2023-05-31 74 瀏覽
☞ 荃灣 The Matcha Tokyo ☜———————————————平時都幾鍾意飲佢嘅抹茶類飲品,今次食雪糕🤪———————————————◊ 抹茶軟雪糕 ◊雪糕軟滑,份量唔少,筒入面都有雪糕。抹茶味香,面頭仲灑上抹茶粉加添茶味,但濃茶控私心希望茶味可以再濃啲,甜度都可以低少少🙈美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5———————————————📍:The Matcha Tokyo荃灣白田壩街45號南豐紗廠地下G01號舖#為食豬在荃灣 #荃灣美食#foodblog #雪糕 #抹茶雪糕 #matcha #icecream #matchaicecream #香港美食 #香港餐廳
☞ 荃灣 The Matcha Tokyo ☜
———————————————
平時都幾鍾意飲佢嘅抹茶類飲品,今次食雪糕🤪
◊ 抹茶軟雪糕 ◊
美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5
📍:
The Matcha Tokyo

#為食豬在荃灣 #荃灣美食
2023-03-31
5 分鐘 (堂食)
/🍵The Matcha Tokyo🍳EGG IN THE CLOUD $88/w salmon avocado salad & plain croffle plate一睇就知好打卡able啦🤣蛋白加糖打起咗好似個雲咁好qq,食落甜甜地,加埋蛋黃汁正!三文魚🍣牛油果🥑沙律🥗都幾新鮮,同埋都睇得出比得好足唔係hea你,三文魚有成三塊咁多😻而個croffle係勁脆,裏頭牛油勁香,身為牛角包🥐愛好者第一次食牛角包窩夫覺得幾好食🤣不過就無咗牛角包嘅一層層,但係個味同口感都巧正正!🍨Matcha Espresso Latte Parfait $68抺茶特濃咖啡啫喱芭菲抺茶雪糕🍦好滑,勁好食奶同抺茶味都食到🤤佢嘅抺茶果凍都好出色,每粒都勁重抺茶味!最底有啲咖啡啫喱,都係好重咖啡味,食落有少少苦味,可以中和番上面雪糕嘅甜!就咁單食都好食✨🍵Hojicha Latte $42焙茶latte就相對無咁特別同出色,唔係話好重好濃嘅味道,普普通通啦!😗或者熱嘅好啲~以前cwb店都飲過match latte都係比較普通少少,推雪糕多啲啊🫶🏻✨-All in all, 下晝無嘢做又想咬下野同人吹下水,呢度絕對係
🍵
The Matcha Tokyo

🍳EGG IN THE CLOUD $88

抺茶特濃咖啡啫喱芭菲

🍵Hojicha Latte $42

All in all, 下晝無嘢做又想咬下野同人吹下水,呢度絕對係個好地方✨
♡ Apr 2023
◆◆◆◈◇
#yat2sik3_荃灣
#thematchatokyohk
#荃灣美食 #荃灣
2023-05-06 548 瀏覽
之前睇到HK01介紹大陸人嚟香港食咩嘢,見到呢間有牛角包同窩夫mix嘅,啱晒兩樣都鍾意食嘅我,於是同老公喺今日(6-5-2023 Sat)朝同老公送膠後,就嚟食.我哋嚟到時都有4組客人,睇完MENU,就要:1. $88.00嘅雞肉雲朵蛋呢個set有埋牛油果,沙律菜同原味牛角包窩夫.其實我哋3月喺大角咀嘅たまご園https://www.openrice.com/zh/hongkong/r-%E3%81%9F%E3%81%BE%E3%81%94%E5%9C%92-%E5%A4%A7%E8%A7%92%E5%92%80-%E6%97%A5%E6%9C%AC%E8%8F%9C-all-day-breakfast-r691242已經食過雲朵蛋(食評係年月日刊登嘅呢篇: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E4%BF%BE%E9%8C%A2%E9%A3%9F%E7%A9%BA%E6%B0%A3%E5%BE%8C%E6%9B%B4%E8%82%9A%E9%A4%93-e4763289),今次試吓呢間,呢間嘅雲朵蛋,蛋白微甜同脆邊,好好味;雞肉係白

我哋嚟到時都有4組客人,睇完MENU,
就要:

1. $88.00嘅雞肉雲朵蛋
雞肉雲朵蛋
呢個set有埋牛油果,沙律菜同原味牛角包窩夫.其實我哋3月喺大角咀嘅たまご園https://www.openrice.com/zh/hongkong/r-%E3%81%9F%E3%81%BE%E3%81%94%E5%9C%92-%E5%A4%A7%E8%A7%92%E5%92%80-%E6%97%A5%E6%9C%AC%E8%8F%9C-all-day-breakfast-r691242已經食過雲朵蛋(食評係年月日刊登嘅呢篇: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E4%BF%BE%E9%8C%A2%E9%A3%9F%E7%A9%BA%E6%B0%A3%E5%BE%8C%E6%9B%B4%E8%82%9A%E9%A4%93-e4763289),今次試吓呢間,呢間嘅雲朵蛋,蛋白微甜同脆邊,好好味;雞肉係白烚雞胸,
厚雞胸
唔太鹹,好舒服;牛油果同沙律菜都正常冇問題;而原味牛角窩夫呢?係外脆中間係一層層嘅酥,
食𡁵嘅原味牛角窩夫
食到啲牛油香,咁樣嘅口感真係好好食.

2.$52.00嘅抹茶Latte配抹茶乳雪糕
抹茶Latte配抹茶乳雪糕
呢個平平無奇,抹茶味係飲到最後至濃,因為我哋冇攪勻,而冰係唔少,我哋飲晒,嗰4粒冰依然幾大粒.
味道:3分
左: 雞肉雲朵蛋, 右: 抹茶Latte配抹茶乳雪糕
3. $42.00嘅抹茶麻糬牛角包窩夫
同樣食外脆,但牛角包嘅口感被煙韌嘅麻糬掩蓋咗,而抹茶味係好甘嘅.
食𡁵嘅抹茶麻糬牛角包窩夫
味道:4.5分

4. $52.00嘅抹茶牛油果奶昔
滿心期待,但飲落,冇乜抹茶味只有牛油果味,但唔好飲,可能佢本身少糖o卦,而奶昔質地唔杰身.
味道:0.5分
上: 抹茶麻糬牛角包窩夫, 下: 抹茶麻糬牛角包窩夫
之後我哋再加嘢食,要咗:

5. $68.00嘅牛角包窩夫配抹茶乳雪糕同北海道牛乳雪糕
牛角包窩夫配抹茶乳雪糕同北海道牛乳雪糕
口感同味道都正常,而雪糕下面係粟米片,
粟米片
真有趣.

6. $38.00嘅蜂蜜堅果牛角包窩夫
蜂蜜堅果牛角包窩夫
呢個上面放咗芝士條,蜂蜜出奇地唔太甜,ok 嘅.

其他:
開頭我去攞紙本MENU睇,但唔多嘢食,於是掃QR code就多好多嘢,紙本MENU內容唔齊全.

抵食係 2.83分
2023-05-06
$1470 (早餐)
雞肉雲朵蛋
食𡁵嘅原味牛角窩夫
蜂蜜堅果牛角包窩夫
  • 雲朵蛋
  • 牛角包窩夫
早前登記過做佢地既會員,生日月份免費獲得抹茶軟雪糕同埋買嘢飲可半價買croffle優惠,於是又黎到南豐紗廠chill下~‣ 抹茶軟雪糕 ($42->free)雪糕都食到甘甘地、帶點甜味既抹茶味,口感都幾滑,不過食到有少量好細粒既冰粒;相反個雪糕筒幾好味,好脆身👍🏻注意雪糕好容易融🫠‣ Matcha Sakura Latte ($52)呢杯加左櫻花🌸花瓣同啫喱既matcha latte好奇怪,兩者唔夾,唔推薦🙅🏻‍♀️‣ 焦糖香蕉牛角包窩夫 (+$29)Croffle都得幾鬆軟,不過唔算好香牛油味;我以為焦糖香蕉就係上面有香蕉再淋上焦糖醬,原來只係焦糖味既香蕉,同埋唔知點解有核桃,完全唔夾;唔推薦🙅🏻‍♀️💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟今次係第三次食佢地既croffle(上次係抹茶醬同埋抹茶麻糬),都係麻麻地,下次唔會回購了~嘢飲既話都係飲番平時常規個種會比較安全🙆🏻‍♀️💰Total: $81 ($40.5/pp 無服務費)📍The Matcha Tokyo | @the.matcha.toyko_hk 荃灣白田壩街45號南豐紗廠地下G01號舖 (到訪分店)銅鑼灣勿地臣街8號地下薄扶林數碼

‣ 抹茶軟雪糕 ($42->free)

‣ Matcha Sakura Latte ($52)

‣ 焦糖香蕉牛角包窩夫 (+$29)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟

💰Total: $81 ($40.5/pp 無服務費)
荃灣白田壩街45號南豐紗廠地下G01號舖 (到訪分店)
銅鑼灣勿地臣街8號地下
薄扶林數碼港道100號數碼港三座C區資訊科技大道3樓303號舖
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B201號舖
屯門屯順街1號屯門市廣場1樓1133號舖
太古太古城道18號太古城中心3樓308號舖
中環皇后大道中80號H Queen’s UG樓3號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_cafe
🚩更多同區餐廳 #foodstep_荃灣 #foodstep_尖沙咀 #foodstep_銅鑼灣 #foodstep_數碼港

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻
Green Tea Latte ($42) 🍵 今次去既分店係南豐紗廠既地舖,一入店內既環境好寬落,大約有20張檯左右。☀️落地既大玻璃,令全店既空間感同光線充足~好舒適☺️相比銅鑼灣站立式舖位,相當有優勝之處。而整作飲品、食物既地方用左開方式既設計,大家可以觀賞店員製作過程👀作為抹茶控既我,一杯Green Tea Latte 要係重奶味同茶香拎個平衡係唔容易嘅😈而呢到既Latte可以飲到呢兩隻味既,甜度亦剛好。🈴🔸 Caramelised Banana Croffle($42) 🍵 有驚喜🤩講真香蕉窩夫🧇都應該係個啲味🙈但呢到既窩夫,超鬆化!咬入去仲有少少似麻薯既口感。推薦!😋😋😋🔸薯仔批($30?)由於早餐買咸食有折,咁就試左個薯仔批🥔超有驚喜🤩佢既外貌好普通睇落似放左幾天。但食落去既時候,薯批口感入口即化,中間有忌廉芝士,好夾😋😋忍唔住一口一口繼續食☀️
Green Tea Latte ($42) 🍵

🔸薯仔批($30?)

2023-04-22 80 瀏覽
想找個地方坐下來吃個早餐,安靜的整理一下頭緒,路過這間,被寬敞的座位吸引。點了雲朵蛋三文魚和抹茶拿鐵。蛋和牛油果是好朋友,三文魚和沙律是好朋友,croffle和抹茶是好朋友。每種食材都不寂寞。croffle留到最後才吃,竟然還脆口,所以決定寫這篇食評,留個紀念。不想給5分是因為價格偏高。

作為抹茶愛好者,就不得不知道擁有多間分店嘅人氣Cafe,The Matcha Tokyo,餐廳源自日本🇯🇵,以多款高質抹茶飲品著名,用即場炮製嘅抹茶做出唔同嘅搭配,啱曬鍾意抹茶嘅香港人‼️‣ Iced Matcha Latte ($42)抹茶味道濃郁,配埋鮮奶一齊,口感棉滑,味道唔錯👍‣ Matcha Espresso Latte ($48)賣相好吸引,做到抹茶咖啡漸進效果,第一啖飲落抹茶味好香濃,之後開始飲到混合咖啡之後嘅味道,兩者比例啱啱好🥰‣ Matcha Milk Jam Croffle ($42)牛角包窩夫口感唔錯,表面酥脆入面入鬆軟,配埋濃郁嘅抹茶奶醬,味道唔錯😋‣ Matcha Mochi Croffle ($42) 另一款抹茶麻薯牛角包窩夫,麻薯係原味麻薯味道唔錯,略嫌麻薯份量不足,表面撒左抹茶粉,口感偏乾,整體覺得有d失望,唔係太推介🙆🏻‍♀️💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳環境好chill好舒服,行完南豐紗廠過黎呢到飲下野都唔錯,鍾意抹茶嘅朋友就不能錯過啦😝💰Total: $174 ($87/pp)📍The Matcha Tokyo 荃灣白田壩街45號南豐紗廠地下G01號舖

‣ Iced Matcha Latte ($42)
抹茶味道濃郁,配埋鮮奶一齊,口感棉滑,味道唔錯👍

‣ Matcha Espresso Latte ($48)

‣ Matcha Mochi Croffle ($42)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟

💰Total: $174 ($87/pp)
📍The Matcha Tokyo
荃灣白田壩街45號南豐紗廠地下G01號舖 (到訪分店)
銅鑼灣勿地臣街8號地下
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B201號舖
2023-03-23 791 瀏覽
山長水遠去荃灣搵食,之前食過南豐紗廠The Matcha Tokyo croffle好食😋,同埋見到有all day breakfast, 南豐同K11限定,所以再去。呢間好在向大街可入,不用經南豐紗廠正門入。晏晝人不多,我可坐靠牆位,可出去點餐或坐喺度用QR code,我走咗出去點餐。叫咗Egg in the Cloud ☁️,有salmon, avocado 🥑, salad 🥗 同plain croffle,飲品叫咗Matcha Espresso,一次過滿足我兩個願望。等咗15分鐘先出餐,見到女店員用抺茶掃打抺茶好專業。Egg in the Cloud ☁️,好靚,好打卡able,開頭以為係煎蛋既蛋白,後來發現原來係打起既蛋白泡沫🫧,甜甜地好sweat好治癒,多手督穿隻蛋黃,點知好多蛋黃漏哂出嚟,正。croffle鬆脆,我鐘意呢款質地。Matcha Espresso,熱🔥飲用紙杯睇唔到層次感,抺茶味🍵濃,冇乜啡味
凍櫃食物

Egg  in  the  cloud
Egg  in  the  cloud  +  Matcha  espresso

Matcha  espresso
2023-03-23
凍櫃食物
Matcha  espresso
  • Matcha Espresso Latte
  • All  day  breakfast
  • Croffle
2023-03-06 158 瀏覽
佢之前係銅鑼灣開張嘅時候見到排曬長龍。今次去左南豐打卡,見到無咩人就試下佢嘅堂食,環境都幾舒服,都可能因為我係weekday去啦。利申唔咁擔保星期六日多唔多人啊!因為太多人都講佢嘅抹茶🍵同焙茶,所以就唔特別講啦!我之前去銅鑼灣果間就唔係好覺得佢有啲咩食,主要係飲嘢,所以我今次就會主要講佢地嘅嘢食。To be honest,我個人覺得佢地個早餐幾有驚喜。有啲似All day breakfast 咁好多料有smoke salmon,有“雲☁️”蛋,沙拉🥗同croffle,每樣都有啲,arm 曬啲有選擇困難症嘅人。我個人覺得個份量如果係兩個女仔可以淨係叫一份加兩杯野飲都夠!但如果想打卡/同friend傾下幾,最好都係建議星期一至五去,因為南豐一到週末就好似變到街市咁好多人同狗

自從二月去完Tokyo,心入面都係 Green tea latte 同 Hojicha latte🍵 好多人唔係好知抹茶同焙茶分別,其實焙茶就係烘焙過的日本煎茶。今次推薦來自日本東京嘅有機抹茶店THE MATCHA TOKYO🇯🇵🍵凍焙茶鮮奶 Iced Hojicha Latte $42個人好喜歡焙茶嘅烘焙香味🤎,加上高溫烘焙減少了澀味,另外覺得應該無抹茶咁寒,腸胃無咁大負荷。其實香港有無 #焙茶關注組 🥹🍨 牛角包窩夫配抹茶軟雪糕及北海道牛乳雪糕$68牛角包窩夫 #Croffle 真係好好味牛油脆香🤤抹茶軟雪糕抹茶味好濃💚所以有少少蓋過咗北海道牛乳雪糕嘅味道,最底部有少少粟米片。🪑水泥灰的簡約裝修,座位幾舒適

🍵凍焙茶鮮奶 Iced Hojicha Latte $42

🍨 牛角包窩夫配抹茶軟雪糕及北海道牛乳雪糕$68

🪑水泥灰的簡約裝修,座位幾舒適
Iced Hojicha Latte
Iced Hojicha Latte
2023-02-28 511 瀏覽
有次放工行荃灣南豐紗廠,才發現有間 <THE MATCHA TOKYO> 分店,可是,平日,餐廳收下午 6:00,所以,在上環就算準時 5:30 放工,也無緣幫襯!趁星期六有空,我想走到南豐紗廠影主題裝置,第二次是為了最近的市集而來;兩次星期六中午,才有機會幫襯 <THE MATCHA TOKYO>!意想不到,星期六這裡大把位, 落地玻璃,日光下,光猛開揚,又有些打卡位!Menu不過,慢工出細貨,食物等足15分鐘呀!還要 One by one,先取飲品,後取食物!幫襯兩次都不可以一次過攞哂!對於一個人的食客的確帶來不便!當我第一次幫襯 <THE MATCHA TOKYO>,正是銅鑼灣人氣分店買外賣,店員手腳比較快!不似這間慢工出細貨!Matcha fushion latte $48趁當日仍有30度,秋季北風尚未吹到來,還是抓緊夏天的尾巴,點杯凍飲啦!抹茶咖啡凍飲賣相層次分明, 先喝一口,以飲管入口先嚐到甘味的抹茶,拌勻之後,咖啡味喧賓奪主,比抹茶更突出!Matcha mochi crofflue $42以雪條棍固定又方便進食!即叫即製,口
意想不到,星期六這裡大把位,
落地玻璃,日光下,光猛開揚,又有些打卡位!
Menu
不過,慢工出細貨,食物等足15分鐘呀!
不似這間慢工出細貨!
Matcha fushion latte $48

抹茶咖啡凍飲賣相層次分明,
Matcha fushion latte
Matcha mochi crofflue $42
以雪條棍固定又方便進食!

即叫即製,口感討好!外層香脆,麻糬入口煙韌,表面的抹茶粉散發清香,而不甘澀!
Matcha mochi crofflue
Hot Matcha latte $42
加入牛奶,相對抹茶甘味溫和,入口溫熱微甜,香滑順喉!
Hot Matcha latte
蘋果酥 Apple Turnover $38
金黃色的外層入口十分酥脆,軟滑酸甜的蘋果蓉一般!卻是弄到滿手牛油!
Apple Turnover
Potato Gratin $38
包括:薯仔、忌廉、洋蔥,另配有沙律
略嫌焗薯不夠熱,口感略凍,
 沙律菜新鮮爽脆,加上黑醋,酸香醒胃,略嫌黑醋太少!
Potato Gratin
2022-10-08
Matcha fushion latte
Matcha mochi crofflue
Apple Turnover
2023-02-19 134 瀏覽
—之前登記做會員買一送一兩杯飲品可以唔同 贈送為較低價錢嘅飲品Matcha latte float w/ Hokkaido milk ice-cream($52)顏色濃 飲落好淡抹茶味雪糕夾雜着碎冰 唔太甜都有d奶香Houjicha latte float w/ Okinawa brown sugar ice-cream($52)因為焙茶本身個味夠出 所以起碼飲到有味 好過抹茶嗰杯沖繩黑糖雪糕普普通通P.s. 友人話餐廳嘅概念係想客人飲到抹茶較raw嘅狀態所以同坊間其他餐廳提供濃味版本唔同🤔表示都係鍾意濃厚d🤣——————————————————THE MATCHA TOKYO 荃灣白田壩街45號南豐紗廠地下G01號舖
之前登記做會員買一送一

表示都係鍾意濃厚d🤣
——————————————————
THE MATCHA TOKYO
荃灣白田壩街45號南豐紗廠地下G01號舖
作為茶控呢個星期真係收到勁多次買一送一嘅廣告🤫 終於趁呢個機會造訪,朝早九點半都已經有差唔多十位顧客排隊😂今次嘅優惠係會員飲品買一送一,自己嗌嘅matcha latte ($42)就正常發揮,反而朋友嗌嘅hojicha latte ($42)炭焙香好突出,呢個有驚豔到,感覺比抹茶更濃😳 matcha expresso latte ($48)比我想像夾,咖啡同抹茶嘅味啱啱好平衡,自己估唔到反而matcha tokyo最正嘅唔係matcha😂呢到除咗抹茶,Croffle都幾出名,同朋友嗌咗兩件,其實都幾大份,兩個人食一份就啱啱好🥐 上菜嘅時候微暖,外脆內酥,唔會太油膩😝 matcha milk jam croffle ($42) 抹茶奶醬份量都幾多,食落都抹茶味幾出,但會比較甜😛matcha mochi croffle ($42)麻糬都係抹茶味,表面再灑咗啲抹茶粉,自己覺得呢款就相對冇咁出抹茶味🍵 兩款相較之下較推介前者🤪

2023-02-15 105 瀏覽
#milkyin_荃灣假日去開南豐紗廠行下既時候見到呢間好簡潔嘅裝修就吸引咗入去飲杯嘢坐底chill下😚不過大家留意南豐紗廠分店係收𝟔點㗎!想試嘅朋友仔要早啲去啦🤩唔知道前排買一送一優惠嘅時候大家有冇去飲到呢!我見超多人排隊!🥸𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐄𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞(𝐂)$𝟒𝟖 睇餐牌心大心細揀緊飲咩嘅時候就比呢杯漸層既吸引左!😻😻見到有最出名既𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚又有我鐘意既𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞!嗯!就決定係你啦!🤤一拎到上手味然冇拎我失望😋漸層好靚啱曬鐘意打卡既大家📸👀味道都好出色!🤩佢飲落好有層次!一飲落去會係咖啡香之後就會出抹茶既甘香🍵🍵抹茶會回甘!😻所以最後停留係口腔係滿滿既抹茶甘香👀♥️有驚喜!🤩🤩推薦大家可以一試👍🏻📍 THE MATCHA TOKYO (南豐紗廠) 荃灣白田壩街45號南豐紗廠地下G01號舖人均消費:$𝟒𝟖食物質素 🍼🍼🍼 🍼 𝟒/𝟓服務質素 🍼🍼🍼🍼 𝟒/𝟓餐廳環境 🍼🍼🍼 🍼 𝟒/𝟓
#milkyin_荃灣

假日去開南豐紗廠行下既時候
見到呢間好簡潔嘅裝修就吸引咗入去飲杯嘢坐底chill下😚
不過大家留意南豐紗廠分店係收𝟔點㗎!
想試嘅朋友仔要早啲去啦🤩
唔知道前排買一送一優惠嘅時候大家有冇去飲到呢!
我見超多人排隊!🥸

𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐄𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞(𝐂)$𝟒𝟖
睇餐牌心大心細揀緊飲咩嘅時候
就比呢杯漸層既吸引左!😻😻
見到有最出名既𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚又有我鐘意既𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞!
嗯!就決定係你啦!🤤
一拎到上手味然冇拎我失望😋漸層好靚
啱曬鐘意打卡既大家📸👀
味道都好出色!🤩
佢飲落好有層次!
一飲落去會係咖啡香之後就會出抹茶既甘香🍵
🍵抹茶會回甘!😻
所以最後停留係口腔係滿滿既抹茶甘香👀♥️
有驚喜!🤩🤩推薦大家可以一試👍🏻

📍 THE MATCHA TOKYO (南豐紗廠)
人均消費:$𝟒𝟖
食物質素 🍼🍼🍼 🍼 𝟒/𝟓
服務質素 🍼🍼🍼🍼 𝟒/𝟓
餐廳環境 🍼🍼🍼 🍼 𝟒/𝟓
外賣自取
2023-02-08 82 瀏覽
荃灣南豐紗廠出名可以帶狗仔出入商場可惜這間食店完全不可以帶狗內進,設計上亦沒有 寵物友善之處,劃出一個分隔區比狗入不是更好?!有點失望!唯有買外賣,等了很久才有一杯 hot Matcha latte, 抹茶雪糕 加一片現貨抹茶蛋糕.出貨之慢,嚇親!抹茶食品質素一般,不夠香濃抹茶控去不到日本唯有食住這些安慰劑.因為多數帶住狗狗才會去南豐紗廠玩所以應該唔會再幫襯這一間Matcha Tokyo.好想食到真正好味用心製造的抹茶奶,及食品呀!
荃灣南豐紗廠
出名可以帶狗仔出入商場
可惜這間食店完全不可以帶狗內進,
設計上亦沒有 寵物友善之處,
劃出一個分隔區比狗入不是更好?!
有點失望!
唯有買外賣,
出貨之慢,嚇親!

抹茶食品質素一般,
不夠香濃
抹茶控
去不到日本
唯有食住這些安慰劑.

因為多數帶住狗狗
才會去南豐紗廠玩
所以應該唔會再幫襯這一間
Matcha Tokyo.

好想食到真正好味
用心製造的
抹茶奶,及食品呀!

2023-02-08
下午茶