2024-04-24 309 瀏覽
星期一下午在諾士佛臺想找個地方喝一杯,本來覺得選擇很多,由Mira place走過來,很多happy hour都有買一送一,不過大部分環境比較暗,在下雨天怕有蚊子,最後差不多走到尾選了這一間china bar。第一頁是Singature cocktail,但既然happy hour就必須點happy hour優惠的哈哈。Garlic chicken wings意料之外的好吃,烤得很好,醬料很均勻。特別是dip sauce, 本來以為是茄汁沒有打算點,竟然是辣椒醬,而且很好吃,推薦!Moscow MulePinor noirFrozen margaritaWell, margarita is always a good choice😎

Garlic chicken wings

Moscow Mule

Pinor noir

Frozen margarita
2024-04-22
2023-11-08 565 瀏覽
🧭美食體驗:尖沙咀諾士佛臺酒吧。外面的酒吧就係正常戶外位。都係啲客想吸煙啊就會係出面。我個人係唔食煙既,所以唔啱我,坐係度會食唔少二手煙。裏頭係樂隊唱歌,有啲氣氛,但我仍然興趣缺缺。對於我黎講都係喜歡清吧多D🍳食物搭配:雞尾酒💰人頭費:100

🍳食物搭配:雞尾酒

💰人頭費:100
  • 雞尾酒
2023-08-24 559 瀏覽
很久没有來到這間酒吧了! 今次因好朋友邀請一行幾人出嚟CHILL CHILL先呢間酒吧Happy Hour 時段有個Combos Set,一個Dish 送一杯啤酒,非常抵呀! 我哋柯打咗一份Garlic Chicken Wings 和一份Calamari Rings 連埋一杯Guinness Draught 和一杯1664,食物份量算是非常大份而且食物味道也非常好。這間酒吧內一直播放著音樂,我們邊吃邊喝邊聽歌感覺非常RELAX非常享受吖,到了晚上九點還有LIVE BAND演出,我們邊聽LIVE BAND還飲了幾杯紅酒,愈聽愈有feel,愈飲愈有mood,氣氛非常高漲,最後餐廳還送了每人一杯Orange Vodka 畀我哋更添歡樂,非常RELAX非常儘興。
呢間酒吧Happy Hour 時段有個Combos Set
,一個Dish 送一杯啤酒,非常抵呀!
2022-06-18 1599 瀏覽
朋友話想去Grill bar,想食下野又飲下酒,好正呀,呢間bar有live band,食物味道都唔差,洋蔥圈送酒好正,叫左份豬肋排,pizza,份量都算大份,味道好好食,豬肋排夠晒味,再歎返杯,聽住live band,好relax。
2021-07-07 2139 瀏覽
唔得啦!呢幾日壓力真係極大當尋晚食完飯我朋友話去happy hour🥂🥂🥂🥂我諗都唔諗就答應啦好彩佢拖咗我去飲酒🍻至少叫鬆返一頭半個鐘🍺🤤諾士佛臺我唔常去之前去過一次咁大把多數都去老蘭不過都係講緊10隻手指數得曬無計😐😐😐我酒量不太好😎說來慚愧……尋晚我飲咗支啤酒🍋嚿檸檬有啲大篤極都放唔落去我朋友飲咗杯黑啤講真,飲品應該間間吧都差唔幾除非有啲非常signature 嘅雞尾酒啦🍹但介紹呢度啲原因除咗環境當然仲有氣氛同服務🥰都係我去過咁多間之中數一數二首先入座前啲staff已經好nice咁歡迎你入去😏有賓至如歸嘅感覺之後啲燈光勁有2046 feel非常迷幻但又未至於暗到影唔到相😎隊band最抵讚人哋啲live band4,5個人佢有起碼7,8個人音效燈光真係有迷你演唱會咁勁而且唱歌係無走音架🎤🎤🎤尋晚女主音唱咗隻勁高難度嘅I will always love you不知幾好聽🎺🎺🎺之後就係啲職員會同顧客打成一片🎵🎼🎷氣氛好好嘅時候佢地會同客傾計甚至跳下舞咁🎸🎸🎸令個mood又再relax啲如果你返工都勁chur不妨嚟呢度chill下😋

唔得啦!呢幾日壓力真係極大

說來慚愧……

尋晚我飲咗支啤酒🍋
嚿檸檬有啲大篤極都放唔落去
我朋友飲咗杯黑啤
講真,飲品應該間間吧都差唔幾
除非有啲非常signature 嘅雞尾酒啦🍹

令個mood又再relax啲

如果你返工都勁chur
不妨嚟呢度chill下😋

2020-05-30 2132 瀏覽
Blue Monday 就係去happy hour 既時間,今日去左係諾士佛台既China Bar, 8點前佢地都做緊happy hour!我地叫左一個美式烤雞胸肉(Grilled US Chicken Breast), 雞胸雖然有啲薄,但係佢既薯蓉非常好食,好有牛油味同好滑。($168)之後叫左一個 Margarita Pizza, 佢個pizza 即叫即整,個批又脆又唔算薄,岩岩好。上面有蕃茄同芝士,芝士份量亦都唔少!($118)哩兩個餐仲可以加10蚊配埋生啤!

哩兩個餐仲可以加10蚊配埋生啤!
2020-05-26 1055 瀏覽
一年前,一年後,果一晚同朋友去諾士佛台The China Bar重遊舊地,坐低後我哋嗌左幾杯嘢飲,聽住live band,一邊飲住酒,一邊傾吓計。一杯係screaming orgasm,另外一杯係jäger bomb,因為冇影到相,其他嘅我都唔係咁記得喇~除咗screaming orgasm朋友話有浸藥水味之外,其他嘅酒都正正常常,價錢又平,仲有得聽live band,都算唔錯啦。
2019-12-09 1335 瀏覽
又係時候同老友出嚟chill chill 啦,老友話呢間酒吧happy hour 時段有combos set,一個dish 送啤酒,超抵呀。我哋叫咗一個seafood pasta同埋一個burger, 食物味道就一般,但係大家志在出嚟倾下,聚下, 飲品價錢又唔太貴,所以都冇乜計較食物嘅質素架啦。難得大家都愈飲愈有mood, 每人都飲咗3、4杯飲品,已經飲到wing wing哋啦,餐廳都好識做,happy hour完咗後仲送咗杯orange vodka 畀我哋终極盡慶添。

2019-07-05 1436 瀏覽
今天早下班,之前朋友說過這邊是當地人最愛跑來嗨的地方,就來這邊happy hour先。 九點以前酒都特別的便宜,餐點的部分也都非常的大份,原本拍吃不飽,所以點了炸雞跟比薩,結果炸雞來的時候嚇了我一大跳,份量應該是四人份的吧,比薩的部分也很大方。 雞翅的部分味道不錯,但帶著點小辣,所以怕辣的人可以點餐前說看要不要不要辣,比薩的部分就中規中矩,番茄起司瑪格麗特比薩。 現場還備有live band音樂也都蠻好聽的,非常適合一堆人來這邊抽水煙chill一下。PS 冷氣很冷要穿外套

PS 冷氣很冷要穿外套
2019-04-23 862 瀏覽
今次黎無食野呀,只有飲野咋,所以不能稱之為食評, 今次係同朋友仔食左個早飯, 6點食,食完都係8點左右, 黎到諾士佛臺都係八點九,發現有啲地方有happy hour, 有啲無,咁就行入小小睇下啦,呢間我又飲過食過,又有happy hour所以6個人就決定坐呢間。當晚我有朋友仔要食煙所以坐左係出面, 當然入面氣氛係好啲既,因為又有live band, 燈光環境都舒服啲, 所以我中段時,同2個朋友仔去完廁所, 都入去坐左陣,聽左兩首歌先再出返黎。 佢既happy hour 並不是買一送人,而係happy hour 價, 呢款既特價有好有唔好,好既係自由配搭款式多元化啲, 唔好既就係個價當然無半價咁多啦!環境靚既,用紫紅tone做主色live band ,去個廁所就坐左陣total叫左9杯野飲,埋單520蚊, 真係抵,重點係啲酒大杯既
今次黎無食野呀,只有飲野咋,所以不能稱之為食評

環境靚既,用紫紅tone做主色

live band ,去個廁所就坐左陣

2018-12-27 947 瀏覽
今天平安夜和朋友約去諾士佛臺飲野!我地行左一圈覺得The China Bar 氣氛等各樣都不錯,於是就入左去裏面。9點前叫飲品都是(happy hour)。酒bar裏面很有中國的特色,怪不得名字叫The China Bar,很適合遊客/外國人去!可以體驗香港的夜生活之餘都可以感受到濃厚的中國特色。一舉倆得。我地叫左4杯野飲,都是正常的味道,沒有什麽偏差。裏面應該叫埋野食,但因爲我地已經食左飯所以就無叫其他食物。差不過10點多的時候更有live band。大家想放工/節日放鬆一下就可以去。

2018-12-24
$72 (其他)
平安夜
2018-05-27 1273 瀏覽
Been there a few times but my last visit was down right appalling. It was a Sunday evening around 7pm. The place was dead, I tried to get the bar tender’s attention to get another order of beer. He basically ignored me so I was so if I got his attention. I tried calling him a few times and by then he turned to me and gave me an evil look and turned away as he walked towards the tap. I seriously think he needs to rethink his “career” options. Does he really expect to work in a F&B industry treating customer this way? No way in hell as a paying customer should tolerate this kind of service/attitude. Obviously I told them I rather have my bill and leave. I even told the lady (whom I believe is the manager or senior) and she just left looked at me for a second and looked away. Oh well, This will be my last time in this dump and I will not recommend anyone to this joint.
2018-05-27
2017-05-06 2581 瀏覽
與朋友食完dinner, 想找個地方談天說地,最後便去了 china bar 喝酒聊天。我是 vodka 的愛好者,所以今次也order了 vodka lime。而朋友則喝 strawberry mocktail.我們是星期六,大約是10點晚上到達的,時間也算早,所以不用等位,但都快坐滿座了!到大約11點後,音樂也開始變得大聲,燈光也調暗了。這次調酒師落了很重的 vodka, 但又不會話濃到會嗆喉的那種,我一喝便愛上了!而我朋友的那杯剛較甜。我們聊到約12點做離去,原來門口已站了很多人在等位呢!

到大約11點後,音樂也開始變得大聲,燈光也調暗了。

而我朋友的那杯剛較甜。

我們聊到約12點做離去,原來門口已站了很多人在等位呢!
2017-03-24 1611 瀏覽
同好朋友聚會三兩個小貓、最好當然係摸下酒杯底好抵好似係七點至九點點小食會送啤酒我哋帶咗個薄餅、又帶咗個海鮮天使麵原本對於酒吧嘅食物係完全冇期望但係見咗佢之後啊有返啲精神原來佢哋都有要求嘅!個Pizza除咗芝士份量啱啱好而且佢嘅腸仔片唔太多,唔怕太鹹睇返Pizza後邊好多叉篤既窿唔難估佢哋真係自家製餅底唔聽後日唔太薄好好味味道唔太濃返到屋企都唔會口喝***其實我另外點咗個意粉個意粉出奇地好味軟硬適中唔會黐埋一舊、味道都有鮮甜可口
同好朋友聚會
三兩個小貓、最好當然係摸下酒杯底
好抵
好似係七點至九點點小食會送啤酒
我哋帶咗個薄餅、又帶咗個海鮮天使麵
原本對於酒吧嘅食物係完全冇期望
但係見咗佢之後啊有返啲精神
原來佢哋都有要求嘅!

個Pizza除咗芝士份量啱啱好
而且佢嘅腸仔片唔太多,唔怕太鹹
睇返Pizza後邊

***

其實我另外點咗個意粉
個意粉出奇地好味
軟硬適中
唔會黐埋一舊、味道都有鮮甜可口
2016-10-29 1859 瀏覽
The menu says no service charge at the bottom but when i used my card, they charged me an extra 10% when i ordered a set of 6 shots which should have been 368, they charged 408 on my card and brought me a receipt. However, i challenged the price they immediately changed it without further question and printed another receipt for me to sign, obv a frequent event which is fraudulent and prosecutable by HK law! Everyone be careful if u go there!