2024-10-26 311 瀏覽
好友專登入嚟將軍澳同我食飯,緊係要搵間有質素嘅餐廳。記得幾個月前嚟呢間餐廳食過下午茶,令我非常滿意,諗住下次食晚餐,今晚終於實行啦!環境沒有大改變,開放式嘅設計,簡約優雅,地方闊落,座位幾多,坐得很舒適。晚巿有多款主菜選擇,而惠顧任何主菜都可加錢追加不同食品和以半價轉飲品。最後,我地叫咗兩份主菜餐,再追加多款小食,還點了一份甜品和兩杯飲品,大滿足!是日餐湯是黑松露忌廉椰菜花湯配香蒜牛油手工酸種包(+$38)。湯身質感濃厚,味道濃郁,既有淡淡嘅黑松露幽香,亦有椰菜花味,很合我口味。還配上一片煙韌的蒜油酸種包,點下湯食更好味。廚師精選沙律(+$28) 新鮮爽脆,加了爆汁嘅車厘茄和清爽嘅櫻桃蘿蔔,配上酸咪咪的醋汁,健康有益,清新怡人。胡麻醬秋葵(+$28) 翠綠清爽,非常新鮮,配上胡麻醬,絕配!多款主菜都好吸引,我地掙扎了好耐先揀到……北海道刺身帶子海膽汁意大利粉 ($158)  沾滿鮮香嘅海膽汁,味道非常香濃入味,好得!加埋紅黃椒絲和菇菌,配搭更加吸引。而厚厚嘅帶子煎至半刺身狀,外表香口,中間柔軟鮮美,正!法式低溫慢煮紐西蘭羊膝($168)賣相一流! 未食已令我地流晒口水。重量級的羊膝巨型
廚師精選沙律
胡麻醬秋葵
法式低溫慢煮紐西蘭羊膝
法式低溫慢煮紐西蘭羊膝($168)賣相一流! 未食已令我地流晒口水。重量級的羊膝巨型多肉,底下還墊着不少飽肚的香滑薯蓉和開胃雜菜,份量好足。 啖啖肉的羊膝以低溫慢煮方式炮製,非常腍嫩,味道香濃,仲食到些羊羶味,吃出羊的風味。 朋友忍不住拿着整支骨來吸,吸什麼? 原來是羊骨髓,真識食,仲食得好滋味!
焦糖香蕉比利時窩夫伴芒果雪糕
焦糖香蕉比利時窩夫伴芒果雪糕($68) 好靚! 暖暖的比利時窩夫外脆內柔韌,味道香甜,跟凍冰冰的芒果雪糕一齊食,冷暖交融,正! 仲有香甜薄脆嘅焦糖香蕉都好好味。
熱櫻花燕麥奶玄米抹茶
熱 Table水果綠茶
熱櫻花燕麥奶玄米抹茶(+$17/跟餐半價) 味道好濃,啖啖抹茶的甘苦,微甜! 最特別是內有玄米粒,味道獨特。不過,加得太多玖瑰花乾,太搶味了!  熱 Table水果綠茶(+$21/跟餐半價)  味道少甜,有茶的甘香,而水果都好豐富,有菠蘿乾、蘋果、士多啤梨、藍莓等,果香十足。
2024-10-21
廚師精選沙律
胡麻醬秋葵
熱 Table水果綠茶
2024-10-26 280 瀏覽
ᴛᴀʙʟᴇ以西日式料理為主有義大利麵、蛋蓋飯、披薩、扒餐等可以單點或選擇套餐每個主菜都可以加價升級配餐湯/小食/餐飲/甜點當日準備的餐湯是黑松露蘑菇湯我們加了薯條,餐湯及餐飲。∗ 燒美國頂級封門牛柳北海道咖喱蛋蓋餅 $168咖喱醬汁口感滑順溫和,微辣之中帶有奶香濃度夠味、吃起來卻不會有太明顯的辛辣感封門牛柳經過處理,上桌前將表面炙燒口感細緻柔軟,吃得到牛肉本身的甜味一口頂級封門牛柳、一口咖哩飯,每一口都好滿足∗ 香煎西班牙杜洛黑毛豬鞍架 $188 西班牙伊比利亞黑毛豬,調味無需太過繁複僅以少許鹽和調味已經足夠可以沾取一旁的蘋果蓉換換口感或搭配烤時蔬達到解膩、轉換味蕾的效果大概是7成熟,也是最軟嫩多汁的狀態能完美展現豬的質感與特色∗ 蘆薈蜂蜜洋甘菊花茶 ∗ 西柚炭燒烏龍茶 ∗ 英國伯爵茶巴司克蛋糕ᴛᴀʙʟᴇ 搭配的精選套餐外觀精緻、擺盤用心,價格卻是意外親民我特別喜歡豬鞍架,茶飲、牛排都沒讓我失望過
ᴛᴀʙʟᴇ以西日式料理為主
有義大利麵、蛋蓋飯、披薩、扒餐等
可以單點或選擇套餐
每個主菜都可以加價升級配餐湯/小食/餐飲/甜點
當日準備的餐湯是黑松露蘑菇湯
我們加了薯條,餐湯及餐飲。

∗ 燒美國頂級封門牛柳北海道咖喱蛋蓋餅 $168
咖喱醬汁口感滑順溫和,微辣之中帶有奶香
濃度夠味、吃起來卻不會有太明顯的辛辣感
封門牛柳經過處理,上桌前將表面炙燒
口感細緻柔軟,吃得到牛肉本身的甜味
一口頂級封門牛柳、一口咖哩飯,每一口都好滿足

∗ 香煎西班牙杜洛黑毛豬鞍架 $188
西班牙伊比利亞黑毛豬,調味無需太過繁複
僅以少許鹽和調味已經足夠
可以沾取一旁的蘋果蓉換換口感
或搭配烤時蔬達到解膩、轉換味蕾的效果
大概是7成熟,也是最軟嫩多汁的狀態
能完美展現豬的質感與特色

∗ 蘆薈蜂蜜洋甘菊花茶
∗ 西柚炭燒烏龍茶
∗ 英國伯爵茶巴司克蛋糕

ᴛᴀʙʟᴇ 搭配的精選套餐
外觀精緻、擺盤用心,價格卻是意外親民
我特別喜歡豬鞍架,茶飲、牛排都沒讓我失望過
Table位於將軍澳中心,環境空曠舒適。見到隔離枱係到慶祝生日 🎂,見到職員都會熱心,為客人提供良好的用餐體驗。🍽️是日廚師精選的南瓜湯,搭配香蒜牛油手工酸種包。湯的口感滑順,帶有淡淡的南瓜香甜,而手工酸種包外脆內軟,沾著湯一起吃,十分美味🥣 🎃 芝士肉醬焗茄子,焗得金黃誘人,芝士的香氣濃郁,肉醬與茄子的搭配相當和諧,口感十分豐富🍆挪威煙三文魚沙律,配上紅洋蔥和水瓜榴藜麥,清新爽口,特別適合夏天享用,搭配的柚子油醋汁更是提味🥗炭燒安格斯西冷牛扒五成熟,肉質鮮嫩多汁,搭配簡單的調味,讓牛肉的原味充分展現🥩 鹿兒島黑豚餃子,餃子皮竟然用了腐皮代替,別有風味,內餡鮮嫩多汁🥟法式低溫慢煮的紐西蘭羊膝,肉質非常軟嫩,醬汁入味,搭配的薯容也十分美味。羊膝的香氣與醬汁的味道互相融合,讓人感受到用心烹調的味道。🍖最後,甜品心太軟朱古力雪糕,巧克力味濃郁,口感滑順,做到流心效果❤️還有凍士多啤梨香蕉奶昔味道天然,Gin Tonic清涼可口。🍓整體來說,Table的菜式和服務都很出色,很值得再次光臨!

整體來說,Table的菜式和服務都很出色,很值得再次光臨!

2024-10-23 417 瀏覽
黎將軍澳中心~Table~食個early dinner 先🤣1730 就趁少人啲黎食。原來呢度都幾多野食,牛豬羊魚扒,意大利粉、飯、pizza、漢堡、多款小食,仲有甜品,真係勁多選擇。京醬煙燻鴨肉青瓜薄餅,鴨肉燻得啱啱好,加爽口青瓜,幾夾,個薄餅底又薄又脆。炭燒頂級封門牛柳7成熟,口感鮮嫩多汁。星期四餐廳優惠係叫主食就送一客炸薯條。而叫主食又可以加錢 top up 個餐,最多可以加3樣野食,有前菜、餐湯、小食、甜品揀。忌廉南瓜湯好creamy 配香蒜牛油手工酸種包,yummy。👍胡麻醬秋葵,新鮮嫩口。唐揚炸雞,熱辣辣,肉質嫩滑。手搖Table水果茶,清涼解渴。蘆薈蜂蜜洋甘菊花茶,清新健康。意大利芝士蛋糕濃郁香濃。

炭燒頂級封門牛柳7成熟,口感鮮嫩多汁。

星期四餐廳優惠係叫主食就送一客炸薯條。

胡麻醬秋葵,新鮮嫩口。

唐揚炸雞,熱辣辣,肉質嫩滑。

意大利芝士蛋糕濃郁香濃。

2024-10-22 397 瀏覽
Table.我愛這張驚喜餐台!上個星期約咗朋友去咗將軍澳Table,呢間餐廳響將軍澳唐德街9號,地點真係無得輸,離開地鐵站行幾步路就到,好方便餐廳係一間主打家庭客、情侶甚至帶寵物嘅地方個環境俾人一種舒適嘅感覺木系裝修好開揚,仲見到好多小朋友同狗狗氣氛真係輕鬆愜意佢嘅空間感都好正座位間距夠闊,唔會覺得擠迫,啱晒一班朋友慢慢傾計而且每個星期四仲有一個超抵食嘅優惠——叫1個主食,就可以薯條無限追加!免費炸薯條!呢個驚喜真係為食朋友嘅最愛,薯條外脆內軟,口感一流!主菜試食 我哋叫咗幾個招牌菜,試晒海鮮、肉類同薄餅1.北海道刺身帶子海膽汁意大利粉意大利粉煮得啱啱好,唔會太淋,又唔會太硬,口感非常到位。配搭上北海道刺身級嘅帶子,鮮甜又嫩滑,海膽汁味道濃郁,完全提鮮。整體感覺好高級,價錢都算合理。2.炭燒頂級封門牛柳呢個牛柳一上枱已經聞到濃濃嘅炭燒香味,賣相真係好吸引。封門牛柳煎得好均勻,外層焦香,內裡嫩滑多汁,肉質非常鮮美。我特別鍾意嗰種碳香味同牛味完美結合嘅感覺,入口時感覺唔會太油膩,食完真係有種幸福感。3.西班牙風乾巴馬火腿薄餅薄餅皮焗得好香脆,配上新鮮嘅巴馬火腿,鹹香十足,仲有火箭菜,充滿香
Table.我愛這張驚喜餐台!

上個星期約咗朋友去咗將軍澳Table,
呢間餐廳響將軍澳唐德街9號,
地點真係無得輸,離開地鐵站行幾步路就到,好方便

餐廳係一間主打家庭客、情侶甚至帶寵物嘅地方
個環境俾人一種舒適嘅感覺
木系裝修好開揚,仲見到好多小朋友同狗狗
氣氛真係輕鬆愜意

佢嘅空間感都好正
座位間距夠闊,唔會覺得擠迫,
啱晒一班朋友慢慢傾計

主菜試食 我哋叫咗幾個招牌菜,試晒海鮮、肉類同薄餅

1.北海道刺身帶子海膽汁意大利粉

2.炭燒頂級封門牛柳

3.西班牙風乾巴馬火腿薄餅
薄餅皮焗得好香脆,配上新鮮嘅巴馬火腿,鹹香十足,仲有火箭菜,充滿香氣,每一啖都好滿足。個餅底夠薄夠脆,完全唔會覺得膩,呢個係我哋食得最快嘅一個菜式,大家都不停搶住食。

特飲
1.凍焦糖忌廉爆谷咖啡
呢個特飲名都幾吸引,頂層有一層厚厚嘅焦糖忌廉,下面係凍咖啡,仲加埋啲爆谷作裝飾。口感方面,呢杯咖啡混合咗甜甜嘅焦糖同爆谷嘅脆感,每一啖都好有層次,好睇好飲好食。
2.凍玫瑰奶蓋咖啡
呢個就相對清新得多,玫瑰香氣好溫柔,配上滑滑嘅奶蓋同咖啡嘅微苦,感覺平衡得唔錯。特別啱女仔試,味道溫和又唔會太甜 。

甜品:心太軟 - 朱古力雪糕

最後嘅壓軸甜品——心太軟,切開個心太軟,濃郁嘅朱古力漿即刻流出嚟,配埋冰凍嘅朱古力雪糕,熱冷交融嘅感覺係一絕!朱古力質感滑溜溜,甜度適中,朋友好鍾意朱古力,非常滿意

餐廳:Table
地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖
2024-10-19 294 瀏覽
今日在將軍澳運動場跑完步,周圍睇下有咩嘢食醫肚,最後去咗呢間,因為星期六,有啲餐廳冇下午茶餐,之前我去過呢間食早餐大份,免加一,新鮮整🤤🥰又有沙律,感覺健康啲嘢飲唔駛加錢,某啲就要會再去的😎
大份,免加一,新鮮整🤤🥰
又有沙律,感覺健康啲
嘢飲唔駛加錢,某啲就要
會再去的😎
英倫紳士炸魚薯條
熱奶茶
2024-10-19
下午茶
2024-10-17 440 瀏覽
位於將軍澳中心嘅Table咖啡店,簡約木系裝修配合綠植,氣氛悠閒,晚市好受歡迎,係同朋友聚會嘅好去處🥰~招牌酒香乳鴿配野菌黑松露意大利飯 🍗🍚乳鴿外皮酥脆,肉質鮮嫩,酒香撲鼻。搭配的野菌黑松露意大利飯更加出色,米飯粒粒分明,黑松露的香氣與野菌的鮮味完美融合,口感層次分明,令人回味無窮。炭燒頂級封門牛柳 🥩🔥封門牛柳非常高質,食完即刻又想再食第二塊。牛柳煎得啱啱好,肉質嫩滑,七成熟都非常容易入口。牛柳帶有炭氣,簡單配烤過的蒜頭同埋配菜非常吸引。美式炸薯條 🍟套餐可以用優惠價加配小食,薯條偏粗身,炸得金黃酥脆,好香口。Table雪山 🍨🏔️份量好大,外型色彩繽紛,仲有兩塊馬卡龍!揭開雪山的面紗,有兩球雪糕,分別係雲呢拿同朱古力。甜品不止外觀靚,味道亦出色,還有不同的口感,食落去就好似食緊一個美味的雪山。心太軟(芒果雪糕) 🍫心太軟即叫即做,外脆內軟,可可味香濃,甜而不膩,令人一口接一口,朱古力控不能錯過。配上芒果雪糕,為整個用餐體驗畫上完美的句號。Gin with Lychee Honey Smoothie with Ice Cream 🍹🍦雞尾酒清新可口,荔枝的甜味同蜂蜜的香氣相得益彰,冰

招牌酒香乳鴿配野菌黑松露意大利飯 🍗🍚

炭燒頂級封門牛柳 🥩🔥

美式炸薯條 🍟

Table雪山 🍨🏔️

心太軟(芒果雪糕) 🍫

雞尾酒清新可口,荔枝的甜味同蜂蜜的香氣相得益彰,冰淇淋的絲滑口感更添風味。酒精的微微刺激配上甜品的甜美,真係好適合鍾意新奇口味的飲品愛好者。

Strawberry Gin Fizz 🍓🍸
飲品色彩斑斕,草莓的果香同琴酒的芳香交織,氣泡飲的清爽感令人一飲而盡。
2024-10-15 496 瀏覽
💡 環境舒適的西餐近期番工愈來愈忙,少左好多時間同朋友相聚,咁岩今日早放少少,即刻約朋友chill下,輕鬆下,呢間餐廳環境舒適,地方又大,岩曬同朋友慢慢傾計,而且價錢親民,份量適中。🍲🧄南瓜湯配香蒜牛油酸種麵包 南瓜湯濃郁滑順,帶著淡淡的甜味,搭配香蒜牛油酸種麵包,口感層次豐富。🍗百里香脆皮燒春雞 春雞外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,百里香的香氣更為菜肴增添了獨特的風味。另外配埋肉醬意粉,啖啖滋味。 🍔安格斯牛肉漢堡 漢堡的牛肉餡料選用安格斯牛肉,肉質鮮美,搭配新鮮的生菜和特製醬汁,口感十足。🍝拿破崙雞肉意大利粉 意大利粉的口感滑順,加埋嫩滑的雞肉同濃郁的番茄醬,味道都幾出。🍹水果茶 水果茶色彩繽紛,香甜可口,入面有火龍果,士多啤梨,橙,清新的水果味道令人瞬間提神。☕凍玫瑰奶蓋咖啡 呢杯係佢地招牌,奶蓋的綿密口感與咖啡的苦香岩岩好平衡到。☕椰奶骯髒咖啡 椰奶的香甜和濃郁的咖啡味道呈現出黎,獨特又新鮮,絕對值得一試。
💡 環境舒適的西餐

🍲🧄南瓜湯配香蒜牛油酸種麵包

🍗百里香脆皮燒春雞

🍔安格斯牛肉漢堡

🍝拿破崙雞肉意大利粉

🍹水果茶

☕凍玫瑰奶蓋咖啡
呢杯係佢地招牌,奶蓋的綿密口感與咖啡的苦香岩岩好平衡到。

☕椰奶骯髒咖啡

2024-10-14 719 瀏覽
相信睇相唔會估到呢碟係咩嚟?!仲以為係前菜嘅沙律。。。sorry 呀,係Table 嘅主餐 Egg Benedict!!價值$88好過份!!完全見唔到個包,原來塊麵包細得可憐,真係要撩開哂啲野先見到佢可憐弱小嘅身軀。嗰兩隻蛋。。。其中一隻係9成熟嘅烚蛋,咁都可以叫自己做Egg Benedict??!!見啲人個個好評,第一次試食,但食到一肚氣😡😡😡😤😤😤或者佢都係比較擅長碟頭飯同薯條,其他西餐都係唔掂!我寧願俾多少少錢,食返正常樣嘅西餐!
相信睇相唔會估到呢碟係咩嚟?!

見啲人個個好評,第一次試食,但食到一肚氣😡😡😡😤😤😤

2024-10-13
午餐
之前都成日去table食早餐,今次係第一次喺度食晚市!我幾鍾意呢度環境開陽,木系嘅感覺令人覺得好舒適。而且呢度食物選擇亦都好多,份量都大。而家晚市星期一至四都有推廣優惠,都幾抵食。所有晚市主菜都可以升級小食和特色飲品。酸種麵包配餐湯餐湯係周打蜆湯,鮮味香濃。烤酸種麵包非常香脆,有咬口,配湯一齊好正!炭燒頂級封門牛柳伴燒新薯、烤時令蔬菜、燒原個蒜頭賣相超級吸引,封門牛柳點了五成熟,非常多肉汁,而且有油香,牛肉味道香濃,非常不錯。黑椒汁好惹味,夠鹹香。秋葵新鮮,爽脆。燒薯仔外脆內軟,好味!浦燒鰻魚北海道咖喱蛋蓋飯呢度嘅咖喱都好出色,濃郁惹味。厚切蒲燒鰻魚,魚油豐富,加上滑蛋,口感一流!Table水果茶推介水果菜,裏面的水果亦都新鮮爽脆,好清爽的感覺。櫻花燕麥玄米綠茶估唔到呢個配合都幾好味,玄米綠茶帶有些少花香,幾特別。藍莓芝士蛋糕芝士味清新不膩,餅底帶有肉桂,香氣十足 !整體來說,這裏的食物質素很不錯,難怪平日都排晒隊!
之前都成日去table食早餐,今次係第一次喺度食晚市!

而家晚市星期一至四都有推廣優惠,都幾抵食。

所有晚市主菜都可以升級小食和特色飲品。

酸種麵包配餐湯

炭燒頂級封門牛柳伴燒新薯、烤時令蔬菜、燒原個蒜頭

燒薯仔外脆內軟,好味!

浦燒鰻魚北海道咖喱蛋蓋飯

Table水果茶

推介水果菜,裏面的水果亦都新鮮爽脆,好清爽的感覺。

櫻花燕麥玄米綠茶

估唔到呢個配合都幾好味,玄米綠茶帶有些少花香,幾特別。

藍莓芝士蛋糕

芝士味清新不膩,餅底帶有肉桂,香氣十足 !

整體來說,這裏的食物質素很不錯,難怪平日都排晒隊!
2024-10-11 370 瀏覽
印象中Cafe都係好睇唔好食😂不過屋企人話放假想打卡就即管上網search吓~呢間將軍澳同黃竹坑都有分店,日系裝修又有啲機同咕𠱸坐墊,大地色都幾舒服話晒都係三日連假,都好多人排隊,不過唔使10分鐘就入座啦!叫咗個黑松露意粉,牛扒薯條,餃子同唐陽炸雞個意粉好濃好入味,值得一提係個餃子真係幾特別就咁睇佢個樣,你係估唔到佢係餃子,脆脆哋,好味喎!!等緊嘢食嘅途中侍應好貼心咁同返我哋講杯柚子烏龍茶要等多陣,因為啱啱沖緊新茶底。唔係講笑,個烏龍茶搽底好濃,唔知係咪因為啱啱換咗新嘅茶底,真係好好飲,比起出面嘅廢水更好飲呀!!!所以最後忍唔住再叫多杯😂😂😂😂茶底夠濃,沒有偏甜,少甜就真係少甜,有時你出面買手搖飲品真係成日炒車,就算叫佢少甜,最後都係會勁甜連嘢飲都可以咁有水準,下次一定要再食

話晒都係三日連假,都好多人排隊,不過唔使10分鐘就入座啦!

叫咗個黑松露意粉,牛扒薯條,餃子同唐陽炸雞
個意粉好濃好入味,值得一提係個餃子真係幾特別

就咁睇佢個樣,你係估唔到佢係餃子,脆脆哋,好味喎!!

所以最後忍唔住再叫多杯😂😂😂😂

連嘢飲都可以咁有水準,下次一定要再食
2024-10-10 302 瀏覽
位於將軍澳中心嘅西餐廳咖啡店Table,裝修走簡約木系風格,帶點綠植元素☘️俾人一種悠閒嘅感覺😎午市套餐由$78-$118不等,包含主菜同飲品。另外更可以加配前菜、小食、甜品同特色飲品等等,款式豐富。👐🏻🍴餐湯及香蒜牛油手工酸種麵包(套餐追加$22)是日餐湯係周打蜆湯,質感濃稠,充滿牛奶同忌廉嘅香味,食到粒粒洋蔥🧅薯仔同蜆肉,幾足料。酸種麵包煙靭有咬口👄幾香蒜味,點湯食更滋味😋🍴楓樹糖漿堅果燕麥杯(套餐追加$22)燕麥有咬口,微甜,表面灑上提子乾、蘋果絲🍎同多款堅果,味道幾香👅口感豐富~🍴鹿兒島黑豚餃子(套餐追加$28)第一次見呢款外型嘅餃子😆係用腐皮包住黑豚肉,餡料調味唔錯👍🏻帶腐皮油香😋🍴炭燒安格斯西冷牛扒薯條($118)牛扒大大塊,大約7成熟,有炭燒香味,肉質幾腍👄幾香牛味,配香脆既薯條🍟同清爽既沙律🥗性價比幾高👍🏻🍴法式紅酒燴牛尾飯($78)牛尾同紅蘿蔔都炆得夠腍,入味👅法式紅酒汁酸酸地,帶香草味,送飯一流👍🏻如果唔食飯可以配意粉,都係一個唔錯嘅選擇👐🏻🍴黑朱古力慕絲蛋糕(套餐追加$38)黑朱古力慕絲順滑,朱古力味道幾濃🍫甜度適中。🍴雪糕西班牙咖啡(套餐轉配$26)咖啡味道香濃☕️
2004 瀏覽

👐🏻

🍴餐湯及香蒜牛油手工酸種麵包(套餐追加$22)

🍴楓樹糖漿堅果燕麥杯(套餐追加$22)

🍴鹿兒島黑豚餃子(套餐追加$28)

🍴炭燒安格斯西冷牛扒薯條($118)

🍴法式紅酒燴牛尾飯($78)

🍴黑朱古力慕絲蛋糕(套餐追加$38)
黑朱古力慕絲順滑,朱古力味道幾濃🍫甜度適中。

🍴雪糕西班牙咖啡(套餐轉配$26)
咖啡味道香濃☕️口感順滑,配上雲呢拿雪糕,甘中帶甜,唔錯👍🏻

🍴玄米抹茶燕麥奶(套餐轉配$17)
玄米茶味道較為突出🍵兩者味道幾夾,唔會好甜,帶微微既茶甘味,幾解膩👍🏻

2024-10-05 316 瀏覽
今日有人約出去食午餐,suggest 去食Table。平時行過很多次,次次都有人在等位,所以都無什麼動力想去試。但是,今次有人約到,便去試下la~一看特飲的dried friut 便知道是打card的好地方。我食的咖哩炸魚,size 不錯,而且咖哩份量十足。一定好過Coco的。今次的彩蛋一定是附近的狗狗食客。這間食市是pet friendly 的。可能openrice 下一個filter 便可以加是否pet friendly option 了。

2024-10-05 241 瀏覽
開業至今經常來食有次8號波有開我都嚟環境服務價錢性價比非常之高不過經過今日之後大失所望今日來想要杯水,不過宜家斟水要自助了可能我嘅期待較高覺得呢度喺高級餐廳情願你加價我也不想服務少咗咁我去大x樂都係一樣啫做好一樣嘢好容易一直做好喺好難正常 等佢吾使自助斟水個陣我再嚟Good luck
開業至今經常來食
有次8號波有開我都嚟
環境服務價錢性價比非常之高

不過經過今日之後大失所望
今日來想要杯水,不過宜家斟水要自助了

可能我嘅期待較高

做好一樣嘢好容易
一直做好喺好難
正常 等佢吾使自助斟水個陣我再嚟
Good luck

將軍澳中心食肆大多都係集團式,Table只係一間小店,但見食評同食物種類都唔錯,雖然去到要等位,但等15分鐘都唔算耐,服務同食物質素都ok,值得一等嘅。🍴冬蔭公汁蝦球蕃茄意大利粉 $88⭐️⭐️⭐️⭐️如果唔食得辣會覺得有少少辣,但幾香幾惹味,入口有淡淡冬蔭公味亦有蕃茄味,意粉同𧎚同樣爽口彈牙,唯一要彈就係個汁太稀。🍴炭燒安格斯西冷牛扒 $118⭐️⭐️⭐️⭐️Lunch無得揀幾成熟,standard係7、8成熟,嚟到符合預期有7成,入口juicy亦有炭香味,呢個價錢正價比ok啦,反而我鍾意外脆內軟嘅薯條多啲。二人共消費:$209

🍴冬蔭公汁蝦球蕃茄意大利粉 $88⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴炭燒安格斯西冷牛扒 $118⭐️⭐️⭐️⭐️

二人共消費:$209
2024-09-22
15 分鐘 (堂食)