2016-09-14 1803 瀏覽
每次happy hour都會諗起呢一間因為真係好抵今次介紹下呢間嘅環境其實都幾靚我有中國feel平時仲有人唱live Band,如果有球賽會睇波介紹下呢個超級好食,又嘢味嘅辣味雞翼真係好辣,好多肉汁配埋個酸辣汁,真係一流呢個芝士粟米片又係另一款最愛佢有三款唔同嘅醬汁一個就係墨西哥嘅蕃茄莎莎醬另外一個就係酸忌廉醬同埋綠色嘅牛油果醬不過個人最喜歡都係墨西哥嘅番茄莎莎醬因為酸酸甜甜夠野未再叫左兩杯白酒盛為$198太抵了吧
每次happy hour都會諗起呢一間

因為真係好抵

今次介紹下呢間嘅環境

其實都幾靚我有中國feel
平時仲有人唱live Band,如果有球賽會睇波
介紹下呢個超級好食,又嘢味嘅辣味雞翼

真係好辣,好多肉汁

配埋個酸辣汁,真係一流
呢個芝士粟米片又係另一款最愛

因為酸酸甜甜夠野未
再叫左兩杯白酒

盛為$198

太抵了吧
$198 (其他)
  • 辣味雞翼
2016-08-05 1072 瀏覽
放工緊係要去HH啦我搵到一個地方 其實都已經黎左好幾次貪佢唔太多人又坐得舒服早啲去就可以坐大梳化講明係H H,就緊係比較優惠架啦$88可以讓一支啤酒+nachos係咪好抵呢!份量仲要係大既
放工緊係要去HH啦

我搵到一個地方

其實都已經黎左好幾次

貪佢唔太多人又坐得舒服

早啲去就可以坐大梳化

講明係H H,就緊係比較優惠架啦

$88可以讓一支啤酒+nachos
係咪好抵呢!

份量仲要係大既
雖然我係去開蘭桂坊Club飲嘢嘅人,但相信蒲開蘭桂坊嘅朋友都有去過The China Bar,而我有時都會Clubs未開門時去China Bar飲杯先去clubbing。原來The China Bar於一個月前在諾士佛臺開了分店,場內面積比蘭桂坊更大、樓底更高、室外更有枱櫈供客人飲酒食煙,跟蘭桂坊一樣有DJ及舞池。點了一碟墨西哥脆片,Nachos底下全是半溶芝士,而Nachos上面有酸忌廉、Guacamole(鱷梨沙拉醬 - 是一種墨西哥涼拌醬),用Nachos點著綠色Guacamole同白色酸忌廉,酸酸地,少少甜,Nachos又香脆,食唔停口。其實飲咗好多酒,Relax Riesling, Champagne, Apple Ciders, Whiskey, shooters.....但唔記得影相,亦分不清甚麼味道了。

2015-08-05
$150 (其他)