2023-10-05 300 瀏覽
加錢做左unicorn 色,由於500年一遇既特別安排,由星期五改為星期一取。店家話因為蛋糕已做好,無得做新一個改期,所以我選擇擺係店幾日。當時只係話會影響味道,咁平時蛋糕放雪櫃幾日都無問題,所以都話ok.到星期一攞蛋糕,先發現完全唔係加錢要既Unicorn色,變左藍色。初初客服話同事做錯色,講講下就話蛋糕甩色🤔如果甩色,幾個顏色會甩到得單色?再問落去,wt app, 社交媒體網站都被BLOCK了!!😒😒真係只做一次生意?
認真個蛋糕係幾開心,幾啱2個人食,同幾靚。。。但佢地好有愛,加左1 百要4重朱古力,但成個cake係白色唔見朱古力,得個面有拉朱古力花,我剩係見到原味戚風,佢個圖cream又係朱古力又盛。問佢地,佢覆有人覺得太朱古力太濃,所以要減輕。 哩個原因真正。。。我唔知佢地係未試過出街試過買一排朱古力,然後間廠會話朱古力味太濃,幫佢換其他既悲慘經驗。你地加唔加就u 諗u ,反正我加完都只係食原味戚風蛋糕。。。。。。
認真個蛋糕係幾開心,幾啱2個人食,同幾靚。。。

2023-09-21
2023-08-28 208 瀏覽
我又快樂了!既可玩又可吃der蛋糕,令人充滿驚喜,送給朋友慶祝生日感覺YYDS!這次去了旺角中心入手星球蛋糕,有不同大小和顏色選擇,不用怕太多吃不完😆。-這次選擇了天藍色的星球蛋糕,裡面的配料和公仔也可選擇,隨蛋糕附送小鎚子一個🤩。小丸子配木糠布甸,另有不同造型的糖果配著。色彩繽紛der賣相是會加分的haha💕。-外層的是白朱古力,口感微脆香甜,而圍著星球蛋糕的是較身的白朱古力。木糠布甸味道香甜,質感幼滑細膩,配糖果吃口感較豐富🤤,配杯花茶感覺挺好。-

我又快樂了!

2023-08-15
2023-08-22 160 瀏覽
📍SUPRiZE U 驚喜甜品專門店地址:旺角中心2樓立食區SK1A慶祝生日諗唔到買咩cake? 可以考慮下呢間 @surprize.uSURPRiZE U的甜品師傅曾受訓於米芝蓮星級糕點師 ✨蛋糕質素好高 地點方便,舖頭易搵😙今次就介紹佢地有非常人氣、造型特別好啱打卡既星球蛋糕 📸️同朋友慶祝生日或者紀念珍貴日子食都得架!而且佢地口味大細顏色自由搭配、心思之選 😍星球外殼有幾個顏色配搭可以選擇 ✔️揀左顏色之後仲可以揀埋口味及公仔 😎😎🎂 星球蛋糕 (4 吋)呢款星球蛋糕好玩又有驚喜 🔥蛋糕size較細 係1-2人份量~鮮忌廉打得好細膩 蛋糕帶濕潤感好鬆軟 💦甜度適中又有多重口感 減油低糖無添加食得更健康 🥄 #扑扑蛋糕#卜卜蛋糕#網紅蛋糕 #星球蛋糕 #千層蛋糕 #星空蛋糕 #旺中立食 #驚喜專門店 #驚喜甜品專門店 #生日蛋糕 #旺角蛋糕店
📍SUPRiZE U 驚喜甜品專門店
地址:旺角中心2樓立食區SK1A

SURPRiZE U的甜品師傅曾受訓於米芝蓮星級糕點師 ✨
蛋糕質素好高 地點方便,舖頭易搵😙

今次就介紹佢地有非常人氣、造型特別好啱打卡既星球蛋糕 📸️
同朋友慶祝生日或者紀念珍貴日子食都得架!
而且佢地口味大細顏色自由搭配、心思之選 😍
星球外殼有幾個顏色配搭可以選擇 ✔️
揀左顏色之後仲可以揀埋口味及公仔 😎😎

🎂 星球蛋糕 (4 吋)
呢款星球蛋糕好玩又有驚喜 🔥
蛋糕size較細 係1-2人份量~
鮮忌廉打得好細膩 蛋糕帶濕潤感好鬆軟 💦
甜度適中又有多重口感 減油低糖無添加食得更健康 🥄

2023-08-21 151 瀏覽
第一次食呢個扑扑星球蛋糕,令人充滿驚喜🎉我揀呢款嘅size係4寸,兩個人食剛剛好外層係好靚嘅粉紫➕粉藍夢幻色嘅星球,分別🈶薄身及厚身嘅白朱古力,口感微脆香甜扑開之後就會見到自己揀嘅公仔😍我呢個係 Q版Cinderella,好可愛呀🩵公仔係硬膠質地,所以扑開嗰陣就🉑放膽小小,大力啲扑都唔怕星球蛋糕裡面個餡料係木槺蛋糕,配有鮮忌廉及糖果裝飾蛋糕口感幼滑細膩,食落香甜而不膩買黎平時食或慶祝生日都係一個唔錯嘅選擇🤗
第一次食呢個扑扑星球蛋糕,令人充滿驚喜🎉
我揀呢款嘅size係4寸,兩個人食剛剛好

星球蛋糕裡面個餡料係木槺蛋糕,配有鮮忌廉及糖果裝飾

蛋糕口感幼滑細膩,食落香甜而不膩
買黎平時食或慶祝生日都係一個唔錯嘅選擇🤗

2023-08-16 119 瀏覽
另一半/朋友生日想搵個又靚又有特色嘅蛋糕🎂原來係旺中就有一間主打扑扑星球蛋糕嘅專門店 @surprize.u,🪐造型賣相極之夢幻🥰又得食又有得玩,絕對要bookmark一下🙌🏻舖頭位於旺中,地點好方便👏🏻如果係官網落單就更優惠。扑扑星球蛋糕粉藍色嘅顏色真係令人心心眼😍😍堅硬嘅外殼都要用啲時間先扑得開🤣扑開之後見到入面有驚喜!係一個勞蘇花園呀!勞蘇同恐龍公仔可以留低留念,其他如花花棉花糖🌼朱古力彩針都食得,蛋糕係creamy濕潤嘅海綿蛋糕。想俾另一半/朋友驚喜訂呢個蛋糕就最啱😏😏人均消費:$400推介指數(10分為滿分):8分

扑扑星球蛋糕

人均消費:$400
推介指數(10分為滿分):8分
2023-08-13
外賣自取
$400 (宵夜)
2023-08-13 107 瀏覽
火星橙星球蛋糕 (4吋)爸爸生日,就搞搞新意思!早前係旺角中心行街時見到呢間扑扑蛋糕幾得意,係心思之選❤️呢間嘅蛋糕係曾受訓於米芝蓮星級糕點師設計,無論蛋糕嘅口味、size同顏色都可以自由搭配,仲係低糖減油無添加,而外殼採用低糖白朱古力,所以唔會好甜☺️爸爸扑開蛋糕果下好surprise,佢估唔到裡面有隻公仔係度😂隻公仔仲可以留念做裝飾😊✨️係官網落單好方便,價錢仲最優惠同埋店家提供全港送貨👍
火星橙星球蛋糕 (4吋)

✨️係官網落單好方便,價錢仲最優惠同埋店家提供全港送貨👍
2023-08-06
囡囡生日指定要 近年大熱嘅扑扑蛋糕搜羅咗好多間,都係 @SURPRiZE.U 嘅款式最吸引呢間蛋糕係 米芝蓮師傅精心設計無添加,唔會太甜太漏.質素超出預期扑蛋糕嗰下真係充滿驚喜揀咗Disney Toy Story公仔小朋友扑完見到好開心仲可以留念作裝飾,又可以記念重要嘅日子顏色.口味.大細 無規限隨自己喜好自由選擇店舖喺旺角中心上扶手電梯轉左就見到,方便又容易搵已經諗定下次要試獨角獸蛋糕喺官網落單好方便,價錢仲係最優惠原來有送貨服務.全香港都送揍住小朋友,行唔開都唔洗怕

囡囡生日指定要 近年大熱嘅扑扑蛋糕

搜羅咗好多間,都係 @SURPRiZE.U 嘅款式最吸引

呢間蛋糕係 米芝蓮師傅精心設計
無添加,唔會太甜太漏.質素超出預期

扑蛋糕嗰下真係充滿驚喜
揀咗Disney Toy Story公仔
小朋友扑完見到好開心
仲可以留念作裝飾,又可以記念重要嘅日子

顏色.口味.大細 無規限
隨自己喜好自由選擇

店舖喺旺角中心
上扶手電梯轉左就見到,方便又容易搵

已經諗定下次要試獨角獸蛋糕

喺官網落單好方便,價錢仲係最優惠
原來有送貨服務.全香港都送
揍住小朋友,行唔開都唔洗怕
2023-08-03
慶祝紀念
生日
2023-07-08 134 瀏覽
我敲開有驚喜登。登。登。登法寶🧿多啦A夢蛋糕有內涵又有外涵,由米芝蓮師傅設計,白朱古力星球,幻彩極光黃綠色🌎,打卡一流🌟白朱古力外層溝左牛奶🥛味,好香,好順,朱古力唔等算太甜,無添加,低糖,低油,內層木糠布甸,creamy,蛋糕質素好👍🏻內附🪐 行星環,✍🏻 行星環寫祝福語,🔨 小木槌,🕯️ 生日蠟燭,💡 LED燈,🗳️ 四方形蛋糕盒送俾朋友,同事,屋企人生日都好神秘,開心😆等佢地卜岀一個surprise🥰🥰旺角中心無人不曉,地點方便,舖頭易搵😙SUPRiZE U 驚喜甜品專門店 @SURPRiZE.U📍 旺角中心2樓立食區SK1A店 仲可以官網落單最優惠扑扑蛋糕#卜卜蛋糕#網紅蛋糕 #星球蛋糕 #千層蛋糕 #星空蛋糕 #旺中立食 #驚喜專門店 #驚喜甜品專門店 #生日蛋糕 #旺角蛋糕店

我敲開有驚喜登。登。登。登法寶🧿多啦A夢

旺角中心無人不曉,地點方便,舖頭易搵😙

SUPRiZE U 驚喜甜品專門店 @SURPRiZE.U
📍 旺角中心2樓立食區SK1A店
仲可以官網落單最優惠

[ SURPRiZE U ]網上睇到呢間主打傳統特色以及融入新派創意嘅特色甜品,買來玩吓先。✿ 獨角獸星球蛋糕(4 吋)🦄 $236 呢個蛋糕球體🌎直徑10cm (約4吋),外型好迷你,適合2人。附送:行星環🪐、祝福語✍🏻、小木槌🔨一支、生日蠟燭🕯️一支、透明圓型盒或透明方型盒。網上預訂時額外加購LED燈💡(+$28)及升級公仔Melody(+$50)。餅師會將公仔🧸放入蛋糕內,主角扑開先會見到公仔喺入邊,驚喜滿滿!😍店內所有甜品調方都係低糖減油,無防腐劑,食得健康。👍 外殼採用低糖白朱古力,再加上三層木糠蛋糕、鮮忌廉及餡料而成。蛋糕餡料係獨角獸🦄️蛋白餅、棉花糖、糖碎,口感豐富。😋總結🫦 呢款星球蛋糕好玩又有驚喜,減油低糖無添加食得健康。官網落單最優惠,訂購後可以係旺角中心自取,地點方便,或者選擇加錢全港送貨都得。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿SURPRiZE U 地址:旺角彌敦道688號旺角中心2樓立食區SK1A號舖 電話:9498 4292✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ SURPRiZE U ]

地址:旺角彌敦道688號旺角中心2樓立食區SK1A號舖
電話:9498 4292
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 星球蛋糕
成日聽人講呢啲星球蛋糕好得意,好好玩,今次終於都到我試吓啦!🥰  今次試左@SURPRiZE.U ,店舖地點係旺角,好方便,舖頭好容易搵👍 敲開發現有驚喜😍  入邊啲擺設好靚,仲有貝兒公主做裝飾☺️ 蛋糕質素幾好,不過甜左少少🤏如果可以少甜就會更加好😳 佢蛋糕係無添加製作,米芝蓮師傅設計嘅!用黎打卡一流!總括而言 (5個♥️係最高)好味指數 : ♥️♥️♥️🤍🤍服務態度 : ♥️♥️♥️🤍🤍環境打卡 : ♥️♥️♥️🤍🤍回頭指數 : ♥️♥️♥️🤍🤍📍SURPRiZE.U🏢 旺角中心2樓立食區SK1A店🕗星期一至日 13:00 - 22:00#travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkrestaurant #扑扑蛋糕#卜卜蛋糕#網紅蛋糕 #星球蛋糕 #千層蛋糕 #星空蛋糕 #旺中立食 #驚喜專門店 #驚喜甜品專門店 #生日蛋糕 #旺角蛋糕店

總括而言 (5個♥️係最高)
好味指數 : ♥️♥️♥️🤍🤍

🏢 旺角中心2樓立食區SK1A店
🕗星期一至日 13:00 - 22:00

2023-04-05
2023-05-16 102 瀏覽
真surprised! 有得玩又有得食!之前係ig見到個蛋糕好似一個星球咁 仲可以扑開個蛋糕入面仲可以揀咩隻公仔!媽咪見到覺得好surprise hehe呢個蛋糕係由米芝蓮師傅設計!而且雖然睇落去好多colourful~但其實無添加色素嫁!而且可以自己上網order完再去舖頭攞就得!今次就揀咗木糠布甸蛋糕體!撈埋個殼一齊食又幾好食幾特別!唔會太甜!唔錯!
真surprised! 有得玩又有得食!

之前係ig見到個蛋糕好似一個星球咁 仲可以扑開個蛋糕

2023-04-18 214 瀏覽
大家都知道旺中好多嘢食❤️平時去買衫同埋食小食就多啦🤣今次咁啱經過一間甜品蛋糕店,地方方便又容易搵,就去幫襯下啦!櫥窗裏面有好多款唔同嘅星球蛋糕☺️全部都造型特別同精緻,而且亦都有一啲小甜點,仲要係米芝蓮師傅設計!我自己就揀咗呢一款海王藍星球蛋糕💙外型真係好靚,令人聯想起星球太空呢啲主題✅佢哋仲有好多唔同嘅顏色選擇,綠色粉紅色等等都有~仲會附送一個錘仔,俾你整爛個蛋糕🤣外型其實都係朱古力嚟嘅,全部都可以食,採用左低糖嘅比利時白朱古力,入面我就揀木糠蛋糕嗰款味道😌層次好豐富,最上高有一啲蛋白餅棉花糖,仲有一個公仔嘅裝飾,之後就係木糠蛋糕同埋忌廉🙆🏻‍♀️敲開咗非常有驚喜,仲要無添加添!

2023-04-16 83 瀏覽
開party點少得蛋糕呢!呢日就訂咗個4吋星球蛋糕同朋友一齊食一齊玩🪐🍰~藍綠海洋漸變色嘅星球蛋糕,漸層上面好似仲有啲閃粉🤩~呢個蛋糕原來大有來頭,係由米芝蓮師傅設計,食之前用小店提供嘅小鎚嚟敲開蛋糕,就會見到裡面嘅驚喜 🤭~今次揀咗角落生物星球蛋糕,所以敲開就見到角落生物、色彩繽紛嘅糖、木糠蛋糕,個個見到都忍唔住要打個卡先📸🌈🦄訂蛋糕時發現原來官網落單最多優惠,而且可以門市自取或者選擇送貨服務都ok🚛,真係好方便👍🏻

❝ LULU豬夢幻星球蛋糕(4吋 $376)蛋糕外殼為夢幻粉藍色星球,裏面可以自選口味,153就揀咗鹹蛋黃餡料💛餡料當中鮮忌廉細膩,鹹蛋黃醬濕潤,戚風蛋糕蓬鬆,再加上細碎木糠增口感。大大啖𢳂起放落口,鹹中帶甜,又有多重口感,正!重點係每個蛋糕隨機附送盲盒LULU豬一隻,扑爆蛋糕過程超興奮,最後有驚喜!😍
❝ LULU豬夢幻星球蛋糕(4吋 $376)

大大啖𢳂起放落口,鹹中帶甜,又有多重口感,正!