2021-01-07
下午茶· 2人又到聖誕~ 今年嘅聖誕節唔能夠大肆慶祝,但都可以簡單食個 X’mas tea 慶祝下。第一次黎呢間位於IFC 嘅餐廳,最初俾我嘅感覺係神秘,因為入口嘅走廊好長~~~終於到喇~ 餐廳嘅環境都幾寬敞,主要色調為金色、綠色同白色。我哋就坐咗喺窗旁嘅位置,可以眺望維多利亞港。Afternoon tea set ($628 for 2 persons)充滿聖誕氣息嘅Tea set ~~ 比較推薦嘅係鴨肝醬金寶配多士,有創意之餘亦都好惹味。下層嘅鹹點,例如龍蝦沙律酥餅、野菌松露多士、法式蟹餅都一樣好好味。不過相比之下,上層嘅甜點就比較遜色,味道偏淡同普通。總括嚟講,係可以好relax咁嘆下午茶嘅好地方,可以一試丫~
下午茶· 2人