Stormies元朗元龍街9號形點一期地下G005號舖

Yoho越開越多餐廳 而家有埋foodcourt
好多選擇仲未試勻晒
Set dinner($188)
包括頭盤 主菜 甜品
————————————————
Stormies
元朗元龍街9號形點一期地下G005號舖
2019-07-31 242 瀏覽
老公話想食burger 當然即開偉大既OpenRice search 邊到有burger食 係YOHO有好多選擇 但真係唔好彩揀中間難食首先入到去飯市只有5,6枱客 門口冇人帶位 入到去個侍應就指張枱我地坐 跟住叫左個和牛芝士漢堡配薯條 可能佢寫和牛 幻想得太美好了 完全可以講係難食 塊牛冇味又勁乾 漢堡得好少醬又冇味 重來覺得百幾蚊食個漢堡唔可以嘥野食既我 決定放棄唔食 只食一半另外叫左西冷扒 一樣冇味 完全冇野值得回頭幫襯唯一好食小小既係頭盤既脆香雞翼配燒烤醬最後番到黎睇餐牌先知set lunch 有包雪糕 完全冇人出聲 P.s 間餐廳唔夠冷氣 一路食一路流汗

另外叫左西冷扒 一樣冇味 完全冇野值得回頭幫襯
唯一好食小小既係頭盤既脆香雞翼配燒烤醬
P.s 間餐廳唔夠冷氣 一路食一路流汗

2019-07-05 340 瀏覽
12:30去到yoho mall,本來想去新開的錦麗食生牛肉河,但條人龍太長決定放棄,轉左去食呢間西餐。入去時成間餐廳得兩枱客,都隱約有啲伏嘅感覺,但我朋友話之前食過ok,才坐低。呢類西餐廳理應感覺好relax,但呢度完全冇咁嘅感覺,因為呢度嘅待應全部都冇一點笑容,真係未食都唔開胃。點左兩個餐,一個是豬肉忌廉意粉,一個是和牛芝士漢堡。前菜沙律和湯 前菜沙律的菜有啲梅梅地,餐湯是南瓜湯,味道正常。落單時仲問我漢堡和幾成熟,我叫左5成,但上到來肯定超過9成熟,而且個包一啲都唔熱和牛漢堡 薯條好差,好硬同唔熱。包唔軟熟,而最重要係個和牛漢堡唔juicy不特止,仲鞋個應待塊面。$132未計加一,但我相信麥記都應該好食過佢。豬肉絲忌廉意粉$ 98意粉軟硬度ok,但豬肉絲一舊舊,同埋都係同一個問題,唔熱。對我黎講,這絕對不是一個愉快經驗。

點左兩個餐,一個是豬肉忌廉意粉,一個是和牛芝士漢堡。
前菜沙律和湯

前菜沙律的菜有啲梅梅地,餐湯是南瓜湯,味道正常。

豬肉絲忌廉意粉$ 98
意粉軟硬度ok,但豬肉絲一舊舊,同埋都係同一個問題,唔熱。

對我黎講,這絕對不是一個愉快經驗。
2019-06-09
2019-07-05 1898 瀏覽
在3 月星期六那天,因為晚上約好一班朋友到其中一位朋友的村屋家中打邊爐,加上當日下雨,為方便起計,還是放工直接由上環搭入元朗,走到形點找地方醫肚!要打發一個下午的時間,最容易莫過於 shopping!先醫飽個肚,然後,到一田逛逛買生果也好吧!我提早一、兩天,上 Openrice 找尋,有什麼餐廳可以有舒適的環境,好讓食客慢慢坐! 找到一間西餐廳 Stormies,既可以訂座,又可以享受優惠!玻璃屋的外型,這裡設有室內及露天用餐區,落地玻璃環境清幽,就算當日是下雨天及天色昏暗,室內依然夠光又開揚,藍色及深啡色的椅子,配上木餐桌!給人悠閒舒適的感覺!餐牌雞肉墨西哥薄餅配牛油果醬、酸忌廉及蕃茄蓉一份 $98半份要 $54,我卻恐怕不夠飽,全份夠飽肚!富有麥香的墨西哥薄餅,薄身熱辣辣!夾住雞肉及溶化的芝士,香噴噴! 令人食指大動!配上清新的牛油果醬、略淡的酸忌廉及加入洋蔥而口味突出的蕃茄蓉,倍感滋味!抹茶梳乎厘班戟 $88等上約15分鐘,梳乎厘班戟比預期薄身一點,勝在濕潤兼鬆泡泡!滿有空氣感,入口鬆軟少甜,味甘帶甜的抹茶醬,一點也不膩,反而有平衡味蕾的作用!埋單才得知,店方加收 $1 作為慈善

要打發一個下午的時間,最容易莫過於 shopping!
先醫飽個肚,然後,到一田逛逛買生果也好吧!
藍色及深啡色的椅子,配上木餐桌!給人悠閒舒適的感覺!

餐牌
雞肉墨西哥薄餅配牛油果醬、酸忌廉及蕃茄蓉一份 $98
半份要 $54,我卻恐怕不夠飽,全份夠飽肚!

令人食指大動!

雞肉墨西哥薄餅配牛油果醬、酸忌廉及蕃茄蓉
抹茶梳乎厘班戟 $88

抹茶梳乎厘班戟
埋單才得知,店方加收 $1 作為慈善用途!

2019-03-09
雞肉墨西哥薄餅配牛油果醬、酸忌廉及蕃茄蓉
抹茶梳乎厘班戟
2019-07-02 322 瀏覽
推薦指數:🤩🤩🤩🤩Yoho Mall 開左好多餐廳,以為搵食唔一定再係油尖旺啦。Stormies 食西餐為主,餐廳環境舒服,又有户外座位,又有happy hour 時段,邊飲邊飲傾計無限時🤗🍻肉眼牛扒(10安士)配迷你沙律同黑松露薯條!塊肉眼大大塊好juicy,medium rare都控制得唔錯。牛扒加薯條永遠都咁夾,如果黑松露醬多少少會更加分😃香蒜牛油雞🤤🤤好好食!!牛油蒜香包圍住雞亦表面,雞亦炸至香脆但唔會太油👍🏻非常惹味,配啤油係一流。一碟都有6大隻雞亦,幾抵食😋柚子大蝦羽衣甘藍沙律,開胃菜之選🥳但蝦切碎上反而無左口感,但柚子肉配羽衣甘藍加少少醋酸汁,好開胃好fresh!Stormies的份量都頗大份,而家有水準。下次黎我想食burger!Kozel beer 係捷克啤酒,我至愛捷克啤🍺
推薦指數:🤩🤩🤩🤩

肉眼牛扒(10安士)

香辣蒜蓉牛油雞翼

柚子大蝦羽衣甘藍沙律

柚子大蝦羽衣甘藍沙律,開胃菜之選🥳

Kozel beer 係捷克啤酒,我至愛捷克啤🍺
2019-06-29
用餐優惠
信用卡優惠
肉眼牛扒(10安士)
香辣蒜蓉牛油雞翼
2019-07-01 103 瀏覽
我們一行5人, 共點了5份 set lunch, 經理上菜時, 其中一份頭盤並不是我們點的食物, 我地表明係店員落錯單, 經理一言不發就拎走份頭盤幾分鐘後, 經理拎住份"錯"既頭盤再返黎, 我地再解釋一次係店員落錯單, 經理重覆order 內容, 我地再答: "落錯單", 經理再次走開🙄唔夠2分鐘, 經理再一次拎份"錯"既頭盤返黎, 再再一次覆述order 內容, 我地又再再解釋係落錯單。。。。。 經理又再再再一次覆述order 內容😑朋友見狀, 就話, 算啦, 你擺低啦。。。。 經理即時放低左份錯既頭盤🤯我嬲嬲地問經理,你行過黎三次,我地又答左三次係 "落錯單", 我覺得而家係你想迫我地食左呢份"錯" 😤 經理答, 唔係, 我想搞清楚啫🤷🏻‍♂️我講 : 我地再答你第四次, 係你地店員錯😡佢最後死死氣拎返走份"錯"既頭盤, 終於講唔好意思, 其實我地想要咩? 真係谷鬼氣

我講 : 我地再答你第四次, 係你地店員錯😡

真係谷鬼氣

2019-06-25 285 瀏覽
呢間係一間係屋企附近一間抵食既西餐廳~睇餐牌先知原來係大家樂集團旗下!唔怪得知最平一個60$左右既lunch set 可以又有前菜、有主菜、有野飲、仲有一球仔意大利雪糕食🤗佢既前菜做得比較出色,至少好食同埋吸引過主菜但班女侍應服務比較差,有兩個唔開心經歷,希望餐廳可以改善下⋯ 主菜我叫左牛扒3成熟,雪糕等我食完同你講先上雪糕,廢事溶哂唔好食⋯ 1. 落錯單點知女侍應聽左做漢堡扒3成熟我同女侍應解釋返我係叫牛扒3成熟唔係要漢堡扒3成熟⋯ 佢黑哂面咁同其他菲籍女侍應訴苦⋯再搵經理問多我一次係叫左咩菜⋯我覺得好似自己做錯事⋯但又唔想食漢堡扒⋯⋯咁最終經理都有換返牛扒比我,但女侍應望我既眼神好兇狠2. 過早上雪糕會溶哂但我仲未食完女侍應就上雪糕唯有叫佢拎返走,之後真係食完先叫經理上雪糕
佢既前菜做得比較出色,至少好食同埋吸引過主菜
1. 落錯單
點知女侍應聽左做漢堡扒3成熟

2. 過早上雪糕會溶哂
但我仲未食完女侍應就上雪糕
唯有叫佢拎返走,之後真係食完先叫經理上雪糕
2019-06-19 296 瀏覽
今日中午同朋友來食lunch,叫左幾個套餐,肉醬意粉,燒春雞同安格斯牛扒。牛扒7成熟,生熟程度岩岩好,幾有牛味。套餐可以揀湯,沙律同雞翼,最後仲送買個士多啤梨雪糕甜品。套餐都係百幾蚊,仲有餐廳環境都幾好,坐得幾舒服
2019-06-15 285 瀏覽
Happy Firday同同事食好嘢凱撒沙律配溫泉蛋,煙肉鹹鹹地好開胃!粟米周打魚湯配脆片 香煎三文魚,份量好少。燴牛肉芝士轉意粉,同事話好味,不過有少少膩。烤春雞,雞肉有點鞋,伴碟嘅薯仔同南瓜好食啲西冷扒配薯條,好豐富呀!最後仲有士多啤梨雪糕,好滿足
Happy Firday同同事食好嘢

凱撒沙律配溫泉蛋,煙肉鹹鹹地好開胃!

粟米周打魚湯配脆片

香煎三文魚,份量好少。

燴牛肉芝士轉意粉,同事話好味,不過有少少膩。

烤春雞,雞肉有點鞋,伴碟嘅薯仔同南瓜好食啲

西冷扒配薯條,好豐富呀!

最後仲有士多啤梨雪糕,好滿足

2019-06-10 167 瀏覽

My friend sent a review on this but it wasnt posted ? So overall the food and the price was fine , we went there for our friend’s birthday we were waiting outside but the manager intentionally ignored us , we asked for distilled water but they gave us tap water , we asked for extra mayonnaise but they said they don’t have it when they literally served it with the starter platter, then my friend asked the manager if we could have a dessert saying happy birthday but he was like we have to inform one day ahead so we err like so could we atleast have a candle he was like okay we actually planned to surprise her but they served the dessert without candle ?! How disappointing? So the last thing the people from table next to us left so my friend put her bag there after they left since she had no place to put and the manager took the bag and I was like it’s ours and he had the audacity to ask me proof that it’s mine? Like excuse me sir I’m no criminal
the staffs were nice though

• Mushroom risotto
  • Peri peri  chicken
  • Beef  bacon  burger
2019-05-31 351 瀏覽
諗住試下去遠啲既元朗下午茶,搵openrice 都有幾間好介紹,搵下搵下見到呢間環境好似唔錯,食物賣相都唔錯,咁又好好既係可以openrice 直接訂位超方便。同個朋友唔識路,好耐先入元朗一次,西鐵啲指示牌可以再好少少,終於入到形點開始搵餐廳位置,根據店舖號碼搵!又上上落落!最終要打電話去餐廳問😅!原來行左另一邊,最終都搵到,原來係半戶外,好天時候係唔錯!入座開始睇下午茶,我叫左一份牛油果醬墨西哥卷,朋友點左比目魚。等左20分鐘左右食物到啦!賣相吸引,食落去無驚喜!反而驚喜係下午茶有甜品送😋似movepick 既雪糕球一個。整體上,環境都幾好,只係當日好似冇咩冷氣,而且有烏繩飛黎飛去困擾。覺得呢方面需要改善。
2019-05-04
2019-05-24 444 瀏覽
朋友過幾日結婚 捻住食飯順便比個驚喜佢我訂座時候巳經落左甜品寫字order 亦係電話串左3次個名比佢地聽(菲律賓人)但當時佢地係無同我講過要收費 埋單仲要收港幣40蚊寫字 食咁多次餐廳 平同貴都無被收費簡直難以置信Wording HKD $40❗️❗️❗️重點係佢仲要串錯左名Edith 變左 Edich! 我未見過呢個英文字.服務方面:當晚去到好滿座 我以為受歡迎餐廳都應該好食,但當晚幾位菲藉待應都係口黑面黑 無水洗面。.食物方面:蜜糖辣醬雞翼 (非常乾身、dry過撒哈拉沙漠)烤蒜蓉包 (夠脆,但蒜味唔係好夠)雙色墨西哥片拼盤 (dipping sauce 係芝士肉碎,夾雜黑豆,中間有一堆好少既牛油果蓉,個人覺得個味麻麻地)茄醬竟蝦芝士醬意粉 (幾好食,意粉同蝦都有彈性,芝士醬好濃郁好creamy)
朋友過幾日結婚 捻住食飯順便比個驚喜佢
我訂座時候巳經落左甜品寫字order
亦係電話串左3次個名比佢地聽(菲律賓人)
但當時佢地係無同我講過要收費

❗️❗️❗️重點係佢仲要串錯左名
Edith 變左 Edich! 我未見過呢個英文字
服務方面:

食物方面:

蜜糖辣醬雞翼 (非常乾身、dry過撒哈拉沙漠)

烤蒜蓉包 (夠脆,但蒜味唔係好夠)