2021-10-20 1183 瀏覽
之前食過一次對呢間餐廳有好好既印象💕所以今次再encore😋————————————🔻Ribeye $378 Sirloin $378廚師以大火燒出靚靚既格仔紋Medium rare火喉岩岩好😋阿根廷牛扒出名肉味濃厚 脂肪少口感上相對較結實多款不同醬汁亦都係加分之處👍🏻**🔻Penne pasta $188Pasta上有大大個mozzarella cheese😙令pasta食落更香濃長通粉口感煙韌🙊**🔻Burrata $158奶味香濃既burrata配上香脆既toast一齊食伴碟既cherry tomato都好甜😍**🔻Braised mushrooms $68望落去平平無奇既蘑菇咬落去卻超級juicy😋😋忍唔著encore多一碟😆**🔻Garlic fries $68薯條一如以往既香脆 必叫之選😌**🔻Churros 炸得好香脆既油條沾滿肉桂糖基本上都冇咩好挑剔😙
之前食過一次對呢間餐廳有好好既印象💕

炸得好香脆既油條沾滿肉桂糖
基本上都冇咩好挑剔😙
  • Mushroom
2021-10-13 1063 瀏覽
在中環區數一數二的阿根廷扒房竟然結業⋯兩個多月前還在那裏和朋友慶生,想不到成絕韻,只能在這裏回味一下▪️classic melted provoleta cheese dip $148芝士愛好者那能不心動,帕芙隆起司屬於紡絲型起司,一拉即牽起優美的絲 !芝士本身味道較清淡,有橄欖油,辣椒粉和香草調和,帶出香味又不會搶去就芝士本身的奶香,配合新鮮出爐蒜蓉包,一流配搭▪️beef steak tartar $198賣相和口味也令我驚豔,跟傳統他他牛稍有不同。以黑醋和辛香料製成的蛋黃醬,令他他牛肉有別一般,多了一份辛辣感,隨之而來是牛肉的甘甜。單純又複雜的味道衝擊。▪️mashed potato with butter and herb $98一匙土豆泥配硬皮麵包送入口,牛油味道豐富,薯蓉質地如忌廉般,幼滑如絲。配上松露香,美味非常▪️Rump steak $298 + Flank $318這裏的牛肉出色不在話下!特製鐵板保持溫度,沙沙聲的熱力把牛扒烤得焦香,把香味都逼出來!連托盤送上好幾款醬汁,隨意配搭個人口味!選了以下兩部位Rump steak 油脂含量多,搭配上豐富的牛肉風味,烹調過後,牛香溢

▪️beef steak tartar $198

連托盤送上好幾款醬汁,隨意配搭個人口味!
選了以下兩部位
Rump steak 油脂含量多,搭配上豐富的牛肉風味,烹調過後,牛香溢四散
Flank 是比較常吃的部位,位於牛腹部,由於結締組織多而風味佳,而且較少脂肪。但也因為這樣而吃起來不是那麼地嫩,勝在牛味濃郁!
  • Fillet
2021-06-30 2816 瀏覽
為左慶祝父親節,加上父親大人喜愛牛扒既關係。決定同佢去一間布質素既扒房試試。 問左幾個愛牛扒之人, 佢地都推薦Tango 哩間阿根廷牛扒餐廳。阿根廷既牛扒同紅酒就一向都好出名,就決定訂哩間餐廳一試究竟。當日係星期六,有set lunch 可以食。 menu 選擇豐富, 頭盤有7種選擇。主菜有5種,有牛魚同pasta。 照顧到各種食客要求。首先黎到既餐包係focaccia. 每人一條, 微熱,皮脆內鬆軟。我地當日一行五人, 有5個前菜Grilled Chimichurri Shrimp - 燒蝦Empanada de Bondiola - 阿根廷豬肉炸餃子, 有睇街邊有食神既人應該好想食.Grilled Chorizo Sausage Avocado Salad - 母親大人話超好食, 一個人食晒成碟, 無得share Shellfish Consomme - 味道一般. 我地5個人, 分別叫左Gaucho Menu (300g Ribeye), 肉味十足, 外面碳燒得焦香, 一食難忘. 配送7款特色醬汁, 但我自己就食原味就覺得最夾. Grilled Argentinian T-bon

focaccia

我地當日一行五人, 有5個前菜

grilled  chimichutri  shrimp

empanada  de  bondiola

grilled  chorizo  sausage

Grilled Chorizo Sausage
avocado  salad

shellfish  consomme

Shellfish Consomme - 味道一般.

我地5個人, 分別叫左

ribeye

Gaucho Menu (300g Ribeye),
Argentine   t  bone

Grilled Argentinian T-bone 500g steak to share
哩個T骨扒 medium rare. 鐵板上, 廚師燒得好好, 上到黎仲係有粉紅色.  家父最喜歡, 話非常好食.
catch  of  the  day

Pan Roasted Seasonal Catch of the Day ( 三文魚)
哩個價錢真係抵食, 咁既size, 外面高檔少少既超市都收你$100以上. 廚師燒得好好, 魚皮燒得香脆, 有焦香, 同時魚肉juicy, 生熟程度岩岩好. 加上佢配既地道蕃茄醬同薯仔. 哩個三文魚真係有驚嚇.

Braised new Zealand Little Neck Clams,  homemade pasta. 唔記得影相

自家製手工pasta, 味道唔錯, little neck clams 細細隻有特色. 醬汁尚可, 比三文魚個醬汁略為遜色.

最後甜品叫左Churros & Frutilla con Crema
churros

Churros 做得真係好好食, 佢配埋既source 真係無得輸. 我真係會為左個Churros 再去食返個lunch
frutilla  von  crema
而Frutilla con Crema 既feedback 就係個士多啤梨夠新鮮, 同個奶油好夾, 甜而不膩.

整體黎講無論前菜, 主菜, 配菜, 餐酒同甜品都好好食. 哩個價錢黎講真係無得挑剔, 而且真係可以一試再試.

唯獨不足之處就係服務方面, 由帶位, 點彈, 送菜, 埋單加水成個過程都感受唔到服務員應有既水準,笑容同熱誠欠缺. 需要改善.
2021-06-19
churros
frutilla  von  crema
  • Gaucho Platter
  • Ribeye
齋藤飛鳥2018年C3AFA在香港光顧過的餐廳食阿根廷牛扒😬好似話d牛係食草大🤔🤔健康d?🤔🤔想講係真心好味😋禾雀世一幫襯呢日係5月25日也是西野七瀬的誕生日㊗️なぁちゃんお誕生日おめでとう!!!4個人share 左個巨形bone in rib要$1500係好味嘅🈵都好飽嘅嗌咗d drinks 同 side dishes Cream corn 幾好味🤤不過$68少貴🤨最後埋單2400😥係Ok 嘅🦾
齋藤飛鳥2018年C3AFA在香港光顧過的餐廳
食阿根廷牛扒😬
好似話d牛係食草大🤔🤔
健康d?🤔🤔
想講係真心好味😋
禾雀世一

幫襯呢日係5月25日
也是西野七瀬的誕生日㊗️
なぁちゃんお誕生日おめでとう!!!

係好味嘅🈵
最後埋單2400😥
係Ok 嘅🦾

2021-05-25
2021-04-24 2117 瀏覽
Steak was so so. if you love steak, don't come here. Had lunch here with the family. there was a guy seated behind me who kept sneezing and coughing. walked to the toilet without his mask. Told our waiter about it and he just mentioned he was their marketing director. I'm thinking at this point in time, even if he was the owner, he should at least wear a mask when he gets up to go to the toilet. Also, that time, the ceiling was leaking.

2021-04-14 1899 瀏覽
牛扒超好食lunch set 有一杯飲品,主食,1個side主食:我哋叫咗肉眼扒飲品:蘋果汁side:roasted potatoes & garlic fries 🍟 塊牛扒grill得啱啱好!嚟到呢間餐廳一定要食佢哋嘅牛扒~反而其他主食就一般般
牛扒超好食

lunch set 有一杯飲品,主食,1個side

主食:我哋叫咗肉眼扒

飲品:蘋果汁

塊牛扒grill得啱啱好!

嚟到呢間餐廳一定要食佢哋嘅牛扒~
反而其他主食就一般般
2021-03-14 1941 瀏覽
今日媽咪生日請佢去Tango食阿根廷菜餐廳嘅裝修好有特色我最鍾意佢嘅紅磚牆 同埋天花板嘅風扇仔坐係窗邊飲下嘢 輕鬆咁傾下計真係好舒服🥰裝修靚之餘 餐廳嘅嘢食都好好味餐前麵包係香草牛油麵包條麵包熱辣辣 非常鬆軟仲有清新嘅香草味 好想買返屋企做早餐🥰前菜嗌左嘅南瓜沙律南瓜香甜 配埋酸酸地嘅石榴一齊食真係好清新上面仲有好多大塊嘅芝士粒 食到好滿足🤩另一個前菜係生牛肉他他牛肉好新鮮 撈埋蛋液非常滑溜配埋香脆嘅多士一起食 真係好正🥰主菜嗌左一份阿根廷肉眼哩間餐廳嘅所有牛都黎自阿根廷肉質厚實 肉味濃郁味道非常澎拜阿根廷牛扒嘅特色係表面會烤到微焦所以食落會有輕微炭香味非常特別😋餐廳會提供8款醬汁一道菜色可以有8種唔同嘅味覺享受絕對係味覺嘅盛宴🥰另一個主菜係鵝肝燉牛肉闊條麵麵條彈牙 吸曬牛肉汁嘅味道濃郁又好味❤️鵝肝有2大塊 外皮微脆 入口即溶不過因為鵝肝同肉汁都好膩所以真係好heavy兩個人食左一半已經好飽🥶配菜都有兩款忌廉粟米好好味好似食緊濃縮嘅粟米濃湯咁🙈薯蓉超滑 好有牛油香🙈跟住到甜品環節啦🥰我地嗌左份芝士麵包超級脆 淋滿蜜糖配埋芝士 鹹鹹甜甜好正❤️不過因為全餐飯太多肉食埋芝士真係太油膩🙈最後餐
今日媽咪生日

最後餐廳送左份焦糖奶凍
奶凍雲尼拿味濃郁 焦糖醬香甜
超級飽都一定要食埋啊🥰

2021-01-12 2112 瀏覽
好耐無上去蘭桂坊餐廳食堂食,都幾喜歡的午餐。份量大份又好食,唯一就是路程比較遠。見到外賣可以叫回公司吃,便同同事一起試試牛扒餐。牛扒餐要$288一客,有頭盆,牛扒,薯條,汽水及甜品。我試了beef tartare同300g rib eye steak.頭盤的beef tartare有幾片多士配的。牛肉新鮮,但沒有什麼味道,如果放些喼汁或辣椒仔會出味些。Ribeye份量都幾多,好有炭燒味,肉質juicy. 薯條好大碟,好香脆,根本都食不晒。同事則點了燒雞沙律,燒雞好有驚喜。真的是燒的,肉質好滑,好好味。Humita styled 粟米好大碗,十分飽。以這個套餐價錢真的值得。
Beef  tartare
300g  rib  eye
外賣送餐
300g  rib  eye
午餐
Who went to a steakhouse and didn’t order a steak? ME🙋🏻‍♀️🤣 Apart from wonderful Argentinian steaks, Tango also offers different main options, just like this Mediterranean Seasonal Fish Fillet. The skin is crispy while the flesh is tender and juicy 🐟Remember to save some room for desserts, especially the Coconut Espresso Dulce De Leche - rich coffee taste and super creamy mousse, I’m sure you will love it🤤
午餐
太耐冇見另一個又係牛魔王既好朋友,所以係openrice睇下最近有啲咩扒房大家都推薦諗住慢慢坐,傾下計。望望下openrice見到呢間tango,好多食評都話佢唔錯,fine dine,而且係我鍾意嘅扒房佢哋嘅姊妹餐廳,所以決定帶朋友黎試下。我哋預先訂咗位所以呢到就唔使等。menu上可以選擇嘅好多因為未食過阿根廷菜嘅關係,睇名之餘都要睇下食材係咩。waiter每隔兩分鐘就過嚟問點唔點得菜,朋友想再睇下個menu所以我就請佢等等,ready時就會話佢知。最後我哋決定叫咗一個sausage platter $178,一個我好想試因為大受好評嘅牛他他 lomo steak tartare, $198, 同埋呢到扒房必定要食嘅ribeyes牛扒$378。首先上枱嘅竟然係個sausage platter $178而唔係steak tartare。呢度有三款香腸分別係兩款beef and pork sausage同blood sausage。首先要讚既係sausage好香,色香味裏面佢嘅香味真係好吸引。佢嘅份量都幾大而且有青椒同紅椒伴碟。先講比較粗嘅beef and pork sausage,肉味

sausage platter

sausage platter

先講比較粗嘅beef and pork sausage,肉味香濃外皮焦脆,但係調味對我嚟講比較鹹。而第二款比較幼嘅,肉粒比較突出,亦都係肉味好濃需要配佢嘅醬汁嚟食先可以Balance佢嘅味道。

而血腸,切開之後,裏面比較鬆散同埋粉狀,亦都有一啲好煙韌嘅白色食材喺裏面。我唔太喜歡佢嘅味道一定要配佢嘅醬汁先可以繼續食。總括嚟講我覺得呢間餐廳第一碟上檯嘅食物,燒烤得好香,但比較鹹。

再嚟就係我嚟到呢度好想好想試嘅steak tartare $198

我好鍾意牛他他嘅棉花糖口感每次去有beef tartare既餐廳都會叫, 因此食過好多間餐廳嘅牛他他,每一間都好有佢哋自己嘅獨特味道。
每次都好有驚喜,見openrice食評講呢度嘅汁好特別所以我特別期待。

steak tartare

比完sausage platter我哋好快就上埋個牛他他。我選擇咗食完牛他他先食啲香腸所以可能影響咗香腸嘅味道。

牛他他望落去好靚,佢唔單止有必包嘅鵪鶉蛋之外,仲有令到成道菜會更加香口惹味嘅芝麻,少少嘅魚子,獨家製嘅綠色他他醬同埋少少嘅洋蔥絲。色香味嘅色佢就有啦,影相係靚嘅。唔知佢係咪改咗menu見其他食評話冇配麵包今次我哋就有三塊嘅蒜蓉多士。呢個牛肉他他,牛肉粒切得比較大,或者因為咁, 到叫佢做steak tartare。

撈勻咗個牛他他冇配多士先食咗一啖,冇驚喜只有滑嫩嘅口感一道好plain ,冇光芒既tartare. 食唔出佢嘅獨家醬汁,自己落咗少少salt & pepper 去提鮮,效果就好返啲。食過咁多次牛他他今次係最失望嘅一次。配埋嘅蒜蓉多士雖然好上色,但係冇蒜蓉香亦都冇少少既蒜蓉味。最期待亦都係最失望嘅菜。

呢度嘅waiter好細心,我都同佢溝通過希望食完我哋嘅appetizers先好上main. 一來張枱好細,二來我好怕食得好急上哂檯好快凍哂。當食完牛他他,而香腸拼盤仲有一半,佢走埋嚟同我講不如上主菜啦。我請佢等多陣,等我哋食完個香腸拼盤先好開始煮個牛扒。因為盤香腸其實都好油膩,需要多少少時間先可以食曬。

啱啱講完三十秒之後,另外一個waiter行埋嚟,"your steak will be here in a minute", 我即時請佢地等等“could you please wait till we finish the sausage platter?” 我明白佢哋係細心唔希望客人等嘢食等太耐,但我都唔expect我30秒之前講完,另外一個行埋你咁講,佢仲要唔係問我ready未係直接同我講好快就可以整好上檯... 如果佢哋分開,一個人負責一區,可能信息混亂情況可以減少。

當我哋ready之後我哋就請佢哋可以開始煮牛扒。

好快就上咗今晚嘅主菜,黎到扒房必食嘅牛扒。我哋叫咗14安士嘅肉眼扒。嘩,好香!
rib eye steak

唔好畀你嘅視覺呃到以為得個幾塊好少,14安士嘅牛扒因為佢比較厚所以睇落去以為好少,但其實份量都多。牛扒佢配咗六隻唔同嘅醬汁,我哋都係先食咗牛扒嘅原味再試下唔同嘅汁睇下佢哋配唔配。

先要一讚嘅就係牛扒bbq得外面好脆,外面嘅焦香,加添咗成塊扒嘅層次,但好咸。而且佢哋處理牛扒嘅生熟度處理得好好,完全係我哋order嘅程度。但係點解我會話所有嘢都一般般呢,就係呢塊肉眼有好粉嫩嘅顏色,已經係medium rare,但竟然食落去比較鞋,冇肉汁, 太咸。比起佢既姐妹扒房,真係大大比下去。

其他食評都有講到呢度嘅紅酒好唔錯又有驚喜,我哋都有叫咗兩杯紅酒。紅酒呢一part有少少驚喜,似啲高級餐廳咁,會先畀你試一試,你ok啦佢再倒杯畀你。我哋其中一款嘅紅酒比較多人點你可以見到佢個樽得番半支以下,唔知係咪多人飲一早就開咗支紅酒。飲落去ok,已經“開咗”, 放一陣就已經好mature,未食曬餐飯就已經酸咗啦。而另一杯比較少人叫嘅,有返曬成個紅酒嘅過程,同埋可以飲得出佢嘅變化。

點解我會話佢少少似茶餐廳,黎呢度大家都應該覺得佢應該係fine dining, 成個過程比較chr, 1-2兩分鐘兩就會返轉頭問你諗好未。食前菜時朋友只係放低刀差,枱上面其實仲有嘢食,就已經收咗佢既碟。最後嗰塊牛扒我哋放咗喺自己碟未食,就已經要拎走啲醬,我哋同佢講其實我哋未食完,麻煩你放低啲醬汁。

啱啱食完塊扒就即刻收曬你成枱嘅嘢,畀個甜品menu你,之後好快又行埋嚟問你叫唔叫甜品呀?唔叫就不如埋單啦,有人喺度等緊枱呀。但酒都仲未飲完。。。

有咩地方個waiter會成日想趕你走?咪茶餐廳囉 oh ...譚仔都可能會
佢裏面仲有好幾張吉枱,但係幾張都係四人枱,所以唔想畀出面等緊嗰兩個人。因此就過嚟同我講不如你走啦,我相信都唔係因為限聚令而唔畀人哋坐4人枱,因為之前呢啲枱都full曬。

如果千幾蚊餐飯感覺似茶餐廳, 而食物所有都好average, 咁..要諗清楚啦。我去佢B 字頭同L字頭既餐廳都未試過咁。。

我比OK而唔係差, 因為我覺得佢CP值唔高, 而不至於難食。

如果真係date/ fine dine, 我會番去TST 既N 字頭餐廳,每道菜都有驚喜~~~想食扒會番去L字頭或G字頭。人地平d ,氣氛好,野食質素高d ,仲service 好好多。
2020-11-22 1371 瀏覽
食開另一間Argentina steak house今次純粹卜檯試下新野,呢個價單比較,服務差到從未遇過。着先問我要咩水,waitress問完,佢走開左但又唔比我🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️我都唔會追問因為我食飯多數只會飲酒。 另一位口罩一戴一露既waiter又行過來問,我又要再答,終於黑住面比水。跟住一分鐘內,分別有三位waiter黑面問我食咩,我就開始著著地,係咪要五分鐘內埋檯五次?而佢問我食咩,唔係一般知你未黎過推介菜式wor! 而係三位黑住面,好似茶記叫lunchABC餐禁既款🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️可能坐五分鐘都未叫到野真係好錯,我估佢地可能想我同佢道歉🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️Ordered左杯white wine常溫既,都知中中地伏,麻煩佢地換一換,waiter搵另一位junior換。 兩個頭盤,佢上盤包。頭盤一到,一戴一露waiter加兩位waiter應該係五分鐘內再分別問左我三次main course order。Ordered埋main course 食完坐下。8:05再用一個好鄙視既表情同聲音同我講,你地8:00要走架,有人等位。 唔知點解我地入座聽到20:30交,但唔緊要,我

Ordered埋main course 食完坐下。8:05再用一個好鄙視既表情同聲音同我講,你地8:00要走架,有人等位。 唔知點解我地入座聽到20:30交,但唔緊要,我即叫埋單,但又等7分鐘,waiter黑面攞埋卡機同單放係檯面,當然多謝都唔會有一聲。我將credit card放係佢單上面等佢碌啦。等左好耐另一位waitress拿走我張卡,但又留低部機走左去,當然,都係一支箭。個男waiter又叫番佢番來碌。我8:05即叫埋單,坐係度都睇佢地都玩左20分鐘。禁其實你地都唔係禁急?🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

係呢個食飯過程,佢地黑住面埋黎超過15次唔止,但唔係黎check你地係咪food ok 定everything ok..而係佢地無溝通下不停重重複複 不停催趕你。 全程傾吓計都覺得煩同有壓力,唔講以為我食免費餐定一折券?

食物無咩值得講,sirloin and ribeye 肉味濃但都乾 10安都食唔到,其他side dish同app既chorizo 幾好,應該話合理既。House white常溫。

1400$中環基本消費,唔係預你要飛,但呢啲服務係橫掃中環既奇葩,想貼錢買難受推介大家試試。 浪費我每星期同男朋友最期待既happy Friday,差到我懷疑自己同人生🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
2020-10-25 1449 瀏覽
位於中環區出色的阿根廷牛餐廳。 午餐及晚餐一樣出色、 保持水準。 午餐的set lunch 的阿根廷扒超值加慢煮牛脷簡直good good. 晚餐散叫也不貴、 side dish、 salad 也不錯、 配上阿根廷酒都是絕配。

我於6月26日與朋友到這裏午餐,但很失望這餐廳沒有防疫措施,燒牛扒那兩位外藉廚師沒有帶口罩,連由廚房傳遞菜那位姐姐都沒有帶口罩,連一位待應都沒有帶口罩,雖然當日疫情沒有現在嚴重,但回想起來我心慌慌。那天我點了牛扒,味道不錯,而那位姐姐送上麵包,我就不敢嘗,雖然我朋友說很好味。
2020-07-06 1641 瀏覽
終於完成大project 。忙完一個月。老闆請客。今餐食得開心啲。我哋唔客氣啦🤣。午餐就食優資靚牛扒啦。呢到set lunch真係好唔錯。坐低就有開胃麵包🥯。每人一舊可以先食。Appelizers揀咗Roasted Tomato Soup。蕃茄味好濃。好香。酸酸地。好岩我口味。主菜steak就當然揀最鍾意嘅rib eye 肉眼扒。media rare。岩岩好。唔會太生。又唔會太熟。牛味都好夠。最鍾意呢到會有6種sauce俾你揀。可以食到唔同味道。滿足嘅午餐。食物。服務都值得推薦👍🏻
坐低就有開胃麵包🥯。每人一舊可以先食。

滿足嘅午餐。食物。服務都值得推薦👍🏻
2020-06-03
2020-07-02 1451 瀏覽
Went there for Father’s Day lunch. The set lunch deal was amazing! We ordered the beef tartar and sausages as starter and ribeye as main course, all presented and tasted beautifully.Staff were friendly, great atmosphere, we had a very nice experience there!We will definitely go back! Thanks Tango!
  • Fillet
  • 牛扒