2019-05-08
周末鬆一鬆,去旺角行街等睇Endgame,搵個哋方食個hea lunch等開場就最啱。搵到間The food factory食個lunch都係五六十,好過去茶仔同人迫~ 空間感幾大!Set lunch有12款選擇,除咗慣常嘅西式,都有少少亞洲美食,算幾多選擇。餐湯係忌廉湯同大大個餐包。 好多湯料,夠晒濃。【菲莎芝士火腿雞扒$57】勁厚又大塊嘅雞扒,上面係火腿同一塊半溶芝士,再加蒜蓉汁。 雞扒肉質鮮嫩有肉汁,同火腿芝士味道幾夾。薯角都好惹味,配菜有炒白菜同番茄。【冰極魚柳配雞蛋沙律$59】魚柳又係大塊,外層鬆脆魚肉白滑,配菜係一大堆雞蛋沙律,沙律菜好新鮮,啱晒我呢啲keep嘅fit嘅。飲品:咖啡、奶茶外可轉配其他特飲,$22以上需補差價。 呢排天氣忽冷忽熱、陰晴不定,飲啲熱嘢養生,叫咗兩壼生果花茶慢慢嘆,每壼補返$36。【藍花皇家伯爵荔枝紅茶】荔枝味幾夠,入口充滿果甜,好好味。【檸檬茉莉花茶】檸檬有排毒作用,健康有益,啖啖檸檬香茉莉花茶香,感覺不錯。
餐湯係忌廉湯同大大個餐包。 好多湯料,夠晒濃。
【藍花皇家伯爵荔枝紅茶】荔枝味幾夠,入口充滿果甜,好好味。