餐廳: Sugar
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-11-11 137 瀏覽
Another tough week, I deserve a drink with my boyfriend to celebrate! 嚟到EAST最頂層嘅Sugar,個環境真係好chill,仲有好lively嘅音樂,亦有現場DJ,成個vibe都好好⭐️saturn - Henness VSOP/ Homemade Sweet Vermouth呢杯好飲!飲落唔會好似平時啲cocktail咁甜🥰飲到底有一個蛋黃同埋一啲西米嘅野~平時好少見,個combination都幾好Earth - 男朋友叫嘅,上面棉花糖,仲配埋淺藍色嘅糖漿好dreamy😏 飲落好creamy~另外仲叫咗個spicy tuna,本身以為下面果舊係toast,點知原來係一舊飯🤣 但都烤得四邊黃金,食落好脆口~

• Saturn
2023-11-10 79 瀏覽
Happy night 約左朋友去太古食飯,見未夠鐘就諗住happy hour 先。諗起港島東區靚景飲嘢好地方 Sugar 忍唔住即刻走上去Chill下。天氣咁涼,坐outdoor 就最舒服啦。加埋個無敵大海景,一個字開「正」!就算坐响戶外都感受到好有節奏感既音樂同DJ Session。用星球命名既cocktails 非常打咭able!選擇重有好多款tim!今次叫左佢個杯打卡一流既MercuryRon Zacapa23 Year Old Run/Darjeeling Tea/ Malibu/Orange Bitters/ Rum Panna Cotta黎到真係好靚,月球入面仲有驚喜,有Oreo碎同panna cotta好夾!唔太甜一啖酒,一啖cotta,雙重享受!仲有一杯EarthTanqueray Malacca Gin/Pistachio Paste/ Matcha/ Sencha/Caramelised Condensed Milk/Watagsshi酒味唔重,甜甜地仲好容易入口Tim!今次仲試左Hamachi DonburiSushi Rice,微酸嘅醋飯上面有Diced Ha
Happy night

用星球命名既cocktails 非常打咭able!

選擇重有好多款tim!

今次叫左佢個杯打卡一流既Mercury
Ron Zacapa23 Year Old Run/
Darjeeling Tea/ Malibu/

仲有一杯Earth
Tanqueray Malacca Gin/
Caramelised Condensed Milk/
Watagsshi
酒味唔重,甜甜地仲好容易入口Tim!

今次仲試左Hamachi Donburi
Sushi Rice,微酸嘅醋飯上面有Diced Hamachi Fillet同三文魚子。有魚油香得黎又幾醒胃!

強烈建議大家走之前仲要參觀一下洗手間,好乾淨舒服又居高臨下好正架。

下次要再試吓其他飲品同小食先!

Sugar is located on the top floor of the Tai Kwun Hotel, offering magnificent views of the harbor, allowing guests to indulge in delicious food while enjoying the stunning scenery of Victoria Harbour. The restaurant's environment is modern, with stylish design elements and comfortable seating, creating a trendy and relaxed atmosphere. It is conveniently located just a short walk from the Tai Koo MTR station. From the MTR station, simply follow the pedestrian path through the Tai Koo Fong shoppin

From the MTR station, simply follow the pedestrian path through the Tai Koo Fong shopping mall to easily reach the restaurant. As part of a series of cocktails named after planets, we ordered two cocktails and a serving of grilled Hokkaido scallops as appetizers.

Mercury $155
Rich, Velvety, Floral
I love tea + spirits combinations too! Using sweet rum to balance the strong bitterness of the tea and bitters creates a sophisticated and mature flavor. 🚬 The accompanying plate in the shape of a planet is incredibly stunning! It turns out that this cocktail even includes a rich and boozy panna cotta 🍮 topped with crushed Oreos 🍪, which is very enticing! 🤩

Neptune $145

Breezy, Toasty, Mellow
Tanqueray Ten Gin, Ginger & Pear Liqueur,
Clarified Chrysanthemum Tea. White Wine Foam💕
 The unique design of this cocktail is quite impressive, resembling a lollipop. It's perfect because you can both enjoy it and have fun with it, bringing a lot of joy and happiness.

Grilled Hokkaido scallops priced at $198.
The scallops are cooked until they develop a caramelized color, with a crispy exterior and tender interior. They are fresh, sweet, and juicy, retaining their moisture. They are absolutely delicious! 😘

2023-11-05 62 瀏覽
📍太古 Sugar呢一間位於太古酒店天台既酒吧,個vibe真係一流,望著維港景毫無遮擋,再加半戶外嘅環境,吹住海風真係好舒服。Menu有好多唔同類型嘅調酒,佢哋係以星球為主題。唔鍾意咁新穎嘅話,要返傳統嘅Cocktail又得🦖。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• Mercury $155呢一杯係有茶嘅調酒,另外佢仲配上三粒奶凍,中和返酒嘅苦澀味。Rum酒嘅味道甜甜地,但係又會有好香嘅木味,喺視覺、味覺、同嗅覺都係一大享受。• Long Island $170• 酥炸鮮魷、紫菜碎、柚子沙律醬 $138佢呢個先有炸得啱啱好,配上佢既醬汁,味道好有層次。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
📍太古 Sugar

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

• Mercury $155

• Long Island $170
• 酥炸鮮魷、紫菜碎、柚子沙律醬 $138
佢呢個先有炸得啱啱好,配上佢既醬汁,味道好有層次。

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
今次要介紹呢係一間係太古East Hotel 32/F嘅rooftop bar☺️32層樓高海景一覽無遺,景觀非常開揚🌃依家嘅天氣真係好適合同朋友坐outdoor傾下計chill下!!🥰酒店設計好有格調,充滿時代感,餐廳有DJ session同音樂體驗令到整體氣氛好好✨而且呢到嘅staff都nice,佢地會好詳細咁為我哋推介飲品🙌🏻建議大家可以book咗先去啊,個日happy friday全晚都好full🫣1️⃣ Earth $135Earth係一杯用咗Tanqueray Malacca Gin、開心果醬、抹茶、煎茶、焦糖煉奶製作而成🍷面頭仲放咗綿花糖,溶化咗之後會加重甜味😚呢個組合帶出一種和諧嘅感覺,開心果、茶香同焦糖煉奶味都好濃郁,飲落去好creamy,好易入口👍🏻2️⃣ Petal Fizz $145 呢杯係Sugar Classic嘅Petal Fizz,好fresh易入口,佢嘅成分有Elderflower Liqueur、Prosecco、Yuzu同埋Honey!係清新嘅組合😚佢有Elderflower Liqueur,呢個係一種以接骨木花為基礎嘅酒幾特別🪻加入咗Prosecco係

1️⃣ Earth $135

2️⃣ Petal Fizz $145
呢杯係Sugar Classic嘅Petal Fizz,好fresh易入口,佢嘅成分有Elderflower Liqueur、Prosecco、Yuzu同埋Honey!係清新嘅組合😚佢有Elderflower Liqueur,呢個係一種以接骨木花為基礎嘅酒幾特別🪻加入咗Prosecco係一種清爽氣泡酒,帶嚟一啲微微嘅氣泡,仲有Yuzu同Honey令到杯酒更加清新,好易入口🍯🍯好適合喜歡清新酒飲嘅人!✨

3️⃣ Loaded Tokyo Fries $138
呢個薯條幾特別有沙律醬、木魚花同日式豬扒醬~幾種醬汁配搭一齊幾有新鮮感,再配上木魚花增加咗薯條嘅層次感🍟作為佐酒小食絕對係一個唔錯嘅選擇👍🏻
最近秋意涼 微風舒爽又係時候可以去 Rooftop Bar 坐 Outdoor Seat 嘆靚景 Chill 吓!今次到訪位於太古嘅 Sugar設有超廣闊嘅露天平台Bar 室內用上矮座沙發、高貴地毯及雲石檯陽光照射進來十分舒服 整間餐廳的空間感十足整體格調高雅迷人黃昏時到訪 從 32/F 睇到維港醉人日落美景景觀非常開揚 望盡成個九龍東及東區走廊再次感嘆其實香港夜景真係好靚配上 Cocktail 和送酒 Snack 加 DJ 打碟助興音樂體驗很不錯選曲正合心意 音樂聲量剛好同三五私己暢談把酒談心一流 ჱ̒ ー̀֊ー́ )☞ 𝗣𝗲𝘁𝗮𝗹 𝗙𝗶𝘇𝘇 $145𝘌𝘭𝘥𝘦𝘳𝘧𝘭𝘰𝘸𝘦𝘳 𝘓𝘪𝘲𝘶𝘰𝘳, 𝘗𝘳𝘰𝘴𝘦𝘤𝘤𝘰, 𝘠𝘶𝘻𝘶, 𝘏𝘰𝘯𝘦𝘺女仔好啱飲,好易入口嘅柚子酒 (*˙˘˙)♡☞ 𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗧𝗮𝗻𝗴𝗼 $95𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰, 𝘗𝘢𝘴𝘴𝘪𝘰𝘯 𝘍𝘳𝘶𝘪𝘵, 𝘠𝘰𝘨𝘩𝘶𝘳𝘵, 𝘊𝘰𝘤𝘰𝘯𝘶𝘵 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮, 𝘏𝘰𝘯𝘦𝘺☞ 𝗟𝗼𝗮𝗱𝗲𝗱 𝗧𝗼𝗸𝘆𝗼 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 $138𝘒𝘦𝘸𝘱𝘪𝘦, 𝘍𝘶𝘳𝘪𝘬𝘢𝘬𝘦, 𝘒𝘢𝘵𝘴𝘶𝘰𝘣𝘶𝘴𝘩𝘪 𝘍𝘭𝘢𝘬𝘦𝘴, 𝘛𝘰𝘯𝘬𝘢𝘵𝘴𝘶 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦東京炸薯條、沙律醬、木魚花、日
最近秋意涼 微風舒爽

今次到訪位於太古嘅 Sugar
設有超廣闊嘅露天平台
Bar 室內用上矮座沙發、高貴地毯及雲石檯
陽光照射進來十分舒服 整間餐廳的空間感十足
整體格調高雅迷人

黃昏時到訪 從 32/F 睇到維港醉人日落美景
景觀非常開揚 望盡成個九龍東及東區走廊
再次感嘆其實香港夜景真係好靚
音樂體驗很不錯
選曲正合心意 音樂聲量剛好
同三五私己暢談把酒談心一流 ჱ̒ ー̀֊ー́ )

☞ 𝗣𝗲𝘁𝗮𝗹 𝗙𝗶𝘇𝘇 $145
𝗣𝗲𝘁𝗮𝗹 𝗙𝗶𝘇𝘇
女仔好啱飲,好易入口嘅柚子酒 (*˙˘˙)♡

☞ 𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗧𝗮𝗻𝗴𝗼 $95
𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗧𝗮𝗻𝗴𝗼
☞ 𝗟𝗼𝗮𝗱𝗲𝗱 𝗧𝗼𝗸𝘆𝗼 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 $138
東京炸薯條、沙律醬、木魚花、日式豬扒醬
𝗟𝗼𝗮𝗱𝗲𝗱 𝗧𝗼𝗸𝘆𝗼 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀
好好食!份量超大 炸到卜卜脆
好似食緊章魚小丸子 但薯條嘅版本 (๑´ސު`๑)
2023-10-14
𝗣𝗲𝘁𝗮𝗹 𝗙𝗶𝘇𝘇
𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗧𝗮𝗻𝗴𝗼
𝗟𝗼𝗮𝗱𝗲𝗱 𝗧𝗼𝗸𝘆𝗼 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀
2023-10-25 70 瀏覽
要講到叫我介紹香港有邊間酒吧夠chill又可以睇到靚景嘅話非Sugar莫屬🍬佢個靚海景真係冇得頂🥺每次嚟親都會俾佢嘅景色迷住!成日都覺得喺度睇煙花一定好正!佢嘅Signature Cocktail有好多款今次我叫左Saturn同Planet X兩杯都好有驚喜~同埋酒精濃度都好高前者飲到最尾有個芒果爆珠好特別後者嘅Whisky再加咗少少嘅煙熏味成件事好match🥃另外我哋再叫咗個小食佢叫做東京炸薯條🍟第一次試薯條係好似章魚小丸子咁又有沙律醬又有木魚花個感覺好特別😋兼且再加埋佢啲歌係好chill既英文快歌仲有DJ Session😍完全坐到唔捨得走🌃

要講到叫我介紹香港有邊間酒吧夠chill又可以睇到靚景嘅話
非Sugar莫屬🍬

佢個靚海景真係冇得頂🥺
每次嚟親都會俾佢嘅景色迷住!
成日都覺得喺度睇煙花一定好正!
佢嘅Signature Cocktail有好多款

兼且再加埋佢啲歌係好chill既英文快歌
仲有DJ Session😍
完全坐到唔捨得走🌃
2023-10-24 80 瀏覽
最近係太古發現咗一間幾靚嘅酒吧遠係遠咗啲,不過都覺得幾值得,於是就同Fd 去飲嘢吹吓水😎大概7:30戶外位已經差唔多full晒,可能因為入秋坐出面真係幾舒服🤣Jupiter:主要用HerbaceousMontelobos Espadin Mezca同Opihr Gin ,入口覺得有好香嘅煙熏味,之後就會有一種剛烈嘅辛辣感,應該係因為用咗Tabasco嘅緣故,適合男士飲用Uranus:用咗唔同椰子嘅元素,杯邊掛住椰絲,味道清新,唔會有好濃嘅酒精味,飲落比較甜炸魷魚圈:咬落去就覺得魷魚幾新鮮,口感煙靭,炸粉啱啱好,外層脆口,紫菜同埋米通夠香,令到魷魚嘅味道更加有層次另外同職員傾過偈,原來餐廳仲有音樂體驗同DJ Session,等我下次再過嚟體驗吓先

Jupiter:主要用Herbaceous

2023-10-23 77 瀏覽
本人就大愛去啲rooftop bar到飲下野chill chill下有一間rooftop bar真係可以再訪又再訪今次要為大家介紹既係 - Sugar Sugar係位於太古太古城道29號東隅32樓酒吧可以飽纜港島東區既夜景美色而且佢星期五六都有DJ係現場打演成個vibes真係好chill好寫意食物同飲品個方面 今次分別點左:- Spicy Tuna (小食)- Eastside (cocktail)個人大愛佢地個Eastsidecocktail 入面有青瓜同檸檬完全特顯到hendrick gin個味 超正@sugarhongkong Location : Tai KooPrice : $100-$200/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
有一間rooftop bar真係可以再訪又再訪
今次要為大家介紹既係 - Sugar

Sugar係位於太古太古城道29號東隅32樓
酒吧可以飽纜港島東區既夜景美色
而且佢星期五六都有DJ係現場打演
成個vibes真係好chill好寫意

食物同飲品個方面 今次分別點左:
- Spicy Tuna (小食)
- Eastside (cocktail)

個人大愛佢地個Eastside
cocktail 入面有青瓜同檸檬
完全特顯到hendrick gin個味 超正

@sugarhongkong
Location : Tai Koo
Price : $100-$200/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2023-10-23 57 瀏覽
𝘚𝘶𝘨𝘢𝘳 ♡港島東超靚夜景🌃一齊嚟chill啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呢間係我最愛嘅bar之一有outdoor位置,呢啲天氣咁涼真係啱哂Cocktail都勁靚,超有特色🥰𝘛𝘩𝘦 𝘌𝘢𝘳𝘵𝘩 🌎Tanqueray Malacca Cin /Pistachio Paste / Matcha / Sencha /Caramelised Condensed Milk呢杯推薦😙飲落好濃又唔會好甜打卡一流📸仲可以自己再mix添𝘔𝘢𝘳𝘴 🪨Avocado Pit Orgeat / Ternet Branca/ Frangelico / Super-juice Foam /Avocado-Chocolate Chip Cookie飲落都好fresh,但就唔算好出牛油果味呢個set仲配咗一塊曲奇🍪𝘓𝘰𝘢𝘥𝘦𝘥 𝘛𝘰𝘬𝘺𝘰 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘴🍟東京炸薯條、沙律醬、木魚花、日式豬扒醬即叫即炸,外脆內軟,配埋醬汁配番杯cocktail真係一流😙📍 Sugar (太古)太古太古城道29號東隅32樓#太古美食 #太古打卡 #打卡景點 #打卡美食 #打卡餐廳 #打卡聖地 #hkcocktail #hkbar #hkdrinks
𝘚𝘶𝘨𝘢𝘳 ♡

港島東超靚夜景🌃一齊嚟chill啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
呢間係我最愛嘅bar之一
有outdoor位置,呢啲天氣咁涼真係啱哂

Cocktail都勁靚,超有特色🥰
𝘛𝘩𝘦 𝘌𝘢𝘳𝘵𝘩 🌎

呢杯推薦😙飲落好濃又唔會好甜
打卡一流📸仲可以自己再mix添

𝘔𝘢𝘳𝘴 🪨
飲落都好fresh,但就唔算好出牛油果味
呢個set仲配咗一塊曲奇🍪

𝘓𝘰𝘢𝘥𝘦𝘥 𝘛𝘰𝘬𝘺𝘰 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘴🍟
東京炸薯條、沙律醬、木魚花、日式豬扒醬
即叫即炸,外脆內軟,配埋醬汁
配番杯cocktail真係一流😙

📍 Sugar (太古)
太古太古城道29號東隅32樓

2023-10-23 1742 瀏覽
Happy Friday之選😆 之前都同朋友嚟過 應該喺香港數一數二靚景rooftop bar‼️🌃 中環尖沙咀建築物都比較多 呢度又係另一個角度望維港🌊星球主題嘅cocktail很classy~🪐 🪐Mercury $155Rich, Velvety, FloralRon Zacapa 23 Yrs Rum, Malibu, Darjeeling Tea, Orange Bitters一向都好鍾意茶+spirit ☕️🥃 用帶甜嘅rum中和左濃苦嘅茶同 bitters✨ 係成熟大人嘅味道🚬旁邊星球造型嘅盤超級華麗‼️原來呢杯cocktail仲連甜品🍮 係三粒好濃酒味嘅奶凍🥛 加上oreo碎碎🍪 好吸引🤩🌍Earth $135Creamy, Dreamy, DelightfulTanqueray Malacca Gin, Pistachio Paste, Matcha, Sencha, Caramelized Condensed Milk, Watagashi呢杯又係好豐富 好似飲緊甜品 鍾意所有開心果味嘅嘢😛🌰🍵有兩杯組合 淡紫藍色係gin🍸 綠色嘅係開心果抹茶煉奶🧉🍵 酒嘅濃度可以自己決
星球主題嘅cocktail很classy~🪐

🪐Mercury $155
Rich, Velvety, Floral

🌍Earth $135
Creamy, Dreamy, Delightful
呢杯又係好豐富 好似飲緊甜品 鍾意所有開心果味嘅嘢😛🌰🍵
有兩杯組合 淡紫藍色係gin🍸 綠色嘅係開心果抹茶煉奶🧉🍵 酒嘅濃度可以自己決定倒幾多落去😆 仲有粒棉花糖🍬影住佢溶非常Igable✨

🦑Crispy Togarashi Squid $138
Nori Flakes and Yuzu Mayonnaise
配酒嘅小食首選炸魷魚🦑 加上紫菜鮮味更突出🥬
比較日式炸法 薄脆輕盈冇負擔💫
  • Mercury
  • Earth
2023-10-23 49 瀏覽
這次和朋友到了這間海景天台酒吧,算是這區營業時間比較晚的一間酒吧,加上環境都挺舒適。一進去有室內的位置,戶外的空間也相當大。最令人驚艷的是美麗的海景,真的令人目不暇給。晚上有不少一群朋友的聚會。飲品方面亦相當有特色,我們點了Monkey 47 Gin × Fever Tree RefreshinglyLight Indian Tonic及Saturn。小食的選擇也不少,而且感覺相當飽肚。花生也是有refill 的!真的過足口癮呢。Monkey 47 Gin × Fever Tree RefreshinglyLight Indian Tonic是Signature Cocktail,由Pomelo, Lavender, Jasmine, Juniper Berries製成,十分有冰感的外觀,味道也很fresh。另一杯是Saturn,是一杯以土星為主題的Cocktail,用了Henness, VSOP、Homemade Sweet Vermouth、Bitters、 Mango Sphere & Sago 打造濃烈酒香,更帶點醇厚!Loaded Tokyo Fries由東京炸薯條、沙律醬、

一進去有室內的位置,戶外的空間也相當大。

最令人驚艷的是美麗的海景,真的令人目不暇給。

晚上有不少一群朋友的聚會。

小食的選擇也不少,而且感覺相當飽肚。

花生也是有refill 的!真的過足口癮呢。

Loaded Tokyo Fries由東京炸薯條、沙律醬、木魚花、日式豬扒醬製成,是很惹味的和式口味!!而且也十分足料。

總括而言,這裏是不錯的空間和朋友聊天,還可以望到美麗的維港,真的相當寫意,而且打卡一流,有機會也會再來!

2023-10-22 49 瀏覽
無敵海景Bar😍環境非常舒適 可以望住維港嘅景色嘆小食同飲酒 就連廁所都好靚🍻叫咗客章魚燒 章魚蓉鬆軟多汁 裏面嘅章魚大粒彈牙 絕對係呢款值得一試嘅開胃小菜🤩杯Monkey 47 Gin x Fever Tree Refreshingly Light Indian Tonic嘅香氣好濃郁 飲落去有啲微苦嘅口感 加埋啲香草同茶花嘅味道 真係令人舒爽 😋混合咗柚子、薰衣草、茉莉同杜松果 味道好特別 柚子帶嚟啲酸甜 薰衣草同茉莉嘅花香令人放鬆 清新又香甜🍸另一杯係Mars 有酸橙味、牛油果仁糖漿、苦艾酒、榛子甜酒同埋特調果汁泡沫 再加上牛油果朱古力碎曲奇 令人驚喜👍🏻
無敵海景Bar😍

1K
2023-10-22 57 瀏覽
響應陳局長呼籲,食完飯呢就記得飲番杯先至返屋企,週末晚上來個夜繽紛位於太古東隅酒店的天台酒吧戶外空間可以觀賞維港的美景,氣氛滿滿室內區域以深綠色和大地色調再打造舒適又不失優雅的格調酒吧燈光柔和昏暗,柔軟的牆布及沙發坐墊讓酒客可以舒服的小酌兩杯調酒師團隊全新創作9杯以行星為靈感的期間限定雞尾酒Jupiter 以穩健的木星為靈感,加入一些香草植物口味的原素及金色閃粉,帶有煙燻風味土星Saturn內有爆漿芒果蛋及西米,杯邊抹上果味粉末,口感豐富小食烤北海道帶子即叫即做,加上海膽及西檸牛油調味,解味十足
室內區域以深綠色和大地色調再打造舒適又不失優雅的格調
調酒師團隊全新創作9杯以行星為靈感的期間限定雞尾酒
Jupiter
烤北海道帶子
小食烤北海道帶子即叫即做,加上海膽及西檸牛油調味,解味十足
2023-10-21
宵夜
Jupiter
烤北海道帶子
屋企附近竟然有Skybar!! 位置喺港島東區,仲要係一出地鐵站就係,方便到不得了!🌃可以一邊望住維港夜景,喺舒適嘅環境底下飲杯嘢🍹仲有現場Dj打碟💿係享受啊!★"`'-.,,.-'`"-.,☆,.-`'`-.,,.-`'`★-.,,.-*🪐見到佢出咗一系列星球主題系列嘅Cocktail🍹又啱打卡,味道又吸引(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)一於試🌎 𝐄𝐚𝐫𝐭𝐡 $𝟏𝟑𝟓Tanqueray Malacca Gin | Pistachio Paste | Matcha | Sencha | Caramelised Condensed Milk | Watagashi咁重奶味嘅Cocktail係只會啱女士🤣二話不說就點咗呢杯。1. 因為有開心果醬!!!!💚2. 好靚☺️3. 整體非常creamy,香甜。所以怕甜嘅人唔好嗌呢一杯。🤣飲品頂有棉花糖,飲前可倒入酒令棉花糖溶化,成個presentation非常可觀🩵🤍唔止係飲一杯酒🍹係成個experience😍🪐𝐒𝐚𝐭𝐮𝐫𝐧 $𝟏𝟓𝟓Henessy VSOP | Homemade Sweet Vermouth | Bitters | Mango Sphere | Sa

🌎 𝐄𝐚𝐫𝐭𝐡 $𝟏𝟑𝟓

1. 因為有開心果醬!!!!💚
2. 好靚☺️

🪐𝐒𝐚𝐭𝐮𝐫𝐧 $𝟏𝟓𝟓
Henessy VSOP | Homemade Sweet Vermouth | Bitters | Mango Sphere | Sago

呢杯土星🪐Presentation非常精緻❤️紅中帶黃🔴🟡中間係一球芒果🥭飲到落底係非常有顆粒感嘅西米,有一種覺得中西合璧嘅感覺。

🦑𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐓𝐨𝐠𝐚𝐫𝐚𝐬𝐡𝐢 𝐒𝐪𝐮𝐢𝐝 $𝟏𝟑𝟖

必須要來一碟佐酒小食。雖然食完晚飯有啲飽。但係呢款香口嘅炸魷魚配埋個柚子沙律醬非常開胃,配酒一流😚
Crispy  Togarashi  Squid
Crispy  Togarashi  Squid