2024-10-02 310 瀏覽
吉列豬扒北海道咖哩蛋蓋飯呢道吉列豬扒北海道咖哩蛋蓋飯睇落真係好吸引,咖哩醬夠多,仲有煮到岩岩好既蛋,而具個豬扒無被咖喱汁整到淋晒,擺盤好有心思,整碗飯即刻升級。咖哩醬嘅味道濃郁,帶有奶香同淡淡嘅甜味,搭配白米飯,吸收得好好。豬扒外層香脆,內部肉質鮮嫩,口感很好。整體來講,呢道菜味道平衡,適合喜愛咖哩同日式料理嘅食客,無論係外觀定係味道都幾好。安格斯板腱牛肉石窩烏冬牛肉質地嫩滑,肉香濃郁,湯底濃味但唔油膩。石窩烏冬吸收咗湯汁,口感滑順,彈牙,食落去令你感受到熱辣辣嘅溫暖,特別係喺寒冷嘅日子,真係好舒服。呢道石窩烏冬無論係牛肉質量定係湯底都表現得相當好,熱辣辣嘅感覺令人滿足。

吉列豬扒北海道咖哩蛋蓋飯

安格斯板腱牛肉石窩烏冬

2024-09-14 549 瀏覽
有次行街經過呢間餐廳🍴排長龍,開放式裝修設計,整體以木系設計為主,帶俾人溫馨舒服嘅感覺,有提供兒童餐椅,非常貼心💕蜜糖燒雞髀飯🍚大大隻雞髀燒得焦香,粟米肉粒飯,飯上的忌廉汁味道較淡,配上蜜糖雞髀,味道剛剛好。雞髀肉質嫩滑。黑毛豬東京黑蒜豬骨讚岐烏冬🍜整個烏冬湯底充滿黑蒜香味,黑毛豬肉片不會太韌。鹿兒島黑豚餃子🥟餃子皮炸得薄脆,裡面的黑豚肉調味不錯。是日餐湯➕香蒜牛油手工酸種包🥖西式的羅宋湯做法,口感比較濃稠。酸種包點上餐湯,味道更突出。安格斯牛肉芝士漢堡🍔牛肉漢堡多汁好吃,配上千島醬汁,喜歡芝士漢堡的人不要錯過。菠蘿蘆薈夏日特飲🥤飲品上有小片菠蘿🍍,蘆薈梳打水帶來清新氣息。Table水果藍蝶花梳打🥤自行將藍蝶花加入飲品杯,飲品底部有百香果汁,攪拌完之後味道更清新。手搖Table水果茶🥤茶底味道較濃郁,夏天來一杯水果茶,消暑之選。Table雪山🧁賣相非常適合打卡🤩奶油上舖上馬卡龍,少量乾花和棉花糖,為甜品增添色彩,最驚喜的是切開奶油裡面是朱古力和雲呢拿雪糕,創意十足。

蜜糖燒雞髀飯🍚

黑毛豬東京黑蒜豬骨讚岐烏冬🍜
整個烏冬湯底充滿黑蒜香味,黑毛豬肉片不會太韌。

鹿兒島黑豚餃子🥟
餃子皮炸得薄脆,裡面的黑豚肉調味不錯。

是日餐湯➕香蒜牛油手工酸種包🥖

安格斯牛肉芝士漢堡🍔
牛肉漢堡多汁好吃,配上千島醬汁,喜歡芝士漢堡的人不要錯過。

菠蘿蘆薈夏日特飲🥤
飲品上有小片菠蘿🍍,蘆薈梳打水帶來清新氣息。

Table水果藍蝶花梳打🥤

手搖Table水果茶🥤
茶底味道較濃郁,夏天來一杯水果茶,消暑之選。

Table雪山🧁
2024-08-27 592 瀏覽
又來到這家餐廳試下呢道鹹蛋肉餅飯,絕對名副其實。酥脆的肉餅外層,切開後露出金黃鮮嫩的內餡,與滑溜的白米飯,令人垂涎欲滴。肉餅本身口感鬆軟,肉質細緻鮮嫩,鹹蛋黃內餡恰到好處,不會過於鹹膩。米飯也恰到好處地吸收了肉餅和鹹蛋的香氣,增添了層次感, 也為整道菜式帶來清新爽口的平衡。餐廳環境雖然不大,但裝修簡約而不失溫馨。服務人員專業有禮,用餐過程中能全程照應。價格方面,考慮到菜品的分量和質素,性價比相當優秀。
又來到這家餐廳試下呢道鹹蛋肉餅飯,絕對名副其實

2024-08-19 403 瀏覽
食物、侍應服務和衛生程度佳。如音樂可調低一點,食客會相應將聲量調低,整個環境會相對寧靜些。價錢合理,有很多不同款式的選擇,一定會再光顧,不過要預留排隊時間,因為任何時候都有不少人排隊。
2024-08-14 611 瀏覽
餐點以咖哩牛腩飯為人氣招牌,一上桌便引發食客的興味。咖哩醬汁濃郁微辣,牛腩肉質鮮嫩入味,搭配香噴噴的白米飯,各味道和諧融合,涮口爽口。令人難忘的是那股淡淡的香料香氣,令人回味無窮。當季新鮮檸檬汁再加上冰塊,清新酸甜剛好,完美中和了咖哩的濃郁,讓整個用餐體驗更添清爽。整體而言,這份巴基斯坦咖哩牛腩飯搭配凍檸樂,不僅滿足了挑剔的味蕾,更帶來異國風情,讓人仿佛置身於繁華的巴扎市集。這份餐點無疑是這家餐館的明星菜色。強力推薦給喜愛異國料理的食客。
餐點以咖哩牛腩飯為人氣招牌,一上桌便引發食客的興味。

2024-08-14
2024-07-25 1101 瀏覽
諗起喺西貢區食早餐,就會想嚟呢度。佢的早餐唔貴,環境好,免加一,食物幾健康,性價比唔錯。今次同朋友揀喺1115嚟到,諗住俾佢有多啲選擇,可以揀食早餐或午餐。我點早餐,最後朋友等多15分鐘,點午餐。黑松露炒蛋+車打芝士腸+楓糖堅果燕麥杯:$52,好抵食。香腸俾朋友食;炒蛋可轉煎蛋/太陽蛋。之前試過炒蛋、太陽蛋,今次唔小心嗌咗煎蛋,冇咁好,兩隻蛋似油泡,多油,蛋過熟;碟上有少量芝麻醬沙律菜;最鐘意係楓糖堅果燕麥杯,甜度剛好,堅果脆,燕麥有咬口,好味熱咖啡:微苦,唔係好特別,但佢係即磨,有heart咖哩汁炸雞蛋包飯:$88;上檯時覺得好大碟,對女仔嚟講份量多咗少少,最終朋友亦食唔曬;賣相吸引,蔬菜豐富,炸雞有5-6件,蛋煮得好靚;雖然話食唔曬,但朋友都食咗好多熱奶茶:朋友飲咗一啖就冇飲,茶色望落好靚,可能唔啱口味餐廳環境好正。食嘢限時,好似係入單後75分鐘。有人龍等位,但因為限時,所以唔使等好耐。非常推介!!

(早餐)黑松露炒蛋

(早餐)楓糖堅果燕麥杯

熱咖啡:微苦,唔係好特別,但佢係即磨,有heart
(早餐)熱咖啡

(午餐)咖哩汁炸雞蛋包飯

熱奶茶:朋友飲咗一啖就冇飲,茶色望落好靚,可能唔啱口味

2024-07-25
10 分鐘 (堂食)
$70 (早餐)
(早餐)黑松露炒蛋
(早餐)楓糖堅果燕麥杯
(午餐)咖哩汁炸雞蛋包飯
2024-07-09 970 瀏覽
呢日黎到將軍澳呢間Table, 屋企人話成日都見到人排隊所以都好試試佢, 我今日就特登早D 黎排一排隊, 見到7點過後就開始有人龍, 唔想排好耐既話最好7點前黎到就唔駛等咁耐, 但都要過半數人先入得黎坐, 同埋都有限時~ 佢既位置都幾chill~ 同埋佢平日唔同時間都有promtion 做緊, 有一日仲有薯條任食! 都真係幾抵! 我地就叫左一個封門柳餐加左D 小食,分別係薯條、湯同埋cake! 另一個餐就叫左啤酒雞, 兩個main course都冇叫錯! 都真係好高質, 封門柳超重牛味, 食到我地停唔到口, 佢既生熟程度岩岩好, 唔會太UN又唔會太生, 岩哂我地口味! 點埋汁食又提升左D 味道! 仲有蒜伴碟, 真係Perfect! 另外個啤酒雞都真係世一, 隻雞切開就覺得好高質,因為超多汁, 真係好JUICY, 同埋勁嫩,真係岩岩好熟, 佢地D 火候都控制得好準確! 個皮又焗到勁脆, 真係想再encore! 小食既湯配蒜蓉包都岩哂我口味! 薯條夠哂熱辣辣! Cake 都好好食! 簡直perfect!~

2024-07-08 881 瀏覽
將軍澳高質又好味Table 不論假日抑或平日都大排長龍~人氣滿滿好喜歡店內裝修風格~開放式設計環境舒服🍴炭燒安格斯西冷牛扒份量好足😋勁大塊牛扒煎到恰到好處配上自家調製醬汁👏🏻好味😋跟埋即炸脆口薯條🍟🍴西班牙風乾巴馬火腿薄餅薄批餅底好香脆~加入芝士,同巴馬火腿夠鹹香跟餐優惠價加配小食、飲品同甜品✅性價比高🥤玫瑰阿薩姆奶蓋茶 ~ 淡淡玫瑰香奶茶🥤玄米抹茶士多啤梨燕麥奶配雪糕🍧期間限定抹茶味濃郁~配埋士多啤梨醬口感豐富甜品✨蘆薈楊枝甘露✨榛子杏仁朱古力蛋糕 @tablecafehk #Table #Tablehk #將軍澳美食 #西餐咖啡店#香港探店 #香港咖啡廳 #西餐探店#香港美食 #香港探店 #香港必食餐廳 #將軍澳美食 #西餐咖啡店 #Table #Tablehk Table 📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號鋪
將軍澳高質又好味Table

不論假日抑或平日都大排長龍~人氣滿滿
好喜歡店內裝修風格~開放式設計環境舒服

🍴炭燒安格斯西冷牛扒

份量好足😋勁大塊牛扒煎到恰到好處
配上自家調製醬汁👏🏻好味

😋跟埋即炸脆口薯條🍟

🍴西班牙風乾巴馬火腿薄餅

薄批餅底好香脆~加入芝士,同巴馬火腿夠鹹香

跟餐優惠價加配小食、飲品同甜品✅性價比高
🥤玫瑰阿薩姆奶蓋茶 ~ 淡淡玫瑰香奶茶

#香港探店 #香港咖啡廳 #西餐探店

Table
📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號鋪
2024-07-07 875 瀏覽
Weekend下午茶set $58起就有一個可以選的款式有好多意粉、軟包、墨西哥卷、炸魚薯條、燒春雞都有怕唔夠飽可以+$18要個咖喱飯/燕麥杯/餐湯包或者炸薯條炸魚薯條($68),好大條,差唔多長至一條前臂,炸得好香脆,而內裏魚肉好嫩滑,仲有好多炸薯條,抵食燒春雞($78),半邊雞,熱辣辣,脆皮,有肉汁,好食餐湯(+$18)是蘑菇湯,好濃旭的蘑菇湯,每啖都有粒粒蘑菇碎,而餐包是酸種麵包,用牛油塗面,再焗熱,食得出的用心。燕麥杯(+$18)健康得來又好食,濃濃的燕麥,非常容易入口,加上絲絲的蘋果絲,另口感更得豐富,仲有不少的果仁同提子乾,另味道酸酸甜甜,食食下就食哂了。
Weekend下午茶set $58起就有一個
可以選的款式有好多

意粉、軟包、墨西哥卷、炸魚薯條、燒春雞都有

怕唔夠飽可以+$18要個咖喱飯/燕麥杯/餐湯包或者炸薯條

燒春雞($78),半邊雞,熱辣辣,脆皮,有肉汁,好食

• 炸魚薯條
  • 燒春雞
  • 燕麥杯
2024-07-05 771 瀏覽
媽媽生日🥳帶咗佢去將軍澳中心嘅Table食生日飯🍜西班牙黑毛豬石鍋烏冬烏冬食落煙韌有口感,黑毛豬肉質結實有咬口🍝軟殼蟹蕃茄忌廉意大利粉軟殼蟹炸得金黃酥脆,蕃茄忌廉意粉正常發揮🍳照燒雞扒北海道咖喱蛋蓋飯雞扒大大塊😍煎得好香,蛋夠嫩滑,mix埋咖哩一齊食味道好豐富👍🏻🧁Memories主力for打卡📸有芝士蛋糕,朱古力蛋糕,馬卡龍x2,雲喱拿雪糕☕️Table玫瑰奶蓋咖啡厚厚嘅奶蓋配合埋玫瑰咖啡簡直係味蕾嘅享受😍😍😍🍫忌廉特濃朱古力朱古力味道非常香濃🍹百香果藍蝶花梳打味道比較甜
媽媽生日🥳帶咗佢去將軍澳中心嘅Table食生日飯

🍜西班牙黑毛豬石鍋烏冬
烏冬食落煙韌有口感,黑毛豬肉質結實有咬口

🍝軟殼蟹蕃茄忌廉意大利粉
軟殼蟹炸得金黃酥脆,蕃茄忌廉意粉正常發揮

🍳照燒雞扒北海道咖喱蛋蓋飯

朱古力味道非常香濃

🍹百香果藍蝶花梳打
味道比較甜
2024-07-03 581 瀏覽
😎週末走過 將軍澳中心 G樓 兩點幾 見到10幾人排隊 食下午茶明明將軍澳附近都好多餐廳偏偏呢間咁多人排隊 👫👭👬眼見呢間 開放式餐廳 🍽️餐盤精緻 就試試佢 😋試食咗 真係大推薦!🤩💯5️⃣個下午茶set可以加配嘅 飲品同甜品好多選擇曬個冷先🆒💗Set 1: 拿破崙雞肉意大利粉🍝$178經典雪糕咖啡🍨+ $38楓糖堅果燕麥杯🍯+$18熱·燕麥奶玄米抹茶 🍵+$16雪糕咖啡幾好玩有一杯Espresso俾你倒落去啲雪糕度瞬間入口,冷熱交融燕麥杯 堅要大讚 多種配料 🍎蘋果絲、乾果 紫提青提、腰果杏仁、南瓜子⋯口感相當豐富 有齊各種營養食吓果仁吸收吓Omega 3~正Set 2: 墨西哥辣牛肉芝士牛油果醬卷餅 🥑🌯$167開心果朱古力蛋糕🍰+$38是日餐湯+蒜香酸種包 🥖+$18玄米抹茶士多啤梨燕麥奶配雪糕🍓+$25卷餅入面嘅牛油果🥑醬 絕對唔吝嗇滿口牛油果味 ~餐湯係蘑菇湯 有啲蘑菇粒粒好味士多啤梨燕麥奶,非常打卡able 靚靚亦都有 純正嘅抹茶味Set 3: 英倫紳士炸魚薯條🐟$148榛子杏仁朱古力蛋糕🍰+$38🍿熱·焦糖忌廉爆谷咖啡☕️+$24炸魚不得了 炸得非常酥脆就好似油炸
😎週末走過 將軍澳中心 G樓

雪糕咖啡幾好玩
有一杯Espresso俾你倒落去啲雪糕度
瞬間入口,冷熱交融
燕麥杯 堅要大讚
多種配料 🍎蘋果絲、乾果 紫提青提、腰果杏仁、南瓜子⋯
口感相當豐富 有齊各種營養
食吓果仁吸收吓Omega 3~正

Set 2: 墨西哥辣牛肉芝士牛油果醬卷餅 🥑🌯$167
開心果朱古力蛋糕🍰+$38
是日餐湯+蒜香酸種包 🥖+$18
玄米抹茶士多啤梨燕麥奶配雪糕🍓+$25

卷餅入面嘅牛油果🥑醬 絕對唔吝嗇
滿口牛油果味 ~
餐湯係蘑菇湯 有啲蘑菇粒粒好味
士多啤梨燕麥奶,非常打卡able
靚靚亦都有 純正嘅抹茶味

美式炸薯條 🍟+ $18
輕盈北海道加喱飯 🥘+ $18
香橙綠茶🍵+ $18

雞真係脆皮嫩肉
呢個餐唔只得雞,仲有啲肉醬意粉
日式咖喱飯係小辣 好味

Set5: 焦糖香蕉比利時窩夫伴雪糕 🍨$106
提拉米蘇 蛋糕🍰+ $38

窩夫不錯,脆脆嘅窩夫
伴可以揀口味嘅雪糕
我就揀咗朱古力味
Tiramisu嘅造型比較特別
係一個蛋糕型

試咗一輪下午茶,
Table 咸盤做得精緻、大份、好食
而蛋糕勝在夠大大份~

我會再嚟二刷!

2024-06-30 708 瀏覽
上次食過牛扒,真係好唔掂🤢一啲都唔似牛扒🥴 好有合成feel🤢專登諗住今次俾多次機會佢。。。點知都係出事😫sorry真係冇下次👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻杯嘢飲係靚嘅好味嘅OK嘅👍🏻環境服務全部都OK正常嘅👍🏻但係。。。食物方面。。。豬扒就好似之前食嘅牛扒咁,豬扒唔似豬扒👎🏻👎🏻👎🏻 唔通又係好似牛扒咁。。。😆炸魚,預咗係雪,但真係無乜味,只有雪味👎🏻👎🏻
上次食過牛扒,真係好唔掂🤢
一啲都唔似牛扒🥴 好有合成feel🤢
專登諗住今次俾多次機會佢。。。
點知都係出事😫
sorry真係冇下次👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

杯嘢飲係靚嘅好味嘅OK嘅👍🏻
環境服務全部都OK正常嘅👍🏻
但係。。。食物方面。。。
炸魚,預咗係雪,但真係無乜味,只有雪味👎🏻👎🏻
2024-06-26 543 瀏覽
今日同老公早放工諗住第一次試下,門口等咗30分鐘,滿心期待。叫咗一牛一雞諗住試下,入去等咗40分鐘,一再追問,先話廚房仲未整好我地個雞,無奈只能取消,因為買咗戲飛睇戲。牛就一早嚟咗,好食都算,點知塊扒又咸又難食,唔明點解日日都咁多人排隊。中途想要黑椒汁,部份員工扮聽唔到,完全無理過我地。日日幾十人排隊,服務不知所謂,野又唔好食。完全名過其實,不值一試,建議大家慳番啖氣,食其他野好過!很差很差的體驗,絕對唔會再去😭
很差很差的體驗,絕對唔會再去😭
朋友介紹呢間餐廳,下午茶抵食大份種類多,所以多人排隊。三個人各自叫咗個下午茶餐再一齊share:第一份:百里香脆皮燒春雞,外皮金黃香脆,內裏肉質細嫩,百里香的芬芳滲透其中,每一口都是對味蕾的極致誘惑。搭配輕盈北海道咖哩飯則為這組餐點增添了東瀛輕食風格,咖喱香而不膩,米飯鬆軟。 第二份:拿破崙雞肉義大利粉,加三個小食,經典意式麵食與創新雞肉料理的完美結合,口感層次豐富。另配南瓜湯搭配蒜香酸種麵包,溫暖而滿足,麵包的蒜香與南瓜的甜美相得益彰。廚師精選沙律清新爽口,平衡整體口感,美式炸薯條則是不可多得的經典小吃,香脆可口。水果茶中特別加入蘆薈,清甜解膩,為這組餐點畫上完美句點。 第三份:焦糖香蕉比利時窩夫伴朱古力雪糕,窩夫外層焦糖的香脆與內裏香蕉的綿密,加上朱古力雪糕,冷熱交織間帶來極致的味覺享受。這道甜品不僅是視覺上的藝術,更是舌尖上的奢華之旅,適合所有喜愛甜蜜驚喜的你,為下午茶時光增添無限幸福感。後上多一件芝士餅乾碎蛋糕,甜鹹交織的口感令人難以忘懷。
朋友介紹呢間餐廳,下午茶抵食大份種類多,所以多人排隊。

三個人各自叫咗個下午茶餐再一齊share:

水果茶中特別加入蘆薈,清甜解膩,為這組餐點畫上完美句點。

後上多一件芝士餅乾碎蛋糕,甜鹹交織的口感令人難以忘懷。
2024-06-23
下午茶
  • 有機蕃茄忌廉湯+蒜香酸種包
  • 百里香脆皮燒春雞配輕盈牛肉醬意粉
2024-06-24 352 瀏覽
今日係慶祝生日飯,聽講呢度有個好特別既甜品,岩哂用黎慶生🤩🐷香煎西班牙杜洛黑毛豬鞍架 $188豬香濃郁,肥肉比例適中,肉質較鬆化,肉嫩多汁。伴蘋果蓉,岩岩可以中和豬肉既油膩感。還有烤時令蔬菜、燒原個蒜頭🍛燒美國頂級封門牛柳北海道咖喱蛋蓋餅 $168肉質鬆軟,唔會韌,而且牛肉味極為濃郁份量都好多👍🏻咖喱香濃有少少辣,蛋蓋夠滑😋🍹Table 水果茶 +$20配料可以選擇蘆薈或椰果,水果既量都好多,而且好清甜🧋玫瑰阿薩姆奶蓋茶 +$20茶味甘美芳醇,茶味更濃🫛胡麻醬秋葵 +$28秋葵夠爽脆🍰Memories $88最特別既甜品,平時兩個人食蛋糕都食唔哂,呢度仲可以寫上自己想寫既文字,慶祝生日就岩岩好🥳甜甜既馬卡龍,再配上芝士蛋糕和朱古力雪糕,份量岩岩好,適合做飯後甜品👏🏻坐位都好闊落,而且空間感十足,唔會有壓迫感。晚上黎食都要排隊,主食都可以用優惠價加飲品或小食
今日係慶祝生日飯,聽講呢度有個好特別既甜品,岩哂用黎慶生🤩

🐷香煎西班牙杜洛黑毛豬鞍架 $188

🍛燒美國頂級封門牛柳北海道咖喱蛋蓋餅 $168

🍹Table 水果茶 +$20
配料可以選擇蘆薈或椰果,水果既量都好多,而且好清甜

🧋玫瑰阿薩姆奶蓋茶 +$20
茶味甘美芳醇,茶味更濃

🫛胡麻醬秋葵 +$28
秋葵夠爽脆

🍰Memories $88

2024-06-18
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日