☁️☀️ 放空好去處 相信大家一定喺IG見過呢幅圖🤣 而且仲要bookmark左!我都一樣😜 呢間位於梅窩嘅cafe 環景一流💕 好啱幾個女仔fd 入黎傾計 瘋狂打卡!不過溫馨提示💡唔好對食物抱期望~All day breakfast 🍳 $148入面有炒蛋、腸仔、炒菇、多士、羽衣甘藍、火腿佢嘅賣相很不錯! 環境加乘~ 但唔好比佢嘅外觀大到😂 佢嘅味道同外表唔成正比 值得講嘅係佢個羽衣甘藍🥬~好硬😂係連把刀都切唔開嗰種😂食落去口感似菜心味道甘甘地🤣火腿食落去好鹹同有少少臭豬味 或者係我唔識食應該係啲豬味好濃郁~ 壓軸登場係塊包 呢塊包仲硬過我條命 食落係會吉親咀嗰種 同埋偏乾 味道係酸酸地 latte $50中規中矩Mocha $60完全飲唔到朱古力味得咖啡味 似係一杯溝水咖啡咁Chocolate milk $57飲到朱古力味嘅 但係好淡 都係似一杯溝咗水嘅朱古力奶 環境黎講就真係唔錯 如果配合到藍天白雲就完美 但最打卡able個到就得5-6個位 ~ 同埋全個場都冇冷氣 加埋 好多小昆蟲/蚊 🦟 不過佢哋好好 會係門口提供蚊拍水比大家噴左先入去🤣☀️ 雖然我講咗咁多嘢批評佢 但佢嘅level

All day breakfast 🍳 $148
入面有炒蛋、腸仔、炒菇、多士、羽衣甘藍、火腿

latte $50
中規中矩
Mocha $60
完全飲唔到朱古力味得咖啡味 似係一杯溝水咖啡咁
Chocolate milk $57
飲到朱古力味嘅 但係好淡 都係似一杯溝咗水嘅朱古力奶

雖然我講咗咁多嘢批評佢 但佢嘅level其實未去到難食 只不過係覺得有少少失望 同埋價錢都偏貴食物質素有待改善🙇🏻‍♀️如果大家去到都係叫杯野飲算啦 同埋影下相傾下計😂 大家明就明
2022-05-16 189 瀏覽
呢間喺梅窩嘅新開cafe長期爆晒位 想book都難😓但竟然!竟然!比我book到 即刻去食啦!食物唔算好高質 而且價錢都偏貴🤑但係個環境真係勁靚😍好似去咗度假咁💕必食佢哋個香蕉朱古力多士 正😎
2022-05-03 341 瀏覽
I wish my backyard looks like this 😂 I can just sleep on the bench all day long 🤩 Drinking coffee and chill out here 💙 如果冇記錯限時兩個鐘 就咁坐喺度都幾舒服😌或者攞本書睇吓 好寫意杯matcha latte 超濃嘅抹茶味🍵中意嘅可以去我IG : gettingfatwcc 睇reels ☺️◇◇◇◇◇◇◇◇◇#cass_muiwo#cass_梅窩#cass_cafe#thehideout #thehideouthk #eatwccinhk

如果冇記錯限時兩個鐘 就咁坐喺度都幾舒服😌

#cass_cafe
#thehideout #thehideouthk
#eatwccinhk
2022-05-01 1787 瀏覽
呢間餐廳係三月尾四月頭已經soft opening, 係ig 度見到好有東南亞渡假feel 的打卡相,就一早bookmark 咗。佢一開放四月尾booking 就即刻係官網bo呢間餐廳係三月尾四月頭已經soft opening, 係ig 度見到好有東南亞渡假feel 的打卡相,就一早bookmark 咗。佢一開放四月尾booking 就即刻係官網book 枱同埋要俾$50 deposit per head (可以用嚟點餐). 一定要book ah, 因為地方唔係好大,我book 咗平日早上10點,都滿坐。好surprise 佢個breakfast 係好好味,特別係個炒蛋同炒蘑菇。而個咖啡係可以㨂咖啡豆,睇你鐘意fruity 定nutty. 價錢方便,個breakfast 一百頭,而飲品就貴d, 個lime soda 要$60. 不過,可以坐足兩個鐘又可以打卡,計落又接受到。另外,打卡的湖邊位得四組,完全係靠大家自自律,影完相坐一陣就交個靚位俾下一組, 輪流坐輪流影。如果個個都係湖邊枱坐足兩個鐘,影唔到靚相都幾傷心。

2022-04-29
$200 (早餐)
2022-05-01 740 瀏覽
最近社交平台真係比呢間梅窩嘅露營度假風cafe洗晒版🏕️一入到去就見到個大魚塘 有山有水 雖然野食少貴 但望住個景Chill吓都抵番晒💕仲好有峇里島嘅感覺 扮吓去左度假都得🧳.📌The hideout breakfast $130好普通嘅ADB份量偏少 但擺盤幾靚😚最鍾意係個羽衣甘藍🥬平時生食會有陣苦澀味 但呢到有輕輕炒過👍🏻個炒蘑菇用左大啡菇 好juicy🤤個toast都有驚喜係用左酸種麵包 微酸 烘到硬脆又煙韌🤩Parma ham就比較鹹 豬肉腸就正正常常 炒蛋都幾滑不過就冇乜奶香🥛.📌Avocado Toast $130個toast都係用酸種麵包 但係兩款唔同嘅 幾有心思🫶🏻個包比想像中厚 邊邊位好脆 包身都煙韌 不過就比上面啲topping整到淋左🥺牛油果冇乜點調味 食到佢獨特啲香味🥑再加埋面頭啲洋蔥碎🧅番茄仔🍅同香草🌿 調味 酸酸地好開胃😚最正係牛油果蓉嘅底仲有層Ricotta Cheese 令成個味道層次昇華左 更加豐富🧀.📌Banana Chocolate Toast $120嚟到推介食呢個 MVP🌟看似好平凡嘅香蕉朱古力多士 又幾好食喎‼️係用左Danish toast

📌The hideout breakfast $130
The hideout breakfast

📌Avocado Toast $130
Avocado Toast

📌Banana Chocolate Toast $120
嚟到推介食呢個 MVP🌟看似好平凡嘅香蕉朱古力多士 又幾好食喎‼️係用左Danish toast 烘完之後外脆內軟 比普通嘅麵包 多左份酥香同甜味🥰吐司搽滿朱古力榛子醬🍫🌰仲鋪滿晒香蕉片🍌再加埋面頭軟滑濃奶香嘅鮮忌廉 邪惡但好幸福💯

📌SOE tonic $70
唔太識品咖啡☕所以都唔太分得出單品咖啡同平時啲咖啡有咩分別🤔感覺飲落同平時嘅espresso tonic冇乜分別🙈
The hideout breakfast
Avocado Toast
SOE tonic
梅窩新開左間人氣打卡餐廳係碼頭大概行15分鐘到建議預先book位需要每人比$50 deposit 兩小時用餐時間當日我哋weekday十點到已經好多人香港人打卡誠意十足😝📷🦮🐕‍🦺🐈🐈‍⬛餐廳有露天及有蓋位置但全部都沒有冷氣提供大家要留意天氣吖☀️🌧🌦⛈🌬可以簡唔同種類的咖啡豆我的凍latte簡左Ben & Jerrynuts味道強烈再配oat milk 味道出奇地夾👍🏻👍🏻👍🏻Iced latte + all day breakfastAll day breadfast有麵包、菇、腸仔、炒蛋、Parma ham及羽衣甘藍我覺得個炒蛋好味道蛋味濃郁同好滑加上舟車勞頓食物份外美味😋😋餐廳設有四個湖邊位客人都好自律take turn打卡呢度係一個同寵物打卡食野玩半天的好去處👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
梅窩新開左間人氣打卡餐廳

食物份外美味😋😋

餐廳設有四個湖邊位
客人都好自律take turn打卡

呢度係一個同寵物打卡食野玩半天的好去處👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

是最近非常受歡迎的cafe呢!面向魚塘和紅紅綠綠的山景𖤣𖥧*゚.天氣好時實在太美了的確是hideout的好地方呢( ๑⃙⃘ˊᵕˋ๑⃙⃘ )咖啡和餐點都是常見的cafe food配上美景和放鬆的音樂令人愉悅緊記要事先預約好喔!這樣去得更放心₍₍ (ง •ᴗ• )ว‪ ⁾⁾‬預約的訂金為$50/位 用餐時間為2小時畢竟梅窩除了大嶼山居民以外 平日的遊人並不算太多如果爽約的話店家會損失很多呢也是可以理解的措施((̵̵́ ̆͒͟˚̩̭ ̆͒)̵̵̀)𖤣𖥧𖥣。𖤣𖥧𖥣。𖤣𖥧𖥣。𖤣𖥧𖥣。𓇢 ᴘᴀɪɴ ᴀᴜ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛ 𓇢 sᴏᴇ ᴛᴏɴɪᴄ 𓇢 ɪᴄᴇᴅ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ𓇢 ᴄᴏʟᴅ ʙʀᴇᴡ 𓇢 ᴀꜰꜰᴏɢᴀᴛᴏ

是最近非常受歡迎的cafe呢!
面向魚塘和紅紅綠綠的山景𖤣𖥧*゚.
天氣好時實在太美了
的確是hideout的好地方呢( ๑⃙⃘ˊᵕˋ๑⃙⃘ )
咖啡和餐點都是常見的cafe food
配上美景和放鬆的音樂令人愉悅
預約的訂金為$50/位
用餐時間為2小時
畢竟梅窩除了大嶼山居民以外 平日的遊人並不算太多
如果爽約的話店家會損失很多呢
也是可以理解的措施((̵̵́ ̆͒͟˚̩̭ ̆͒)̵̵̀)

𖤣𖥧𖥣。𖤣𖥧𖥣。𖤣𖥧𖥣。𖤣𖥧𖥣。

𓇢 ᴘᴀɪɴ ᴀᴜ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛ
𓇢 sᴏᴇ ᴛᴏɴɪᴄ
𓇢 ɪᴄᴇᴅ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ
𓇢 ᴄᴏʟᴅ ʙʀᴇᴡ
𓇢 ᴀꜰꜰᴏɢᴀᴛᴏ
2022-03-11
又係一間新進隱世餐廳,booking 都好爆,要直接去餐廳網頁book枱。我哋book到星期六晨早時段,限時2小時,諗住早上可以避開人流,於是就一大早搭船入梅窩朝聖啦😆.餐廳門口有一列竹排,顯得環境格外清優。餐廳前身係一個釣魚場,一入去就見到一個大魚塘,水塘旁邊係一排濃密秋葉樹林,真心靚。..食物嘅選擇唔多,得幾款,一定有咖啡有cake,味道都唔錯架。份量呢, 真的很少😆,每人一份餐的話,只是少少飽,大食的話就要多點一個餐了😙。.我哋叫咗 一份all day breakfast 和一份scone,咖啡和 green tea latte。難得 all day breakfast 有羽衣甘藍這個 super food,當然少不了炒蛋、腸仔、煙肉、多士、菇和紫薯蓉。 scone 個人覺得偏硬,但忌廉醬好好味😋

All  day  breakfast    &  scone
All  day  breakfast  &  green  tea  latte