2024-08-15 279 瀏覽
想食牛扒成日會諗起啲fancy 餐廳,城中有名扒房又不見得間間發揮穩定。Just craving for steak 嚟講,可以試試呢度。💁🏻入門口你就feel 到呢間餐廳行親民貼地路線,食物水準嚟講更加講究。當晚一行三人,嗌咗個二人dinner,個set 有湯有appetizer,兩個main 再upgrade 咗個rib eye,甜品收尾,三人捧腹離場。成晚印象最深刻嘅莫過於佢個牛扒💯你要知道,嗌medium rare 唔係間間都做到medium rare。但呢度嘅牛扒熟度真係恰如其分,冇乜血水,邊位又脆脆地。另外一味impressive 嘅course就係個蒜蓉牛油大蜆。啲沙白超新鮮,隻隻大粒厚肉,個汁點法包鮮甜滋味。最後甜品試咗朱古力蛋糕同布甸。都係水準之作。呢期嗌二人餐仲有龍蝦食,btw 佢哋啲食物真係好新鮮,龍蝦肉超彈牙,芝士就係一個plus 喇!

最後甜品試咗朱古力蛋糕同布甸。都係水準之作。

• 三重朱古力軟滑蛋糕
  • 肉眼牛扒
  • 新英倫周打蜆湯
  • 香蒜牛油煮蜆
一開𨋢門就已經係餐廳範圍,裝修擺設非常有格調!好適合朋友聚餐或者情侶過嚟食飯!野菌松露意粉 $118Creamy Mushroom & Truffle Spaghetti- 份量十足- 意粉質感軟身,不會過於煨軟- 菌菇鮮味充沛,加上松露香氣,富層次感-非常creamy 濃厚嘅汁包住意粉食肉獸 $168Meat Lover's(pizza) - 薄餅厚度剛好,既不會太薄脆也不太厚實- 餡料豐富,包括腿肉、火腿等,肉質鮮嫩惹味- 配搭香草及芝士,為餅底增添豐富風味- 經典又美味烤蒙古式豚扒 (10安士) $268 Grilled Mongolian Pork Chop (10oz) - 豬扒份量十足,煎至恰到好處的金黃色- 肉質鮮嫩多汁,帶有微微的煙燻味- 配以特色蒙古醬汁,增添Oriental風味可以打去預先訂枱Reservation: 5203 9992

野菌松露意粉 $118

- 份量十足
- 意粉質感軟身,不會過於煨軟
- 菌菇鮮味充沛,加上松露香氣,富層次感
-非常creamy 濃厚嘅汁包住意粉

食肉獸 $168
Meat Lover's(pizza)

- 薄餅厚度剛好,既不會太薄脆也不太厚實
- 餡料豐富,包括腿肉、火腿等,肉質鮮嫩惹味
- 配搭香草及芝士,為餅底增添豐富風味
- 經典又美味

烤蒙古式豚扒 (10安士) $268

- 豬扒份量十足,煎至恰到好處的金黃色
- 肉質鮮嫩多汁,帶有微微的煙燻味
- 配以特色蒙古醬汁,增添Oriental風味

2024-08-08
2024-08-10 506 瀏覽
<銅鑼灣抵食高質西餐廳>🤩想揾一間食物好味, 環境chill & Relax, 重要係性價比高既西餐廳😎 銅鑼灣呢間樓上音樂西餐廳絕對啱晒大家😋推介試佢地既Chef Tasting Menu, 有齊晒6道菜都只係需要每位$368😍 包括有凱撒沙律, 新英倫周打蜆湯, 鮑魚海鮮拼盤, 阿根廷安格斯肉眼扒, 黑松露意大利雲吞, 法式焦糖燉蛋😋😋 每樣都可以食到,,大滿足好味道.另外我再order左酸辣海鮮意粉😋~ 份量足料多海鮮, 有帶子, 蝦, 蜆等. 而且意粉爽口彈牙口感一流👍整體所有食物好味抵食,而且唔貴, 絕對值得回頭再食🤩🦞餐廳: The Musicbox Grill House & Bar🦀銅鑼灣駱克道459-461號 The L Square 8樓
<銅鑼灣抵食高質西餐廳>🤩

整體所有食物好味抵食,而且唔貴, 絕對值得回頭再食🤩

2024-08-07
  • 120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)
  • 新英倫周打蜆湯
2024-08-09 409 瀏覽
襯住暑假和女兒逛街,順便帶她去我平常喜歡午膳的餐廳。我們叫了一套午餐+一個Pizza!素質是100+分,非常滿足五重芝士披薩五重芝士pizza味道濃郁,奶香濃厚,十分誘人。披薩餅底非常香脆... 十分惹味LUNCH SET凱撒沙律配風乾車打芝士粒新英倫周打海鮮湯或意大利雜菜湯我們選擇了周打海鮮湯,這個湯真的要特別讚賞一下,入邊充滿滿滿的龍蝦肉,超級濃郁鮑魚海鮮拼盤(卡真或蒜蓉牛油)這個海鮮拼盤也是10分新鮮,鮑魚的軟硬度剛好,配上蒜蓉牛油,還有其他海鮮,鮮蝦,魷魚等等八爪魚,如果多人都可以叫一大盤澳洲肉眼牛扒(8安士)牛扒我們選了medium Rare,廚師煮的剛好,非常專業!牛扒多汁軟腍, 10分好吃配上海鹽,或其他醬料,任君選擇法式焦糖燉蛋燉蛋上面的焦糖香脆,燉蛋冰凍,形成一大對比,👏🏼不知不覺又吃完了
襯住暑假和女兒逛街,順便帶她去我平常喜歡午膳的餐廳。

五重芝士披薩

LUNCH SET
凱撒沙律配風乾車打芝士粒

新英倫周打海鮮湯或意大利雜菜湯

鮑魚海鮮拼盤(卡真或蒜蓉牛油)

澳洲肉眼牛扒(8安士)
配上海鹽,或其他醬料,任君選擇

法式焦糖燉蛋
2024-07-31
今次我哋去咗銅鑼灣<The Musicbox Grill House & Bar  > 🤩🤩  ,位置就係銅鑼灣廣場二期隔離嘅 The L Square,  ,地點喺銅鑼灣嘅中心,但係餐廳一入到去非常有氣氛 ,好似即時去咗尖沙咀同埋中環嘅酒吧街一樣🥂  , 餐廳有氣氛之餘裝修亦都非常用心 , 牆內有一個打碟嘅位 , DJ週不時都會過去露返兩手🤗🤗🤗 , 餐廳裝修係就舊色嘅美式餐廳風格😍😍 , 當中有唔少嘅公仔同埋擺設都非常適合攞嚟打卡😍 , 今次我哋試咗Chef ‘s Tasting menu , 另外仲叫咗小食同埋意大利粉 , 價錢唔貴之餘 , 味道亦都係銅鑼灣西餐嘅上級水準, 可以話係銅鑼灣臥虎藏龍嘅西餐廳 , 非常有驚喜  !!🤤🤤首先要講下我哋今次食嘅套餐Chef ‘s Tasting menu $368🫡凱撒沙律🥗🍞🥓前菜嘅沙律菜新鮮爽脆 , 配搭脆脆嘅煙肉碎同埋麵包粒 , 再加埋大量嘅parliamson cheese🧀 , 配合埋一齊 , 淨係前菜嘅沙律都已經有驚喜 , 未食過咁好食嘅沙律😆新英倫週打蜆湯😆😆濃稠的湯充滿牛奶和忌廉的香味,口感細膩 , 配上

凱撒沙律🥗🍞🥓

新英倫週打蜆湯😆😆
濃稠的湯充滿牛奶和忌廉的香味,口感細膩 , 配上蜆肉、薯仔及洋蔥配料🧅🥔,口感豐富,鮮味十足, 配搭嘅蒜蓉包鋪滿芝士然後再焗 , 配合週打蜆湯 , 令到味道更上一層樓🤭

鮑魚海鮮拼盤 (蒜蓉牛油汁)🦐🦑
海鮮拼盤雖然份量唔多 , 但係每一樣味道都非常精緻 , 種類亦都非常多😲   , 當中嘅鮑魚絕對係主角 , 鮑魚配搭蒜蓉牛油汁意想不到咁夾 , 鮑魚煙韌鮮甜 , 配搭濃味嘅醬汁,非常惹味 , 拼盤裏面仲有蜆肉 , 青口 , 同埋墨魚仔🦑 , 每一種配搭蒜蓉牛油汁都非常之出色🧈

120 穀飼阿根廷安格斯肉眼扒 (8安士)🥩🐃主菜嘅牛扒絕對係今日嘅主角💯 , 我哋揀咗五成熟 , 牛扒非常軟嫩  , 肉質非常有油脂感 ,
表面亦都煎得非常焦香😻 , 肉質嘅嫩滑程度係放把刀上去拉一拉就已經切到 🙀, 但係食落口並唔會非常油膩 , 而且仲非常有肉味🥩 , 呢個價錢嘅set menu 竟然有呢個質素 , 非常滿足 !!!🔥
黑松露意大利雲吞🥟煙靭雲吞皮掛滿濃郁的黑松露忌廉汁,入面有牛肝菌🍄‍🟫,口感非常有質感🙈
法式焦糖燉蛋🍮上面嘅焦糖燒得非常香脆 , 而且燉蛋非常香滑 , 有濃鬱嘅蛋香同埋雲呢拿味, 而且份量亦都十足  , 絕對唔會食唔夠喉🤤
單點 : 克里奧爾炸蠔 $ 118🦪
蠔味道非常鮮甜 ,而且炸得非常香口😏 , 配合秘製醬汁帶少少微辣 , 係非常好食嘅炸物 , 食到停唔到口 !

阿根廷紅蝦意大利粉 $198🦐🦐🦐🦐意粉 一上碟嘅時候真係嚇親 , 大大隻嘅阿根廷紅蝦竟然有四隻咁多 ! 大蝦肉質軟嫩, 蝦頭嘅蝦膏超級鮮甜😋 , 味道濃鬱 , 而且意大利粉亦都非常掛汁 , 每一啖都食得出紅蝦先有嘅獨有香味 !!🤗
餐廳有打歌的地方,晚上來吃,超有氣氛,裝修也以音樂為主題,到處也掛滿黑膠碟等!凱撒沙律配風乾車打芝士粒的生菜清脆,加上芝士及炸香的煙肉粒,很美味!新英倫周打海鮮湯的海鮮超足料,每匙羹拿起也滿載了海鮮,有小龍蝦、蟹肉、魷魚、蜆肉等,超滿足!鮑魚海鮮拼盤有鮑魚、青口、大蜆、八爪魚、大蝦、德國腸、薯仔及粟米,材料十足豐富,鮑魚超大隻,底下的牛油蒜蓉更是十分惹味!澳洲肉眼牛扒8安士也很重份量,肉扒的肉汁豐盈,肉質腍軟,牛肉味香濃!新鮮黑松露意大利雲吞也很美味,一碟4粒剛剛好,黑松露味濃郁美味!法式焦糖燉蛋,蛋香味很突出,質感幼滑,頂上的焦糖很脆香,為餐點劃上完美的句號!

2024-08-03 281 瀏覽
今次應該係第四次去。叫左個2人 set,第一樣野應該係上湯,但係我食完個牛扒個湯都未到,同職員講,先發現原來湯係未上既。另外叫左個fish and chip, 食完成餐都冇黎到,後尾check番單發現根本連落都冇落單。職員有d失手。食物味道係好好既,牛油蜆,意粉同埋個牛扒都好好食
2024-08-02
  • 香蒜牛油煮蜆
  • 120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)
2024-07-30 447 瀏覽
好耐無去銅鑼灣找野食。近排多數係灣仔覓食。因老婆想去銅鑼灣做美容按摩。所以今晚好理所當然在銅鑼灣找吃。當我們習慣地行過舊街時,見到一間新開專食牛扒餐廳。牛扒是至愛美食。必然之選。阿根廷穀飼安格斯肉眼牛扒。不知點鮮係香港就好想食安格斯肉眼牛扒可能太掛念的原因。係餐廳內所叫的安格斯肉眼牛扒。價錢真不算太貴。貨真貨實之餘。品質保證。入口即溶。牛味香濃。係口腔內遲遲不散。有如飲了一杯味厚回甘的陳年普洱。那種牛肉散發出來的高級牛香。普通的安格斯難以匹敵。穀飼安格斯肉眼首選。海鮮意大利粉。本身醬汁係意大利粉上掛汁已特別出眾的味道!加埋新鮮的鮮蝦。帶子。青口種種配搭更是雙得益章。令到味蕾更加豐滿!

2024-06-24
5 分鐘 (堂食)
2024-07-30 434 瀏覽
The Musicbox Grill House & Bar 🍖🎶銅鑼灣嘅The Musicbox Grill House & Bar,係一間有音樂表演既西餐廳,氣氛一流🎵🍷Deep Fried Lady's Finger (Okra) 🫛前菜點咗炸秋葵,好香口,配埋特製嘅蘸醬,味道好出色!食唔捨得停口😋Meat Lover's Pizza🍖肉食控嘅天堂,,成個pizza 都係肉,包括牛肉,火腿,同埋滿滿嘅芝士Surf & Turf (Medium Rare) 🥩🦐主菜係Surf & Turf,牛扒4成熟,煮到剛剛好嘅Medium Rare,肉質嫩滑多汁,海蝦新鮮彈牙星期五晚嚟,全場都坐滿人,如果想嚟嘅朋友仔就記得提早預約啦✨

Meat Lover's Pizza🍖

Surf & Turf (Medium Rare) 🥩🦐

2024-06-21
🎧ྀི The Musicbox Grill House & Bar駱克道459-461號The L. Square 8樓入門口已經籠罩住好開心嘅氣氛, 返工後同一班朋友聚下. 聽住一首首經典又懷舊嘅金曲, 00後表示好enjoy! 🎶入夜之後氣氛更加熱鬧, DJ打碟, 老闆又好熱情咁樣上前同我哋傾偈.𓌉◯𓇋 Dinner set for two $738 - Old Bay Sweet Corn Chowder 老海灣粟米周打湯忌廉香滑, 湯味濃郁, 咬到一塊塊蘑菇, 足料有口感, 飲到停唔到口. 旁邊嘅香蒜烘麵包, 牛油香氣十足, 點埋湯食一流. - Garlic Butter Clams 香蒜牛油煮蜆蜆肉鮮甜, 非常乾淨無食到沙. 大大碟毫不吝嗇, 決定下次嚟都要再食. - Tequila Lime Cream Salmon 煎三文魚配酸辣龍舌蘭忌廉汁三文魚煎起好香, 油脂足夠 完全唔會嚡口, 醬汁酸酸甜甜都幾得意. 伴碟有沙律菜、薯仔. - Australian Grass Fed Beef Ribeye 草飼澳洲肉限牛扒揀咗五成熟,

駱克道459-461號The L. Square 8樓

香蒜牛油煮蜆

- Tequila Lime Cream Salmon
煎三文魚配酸辣龍舌蘭忌廉汁

草飼澳洲肉限牛扒
揀咗五成熟, 牛肉入味, 唔會好韌好多筋. 兩款醬汁選擇, 法式蜜醬汁、芥末, 建議可以加少少鹽提味. 伴碟嘅大啡菇大粒多汁, 仲有蕃茄仔、薯角.

- Cheesecake 芝士蛋糕
- Creme Brulee 焦糖燉蛋

𓌉◯𓇋 Lobster Thermidor 芝士焗龍蝦
Special offer!!! 二人餐送半隻大龍蝦
蝦肉飽滿, 肉質 口感甜嫩.

𓌉◯𓇋 Truffle Mushroom Ravioli
黑松露意大利雲吞 $138
醬身比較濃厚, 好香嘅黑松露味, 加埋啲蘑菇仔味道鮮甜. 如果雲吞皮略為薄少少就更加好了.

𓌉◯𓇋 Triple Chocolate Fudge Cake $98
食咗兩款set嘅甜品都未多喉, 仲想試埋佢最後一款, 果然有驚喜. 超濃嘅朱古力, 但又唔會好甜, 口感幼滑.

𐃯 Taylors Shiraz $96
食牛扒點少得紅酒. 由於牛扒脂肪分配平均, 配合嚟杯酒體唔太重嘅就啱啱好, 同牛肉溢出嘅油脂契合口感好滑.

𐃯 Blueberry Mojito $88

𐃯 Fruity Blossom $68
有mocktail選擇, 啱晒第二日要返工嘅我. 士多啤梨同橙嘅配搭好清新, 水果甜味好易入口.

approx. $330/ppl

食物🤰 ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
環境🤰 ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
性價比🤰 ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
Garlic Butter Clams 香蒜牛油煮蜆
Creme Brulee 焦糖燉蛋 ;Cheesecake 芝士蛋糕
Lobster Thermidor 芝士焗龍蝦
Truffle Mushroom Ravioli 黑松露意大利雲吞
Triple Chocolate Fudge Cake
2024-07-26 343 瀏覽
The Musicbox Grill House & Bar🌟 音樂做主題嘅扒房 型格有特色凡惠顧二人套餐送龍蝦半隻,四人套餐送龍蝦全隻!☆║.............║☆Dinner set for 2 $738‼️ 老海灣粟米周打湯✅ 主要係海鮮味為主 淡忌廉佔嘅比例剛剛好 就算飲曬成碗都唔會滯‼️ 香蒜牛油煮蜆✅ 蜆肉份量多 大隻 鮮甜 無沙 cp值高夠抵食😍✅ 附送嘅蒜蓉包沾上底嘅湯汁 更加享受到牛油蒜香味 亦帶出兩種唔同嘅口感‼️ 烤蒙古豬扒 10安士✅ 附上兩款唔同口味嘅醬汁 任君選擇✅ 第一次嘗試甜口嘅烤豬扒 覺得好驚喜 豬肉肥瘦比例完美 想嘗試唔同嘅味道組合嘅時候就可以沾上旁邊嘅兩款醬汁 酸酸甜甜好match 降低左個油膩感‼️ 草飼澳洲肉眼牛扒(10安士)✅ 牛扒軟嫩多汁 肉質鮮美 唔洗額外灑鹽就已經好能夠品嚐到肉本身嘅味道 賣相亦十分用心‼️ 精選蛋糕: 芝士蛋糕 焦糖燉蛋✅ 芝士蛋糕甜度適中 唔會膩口 燉蛋蛋香味濃 口感順滑 配上厚薄適中嘅焦糖面 係用心之作📍 銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 8樓☎️ 電話號碼 23386908📷 Canon

🌟 音樂做主題嘅扒房 型格有特色
凡惠顧二人套餐送龍蝦半隻,四人套餐送龍蝦全隻!

☆║.............║☆

Dinner set for 2 $738

‼️ 老海灣粟米周打湯

‼️ 香蒜牛油煮蜆

✅ 蜆肉份量多 大隻 鮮甜 無沙 cp值高夠抵食😍

‼️ 烤蒙古豬扒 10安士

✅ 附上兩款唔同口味嘅醬汁 任君選擇

‼️ 草飼澳洲肉眼牛扒(10安士)

‼️ 精選蛋糕: 芝士蛋糕 焦糖燉蛋

☎️ 電話號碼 23386908

📷 Canon R8 + RF24-105mm f/4-7.1 IS STM

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
最近想食牛扒同埋burger,有朋友介紹咗喺銅鑼灣有間餐廳樣樣嘢都好好食,而且裝修都幾有特色,於是就去試下。6 course chef's tasting menu $368包括有📌凱撒沙律🥗新鮮嘅沙律菜配上滿滿嘅芝士粉🧀,仲有燒香咗嘅煙肉粒,夠曬健康📌新英倫周打蜆湯配上一片蒜蓉包,蜆肉鮮甜,而且質地滑口,好飲📌蒜蓉牛油鮑魚海鮮拼盤非常有驚喜,一上枱好香,令食您大開。鮑魚同鮮蝦彈牙 青口同蜆多肉新鮮有淡淡海水味 八爪魚鮮嫩 📌120穀飼阿根廷安格斯牛扒 (8安士)牛扒高質,店長推薦medium rare剛好,肉汁多。牛扒無筋容易切。碳燒烤味突出,跟燒汁同另一個帶有鮮味嘅醬就將口感同味道層次提升,以及更豐富,大愛♥️♥️♥️📌黑松露意大利雲吞黑松露控大愛,估唔到有四粒雲吞咁多,一粒一口剛剛好,可以食得斯文啲😆📌法式焦糖燉蛋係我咁耐以嚟食過最好食嘅燉蛋,面層焦糖脆口,配上香濃嘅蛋味,甜度啱啱好,以及豐富嘅texture,好滿足♥️♥️♥️P.S. 餐廳店員refill水好勤力。最特別係甜甜既士多啤梨🍓🍓🍓味水!!薄荷水、檸檬水飲得多,呢個真係第一次見、第一次試,一開始以為自己飲錯,😱😱😱 WHAT!!

包括有
📌凱撒沙律🥗

📌新英倫周打蜆湯
配上一片蒜蓉包,蜆肉鮮甜,而且質地滑口,好飲

📌蒜蓉牛油鮑魚海鮮拼盤

📌120穀飼阿根廷安格斯牛扒 (8安士)

📌黑松露意大利雲吞

📌法式焦糖燉蛋

P.S. 餐廳店員refill水好勤力。最特別係甜甜既士多啤梨🍓🍓🍓味水!!薄荷水、檸檬水飲得多,呢個真係第一次見、第一次試,一開始以為自己飲錯,😱😱😱 WHAT!!!點解水有生果味!!!!直至朋友提醒水裡面有士多啤梨🍓🍓🍓先發現原來係佢😆😆😆

5 course brunch menu $168
除咗有同上嘅📌凱撒沙律、好足料同大有幾粒通粉嘅📌意大利雜菜湯、📌法式焦糖燉蛋

📌軟殼蟹漢堡
🦀好脆,搭配牛油烤過嘅麵包,鬆軟又香,裡面係加左Mustard,所以食起黎少少辣又開胃。薯條係厚切,仲好有薯味,熱辣辣+脆邊,點茄汁好正🤗

仲包兩杯餐飲📌凍檸茶同📌凍咖啡

📌龍蝦湯🦞 $98
試完兩款咁出色嘅湯,當然想再upgrade試下龍蝦湯high class下,果然好多龍蝦肉同埋好濃嘅龍蝦味,飲到飄飄然😆

配上呢一度嘅環境裝修同氣氛,好chill好享受🤗🤗🤗

📍The Musicbox Grill House & Bar

#TheMusicboxGrill
#bar
#銅鑼灣
#高質
#士多啤梨味水
#特色餐廳
#情調餐廳

2024-07-22 442 瀏覽
呢間嘅肉眼扒同埋黃油雞都好好食,啱晒我呢個食肉獸😝😝😝🤩草飼澳洲肉眼牛扒配烤薯雙蛋肉質鮮嫩多汁。牛扒經過草飼飼料的餵養,味道更為豐富。它搭配著烤薯和兩顆煎蛋,蛋黃微微流出,增添了菜餚的豐富口感。這道菜的烤薯外酥內軟,帶有微妙的烤焦香氣,與牛扒的鮮嫩口感形成了完美的搭配😝😝🤩68°C慢煮的黃油雞(半隻)經過68°C的慢煮處理,保持了雞肉的嫩滑口感。雞肉本身帶有濃郁的香氣,搭配鮮蝦和莎莎醬,增添了菜餚的鮮味和層次感。粟米片的脆脆口感與雞肉的柔嫩搭配得天衣無縫,使整道菜更具風味😍😍🤩雞尾鮮蝦伴莎莎醬及粟米片每一隻鮮蝦都經過精心處理,保持了其原有的鮮味和彈性。莎莎醬的酸甜味與鮮蝦的鮮美相互輝映,給菜餚帶來了一種獨特的風味。粟米片的脆脆口感為整道菜增添了一種令人愉悅的食感👏👏🤩老海灣粟米周打湯濃郁香甜,粟米粒口感豐富👍🤩意大利雜菜湯以多種蔬菜為基礎,口感順滑,調味剛好🫶🫶🤩凍檸茶清涼解渴,清新宜人🥰🥰🤩Earl grey茶香氣迷人,入口順滑甜美🙌🙌
呢間嘅肉眼扒同埋黃油雞都好好食,啱晒我呢個食肉獸😝😝😝

🤩草飼澳洲肉眼牛扒配烤薯雙蛋

🤩68°C慢煮的黃油雞(半隻)

🤩雞尾鮮蝦伴莎莎醬及粟米片

🤩老海灣粟米周打湯
濃郁香甜,粟米粒口感豐富👍

🤩意大利雜菜湯
以多種蔬菜為基礎,口感順滑,調味剛好🫶🫶

🤩凍檸茶
清涼解渴,清新宜人🥰🥰

🤩Earl grey
茶香氣迷人,入口順滑甜美🙌🙌
2024-07-21 298 瀏覽
⭐️All day breakfast 全日早餐⭐️香草大肉腸肉汁豐富。帶子鮮甜香口。芝士同大啡菇中間仲鋪滿左滿滿嘅蘑菇片,正👍煙肉片大大塊炸得非常香脆可口。⭐️Mongolian pork 蒙古豬扒配雙蛋⭐️豬肉味香濃, 肉質特別紮實彈牙,味味可口,超讚👍👍👍👍⭐️Soft shell crab burger 軟殼蟹漢堡⭐️大大隻軟殼蟹,Burger 嘅面層仲鋪咗滿滿嘅蟹肉🤤🤤🤤,而底層嘅醬汁係辣辣哋嘅芥末青瓜蛋黃醬,所以食起嚟有一點點辣😋

⭐️All day breakfast 全日早餐⭐️

⭐️Mongolian pork 蒙古豬扒配雙蛋⭐️
豬肉味香濃, 肉質特別紮實彈牙,味味可口,超讚👍👍👍👍

2024-07-20 398 瀏覽
位於銅鑼灣駱克道的「The Musicbox Grill House & Bar」,係一間以音樂元素為主題的酒吧西餐廳🍴店內裝修型格有特色晚市時段設有6道菜晚餐或二人套餐凱撒沙律新鮮爽脆的羅馬生菜,拌勻適量凱撒沙律醬、煙肉碎及麵包粒,清新開胃意大利雜菜湯入口清甜的意大利雜菜湯,當中有唔少西芹、粟米芯及雜菜等等,健康美味!伴碟仲有烤得香脆的蒜蓉包鮑魚海鮮拼盤可以選擇蒜蓉牛油或卡真口味,我就揀咗卡真口味。鮑魚、蜆肉、青口、鮮蝦及辣肉腸等等每款海鮮都沾滿卡真汁,微辣惹味120日穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒8安士重的安格斯肉眼牛扒,來自阿根廷的120日穀飼牛🐮烤至七成熟剛剛好,肉質軟嫩,牛味濃郁黑松露意大利雲吞意大利雲吞外皮滑溜,當中包住肉碎及芝士等餡料,芝味香濃。每粒雲吞都被黑松露忌廉汁包裹着,大滿足呀酸辣海鮮意大利粉意粉口感軟硬適中,加入咗酸辣汁、忌廉及紅椒粒等等一齊烹調,色香味俱全,酸酸辣辣,好滋味!海鮮有帶子、鮮蝦、魷魚及蜆肉,每款都有兩件,鮮甜味美,而且吸收晒醬汁嘅精華法式焦糖燉蛋即叫即燒的焦糖燉蛋,表層焦糖香脆甜美,底層的燉蛋口感軟滑,甜而不膩,充滿蛋香

晚市時段設有6道菜晚餐或二人套餐

凱撒沙律