2023-02-16 51 瀏覽
#旺角 @surprize.u @yukkuripuddinghk陪朋友去旺角中心近年新設的立食區買散水餅, 發現除了星球蛋糕還有布丁燒! 店員表示所有布丁燒均香港獨家的台灣品牌, 所有材料由日本進口, 還燒业不同字句及圖案, 很可愛啊! 趁著限時買一送一, 決定試勻三款口味, 有期間限定的焦糖布丁燒、抹茶口味及朱古力口味, 每個 $38, 價錢大眾化, 性價比高! 🍮布丁燒脫模方便, 層次分明, 味道香濃, 入口柔軟幼滑, 味道濃郁, 有蛋糕感之餘夠綿密, 味道不太甜, 焦糖醬不會膩, 抺茶及朱古力都不會苦, 入口甘香, 最愛抹茶口味, 味道十分突出, 必試! 設有網上下單, 全港送貨, 就算自取都係旺角, 地鐵旁商場, 好方便!

2023-02-12 58 瀏覽
#旺角 @surprize.u @yukkuripuddinghk✈️這2年身邊很多親朋好友同事等相繼移民, 已經記不清第幾次陪朋友訂散水餅! 所以近年食得太多散水餅, 總想自己送出的散水餅令人有深刻印象, 要有更多心思及驚喜, 除了外觀亮麗, 味道更要好及健康! 咁又比朋友喺旺角中心近年增設的立食區, 搵到大人細佬都喜愛的星球蛋糕作散水餅用, 唔係一大個, 係迷你6cm版啊! 小小的一件獨立包裝! 店家標榜無添加, 仲可以網上落單, 全港都送貨, 夠晒方便! 🦄我們試味便先買了一個, 薄薄的朱古力外殼, 幻彩紫藍色像星體一樣, 以附送的木棍敲開內裡滿滿的驚喜, 竟然收藏了一隻獨角獸蛋白霜, 還有像木糠布甸一樣的蛋糕, 又甜又滑

其他
2023-02-11 43 瀏覽
慢慢布丁燒台灣品牌香港獨家布丁🍮燒!全部材料日本進口!好新鮮呀😘適合party/散水餅之用!有好多不同圖案選擇~我自己購買《謝謝》搽茶味🍵,送比同事食~佢哋都大讚好好味🤤因為加入布丁🍮,起司蛋糕,海鹽焦糖醬,口感好豐富同鬆軟!入口即溶嘅感覺!而且係搽茶味,所以不會太甜!店舖地理位置方便又易搵,係旺中商場上電梯2層就到!鋪頭滿面好光鮮~一眼就睇到啦!網店落單都好方便!因為全港都送貨🟰真係好貼心服務🚩
慢慢布丁燒

我自己購買《謝謝》搽茶味🍵,送比同事食~佢哋都大讚好好味🤤

網店落單都好方便!因為全港都送貨🟰真係好貼心服務🚩
外賣自取
迷你款星球蛋糕🎂好適合party/散水餅之用蛋糕🧁如果大家最近開生日party或者想做散水餅嘅話佢就最好不過嘅選擇啦~最有驚喜地方係敲開會有不同口味~我購買左獨角獸星球款口味!小朋友見到好開心😀而且蛋糕非常鬆軟,甜到剛剛好,香港製造啱晒香港人嘅口味!而且蛋糕係無添加非常健康㗎!網店落單非常方便!全港送貨~店舖位置方便一上地鐵站行5分鐘就到啦!雖然佢喺旺中商場入邊,只要上電梯兩層就見到舖位啦💕
迷你款星球蛋糕🎂

最有驚喜地方係敲開會有不同口味~

網店落單非常方便!全港送貨~
店舖位置方便一上地鐵站行5分鐘就到啦!
雖然佢喺旺中商場入邊,只要上電梯兩層就見到舖位啦💕
外賣自取
來自台灣的品牌慢慢布丁燒🍮全部原料日本進口,選用日本雞蛋🥚香港新鮮製造✨香港獨家發售🤩 🐱🌿 雲呢拿焦糖布丁燒 🔸進口天然雲呢拿香草 + 焦糖拎出黎已經聞到陣陣香味😍食落口先帶來微甜焦糖,再來Q彈布丁同軟綿綿蛋糕底,奶香原味,成件好快就俾我KO左🤣🐱🍵 特濃宇治抹茶布丁燒🔸辻利宇治抹茶 + 焦糖鍾意飲抹茶嘅sis一定會鍾意,調較嘅味道甜而不甘苦~加埋奶滑,口感都幾豐富😍🐱🍫 髒髒巧克力布丁燒 🔸比利時進口可可粉 + 焦糖係朱古力mousse滑滑口感,入口溶化✨又唔會好甜,無咩罪惡感🤤每日限量供應,下次去旺角店買又得~ 舖頭都幾易搵~或者直接去網店落單~ 全港各區都送貨架❣️都幾適合party、散水餅order🍮😌💕
來自台灣的品牌慢慢布丁燒🍮
全部原料日本進口,選用日本雞蛋🥚
香港新鮮製造✨香港獨家發售🤩

🐱🌿 雲呢拿焦糖布丁燒
🔸進口天然雲呢拿香草 + 焦糖
拎出黎已經聞到陣陣香味😍
食落口先帶來微甜焦糖,再來Q彈布丁同軟綿綿蛋糕底,
奶香原味,成件好快就俾我KO左🤣
🐱🍵 特濃宇治抹茶布丁燒
🔸辻利宇治抹茶 + 焦糖
鍾意飲抹茶嘅sis一定會鍾意,
調較嘅味道甜而不甘苦~
加埋奶滑,口感都幾豐富😍
🐱🍫 髒髒巧克力布丁燒
🔸比利時進口可可粉 + 焦糖
係朱古力mousse滑滑口感,入口溶化✨
又唔會好甜,無咩罪惡感🤤

每日限量供應,
下次去旺角店買又得~ 舖頭都幾易搵~
或者直接去網店落單~ 全港各區都送貨架❣️
都幾適合party、散水餅order🍮😌💕
2022-07-18 566 瀏覽
原本1800後可以自取,約咗2000送到,之後得知要2030先送到,以為是道路交通塞車,後來得知是人手坐港鐵送貨,仲要2010先來電準備剛取蛋糕準備上港鐵送來,送貨太不準時,如自取可考慮,但如要送貨就不建議了
30 分鐘 (外賣送餐)
今年終於唔係收到普通蛋糕,係好靚嘅扑扑星球蛋糕呀!一直好好奇扑扑蛋糕裏面係咩黎,今次可以一層一層一層慢慢咁扑開佢~------------------------------🦄◖獨角獸星球蛋糕 4“◗ $236佢個樣真係好夢幻,拎黎影相打卡真係唔錯!配上自選祝福語嘅白朱古力環,外面個花紋好靚,藍色當中帶啲粉紅色,少女心大發!外層係減甜嘅白朱古力,好重奶香味,唔會好甜,食落相對冇咁漏!用附送嘅小木槌扑開佢,裏面係嘅蛋糕餡料唔算多,有幾粒棉花糖同餅碎,忌廉相對就多咗啲,同想像中嘅蛋糕差好多!食落軟綿綿,似食緊木糠布甸!呢個係4”,適合2人用,亦有4”-8“蛋糕訂造!------------------------------敲開扑扑蛋糕真係好得意,食得 、睇得又玩得!小店堅持選用減油健康原材料、無添加防腐劑同香精,足料六層,所以要用少少力扑開!每個蛋糕亦好有誠意,外殼花紋均為人手繪製,獨一無二㗎,每日只提供限量現貨,要訂造款就要早三日通知,亦有全港冷凍送貨!

🦄◖獨角獸星球蛋糕 4“◗ $236
2022-03-10 567 瀏覽
雖然成日見到人食星球蛋糕,但其實我係第一次食😂就黎週年紀念加老公生日,就order番一個,俾我打下卡😂而我就揀咗Oreo星球蛋糕,除咗Oreo,其實仲有好多選擇,顏色,口味都可以自己揀,實有一款啱您口味🥰呢個蛋糕用外面係白朱古力,感覺還好,唔會太甜,入面勁多Oreo,仲有威風蛋糕,口感豐富,味道唔錯🥰而我今次揀咗4吋,2個人食剛剛好😂😂就算一齊多久,都要啲儀式感,10週年快樂呀老公😘

就算一齊多久,都要啲儀式感,10週年快樂呀老公😘
2022-03-02 389 瀏覽
🪐星球蛋糕雖然巳經興咗一段時間,但老娘我都從未玩過,從未打過卡,今日生日不是我,但都一樣可以買嚟滿足吓🥳打卡超靚📸小朋友都係鍾意Oreo,所以今次買Oreo星球蛋糕🪐,但我其實好想要泰國奶茶口味😜最好既係,顏色及口味都可以自訂,例如伯爵茶、奶茶、抹茶、朱古力🍫等等出面白朱古力唔會好甜,絕對唔會甜到令你唔想再食,扑開都好有驚喜,入面勁多Oreo,仲有威風蛋糕,好好味😋📍最緊要地點喺旺中勁方便,下次無訂蛋糕,臨時臨急買佢就岩哂✌🏻

• 星球蛋糕
2022-02-26 323 瀏覽
已經係第二次食surprize u嘅蛋糕上一次無諗過甘正又甘好食所以都無影底相呃like今次醒目啦⋯食清光之前影好呃like相先至扑!今次食嘅味道係Oreo星球蛋糕扑爆之前已經比佢嘅顏色配搭深深吸引住真係會有吾捨得扑落去嘅感覺扑開左之後入面依然完好 無比我搖到入面打仗甘入面仲湧出濃濃嘅Oreo味蛋糕嘅份量絕對足夠2個成年人當飯後甜品食!平時都好驚好多cream嘅蛋糕但佢地嘅蛋糕cream一啲都吾流成個所剩無幾比我同朋友食曬!勁推介比大家佢地除左2人份量外,仲有其他尺寸可以預訂架💚
已經係第二次食surprize u嘅蛋糕
上一次無諗過甘正又甘好食所以都無影底相呃like
今次醒目啦⋯食清光之前影好呃like相先至扑!

今次食嘅味道係Oreo星球蛋糕
扑爆之前已經比佢嘅顏色配搭深深吸引住
真係會有吾捨得扑落去嘅感覺
扑開左之後入面依然完好 無比我搖到入面打仗甘
入面仲湧出濃濃嘅Oreo味
蛋糕嘅份量絕對足夠2個成年人當飯後甜品食!

平時都好驚好多cream嘅蛋糕
但佢地嘅蛋糕cream一啲都吾流
成個所剩無幾比我同朋友食曬!
勁推介比大家
佢地除左2人份量外,仲有其他尺寸可以預訂架💚
2021-11-13 506 瀏覽
星球蛋糕喺網上一直很火熱有得玩有得食敲開有驚喜🎉仲要夠夢幻影相打卡不停呢款以橙白色白朱古力作外層顏色鮮艷真係好靚!未打開已經令人不停打卡📸敲開原來係海鹽焦糖芝士蛋糕🍰配搭焦糖脆餅和海鹽焦糖醬鮮忌廉加上低層嘅切粒芝士餅食落特別有咬口鋪頭好易搵就喺旺中立食區2樓轉角就見到實體店每日限量供應外殼顏色口味可以自由配搭記得早啲訂購呀☺️🍰 火星橙:海鹽焦糖芝士星球蛋糕(4吋) $336📍旺角中心2樓立食區SK1A店
星球蛋糕喺網上一直很火熱
有得玩有得食敲開有驚喜🎉
仲要夠夢幻影相打卡不停
呢款以橙白色白朱古力作外層
顏色鮮艷真係好靚!
未打開已經令人不停打卡📸
記得早啲訂購呀☺️

🍰 火星橙:海鹽焦糖芝士星球蛋糕(4吋) $336
📍旺角中心2樓立食區SK1A店

2021-11-10 448 瀏覽
囡囡最鍾意食🛸星球蛋糕,賣相靚仲有得玩 ,扑爆個蛋糕真係好high💖💞去旺中買了個蛋糕,女女都話surprize. 💜粉紫幻彩嘅星球,打卡超靚📸扑開有驚喜, 係囡囡最鍾意嘅角落生物卡通公仔😍。超開心,話好好玩。 ✔️唔止可愛,味道仲超好, oreo味都吾會太甜,層次豐富,蛋糕有蛋香。cream不過甜, 帶鹹香。💞😍😋囡囡話食唔停口,唔捨得畀我食,我分到幾啖乍。😂📍地點方便,旺中2樓立食區好易搵✔️下次有朋友生日再買💯

去旺中買了個蛋糕,女女都話surprize.

💜粉紫幻彩嘅星球,打卡超靚📸

😋囡囡話食唔停口,唔捨得畀我食,我分到幾啖乍。😂

📍地點方便,旺中2樓立食區好易搵✔️

下次有朋友生日再買💯

2021-11-09
  • 星球蛋糕
2021-10-23 425 瀏覽
從未食過咁難食嘅千層蛋糕😅 完全無earl grey味 剩係得甜味.. 上層可以同下面千層蛋糕部份完全分離!千層蛋糕嘅皮超級硬 中間又無乜cream 而且亦無earl grey味 完全唔知食咗啲咩藍妹芝士蛋糕亦都只係得個甜字😅 同佢個名一樣真係surprise me… 最後食咗2啖就掉咗😅

2021-10-23
30 分鐘 (外賣送餐)
2021-10-10 453 瀏覽
適逢朋友生日,梗係要四圍出動去搵下有啲咩特色嘅蛋糕啦🤣🤣始終年中都食唔少傳統嘅生日蛋糕,有機會梗係要搞搞新意思😍😍-係旺角行行下街,就見到呢間Surprize U!絕對係比佢嘅星球吸引左我嘅眼球吖🤩唔洗講就梗係買左翻去啦🎉🎉朋友見到之後少女心都即刻出哂黎吖🥰都扑左幾下先扑得碎個朱古力外殼,樣就好吸引,可惜入面嘅蛋糕比例非常少,大部分都係cream🤢🤢如果個重點係想吃have fun多過食蛋糕嘅話,呢個蛋糕會係你嘅選擇~

🎂生日本來係開心既事🥳,同人慶生梗係想搵一個又難忘又驚喜既生日蛋糕啦🎂!我想搵一啲特別嘅慶生蛋糕🥳,睇咗好多個網評食評,覺得呢一間都唔錯,於是就喺佢限量每日30個嘅情況低下,一開門就去幫襯,蛋糕價值最緊要係做到預期效果,滿心歡喜買到呢個蛋糕,本打算給人一個驚喜,每樣東西要另加錢選扣,包括,鎚仔$10 ,朱古力星環($2x,無字)($3x有字)($4x 有星), 店員有說明,蛋糕離開雪櫃1小時內要食,但買完即放入雪櫃,3個鐘到食用,壽星用鎚仔撲開之後真係好驚喜,個公仔係溶化曬,完全見唔到個樣🤭🤭! 唔知以為買咗halloween蛋糕🎃🎃👻👻! ++雪櫃display++🎂++實物++🎃🎃
++雪櫃display++🎂

++實物++🎃🎃