2024-06-20 267 瀏覽
從英式到意式餐點的Table為客人提供各式湯品、主食、甜品、飲品等,讓大家在下午茶時間有不同的口味選擇,其下午茶的美食令朋友印象深刻至今,久不久會重臨Table來回味一番,是次朋友便相約我於Table品嚐下午茶。我和朋友看見不少人選喝是日餐湯有機蕃茄忌廉湯,於是也一人一份喝,Table的有機蕃茄忌廉湯有別於蕃茄湯的深紅,這湯有著如傍晚夕陽般的橙紅暈染,喝下時頗為驚嘆,因為有機蕃茄忌廉湯濃到不行,蕃茄味因忌廉變得更幼滑,不刺酸。除了味美的有機蕃茄忌廉湯之外,別忘了用湯旁的蒜香酸種包沾著湯吃,微脆鬆軟、蒜香撲鼻的蒜香酸種包伴有機蕃茄忌廉湯正好,蒜香酸種包可口極致,湯品亦使蒜香酸種包溫熱起來。英倫紳士炸魚薯條是朋友的最愛,英倫紳士炸魚外頭炸得香脆,魚油鮮味包覆在內,魚肉細緻,擠上一旁的檸檬汁,酸爽在口腔刺激味蕾,英倫紳士炸魚沾上Table特製的他他醬,讓人忍不住一口接一口。底下金黃的薯條不馬虎,脆而不油,單吃也不賴。Table為注重飲食均衡的食客打造了楓糖堅果燕麥杯,食客可以在楓糖堅果燕麥杯直接吃到豐富的堅果,甜美的葡萄乾,清新的天然燕麥乳酪滋味,楓糖堅果燕麥杯真材實料不騙人,視覺、味覺、嗅
Table為注重飲食均衡的食客打造了楓糖堅果燕麥杯,食客可以在楓糖堅果燕麥杯直接吃到豐富的堅果,甜美的葡萄乾,清新的天然燕麥乳酪滋味,楓糖堅果燕麥杯真材實料不騙人,視覺、味覺、嗅覺無一不是享受。
百里香脆皮燒春雞一上桌香氣就讓人口水直流,這百里香脆皮燒春雞真的超值,份量不少,並配有輕盈牛肉醬意粉,看到滿滿誠意。百里香脆皮燒春雞裹上漂亮的焦糖色,皮脆肉嫩,簡單切開就能夠骨肉分離,肉汁滿溢,吃起來不乾柴。
黑松露煙肉野菌忌廉意大利粉最吸引朋友的眼球絕對是濃稠的忌廉汁、煙肉及野菌,捲一口麵放入嘴裡,黑松露的香濃完整的依附在意大利粉上,為麵麵增添層次,又與忌廉相互呼應。神助攻的煙肉鹹香味,野菌點綴上的鮮美,這美味無可挑剔。
紫貝天葵炭燒烏龍茶的烏龍迷人風采韻味,加入酸美的紫貝天葵,搭配難以抗拒的蘆薈誘惑,酸酸的紫貝天葵融入醇厚的烏龍茶香,創造怦然心動的曼妙韻味,蘆薈清甜多汁,充滿了成熟的風味。
香檳提子藍蝶花梳打實在太適合夏天喝,如果鍾愛梳打類飲品,香檳提子藍蝶花梳打是不二之選,香檳提子梳打、檸檬與蝶豆花相遇融合成漂亮的浪漫紫漸層,香檳提子藍蝶花梳打酸甜清爽,讓人有種舒服的放鬆感。
玄米抹茶士多啤梨燕麥奶配雪糕圓滾滾的朱古力雪糕和玄米抹茶士多啤梨燕麥奶相當合拍,不需吹灰之力,稍微吸進舌尖便融化,士多啤梨燕麥奶令人更能深刻感受玄米抹茶的深度,先是士多啤梨果甜,後韻是玄米抹茶茶甘,喝進口消暑不空虛。
甜蜜度滿分的焦糖香蕉比利時窩夫伴雪糕令人興奮尖叫,朋友每次來必點的幸福甜品,濃濃的朱古力醬配上絲滑的雲呢拿雪糕和鬆脆的比利時窩夫,旁邊放置焦糖爆谷、脆甜的焦糖香蕉,夾在一起吃不會搶走彼此的風采,簡直是夢幻甜品
芝士餅乾碎蛋糕以芝士蛋糕、Oreo餅底製成,再撒滿形狀不一的Oreo餅乾碎,滑順的芝士蛋糕「芝」味無窮,加上脆口的Oreo餅乾碎朱古力味香濃,使蛋糕有著豐盛的咬嚼感。
提拉米蘇是Table的人氣甜品,一整口挖起來吃下去,朋友笑說幾乎是升天,老天怎麼可以這麼好吃,這真的太讚。朋友主要認為蛋糕體、芝士、雪糕結合完美,可可粉抓的比例完美,甜而不膩是朋友愛不釋口的原因。
Table (將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖-----去將軍澳睇脊醫,順道喺附近食個午餐,反正週末有時間,選址呢間好多人排隊嘅人龍店黎一試究竟,畢竟通常跟住人群走就唔會錯,排咗20分鐘有得入座,卡位位置寬闊好坐,裝潢帶點文青風格。餐牌選擇頗多,lunch time到2:30,2:30之後有下午茶,基本上價格都係$100以內,下午茶會再平啲,而且可以各種追加餐湯、沙律、小食等等,綜合環境、食物同埋價錢黎講,性價比確實幾唔錯,難怪咁多街坊排隊。.🐟莎朗妮白酒煎焗龍脷魚焗龍脷魚口感嫩滑,帶點點白酒香,伴碟的有薯仔、車厘茄、蘆筍等等,調味走酸甜開胃路線,不錯。追加的鹿兒島黑豚餃子頗有特色,外層是香炸豆腐皮,內層則是扎實濕潤的豚肉餡,好吃不過好熱氣。🍽美式全日早餐All day breakfast配料豐富,例如有清爽沙律菜、珍寶雞肉芝士腸、香煎半肥瘦煙肉、嫩滑牛油炒蛋、香炸綿密薯餅、牛油胡椒炒雜菇、輕燒鹽香車厘茄及楓樹糖漿堅果燕麥杯等等,當中個人尤其喜歡燕麥杯,甜度恰到好處,加上低大量提子乾、杏仁及令到成件事更加清爽嘅蘋果絲,食落冰冰凍凍,口感豐富,而且好健康。🥗意式香
Table (將軍澳)
-----

🐟莎朗妮白酒煎焗龍脷魚

🍽美式全日早餐

🥗意式香烤雞肉凱撒醬沙律
沙律菜新鮮清甜,加上大量芝士粉,鹹鹹香香,重點加分之處是香烤雞肉,大份且肉嫩,減肥吃這個不錯。

🍹Drinks: 見場內不少客人都order飲品,也叫了杯椰奶骯髒咖啡及TABLE水果茶來試試。前者椰味出眾,說是咖啡椰味可能有點搶了咖啡的風頭,當作特色椰子飲品是不錯的選擇。TABLE水果就香甜香甜的,由於冇得走甜,所以如果驚太甜嘅話可以試下佢哋嘅檸檬紅茶(可以走甜),但如果鍾意甜味嘅話,呢個水果茶確實係唔錯,加上粒粒蘆薈,幾有咬口。
2024-06-19 279 瀏覽
這間在商場內的cafe咖啡廳裝潢簡約時尚,融合工業和綠色元素,營造出舒適悠閒的用餐氛圍。由於餐廳人氣很旺,成日都排長龍,最後我等左40分鐘才能入座,可見其受歡迎程度~我覺得下午茶最抵食‼️價錢$58~$88左右,我等位等完都已經變咗食下午茶☕️,時間岩岩好~套餐包了一個主食+基本飲品,如果想要特色飲品,都俾以半價去加追,還可以追加甜品/湯/小食,選擇豐富。最後我叫左3個tea set☕️🍝黑松露煙肉野菌忌廉意大利粉 $68一碟份量唔會因為下午茶而減少左👍🏻都幾大碟,意粉醬汁濃郁,好味👍🏻⭐️+$18 美式炸薯條🍟⭐️+$20 水果茶🍹(推薦✅)賣刺好靚,材料一層層擺放睇落好通透,打卡好靚🧡用左新鮮水果🍓🍏和蘆薈粒粒,口感清新,帶有自然甜味,唔係死甜~🐔百里香脆皮燒春雞配輕盈牛肉醬意粉 $78雞燒得塊皮微脆口感,內裡肉質鮮嫩多汁,煮得岩岩好👍🏻飲品配左熱紅棗黑糖薑母茶☕️幾好,餐廳有得比你揀甜度⭐️+$38雪糕咖啡🍨(推薦✅)開頭我以為係drinks,上菜先知原來係一個甜品🤣係一款咖啡與雪糕的創意甜品,一個細細朱古力蛋糕作底,上面加一球雪糕,另上一小杯暖暖濃縮咖啡,整體賣相幾靚!暖暖咖啡濃郁醇厚與雪糕

🍝黑松露煙肉野菌忌廉意大利粉 $68
黑松露煙肉野菌忌廉意大利粉

⭐️+$18 美式炸薯條🍟
⭐️+$20 水果茶🍹(推薦✅)

🐔百里香脆皮燒春雞配輕盈牛肉醬意粉 $78
幾好,餐廳有得比你揀甜度
百里香脆皮燒春雞配輕盈牛肉醬意粉

肉醬意粉
⭐️+$38雪糕咖啡🍨(推薦✅)
開頭我以為係drinks,上菜先知原來係一個甜品🤣
係一款咖啡與雪糕的創意甜品,一個細細朱古力蛋糕作底,上面加一球雪糕,另上一小杯暖暖濃縮咖啡,整體賣相幾靚!暖暖咖啡濃郁醇厚與雪糕冰涼滑順結合,食落層次豐富幾得意~

⭐️+$18楓糖堅果燕麥杯🥣
個人感覺味道一般
楓糖堅果燕麥杯

🥞焦糖香蕉比利時窩夫搭配朱古力味雪糕 $68
窩夫聞起黎好香甜,配上焦糖脆香蕉加朱古力味雪糕,整體唔錯~
⭐️+$25 玄米抹茶士多啤梨燕麥奶配雪糕(drinks)
季節限定飲品🍸
肉醬意粉
焦糖香蕉比利時窩夫搭配朱古力味雪糕
  • 水果茶
2024-06-16 180 瀏覽
週末經常會帶芊芊嚟將軍澳踩單車🚴‍♀️玩攰咗又可以喺附近商場搵嘢食同埋行街😽呢間餐廳下午茶套餐幾多選擇,半開放式的設計感覺簡潔同埋舒適 估唔到下午茶餐咁大份,而且味道都唔馬虎🤭我同阿女都啱食👏🏻👏🏻🌟炸魚薯條同小朋友出嚟必點嘅食物🤭魚柳外脆內嫩,超好食呀🥹薯條🍟一上台就被掃光了🤣加配輕盈北海道咖喱飯🍛呢個加配超平呀😂😂同埋啲咖哩飯真係好好食,我自己都食咗一大半咖喱飯😁🍛🌟焦糖香蕉比利時窩夫🧇伴雪糕🍦睇網上嘅圖片好吸引決定要試吓😝估唔到上到嚟真係有賣相有實力🥹味道真係好食,窩夫🧇熱辣辣連埋雪糕同cream一齊食,超正呀😍另外可以再加配甜品🍮我地揀咗開心果蛋糕🍰同布甸🍮,個人比較喜歡開心果蛋糕🍰,食落去有粒粒口感☺️

呢間餐廳下午茶套餐幾多選擇,半開放式的設計感覺簡潔同埋舒適

🌟炸魚薯條

加配輕盈北海道咖喱飯🍛

🌟焦糖香蕉比利時窩夫🧇伴雪糕🍦

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥳 𝐀𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐥𝐞 𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫𝐧𝐨𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐚 𝐆𝐨𝐮𝐫𝐦𝐞𝐭 @ 🌟 Table《👽食神大媽食西餐》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Italian Grilled Chicken Caesar Salad HKD 58Crispy Spring Chicken wth Baked Spagheri Bolognese Light HKD 78British Gentleman's Fish & Chips HKD 68Daily Soup with Garlic Sourdough Bread + HKD 18Caramel Banana Belgian Waffles with Ice Cream HKD 68Pistachio Chocolate Cake + HKD 38Purple Sweet Potato Milk Pudding + HKD 25Table Affogato HKD 52Grape Soda with Butterfly Pea HKD 40Caramel Popcorn Latte with Swee
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Table Affogato HKD 52
Caramel Popcorn Latte with Sweet Cream HKD 50
Brown Rice Matcha Strawberry Oat Milk with Ice Cream + HKD 25
👽 下午茶時段經過呢間餐廳,比個餐牌吸引過去,因為實在好抵食!仲要好大自由度可以加配好多食物,好多選擇,仲要環境好舒服,下午茶吹水時段一流選擇!

🥗 先黎一個「意式香烤雞肉凱撒醬沙律」開下胃先。有完整一塊大雞排嘅份量好足料,個醬汁好重香草味,配合雞肉烤得好香口,健康又清新!

🐔 跟住就係吸引我地入黎嘅「百里香脆皮燒春雞配輕盈牛肉醬意粉」,好大份!個春雞燒得皮脆肉嫩,滴肉汁架!配埋牛肉醬意粉,好惹味同超滿足!

🍟 香口嘅「英倫紳士炸魚薯條」,炸魚手掌大,炸醬調配恰到好處,同薯條一齊炸得香脆,唔會碟底有剩油,讚!

🍲 加錢要「是日餐湯配蒜香酸種包」,係南瓜湯,湯底濃郁。好驚喜個蒜香酸種包好香脆,蘸湯食真係好過癮!

🍌 甜品要餐牌推薦嘅「焦糖香蕉比利時窩夫伴雪糕」,唔係預制,新鮮窩夫好外脆內軟,加上焦糖同香蕉,甜而不膩!雪糕仲可以揀味,超貼心!

🍨 呢度飲品都好多選擇,經典嘅AFFOGATO起呢度變成「Table雪糕咖啡」,其實係起原有嘅雪糕同咖啡嘅結合之外加塊朱古力蛋糕,好香滑,咖啡香氣濃厚,好滿足呀!

Table Affogato

🍰 仲有跟餐可以加「精選蛋糕」,當日係「開心果朱古力蛋糕」。SIZE一啲都唔細,餅身鬆軟,朱古力味道濃郁又香濃,上面撒滿開心果,增加層次!
🍮 啲甜品真係幾好味,所以加多個「粒粒紫薯牛乳布甸」,超級滑順細緻,紫薯味濃,最讚係唔會太甜膩!
🍿 一啖入魂嘅有「焦糖忌廉爆谷咖啡」,咖啡堅香濃,又帶焦糖嘅甜味,加上爆谷嘅脆脆口感,同忌廉嘅滑順口感,飲落去好有層次感,真係好豐富!
🍇 仲有超消暑又養眼嘅「香檳提子藍蝶花梳打」同季節限定嘅「玄米抹茶士多啤梨燕麥奶配雪糕」,前者清爽又有氣泡,飲落去有種微酸又帶甜嘅口感,耳目一新!後者燕麥奶同雪糕係完美組合,超滑同顏色好療癒。

😉 呢度真係好正,空間感十足,餐牌好多選擇,性價比又高。仲要做緊推廣,每個禮拜一至四嘅晚市都有特別優惠,大家有機會一定要試吓。

📍 將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖
📲 +(852)2342-6808
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Table Affogato
  • Caramel Popcorn Latte with Sweet Cream
2024-06-16 293 瀏覽
個日夜晚八點幾去到 唔知係咪廚師都收左工正餐叫左芝士pizza同蕃茄軟殼蟹意粉兩杯梳打 兩個甜品 可以無一樣野係好食芝士出黎係凍 蕃茄完全無味 梳打勁淡去到甜品終於記得要影相雜莓焦糖布丁 雜莓勁酸完全見唔丁焦糖 似燉蛋另一個聲稱係tiramisu?完全唔係個回事似普通海棉蛋糕朋友個日諗住幫我慶祝生日所以都幾難忘 但睇返佢個蛋糕應該唔係自己整 同埋咁多食評話好食 我諗呢間甜品應該係伏 野飲唔好揀梳打可能其他正餐會好食啲掛 見佢平日好好生意 我就諗係咪個晚無廚師係度得啲侍應係度焗pizza 因為我諗無一個廚師會比咁難食既野上枱

個日夜晚八點幾去到 唔知係咪廚師都收左工
所以都幾難忘
可能其他正餐會好食啲掛
見佢平日好好生意 我就諗係咪個晚無廚師係度
2024-06-13 121 瀏覽
香港高質西餐探店環境:餐廳裝修風格時尚,有很多假植物做配襯,很有感覺。座位都很闊落,乾淨企理,用餐體驗良好食物:黑松露蛋黃醬炸薯條新鮮炸起上枱熱辣辣,每條薯條非常飽滿,配搭埋黑松露醬非常惹味好食三色醬雞翼;首先每隻雞翼的尺寸都大隻,上枱時熱辣辣,鬆脆可口,還有三隻不同款式的醬汁可以選擇,一款餸滿足不同口味食法軟殼蟹蕃茄忌廉意粉;軟殼蟹尺寸大隻,剛剛炸好非常香口,還有蟹膏,意粉份量足夠,酸酸辣辣非常開胃封門柳北海道咖喱飯;這款菜式有驚喜,首先牛柳份量很多,熟成度剛剛好,入口鬆化,滿滿牛味,配埋咖喱撈飯非常好食白桃藍蝶花梳打;梳打顏色非常吸引,這隻紫色很漂亮,藍蝶花茶還可以自己調配份量,味道滿滿白桃味心太軟;非常流心,濃濃的朱古力味,不會太甜,好味滿足總結:table是一間有質素的西餐廳,性價比很高,環境和食物都是水準之上,唯一是需要排隊,但是清龍速度都很快,值得推薦
香港高質西餐探店

食物:黑松露蛋黃醬炸薯條

心太軟;非常流心,濃濃的朱古力味,不會太甜,好味滿足

2024-06-13 111 瀏覽
平時經過將軍澳中心成日見到有人喺間餐廳門口排隊,今日難得經過唔使排隊所以就同屋企人入去食咗個午餐。餐廳嘅裝修非常別緻主要用咗木系設計,同埋有好多綠色植物,整體感覺令人非常舒適。今次我哋嗌咗兩個餐之後再加配小食薯條同埋鹿兒島黑豚餃子,另外仲加配餐湯同麵包添。炭燒西冷安格斯牛扒牛扒份量非常之充足,切開有微微嘅粉紅色煎至大概七成熟,牛味雖然唔算太濃不過肉肉質咬落非常嫩淋配上淋喺面嘅燒汁同埋新鮮炸起嘅配薯條真係冇得輸。莎當妮白酒煎焗龍脷柳龍脷柳雖然份量唔係太多,但勝在入口滑溜配上新薯,烤蘆筍同埋意大利陳年黑醋蕃茄莎莎增添口感。開心果朱古力蛋糕開心果味嘅蛋糕真係第一次食面頭鋪面咗一碎碎嘅開心果,味道不錯。意大利芝士蛋糕味道普通,略為偏甜少許鍾意食甜嘅朋友仔可以一試。凍椰奶骯髒咖啡&焦糖泡沫奶茶冰凍嘅椰奶面頭加上香濃嘅咖啡,入口順滑層次感十足,另外屋企人話個焦糖泡沫奶茶味道香甜有茶味值得一試。

炭燒西冷安格斯牛扒

莎當妮白酒煎焗龍脷柳

開心果朱古力蛋糕

意大利芝士蛋糕
味道普通,略為偏甜少許鍾意食甜嘅朋友仔可以一試。

凍椰奶骯髒咖啡&焦糖泡沫奶茶

2024-06-09 116 瀏覽
📍將軍澳 Table話說今日係久違嘅年假第二日,所以就去咗將軍澳,諗住行吓UNIQLO買最新嘅宮崎駿系列。行到咁上下就覺得有啲肚餓,於是就喺將軍澳中心度睇吓有冇咩下午茶好食。見到有一間喺地下中庭位置嘅餐廳,門口排咗長龍,於是就行去睇吓個Menu,佢嘅下午茶選擇好多,有意粉、雞、魚柳等等好多種選擇,而且仲可以嗌套餐自由加配佢唔同嘅小食,於是我哋就等咗一陣,食返個下午茶。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و墨西哥辣牛肉芝士牛油果醬卷估唔到下午茶都有得食taco,佢呢個taco入邊包咗好多餡料,仲要有埋沙律同埋墨西哥脆片,簡直滿足晒所有口味嘅人。炸魚薯條炸魚薯條,呢啲咁經典嘅菜式就當然要嗌一嗌,佢嘅薯條啱啱好咋,熱辣辣好脆,而佢嘅炸魚個皮都唔會好厚,食落口感啱啱好。是日餐湯加蒜香酸種包除咗套餐之外,仲可以加配佢哋嘅小食或者湯品,今日個餐湯係蕃茄忌廉湯,好入味之餘,而且口感好濃郁,加上酸種包,簡直超滿足。杏仁榛子蛋糕開心果堅果蛋糕食完正餐,當然要食返個甜品,佢哋嘅蛋糕口味都非常有特色,同埋面頭都有好多唔同嘅堅果,口感十足。楓糖堅果燕麥杯燕麥奶玄米抹茶特濃朱古力
📍將軍澳 Table

燕麥奶玄米抹茶
特濃朱古力
  • 有機蕃茄忌廉湯+蒜香酸種包
2024-06-04 4734 瀏覽
將軍澳中心裡面呢間餐廳,無得訂位,假日真係有長長人龍😳因為排隊差啲變左下午茶menu,最終都試到佢個lunch午市套餐🥖是日餐湯&香蒜牛油手工酸種麵包+$18是日餐湯係南瓜忌廉湯🎃,酸種包好味,口感好煙un好香蒜味👍🏻🍄意式黑松露忌廉芝士菠菜意大利雲吞 $8888蚊食到意大利雲吞又幾抵,雲吞個餡係芝士菠菜🧀芝士控要試,個醬亦好濃黑松露味,成件事好濃郁🥰🥩炭燒安格斯西冷牛扒配薯條 $108我地係見到隔離枱塊扒好大塊,就決定跟機😂塊扒真係成隻碟咁長,下面有薯條同沙律菜🥬雖然無特別問幾成熟,切開大約7成到🤌🏻唔會in,有牛味,有肥有瘦,幾好食🍨提拉米蘇(+$38)、雜莓焦糖布丁(+$38)套餐可以優惠價叫甜品,如果單買每件要50幾蚊嫁,雜莓偏酸,甜品ok啦👌🏻🍹凍西柚綠茶、焦糖忌廉爆谷咖啡+$25嘢飲都幾大杯,味道唔錯,亦唔會太甜,中意佢地餐飲可以免費叫果茶,兩款都可以一試overall:用餐環境走木系田園風,好chill好舒服,性價比唔錯,好味得嚟份量都幾足,長期多人排隊質素有保證

午市套餐
🥖是日餐湯&香蒜牛油手工酸種麵包+$18

🍄意式黑松露忌廉芝士菠菜意大利雲吞 $88

🥩炭燒安格斯西冷牛扒配薯條 $108

🍨提拉米蘇(+$38)、雜莓焦糖布丁(+$38)

🍹凍西柚綠茶、焦糖忌廉爆谷咖啡+$25

overall:

2024-06-01
午餐
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍗🧋🍗🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽-Table Cafe裝修靚設計簡約風,採用開放式設計,環境光猛,地方闊落,並以木系為主調,設有優雅嘅拱型卡位🤩。🥢百里香脆皮燒春雞$78🆙百里香脆皮燒春雞,香氣馥郁,皮脆肉嫩,汁水豐沛就飽足感濃👍🏻。🥢黑松露煙肉野菌忌廉意大利$68🆙黑松露煙肉野菌忌廉意大利粉,香氣迷人,醇厚鮮美。黑松露和煙肉交織,野菌增添層次。濃郁忌廉與意大利粉融合,口感滑順😋。🥢吞拿魚沙律意大利軟包$58🆙吞拿魚沙律意大利軟包,嫩滑吞拿魚肉入饌,搭配意大利式軟包恰到好處,唔會過於乾硬。簡單美味兼備,喺健康快捷嘅理想下午茶選擇👍🏻。🥢自由升級小吃/飲品 -是日餐湯+蒜香酸種包 $18 🆗-楓糖堅果燕麥杯 $18 🆙-輕盈北海道咖喱飯 $18 🆙-美式炸薯條 $18 🆗-Table水果茶 $28 🆙-芒果綠茶 $18 🆗-雪糕杯 $28 🆗-Table雪糕咖啡 $38 🆙我同朋友都一致認為燕麥杯、咖喱飯、雪糕咖啡、水果茶幾出色,有機會一定再encore!🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10性價比 𝗩

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍗🧋🍗🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽

整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍗🧋🍗🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 Table (將軍澳) @tablecafehk
2024-06-02 120 瀏覽
近排成日落雨,放假同阿女唯有搵室內商場行下,去咗將軍澳地鐵站連接的將軍澳中心,見到有間Table cafe,餐廳裝潢簡潔,午餐餐牌食物都啱我哋食,價錢公道,於是乎我哋就入座用餐。香煎加拿大豚肉眼拼車打芝士腸意粉(伴蜜糖芥末籽汁)豚肉眼扒都好大塊,肉質柔軟而細嫩軟滑,車打芝士腸口感細膩,啖啖充滿芝士香。意粉沾滿蜜糖芥末籽汁,蜜糖的香甜、芥末籽醬的濃郁,充滿法式風味。溫泉蛋明太子蝦球忌廉汁意大利粉:蝦球爽口,明太子的味道鮮美濃郁,伴忌廉汁意大利粉非常惹味,加埋半熟的流心溫泉蛋,味道更香滑濃郁。餐湯:有機蕃茄忌廉湯,味道濃郁,酸甜醒胃,啖啖番茄清香配上香濃幼滑忌廉,口感豐富。香蒜牛油手工酸種包,麵包有淡淡甘甜味和豐富的麥香,口感香脆。鹿兒島黑豚餃子,餃子好有特色,外層像炸豆卜,中間釀入鹿兒島黑豚做成的饀料,其肉質鬆軟,肉味香濃,沒有肥膩感。雲呢拿雪糕杯,幼滑細膩的雲尼拿雪糕加上香濃幼滑的朱古力,'打造脆皮口感,再包裹著綿密誘人的雪糕,締造出既甜蜜可口的滋味,讓你每一口都感受到驚喜!凍忌廉特濃朱古力:朱古力醬及鮮奶調製而成,再覆上鮮忌廉及香濃朱古力醬,帶給冰涼怡人的享受。奶蓋胚芽芒果沙冰:沙冰

香煎加拿大豚肉眼拼車打芝士腸意粉(伴蜜糖芥末籽汁)

餐湯:

奶蓋胚芽芒果沙冰:沙冰打得非常細滑,芒果味超級香濃,加上奶蓋胚芽,增添了滑順的口感,而胚芽散發一股堅果香氣,增添多一點甜味。
2024-05-30 105 瀏覽
我想講我今日一家大細去食飯,點知呢本身係諗住開開心心食餐飯,但係去完呢間餐廳之後呢就真係差!啲侍應全程黑面啦,尤其係個經理跟住呢聲稱話係任食薯條其實呢係上薯條上得勁慢唔俾你食我想問有細路係唔係食薯條好正常㗎呢?埋單走嘅時候有個侍應呢係問一句就窒你一句好似佢大晒咁俾咗錢之後就即刻揮揮手成班人衝上嚟清潔張枱趕客走。全程食飯都黑口黑面,唔知得罪佢邊個屋企人?做侍應係咪應該要有返啲適當嘅服務態度呢?我一家大細有老有嫩望住你呀
侍應全程黑面啦,尤其係個經理
跟住呢聲稱話係任食薯條
其實呢係上薯條上得勁慢
唔俾你食
我想問有細路係唔係食薯條好正常㗎呢?

埋單走嘅時候有個侍應呢係問一句就窒你一句
好似佢大晒咁
俾咗錢之後就即刻揮揮手
成班人衝上嚟清潔張枱趕客走。

全程食飯都黑口黑面,唔知得罪佢邊個屋企人?
侍應係咪應該要有返啲適當嘅服務態度呢?
我一家大細有老有嫩望住你呀

Table (將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖呢間cafe 佈置有田園風,好適合打卡,雖然不設預約訂座,但排隊不用好長時間,店員服務好高效率,等待⌛️途中已提供menu及QR code 下單,一坐下遞上飲品🥤和甜品,好周到!而且餐廳沒有加一,香港好少打卡cafe 不設加一🤠🤘🏻1. 香煎加拿大豚肉眼 拼車打芝士腸伴蜜糖芥末籽汁 配飯/意粉 🍝 HKD 882. 炭燒安格斯西冷牛扒🐂HKD 1083. 飲品🥤黑糖薑母茶(熱)4. 每月精選果茶(冰🧊)5. 椰子香芋柴米露6. 小食:餃子7. 小食: 薯條🍟Total :270 小編平日好喜歡先食碳水再食肉,今次試豚肉眼,大口大口肉不肥膩,今次食哂肉先食飯🤣 飯係用珍珠米!食埋小食薯條真係好飽! 至於安格斯西冷牛扒🥩 ,外邊充滿焦香味,口感好柔軟、綿密, 餃子個口感好特別,外層腐竹酥皮,入面有肉碎,呢種口感好新奇,絆住沙律菜感覺又會清新啲! 最後有椰子🥥香芋紫米露,唔好睇佢細細杯佢入邊仲有好多紫米同埋芋頭,所以口感好豐富,佢嘅甜度係剛剛好! 食完薯條再食返糖水可以解膩! 如果下次有多啲時間真係好想喺卡位嗰邊坐低好好打卡
Table (將軍澳)

2. 炭燒安格斯西冷牛扒🐂HKD 108
3. 飲品🥤黑糖薑母茶(熱)
4. 每月精選果茶(冰🧊)
5. 椰子香芋柴米露
6. 小食:餃子
7. 小食: 薯條🍟
Total :270

小編平日好喜歡先食碳水再食肉,今次試豚肉眼,大口大口肉不肥膩,今次食哂肉先食飯🤣 飯係用珍珠米!食埋小食薯條真係好飽! 至於安格斯西冷牛扒🥩 ,外邊充滿焦香味,口感好柔軟、綿密, 餃子個口感好特別,外層腐竹酥皮,入面有肉碎,呢種口感好新奇,絆住沙律菜感覺又會清新啲! 最後有椰子🥥香芋紫米露,唔好睇佢細細杯佢入邊仲有好多紫米同埋芋頭,所以口感好豐富,佢嘅甜度係剛剛好! 食完薯條再食返糖水可以解膩! 如果下次有多啲時間真係好想喺卡位嗰邊坐低好好打卡🤘🏻😏 想二訪!將軍澳是個好地方!🤣🤣 係cafe 唔洗加一又可以影到靚相真係性價比好高!

#將軍澳美食#將軍澳中心#將軍澳打卡#將軍澳餐廳#將軍澳cafe#將軍澳#hkig#hkfoodie#hkfoodblogger#tablehk#西餐咖啡店
2024-05-28 101 瀏覽
食評:近年,將軍澳愈見發展,不同類型的餐飲食肆應運而生,競爭激烈。最近,一間名為「Table」的新派西餐廳在將軍澳中心開張,吸引了不少居民及外區食客前往一嚐。首先提起環境,「Table」裝潢簡約時尚,以木製傢俬及白色為主調,清新明亮,別具時尚氣息,與區內大部分連鎖式快餐店格格不入,營造出歐陸咖啡廳的感覺,十分舒適怡人。再說菜式,店內提供一系列創新別緻的西式小食。首先試過的「英倫紳士炸魚薯條」,炸得金黃酥脆的魚柳入口即化,鮮嫩多汁,配上香港式的又薯又脆的薯條,頗有英倫風味。另一款「京醬煙燻鴨肉榲桴青瓜薄餅」,鴨肉軟嫩多汁,配合清新的青瓜及酸甜可口的京醬,口感豐富層次突出。在飲品方面,「凍湯力濃縮咖啡」勁度適中,不會過於濃烈;「凍Table玫瑰奶蓋咖啡」香氣優雅,奶蓋綿密細緻,入口甘香怡人,清新淡雅,實在令人垂涎三尺。最後嚐過的甜品,「焦糖香蕉比利時窩夫伴雪糕」,窩夫外酥內軟,香濃可口,配上滑順濃郁的雪糕,實在是人間美味。總括而言,「Table」的餐飲選擇別具創意,口味豐富,環境氣氛舒適優雅,服務周到親切,無論食客期望輕食下午茶,抑或略作小酌,都能為他們帶來難忘的用餐體驗,絕對物超所值,十
食評:

總括而言,「Table」的餐飲選擇別具創意,口味豐富,環境氣氛舒適優雅,服務周到親切,無論食客期望輕食下午茶,抑或略作小酌,都能為他們帶來難忘的用餐體驗,絕對物超所值,十分值得一試。